Keresés

Részletes keresés

esti-2 Creative Commons License 2002.07.09 0 0 239
Tisztelt Wadkörte úr!
A másik topikban - ÁL-SZOCI... - vádoltak meg azzal, (egy Bűnös kisvirág), hogy a cikkeken belüli vastagon-szedés az ötvenes évek Szabad Nép és Pajtás lapjaihoz való nosztalgikus visszanyúlás részünkről. (Már akkor is meg akartam jegyezni, csak elmaradt: az 50-es években még nem volt Pajtás c. lap.) Egészen pontosan így hangzott:
"A talmi és álságos mondatokon kívül nekem az tetszik legjobban pEsti úr lapjában, hogy a Szabad Nép és a Pajtás újság mintájára vastag betűvel szedik a "lényeget", megkönnyítve ezáltal a kevésbé művelt célközönségüknek a mondanivaló megértését."
Hát csak arra utaltam, hogy lám, e nosztalgia oly poétikusan ifjú demokratákat is megérint, mint pl. dr. Nagy István úr.
Csak arra gondoltam, hogy hogy van ez? Ha a Mi újság? használja a fett betűket, akkor az komcsi nosztalgiázás, a célcsoport lebecsülése - így talán már Önnek is emlékezetesebb a probléma? -, ha ugyanezt egy fideszes úr teszi, akkor micsoda? Nemes konzervatív hagyomány? A célcsoport nagyratartása?
Hm...
Esti János
Előzmény: wadkörte (234)
MajomEmber Creative Commons License 2002.07.09 0 0 238
"Először is, az MSZMP-n belül elég régóta érlelődött egy olyan irányzat, mely ezt az egész rendszerváltást készítette elő, aztán - mikor mind a bel-, mind a külpolitikai helyzet megérett rá - el is kezdte"

- és ezt a munkát az MSZP/MSZMP ügynökei és III/x-esei el is végezték, ahogy látjuk . . .

Előzmény: esti-2 (237)
esti-2 Creative Commons License 2002.07.09 0 0 237
Andrej!
Először is, az én szívemhez legközelebb a fiam áll, a maga 11 és fél hónapjával!
Mint írtam már, nem vagyok tagja az MSZP-nek, nem voltam az MSZMP-nek sem, és erre igen jó okom (okaim) voltak/vannak! Ez tehát nem talált!
Ami a fordulatot illeti, hát az sem elég meggyőző!
Először is, az MSZMP-n belül elég régóta érlelődött egy olyan irányzat, mely ezt az egész rendszerváltást készítette elő, aztán - mikor mind a bel-, mind a külpolitikai helyzet megérett rá - el is kezdte! Talán fusd át újra a Kádár-rendszerről szóló sorozatot. (Nyilván nem egyedül, de feltétlenül kezdeményező és partneri helyzetben. Emlékezz a pártszakadásra, és arra, hogy az MSZP akkor is egy egészen új szemléletű és politikájú párt, ha te ezt nem látod, vagy egysezrűen csak nem akarod elfogadni.)
Ám a Fidesz pálfordulását vajon mi "kényszerítette" ki? Milyen "belső" változások zajlottak le - például benned -, hogy egy radikális liberális eszmerendszerből egyszerre - egyetlen év alatt! - kibújt egy nemzeti konzervatív fióka?
Elég nehéz elhinni, hogy mindez valami belső megvilágosodás eredménye lenne! Véleményem szerint semmi egyéb nem történt, mint az, hogy Orbánék rájöttek a 94-es igen csúfos vereség után -, hogy valahogy ki kell lépniük az SZDSZ árnyékából, és erre nem volt más irány, mint a jobbrafordulás. Kitalálták maguknak ezt a konzervatív maszlagot, szépen beadták nektek - ti vettétek és ettétek, mint az Úr testét -, és mára már úgy tündököl az egész párt, hogy - szerintem - a ciklus végére el fogják hagyni a nevükből is a "Fidesz"-t, hiszen mára már sem nem fiatalok, sem nem demokraták, és a legkevésbé sem szövetség!
Itt nem változás történt! Én nagyon régről ismerem Orbán Viktort, és - ahogy látom - valójában nagyon keveset változott! Ő ugyanolyan radikális maradt, mint volt! Más hangnemben beszél ugyan, és mást mond, mint régen, de a lényeg mit sem változott:
egy politikai parvenű, aki - állandó frusztráltságát kompenzálandó - be akarja bizonyítani kivagyiságát az egész világnak. Ami nem sikerült a focipályán, összejöhet a politikában. Stadionitt, stadion ott! Ez bizony elég veszélyes bizonyítási vágy, különösen akkor, ha akkora játszóteret kap, mint Orbán kapott négy évig.
Elvileg lehetne belőle jó, sőt, kitűnő politikus is. De azt hiszem, hogy nem lesz azzá. Túl sokat kellene tanulnia hozzá, és úgy látom, mára már belefáradt a tanulásba. (Volt idő, mikor rengeteget tanult, és ez alatt nem az egyetemet értem!) Ő most már csak eredményeket akar, önállósította magát, és így vált - egy igen széles körben - sikeressé. Ez - számára - elég visszajelzés ahhoz, hogy saját igazába vetett hitében megingathatatlanná váljon.
Vélhetőleg ez lesz a veszte. Ez lenne a kisebb baj, de fent áll a veszélye annak is, hogy erre kicsit rámegy - rámehet! - az ország is. És ez már nagyobb baj.
Nyilván való, hogy a fentiekből egyetlen szót sem fogadsz el, de ha egyszer majd valamikor végigondolod, talán érdemes volt leírni.
Üdvözlettel:
Esti János
Előzmény: andrej11 (232)
wadkörte Creative Commons License 2002.07.09 0 0 236
Remélem megtudjuk..
Előzmény: andrej11 (235)
andrej11 Creative Commons License 2002.07.09 0 0 235
Én sem nagyon értem, de gondolom ez megint valami elfogúlatlan és pártatlan célozgatás...
Előzmény: wadkörte (234)
wadkörte Creative Commons License 2002.07.09 0 0 234
>Vagy lehet, hogy dr. Nagy István úr nem csak a >polgármester-jelöltséget vállalja, hanem >bizonyos kontinuitást is?
>Esetleg változtattok véleményeteken és netán >elhangzik egy szerény bocsánat?

Esti úr!
Kifejtené ezt bővebben nekem ?

Üdvözlettel:
wadkörte

Előzmény: esti-2 (228)
andrej11 Creative Commons License 2002.07.09 0 0 233
Szerintem más egy vezércikk, és más egy újsá 12. száma...

Neked más fáj a Jövőben... Pl. az, hogy megjelent ami nálad - a sajtószabadság, és a kiegyensúlyozot tájékoztatás jegyében - kimaradt.

Előzmény: esti-2 (228)
andrej11 Creative Commons License 2002.07.09 0 0 232
Úgy gondolom, hogy annál szélsőségesebb fordulatot amit a szívedhez olyan közel álló párt, azaz az msz(m)p végrehajtott nem lehet:

Tudod: Varsói szerződés-NATO, állami tulajdon-magántulajdon, népköztársaság-köztársaság, egy párt-sokpárt.

Na ezt nem tudja überelni senki sem.

Ráadásul ha van valakinek joga változni, akkor az pont egy fiatalokból álló párt.

Előzmény: esti-2 (229)
MajomEmber Creative Commons License 2002.07.09 0 0 231
Mindig mosolyognom kell amikor egy balos bértollnok kioktat valakit a konzervativ - jobboldali értékekről . . . .
Előzmény: esti-2 (229)
esti-2 Creative Commons License 2002.07.08 0 0 230
Andrej!
Mi a furcsa a terjesztésben?
Esti János
Előzmény: andrej11 (222)
esti-2 Creative Commons License 2002.07.08 0 0 229
Kedves Andrej11!
Valóban nincs közöm hozzá! Csak arra lettem volna kiváncsi, hogy az a bizonyos értékrend, ami a konzervatív, keresztény jelzők mögött felsorakozik, és amiről te e hó elején így írtál nekem (161. ablak):
"Szerintem a mai világban, ahol mindent szabad, és a szabadosság az úr, egyáltalán nem meglepő ha konzervatívok lesznek a fiatalok. Minden ember vágyik az alapvető értékekre, így a fiatalok is. A mai világ pedig nem az értékeken, hanem az agymosáson (lsd. helyi szinten a Mi Újság, Ez az újság stb.)alapul.", szóval ez az értékrend, mióta lett olyan elkötelezetten a sajátod?!
Mert ugye azt tudjuk, hogy a Fidesz - melynek 1989 óta tagja vagy - erősen messze állt ezektől az értékektől a kezdetekben, sőt, még 1992-ben is - ld. a pécsi kongresszust, idéztünk is az akkori Orbántól bőven a lapban, ha emlékszel -, és csak 1993-94 táján kezdett el rátalálni ezekre a mélyen gyökerező értékekre, mikor a hazai politikai palettán mintegy véletlenül éppen ezen értékek képviseletében volt némi üresedés!
Nos, számomra nem az a meglepő, ha a fiatalok politikai hatalmat akarnak, még az sem meglepő, ha ehhez a legszélsőségesebb ideológiai fordulatokat hajtják végre, és egy ateista radikális liberálisból egyszerre keresztény-konzervatívoknak kiáltják ki magukat, de az már igen, ha minderről azt akarják elhitetni velem, hogy mindez valós, belső meggyőződésből fakad, hogy ők őszinte és elkötelezett híveik az éppen aktuális ideológiának!
Ez a kiégett cinizmus már meglep! Mert egy fiatal - ha jól emlékszem a magam fiatalságára, és mondjuk az oly sokat emlegetett 56-osokéra - akár haljon bele hitébe, de ne váltogassa azt, mint más a fehérneműjét. Legalább amíg fiatal!
De ha azt teszi - ám tegye -, de akkor szálljon le az erkölcsi prédikációk magas lováról, és ne akaja, hogy higgyem is, amit prédikál!
Mert - kedves Andrej -, hinni könnyű! De érteni, megérteni és elfogadni, és kitartani valami mellett, hát látod az már nehezebb mutatvány!
De értéke és példa-értéke és hitele, csak ennek az utóbbinak van.
Hát csak ennyi közöm van az egészhez.
Tisztelettel:
Esti János
Előzmény: andrej11 (221)
esti-2 Creative Commons License 2002.07.08 0 0 228
Ó, kedves barátaim, vitatársaim (mindenki, akit érint), a stilisztikában, a sajtó-történetben és a fett-betűk rejtelmeiben!
Úgy tűnik, a cikkeken belüli ?Szabad Nép?-es és ?Pajtás?-os vastagon-szedés nem csak a múltban, de ?A jövő?-ben is fungál!
Érdeklődve várom kritikai megjegyzéseiteket ez ügyben a ?Jövő? című Polgári Összefogás Lapjának vezércikkét illetően! Vagy lehet, hogy dr. Nagy István úr nem csak a polgármester-jelöltséget vállalja, hanem bizonyos kontinuitást is?
Esetleg változtattok véleményeteken és netán elhangzik egy szerény bocsánat?
Esti János
wadkörte Creative Commons License 2002.07.08 0 0 227
Hát a balról:)))
Előzmény: andrej11 (226)
andrej11 Creative Commons License 2002.07.08 0 0 226
Csak ne váltson balra, mert akkor elképzelésem nincs hogy ír majd...
Előzmény: wadkörte (225)
wadkörte Creative Commons License 2002.07.08 0 0 225
És micsoda megtiszteltetés, hogy az ember viszontláthatja szerény véleményének jól megmagyarázott okát benne ! Ráadásul azzal is szembesülhet rögtön : ezt Ő bizony "jobbról" írta...:))

Előzmény: andrej11 (224)
andrej11 Creative Commons License 2002.07.08 0 0 224
Remélem, mert ez a szám hihetetlen...
Előzmény: wadkörte (223)
wadkörte Creative Commons License 2002.07.08 0 0 223
Szia!Én mindenesetre érdeklődéssel szemlélem továbbra is a teljes hiteltelenséghez vezető út állomásait főszerkesztő úrnál. Mert az emberek valóban nem hülyék...

Előzmény: andrej11 (222)
andrej11 Creative Commons License 2002.07.08 0 0 222
Jobb lett volna ha soha nem kapom meg. Több okból.

1. Tartalmilag ugyan olyan mint az eddigiek, elfogúlt, egyoldalú és szerintem színvonalában is gyenge.

2. De most már a terjesztése is érdekelne... Erről majd később többet.

Előzmény: wadkörte (212)
andrej11 Creative Commons License 2002.07.08 0 0 221
Nem hiszem, hogy lközöd lenne hozzá, de 1989 óta.
Előzmény: esti-2 (214)
dodóka90 Creative Commons License 2002.07.07 0 0 220
Spongyát rá!

:-))

dodó

Előzmény: esti-2 (219)
esti-2 Creative Commons License 2002.07.06 0 0 219
Azt gondolom Dodóka, hogy szándékom szerint biztosan nem, ha mégis annak tűnt, elnézést kérek!
Esti János
Előzmény: dodóka90 (218)
dodóka90 Creative Commons License 2002.07.06 0 0 218
Te mit gondolsz?
Előzmény: esti-2 (217)
esti-2 Creative Commons License 2002.07.05 0 0 217
Helló Dodóka!
Veled voltam "leereszkedő"?
Esti János
Előzmény: dodóka90 (216)
dodóka90 Creative Commons License 2002.07.05 0 0 216
Nem is tudom kire gondolhatott MiciMaci....

dodó

Előzmény: esti-2 (215)
esti-2 Creative Commons License 2002.07.05 0 0 215
Bocsánat tisztelt MiciMaci,
még egy apróság.
Mikor és kivel ütöttem meg leereszkedő hangnemet azért, mert az illető hölgy volt?
Dodókáén kívül nem tudom a nemét senkinek! (Már az inkognitót használók közül!)
Esti János
Előzmény: MiciMaci (206)
esti-2 Creative Commons License 2002.07.05 0 0 214
Andrej!
Titok, hogy mióta tagja a Fidesznek?
Esti János
Előzmény: andrej11 (211)
esti-2 Creative Commons License 2002.07.05 0 0 213
Tisztelt MiciMaci!
Számomra az a megszokhatalan, hogy nem látom azt, akivel beszélek. Higgye el, ha szemben ülnénk egymással, nem lenne probléma a megszólítás. (Remélem...)))
A Mi újság? fekete-fehér, egyszer jelentünk meg ún. kísérő színnel, tavaly karácsonykor, az a szín zöld volt. Persze értem én, hogy Ön nyilván a tartalomra gondol, de ez semmi egyebet nem jelent, mint azt, hogy kissé eltérően látjuk a világot, ami rendkívül üdvös dolog! Ne haragudjon, de miközben tiszteletben tartom az Ön véleményémét rólam és lapomról, nem osztom!
Attól tartok, jobban tudom Önnél, hogy hogyan néz ki egy valóban "vörös újság", de biztos, hogy jobban emlékszem rá, ha Ön a lapot olyannak tartja.
Ami a jobboldal árnyalatait illeti, talán lapozon kicsit hátrább, és olvasson bele kedves szóvivőjük és helyi pártelnökük beírásaiba ezügyben. (Bocsánat, Ön nem párttag, de én nem is párttal vitáztam, hanem szemlélettel!)
Ha Ön valóban árnyaltabban látja a világot, talán használhatná ezt a megfogalmazásaiban is! Ön azt állítja, hogy bár jobboldali szemléletű, nem tagja a Fidesz-MPP-nek, és el is várja, hogy ezt elhiggyem Önnek. Én szívesen elhiszem - hiszen magamról (is) tudom, hogy egy szemlélet nem jelent kötelezően párttagságot is -, csak azt nem értem, miért nem hiszi el Ön ugyanezt rólam?
A műveltség nem érdem, bárki számára megszerezhető közkincs.
Tisztelettel:
Esti János
Előzmény: MiciMaci (206)
wadkörte Creative Commons License 2002.07.05 0 0 212
Neked is Andrej! Irigyellek, hozzám valószínűleg csak szombaton jut el a csoda !
Előzmény: andrej11 (211)
andrej11 Creative Commons License 2002.07.05 0 0 211
Lassan elmegyek haza, hátha ott vár már az a csodálatos újság...

Kellemes hétvégét mindenkinek!

andrej11 Creative Commons License 2002.07.05 0 0 210
Nyugi van még remény...mond csak bátran
Előzmény: MiciMaci (208)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!