Keresés

Részletes keresés

truffle Creative Commons License 2012.10.31 0 0 240

szegény nyuszi:((

 

És még sorolhatnánk...szegény pipi, szegény kacsi, szegény röfi, szegény boci...ja és ki ne hagyjam, szegény ürgi:D

Előzmény: tunderlala-3 (238)
truffle Creative Commons License 2012.10.31 0 0 239

...de a mennyiségeidtől az ütő állt meg bennem! :)))

 

Palacsintából nekem is bőven elég egy.

Így lennékl ZsuR fahéjas tekercsével is. Piszok jól néz ki, nagyon guszta de talán egyet ha meg bírnék enni belőle...mondjuk ha cukros fahéj helyett egy kis pizza krémecske, sonkácska, golbászocska lenne benne akkor a fél tálca jöhetne:).

Előzmény: bandika gazdája (234)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.31 0 0 238

szegény nyuszi:((

Előzmény: truffle (235)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.31 0 0 237

amúgy valakitől kaptam a receptet, és eredetileg 30 dkg lisztből és a "többi hármakból" állt... de az nekünk nagyon kevés volt.

Előzmény: bandika gazdája (234)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.31 0 0 236

jó, de mi vagyunk öten, gondolhatod, a 15 éves kamasz fiam nem 2-3 palacsintát eszik meg... meg senki sem... kivéve engem... én "tartom magam" csak, különben elgurulnék:D

Előzmény: bandika gazdája (234)
truffle Creative Commons License 2012.10.31 0 0 235

Szegény párod nem tudja milyen finomat hagy ki...persze az érzelmeket sem szabad figyelmen kívül hagyni. Én például ürgén nőttem fel, ha lehetne a mai napig megenném.

 

Az előfőzött nyuszi jól hangzik, legközelebb így csináljuk mi is.

Előzmény: Amateur-no1. (230)
bandika gazdája Creative Commons License 2012.10.31 0 0 234

Én szoktam palacsintát sütni, igaz, nem méregetem, de a mennyiségeidtől az ütő állt meg bennem! :)))

Előzmény: tunderlala-3 (232)
bandika gazdája Creative Commons License 2012.10.31 0 0 233

Remélem azért a bigli is kapott a szegény nyusziból! :))))

 

Előzmény: Amateur-no1. (230)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.31 0 0 232

Szia!

 

Nem számoltam, de sok:))) öten esszük, van, hogy nem is fogy el:)

 

ma elkészítettem az atombiztos majonézedet, és halleluja, végre én is tudok házi majonézt csinálni.... köszönöm!:D

Előzmény: Amateur-no1. (231)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.30 0 0 231

Szia! 

Csupán a kíváncsacsiság hajt, ebből az adagból, kb. hány db. palacsinka jön ki?

Előzmény: tunderlala-3 (214)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.30 0 0 230

"truffle" és "bandika gazdája"!  

Egyrészt, pont azt a választ kaptam, mint amit a párom mondott,- (mintha a macskámat kéne megennem ) ,- amit meg is értek.

Aber, ahogyan a németül tudó angol mondaná a nyulat sajna, többen megeszik! 

Köszönöm a leírást, de én elötte már meccsinyátam, mert kénytelen voltam, sokkal, nem tér el az ajánlástól.

 

Fokhagymás, babérleveles, oregánós és kakukkfüves - sós főzőlében főztem elő.

 

Ezután az általam blansírozott (hűtő) zöldségkeverék kíséretében tettem be a sütőbe, fólia alá és később a takarás levétele után, enyhén megpirítva lett kész és sajna egyedül ehetem.

 

Először pirtóssal "körítettem", másod ízben szépen pirosra sütött krumpli volt a tányéron.

 

(Imádom a csípős savanyúpaprikát)

 

Világ életemben szerencsém volt szarul elkészített nyulit enni, most először sikeredett olyat, ami teljesen megfelelt és ezt most én gyártottam, ennek is nagyon örülök. 

 

Előzmény: truffle (202)
vasbicikli Creative Commons License 2012.10.30 0 0 229

Így is pirul, csak a saját zsírján, és a hagymával együtt.

De persze ahány ház, annyi pofon, vagy hogy is mondják :o)

Előzmény: tunderlala-3 (224)
vasbicikli Creative Commons License 2012.10.30 0 0 228

Bocs ha a lelkedbe tiportam a "kretén"-nel :), de egyszerűen nevetségesnek és túlhaladottnak tartom az "imperial unit system" használatát.

Metrikus rendszeren felnőtt ember számára abszolút követhetetlen a nem decimális átváltású mértékegységek keverése + közönséges törtek használata (teszemazt 2 font, három egész 1/4 uncia).

És az a vicces, hogy a nagy vízen túl csak nagyon kevesen látják be, mennyivel egyszerűbb lenne az életük a metrikus egységekkel.

 

 

Előzmény: ZsuR (221)
Pandus Creative Commons License 2012.10.30 0 0 227

mert a 3féle angolszász országban 3féle a mértékegység - pl. hogy mennyi is az a cup - , és amúgy is a gramm és a ml a legpontosabb, ha már ki kell mérni vmit.

Előzmény: ZsuR (221)
ZsuR Creative Commons License 2012.10.29 0 0 226

:))

Előzmény: vf1 (225)
vf1 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 225

Elnézést....

Előzmény: ZsuR (221)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 224

én a rakott ételekbe a darált húst mindig megpirítom olajon, úgy szerintem finomabb, mint főzve

Előzmény: vasbicikli (220)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 223

mert nekünk kínai:D

Előzmény: ZsuR (221)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 222

Tél- és hóimádó vagyok, úgyhogy.... :))

 

Nálunk is ilyen volt, úúúúgy örültünk neki... csak délutánra sajnos elolvadt:(

Előzmény: truffle (216)
ZsuR Creative Commons License 2012.10.29 0 0 221

De miert kreten?

 

Előzmény: vasbicikli (219)
vasbicikli Creative Commons License 2012.10.29 0 0 220

Rakott cukkini, kevés faksznival, minimál mosatlannal.

 

Nagyobbacska fej hagyma, apróra vágva, kb. fél-háromnegyed kg darált hús, kb. 1 ek só, őrölt bors, opcionálisan fokhagyma.

Teflonban, fedő alatt rotyog kb. egy félórát.

(nem dinsztelem előre a hagymát, elég annyi zsiradék, ami kisül a darált húsból).

 

Ha már puhul a husi, akkor beleöntök 1 csésze rizst + 1,5 csésze vizet.

Ha felforrt, megkeverem, és elzárom a gázt, lefedve párolódik még félórát, vagy annyit amennyit.

A végén belekeverek egy nagy pohár tejfölt.

 

A cukkiniket egy fedeles tepsibe felkockázom, kicsit sózom, borsozom.

A rizses-húsos cuccal leöntöm, sütőben lefedve párolom addig, amíg kb. megpuhul a cukkini, utána fedő nélkül egy kicsit még rápirítok (ezen a ponton mehet rá egy kis reszelt sajt is, nem rontja el).

 

Jó étvágyat!

vasbicikli Creative Commons License 2012.10.29 0 0 219

Pont tegnap vettem a T...O-ban egy 2 literes műanyag mérőkancsót (299 HUF), aminek vagy nyolcféle skála van az oldalán, beleértve az összes kretén angolszász és empirikus mértékegységet, a cup-tól a fl.oz-ig.

Úgyhogy most nagyon jó nekem :)))

Előzmény: ZsuR (218)
ZsuR Creative Commons License 2012.10.29 0 0 218

Orulok, hogy izlenek - szeretem az egyszeruen elkeszitheto eteleket.

 

Itt egy kis segitseg - en a tarolo edenyekben szoktam tartani a mero edenyt, igy konnyebb a meres.

 


1/5 teaspoon = 1 militers
1 teaspoon = 5 ml
1 tablespoon = 15 ml
1 fluid oz. = 30 ml
3.4 fluid oz. = 100 ml
1 cup = 240 ml
34 fluid oz. = 1 liter
4.2 cups = 1 liter
2.1 pints = 1 liter
1.06 quarts = 1 liter
.26 gallon = 1 liter

 

 

.035 ounce = 1 gram
3.5 ounces = 100 grams
1.10 pounds = 500 grams
2.205 pounds = 1 kilogram
35 oz. = 1 kilogram 

 

....vagy ez a link:

http://www.convert-me.com/en/convert/cooking/

Előzmény: hanimun (217)
hanimun Creative Commons License 2012.10.29 0 0 217

Köszönöm, állatalában amikor a könnyű receptjeidet lekészítettem, azok mindig finomak voltak, ugyan a csésze mércével mindig problámám van felírom aztán mindig elkeveredik

Előzmény: ZsuR (208)
truffle Creative Commons License 2012.10.29 0 0 216

És desszertnek szereted a hólabdát? Úgy látom alapanyaggal nem lesz probléma, már ami a Dunakanyart illeti:).

 

Előzmény: tunderlala-3 (215)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 215

ez nagyon nyamis kaja, imádom:D

Előzmény: truffle (210)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 214

Sziasztok!

 

HÁt akkor az atombiztos, sima édes palacsinta recept:

 

50 dkg liszt

5 tojás

5 dl tej

5 dl ásványvíz

2,5 ek étolaj

5 dkg kristálycukor

késhegynyi só

 

könnyű megjegyezni, mert az étolaj kivételévől mindenből "5 kell":))

 

Előbb a tojásokat felütöd egy mély tálban, hozzáöntöd a hideg tejet, cukrot, sót és habverővel simára kevered.

Állandóan kevergetve beleszórod a lisztet, kevered folyamatosan, hogy ne csomósodjon össze a tészta.

Amikor szép sima, mehet az ásványvíz (szódavíz) bele. Annyit önts, hogy a tészta nyers tejszín sűrűségű legyen, ehhez lehet több kell majd, mint a receptben szereplő 5 dl... menet közben meglátod.:)

A kész tésztát sütés előtt legalább fél órát pihentesd.

 

Ebből a tésztából tudok olyan vékonyat sütni, mint a "strandos palacsinta"... családom úgy szereti:D

Előzmény: csipesz1960 (199)
caterina3 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 213

Nagyon jól néz ki!

Előzmény: truffle (210)
caterina3 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 212

Köszönöm szépen! :-) Ez elég hasonló recept, mint ami nekem van. A gyerekek nagyon szeretik, elég ritkán szoktam készíteni, de most az őszi szünetben valószínűleg igen, és akkor kipróbálom káposztával. :-)

Előzmény: truffle (209)
truffle Creative Commons License 2012.10.28 0 0 211

Nem töltött, hanem rakott:).

Előzmény: truffle (210)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!