Vajon hányszor néztünk már az égre és gondoltuk,- Mi a fenét főzzek ma, ami finom és nem a megszokott,- itt a lehetőség, tálaljunk egymásnak,- jó recepteket!
...de a mennyiségeidtől az ütő állt meg bennem! :)))
Palacsintából nekem is bőven elég egy.
Így lennékl ZsuR fahéjas tekercsével is. Piszok jól néz ki, nagyon guszta de talán egyet ha meg bírnék enni belőle...mondjuk ha cukros fahéj helyett egy kis pizza krémecske, sonkácska, golbászocska lenne benne akkor a fél tálca jöhetne:).
jó, de mi vagyunk öten, gondolhatod, a 15 éves kamasz fiam nem 2-3 palacsintát eszik meg... meg senki sem... kivéve engem... én "tartom magam" csak, különben elgurulnék:D
Szegény párod nem tudja milyen finomat hagy ki...persze az érzelmeket sem szabad figyelmen kívül hagyni. Én például ürgén nőttem fel, ha lehetne a mai napig megenném.
Az előfőzött nyuszi jól hangzik, legközelebb így csináljuk mi is.
Egyrészt, pont azt a választ kaptam, mint amit a párom mondott,- (mintha a macskámat kéne megennem ) ,- amit meg is értek.
Aber, ahogyan a németül tudó angol mondaná a nyulat sajna, többen megeszik!
Köszönöm a leírást, de én elötte már meccsinyátam, mert kénytelen voltam, sokkal, nem tér el az ajánlástól.
Fokhagymás, babérleveles, oregánós és kakukkfüves - sós főzőlében főztem elő.
Ezután az általam blansírozott (hűtő) zöldségkeverék kíséretében tettem be a sütőbe, fólia alá és később a takarás levétele után, enyhén megpirítva lett kész és sajna egyedül ehetem.
Először pirtóssal "körítettem", másod ízben szépen pirosra sütött krumpli volt a tányéron.
(Imádom a csípős savanyúpaprikát)
Világ életemben szerencsém volt szarul elkészített nyulit enni, most először sikeredett olyat, ami teljesen megfelelt és ezt most én gyártottam, ennek is nagyon örülök.
Bocs ha a lelkedbe tiportam a "kretén"-nel :), de egyszerűen nevetségesnek és túlhaladottnak tartom az "imperial unit system" használatát.
Metrikus rendszeren felnőtt ember számára abszolút követhetetlen a nem decimális átváltású mértékegységek keverése + közönséges törtek használata (teszemazt 2 font, három egész 1/4 uncia).
És az a vicces, hogy a nagy vízen túl csak nagyon kevesen látják be, mennyivel egyszerűbb lenne az életük a metrikus egységekkel.
mert a 3féle angolszász országban 3féle a mértékegység - pl. hogy mennyi is az a cup - , és amúgy is a gramm és a ml a legpontosabb, ha már ki kell mérni vmit.
Rakott cukkini, kevés faksznival, minimál mosatlannal.
Nagyobbacska fej hagyma, apróra vágva, kb. fél-háromnegyed kg darált hús, kb. 1 ek só, őrölt bors, opcionálisan fokhagyma.
Teflonban, fedő alatt rotyog kb. egy félórát.
(nem dinsztelem előre a hagymát, elég annyi zsiradék, ami kisül a darált húsból).
Ha már puhul a husi, akkor beleöntök 1 csésze rizst + 1,5 csésze vizet.
Ha felforrt, megkeverem, és elzárom a gázt, lefedve párolódik még félórát, vagy annyit amennyit.
A végén belekeverek egy nagy pohár tejfölt.
A cukkiniket egy fedeles tepsibe felkockázom, kicsit sózom, borsozom.
A rizses-húsos cuccal leöntöm, sütőben lefedve párolom addig, amíg kb. megpuhul a cukkini, utána fedő nélkül egy kicsit még rápirítok (ezen a ponton mehet rá egy kis reszelt sajt is, nem rontja el).
Pont tegnap vettem a T...O-ban egy 2 literes műanyag mérőkancsót (299 HUF), aminek vagy nyolcféle skála van az oldalán, beleértve az összes kretén angolszász és empirikus mértékegységet, a cup-tól a fl.oz-ig.
Köszönöm, állatalában amikor a könnyű receptjeidet lekészítettem, azok mindig finomak voltak, ugyan a csésze mércével mindig problámám van felírom aztán mindig elkeveredik
HÁt akkor az atombiztos, sima édes palacsinta recept:
50 dkg liszt
5 tojás
5 dl tej
5 dl ásványvíz
2,5 ek étolaj
5 dkg kristálycukor
késhegynyi só
könnyű megjegyezni, mert az étolaj kivételévől mindenből "5 kell":))
Előbb a tojásokat felütöd egy mély tálban, hozzáöntöd a hideg tejet, cukrot, sót és habverővel simára kevered.
Állandóan kevergetve beleszórod a lisztet, kevered folyamatosan, hogy ne csomósodjon össze a tészta.
Amikor szép sima, mehet az ásványvíz (szódavíz) bele. Annyit önts, hogy a tészta nyers tejszín sűrűségű legyen, ehhez lehet több kell majd, mint a receptben szereplő 5 dl... menet közben meglátod.:)
A kész tésztát sütés előtt legalább fél órát pihentesd.
Ebből a tésztából tudok olyan vékonyat sütni, mint a "strandos palacsinta"... családom úgy szereti:D
Köszönöm szépen! :-) Ez elég hasonló recept, mint ami nekem van. A gyerekek nagyon szeretik, elég ritkán szoktam készíteni, de most az őszi szünetben valószínűleg igen, és akkor kipróbálom káposztával. :-)