Keresés

Részletes keresés

ka_TARZI_s Creative Commons License 2019.11.24 0 0 41057

Elvileg egy osztály S300-ast megvettek a szírek.

Előzmény: A ló túloldala (41056)
A ló túloldala Creative Commons License 2019.11.24 0 0 41056

Meglepne, ha az oroszok hagynák, hogy a szírek ugyanúgy össze vissza lövöldözzenek, mint amikor lelőtték az orosz felderítő gépet.. A dolog mögött nyilván Irán áll, hiszen az ő csapatait támadják, és őrájuk nem vonatkozik az orosz lérak védelem, amiből az is következik, hogy izrael előre jelzi az oroszoknak mikor mit támad. 

Előzmény: gaunt (41053)
A ló túloldala Creative Commons License 2019.11.24 -1 1 41055

Off

Szerintem te vagy erősen antiszemita. Az, hogy a pravoszláv medvegyevnek milyen felmenői vannak éppenséggel nem arra utal, hogy az oroszok antiszemiták, ahogy putyin is számtalanszor elmondja, hogy a gyerekkori szomszédjuk egy zsidó család volt, akikkel nagyon sokat jártak össze. Moszkvában zsidó reneszánsz van, Izraelből költöznek vissza sokan. 

Tudom igény lenne az antiszemitizmusra, főleg az ukrán nacionalista neonáci brancs részéről, hogy saját magukat relativizálhassák, de maradjunk a tényeknél. 

On

Előzmény: etomcat (41052)
Hiryu27 Creative Commons License 2019.11.23 0 0 41054

Nem lehet hogy  ennek egyik oka, hogy a kínaik szabad kezet adnának  hozzá, azaz lövöldözhetnének vele akár eltévedt keselyűkre és/vagy utasszállítóra is ha olyan kedvük van??

Előzmény: gaunt (41053)
gaunt Creative Commons License 2019.11.23 0 0 41053

 Az oroszok karba tett kézzel ülnek, a névleg átadott Sz300-as komplexumot sem engedik bevetni

 

Ééééés etomcatnak ismét igaza volt... Szíria az Sz-300-as lecserélését tervezi kínai HQ-9 komplexumokkal, mivel az Sz-300 gyakorlatilag használhatatlan, az oroszok egyszerűen nem engedik át szíriának!

 

https://www.almasdarnews.com/article/syria-may-replace-russias-s-300-with-chinas-hq-9-report/

 

Előzmény: etomcat (41039)
etomcat Creative Commons License 2019.11.23 -1 2 41052

> "a Kreml vagy legalábbis putyin és medvegyev teljesen zsidóbérencek"

> Ezt hirdesd ki légyszíves az orosz topikban is.

 

Vlagyimir Medvegyev miniszterelnök anyja egy rabbi lánya. Vlagyimir Putyin elnök nagyapja volt a személyi kóser-szakácsa Blank "Lenin" Izsáknak, a CCCP megalapítójának. Ezek tények. Az orosz köznép szláv és erősen antiszemita, de túl alkoholisták ahhoz, hogy észrevegyék, a Kreml kipát visel...

 

Szíriát kis felhízlalás el fogja adni az Kreml levágásra, pár bázis enklávé megtartása mellett, hacsak az irániak meg nem akadályozzák.

Előzmény: A ló túloldala (41045)
A ló túloldala Creative Commons License 2019.11.21 0 0 41051

Egy volt cia elemző szerint az ok az volt, hogy szaudiak helyett iránnal akartak gázvezetéket építeni európa irányába. 

Előzmény: gaunt (41050)
gaunt Creative Commons License 2019.11.21 0 1 41050

Pedig rendkívül egyszerű a helyzet. Szíria 2011-ben megkapta a neki járót a CIA által szervezett arab tavaszból. Egészen addig egy rendkívül korrupt, de mégis stabil (társadalmilag is!), és igen jól fejlődő ország volt, egyetlen "bűnük", hogy nem szolgálták ki amerikát. Ezért pusztulniuk kellett. (no meg ugye természetesen az olaj...) A CIA jóvoltából így jött létre a semmiből az iszlám állam, így kapott erőre az Al-kaida, és így szállta meg az ország keleti részét a kommunista kurd terrorszervezet, a PKK. 

Sem az oroszoknak, sem iránnak nem hiányzott, hogy egy újabb amerikát kiszolgáló bábállam jöjjön létre, ezért avatkoztak be. Az oroszoknak egyébként mindegy lenne, de ahogy etomcat említette, kell nekik a kikötő.

Izraelnek nem érdeke egy jól működő, fejlődő szíria, éppen ezért a terrorizmus oldalára állt, mindent megad (fegyverzet, pénz, légi támogatás) a szíriát bomlasztó szervezeknek, lényegtelen, hogy kicsodák.

A törököknél egyértelműen területszerző célja van a beavatkozásnak, Erdogan szultán iszlamista birodalmat akar építeni, nála a bibi az, hogy a kurdokat jobban gyűlöli mindenkinél, ezért nem játszik egy csapatban az amerikaiakkal és izraellel.

Úgyhogy nem nehéz eldönteni, kik a jók, és kik a rosszak.

Előzmény: A ló túloldala (41049)
A ló túloldala Creative Commons License 2019.11.21 0 0 41049

(Szerintem) Szíriában már rég nincs jó oldal meg rossz oldal. Az egész közel kelet az elcseszett vallási fanatikus közegével a "királyokkal" és "elnökökkel" és azzal a k-va sok olajjal a nagyhatalmak játszótere sok sok propagandaszólammal a szabadságról demokráciáról meg mit tudom én miről az erre fogékony hazai közönségnek. Közben meg megy a szakállasok lefejezős dzsemborija, sokszor az MI6 alapította fehér sisakosok asszisztálásával. Talán még az oroszok a legkevésbé álszentek, de ők is érdekből vannak ott. 

Előzmény: gaunt (41048)
gaunt Creative Commons License 2019.11.21 0 1 41048

Sajnos a helyzet az, hogy az utolsó bekezdést leszámítva, szóról szóra úgy vannak a dolgok ahogy etomcat leírta.

 

 

Előzmény: A ló túloldala (41045)
A ló túloldala Creative Commons License 2019.11.20 0 1 41047

Mivel egy amerikai, nuki fejes ballisztikus rakéta elhárító rendszer részévé tennék a dán flottát, amely így hatékonyabban csökkenthetné egy sikeres orosz válaszcsapás hatékonyságát, így gyakorlatilag az amerikai büntetlen első csapást támogatja.

 

Az oroszok amúgy számtalanszor felajánlották az amerikaiaknak, hogy működtessék közösen a lator államok elleni elhárító rendszert, de azok inkább az orosz határ túloldalát rakják tele ilyenekkel. Nyilván az őszinte bizalom jegyében. Már a szovjetúnió idején sem az oroszok mentek kubába amerika határaihoz 5 perc alatt odaérő rakétákat telepíteni, hanem az amerikaik rakták tele a török a brit és az olasz bázisaikat ilyenekkel. Aztán Kennedy látványosan győzött az erre válaszul kialakuló kubai rakéta válságban, majd suttyomban kivonta a rakétáit mindenhonnan ahová korábban letelepítette.

 

Ennyit arról kinek kell a propaganda.  

Előzmény: M.Zoli (41046)
M.Zoli Creative Commons License 2019.11.20 -1 0 41046

Nuklearis celpontta. Az az egy szo a minosegi kulonbseg.

 

 

Előzmény: A ló túloldala (41044)
A ló túloldala Creative Commons License 2019.11.20 0 0 41045

"a Kreml vagy legalábbis putyin és medvegyev teljesen zsidóbérencek"

 

Ezt hirdesd ki légyszíves az orosz topikban is. Van egy ügybuzgó ukrán propagandistánk, akit azért fizetnek, hogy az ellenkezőjét terjessze napi 24 órában fáradhatatlanul.

 

Az izraelhez való viszony nem zsidóbérencség vagy antiszemitizmus kérdése. Erőviszonyok és érdekek vannak. Az izraeli elnök sokkal többet jár Moszkvába mint Washingtonba és nem azért, hogy pászkát vigyen a "bérenceknek", hanem azért, mert katonailag Oroszország az egyetlen aki (a nyíltan már csak az olaj miatt ott lévő amerikaikon kívül) képes érdemben politikai megoldást kikényszeríteni a térségben akár Törökország vagy Izrael ellenében is. Értelmes politikusok ugyan rugdossák egymást a pad alatt, de ökölharcba nem mennek, mert akkor sok a halott és nem választják újra őket. Inkább keresik a kompromisszumot.

 

Irán és a csatlósai ebben nem érdekeltek, mert ők nem ülhetnek oda ahhoz az asztalhoz ahol a dolgok eldőlnek.

Előzmény: etomcat (41042)
A ló túloldala Creative Commons License 2019.11.20 0 1 41044

Az orosz követ arra hírre, hogy a dánok (feltételes módban) beszállnak az amerikai nuki ballisztikus rakéták ellen kiépítendő rakétavédelmi rendszerbe az orosz határoktól ballisztikus rakéta mércével mérve közeli hajóikkal (szintén feltételes módban) megjegyezte, hogy ezzel célponttá teszik azokat a hajókat.

 

Ebből vezetted le az orosz első csapással fenyegetést. 

Előzmény: M.Zoli (41043)
M.Zoli Creative Commons License 2019.11.20 -1 0 41043

Konstataljunk.

 

A cikkben nincs emlitve elso csapas.

 

A cikkben nincs emlitve amerikai legelharito rendszer telepitese dan hajokra, hanem a dan hajok bekapcsolasa a raketaelharitasi rendszerbe felteteles modban, ami pl. jelentheti a hajok radarfelderitesi adatainak tovabbvitelet.

 

Ha kicsit tovabbgondolod a dolgot. Az orosz S-400-as utegek Sziriaban orosz deklaracio szerint kepesek raketaelharitasra. Akkor ha egy orosz elso csapas utan az USA kilo nehany ICBM-et a sziriai S-400-as utegekre, akkor az USA elsocsapast mert Sziriara vagy sem?

 

Az ugye megvan, hogy a dan hajok egy resze, vagy egesze egy feltetelezett esemeny kozben dan kikotoben lesz, vagy dan partok kozeleben?

 

A cikkben nincs leirva az, hogy az oroszok csak akkor lonek a dan hajokat, vagyis Daniat is egyben atomraketakkal, ha a dan hajok beszallnak az elharitasba. Mi tobb, logikus, hogy ha Oroszorszag elso csapasra szanja el magat ( ezt ugyebar nem igy nevezte el Oroszorszag, de deklaralta ugyebar nemreg, hogy nuklearis csapast mer barmilyen ellenfelre, amely akar csak konvencionalis eszkozokkel komoly fenyegetest jelent Oroszorszag letere? Ami de facto azt jelenti, hogyha pl. Kina lerohanja Oroszorszagot es mondjuk gyozelemre all es veszelyezteti az aktualis orosz rezsim letet kizarolag konvencionalis eszkozokkel is, akkor Oroszorszag nuklearis elsocsapast mer ra. ), vagy masodik csapasra, akkor nem fogja figyelgetni melyik radar van bekapcsolva, vagy honnan eregetnek elharito raketakat, hanem inditja egyszerre a beiranyzott arzenalt az osszes celpontra.

 

Ezzel nem moralis vitat akarok generalni, hanem egyszeruen konstatalom az elmult evek hirei, orosz deklaraciok alapjan a logikai kovetkezteteseimet, amelyek szerintem meg is alljak a helyuket.

Előzmény: A ló túloldala (41040)
etomcat Creative Commons License 2019.11.20 -1 2 41042

> az irániakat és a hezbollahot

 

Tudod ők harcolnak Szíriában és Irakban a lefejezős ISIL Daesh kalifátus ellen - amit a cionisták, az angolszászok és a franciák olyan szépen felépítettek az olaj feletti világuralom megszerzése és megtartása érdekében!

 

Rengeteg héber feliratos lőszeres dobozt és egyéb katonai felszereléseket zsákmányoltak a szír kormányerők és az iráni, palesztin milicista szövetségeseik a wahhabita dzsinnhádistáktól, sőt a lefejezős bandát zsidó kórházakban kezelték, miután az orosz gépek megszórták őket bombákkal.

 

Egyértelmű, hogy a közel-keleten ma az irániak harcolnak a jó oldalon, míg az amcsi keresztény-cionisták, a zsidók és a nyugat-európai bábjaik, meg a szunnita iszlám szélsőségbe beleőrült szaúdiak és erdogánisták a rossz oldalon vannak. Irán tekintélye minden nappal növekszik a világban, mert nagyon visszafogottan reagál az imperialista provokációkra.

 

Az oroszok közben sajnos kavarják a szart, mert Szíriát nem merik végleg felhagyni a meleg tengeri kikötők végett, de a fej, a Kreml vagy legalábbis putyin és medvegyev teljesen zsidóbérencek. Kína meg nem csinál semmit, mert neki annál jobb, minél rosszabb máshol a világban - illetve katonailag valójában egy nullát érnek a nagy létszámuk ellenére.

Előzmény: A ló túloldala (41041)
A ló túloldala Creative Commons License 2019.11.20 0 0 41041

Tényleg ennyire szeretnéd, ha az oroszok az irániakat és a hezbollahot rongáló izraeli gépekre lövöldöznének a közel keleten?

 

 

 

Előzmény: etomcat (41039)
A ló túloldala Creative Commons License 2019.11.20 0 1 41040

Egyrészt akkor konstatáljuk együtt, hogy sehol sincs első csapás emlegetve a cikkben. Másrészt, meg kifacsart a logikád: ha egy amerikai első csapás után az orosz válaszcsapást a Dán hajókra telepített amerikai rakéta elhárító rendszerekkel próbálnának elhárítani, akkor bizony azok is részeivé vállnak az amerikai ellenséges célpontoknak. 

Előzmény: M.Zoli (41037)
etomcat Creative Commons License 2019.11.20 0 2 41039

Szerencsétlen szírek... Az oroszok karba tett kézzel ülnek, a névleg átadott Sz300-as komplexumot sem engedik bevetni - közben a cionisták csodafegyverekkel lőnek, ők meg a szovjet időkből maradt, régen lejárt szavatosságú rakétákkal próbálnak védekezni. Ez állítólag egy kedd éjjeli, robotrepülőgép elleni SA-2 lérak indítás, aminek nem gyújtott be a menethajtóműve és visszaesett Damaszkusz házaira, sokan meghaltak:

https://video.twimg.com/ext_tw_video/1197022010506981376/pu/vid/1280x720/qMv0wiDQjqsBe3cg.mp4

Nagy tanulság kellene legyen az HM/MH számára is, hogy az ősöreg ex-néphadsereges SA6-osokat legsürgősebben fel kell cserélni modern közepes/nagy lérakra! Főleg mivel Szíria népességében és gazdasági szintjében Magyarországhoz eléggé hasonló ország volt, már amíg 8,5 évvel ezelőtt nekik nem esett az új világrend - de Bashar elnök erélytelensége miatt nem szereztek be modern hadiszereket rögtön a bajok kezdetén és azóta csak kuncsorogni tudnak...

etomcat Creative Commons License 2019.11.20 -1 0 41038

https://www.bbc.com/news/world-middle-east-50485521

 

Cionisták gépek megint bombázgattak Szíriában. (Gondolom fáj nekik, hogy az ISIL-ellenes koalíció Isztambulban eltette láb alól a brit dzsinnhádista csicskájukat?)

M.Zoli Creative Commons License 2019.11.20 0 0 41037
Mivel Dania nem nuklearis hatalom, es nincs is a teruleten, sem valamelyik hajojan nuklearis fegyver, ezert barmilyen nuklearis csapas Dania ellen barmilyen szituban, elso csapas lenne.

Logika.
Előzmény: A ló túloldala (41036)
A ló túloldala Creative Commons License 2019.11.20 0 0 41036

Elolvastam a cikket, te hol láttál benne utalás első csapásra?

Előzmény: M.Zoli (41035)
M.Zoli Creative Commons License 2019.11.19 0 0 41035

A dan elso csapas persze vicc, az orosz fenyegetes viszont nem.

 

Remelem a Reuters elfogadhato forras neked.

 

https://www.reuters.com/article/us-denmark-russia/russia-threatens-to-aim-nuclear-missiles-at-denmark-ships-if-it-joins-nato-shield-idUSKBN0MI0ML20150322

Előzmény: A ló túloldala (41034)
A ló túloldala Creative Commons License 2019.11.14 0 0 41034

Zoli nem hülye troll, valahol biztos látott ilyet. Szívesen megnézném én is azt a forrást, megkeresném az orosz eredetit és lefordítom, ha valakit érdekel egyáltalán mi az igazság még rajtam kívül..

Előzmény: gaunt (41033)
gaunt Creative Commons License 2019.11.14 -1 0 41033

Gondolom rosszat álmodott :D 

 

Amúgy azt figyelmen kívül hagyja, hogy gyakorlatilag az amerikai hadsereg van az orosz határon, nem pedig fordítva...

Előzmény: A ló túloldala (41032)
A ló túloldala Creative Commons License 2019.11.14 0 0 41032

Hol is láttál te ilyet?

Előzmény: M.Zoli (41031)
M.Zoli Creative Commons License 2019.11.13 0 0 41031
Ja, azert fenyegettek meg Daniat masodik csapassal az oroszok, nehogy a danoknak eszebe jusson elso csapast merni Oroszorszagra.
Előzmény: A ló túloldala (41030)
A ló túloldala Creative Commons License 2019.11.13 -1 0 41030

És akkor mi van? Az első csapással csak a jenkik fenyegetőznek, akkor meg úgyis mindegy nem? Megy az egész világ a levesbe, propellerestől kardános utánégetőstől.

 

Előzmény: etomcat (41029)
etomcat Creative Commons License 2019.11.13 -2 0 41029

> a légcsavaros macikat is mind követik

 

Azok olyan hangosak az 4db óriási ellenforgó légcsavarpár miatt, hogy a Tu-142 tengerészeti távolfelderítő változatok repülését az amcsik a tengók észlelésére szolgáló SOSUS szonár hálózattal tudták észlelni, mert még a tenger mélyére is lehallatszott a zörgésük.

 

A légcsavarok okán a Tu-95 radar visszhangja is nagy, 150m2 RCS, úgyhogy még a horizonton túli radarok is szépen kirajzolták őket, már akkor mikor az Északi sark fölött átrepültek és onnan az USA még jócskán odább van.

Előzmény: A ló túloldala (41026)
etomcat Creative Commons License 2019.11.13 -2 0 41028

> állítólag az újonnan épített Tu-160M2-ben már nem is lesz utánégető...

 

Kísérleteztek már ilyennel a Tu-144 esetében, hogy a turbinákat utánégető helyett kardán-hajtású második fokozattal szerelték fel, de nem vált be.

Jelcin idejében a NASA kibérléshez kipofozott Tu-144 példányba egy Tu-160 turbinái kerültek, ment is 2900-zal, csak leégett róla a díszfestés.

Előzmény: gaunt (41027)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!