Keresés

Részletes keresés

drdrez Creative Commons License 2005.10.27 0 0 199

pici képzavar a cikkben: "...fantasztikus hangú hölgytagja énekelt duettet (True colours)..." :)

Előzmény: drdrez (198)
drdrez Creative Commons License 2005.10.27 0 0 198

Phil Collins frenetikus koncertje a Sportarénában
2005. október 27. 10:36

Phil Collinns nem okozott csalódást több mint tízezer rajongójának: az 54 éves angol dobos-énekes frenetikus koncertet adott szerdán este a Budapest Sportarénában, First Final Farewell Tour elnevezésű nemzetközi "búcsúturnéja" alkalmából. Pályája kezdetét, amikor a Genesis ritmusembereként ült a dobszerelés mögött, stílszerűen idézte föl a fellépés nyitányát képező, majd tízperces dobszóló, amelybe idővel beszállt a kísérő zenekar két ütőse is. Az így kellően felpörgetett közönség pedig hálásan fogadta Collins bejelentését: Ma este kedvenc dalaimat fogom előadni nektek!

A jelek szerint a kopaszodó énekes ízlése egybevágott a hallgatóságéval: az aréna állóhelyes népe kórusban énekelte Phillel a 80-as és 90-es évek nótáit: Don't loose my number, Can't stop loving you, Groovy kind of love, Another day in paradise, We wait and we wonder, Take a look at me now, Separate lives, Can't hurry love, Sussudio, Just one night, Dancing to the light...

A néhai Mao elnök ruházatára emlékeztető szürke zubbonyt és bő nadrágot viselő Collins egyetlen percig sem lazított a több mint kétórás koncerten: hol "csak" énekelt, hol viszont a dobok mögé ülve diktálta a tempót a népes kísérő gárdának, amelyben többek között hattagú vokál, négytagú fúvós szekció és két gitáros kapott helyet.

Kemény rockos beütésű számokat éppúgy hallhatott a nagyérdemű, mint jellegzetes "Collins-hangzású" balladákat vagy reggae stílusban fogant dalokat. Az est egyik csúcspontja volt a Wear my hat című nóta: ennek előadása közben a szereplők különböző kalapokat viseltek, majd a zene ütemére mozogva csereberélték egymás között a tökfödőket.

A másik csúcsponton Phil és a kísérő vokál egyik fekete bőrű, fantasztikus hangú hölgytagja énekelt duettet (True colours), a háttérben szopránszaxofonon játszó köpcös, fekete zenész kíséretével, hátborzongató élményt nyújtva a hallgatóságnak.

Pontosan kétórás zenélés után a színpad kiürült - hogy aztán a közönség ütemes tapsára Phil és társai visszatérjenek, és ráadásként eljátsszák a Take me home című dalt. Ennek végén az énekes csókokat hintve közölte: I must go now (Most már mennem kell). Csak remélni lehet, hogy a nemzetközi turné címe nem fedi a valóságot, és hamarosan újra láthatjuk, hallhatjuk őt Magyarországon!

 

http://www.mti.hu/cikk/98853/

Runneburg Creative Commons License 2005.10.27 0 0 197
Sziasztok,

még mindig a buli hatása alatt vagyok.... Erre a bulira nem lehet szavakat találni, tegnap nagy zenészektől nagy zenét hallhattunk és láthattunk.
_Pumukli Creative Commons License 2005.10.27 0 0 196

Az tényleg fantasztikus volt! És az In the air tonight?

Futkosott rajtam a hideg tőle...

 

Előzmény: sudi (191)
andzsin Creative Commons License 2005.10.27 0 0 195
hát nagy mákunk volt, hogy felépült az öreg.
Előzmény: andzsin (193)
Misfit Creative Commons License 2005.10.27 0 0 194

Hát igen:-))

Minden szám jól szólt...:-))

Előzmény: sudi (191)
andzsin Creative Commons License 2005.10.27 0 0 193
ha találtok még kritikákat, képeket..stb. azt nyomjátok!!!
én csak egy tegnapi beharangozóra leltem:
Az éneklő dobos

Népszabadság • Serfőző Melinda • 2005. október 26.

Nem először, de valószínűleg utoljára láthatjuk Budapesten a hét Grammy-díjjal és egy filmzenei Oscarral elismert Phil Collinst, aki búcsúturnéja keretében lép fel a Papp László Budapest Sportarénában ma este.

Bár a múlt héten az énekes megfázott, és ezért vasárnapi és hétfői prágai koncertjét el kellett halasztania, de a menedzsment és a hazai szervező, a Multimédia Concerts megerősítette: az egykori Genesis-tag Budapesten mindenképpen fellép.

Ötévesen dobolni kezdett, tizenkét évesen már profi dobfelszerelése volt, és az Oliver című musicalben énekelt - aligha lehetett kétséges, hogy Phil Collins a színpadon fog kikötni. 1970-ben a még formálódó, önmagát kereső Genesisnél kötött ki, ahol öt évvel később, az énekes Peter Gabriel távozásakor "hangszert" váltott: a dobverőket mikrofonra cserélte. A nyolcvanas évek elején kiadta első szólóalbumát is, majd egy ideig párhuzamosan dolgozott a Genesisben és szólóban, miközben filmekben, színdarabokban is feltűnt. 1996-ban aztán úgy döntött, szólóban folytatja tovább, és kilépett a Genesisből. Ebben az évben kiadott egy szólóalbumot, majd egy válogatáslemez következett, meg a Tarzan című rajzfilm zenéje, és egy igazi csemege: saját dalait dolgozta fel egy big band segítségével.

Ezután három évig kellett várniuk a rajongóknak egy újabb albumra, a 2002-es Testifyre. Vagyis úgy tűnik, visszafogta kissé a tempót, aminek az az oka, hogy új családot alapított, és egyre több időt szeretne tölteni feleségével és gyerekeivel. Több interjúban elmondta, hogy nem a zenéléssel szeretne felhagyni, csak a turnézással, tehát lemezeket továbbra is készít majd, és alkalmanként színpadra is lép, de több hónapos koncertkörutakat nem vállal. Így lett a mostani turné címe The Farewell Tour - First Final (Búcsúturné - az első záró), ami azért nem zárja ki teljesen a lehetőséget, hogy lesz még folytatás.

Budapesten eddig egyszer lépett fel, még a nyolcvanas évek közepén a Genesisszel, majd 1992-ben is jöttek volna, de végül lemondták a koncertet. Most a tervek szerint nagyjából huszonöt dalt válogat össze Collins a koncertre, harmincöt éves pályafutása terméséből.
Előzmény: drdrez (187)
andzsin Creative Commons License 2005.10.27 0 0 192
én ezt mindig úgy csinálom, hogy térkép és megnézem merre nem mennek az emberek, ezt ki lehet találni, mert általában a birka szellem egy csapásirányba viszi őket... nem a főbb útvonalakon kell járkálni....Én Érdről mentem 1 óra alatt értem el a Sportcsarnokig, az esti csúcs miatt 20 perccel volt hosszabb a menetidő, mint akkor ha üresek az utcák, a Salgótarjáni útnál balra be, majd a Stróbl Alajos utcán vissza és a Százados utcában annyi parkolóhely volt ihaj-csuhaj. 3 perc sétára van a sportcsarnoktól.
Előzmény: MrMoJo (189)
sudi Creative Commons License 2005.10.27 0 0 191
Ja, és annyi, hogy nem bírtam megérteni, hogy egy olyan semmilyen számot, mint a We wait and we wonder minek rak be... hát tegnap megértettem ;-)
Misfit Creative Commons License 2005.10.27 0 0 190

A "Hang in Long Enough" nagyon ott volt:-))

 

 

MrMoJo Creative Commons License 2005.10.27 0 0 189
Köszi a tanácsot,de térkép helyett a szabásmintát tettem el, olvasni már próbáltam tanulni, nem ment. Azóta csak írok. :-)
A lényeg, hogy láttam és hallottam Phil Collins-t élőben, úgy tűnik utoljára.
Előzmény: andzsin (183)
a rudi Creative Commons License 2005.10.27 0 0 188
Én Tbálintról jöttem, a Budaörs-Erzsébet híd táv volt 3/4 óra, ott elszakadt a cérna, és leparkoltam. Onnan metró+villanyos, visszafelé ugyanez. Én elvbôl nem jövök be a városba kocsival hétközben (a koncert után is milyen forgalom volt már a Hungárián, f11-kor), de ezzel az összeállítással egy órával elôbb értem haza. Szóval szerintem lehet nyugodtam BKVzni néha, sokkal praktikusabb bizonyos esetekben.
Előzmény: andzsin (183)
drdrez Creative Commons License 2005.10.27 0 0 187

Gyerekek, ez valami fergeteges volt, még nem tértem magamhoz...

 

itt egy cikk: http://www.uno.hu/news/story/182742

Misfit Creative Commons License 2005.10.27 0 0 186
A szakállas bácsi már hosszú évek óta Phil-lel játszik:-)
Előzmény: andzsin (185)
andzsin Creative Commons License 2005.10.27 0 0 185
kérdéseim:
a ZZ Top szerű gitáros bácsi az onnan jött vagy csak úgy nézett ki??? a vokalistákról lehet valamit tudni, mert nagyon jó hangjuk van! Ezek szólóban is nyomják???
Misfit Creative Commons License 2005.10.27 0 0 184

Jó hangos volt:-)

Még mindig fáj a dobhártyám:-))

 

A dobok tényleg fantasztikusan szóltak!

andzsin Creative Commons License 2005.10.27 0 0 183
ez nagyon cool volt:)))) kicsit megöregedett a bácsi:))) és épp azon morfondíroztam a koncert alatt, hogy ki a fenét fogok én élőben hallgatni húsz év múlva a mostani 30-as generációból???:((((((

élőben még inkább kijött mekkora zene ez, az öregnek nagyon ott volt a hangja, a vokálosok szuperek voltek, a színpadkép hihetetlen volt...stb. stb. szuperlatívuszok. a kedvencemet a Jesus He Knows Me-t sajnálom, hogy nem került be a repertoárba,de egye kutya....

ui. aki azt írta hogy nem tudott parkolni az magára vessen: 1. koncertre, ahová 15000 ember jön nem jövünk kocsival. 2. ha már kocsival jössz, ahogy mi is:))), akkor nézzél egy kicsit körül, mi 200m-re le tudtunk parkolni az ufótól. csak térkép kell hozzá meg olvasni tudás:))))
Misfit Creative Commons License 2005.10.27 0 0 182

Egyszerűen "állat" volt!!!:-))

 

 

_Pumukli Creative Commons License 2005.10.27 0 0 181

Én még nem igazán vagyok magamnál...hangom egy szál se, csak nézek itt ki a fejemből. Annyira szuper volt!!! A dobpárbajok félelmetesek voltak.

Ha valaki csinált fotót, tegye fel ide!

 

a rudi Creative Commons License 2005.10.27 0 0 180
100% volt, én ilyen profi koncertet még nem láttam. Tiszta Las Vegas... =)
Azt sajnálom, hogy a spontaneitás teljesen hiányzott, minden ki volt centizve.
A legjobb arc a mexikói útonálló fazonú fúvos fickó volt... =)
Az elején a dobszóló, az nagyon oda lett téve. És Phil bácsi dobjai is a legendás módon szóltak, ahogy csak azok a dobok tudnak.
Azt néztem az elején, hogy egy ócska háttérvásznat sem hoztak, mindenhol kilógott a fémszerkezet, erre milyen fény volt...!
Nagyon jól játszottak, nagyon pengén szólt az egész (egyik fülem még mindig cseng), Phil bá hangjával sem volt gondom, szerintem nem érződött, hogy beteg. Mert azért néha köhintett egyet.
Néhány dobverőt beszórhattak volna, nem csak azt az egy darab, árva kalapot.
Ami nagyon nem tetszett, hogy 3 vagy 4 lassú számot nyomtak egymás után, azért az sok volt, eléggé untam magam. A lassúit nem nagyon bírom, kivéve az In the air...-t, mert annak valami hihetetlen hangulata van.
Aztán szerencsére belehúztak a végén, a "latinos" blokk (Dance, Wear my hat) nagyon jó volt, tiszta karneváli hangulatot csináltak.
Amit a legjobban vártam, az a Hang in.... az az egyik leghúzósabb száma, itt is megdörrent rendesen.

Egy élmény volt.
MrMoJo Creative Commons License 2005.10.27 0 0 179
Először is a legfontosabb az ,hogy a koncert minden várakozásomat felülmúlta! Csak közhelyeket tudok mondani a hangzásról és a látványról.
A koncert körülményei viszont kiakasztóak voltak.Szinte lehetetlen volt az Aréna környékén parkolni. A parkoló megtelt és iszonyat közlekedési káosz volt a környező utcákban. Végül jó messze sikerült megállni, szabálytalanul.Queen koncerten is ott törték fel a kocsinkat.
Bent a küzdőtéren sem lehet maradéktalanul élvezni a műsort. Elénk vágodík egy fiatal pár, hülye picsa és barátja. Nem elég, hogy megállnak előttünk 3 cm-re, de fennhangon elkezdenek pofázni, túlüvöltve P.Collins-t is. Nem értem, miért fizet ki valaki 14 000 ft-t ha nem érdekli a koncert. Miért nem dumál egy csendesebb helyen, ahol nem zavar másokat? Végül mi mentünk távolabb, miután többszöri beszólásunkra sem reagáltak.
De ezek nem fontosak, fontos a zene volt és az jó volt. Miért zavarnak mégis, Lehet, hogy öregszem. :-)
zsoltez Creative Commons License 2005.10.27 0 0 178
Szerintem zseniális volt a koncert. Minden várakozásomat felülmúlta.
magala Creative Commons License 2005.10.27 0 0 177

Aki készített képet a koncerten, léccci jelezze ha megtalálható valahol.

 

Köszi

 

One more night....

Rutherford Creative Commons License 2005.10.27 0 0 176

Az előjelek ellenére a koncert frenetikus volt...

 

Sajnálom én is az It's Too Late-t,de az Invisible Touch mindenért kárpótolt....

 

Hé Tony,Mike!...nincs kedvetek....átkozottul jól szólt!!

 

Nem csalódtam....:-)))))

Előzmény: sudi (175)
sudi Creative Commons License 2005.10.27 0 0 175

KIRÁLY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Semmi mást nem tudok most reagálni. It's not too late miatt fáj a szívem, de semmi

 

Köszönjük, Phil! És jobbulást!

 

Előzmény: Cyberslider (174)
Cyberslider Creative Commons License 2005.10.26 0 0 174

Sziasztok!

 

Király volt a koncert!!!!!!!! :) Szuper! Mindenki profi volt! Jó hangok,jó vót a saxofonos gyerek is. Meg a dobos. Meg persze Phil is! :D Meg a többiek is!

Jó tele volt az aréna szerencsére!

 

Az elején nem volt valami nagy hangja. Szegény,de már jobban van :) Aztán belejött! A végére már nagyon ütős volt. Kár,hogy vége lett,még el lettem volna 1 darabig.

 

Klassz,a Serius hits...live! Óta ezt várom! Ezúton is köszönöm a barátnőmnek a meglepetést! És imádom őt! :)

 

Hogy egy apró kritikát mondjak,a serius hits-hez viszonyítva kicsit hiányoltam a virtuóz szólógitározást. Meg úgy általában kicsit gyengébb volt a gitár benne.

 

De összességében csodálatos volt. A látvány,az előadásmód,élvezet volt,hogy a színpadon mindenki élvezte amit csinál,és ez nagyon le is jött.

 

Köszönjük, Phil :D

 

Cyb

 

Rutherford Creative Commons License 2005.10.26 0 0 173
Azért az Invisible Touch- nál  megdobban majd a szívem...hej..Genesis...
a rudi Creative Commons License 2005.10.26 0 0 172
Elnézést, csak a slágeres barmokat ki nem állhatom, azért emeltem fel a hangom...
Előzmény: cisco22 (169)
cisco22 Creative Commons License 2005.10.26 0 0 171
Én 1 óra múlva indulok.
Előzmény: Rutherford (170)
Rutherford Creative Commons License 2005.10.26 0 0 170
Még   4 óra!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!