Keresés

Részletes keresés

alfredoo Creative Commons License 2002.07.05 0 0 66
csigazsir

torvenyesseg??? alkotmanyossag???

es ha nehany vadhulye elkezdi hogy a magyar kormany AZONNAL szabaditsa ki es valtsa meg izaurat?

ismered a tortenetet? es ha ezert megdontik a fennallo allamrendet mert a kormany megmondja nekik a frankot hogy nem all modjukban isaurat felszabaditani vagy ki vagy megvaltani?

a hulyeseg az merhetetlen mennyisegekben tud operalni.

megkerdeztek a gyongyosi kisfiut hogy ismeri e petofit. azt valaszolta hogy az 5. hazban lakik. allitolag igaz. isaura allitolag igaz.

ahhoz hogy igazam legyen eleg elegge hulyenek lennem?

es ha elkezdenem tobb tarsammal egyutt kovetelni hogy kover laszlo akassza fel magat nyilvanosan? mert o is azt mondta nekunk. akkor doljon a sajat dugajaba? sokan ugy gondolnak hogy igazam van. legalabb egy kamu akasztast meg kellene csinalni a tomeg megnyugtatasara??? ez az allaspontod?

az en allaspontom ettol elegge elter!

Előzmény: csigazsir (49)
csigazsir Creative Commons License 2002.07.05 0 0 65
Most megfogtal, de nem tudom, mit lehetne meg tenni. (Nepszavazasi kezdemenyezes volt mar?)Egyebkent pl. az ehsegsztrajkolokra gondoltam meg...szoval arra, hogy az emberek egy resze valos vagy velt igazaert hajlando a 'vegsokig' is elmenni, ezert lett volna egyszerubb pl. ujraszamolni, es mar reg tullennenk az egeszen.
Előzmény: eztEgyed (60)
eztEgyed Creative Commons License 2002.07.05 0 0 64
Aki rátámadt a rendőrökre...
Előzmény: csigazsir (58)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.07.05 0 0 63
Könyörgöm, mire gondolsz?
Nem szeretek senkinek az adósa lenni, de már igy is tultengek ebben a topicban.
Én a kezdetén leirtam, hogy a többieket szeretném dolgoztatni.
Előzmény: dekóder (53)
Egy becsületes ember Creative Commons License 2002.07.05 0 0 62
Megdöbbentô lesz számodra, mikor az örökkévalóságra tervezett liberalizmus egyszer csak megxünik. Mint az örökkévalóságra tervezett kommunizmus.
Előzmény: HitetlenTamaska (59)
Buratínó Creative Commons License 2002.07.05 0 0 61
Ez egy nagyon ritka pillanat, de sok mindenben kénytelen vagyok egyetérteni. Viszont ezeket az okokat nem a tegnapi zavargásocskára vetíteném, mert az csak egy unatkozó, felhergelt csőcselécsecske minden cél nélküli magamutogatása volt. Viszont a kialakult hangulatért az alább felsoroltak igencsak felelősek.

- Valóban nagy baj az, hogy a jelenlegi politikai elit - beleértve a jobb és baloldalt is - tagjai az előző politikai rendszerben is aktívak voltak, és magukkal hozták ennek a kersztjét, ezáltal hiteltelenekké váltak.

- A rendszerváltás csődjében nem értek egyet teljesen, bár az igaz, hogy ugyanazok az emberek maradtak kulcspozícióban akár gazdasági, akár a már említett politikai szegmenset vizsgáljuk, mint akik a rendszerváltás előtt is ott voltak. A rendszerváltás csalódásai - igazából nem lett jobb, ugyanúgy a gazemberek lesznek sikeresek - hozzájárulnak a negatív hangulathoz.

- Korruptság - no comment - ezért mennek tisztségviselőnek.

- hiteltelenség - egyetértek, a fentiek miatt.

- erkölcsi dogmák - na, itt nem értünk egyet, szerintem ez nem politikafüggő. A morális kereteket a kultúránk szabja meg, és nem vonhatunk párhuzamot az egyén és a politikai réteg morálja között. Ez utóbbinak ugyanis a jelenkorban az egész világon nincs ilyen.

- Szovjet csere amerikaira. Ez kemény dió, Nyugat-Európa is küzd ez ellen, de az iszonyatos gazdasági és mindenekelőtt médiafölénye miatt egyre kisebb az esély. Szerintem is nagyon durván fel kellene lépni az amerikai értékrend és műkultúra beszivárgása ellen.

- Fogyasztói társadalom - hát, igen ez szar, de egyelőre nincs jobb.

- Liberalizmus csődje - ez nem a liberalizmus csődje, hanem azoké, aki felveszik a liberalizmus eszméjének álcáját. Jelenleg nincs Magyarországon liberális tömörülés, és esély sincs a megjelenésére, pedig a fejlettebb politikai társadalmakban ez fontos része a politikai kultúrának.

Előzmény: Egy becsületes ember (46)
eztEgyed Creative Commons License 2002.07.05 0 0 60
"Ezert minden torvenyes eszkozt megmozgattak, hogy a szavazatokat ujraszamoljak"

Sorold fel őket kérlek...

1, A FIDESZ (aki elismerte az eredményt) kérte
2, A FIDELITAS "véltetlenül" hibás kérelmet adott be (érdekes, hogy az olimpiánal sikerült... csak ujra ki kellett volna nyomtatni)

többről nem tudok.

Előzmény: csigazsir (49)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.07.05 0 0 59
Kedves Ebe

Én a magam részéről -elvi alapon - hajlandó vagyok elfogadni, hogy a kommunizmus, vagy az őskereszténység a maga nemében konzekvens és erkölcsös rendszer, de rendszerkritika totalitásának azon a szintjén, ahol Te állsz, már nem tartom érdemesnek vita lefolytatását.
Azaz egy gyakorlatilag megváltoztathatatlan rendszer esetlegességén ( A la "Kár hogy a föld gömbölyü és nem lapos") felesleges keseregni, értelmes vitát csakis a tényleges lehtőségeink tartományán belüli választásokról érdemes folytatni.

csigazsir Creative Commons License 2002.07.05 0 0 58
Azert abban a 'szimpla leszoritasban' veresre vertek nehany embert...
Előzmény: Delfi (52)
Egy becsületes ember Creative Commons License 2002.07.05 0 0 57
Óh de jó!

Ezt hívják történelemnek. Azt, amikor senki nem akarja felfogni, hogy mi történik és ezért egyre gyorsuló sebességgel haladnak a TÖRTÉNELMI SZÜKSÉGSZERŰSÉG FELÉ.

Persze nehéz megérteni a dolgok mögöttes tartalmát, ha az ember elkötelezett. Ezért szerencsés az anarchista jelzô rám. Mert bár nem vagyok az, de MÉG GONDOLKODOM. Szabadon.

Előzmény: Delfi (55)
Egy becsületes ember Creative Commons License 2002.07.05 0 0 56
Az ok egyszerű!

Tegnap reggel kiesett a fideszes vezetôk kezébôl a kalács, mikor megtudták, hogy mi van a városban és, hogy NEKIK ERRÔL NEM VOLT TUDOMÁSUK!

Előzmény: Delfi (52)
Delfi Creative Commons License 2002.07.05 0 0 55
Ez egy anarchista velemenye...
Egy becsületes ember Creative Commons License 2002.07.05 0 0 54
Látod hitetlen tamáska!

A Fidesszel is egyre több polgár fordul szembe. Mert a fideszben is liberális demokrácia korrupt és hazug képviselôjét látják csak. És teljes joggal!

Előzmény: celeborn (51)
dekóder Creative Commons License 2002.07.05 0 0 53
Van egy-két fontos beírás, amire a topicnyitó nem válaszolt. A topicnyitó könnyen ráismerhet ezekre, hiszen az előtte és az utána lévőkre könnyedén reagált. ;-)
Delfi Creative Commons License 2002.07.05 0 0 52
Megtettek, vagy nem etttek meg? Hol volt a Kover, a Deutsh, az Ader? Ader mar partelnoknek hiszi magat, miert nem allt ki es zavarta haza a sajat embereit?

Azt bunkofonozza a tunteto no a teveben(mikozben szoritjak le oket a hidrol), hogy "terelnek mint barmokat". Nos, tobbszori felszolitas utan, szimpla leszoritassal oldottak meg a hid megtisztasat. Ha a holgy nem akart "barom" lenni, akkor miert nem ment le magatol?

Előzmény: Törölt nick (45)
celeborn Creative Commons License 2002.07.05 0 0 51
Értelek, hogyne értenélek.

Valóban szemétség megbénítani egy várost.
12 éve is az volt.
Valóban furcsa nem elhatárolódni tőlük most.
12 éve kiállni melletük volt az.

A régi generáció mindkét oldalon ott van. Én készen állnék megtisztítani a jobboldalt, mert tudom, hogy társadalmi béke csak akkor lesz, ha végre szembenéz az ország a múltjával, ha majd nem relativizálják a bűnöket a politikusok akik érintettek(bármely oldalról), az újságírok akik érintettek (bármely oldalról), a zavarosban halászók akik érintettek (bármely oldalról).

Naív vagyok tudom, azt is, hogy ez valójában seniknek nem érdeke. De amíg egy választást el lehet veszíteni azért mert a kormány a média szerint "lopott", "antidemokratikus" volt, "korrupt" volt, és a választók mindezen vádakra (egy részük elismerem igaz) az mszp-t látják mint megoldást, akkor azt hiszem minden szó és érv felesleges.

Előzmény: alfredoo (33)
Egy becsületes ember Creative Commons License 2002.07.05 0 0 50
És éppen ezért TÖKÉLETES A SÖRPUCCS HASONLAT. Hiszen a nép fele csalódott a LIBERÁLIS DEMOKRÁCIÁBAN (mégha nem is lép fel ellene ennyi ember) És innentôl Weimar! Most az a kérdés, hogy a liberálisok idióta politikája kitermel e egy antiliberális demagógot, vagy minden liberális ellenállás ellenére születik e egy HITELES ÉS BECSÜLETES KÖZTÁRSASÁG?
csigazsir Creative Commons License 2002.07.05 0 0 49
Ha mar a mogottes celrol beszelunk: en sokaig nem hittem ebben a 'csaltak a valasztasokon'-fele morgolodasban (sot igazabol meg most sem), de ugy tunik sokan vannak, akiknek ez meggyozodesuk, amihez makacsul ragaszkodnak is. Ezert minden torvenyes eszkozt megmozgattak, hogy a szavazatokat ujraszamoljak, de eredmeny persze semmi.
Es - bar lehet, hogy kicsit a sajat onerzetuk ellenében - okos gesztus volna a kormanypartok reszerol beleegyezni az ujraszamolasba. Egyreszt kihuznak az ellenzek meregfogat, masreszt (bar ketsegtelen, hogy erre normalis demokraciakban nincs szukseg a valasztasok utan) legitimalnak magukat meg az ellenpartiak szemeben is. Igy viszont mindig lesznek olyanok, akik sajat iagzukrol meggyozodven hasonlo cselekedetekre ragadtatjak magukat.
Persze lehet azt mondani, hogy akkor majd jol sittre kell vagni a 'csurhet', na de biztos, hogy ez a legjobb megoldas?
Előzmény: alfredoo (22)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.07.05 0 0 48
Attol tartok, hogy a topic kicsit elfordul a kitüzött céltól.
Kérlek benneteket NE a tegnapi nap eseményeinek részleteivel foglakozzatok, arra van éppen elég egyéb topic, hanem az okokkal, következményekkel és tanulságokkal.
Delfi Creative Commons License 2002.07.05 0 0 47
Hallottad, hogy a kedvencetek, Bayer polgartars mar kigyotojashoz hasonlitja a polgari koroket?
Tudod, hogy az egy Bergman film, es az eledezo fasizmusrol szol?
Előzmény: TALIESIN (23)
Egy becsületes ember Creative Commons License 2002.07.05 0 0 46
Hitetlen tamáska jól látja az okok 10%-át.

A többi ok:

-a demokráciáról papolnak egy volt diktatúra hiteles képviselôi. És ez qu...a idegesítô!
-a rendszerváltás totális csôdje. (nem hiszem, hogy volt ilyen esemény)
-a III. Köztársaság TOTÁLIS korruptsága (beleértve a fideszét is)
-a III. Köztársaság TOTÁLIS hiteltelensége
-a III. Köztársaság mindenfajta erkölcsi dogmájának a HIÁNYA ergo: NIHILIZMUSA!
-És a szovjet hódoltság felcserélése az amerikai hódoltságra (ugye-ugye a binladen kitűzôk, nem is tudjátom mennyien egyetértenek ezzel a polgárok küzöl)
-MAGA A FOGYASZTÓI TÁRSADALOM!
-A LIBERALIZMUS TOTÁLIS CSÔDJE (a polgárok a liberalizmust az új kommunizmusként definiálják)

Így áll össze a polgári mozgalmak világnézete, amely harcos antiliberális, amerikaellenes ergo: fogyasztói társadalom ellenes, és szilárd demokrata (legalábbis remélem, hiszen a III. Köztársaság korrupt liberális demokráciájával szemben lép fel és egy NEM KORRUPT, NEM LIBERÁLIS DEMOKRÁCIA értékeit kéri számon a politikai rendszeren.

Na Hali!

dokumentator Creative Commons License 2002.07.05 0 0 43
Tüntető az aki a Gyülekezési Törvénynek megfelelően, előre bejelentett tüntetésen vesz részt.
Így csak garázda! Sajna ez független az októl, amiért garázdálkodik.
Előzmény: csigazsir (35)
Delfi Creative Commons License 2002.07.05 0 0 42
Azert retegnek nem neveznem, hogy par ember feszeng a Kossuth teren, majd amikor megeheztek, akkor hivnak meg 40 masikat es elmennek utlezarni.

A ketsegkivul brutalis rendori fellepesrol meg annyit, hogy sem konygaz, sem vizagyut nem vettettek be a hid megtisztasara, majd a Kossuth teren sem alkalmaztak, csak az ejszakai feszengesnel fogyott mar el mindenki turelme, joggal.

Ha a rendorok a topon lettek volna, akkor a hid megtisztasa kb. felora alatt lezajlik. Kocsikat elszallitjak, a hozongoket pedig beviszik. Mint ahogy az jogallamokban szokas...

A partok kivulallosaga nagyon jo duma, kar, hogy majus ota folyamatosan hergelik a nepet jobbrol.
Mindenki tudja, ok is, hogy a hid eltorlaszolasara sosem kaptak volna engedelyt.
Ezert elinditottak a "partok felett allo" POCS rohamcsapatokat, meg azt a par hulyet, akik a torvenyesen megvalasztott kepviseloket kopkodik a parlament elott. Tipikusan olyan emberek, akinek a viselkedeset mintanak lehet tekinteni, szinte mar peldakepek, hallgassunk arra amit mondanak, arany minden szavuk.

Gondolom a miep+kokarda+bin laden kituzo is jol elfert a hajra magyarok polon? Ez mutatja a "forradalmi elegedetlenseget".

'56-ot akartok? Normalisak vagytok?

Előzmény: Törölt nick (19)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.07.05 0 0 41
Kedves BaSand

Nem akartam addig várni, amig legfeljebb a
"Die Geschichte der Machtergreifung" jellegü topcba irhatok; inkább meg szeretném előzni.
Bocsi :-)))

Előzmény: BaSand (27)
eztEgyed Creative Commons License 2002.07.05 0 0 40
"politikai tuntetesek 'leszerelesenel' szerintem kicsit mashogy kellene a helyzetet megitelni,"

Hányszor mondták, hogy menjetek haza? 1000-szer?
Utána mit kellett volna tenni? Letérdelni imádkozni?

"Franciaorszagban sem a rendorokkel veretik szet pl. a fuvarozok, vagy a parasztok blokadjait? "

Pl. mert azt bejelentik előre...

Előzmény: csigazsir (35)
Buratínó Creative Commons License 2002.07.05 0 0 39
Kisfiam, te nagyon ostoba vagy. Legyen már egy hozzászólásod, ahol nemcsak köpködsz! Mondani nemigen tudsz semmit, azt látom, de legalább valami gondolatfoszlányt megpróbálhatnál kicsiholni magadból. Vagy ehhez is Vitya kell?
Előzmény: TALIESIN (36)
Punknown Terrorist Creative Commons License 2002.07.05 0 0 38
Marcia su Budapest. Debrecenböl vagy Sopronból indul?
HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.07.05 0 0 37
offtopic

Kedves Mcisajt

Magad is pontosan tudod, hogy "egy állampolgári/választói réteg kétségtelenül forrongó hangulatát" az alkalmas pártközpontokból modulálják.
Egészen pontosan ezekben a központokban találták ki az elcsalt választások meséjét.
Kérlek, ne nézzük egymást hülyének.

csigazsir Creative Commons License 2002.07.05 0 0 35
Bocs, nem lattam, hogy mar tegnap is volt errol szo.
Minden esetre sokat nottel a szememben, ha tenyleg igy gondoltad.(Bar gondolom ez mennyire erdekel:)...)
Egyebkent szerintem sem feltetlenul helyenvalo az ilyesfele utcai politizalas. Ennek ellenere en is kint voltam tegnap a Kossuth teren, azert, mert az megiscsak felhaboritott, ahogy a rendorok az embereket vertek!Milyen alapon utlegel a rendor es hadonaszik a pisztolyaval tuntetok ellen?Akik kulonben vegul is bekesen tuntettek?
(Tegnap mi pl. nem kezdtunk el verekedni a rendorokkel - meg szerencse - megis jol tokon rugtak az egyik haveromat. Amitol aztan a korulallok - jogosan - jol felduhodtek...de persze ezutan sem rontottunk a rendoroknek!)
Igen, tenyleg torvenytelenul, de azert a politikai tuntetesek 'leszerelesenel' szerintem kicsit mashogy kellene a helyzetet megitelni, mint mondjuk egy meccs utani tombolasnal. Vajon miert van az, hogy pl. Franciaorszagban sem a rendorokkel veretik szet pl. a fuvarozok, vagy a parasztok blokadjait?
Egyebkent is, egy olyan orszagban, ahol a karhatalmat evtizedekig az emberek veresere hasznaltak, ovatosabban kellene banni ezekkel az eszkozokkel!
Előzmény: HitetlenTamaska (17)
Buratínó Creative Commons License 2002.07.05 0 0 34
Van itt egy alapvető tévedés, amit Neked és Deutsch Keresztényi Értékek Tamásnak is át kellene gondolnia. Parlamenti demokráciában élünk, nem az Agorán dőlnek el a vitás kérdések.
Nem túl régen történt egy demokratikus választás, amely felhatalmazott egy országgyűlést, hogy képviselje a nép érdekeit. A parlamenti többség a választók többségét képviseli, azaz erre van az országgyűlésben a szavazás.
"Teccettek vóna győzni", akkor nem lenne szokatlan, hogy parlamenti többséggel döntik el a vitás kérdéseket.
Az, hogy itt forrongó hangulat lenne, az pedig enyhén szólva is túlzás, pár száz nyugdíjas, és balhémániás futballdrukker idióta hőzöngése még az egészséges lelkületű jobbosokat is elriasztja.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!