Az egész rekonstrukciós folyamat elhibázott döntésekből állt! Az első lépésként az ország 1.számú stadionját, a Népstadiont (szándékosan írom azt, hogy nem a Puskást) kellett volna felújítani, szerintem.
Pápára minek volt szükség egy ilyen stadionra azt most sem értem! Itt is az erőteljes politikai lobbi és seggnyalás ment ez ügyben... Azt írni sem kell, hogy nem felel meg az előírásoknak!
ZTE Arénában voltam már párszor. Nemis tudom mit írjak hallod... A felújított részek szépek és impozánsak, de nem fejezték be a stadiont egészében! Továbbra is megmaradt a régi állóhelyi lelátórész és a kandelláberek. A vendégszektor kicsi és mivel nincsenek benne székek így nem is felel meg az UEFA előírásoknak. A szűk bejáratáról és a parkolóhelyekről nem is beszélve... Még jópár száz milliót belekell rakni abba a stadionba!
"terveink szerint a keleti és nyugati fedett lelátó 16.000 nézőnek biztosít ülőhelyet, míg az északi és déli nyitott lelátókon 4.000 ülőhely található majd. Így a stadion befogadóképessége (maximális nézőszám) 20.000 fő. Sikeres EB pályázat esetén a stadion maximális befogadóképessége 35.000 főre bővíthető, természetesen csak ülőhelyek lehetnek ezen esetben is a stadion lelátóin."
Elvileg a tervekben EB. helyszínként szerepel az új ETO stadion. Ha jól tudom akkor huszonvalahányezres lesz alapban és kb. 35ezresre lesz bővíthető, ha EB. meccseket játszanak majd benne.
Na igen, újpest meg zalaegerszeg (tegyük azt is hozzá, hogy politikai okok miatt). Aztán ennyi. Azt mellékesen megjegyzem, hogy 10ezer fős befogadóképességgel, amely alkalmatlan lenne KOMOLY nemzetközi mérkőzések megrendezésére. Szóval ez sem volt igazi eredmény.
Nem a legjobban sikerült ez az állami stadionrekonstrukciós program anno! Bár a Szuszát szépen felújították, de a Dunaújvárosit jól elbaszták... A magántőke bevonása szerencsére 1-2 helyen jelen van pozitív példaként (lásd Győr, Kispest).
"99-2000 körül konkrét tervek voltak arról, hogy 2001-2002-re legkésőbb Európa szintű stadionokkal fognak rendelkezni az NB I-es csapatok" - minden kekeckedés nélkül, ez a két év egy Németországnak esetleg tartható lett volna (de még ott is több időt szántak a vébé stadionjainak felújítására), de hát mint tudjuk ugye ez meg amúgy is még csak Magyarország
Én attól tartok leginkább, hogyha nekünk ítélik, akkor beégünk, mint az expóval. És ha beégünk, akkor a büdös életben nem fogják nekünk ítélni.
A stadionrekontrukciókról annyit, hogy 99-2000 körül konkrét tervek voltak arról, hogy 2001-2002-re legkésőbb Európa szintű stadionokkal fognak rendelkezni az NB I-es csapatok. Nos ebből mi lett 2007-re ? Szóval égés szagot érzek, de nagyon.
Szigorúan a magánvéleményem, de szerintem nem kell kitiltani egy topikból a politikát, egészen addig, ameddig normális hangnemű hozzászólások érkeznek és nem kezd az egész olyan formát ölteni, mint a PoliDili. Nyilvánvaló, hogy a foci Eb kapcsán is rengeteg politikai összefonódásról, gazdasági kérdésekről lehet véleményt alkotni, amelyek szintén kapcsolódnak a politikához.
Hiszen itt mégis mint emberekb eszélgetünk, nem pedig mint "magyar válogatott szakértők".
nem kell mindenben egyetértenem velük:), és egy hülye (kleinteleki) miatt nem fogom azt mondani, hogy nem szeretnék egy hazai eb-re kimenni, mert nagyon is kiszeretnék... Én ugyanannyira örülök a válogatott sikereinek (ha vannak:() mint a Fradiénak