de te el tudod képzelni, hogy az NS nagytudású írnokai a "monnyon le" és "már-készül-a-szobor-talapzata-világbajnok-a-csapat" üzemmódon kívül tudnak mást is?
A fiataloknak jól fog jönni ez a torna és a Montenegró elleni meccs, a csapat összekovácsolása céljából. Utánna meg már "élesben" is bizonyíthatnak nekünk...
Bármi történik Ciprus ellen, önmagában azért a mérkőzésért sem dicsérni, sem bántani nem szabad Várhidit. Szerintem az első három válogatott meccset (Ciprus, Bulgária/Lettország, Montenegro) egy csomagban kell kezelni. Ha a három közül egyet megnyerünk, és a csapat játéka mindhárom mérkőzésen elfogadható lesz, akkor talán nem lesz olyan reménytelen a gárda jövője.
Az első kötelező mérkőzés a Moldávia elleni EB-selejtező lesz. Nincs pardon, ott kötelező lesz a győzelem. (bármit röfög kisteleki...)
Várhidi Péter szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott négy éven belül harminc helyet lép előre a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáján, ha megkapja a hosszú távú építkezéshez a kellő türelmet és támogatást. Többek között ez hangzott el a ciprusi négyes tornára készülő nemzeti együttes vasárnap délutáni találkozóján a margitszigeti Thermál Hotelben.
"A mai fiataloknak nincs példaképük, minden gyermek külföldi kedvencet keres magának" - mondta a szakember. "A mi feladatunk egy szerethető és eredményes magyar válogatott kialakítása. Hiszek benne, hogy a fiatalítás az egyetlen járható út. Természetesen azokról az idősebb futballistákról sem mondok le akik mentálisan beillenek az új együttesbe. Csak olyanokat hívok be, akiknek valóban megtiszteltetés a szereplés a válogatottban és elfogadják, hogy a nemzeti csapatban nem lehet sok pénzt keresni. Biztos vagyok benne, hogy a fiatalokkal, akik nagyon tehetségesek, ha megszerzik a kellő nemzetközi rutint, akkor négy éven belül képesek leszünk 30 helyet előrelépni a FIFA világranglistáján, sőt a legjobb 30 közé is bekerülhetünk." ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Vasárnap délután a Margitszigeten, a Thermal Hotelben találkoztak a magyar válogatott tagjai. A csapat vasárnap éjjel Ciprusra repül, ahol kedden és szerdán nemzetközi tornán szerepel a hazai gárda, valamint a bolgár és a lett válogatott társaságában
A találkozón a hét MTK-játékoson (Végh Zoltán, Pollák Zoltán, Balogh Béla, Rodenbücher István, Zsidai László, Kanta József, Hrepka Ádám) és a három újpesti labdarúgón (Vaskó Tamás, Sándor György, Tisza Tibor) kívül Csizmadi Csaba (SV Mattersburg) és Farkas Balázs (Dinamo Kijev) jelent meg. Valamennyi futballista egészségesen érkezett, s mindannyian készen állnak arra, hogy pályára lépjenek a nemzeti csapatban.
A keret többi tagja - a légiósok - a hétfői nap folyamán, Cipruson csatlakozik a küldöttséghez. A játékosok folyamatosan érkeznek majd, de a tervek szerint a délutáni, 15. 30-kor tartandó edzésre már teljes lesz a keret.
Csapatunk kedden, magyar idő szerint 18 órakor Limasszolban Ciprus válogatottjával mérkőzik meg, másnap pedig a keddi eredményektől függően (16 vagy 18 órakor, Limasszolban vagy Nicosián) Bulgária, vagy Lettország lesz az ellenfél.
- Elsődleges célunk nem a tornagyőzelem, hanem az, hogy kiderüljön, kik azok a játékosok, akikre hosszútávon számíthatok - mondta honlapunknak Várhidi Péter szövetségi kapitány. - Természetesen a lehető legjobb eredmény elérésére törekszünk majd, de most az a legfontosabb, hogy lehetőségünk lesz két válogatott mérkőzésre, két komoly, nemzetközi szintű megmérettetésre. A fiatal csapatnak éppen ilyen találkozókra van szüksége, és bízom abban, hogy a torna során jó tapasztalatokat szerzünk majd a keret tagjairól.
A magyar válogatott gépe vasárnap éjszaka indul Ciprusra. A hajnali érkezés után pihenőre térnek a csapat tagjai, s hétfő délután Limasszolban tart majd edzést a szövetségi kapitány.
Ciprus-Magyarország Kedd, Limasszol, 18. óra (Sport TV)
Jaja, én is jókat nevettem mikor leigazolták... :-) Örülök, h úgy tűnik rám cáfolt. Sok sikert kívánok neki, remélem bebizonyítja h a gúnyolódásomnak nem volt semmi alapja.
Kétlem, mert az 59. percben esett az egyetlen gól a meccsen :-) De egyezzünk meg abban hogy valami pozitív dolgot írnak róla. Nem tudom miért nem kezdő Zoli, ha még 3,5 millió fontért sem adták el akkor miért a cserepadot koptatja? Elég érdekes Mowbray gondolkodásmódja...
Az egész rekonstrukciós folyamat elhibázott döntésekből állt! Az első lépésként az ország 1.számú stadionját, a Népstadiont (szándékosan írom azt, hogy nem a Puskást) kellett volna felújítani, szerintem.
Pápára minek volt szükség egy ilyen stadionra azt most sem értem! Itt is az erőteljes politikai lobbi és seggnyalás ment ez ügyben... Azt írni sem kell, hogy nem felel meg az előírásoknak!
ZTE Arénában voltam már párszor. Nemis tudom mit írjak hallod... A felújított részek szépek és impozánsak, de nem fejezték be a stadiont egészében! Továbbra is megmaradt a régi állóhelyi lelátórész és a kandelláberek. A vendégszektor kicsi és mivel nincsenek benne székek így nem is felel meg az UEFA előírásoknak. A szűk bejáratáról és a parkolóhelyekről nem is beszélve... Még jópár száz milliót belekell rakni abba a stadionba!
"terveink szerint a keleti és nyugati fedett lelátó 16.000 nézőnek biztosít ülőhelyet, míg az északi és déli nyitott lelátókon 4.000 ülőhely található majd. Így a stadion befogadóképessége (maximális nézőszám) 20.000 fő. Sikeres EB pályázat esetén a stadion maximális befogadóképessége 35.000 főre bővíthető, természetesen csak ülőhelyek lehetnek ezen esetben is a stadion lelátóin."
Elvileg a tervekben EB. helyszínként szerepel az új ETO stadion. Ha jól tudom akkor huszonvalahányezres lesz alapban és kb. 35ezresre lesz bővíthető, ha EB. meccseket játszanak majd benne.
Na igen, újpest meg zalaegerszeg (tegyük azt is hozzá, hogy politikai okok miatt). Aztán ennyi. Azt mellékesen megjegyzem, hogy 10ezer fős befogadóképességgel, amely alkalmatlan lenne KOMOLY nemzetközi mérkőzések megrendezésére. Szóval ez sem volt igazi eredmény.
Nem a legjobban sikerült ez az állami stadionrekonstrukciós program anno! Bár a Szuszát szépen felújították, de a Dunaújvárosit jól elbaszták... A magántőke bevonása szerencsére 1-2 helyen jelen van pozitív példaként (lásd Győr, Kispest).
"99-2000 körül konkrét tervek voltak arról, hogy 2001-2002-re legkésőbb Európa szintű stadionokkal fognak rendelkezni az NB I-es csapatok" - minden kekeckedés nélkül, ez a két év egy Németországnak esetleg tartható lett volna (de még ott is több időt szántak a vébé stadionjainak felújítására), de hát mint tudjuk ugye ez meg amúgy is még csak Magyarország