Keresés

Részletes keresés

Overtaker Creative Commons License 2007.02.04 0 0 57965

"Cipruson vajon milyen nemzeti tragédia történhet ? "

Mondjuk, hogy kikapunk 4-0-ra. Ez már a kezdetekben padlóra küldené Várhidit és az elképzeléseit. Márpedig akár még ez is benne van a pakliban, a ciprusiak mostanában elég jók, nálunk meg kisérleti stádiumban van a keret.

Előzmény: ChrisRea (57958)
kannibál Kovács Creative Commons License 2007.02.04 0 0 57964
Egyetértek az általa leírtakkal. A nyolcvanas évek ciprusi válogatottja nyomokban sem hasonlít a maihoz. A mostani már egy európai középcsapat, amelyik akár görög ligaválogatottként is felfogható. Kifejezetten bravúr lenne, ha le tudnánk győzni őket.
Előzmény: Darwin (57963)
Darwin Creative Commons License 2007.02.04 0 0 57963
"Nemcsak Várhidi egymeccses kapitányi szereplése szeplőtlen a válogatott túrája előtt, de a házigazda Ciprus elleni mérlegünk is hibátlan. Eddig hatszor találkoztunk a szigetlakókkal, és mindannyiszor győztesen hagytuk el a pályát. Kétszer 1-0, kétszer 2-0, egy-egy alkalommal pedig 2-1, illetve 4-2 volt az eredmény. Az egyenleg sportértékét növeli, hogy csakis tétmeccsen, két vb- és négy Eb-selejtezőn születtek ezek az eredmények. Időben mindössze hét évre korlátozódik a ciprusi �történelmünk� (1984-91), amely során góljaink egyharmada - a 12-ből négy - Kiprich József nevéhez fűződik." - nb1.hu

Hát szvsz. ilyeneket nem szerencsés leírni. Nem szerencsés a magyar válogatott fényes múltját hozni elő minden meccs előtt, mer annak ma többségében csak pofáraesés lehet a vége. Én inkább Ciprus elmúlt évi eredményeiről olvasnék szívesen, hogy ha ki is kapunk, tudjuk valahova behelyezni, hogy kitől kaptunk ki. Túl azon, hogy azoktól, akiknél 20-30 éve még erősebbek voltunk.
sx7 Creative Commons License 2007.02.04 0 0 57962
A kockázat az lenne, ha telebaszná őket tésztával.
Előzmény: kannibál Kovács (57961)
kannibál Kovács Creative Commons License 2007.02.04 0 0 57961

Nem dorongolom Várhidit. Csak azt vázoltam fel, hogy túl nagy kockázatot vállalt.

Én egyébként biztosan nem fogom bántani a kapitányt - még egy utolsó helyezés esetén sem. Sajnos a sport(bulvár)sajtó nem lesz ennyire türelmes.

Előzmény: ChrisRea (57958)
Duke of Marlborough Creative Commons License 2007.02.04 0 0 57960
Na igen csak az a kérdés, hogy Várhidi nagy felelősége mit fog jelenteni ha valami rosszul sikerül Cipruson? A másik hogy mikor jelenthetjük ki bátran, hogy kudarc a ciprusi szereplés?

Korábban ezt írtam a tornáról:

Várhidi elsődleges feladatának annak kell lennie, hogy a Moldova elleni meccsre találjon 15-16 olyan játékost akik meg tudnak valósítani a pályán csapatként adott taktikát, amellyel esélyünk lehet pontot/pontokat szerezni. (és talán hosszútávon is alkalmazható lehet, mint alapcsapat és alapjáték)

Én bízom benne, hogy nem azt a kilátástalan, szervezetlen játékot produkálja majd a Várhidi csapat, mint amit mostanában láttunk. És ha ez megtörténik (eredménytől függetlenül) már sikeresnek nevezhetjük a ciprusi kirándulást.
Előzmény: kannibál Kovács (57956)
reckon Creative Commons License 2007.02.04 0 0 57959
igazad van,tényleg ennyi a repertoárjuk.szomorú
Előzmény: Duke of Marlborough (57952)
ChrisRea Creative Commons License 2007.02.04 0 0 57958
most már tényleg nem értem miért dorongolod Várhidit ?

Cipruson vajon milyen nemzeti tragédia történhet ? pont arra van kitalálva hogy ott játszassa azt aki eszébe jut.

Előzmény: kannibál Kovács (57956)
Wác Creative Commons License 2007.02.04 0 0 57957
Ezzel én is egyetértek, szerintem is azzal kellett volna kezdeni!
Előzmény: Vasi Kutya (57938)
kannibál Kovács Creative Commons License 2007.02.04 0 0 57956

Hadd ne minősítsem a Nemzeti Sportot...

Viszont Várhidit vaskos felelősség fogja terhelni, ha valami nagyon rosszul sül el Cipruson. Ennyi rutintalan játékost egyszerre bevetni olyan indokolatlanul nagy kockázatot jelent, amit nem biztos, hogy érdemes volt felvállalni. Jobb lett volna, ha a fiatalok közül csak azokat viszi ki, akik már Kanada ellen is kerettagok voltak. Ez értelemszerűen Vaskó, Tisza és Zsidai kerettagságára vonatkozik. Helyettük tapasztaltabbjátékosokat kellett volna beválogatni (pl. Szélesi, Buzsáky vagy a görög stílust jól ismerő Torghelle). Ezzel részben leveszi a terhet a rutintalan játékosok válláról, kisebb támadási felületet nyújt saját maga ellen, növeli egy sikeres tornaszereplés esélyét, miközben semmivel sem lett volna távolabb a megálmodott 2010-es sikercsapattól.

Előfordulhat persze, hogy Tisza lesz a torna gólkirálya és Vaskóról áradozik a magyar sajtó.

Ha jól sülnének el az első barátságos meccsek - bejutunk a ciprusi torna döntőjébe, illetve lenyomjuk Montenegrót és Moldovát - akkor jelentősen javulna a közhangulat és növekedne a Várhidi személye iránti bizalmi index. Ez értelemszerűen azt is jelentené, hogy  - elnyerve immár a szurkolók széles körének a szimpátiáját - nyugodtabban dolgozhatna, és kísérletezhetne a fiatalokkal. Ha így gondolkodik Várhidi és nem lovallja bele magát a kisteleki-féle "nem érdekelnek az eredmények" típusú hülyeségbe, akkor rájött volna, hogy főleg a kapitányságának az elején nagyon is fontosak az eredmények. Azaz nem 2010-re gondol a ciprusi tornára küldött keret összeállításakor, hanem arra, hogy jól kell kezdeni az évet, és akkor konszolidáltabb keretek között dolgozhatna a későbbiekben, és már csak arra kellene vigyáznia, hogy nagy verést ne kapjunk.

Lehet persze, hogy ezzel a rutintalan gárdával is meglepetést okoz a szigetországban, de előfordulhat az is, hogy egy oltári nagy leégés lesz belőle. Márpedig akkor romba dőlhet az egész koncepció.

Duke of Marlborough Creative Commons License 2007.02.04 0 0 57955
egy ilyen világban én is szívesen élnék ;)
Előzmény: Darwin (57954)
Darwin Creative Commons License 2007.02.04 0 0 57954
Csak képesek az újságírók is változni, ha az akarják, hogy a válogatott is képes legyen. Megfogadhatnák Gandhi egy mondását: "Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban."
;)
sx7 Creative Commons License 2007.02.04 0 0 57953
Nála van az öltözőkulcs.
Előzmény: Darwin (57915)
Duke of Marlborough Creative Commons License 2007.02.04 0 0 57952
ezzel teljesen egyetértek.

de te el tudod képzelni, hogy az NS nagytudású írnokai a "monnyon le" és "már-készül-a-szobor-talapzata-világbajnok-a-csapat" üzemmódon kívül tudnak mást is?
Előzmény: kannibál Kovács (57949)
Vasi Kutya Creative Commons License 2007.02.04 0 0 57951

Szerintem 2.-ok leszünk a ciprusi tornán.

A fiataloknak jól fog jönni ez a torna és a Montenegró elleni meccs, a csapat összekovácsolása céljából. Utánna meg már "élesben" is bizonyíthatnak nekünk...

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.04 0 0 57950
A papírforma az utolsó helyet ígéri, de ennek ellenére a tornagyőzelemre is van esély.
Előzmény: kannibál Kovács (57949)
kannibál Kovács Creative Commons License 2007.02.04 0 0 57949

Bármi történik Ciprus ellen, önmagában azért a mérkőzésért sem dicsérni, sem bántani nem szabad Várhidit. Szerintem az első három válogatott meccset (Ciprus, Bulgária/Lettország, Montenegro) egy csomagban kell kezelni. Ha a három közül egyet megnyerünk, és a csapat játéka mindhárom mérkőzésen elfogadható lesz, akkor talán nem lesz olyan reménytelen a gárda jövője.

Az első kötelező mérkőzés a Moldávia elleni EB-selejtező lesz. Nincs pardon, ott kötelező lesz a győzelem. (bármit röfög kisteleki...)

Előzmény: Darwin (57948)
Darwin Creative Commons License 2007.02.04 0 0 57948
Várhidi Péter szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott négy éven belül harminc helyet lép előre a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáján, ha megkapja a hosszú távú építkezéshez a kellő türelmet és támogatást. Többek között ez hangzott el a ciprusi négyes tornára készülő nemzeti együttes vasárnap délutáni találkozóján a margitszigeti Thermál Hotelben.

"A mai fiataloknak nincs példaképük, minden gyermek külföldi kedvencet keres magának" - mondta a szakember. "A mi feladatunk egy szerethető és eredményes magyar válogatott kialakítása. Hiszek benne, hogy a fiatalítás az egyetlen járható út. Természetesen azokról az idősebb futballistákról sem mondok le akik mentálisan beillenek az új együttesbe. Csak olyanokat hívok be, akiknek valóban megtiszteltetés a szereplés a válogatottban és elfogadják, hogy a nemzeti csapatban nem lehet sok pénzt keresni. Biztos vagyok benne, hogy a fiatalokkal, akik nagyon tehetségesek, ha megszerzik a kellő nemzetközi rutint, akkor négy éven belül képesek leszünk 30 helyet előrelépni a FIFA világranglistáján, sőt a legjobb 30 közé is bekerülhetünk."
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vasárnap délután a Margitszigeten, a Thermal Hotelben találkoztak a magyar válogatott tagjai. A csapat vasárnap éjjel Ciprusra repül, ahol kedden és szerdán nemzetközi tornán szerepel a hazai gárda, valamint a bolgár és a lett válogatott társaságában

A találkozón a hét MTK-játékoson (Végh Zoltán, Pollák Zoltán, Balogh Béla, Rodenbücher István, Zsidai László, Kanta József, Hrepka Ádám) és a három újpesti labdarúgón (Vaskó Tamás, Sándor György, Tisza Tibor) kívül Csizmadi Csaba (SV Mattersburg) és Farkas Balázs (Dinamo Kijev) jelent meg. Valamennyi futballista egészségesen érkezett, s mindannyian készen állnak arra, hogy pályára lépjenek a nemzeti csapatban.

A keret többi tagja - a légiósok - a hétfői nap folyamán, Cipruson csatlakozik a küldöttséghez. A játékosok folyamatosan érkeznek majd, de a tervek szerint a délutáni, 15. 30-kor tartandó edzésre már teljes lesz a keret.

Csapatunk kedden, magyar idő szerint 18 órakor Limasszolban Ciprus válogatottjával mérkőzik meg, másnap pedig a keddi eredményektől függően (16 vagy 18 órakor, Limasszolban vagy Nicosián) Bulgária, vagy Lettország lesz az ellenfél.

- Elsődleges célunk nem a tornagyőzelem, hanem az, hogy kiderüljön, kik azok a játékosok, akikre hosszútávon számíthatok - mondta honlapunknak Várhidi Péter szövetségi kapitány. - Természetesen a lehető legjobb eredmény elérésére törekszünk majd, de most az a legfontosabb, hogy lehetőségünk lesz két válogatott mérkőzésre, két komoly, nemzetközi szintű megmérettetésre. A fiatal csapatnak éppen ilyen találkozókra van szüksége, és bízom abban, hogy a torna során jó tapasztalatokat szerzünk majd a keret tagjairól.

A magyar válogatott gépe vasárnap éjszaka indul Ciprusra. A hajnali érkezés után pihenőre térnek a csapat tagjai, s hétfő délután Limasszolban tart majd edzést a szövetségi kapitány.

Ciprus-Magyarország
Kedd, Limasszol, 18. óra (Sport TV)
Lucilius Creative Commons License 2007.02.04 0 0 57947
Jaja, én is jókat nevettem mikor leigazolták... :-)
Örülök, h úgy tűnik rám cáfolt. Sok sikert kívánok neki, remélem bebizonyítja h a gúnyolódásomnak nem volt semmi alapja.
Előzmény: Overtaker (57904)
Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2007.02.04 0 0 57946

Hát, ha Gera játszik, remélem is!

:-))

Előzmény: vidor23 (57944)
giornalista Creative Commons License 2007.02.04 0 0 57945
Én a helyedben ráhagynám, már csak a neve (Ottawa) miatt is...
Előzmény: vidor23 (57944)
vidor23 Creative Commons License 2007.02.03 0 0 57944
akkor inkább fölényben játszik a WBA, nem?
Előzmény: Tamas(Ottawa) (57943)
Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2007.02.03 0 0 57943

Nem mennyiségi (gólok), hanem minőségi (játéktudás) előnyről van szó... hidd el, ez a helyes fordítás...

Előzmény: Törölt nick (57942)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.03 0 0 57942

Kétlem, mert az 59. percben esett az egyetlen gól a meccsen :-) De egyezzünk meg abban hogy valami pozitív dolgot írnak róla. Nem tudom miért nem kezdő Zoli, ha még 3,5 millió fontért sem adták el akkor miért a cserepadot koptatja? Elég érdekes Mowbray gondolkodásmódja...

Előzmény: Tamas(Ottawa) (57941)
Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2007.02.03 0 0 57941
80' Előnyhöz jutott a WBA. Kulcsszerepben: Gera Zoltán.
Előzmény: Törölt nick (57910)
Vasi Kutya Creative Commons License 2007.02.03 0 0 57940
Lényegében igen!
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.03 0 0 57939
Szóval. Először olyan stadionokat újítottak fel, amelyeknek nem sok értelmük volt.
Vasi Kutya Creative Commons License 2007.02.03 0 0 57938
Az egész rekonstrukciós folyamat elhibázott döntésekből állt! Az első lépésként az ország 1.számú stadionját, a Népstadiont (szándékosan írom azt, hogy nem a Puskást) kellett volna felújítani, szerintem.
lg23 Creative Commons License 2007.02.03 0 0 57937

Nyíregyháza, Székesfehérvár és D.újváros nem éppen a jobboldali elkötelezettségéről híres, de sebaj...

Egyébként nem említitek a felújított T.bányai stadiont. Tavaly ősszel csinálták...

Előzmény: Vasi Kutya (57934)
zsoltika82 Creative Commons License 2007.02.03 0 0 57936
pedig hát nem is tudom milyen városvezetés van a két említett városban:-)
Előzmény: Törölt nick (57935)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!