Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Te tudod, ha neked jó a pongyola meghatározás. Mérnök biztos bem vagy, mert akkor nem írnál ilyeneket :o)
A múltkor az egyik megrandelőmnél voltam, aki éppen az én programommal számlázott, és azt írta be, hogy "bruttó súly..." stb. Mndtam neki, hogy tömeg, mireő, hoy neki mindegy. Mondom OK. Ezután bejött a főkönyvelő, ránéz a számlára, és azt mondjaa lánynak: "azért ide inkább tömeget kellene írni, ha már kg a mértékegység" :oDDDD
Én lőttem 400m feletti távokra régebben. Szó szerint mindentől függött a lövés, pedig az egyik legjobb fegyverrel lőhettem. De a legnagyobb élmény - és a legnagyobb kudarcélmény is egyben - a vízfelszínről pattintott lövés.
Mesterlovesz vilagkupan sem lottunk 430 m-nel tavolabbrol.
Olyan esetben ahol mar metereket esik a lovedek az iranyzovonalhoz kepest es fogalmunk sincs a tavolban levo legmozgas iranyarol es erejerol, nem lehet pontossagrol beszelni. Persze csak szerintem.
PA-63-al is tobbszor lelottuk 250m-rol a geppuskas celt. Jateknak jo, haboruban nem kiserleteznek vele.:)
A tobbire kesobb reagalok, most piheneskent megyek egy kis legpuskas "precizios" loveszetre. - 40 m-en probalok beleferni az egy cm-es szoraskepbe, de egyelore csak az 5 Ft-ossal takarhatoak mennek (a lukba luk csak elvetve es max 3 megy egy lukba).
amig Juba a Dragunov klónnal max 800 méterig kombinál** (és 4 éves gyerekek tartják karban a fegyverét), addig álcázott fedezékből 1000 métere egy lövéssel kiszedem úgy, hogy azt sem veszi majd észre, hogy már odaátról néz a keresőjébe. Csak ez számít. - Aztaaaaaaa! :-D Persze! Voltal te valaha Bagdadban?
Valoban nem jo hasonlat, ha van kedved ezzel foglalkozni akkor keress jobbat.:)
Sulytalansag: nekem eleg ha a foldon mukodik.:)
Amugy koszonom a szakszaru felvilagositast. A leirtakkal tisztaban vagyok (minden bizonnyal jobban is mint Te). En csak azt irtam, hogy nem latok kivetni valot abban ha valaki sulyzarnak hivja, hiszen a koztudatba igy kerult be, a tobbseg igy ismeri (a koznyelv, es a szakma is nem egy esetben igy emliti). Mutattam ra peldat is, de nem azt ragadtad ki.:)
Nekem az sem bantja a fulem ha valaki a lovedeket skulonak, loszernek, toltenynek, stb-nek mondja, vagy az elsuto billentyut ravasznak nevezi (csaladi korben en is annak hivom). Teljesen jol ertheto (egyszerubb is kimondsani). Masik topikban erre irtak, hogy ha valaki a boltban legpuska loszert ker, meg veletlenul sem 30-06-al fogjak kiszolgalni. Ugyanugy megertik.
A seregben (tudom, nem "sereg", de nekem tobb evtized szolgalat utan jo annak (a testveremnek, a felsegemnek is jo "sereg"-nek (az egyik mk. ales a masik orvos ales), aki meg nem volt katona sem az ragaszkodjon a maga reszerol a pontos megfogalmazashoz) is azt lattam, hogy tobbnyire az kovetelte meg pl. az alakisagot aki maga egy alaki rovidnadrag volt es az kovetelte meg a szakszeru megnevezeseket stb. a fegyverrel kapcsolatban is aki on es kozveszelyes volt fegyverrel a kezeben (a hozza nem ertese miatt).
Aki naponta foglalkozik az adott temaval, ert hozza, jo benne, az tobbnyire szvsz tesz az ilyesmire.
2 éves és bizonyítványt ad! Plusz 5 év BRFK fegyverműhely! Látod ha egy kicsit tájékozottabb lennél, Magyarországon nincs magasabb képzés! Esetleg fegyverműves! De az egész más szakma!