Én láttam, teljes közvetítésben és összefoglalókban is. Mondjuk ez nem mérvadó, hiszen nem vagyok szakember, de szerintem a Plymouth egyik legjobbja, és elég elismert focista a Championshipben, talán azt is mondhatnám, hogy az ottani magyar kontingens legkiegyensúlyozottabb, legtöbbet nyújtó tagja. Például Vasshoz képest - aki nyilván ügyes, tehetséges srác - legalább egy kerettagságot megérdemelne. Mondjuk Várhidi hitelességét mutatja, hogy egyrészt nem látja focizni, másrészt kijelenti, Sándor Gy. jobb játékos Buzsákynál a posztjukon. Tőlem akár lehet így is (bár szerintem ez nem igaz), de honnan a tőgyből tudja, ha a fáradtságot sem veszi, hogy megnézze Buzsákyt.
Sajnos nem tartom komoly embernek Várhidit, de szeretnék esélyt adni neki, mert annak aki eredményt akar felmutatni, annak, időre, ráadásul igen hosszú időre lenne szüksége. Csak hát pont Várhidi... Jobban tetszene egy komoly edző, Várhidi irányvonalára építve.
Az NB II-es Felcsút SE ellen játszotta idei első felkészülési mérkőzését a Róth Antal által irányított U21-es válogatott.
Már a csapathirdetés előtt kiderült, hogy Fodor Marcell és Kovács Zoltán sérülés miatt nem léphet pályára, ezért a szövetségi edző az alábbi összeállításban játszatta a csapatot.
Első félidő: Kemenes Szabolcs - Vadász Viktor, Sütő László, Guzmics Richárd, Varga Róbert - Szakály Péter, Pintér Ádám, Farkas Péter, Laczkó Zsolt - Dzsudzsák Balázs - Szabó Viktor. Második félidő: Kemenes Szabolcs - Sipos Tamás, Sütő László (Guzmics Richárd, a 62. percben), Kovács Gábor, Völgyi Dániel - Bartha László, Schmatovics Gábor, Gulyás Máté, Nagy Tamás - Szatmári Lóránd - Szabó Viktor (Szakály Péter, a 62. percben).
Az első játékrész egyetlen gólját a DVSC-TEVA játékosa, Dzsudzsák Balázs szerezte: a középpályás a 25. percben 20 méterről csavarta a Felcsút kapujába a labdát (1-0). A második félidő elején aztán Imrik László révén egyenlített az NB II-es gárda (1-1), majd a 86. percben tizenegyesből Tamási Zoltán révén a győzelmet is megszerezte a felcsúti csapat (1-2).
Magyarország U21 - Felcsút SE 1-2 (1-0) Gólszerző: Dzsudzsák a 25. illetve Imrik az 55., Tamási (11-esből) a 86. percben.
A korosztályos csapat csütörtökön 13 órakor ismét pályára lép, s ekkor a Borsodi Ligában szereplő Győri ETO lesz az ellenfele.
De azért az egy hangyányit ellentmondásos,hogy ez a Buzsáky az angol másodosztályban folyamatosan játszva nem kap meghívót,míg mondjuk Vass Ádám? az angol másodosztályban abszolút 0 perceket a pályán töltve stabil válogatott. A Filkor meg a többiek a vicc kategória.Egy érdemük van,hogy fiatalok,de a nagy többségük még nem bizonyított még ebben a fos bajnokságunkban sem.Biztos jót tesz majd az önbizalmuknak az 5-6gólos zakók,amit összeszednek az európai középcsapatok ellen. Nekem gyerekkori nagy álmom volt a válogatottság,nincs a Várhídinek még egy lánya?Focizni nem igazán tudok,de kellemes futballidőben Andorra ellen úgy érzem megállnám a helyem.
A németeknek,argentinoknak,braziloknak gólokat rúgó Torghellét kipicsázták szépen a csapatból.Mondván,túl durva és esetlen..Majd ez a divatcsíra Hrepka,aki stílusos és überkoordinált,pótolni fogja.Paródia.
Kíváncsian várjuk mennyit lesz képes fejlődni Várhidi, de megjegyzem hogy vannak szarvashibák, amiket egy jó edző alapból sem követ el. Többen is írták már hogy Gerának középen kellene játszani, ahol jobban érvényesülhet a kreativitása. Ennek már-már evidenciának kellene lennie a korábbi tapasztalatok szerint, függetlenül attól hogy Lothar is elmondta már ugyanezt a Bozsik-éra alatt. Ha ezt a pofonegyszerű dolgot Várhidi nem vette eddig észre magától, akkor mire lehet számítani tőle, mint edzőtől? A többit most inkább hagyjuk.
"- Ahogyan elveszítettük ezt a mérkőzést, ugyanúgy meg is nyerhettük volna - értékelt néhány perccel a lefújás után Várhidi Péter szövetségi kapitány. - Ha újra lehetne játszani a találkozót egy év múlva, biztosan mi lennénk a jobbak. Bátran tovább kell mennünk a megkezdett úton, nem kell idegeskednünk, mert bár bosszantó a vereség, de az első húsz perctől eltekintve - amikor még nem éreztük a játék ritmusát - egyenrangú erők küzdelme folyt. Változatlanul az a véleményem, hogy a megfiatalított magyar válogatott szép jövő előtt áll. "
Lehet, hogy lenne jobb valogatasi szisztema, de hibatlan szisztema nincs. A jo edzo nalam ott kezdodik, hogy par meccs utan latja, mit rontott el, es utana folyamatosan korrigalja a hibait, de ugy, hogy a koncepciojahoz ragaszkodik.
Ezt senki nem tudta hozni az utobbi idokben.
Jo kerdes peldaul, hogy vajon mekkora szerepet kapott volna Sandor, ha Hajnal egeszseges.
Nekem az az unalmas, hogy a nagy többség azonnal akar eredményt (olvastalak, ez nem rád vonatkozik), holott az sem Sándorral, sem Dárdaival, sem Hrepkával és sem Szabiccsal nem lesz. Még Frank Rijkaardnak is kellett egy csomó idő a Barcelonánál, amíg elkezdett a csapat igazán jól és hatékonyan játszani. Ezzel nem akarom Várhidit és a magyar válogatottat az említettekhez mérni, csak példaként hoztam, hogy a foci nem az itt vannak a f@sza gyerekek a f@sza edzővel és máris megy minden, mint a karikacsapás. Pláne nem megy, ha a f@sza gyerekek nem is annyira f@szák.
Csak évek múlva lesz eredmény, ha egységes a csapat és mindig ugyanazt a játékot gyakorolja. Nagyjából mindegy kikkel, csak a fiatalok némileg gyorsabban tanulnak még és nem öregszenek ki, mire jönnek az eredmények...
"ha moldovát megverjük akkor mi vagyunk a királyok?"
Egy szóval nem mondtam, de ott már tét lesz. Van egy ilyesmi mondás; "Az epsoni derbi napján kell a legjobb időt futnia a lónak" (vagy valami hasonló!). Ez a tingli-tangli meccs arra jó volt, h Várhidi rákényszerüljön Buzsáky behívására. És ez már előrelépés!
Garancia semmire sincs. Csak az biztos, hogy amióta a magyar futballedzők hangzatos koncepciókat hangoztatva mindenáron azt akarják bebizonyítani, hogy Matthäus szarul csinálta, egyre rosszabbak az eredményeink.
Nem az a kérdés, hogy Dárdai vagy Tóth Balázs, hanem az, hogy legyen végre egy épkézláb csapatunk. Az a komoly probléma, hogy most egy csomóan bevették ezt a kisteleki-Várhidi-féle blöfföt, és még csak vitázni sem lehet velük arról, hogy nem lenne-e jobb esetleg másféle válogatási szisztémát alkalmazni.
Ráadásul vannak ott ENSZ békefenntartóink is. Még valamit a válogatottról: Egy kocsmában néztük a meccset. A mi asztaltársasunkat leszámítva senkit nem érdekelt a mérkőzés...
Kissé kezd már unalmas lenni ez a "Dárdaival és Szabiccsal úgysem érünk már el semmit" duma. Őszintén: néhány hipotézisen kívül mi a garancia arra, hogy Sándor Györggyel és Hrepkával többre megyünk?