Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.02.28 0 0 27363

Még annyit szeretnék kérdezni, hogy az ausztriai ideiglenes lakcímemmel,adásvételivel, forgalmival, illetve az olasz rendszámú kocsival haza felé, a külföldi hatóság sem köthet belém?Mivel ugye nem osztrák rendszámú kocsit vinnék haza.A másik kérdés, hogy olasz rendszám a tulajdonosához tartozik-e vagy azzal jöhetek-e haza?Vagy kell igényelnem ideiglenes olasz rendszámot és úgy?Ha így van akkor azt hol kell megtennem és mi a menete,ismét köszönöm a választ, ha tudod az infót. :)

Előzmény: Törölt nick (27354)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.28 0 0 27362

köszi :)

Előzmény: Törölt nick (27355)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.28 0 0 27361

Ezt nekem írtad?:-)

Előzmény: Törölt nick (27359)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.28 0 0 27360

Piros szélú export

Sárga szélű ideiglenes

P (próba)

Előzmény: Törölt nick (27359)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.28 0 0 27359

Szerintem...

- a határig jöhetsz a piros rendszámos trailerrel, hátán a másikkal (rendszám nélkül)

- a határnál leparkolsz, eljutsz az első útba eső okmány irodába és elindítod a származás ellenőrzés(ek)t

kell hozzá: a külföldi számla (vagy a két nyelvű adásvételi), a forgalmi és az illeték díja

- befizeted az első útba eső postán a csekket a díjról

(ésszerűe ezt már előre, még indulás előtt  is megteheted persze)

- megkötöd rá alvászszám alapján a magyar KGFB biztosítást

mégpedig figyelve rá, hogy az NE 15 nap múlva éledjen (ez az alapeset) hanem azonnal!

(ez indulás előtt előre és talán már on-line is megtehető)

- visszamész és haza vezeted a trailert, hátán a másikkal

-------------------

A piros szélű német export rendszám:

- Németországban nem rezidens (ott lakcím nélküli) polgárok is kiválthatják

- csak ezeken a rendszámokon használatos vörös színű érvényesítő matrica van rajta

- olyan járművek kaphatják, amelyeket a lejárat idejéig véglegesen kivisznek az országból

- maximum 12 hónapig érvényes

- Németország területnén csak a vörös sávban jelzett dátumig használhatók

Mert ekkkor lejár a rendszámhoz Németországon BELÜL !!! kapcsolódó biztosítás.

Külföldön ettől függetlenül a rendszám továbbra is érvényes marad, az egy éves limitig.

De, a biztosítási dátum után Németországba vissza már nem vihető, ott utána nem használható!

-----

A sárga szélű ideiglenes rendszám:

Csak 5 napig érvényes és csak Németországon belül!

-----

A német P (próba rendszám)

A 06 sorozatút a járműgyártók és járműkereskedők használhatják.

Ezek a rendszámok az Európai Unió teljes területén belül használhatók.

Törölt nick Creative Commons License 2013.02.28 0 0 27358

Ki mennék,egy új trélerért.

Cégemre venném.

Hogyan lehetne az új tréleren egy ugyancsak a cégem nevére vásárolt autót haza hozni.Csak nem jönnék szégyen szemre üresen haza egy új trélerrel:-)

Vinném a P?Vennék sárgát?Vennék pirosat?Mondjuk én kizártnak tartom mindet:-)

kofy Creative Commons License 2013.02.28 0 0 27357

Mivel tudom azt igazolni, hogy a forgalomba helyezési eljárást már kezdeményeztem, illetve a származás ellenőrzési nyilvántartásba vették az NKH-nál? Tegyük fel jövök be Rajkánál pirosszélű német rendszámmal. Megállok a határnál, kezemben a laptop, mobilinternet. Van valami olyan netes felület, ahol ilyet 0-24 kezdeményezni tudok, hogy ha 200m után megállít a Police/NAV, akkor mutassam nekik a képernyőt? Vagy már indulás előtt el kell indítanom találomra?

...vagy szép szőke herceg vagyok és ne álmodjak? :)

Előzmény: Törölt nick (27353)
fülescsiga Creative Commons License 2013.02.28 0 0 27356

köszi a választ!

a fahrzeugbrief az a teil 2. ha ebben, és a fahrzeugscheinben (teil 1) is ugyanaz az ember van, és megvan nyilván mindkét okmány, akkor ez elég, rendben a kocsi, és nincs itthon származásellenőrzés se, és mindegy, mit ír a fahrzeugbrief c.4c pontja?

Előzmény: Törölt nick (27349)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.28 0 0 27355

Ha, nem írta ki külön, akkor az ÁFA törvény szerint, már benne van árban... az EU területén ez a szabály.

Előzmény: Törölt nick (27352)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.28 0 0 27354

Oké mindez nagyszerű,van ideiglenes lakcímem, de

nem fér a fejembe ha hazáig mehetek otthon miért nem?

Ha, magyar állandó és külföldi ideiglenes címed van, akkor neked nincs gondod itthon.

- az autó az úton lehet a külföldi ideiglenes cím miatt

- félévente 30 napig vezetheted is itthon, szintén a külföldi ideiglenes cím miatt

Törölt nick Creative Commons License 2013.02.28 0 0 27353

Itthon, magyar lakcímű rezidensként, a sok pofátlan, szlovák rendszámos regadócsaló miatt nem vezetheted.

Mivel miattuk született meg a külföldi rendszám, belföldi használatát tiltó rendelet...

Két dolgot kell külön vizsgálni!

Mivel a vezető és tulajdonos/üzembentartó személye nem mindig azonos...

- a vezetőt, aki éppen vezeti az autót, hogy vezetheti-e?

- a tulajdonost/üzembentartót, hogy egyálatlán a hazai úton lehet-e az autó?!

----------

Ez vonatkozik arra, aki éppen vezeti az autót:

Belföldön, bármilyen külföldi rendszámmal ellátott autót, az vezethet, akinek

- SEMMILYEN magyar lakcíme sincs

az ilyen egyén, korlátozás nélkül ...

- van magyar állandó lakcíme, de van mellé külföldi ideiglenes címe IS!

az ilyen egyén, félévente 30 napot ...

Mindenki más: nem vezetheti ...

------------

Ez vonatkozik az autóra magára:

Nem lehet rajta külföldi rendszám a magyar utakon, ha

- a MAGÁNSZEMÉLY tulajdonosnak/üzembentartónak nincs hozzá valamilyen külföldi címe IS.

- nem magánszemély  tulajdonosnak/üzembentartónak BÁRMILYEN magyar címe van.

------------------------------------

Ettől még az EU vonal igazat ír... hisz behozható a külföldi rendszámmal.

Csak éppen belföldön nem minden esetben lehet közlekedni is vele a behozatal során...

- mert nem lehet az úton a tulaj/üzembentartó korlát miatt

- mert nem vezethető a sofőrök egy része által, a lakcím korlát miatt

Végig kel gondolni és alaklmazkodni hozzá,

Vagy kockáztatni a durva rendőri eljárást.

Törölt nick Creative Commons License 2013.02.28 0 0 27352

Oké mindez nagyszerű,van ideiglenes lakcímem de nem fér a fejembe ha hazáig mehetek otthon miért nem?Az euvonal.hu-n ez olvasható: 

"Az Európai Unió más tagállamaiban vásárolt személygépkocsit nem szükséges kivonni a forgalomból, illetve ideiglenes rendszámmal ellátni a behozatalhoz. Az autó eredeti rendszámmal és okmányokkal is átlépheti a határt, Magyarországon a forgalomba helyezés során „honosításra” kerül."

Na most akkor mi van? :)) És ha haza jövök olasz rendszámmal akkor azzal mi lesz?Vissza kell küldjem a tulajnak,mert olaszországban is a tulajdonoshoz tartozik a rendszám nem a kocsihoz?Illetve áfa megfizetés! Az oké hogy az eladónak kell fizetni,de ő fogjaq majd kiszámolni nekem számológéppel,vagy bele van kalkulálva a vételárba pl. az autoscout24.it oldalon tralálható hirdetéseknél én nem látom sehol sem feltüntetve hogy + áfa (olasz megfelelője)

Szóval továbbra is az a kérdésem,hogy haza mehetek-e olasz rendszámú kocsival vagy sem?Az euvonal szerint igen,mások szerint nem.Tulajdonképpen egy két nyelvű adásvételire van szükségem meg a kocsi papírjaira és kész igaz?Aki ebben járatos az kérem írja le mi a menete,mire van szükség.Köszönöm

Törölt nick Creative Commons License 2013.02.27 0 0 27351

Az áfát azt kinek és hol kell megfizetni?

Magánemberként vásárolva, használt autó esetén, az eladó kezébe kell az ÁFA-t fizetni :-)

----

Az unióban élünk 2004-óta, tehát a közismert uniós szabályok szerint:

A személygépkocsiknak az Európai Unióban történő

megvásárlására vonatkozó áfa-szabályok függnek attól,

hogy új vagy használt járműről van szó, illetve az utóbbi esetben attól is,

hogy a vásárló áfa-alanyként vásárolja-e meg az autót vagy sem.

ÚJ személygépkocsinak az  olyan autó minősül, amely

legfeljebb 6000 kilométert futott, vagy amelynek

az első forgalomba helyezésétől számítva legfeljebb 6 hónap telt el.

Ezen járművek más EU-tagállamban történő beszerzése esetén

a vásárló tagállamának (jelen esetben ez Magyarország) áfa-szabályai, áfamértéke szerint kell az adót megfizetni.

Az eladó nem számít fel adót, ehelyett a magyar vásárlónak kell a gépkocsi értékének megfelelő

áfa-összeget az APEH felé bevallania és megfizetnie.

HASZNÁLT személygépkocsik esetén amennyiben egy magyar magánszemély

utazik ki gépjármű-vásárlási céllal egy másik tagállamba, akkor

az ottani (külföldi) áfa-mértéket számítják fel a vásárlás során,

Magyarországon nem lesz áfa-fizetési kötelezettsége.

Amenyiben a vásárló egy magyar vállalkozás, amely

rendelkezik a Közösségen belüli ügyletekben használandó áfa-azonosító számmal, akkor

az ÚJ autókkal  azonos módon történik az adózás, az ügylet Magyarországon lesz adóköteles.

Előzmény: Gábor Paksi (27348)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.27 0 0 27350

- Van magyar állandó lakcímed? és nincs mellé külföldi ideiglenes címed?

- Van magyar ideiglenes lakcímed?

Ha, a fenti két eset vagy, akkor

- BÁRMILYEN (az ideiglenessel is!) külföldi rendszámmal

- CSAK a magyar határig autózhatsz...

- külöben itthon, bünti és autó lefoglalás, ha kifogsz egy dolgozni vágyó zsarut

Előzmény: Gábor Paksi (27348)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.27 0 0 27349

Fahrzeugbrief igazolja a tulajdonjogot. A Fahrzeugschein-nek  semi  köze  a tulajdonjoghoz.

Előzmény: fülescsiga (27347)
Gábor Paksi Creative Commons License 2013.02.27 0 0 27348

Sziasztok!Olaszországból szeretnék hozni autót,jelenleg ausztriában vagyok és innen mennék át érte aztán azzal mennék haza.Viszont nem tudom hogy haza lehet-e menni vele az olasz rendszámával,vagy ideiglenes rendszám kellene rá.Az áfát azt kinek és hol kell megfizetni?Aki tud segíteni megközönöm!

fülescsiga Creative Commons License 2013.02.27 0 0 27347

Sziasztok.

Tud valaki segíteni abban, hogy Németországban mivel igazolják a gk. tulajdonjogát?

Arra gondolok, hogy ha megvan a zulassungs... teil I és II, de mindkettőben van egy c.4c pont, ami szerint a forgalmi engedély birtoklója nincs a gépkocsi tulajdonosaként azonosítva.

És neten azt találtam, hogy náluk a teil II nem igazolja a tulajdonjogot úgy, mint itthon a törzskönyv. Plusz a teil II-ben c.2 pontban tüntetik fel a tulajdonos adatait, de ez nem kötelező, c.3 pontban pedig a gépkocsit a tulajdonostól eltérő jogcímen használó emberke adatait (ő a teil I-II birtokosa).

Amennyiben a c.2 nem szerepel, tehát a tulaj nincs feltüntetve, akkor kell a c.4 pont, ahol c.4a ha a forgalmi birtokosa a tulaj, c.4b ha nem a tulaj, c.4c pedig ha nincs tulajként azonosítva, vagy vmi ilyemi. Annyira nem értek németül...

Szóval a lényeg, hogy ha ez a 2 okmány megvan, akkor nem kell mással foglalkozni, vagy azért gyanakodjon az ember, ha van egy ilyen c.4c pont?

Bocsánat, nem kötekedni akarok, vagy bonyolítani itt a dolgokat, de utána olvasva nekem magas ez az egész :) egyáltalán mire jó a teil II, ha nem igazolja a tulajdonjogot?

Toxic11 Creative Commons License 2013.02.27 0 0 27346

Félreértés van. Nem hordok semmit sehovà. A rendszàmom karakterei pirosak, ezért nézte a német rendor német kereskedo rendszàmnak, amivel ugye nem lehet àtlépni Németorszàg hatàràt. ;)

Előzmény: Lacihw (27345)
Lacihw Creative Commons License 2013.02.27 0 0 27345
Toxic, te gondolom pirossal hordod. Ez cakli pakli mennyibe fáj? Saját magamnak hoztam egy vasat tavaly 30 napossal, az 230 volt akkor.
Illetve ha jól emlékszem, a nevedre is írják a brief-et kint?
ghosty9 Creative Commons License 2013.02.27 0 0 27344

"tehàt az eredeti rendszàmàval nem lehet (tudod) elhozni."

Kiegészítés 5008-nak: mivel az a tulajdonosé. Ha betoppanna hozzád egy bolgár*, hogy a te rendszámoddal elviszi a kocsit, otthonról majd visszaküldi postán a rendszámot meg a forgalmit, és út közben becsszó nem fog se gyorshajtani, se autópályadíjat/úthasználatit megspórolni, te odaadnád? Na, hát a németek se. :-)

*: tudom, Schengen odáig nem ér, ezért nem az igazi a példa, de azért valamennyire csak jó.

Előzmény: Toxic11 (27343)
Toxic11 Creative Commons License 2013.02.27 0 0 27343

-mindenképpen kell ideglenes rendszám?(német rendszámmal nem hozhatom el?)

A rendszàm nem autohoz, hanem tulajdonoshoz kotodik, tehàt az eredeti rendszàmàval nem lehet (tudod) elhozni.

-az öt napos rendszám használatához  feltétel a müszaki(TÜV)?

A kozuti kozlekedés alapveto kritériuma az érvényes muszaki vizsga (TUV). Az otnapos (sàrgaszélu) rendszàm hasznàlata exportcélra megszunt, csak a hosszuideju (pirosszélu) van. Azt elore megvenni nem lehet, csak az auto megvàsàrlàsàt kovetoen igényelheto.

Egyébként az osszes erre vonatkozo info megtalàlhato ezen a topikon, csak figyelmesebben kell olvasni és nagyobb intervallumot àtolelni a keresés kapcsàn.

Előzmény: 5008 (27342)
5008 Creative Commons License 2013.02.27 0 0 27342

Urak

Németországból gondoltam autot behozni.

Néhány kérdésem lenne (amire visszaolvasás során nem találtam....)

-mindenképpen kell ideglenes rendszám?(német rendszámmal nem hozhatom el?)

-az öt napos rendszám használatához  feltétel a müszaki(TÜV)?

-mennyibe kerül? ugy látom elég "szabadáras"ha a kereskedö rendezi.

-ugye ha kereskedönél veszem akkor ö segít a rendszám intézésben

-ha tulajtól veszem  hogy lehet legegyszerübben?

- milyen doc. kell hogy kapjak az autohoz?

mégegy amit nem ezenn az oldalon olvastam:

Az hogy müködik hogy az 5napos  rendszámot elöre megveszem és csak utánna az autot,és a megvásárolt auto adatait irom a papirokra.....

Elöre is köszönöm a válaszokat a felesleges körfotásokat akarom meguszni!

Nem a konkorecia kérdései saját részre szeretm.........

Toxic11 Creative Commons License 2013.02.27 0 0 27341

Ja, ja Donautal, csak a stahl nekem érthetobb. ;)

E honap 2-àn mentunk Mo-ra, ott àllt egy szurke E60-as Donautalnàl. Csak mondom. ;)

Előzmény: FSO Papa (27340)
FSO Papa Creative Commons License 2013.02.27 0 0 27340

Donautal, hogy pontosak legyünk :)

Egyébként orral a pályának tipikusan inkább Subennél, a régi határátkelő helyén állnak, mármint kifelé menet, vagyis Németországba belépve.

Magyarország felé jövet régebben a 115-ös kijáratnál (Passau-Nord) álltak orral a pálya felé, közvetlenül a Duna-híd (és a Donautal pihenő) előtt. Az utóbbi időkben azonban nem nagyon láttam őket, mióta Audira cserélték az elfogóautókat :)

Előzmény: Toxic11 (27339)
Toxic11 Creative Commons License 2013.02.27 0 0 27339

Passaunàl van a - ugy emlékszem - Donaustahl, vagy ilyesmi benzinkut, nem sokkal utàna meg egy egyszeru parkolo. No ott szoktak àllni a rendorok orral a pàlya felé. Elso alkalommal egy civil szurke BMW-vel jottek utànam, màsodik alaklommal viszont a kéklàmpàs jàror vàgtàzott utànam, eloszor leàllosàvon, aztàn a suru forgalomban cikàzva villogo làmpàkkal. Amikor beért épp le akartam huzodni, hogy elengedjem - azt hittem megy valahovà - de aztàn lekapcsolta a kéket, pàr màsodpercig jott mogottem - gondolom konstatàlta, hogy szappanra lépett - aztàn lassan kihuzodott és lemaradt.

Előzmény: FSO Papa (27338)
FSO Papa Creative Commons License 2013.02.27 0 0 27338

Karácsony utáni napokban Velencefürdőnél nagy elánnal utánameredt egy Focus járőrautó, egy darabig jött a német pirosszélű rendszámos autóm mögött, gondolom ameddig le tudta olvasni, hogy január 18-ig érvényes volt. Utána félre is állt és visszafordult :)

Előzmény: Toxic11 (27336)
FSO Papa Creative Commons License 2013.02.27 0 0 27337

Ez kb annyira legális, mintha itthon eladnál egy bulgár figurának egy autót, rajta a (céged) P-rendszámával, majd ő küldené neked vissza postán :)

(emberem azóta sem jelzett vissza, úgy néz ki, ugrottak az 1 euros felnik :P)

Előzmény: Lacihw (27334)
Toxic11 Creative Commons License 2013.02.27 0 0 27336

Nagy màzlid van, a piros betus nem érvényes Németorszàgon kivul. Eddig kétszer jottek utànam a rendorok Passau mellett az osztràk hatàr felé mentemben, aztàn ràjottek, hogy az én pirosbetusommel elhagyhatom az orszàgot. ;)

Előzmény: Lacihw (27334)
Lacihw Creative Commons License 2013.02.27 0 0 27335
Mindig sárga 5 napossal jövök, e helyett kellett vna vmi gazdaságosabb vagy "legális". A sárgára is ki mit mond, barátomnak volt decemberbe balesete vele, a rendőr nem szólt semmit. Kollegám meg 2 hete zsebbe adott egy huszast a zsarunak...
A P betüs szintén zenész.
Előzmény: FSO Papa (27333)
Lacihw Creative Commons License 2013.02.27 0 0 27334
Neked nem kellett wóna hívnod mig kint döglöttem? :)
Pár hete piros betüs német frsz.al jöttem haza, majd ment vissza postán. Azt hittem ez itthon legális...
Előzmény: FSO Papa (27333)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!