Még annyit szeretnék kérdezni, hogy az ausztriai ideiglenes lakcímemmel,adásvételivel, forgalmival, illetve az olasz rendszámú kocsival haza felé, a külföldi hatóság sem köthet belém?Mivel ugye nem osztrák rendszámú kocsit vinnék haza.A másik kérdés, hogy olasz rendszám a tulajdonosához tartozik-e vagy azzal jöhetek-e haza?Vagy kell igényelnem ideiglenes olasz rendszámot és úgy?Ha így van akkor azt hol kell megtennem és mi a menete,ismét köszönöm a választ, ha tudod az infót. :)
Mivel tudom azt igazolni, hogy a forgalomba helyezési eljárást már kezdeményeztem, illetve a származás ellenőrzési nyilvántartásba vették az NKH-nál? Tegyük fel jövök be Rajkánál pirosszélű német rendszámmal. Megállok a határnál, kezemben a laptop, mobilinternet. Van valami olyan netes felület, ahol ilyet 0-24 kezdeményezni tudok, hogy ha 200m után megállít a Police/NAV, akkor mutassam nekik a képernyőt? Vagy már indulás előtt el kell indítanom találomra?
...vagy szép szőke herceg vagyok és ne álmodjak? :)
a fahrzeugbrief az a teil 2. ha ebben, és a fahrzeugscheinben (teil 1) is ugyanaz az ember van, és megvan nyilván mindkét okmány, akkor ez elég, rendben a kocsi, és nincs itthon származásellenőrzés se, és mindegy, mit ír a fahrzeugbrief c.4c pontja?
Oké mindez nagyszerű,van ideiglenes lakcímem de nem fér a fejembe ha hazáig mehetek otthon miért nem?Az euvonal.hu-n ez olvasható:
"Az Európai Unió más tagállamaiban vásárolt személygépkocsit nem szükséges kivonni a forgalomból, illetve ideiglenes rendszámmal ellátni a behozatalhoz. Az autó eredeti rendszámmal és okmányokkal is átlépheti a határt, Magyarországon a forgalomba helyezés során „honosításra” kerül."
Na most akkor mi van? :)) És ha haza jövök olasz rendszámmal akkor azzal mi lesz?Vissza kell küldjem a tulajnak,mert olaszországban is a tulajdonoshoz tartozik a rendszám nem a kocsihoz?Illetve áfa megfizetés! Az oké hogy az eladónak kell fizetni,de ő fogjaq majd kiszámolni nekem számológéppel,vagy bele van kalkulálva a vételárba pl. az autoscout24.it oldalon tralálható hirdetéseknél én nem látom sehol sem feltüntetve hogy + áfa (olasz megfelelője)
Szóval továbbra is az a kérdésem,hogy haza mehetek-e olasz rendszámú kocsival vagy sem?Az euvonal szerint igen,mások szerint nem.Tulajdonképpen egy két nyelvű adásvételire van szükségem meg a kocsi papírjaira és kész igaz?Aki ebben járatos az kérem írja le mi a menete,mire van szükség.Köszönöm
Sziasztok!Olaszországból szeretnék hozni autót,jelenleg ausztriában vagyok és innen mennék át érte aztán azzal mennék haza.Viszont nem tudom hogy haza lehet-e menni vele az olasz rendszámával,vagy ideiglenes rendszám kellene rá.Az áfát azt kinek és hol kell megfizetni?Aki tud segíteni megközönöm!
Tud valaki segíteni abban, hogy Németországban mivel igazolják a gk. tulajdonjogát?
Arra gondolok, hogy ha megvan a zulassungs... teil I és II, de mindkettőben van egy c.4c pont, ami szerint a forgalmi engedély birtoklója nincs a gépkocsi tulajdonosaként azonosítva.
És neten azt találtam, hogy náluk a teil II nem igazolja a tulajdonjogot úgy, mint itthon a törzskönyv. Plusz a teil II-ben c.2 pontban tüntetik fel a tulajdonos adatait, de ez nem kötelező, c.3 pontban pedig a gépkocsit a tulajdonostól eltérő jogcímen használó emberke adatait (ő a teil I-II birtokosa).
Amennyiben a c.2 nem szerepel, tehát a tulaj nincs feltüntetve, akkor kell a c.4 pont, ahol c.4a ha a forgalmi birtokosa a tulaj, c.4b ha nem a tulaj, c.4c pedig ha nincs tulajként azonosítva, vagy vmi ilyemi. Annyira nem értek németül...
Szóval a lényeg, hogy ha ez a 2 okmány megvan, akkor nem kell mással foglalkozni, vagy azért gyanakodjon az ember, ha van egy ilyen c.4c pont?
Bocsánat, nem kötekedni akarok, vagy bonyolítani itt a dolgokat, de utána olvasva nekem magas ez az egész :) egyáltalán mire jó a teil II, ha nem igazolja a tulajdonjogot?
Félreértés van. Nem hordok semmit sehovà. A rendszàmom karakterei pirosak, ezért nézte a német rendor német kereskedo rendszàmnak, amivel ugye nem lehet àtlépni Németorszàg hatàràt. ;)
Toxic, te gondolom pirossal hordod. Ez cakli pakli mennyibe fáj? Saját magamnak hoztam egy vasat tavaly 30 napossal, az 230 volt akkor.
Illetve ha jól emlékszem, a nevedre is írják a brief-et kint?
"tehàt az eredeti rendszàmàval nem lehet (tudod) elhozni."
Kiegészítés 5008-nak: mivel az a tulajdonosé. Ha betoppanna hozzád egy bolgár*, hogy a te rendszámoddal elviszi a kocsit, otthonról majd visszaküldi postán a rendszámot meg a forgalmit, és út közben becsszó nem fog se gyorshajtani, se autópályadíjat/úthasználatit megspórolni, te odaadnád? Na, hát a németek se. :-)
*: tudom, Schengen odáig nem ér, ezért nem az igazi a példa, de azért valamennyire csak jó.
-mindenképpen kell ideglenes rendszám?(német rendszámmal nem hozhatom el?)
A rendszàm nem autohoz, hanem tulajdonoshoz kotodik, tehàt az eredeti rendszàmàval nem lehet (tudod) elhozni.
-az öt napos rendszám használatához feltétel a müszaki(TÜV)?
A kozuti kozlekedés alapveto kritériuma az érvényes muszaki vizsga (TUV). Az otnapos (sàrgaszélu) rendszàm hasznàlata exportcélra megszunt, csak a hosszuideju (pirosszélu) van. Azt elore megvenni nem lehet, csak az auto megvàsàrlàsàt kovetoen igényelheto.
Egyébként az osszes erre vonatkozo info megtalàlhato ezen a topikon, csak figyelmesebben kell olvasni és nagyobb intervallumot àtolelni a keresés kapcsàn.
Egyébként orral a pályának tipikusan inkább Subennél, a régi határátkelő helyén állnak, mármint kifelé menet, vagyis Németországba belépve.
Magyarország felé jövet régebben a 115-ös kijáratnál (Passau-Nord) álltak orral a pálya felé, közvetlenül a Duna-híd (és a Donautal pihenő) előtt. Az utóbbi időkben azonban nem nagyon láttam őket, mióta Audira cserélték az elfogóautókat :)
Passaunàl van a - ugy emlékszem - Donaustahl, vagy ilyesmi benzinkut, nem sokkal utàna meg egy egyszeru parkolo. No ott szoktak àllni a rendorok orral a pàlya felé. Elso alkalommal egy civil szurke BMW-vel jottek utànam, màsodik alaklommal viszont a kéklàmpàs jàror vàgtàzott utànam, eloszor leàllosàvon, aztàn a suru forgalomban cikàzva villogo làmpàkkal. Amikor beért épp le akartam huzodni, hogy elengedjem - azt hittem megy valahovà - de aztàn lekapcsolta a kéket, pàr màsodpercig jott mogottem - gondolom konstatàlta, hogy szappanra lépett - aztàn lassan kihuzodott és lemaradt.
Karácsony utáni napokban Velencefürdőnél nagy elánnal utánameredt egy Focus járőrautó, egy darabig jött a német pirosszélű rendszámos autóm mögött, gondolom ameddig le tudta olvasni, hogy január 18-ig érvényes volt. Utána félre is állt és visszafordult :)
Nagy màzlid van, a piros betus nem érvényes Németorszàgon kivul. Eddig kétszer jottek utànam a rendorok Passau mellett az osztràk hatàr felé mentemben, aztàn ràjottek, hogy az én pirosbetusommel elhagyhatom az orszàgot. ;)
Mindig sárga 5 napossal jövök, e helyett kellett vna vmi gazdaságosabb vagy "legális". A sárgára is ki mit mond, barátomnak volt decemberbe balesete vele, a rendőr nem szólt semmit. Kollegám meg 2 hete zsebbe adott egy huszast a zsarunak...
A P betüs szintén zenész.
Neked nem kellett wóna hívnod mig kint döglöttem? :)
Pár hete piros betüs német frsz.al jöttem haza, majd ment vissza postán. Azt hittem ez itthon legális...