Keresés

Részletes keresés

AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.10.24 0 0 207
Léptél te már kígyó farkára úgy, hogy nem tudott halálosan megsebesíteni? Ez lesz.
Előzmény: palpala (206)
palpala Creative Commons License 2002.10.24 0 0 206
Ebből is látszik a vesztes oldal szinvonala, és hogy mi várható tőlük ellenzékben a következő 4 évben.
Előzmény: ag18 (204)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.10.24 0 0 205
Szerintem is csak ez afféle sz@arkeverés, mint ama joghallgató esetében tavasszal - már elfelejtettem a nevét hálistennek.

(De ilyen kis mandátumkülönbséggel sem lesz leányálom polgármesternek lenni, az biztos.)

Előzmény: ag18 (204)
ag18 Creative Commons License 2002.10.24 0 0 204
Ide másolom az OVB korábbi álláspontját, ezt szerintem még egy általános iskolás gyereknek is meg kellene értenie:

Az Országos Választási Bizottság
23/2002. (IX. 9.) OVB állásfoglalása
a közös jelölt után járó töredékszavazatok tárgyában

Az Országos Választási Bizottság a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a továbbiakban Ve.) 34. § (2) bekezdésének a) pontjában írt hatáskörében eljárva a közös egyéni választókerületi jelölt töredékszavazatainak tárgyában az alábbi

állásfoglalást

adja ki:

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 1990. évi LXIV. törvény (a továbbiakban: Övjt.) 44. §-ának (3) bekezdése rendelkezik arról, hogy a vegyes választási rendszerben az egyéni választókerületi jelöltre leadott szavazatok mely esetben minősülnek töredékszavazatnak, és azokat mely kompenzációs listán kell figyelembe venni: „(3) Egy-egy kompenzációs lista a település egyéni választókerületeiből összesített töredékszavazatok arányában kap mandátumot. Töredékszavazatnak minősül az egyéni választókerületben a jelölő szervezet jelöltjére leadott olyan szavazat, amellyel nem szereztek mandátumot. Ha a közös jelöltek jelölő szervezeteinek nincs közös kompenzációs listája és a közös jelölt nem lett képviselő, akkor a töredékszavazatok a közös jelöltet állító jelölő szervezetek száma szerinti arányban oszlanak meg a jelölő szervezetek önálló listái között. A töredékszavazatok felosztásánál a kiszámított szavazathányad egész része kerül fel az önálló kompenzációs listára. Ha valamely érintett jelölő szervezetnek nincs önálló kompenzációs listája, akkor a töredékszavazat reá eső része elvész.”

Az Övjt. idézett rendelkezései értelmében, ha több jelölő szervezet közösen állít egyéni választókerületi jelöltet,

a) a közös jelölt valamennyi töredékszavazata a pontosan ugyanazon jelölő szervezetek által állított közös kompenzációs listára kerül,

b) ha az a) pont szerinti kompenzációs lista nincs, a közös jelölt állításában részt vevő jelölő szervezetek önálló (azaz nem más jelölő szervezettel közösen állított) kompenzációs listáira kerül a töredékszavazatok megfelelő hányada (két jelölő szervezet esetén fele-fele, három jelölő szervezet esetén egyharmada-egyharmada-egyharmada stb.),

c) a töredékszavazatoknak a jelölő szervezetre eső hányada elvész, ha a közös egyéni választókerületi jelölt állításában részt vevő jelölő szervezet nem állít önálló kompenzációs listát, vagy ha olyan közös kompenzációs lista állításában vesz részt, amelyet nem pontosan ugyanazok a jelölő szervezetek indítanak, amelyek a jelöltet állították.

Ezek után érthetetlen a FIDESZ kifogása és még érthetetlenebb a FVB határozata. Valószínű a bíroság az eredeti (20-18) felállást fogja jogszerűnek tekinteni.

Előzmény: Tgyta (202)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.10.24 0 0 203
Ajaj én is be akartam ezt ide másolni, tegnap egész rosszul lettem mikor hallottam a hírt - én 4 évig képviselősködtem ott 1 szavazattöbbséggel, ne tudd meg milyen volt, ha pont a fele-fele lesz az arány, ez a kerület marad a béka segge alatt.

No nem irígylem a Molnár Gyulust - hacsak nem vesz maga mellé minden pártból egy alpolgármestert nagy merítési (korrupciós) lehetőségekkel, nehéz dolga lesz.

Előzmény: Tgyta (202)
Tgyta Creative Commons License 2002.10.24 0 0 202
XI. kerületben a képviselő-testület jelenlegi összetétele
(Copyright Népszabadság 2002. október 24.)

16 Fidesz-MDF-MKDSZ
2 MIÉP
6 MSZP
7 MSZP-SZDSZ
3 SZDSZ
3 SZDSZ-MSZP

... A FVB helyt adott annak a XI. kerületi kifogásnak, amely a helyi választási bizottságnak a kompenzációs lista eredményét megállapító határozata ellen érkezett. A bizottság úgy döntött, hogy az MSZP–SZDSZ közös jelöltek után járó töredék szavazatok közös MSZP–SZDSZ kompenzációs lista hiányában sem számíthatók be az önálló MSZP és az önálló SZDSZ kompenzációs listáiba, így azok elvesznek. Határozatában az FVB felhívta a XI. kerületi helyi választási bizottságot arra, hogy ennek megfelelően állapítsa meg a töredék szavazatok tekintetében a választások eredményét.
Mint azt Molnár Gyulától (MSZP), a kerület új polgármesterétől megtudtuk: az FVB ezzel a szavazatok egytizedét, körülbelül hétezer voksot „dobna a szemétbe”. A döntés következménye pedig az lenne, hogy az MSZP-től és az SZDSZ-től is egy-egy listás mandátumot elvennének, a jobboldal plusz egy képviselői helyhez jutna, s bekerülne a testületbe egy munkáspárti is. Az arányok a korábbi minimális baloldali többség helyett – a polgármester szavazatát is beleszámítva – kiegyenlítődnének a bal- és a jobboldal között. Molnár Gyula szerint az FVB tagjai már fáradtak voltak, amikor a kérdésről szavaztak, s elfeledték, hogy határozatuk ellentétes saját korábbi állásfoglalásukkal és az Országos Választási Bizottságéval. Az ügyet a Fővárosi Bíróságra viszik, amelynek a fellebbezést szombatig el kell bírálni.

Koravén Karaván Creative Commons License 2002.10.24 0 0 201
A "másik" albertfalvi topikból másoltam:

Egy fiatalodó városrész: Újbuda
A legdinamikusabban fejlődő negyed az Infopark
NSZ • 2002. október 14. • Szerző: Cs. K. É.

A XI. kerület – terjedőben lévő, kifejező friss keletű nevén: Újbuda – folyamatosan változik, fejlődik az utóbbi évtizedben. Kivált a Lágymányos és a Madárhegy térsége öltött merőben új arcot. Úgy tűnik, a főváros legnépesebb kerülete fiatalodik, mintha az egyetemi városrész és az újonnan épült lakóövezetek pezsdítő hatással lennének az egész térségre.

Az elmúlt ciklusban legtöbbet talán az épített környezet változott Újbudán. Régebben jobbára kihasználatlan volt a Gazdagrét és Budaörs közötti térség, a Madárhegy, Krupp-hegy környéke. A szabályozási terv elkészült, a csatornázáson dolgoznak, kiépülőben van egy színvonalas kertvárosi lakóövezet.

A XI. kerület azon városrészek közé tartozik, ahol új bérlakások is épülnek. Az önkormányzat a Széchenyi-terv pályázatán nyert 167 millió forintos pénzalap segítségével bérlakás-programot indított. A telket ingyen adta az önkormányzat, és az építésben saját cége is részt vett. Első körben ötven önkormányzati lakás épült az Albertfalva utcában, ezeket a nyár végén adtak át a szociális alapon, pályázat útján kiválasztott lakóknak. A költségalapú bérlakások bérleti díja nagyon kedvezményes, a lakbér csupán a ház fenntartására szolgál. A kerület folytatja a pályázati munkát, további száz lakás megépítését tervezik. Az igények ennél jóval nagyobbak, több száz új önkormányzati bérlakásra van szükség. Az önkormányzat maga is – saját cégén keresztül – épített 36 lakást, amelyet piaci alapon értékesített.

Kerületi közalkalmazottak, köztisztviselők számára elkészült egy nyolcvan lakóegységes apartmanház is. Ez ugyan nem végleges megoldás az itt élő családoknak, de az a cél, hogy ezek a garzonok is hozzájáruljanak a lakásmobilitáshoz. A lakók az előtakarékosság éveire találnak itt helyet maguknak, majd ha sikerült lakáshoz jutniuk, más fiatal családok költöznek a helyükre.

A kerület egyik legdinamikusabban fejlődő része az Infopark, amely méreteinél fogva Kelet-Közép-Európa legnagyobb tudományos parkjai közé tartozik.

A képviselő-testület nemrégiben döntött egy kihasználatlan ingatlan sorsáról a 70-es út, a vasútvonal és a 41-es villamos vonala által határolt területen. A volt tsz-földeken nagyszabású, elsősorban az amatőr, szabadidős sportoknak otthont adó sportpark és több mint ezer lakás felépítéséről szóló beruházás indult, amely Buda legnagyobb volumenű lakóépítkezésének ígérkezik. A körülbelül harminc hektárt három részre osztják: az egyik nyolc-kilenchektáros részen sportparkot létesít a beruházó MAC Kft., a másikon több mint ezer lakásból álló lakónegyedet épít (jellemzően kis és közepes nagyságú lakásokkal), a harmadik részen pedig közparkot alakítanak ki. Mindezt nem zárt, elit lakóparkként, hanem nyitott kerületrészként tervezik, sőt a tervek szerint a sportcentrumot a kerületiek kedvezménnyel vehetik igénybe. Az új lakóterület azoknak a fizetőképes családoknak kínál alternatívát, amelyek jó közlekedésű, kellemes lakókörnyezetet keresnek, és enélkül esetleg inkább az agglomerációba való kiköltözés mellett döntenének.

A Fehérvári úton 2000-ben nyílt meg a Budai Sportcentrum, benne az Arany Ászok Futballaréna. A magánvállalkozás egyedülálló sikert aratott: a létesítmény rövid idő alatt az ország leglátogatottabb szabadidős sportközpontja lett, pályái hét közben kora délutántól éjfélig, hétvégen már kora reggeltől teljes kihasználtsággal működnek, helyet adva az iskolai, munkahelyi, amatőr sportnak egyaránt.

Nagyszabású beruházást tervez a XI. kerületi önkormányzat a lágymányosi öböl környékén is. Az önkormányzat részben üzleti, részben lakossági szabadidő-sportcentrumot szeretne itt létesíteni.

A magántőke is észrevette a kerület dinamikus fejlődését. A kerületi beruházások közül említést érdemel a Bartók-Ház, a Dorottya Udvar építése, a készülő Albertfalva Városközpont vagy a 120 lakásos Nádorkert lakópark.

XI. kerület a főváros egyik legnépesebb kerülete: tavalyi adatok szerint 136230 lakosa van. Néhány adat a demográfiai sajátosságokról: sok a nyugdíjas (a lakosság 23 százaléka), közülük mintegy 12 ezer a 75 éven felüli. A 73 ezer háztartás egyharmada (24 ezer) egyszemélyes. A szociális ellátás számára érdekes adat, hogy a több mint 44 ezer család egynegyede csonka.

Az újbudai önkormányzat költségvetésének körülbelül tíz százalékát fordítja szociális kiadásokra, támogatásokra, illetve az intézményi ellátási formákra. A széles körű tevékenység elismeréseképpen 1999-ben a Szociális és Családügyi Minisztérium pályázatán a XI. kerület nyerte el a „szociális igazgatási mintahely” címet. A szociális ellátórendszert elsősorban az idősek, a nyugdíjasok veszik igénybe, és azok a családok, ahol az aktív korú szülők nem kapnak munkát, vagy egészségi állapotuk miatt nem dolgozhatnak. A munkanélküliek száma kisebb az országos átlagnál. A nagy létszámú nyugdíjas korosztályra való tekintettel az átlagosnál jóval magasabb jövedelemszintig, a nyugdíjminimum 240 százalékát elérő jövedelemig a képviselő-testület méltányosságból közgyógyellátási igazolványt adhat egyedi elbírálás és a szociális bizottság javaslata alapján. Ehhez egyéb ellátások is kapcsolódnak: például aki ilyenben részesül, automatikusan kap közműdíj-kompenzációt is. Az önkormányzat 1998 óta nyújt adósságkezelési támogatást azoknak, akik a lakásuk fenntartására átmenetileg képtelenné váltak. A ciklus során bővült mind a támogathatók köre, mind az erre fordított összeg.

A kerületben a gyermekvédelmi törvényben megszabott egy főre jutó nettó jövedelem másfélszereséig adható kiegészítő családi pótlék. Erre a méltányosságra az önkormányzat évi hetvenmillió forintot költ. A szociális intézményi ellátórendszer vezetői jó kapcsolatot alakítottak ki civil szervezetekkel: az önkormányzatnak hat szervezettel van ellátási szerződése. Hajléktalanok, gyermekek és családok átmeneti otthonát, szellemi sérültek nappali ellátását és szenvedélybetegek szakellátását biztosítják így.

A XI. kerületi önkormányzat a szociális kiadásokra fordított évi másfélmilliárd forintot igyekszik rendszeresen kiegészíteni pályázat útján is. Részt vesznek mind a szakminisztérium, mind a fővárosi önkormányzat pályázatain.

Jelentősen változott e négy év során a kerület intézményhálózata is. Rendeződött a József Attila Gimnázium sorsa: az egyháznak visszaadott épületből előbb az Egry József utcába, majd a – több lépcsőben felújított – Váli utcai patinás iskolaépületbe költözött a nagy múltú oktatási intézmény. A gyermeklétszám csökkenése indokolta a ciklus első felében lezajlott intézmény-összevonásokat. A felszabaduló épületeket oktatási célokra hasznosították. Így kapott új helyet a Weiner Leó Állami Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola. A Váci Mihály Általános Iskolát sportiskolává alakította át a testület, illetve a Széchenyi Gimnázium működtetését visszaadta a Fővárosnak. A kulturális intézmények közül, a Lágymányosi Közösségi Házat további működésre bérbe adta a MU Színháznak, a VSZM közösségi Házat pedig sportcentrum létesítésére kiadta egy magánvállalkozónak.

Megjegyzésem csupán annyi, hogy amíg Dr. Juhos Katalin volt a polgi, egy sor méltatás nem jelent meg a kerületről. Most, hogy kommunista polgármester lett, már bátran dícsérik a térséget és az elismerő szavakat egybemossák a vörösök szép terveivel. Röhej, de igazuk van, hisz vannak, akik ezt bekajálják.

ufonauta2 Creative Commons License 2002.10.23 0 0 200
Hali
Nah mivel este óta nem megy,a Trefort-os domain,ideteszem a Freewebes címet.
Hátha valakinek kedve támad meglátogatni.
Íme:
http://kelenportal.fw.hu

--------------
Hali UFO

Előzmény: ufonauta2 (199)
ufonauta2 Creative Commons License 2002.10.21 0 0 199
Hali
Az eredmények megnézhetők a:
http://www.valasztas.hu linken.
De nálam a Kelenföldi webportálkán is be van rakva a menü alá egy iframe-be a Kerületi eredmények oldala.Bár elég kicsi ablakban,mert 800-ban szétdobná az oldalt. :(

------------
Hali UFO
Kelenföldi webportálka

Előzmény: AliceCsodaországban (198)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.10.21 0 0 198
Nem tudja valaki, hogy ki nyert a Riedel René vagy a Krajczárné Veres Izabella?
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.10.21 0 0 197
Nem tudja valaki, hogy maga a kerületi képviselőtestület milyen összetételű lett?
ag18 Creative Commons License 2002.10.21 0 0 196
Albertfalvai eredmények :
13. körzet: Lakos Imre (SZDSZ-MSZP)
14. körzet: Görög András (MSZP-SZDSZ)
15. körzet: Dr. Bács Márton (MSZP-SZDSZ)
Bau Creative Commons License 2002.10.21 0 0 195
...és a kamionosok is megnyugodhatnak, nem lesznek kitíltva a kerületből :)
Kagakusha Creative Commons License 2002.10.21 0 0 194
Gratulálok Molnár Gyulának polgármesterré választásához.
Antee Creative Commons License 2002.10.21 0 0 193
Én nem preferálom a kettős pozíciót, de bízom benne, hogy Molnargy megoldja valahogy és nem lesz ebből a kerületnek hátránya.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.10.21 0 0 192
Na mit szóltok? Már nem Juhos Kati a polgármester. Pedig én azt hittem, annyi ideig lesz az, mint Demszky.
Kagakusha Creative Commons License 2002.10.20 0 0 191
Nincs messze az Országház a XI. kerülettől. Visz magával egy laptopot, és szinte az összes ügyet intézni tudja a parlamenti padsorokból. Nem fogja zavarni senki, legfeljebb a többi képviselő horkolása ... :-)

Lényegesebb az, hogy milyen emberek fogják segíteni a munkáját. Ez inkább problematikus ...

Előzmény: Törölt nick (189)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2002.10.20 0 0 190
Nagy Gábor Tamás szintén hordja mindkét posztott a válán az első kerületben.Ő fideszes. Bírja tisztességgel?
Előzmény: Törölt nick (189)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.20 0 0 189
Molnár et. egyszerre le polgármester és országgyűlési képviselő. Vajon milyen hátránya lesz ebből a kerület fejlődésének? Ennyit nem bír tisztességgel.
Koravén Karaván Creative Commons License 2002.10.16 0 0 188
Hétfőn volt a NAP-keltében a Juhos-Molnár vita. Látta valaki? Sajnos én lemaradtam róla.
Libego Creative Commons License 2002.10.15 0 0 187
Szerintem, bár nem vagyok beavatott, Juhosék terve arról szól, hogy a közgyógylistára felkerült gyógyszerek árához (ami amúgy is alacsony és rászorultásgi alapon lehet hozzáférni) a kerület megadja a támogatást.
Magyarul imho mindkét ígéret ugyanarról szól.
Előzmény: Tgyta (185)
najsebva Creative Commons License 2002.10.15 0 0 186
Kedves Tgyta,
ebben igazad lehet. Miután elküldtem, hasított belém, hogy valószínűleg kicsit mellényúltam... :) Lehet, hogy Juhosék is keverik a dolgot?

Előzmény: Tgyta (185)
Tgyta Creative Commons License 2002.10.15 0 0 185
Kedves najsebva!

Óriási különbség van a 70 év felettiek részére igért közgyógyellátás és a rászorulók részére történő ingyenes gyógyszerellátás között.
Mig az előbbi ígérete így szól, hogy:
„70 év felett mindenkinek alanyi jogon biztosítjuk a közgyógyellátást.”
Na erre viszont nem kaptam még semilyen választ, hogy hogyan lehetséges ez? Kiragadva az egész országból egy budapesti kerületet és ott, csakis ott alanyi jogon részesül minden 70 év feletti a közgyógyellátásban, az ország többi településein pedig senki? Egy kerületi polgármester hogyan oldja meg egyedül a közgyógyellátást? Egyáltalán lesz joga, hatásköre a XI. ker-i polgármester assonynak „Közgyógy igazolvány” kiadni? Honnan veszi a közgyógy igazolvány engedélyszámát, amit a vényen fel kell tüntetni? Erre szeretnék választ kapni.

Addig a másik ígéretet nagyon helyesen jelölted meg: „a 70 év felettiek többségére kiterjesztjük az ingyenes gyógyszerellátást.”
Erre viszont van lehetőség és ez reálisnak tűnik, és több féle megoldás is létezik. pl. Az önkormányzat felméri az erre rászorultakat és rendszeresen a gyógyszerfelhasználásuk függvényében anyagilag kompenzálja őket. Erre már gyakorlatban is láttam példát. Ez nem újkeletű szociális segítség az erre rászorultaknak.
Óriási különbség van a kettő között. Csak annyit ígérjen valaki, amennyit be is tud tartani.

Előzmény: najsebva (181)
najsebva Creative Commons License 2002.10.15 0 0 184
Ennek nem ártana még egyszer nekifutni...:) Nem te vagy a Monlnár Gyuszi véletlenül? Ő szokott ennyire értelmetlenül írogatni.
Előzmény: Kígyóevő Riki (183)
Kígyóevő Riki Creative Commons License 2002.10.15 0 0 183
Úgy láttam és látom, hogy nem az MSZP és nem az SZDSZ rabolt a XI. kerületben, hanem éppen a jelenlegi ellenzék.
Ezeket a rablásokat nem most követték el, hanem már néhány évvel előbb (1998), azóta pedig folytatólagosan, ezt éppenséggel a polgármester Asszonynak kellene tudnia, hiszen a Fideszhez tartozik.
Azt viszont látom, hogy Juhos Katalin annyi mindent ígér, amit képtelenség teljesíteni.
Akkor meg minek ígéri? Amiket ígér, azok eleve nem teljesíthetőek, akkor meg miért hazudozik?
Kígyóevő Riki

Előzmény: Libego (182)
Libego Creative Commons License 2002.10.15 0 0 182
Én csak Hoffmann Tamást és Balás-Piri Lacit sajnálom a kerületből, hogy ilyen főnökkel kell együtt dolgozzanak.
Mindenesetre ha összevetjük Juhos Kati ígérgetéseit a 94-98 között az szdsz-mszp által lerabolt kerülettel (élén Lakos Imre bácsival) akkor én arra kérem a kerületi barátaimat, hogy a kisebik rosszra voksoljanak.
Talán Sasváriék is belátják majd, hogy Juhos Kati nem vállalható túl sokáig
najsebva Creative Commons License 2002.10.15 0 0 181
Mondd meg légyszíves, hogy ezt hogyan valósítja meg egy kerületi polgármester, a TB anyagi, szociális támogatása nélkül?
Ne becsüd le a jelölteket. Biztos tudják a módják, mert Molnár is kb. ezt ígéri:

Javítjuk az idős korúak életkörülményeit. Hozzájárulunk a nyugdíjasok decemberi közüzemi díjaihoz, a 70 év felettiek többségére kiterjesztjük az ingyenes gyógyszerellátást.

Előzmény: Barnamedve (180)
Barnamedve Creative Commons License 2002.10.15 0 0 180

„70 év felett mindenkinek alanyi jogon biztosítjuk a közgyógyellátást.”
Mondd meg légyszíves, hogy ezt hogyan valósítja meg egy kerületi polgármester, a TB anyagi, szociális támogatása nélkül?

„Véglegesen kitiltjuk a kerületből az átmenő kamionforgalmat.”Erre is kiváncsian várom a válaszod, hogy hogyan lehet megoldani?

„Kompenzáljuk a kormány gázáremelésének hatásait és a rászorulók számára megduplázzuk a fűtési támogatást.” Mikor és mennyivel emelte a jelenlegi kormány a gázárakat? Várom válaszod!

„Folytatjuk a szociális bérlakás-építési programot, amelynek keretében már eddig is több száz lakás épült fel.” Mutasd már meg pontosan, hogy hol van az a többszáz átadott önkormányzati lakás a XI. kerületben? (Pontos cím, utca házszám megjelöléssel.)

Még annyit, hogy mi ebben a gyűlölködés? Csupán az ígérvényeket kérik számon? Légyszíves mindezekre pontosan válaszolj, mert különben szavahihetetlenné válsz!

Előzmény: Törölt nick (179)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.15 0 0 179
huu, micsoda gyulokodoes folyik itt! katikat egy kiskanal vizben is meg tudnak folytani a balkonzol kartarsak! arokbetemetes 2002 rulez! :)
Kígyóevő Riki Creative Commons License 2002.10.15 0 0 178
Kedves palpala!
Kétségtelenül én sem mernék ennyi őrültséget leírni, mint ami a Juhos Katalin programjában megjelent.
Az egészen biztos, hogy lehetetlenség megvalósítani a 9 pontos programját. A metróépítést a fidesz természetesen megfúrta, bár saját kezűleg fúrták volna az alagútat!:-)
Metró ugyan még akkor sem lenne, legfeljebb néhány gödör, de felépítették szemben az Orbán-féle NEMZETI SZÍNHÁZAT. Ahányszor látom, és csaknem minden nap, annyiszor eszembe jutnak a kilátásról a Fideszes aljasságok.
Például érdekelne, hogy ugyan milyen módon és különösen, hogy miből tudná megoldani a az általa a 7-es pontban leírt „Vízi- és szabadidő parkot építünk a lágymányosi öböl területén.„
Évtizedek óta ismerem a lágymányosi öböl területét, tudom, hogy milyen állapotban van.
Szóval erről ennyit!

A másik: kb. 2 évvel ezelőtt a Petőfi-híd budai hídfőjénél elkezdték bontani a parkot, az ott élő lakosok természetesen kíváncsiak voltak, hogy ugyan miért. A magyarázat, amit nem a polgármester asszony adott meg, hanem leíratta a kerületi lapban, az az volt, hogy eladták a park területét még anno 1992-ben, és a tulajdonostól nem lehet visszavásárolni, mert nem adja el.
Ha valaki kíváncsi, az azóta felépült irodaház épületére, megnézheti. Valóban szép, de ...
Arról már nem is beszélve, hogy amikor a környékbeli lakók demonstrációra mentek Juhos Katalin polgármester asszont előzetesen értesítették és kérték azon a megjelenését. Juhos Katalint óriási virágcsokorral várták a környékbeli lakók, ő azonban annyira sem érdemesített minket, hogy minimum egy fullajtárát elküldte volna, ezért az összegyült társaság egy része a Polgármesteri Hivatalba elvitte gyalog a neki készített virágcsokrot. Nem érdemelte meg.
Annak idején a a parkba a gyerekeinket vittük sétálni, legalább volt egy kis frissebb levegő a fák között, ott szánkózni is tudtak, labdázni, szaladgálni. Most betontömbök vannak, játszótér semmi, legfeljebb az Irinyi utcai háztömbök között néhány zsebkendőnyi területen.

Juhos Katalin polgármester asszony viszont nagyon kedvesen tudja manipulálni a kerület idősebb lakosságát. Ezt kétségtelenül állíthatom, mert láttam. Kedvesen beszélget velük például a minden évi Idősek Napján, Halászléfőző versenyen, meg egyéb, általában időseknek rendezett programokon.
A többi ígéretéhez most nincs időm hozzászólni.
Üdv.: Kígyóevő Riki

Előzmény: palpala (177)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!