Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.18 0 0 1666
Most kezd összeállni bennem a kép:

'90-ben Mustaine-nak szüksége volt jó zenészekre, hogy túl tudjon nőni a Peace Sells-en és So Far-on. Megkapta. Megírta a RIP-et, s utána felvette az akkori új tagokkal. Utána jött egy Countdown, ami (szerintem) mégjobb lett, s ami emellett már egy igazi csapatmunka eredménye is egyben. Mustaine megkapta amit akart. Bizonyított, tartolt...stb.

Aztán egyszer csak szétesett a csapat, s Mustaine magára maradt. Újjászervezte a csapatot többszöri nekifutással, körülvette magát olyan zenészekkel, akik becsülettel eljátszották azt a kottasort, amit eléjük rakott. De bármilyen jól is játszanak, közel sem olyan kreatívak és igényesek zeneileg. Bőven beérik azzal, hogy a nagynevű Megadethben játszhatnak és ennyi már elég a boldogsághoz.

Valahogy így vagyok én is a mostani melóhelyemmel: naponta a szakmámat megszégyenítő döntéseket kell hoznom, hogy kijöjjek a szűkre szabott büdzséből, csak azért, hogy ott dolgozhassak. Kb ennyi.

Akárhogy is, az új albumot a legjobb nem összehasonlítani a '92-'97 közötti szüleményekkel. Attól nem lesz jó egy album, ha ész nélkül keménykedünk.

S még 1 dolog: attól enm félek, hogy Mustaine nyugdíjba menne, mert amíg van Metallica, addig lesz Megadeth is. Szerintem Mustaine a sírból is visszajönne, ha megjelenne egy új Metallica album.

Persze lehet velem vitatkozni.
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.18 0 0 1665
Azt tudom, hogy anno ez így ment. Csináltak egy demót, s azzal próbáltak kiadóra vadászni. Valahol megértem a Roadrunnert is, most így kb a századik végighallgatás után tényleg eléggé összecsapottnak tűnik az album. Inkább valahol a Peace Sells-es időkre helyezném vissza.

Jó album, meg minden, de azért 15 évvel egy Countdown után nem feltétlenül erre számítottam én sem. Úgy láccik, sokkal nagyobb hatása volt a megadethre a klasszikus felállás, mint gondolnánk. Ebből látszik, hogy Marty és Nick vérbeli zenészek voltak, mert az biztos, hogy hiába írta akkor is a számok 80-90%-át Mustaine, biztos hogy soha nem dolgozta volna ki olyan jól ez a mostani felállás, mint az akkori.

Valahol megértem a csalódottakat is...
Előzmény: 4umos (1664)
4umos Creative Commons License 2007.06.18 0 0 1664

annak szerintetek mi lehet az oka, hogy az új lemezről csak 3 számot játszanak a mostani turnén? az előző album turnéján 6-7 szám volt stabilan a set list-ben. ennyire nem érezné mustaine erősnek most ezt a lemezt...

azt is olvastam nemrég, hogy valójában azért jelent meg több mint fél évvel később a UA, mert először a roadrunner visszadobta csúnyán... aztán ezt persze mustaine úgy reagálta le, hogy ez igaz, de ők azt a verziót hallották a kiadónál, amin nem volt szóló, meg vokál...

erre meg azt kérdezem, hogy egy kiadónak demo verziót szoktak odaadni a zenekarok? ez lenne a bevett szokás?

hrm Creative Commons License 2007.06.17 0 0 1663
 Elkezdődött a második napja is a Fields Of Rock Fesztiválnak. A Hard Rock Magazin Munkatársai már a helyszínen vannak, de nem indult zökkenőmentesen a nap!!!

Online tudósítás, az egész nap esményeiről, itt:

www.hardrock.hu

Simple Creative Commons License 2007.06.14 0 0 1662
Úgy látszik, csak nekem nincs bajom a borítóval. Legalábbis a zenével több.
Előzmény: Fafara (1661)
Fafara Creative Commons License 2007.06.14 0 0 1661
brend nyú kritika itt: Shock!
4umos Creative Commons License 2007.06.12 0 0 1660

erről a linkről is elérhető a 2007-es downloadfesztivál koncert:

http://uploadfile2.putfile.com/videos/15812212143.asf

Csabaking Creative Commons License 2007.06.12 0 0 1659
Ha már a dobos témánál tartunk, Nicz Menza akkorát dobol az új Memorain lemezen, hogy az embernek a feje leesik. Utoljára talán a Rust in Peace időszakban dobolt így... Amúgy vajon hogy viselte Nick, mikor az állati technikás dobtémák után a végtelenül egyszerű Youthanasia albumon végtelenül egyszerű és álmos dobtémákat kellett hoznia? Én már akkor fellázadtam volna a helyében, hogy mi ez? Rendes dobtémákat kérek, vagy mi! :-))

Ripper Creative Commons License 2007.06.12 0 0 1658
No, azért Glen Drover jó pár évet lehúzott King Diamond zenekarában is, ami azért annyira már nem "no name" kategória.
Előzmény: 4umos (1657)
4umos Creative Commons License 2007.06.12 0 0 1657
pontosan! csomagban kapta. ha nem is ezekkel a szavakkal mondja, de a legutóbbi hammer world-ben is lényegében ez hangzik el mustaine-től. sztem úgy van/volt ezzel mustaine, hogy 2 legyet 1 csapásra, hiszen mind a két drover tesó lelkes, megadeth fan, és még nem is kell nekik óriási pénzeket kifizetni. mondhatni olcsón és jót. valaki felvetette paul bostaph-ot, na hát ez rá, már nem mondható el, mert a slayer miatt sztem neki már nem alacsony az értéke, glen és shawn meg viszonylag no name (bocs') zenekarokból érkeztek, de képzettek ahhoz, hogy elvigyék a megadeth-et. meg aztán ott van mustaine hihetetlen egoja, főnökösködése. lehet nem is engedné, hogy nagyon emberkedjen a dobos (vagy bárki!), csak annyit hozzon szigorúan, amit kér tőle/tőlük és kész. tudjuk, ha engedi kibontakozni a tagokat (lsd. klasszikus felállás) akkor az ő egojának nem biztos, hogy olyan jó...
Előzmény: vsiivz (1655)
BlackMailer Creative Commons License 2007.06.12 0 0 1656

lehet... bár simán meghallgatnék egy Megadeth-et Paul Bostaph-al vagy Dave Lombardoval... az biztos jó thrash metal lenne XD m/

vsiivz Creative Commons License 2007.06.12 0 0 1655
nekem sincs bajom a dobossal
meghat gondolom csomagban vasarolta ot mustaine az occsevel egyutt :o)

a regi eidolon lemezeken valoban kicsit fantaziatlanul dobolt, de mar az utolso lemezen jo volt
es nekem tetszik az is, amit a megadethben csinal
nem feltetlenul szukseges szetdobolni a dalokat
Előzmény: Ripper (1654)
Ripper Creative Commons License 2007.06.12 0 0 1654

Jól hangzik!:-)

(Bár nekem semmi bajom Drover-rel.)

Előzmény: BlackMailer (1653)
BlackMailer Creative Commons License 2007.06.12 0 0 1653
szerződtesse le MegaDave Paul Bostaph-ot! elvileg most éppen nincs bandája. jó lenne a Megadethbe...
Simple Creative Commons License 2007.06.12 0 0 1652

Ennél szuperebbül nem is lehetett volna megfogalmazni, mire gondolok: sok ziccert hagy ki. DeGrasso egyébként iszonyú jó dobos... csak nem a Megában!!! Azért vannak olyan együttesek, ahova nem lehet betenni bárkit! Lombardot viszont el tudnám képzelni a Megában:)) Főleg mióta hallottam, mit dobol a '99-es Testamenten! Asztamindenit!!!

Előzmény: Törölt nick (1650)
4umos Creative Commons License 2007.06.12 0 0 1651

sok ziccert hagy ki? ezt hogy érted?

Előzmény: Törölt nick (1650)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.11 0 0 1650
Egyetértek. Eldobolgatja nagyjából amit kell, de rémesen sok ziccert hagy ki. Szerintem nála még DeGrasso is jobb volt...

Sajnos lemaradtam a pénteki megadeth-ről (és a szerdai Dream Theater-ről is b+) de a tegnapi Maiden koncert sokmindenért kárpótolt (érdekes párhuzam, hogy ott is a dobos a gyenge láncszem, legalábbis sztem). A megadeth előtt őket hallgattam orrba-szájba, de a Fear of the Dark már nem tudott lekötni egyáltalán, úgyhogy a Fear utáni számokon nem egy ásítást engedtem el, de a régebbiek számok nagyon ottvoltak. Csak a Can I Play with Madness-t hiányoltam egy kicsit.
Előzmény: Simple (1647)
BlackMailer Creative Commons License 2007.06.11 0 0 1649
Torrenten már elérhető a download fesztivál konci videói!
4umos Creative Commons License 2007.06.11 0 0 1648

ezt viccből kérdezted, mint megadeth rajongó: "Mi az az I'll Be There?" egyébként csak sejtem, hogy melyik dvd-ről beszélsz (that one night) amiben szerintem a közönség óriásit produkál, ezért is ezt adták ki, mert az argentin rajongók mustaine nagy kedvencei. de nem csodálom, m rt végig "ooo"-zzák a gitárrészeket a legtöbb számnál, elég temperamentumos emberkupac! amúgy azzal én is egyetértek, hogy ha már kell gyenge láncszemet kiválasztani a mai felállásból, akkor az a dobos, na de azért ezt sztem nem úgy kell elképzelni, hogy csapnivaló a teljesítménye, mert ha ez így lenne már mustaine rég kibaszta volna, mint az előző basszusgitárost, és nem vonult volna be vele stúdióba.

Előzmény: Simple (1647)
Simple Creative Commons License 2007.06.11 0 0 1647

Egyik Daily Price boltban sikerült megvennem a 2006-os Memorain cd-t és a Megadeth dvd-t! A Memo elég érdekes, és nagyon Megás, a dobhangzás nagyon egyedi. Az a márkája, hogy DC California. A Mega dvd viszont egyáltalán nem úgy szól, ahogy kéne. De nem úgy értem, hogy nincs olyan cuccom, vagy a keverés lett rossz, hanem eleve Dave gitárja lagymatagul szól, lágyra lett véve sok helyen. És most már végleg beigazolódott, amit az album miatt gondolta: a dobos a gyenge láncszem. A gitáros nagyon jó - bár a koncerten még nem annyira, de a U.A-ön már igen -, viszont a dobos egy dobgép. Semmi egyéniség, sőt a kötelezőt se hozza, már ami egy ilyen zenében kéne. (Ezt mint dobos meg mint rajongó is mondom.)

Mi az az I'll Be There?

BlackMailer Creative Commons License 2007.06.10 0 0 1646

bocs az offért...

nem gondoltam volna, hogy az again we will rise ilyen jól szól náluk élőben...

fú de ott lettem volna az egész fesztiválon (megadeth, slayer, iron maiden, chimaira, lamb of god)

remélem csak elérhető lesz a teljes koncisorozat...

BlackMailer Creative Commons License 2007.06.10 0 0 1645
lemaradtam róla:(
de nem baj...
LAMB OF GOD! :D
4umos Creative Commons License 2007.06.10 0 0 1644
dehogynem! VAN!!!! éppen most zúznak! komoly is! üvöltetem is rendesen! :-DDDDD
Előzmény: BlackMailer (1642)
4umos Creative Commons License 2007.06.10 0 0 1643

bár tudom, h ez megadeth topic, de azért egy kis offolás:

tegnap volt slayer, (előtte machine head, micsoda billing list!) aki látta, az azt hiszem nem csalódott. én egyszerűen azt nem értem, h 45 évesen is ezek még mindig milyen lendületesek, agresszívak, ha színpad kerül a lábuk alá! én nem tudom mi a titka? vért isznak reggelire, utána meg embert esznek? :-DDDDD nagyon keményen zúztak. de ugyanez elmondható a MH-re, bár ők azért még jóval fiatalabbak.

Előzmény: BlackMailer (1641)
BlackMailer Creative Commons License 2007.06.10 0 0 1642
bár kár, hogy Chimaira-hoz nincs webcast:P
BlackMailer Creative Commons License 2007.06.10 0 0 1641
ma Lamb of God is lesz! kíváncsi vagyok az új albumról a számok, hogy szólnak élőben.
4umos Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1640
most vettem észre, hogy a holnapi közvetítésben lesz HELLYEAH koncert is. kíváncsi vagyok rá! ez a panterás vinnie paul dobos új zenekara.
4umos Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1639
bizony! meg remélem a devils island is visszakerül a set-be, sőt tuti, mert bécsben teljes koncert lesz, nem ilyen rövid fesztiválos akármi! hány nap is? 20?!! :)))))))))))
Előzmény: megaa (1638)
megaa Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1638

A guminő az vicces volt, bár a végén lekerült róla a póló :) Én azt hittem a gyerek feljut a színpadra, de za uccsó pillanatban lekapcsolták :) Már alig várom a bécsi bulit, ott teljes műsor lesz.. Azért a take no prisoners sem volt semmi...

4umos Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1637
jaaa, nekem is bejött!!!!!!!!!!!
Előzmény: megaa (1635)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!