Keresés

Részletes keresés

Szigi101 Creative Commons License 2022.10.31 0 0 48972

főleg hogy If Only Tonight We Could Sleep és The Drowning Man van is ezen a turnén :D

Előzmény: Laci Há (48971)
Laci Há Creative Commons License 2022.10.31 0 0 48971

Ezen a turnén hiányzik nekem a The Kiss, az If Only tonight, a Same dee water as you, Homesick, a Cut, To wish impossible things, a Jupiter crash, a Treasure-Bare tandem, a Where the birds always sing,  az Anniversary, Going nowhere, a Faith, a The drowning man, The holy hour.

tulajdonképpen egy ujabb koncertsorozatra valo lista:-))

Laci Há Creative Commons License 2022.10.31 0 0 48970

VALAKI bOLOGNÁBAN?

Hot Dog Shake Creative Commons License 2022.10.31 0 0 48969

A Disintegration helyett tudnák játszani a dark encore végén, máshova nehéz beilleszteni.

Előzmény: Szigi101 (48968)
Szigi101 Creative Commons License 2022.10.31 0 1 48968

And now....Faith in the soundcheck again!

Szigi101 Creative Commons License 2022.10.31 0 0 48967

Alakul a Why Can't I Be You :D

Előzmény: love cat (48966)
love cat Creative Commons License 2022.10.31 0 1 48966

Like Cockatoos
and Hot Hot Hot!

in the soundcheck right now.

away_alone Creative Commons License 2022.10.31 0 2 48965

Elsők közt írtam egy előzetes ÁÁÁÁÁ-s :) örömódás véleményt a hazai koncertről hozzánk, ide, persze tudnék még írni rengeteget és fogok is...

Most viszont, hogy vissszakerestem ennek a Jasonos dobmaratonnak a kapcsán, hogy volt e már egészen 2013 setlistedig (rákerestem a hsz-ek közt Mexikóra), nos ott a közvetlen 2013-as év, ráadásul Robert szülinapja körüli hsz-ok környékén olyan számomra durva zenekari fikázássort olvastam, hogy én kérek elnézést! :( Erre az ottaniakra majd még lehet visszatérek.

Ami pedig az ott tapasztalt kellemetlen nézőtábor kb. negyedét illeti azt sajnos tartom.

A lábam pedig egész koncert alatt kampón volt, bár valóban feledgettem a kúra alatt, kifelé még azt a tyúklépéses tempót i alig vittem ki, konkrétan másnap alig bírtam ráállni, hogy kijussak az 1-es villamosig, a köpésnyire lévő Ricthter panzióból, és a nagydombon ki haza. Pénteken úgy volt munkába megyek, fel sem bírtam állni rá, nem mentem, bottal megyek a muszályra, és azóta itt fekszem felpolcolt lábbal, és nem kis gond van vele. Szóval nekem 'szépen' összejött, és nagyon örülök, hogy ennek ellenére még odáig eljutottam, mert komolyan gondolkoztam rajta, hogy ki fogom e bírni...ez van, mi is öregszünk nyilván, de én is röhögtem magamon, hogy bazki ez már nemigaz menjél már te nyomorult bicebóca, legalább most ne hagyj cserben. :D

Előzmény: love cat (48957)
Hot Dog Shake Creative Commons License 2022.10.31 0 0 48964

Ahogy már írtam, körülöttem csupa normális ember ült. Előttem két, jócskán ötvenes nő, nem messze, a lépcsőn néhányan táncoltak, jó hangulat volt. Ráláttam a küzdőtér bal oldali kijáratára, ahol folyamatosan nagy mozgás volt, de egy ponton úgy döntöttem, nem törődöm vele. A mellettem ülő nőnek, aki a kamasz lányával együtt nézte a koncertet, az első ráadás végén szóltam, hogy most lehet gyorsan kimenni a mosdóba. Mindketten kiszaladtak, a Lullaby elejére sikerült visszaérniük. Beszélgettünk kicsit, sajnos a telefonszámát nem kértem el. :)

love cat Creative Commons License 2022.10.31 0 0 48963

:) Köszönöm a lehetőséget :D

De pasi az illető :D 

Előzmény: Hot Dog Shake (48962)
Hot Dog Shake Creative Commons License 2022.10.31 0 0 48962

Itt nyugodtan coming out-olhatsz. :)

love cat Creative Commons License 2022.10.31 0 1 48961

köszönöm, hogy nem vagyok egyedül ezzel a véleménnyel

Előzmény: Gregor Samsa (48959)
love cat Creative Commons License 2022.10.31 0 1 48960

A Curenak és ennek a fórumnak köszönhetem sok barátomat 

Irigylem , hogy Robert 2 és fél órás bulikat tart, max 1 napos pihenőkkel

Nagyon kell nevetnem amikor azt mondjuk, hogy basszus hogy fogom kibírni ezt a pár órás állást, mert fáj a hátam, lábam, rossz a szemem, stb.

Megörögedtünk, de a koncert közben nem fájt semmi, elvarázsolt az egész újra mindannyiunkat. 

Ma este Bologna . Nézzük és tippeljünk lesz e új dal.

Előzmény: Szigi101 (48958)
Gregor Samsa Creative Commons License 2022.10.31 0 1 48959

Nálam deprimáltabb figura (figurehead) nem sok akad, de szerintem is teljesen igazad van: ezúttal tényleg indokoltabb lenne a pozitívumokra fókuszálni. Önmagában csoda a Cure létezése 2022-ben; az pedig, hogy ilyen hosszú koncerteket adnak szerte a világon (beleértve hazánkat), már tényleg-tényleg...

Szigi101 Creative Commons License 2022.10.31 0 0 48958

Akkor mesélj a koncertről és a pozitív élményeidről :) mármint amik a zenéhez kötődnek ;)

love cat Creative Commons License 2022.10.31 0 1 48957

Túlzásba nem estem, de küldtem üzenetet a... hívjuk pasimnak... Aki nem magyar és tudni akarta h biztonságban vagyok e, jól vagyok e 😊

Nem tudom, engem zavar ez a sok kritikus beírás

Ott voltunk, jó volt. Kicsit elfelejtettük a gondjainkat. Nem lehetne meglátni a pozitív dolgokat? 

Előzmény: away_alone (48917)
away_alone Creative Commons License 2022.10.31 0 0 48956

Nem tudom volt e már...

2013-ban Robert születésnapján Mexikóban bő 4 órás koncertet adott a zenekar.

Erre Jason gyerek a pandímia idején live végigdobmaratonozta újra az egész giget (donation):

A full show 2 partban:

https://youtu.be/wDR_DFGala8

https://youtu.be/diE90AqDOrA

Audióban:

https://youtu.be/pZ3ItAxG-IU

Jason:

Interjú az esemény előtt:

https://youtu.be/v87M4zQytms

Maga a dobmaraton:

https://youtu.be/W1rbmEnSpDg

Előzmény: love cat (36431)
-carcass- Creative Commons License 2022.10.31 0 0 48955

Ami a leginkább bosszantó volt, az a tény, hogy lesz@rják a másikat, a lényeg, hogy náluk a like legyen meg. Nem tudom, hogy működik az insta vagy a face, egyik ilyen platformon se vagyok fent, a lányom mondta a buli végén, hogy láttam miket művelt a csofi barna (már előre leírta, hogy nem volt a Lullaby, aztán törölte és miután mégis csak volt, újra mentek fel a képek és közben megállás nélkül csekkolta a követőket vagy like-okat). Tényleg, mintha másnak gyűjtene élményt. Vagy a rajongás hiányzik nekik?

Akinek ennyire kell a rajongás, meg a visszaigazolás, az odabent nagyon üres, annak valami nagyon hiányzik, pótcselekvés az egész.

Én ~18-20 képet csináltam menet közben, videot egyet sem, nem azért mentem oda, a youtube várhatóan úgyis tele lesz (úgy is lett) mindenféle anyaggal.

Vicces volt egyébként, hogy elkezdték felvenni az egészet kb 3 sorral lejjebb a sor szélén. Aztán mikor a lámpák szembefordultak a közönséggel, csak egy vagy sárga/fehér képernyő volt a képen. :-D

Mondtam a lányomnak az elején, hogy ez legalább 2 órás buli lesz, szerintem egy telóra nem fér fel, persze próbálkozni lehet. :-)

Amúgy a büfét kimondottan rablásnak tartom, (félreértés ne essék, a merch shopban mi is elvertünk 27e-t, az is durva rablás volt ám) de 2 repohár + 2 kóla 2700-ért...ezek előttünk szerintem megitták további 4 ülőjegy árát. :-D

Előzmény: [G] (48946)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2022.10.31 0 0 48954

Ez tök jó sztori, mint mindenki senkijéé.

Előzmény: Laci Há (48952)
GeriSoft07 Creative Commons License 2022.10.31 0 0 48953

"A koncertek alatt büfé-wc-büfé köröket járó embertársak alapból is az ülőhelyek átka."

+mozi/színház/bármi ahol ülni lehet. Aki középre vesz jegyet, az jön utoljára, lehetőleg már lámpaoltás után, és legalább egyszer kimegy közben is, és szünetről is utoljára megy vissza :D Ez szerintem alapfeltétel

Előzmény: [G] (48946)
Laci Há Creative Commons License 2022.10.30 0 0 48952

AZON megy most nálam a lamenta, inkább gondolatözön, hogy ezeknek az általunk ismert semigod-szerű lényeknek, milyen eszméletlen erős immun és testi felépítésük is van. 

64 meg 63, meg feljebb meg lejjebb is vannak korban.

megettek ittak azért bőven életükben meg szívtak hozzá ezt megazt.

aztán kb 1700 koncertet adtak, volt h egy nap 2-t. (korai időszakban).

volt h napokig éltek kulturáltnak nem nevezhető körülmények között.

és akkor 2022, azaz jelenidő:

kb. 70 nap alatt lenyomnak asszem 44 koncertet, egyenként 160 perceseket. ha jol láttam, van, hogy 3 (!!!) egymás utáni napon is fellépnek, nem is egyszer, hanem többször. 

végig kell állni, végig kell dolgozni, beöltözéssel, csekkolással, aztán vagy szálloda, vagy turnábusz, fürdés, alvás-pihenés.

emberek, ez az együttes annyira vérprofi. 

mindig végtelenül tiszteltem őket (szerintem 30 év bizonyítja), de ez amit láttam, 2 este, ez valami elképesztő.

és akkor nem érdemes elmenni szó nélkül még:

1.,1998-ról, mikor robi hol lerészegedve pacsizott rajongókkal a stageről (lásd pl. lyon), vagy szinte bel*szart bizonyos újságírói, meg rajongói kérdésekbe.

2.,robert hangja a pesti cold-on, vagy akár bécsben is, olyan kristálytiszta, mintha most ugrott volna le a demofelvételről, és készülne fel a studio verzió feléneklésére.

3.,lelkileg, testileg egészségesnek tűnnek. kivéve perry akit kissé összeaszaltnak látok, szegényt. 

remélem midnen ok nála is.

bár nem írtam ide a koncertekről élménybeszámolót, és valszeg nem is most fogok, egy nagyon jó érzésemről nem felejtek el szólni.

1995ben ismertem meg egy L. nevűú barátomat, együtt jeártunk fősikolára, együtt is végeztünk. 2006 után elsodort sokáig egymástól az élet szele, de tavaly összefutottunk és megittunk egy sert és elnosztalgiáztunk. aztán m,aradt a viber meg sms. tavaly szétemlítette a forest pinkpop élő verzióját 19-ből, h az mennyire franko. hát az. mondom magamban. 1 hónapja kérdezte milyen dalok lesznek, hát mondom, lesz 3-4 uj, meg dark, meg táncolós, ugy készüljön, h teljes spektrumból, meg megjósoltam h 27-28 dal.

aztán koncert előtt nap ir viberen h jönnek, 15 éves lányával, meg asszonnyal. mondom mivaaan?

merthogy a lánya 4 hónapja beleőrült a cure együttesbe, és most élete legnagyobb zenei élményére készül.ééés OOTT is voltak. látták rajtam a kitűzőket, volt rajtam vagy 10, mondja a kislánya h ezek de jók, hát mondom tessék, itt van ez a marék, maradt rajtam 2-3, itthon vagy egyébként is kb 300.

az egész családnak nagyon tetszett a koncert nem hitték h ennyire jo a cure.

végülis én ezt mondtam L. barátomnak 95 óta:-))

végre megértette.

Gregor Samsa Creative Commons License 2022.10.30 0 1 48951

Zenei ajánló: íme egy finom tánczene Finnországból, 2001-ből, szerintem igen erős a Cure hatás, mégsem kínos, sőt:

https://www.youtube.com/watch?v=5F4Z0HQL4tI&ab_channel=Fra.Nkr-NhL-Ngt218

Szigi101 Creative Commons License 2022.10.30 0 0 48950

volt :)

Előzmény: wildcow (48949)
wildcow Creative Commons License 2022.10.30 0 0 48949

Az volt már, hogy az I Can Never Say Goodbye-t Robert a bátyja emlékére írta?

wildcow Creative Commons License 2022.10.30 0 0 48948

Igen, ez nagyot ment az elmúlt hetekben. 

Nem sokon múlt, hogy Robi kikiálthassa a köztársaságot :-D

Előzmény: csavarlazito (48940)
wildcow Creative Commons License 2022.10.30 0 0 48947

Azert nem olyan messze, 20 percnyire csak, 15 merföld :)

Előzmény: Szigi101 (48938)
[G] Creative Commons License 2022.10.30 0 1 48946

A koncertek alatt büfé-wc-büfé köröket járó embertársak alapból is az ülőhelyek átka. Hát még így, magamutogatási kényszerrel súlyosbítva. Ezek sose a szélekre vesznek jegyet, hanem lehetőleg középre, hogy mindenkinek sorfalat kelljen állnia neki, amikor 2 számonként rájuk jön a mehetnék. Hál istennek a cigit száműzték már, így ennyivel kevesebb lehetőségük maradt mások zavarására.

Előzmény: -carcass- (48941)
[G] Creative Commons License 2022.10.30 0 1 48945

Az a néni már az Easy Cure-idők óta rajongó, a Crawley Bandstand-en látta őket először '77 forró nyarán. ;)

(Nem tudom.)

Előzmény: csavarlazito (48942)
-carcass- Creative Commons License 2022.10.30 0 0 48944

Ahoj, koncerten még én se ültem soha (pedig tényleg sok van a listán ~95-96 óta, amikor először voltam Szigeten), de mire ráálltam, hogy menjünk, már nem volt hely lent. Fura volt, nem igazán értettem, mert azért lent voltak üres részek hátul...

Na, akkor megvan a két csaj. :-)

A mamát nem láttam. Két opció van - vagy nagyon régóta fan és úgy volt vele, hogy most vagy soha vagy a család nem merte otthon hagyni egyedül...

Előzmény: csavarlazito (48942)
Hot Dog Shake Creative Commons License 2022.10.30 0 1 48943

Kis adalék a tegnapi koncerthez: a második ráadás elején volt felköszöntés (Happy Birthday, Roger). setlist.fm

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!