Keresés

Részletes keresés

rov Creative Commons License 2001.02.23 0 0 330
Örömmel jelentem, hogy ma délután 4 óra tájban "A" táborban - amennyire ez a 44-es útról megállapítható - csend és béke honolt. A Hely Szelleme általam üdvözöl minden kedves topic-hozzászólót. :)))

re: Joszi

Megjegyezném, hogy Rachela által leírt módon nem valószínű, hogy a Joszi nevet adnák. Amikor a gyermek tangóharmonikával a kezében megszületett, akkor még egy Joszi sem volt a táborban, lévén, hogy ennek 1990 előtt kellett történnie. Tehát az ominózus mondat helyesen: "Ahá! Te leszel az egyik énektanár Szarvason!" A többi valószínűleg stimmel... :)

András

Előzmény: Rachela (329)
Rachela Creative Commons License 2001.02.23 0 0 329
Igen, ez érdekes, eddig legalább három vagy négy énektanár volt, de kivétel nélkül mindegyik a Joszi névre hallgatott. Jidele szerint ez úgy van, hogy amikor Izraelben megszületik egy kiscsávó, akinek a kezében már a világrajövetel pillanatában tangóharmonika van, a szülők felkiáltanak: ahá! Te leszel a következő énektanár Szarvason! És gyorsan elnevezik Joszinak...
Előzmény: Darvas_Kristóf (327)
Rachela Creative Commons License 2001.02.23 0 0 328
Tényleg, ezt el is felejtettem. Ez egy elég kinos sztori volt, az illetékesek be is tiltották a nagyszerű dalt, mert a Negevesek is teli torokkal fújták, és egy idő után meg akarták tagadni a hóra-órán való részvételt. A lényeg az, hogy a tánctanár, bizonyos Eitan (nagydarab, dzsindzsi, minden tekintetben majomra emlékeztető pofa), elég nagy szoknyapecér hirében állt, amivel kiérdemelte a következő, a Macarena dallamára énekelendő dalocskát:

Etán-bután orángután,
gyorsan fut a szoknyák után.
De a lányok észre veszik,
Etán-butánt jól elverik!
Óóó, makaróni!

Etán-bután sirni kezdett,
"A leányok nem szeretnek!"
De a lányok nem sajnálják,
rohadt tökkel megdobálják!
Óóó, makaróni!

Gyorsan hozzá kell tennem, a vers jópár évvel ezelőtt iródott, és többen működtünk közre...

Előzmény: banjus (326)
Darvas_Kristóf Creative Commons License 2001.02.23 0 0 327
Emlékszem, ezt olvastam a Szarvas Timesban. (98/3.turnus)

Úgy tudom, a magasabb beosztásban lévő madrichok együttes nyomására határozta el Jickó, hogy jövőre már nem ez a Joszi lesz. Annyi kompromisszum lett, hogy a 99-ben jött régi-új énektanárt is Jozsinak hívják.

Előzmény: Rachela (325)
banjus Creative Commons License 2001.02.22 0 0 326
Ha már dalolászunk, akkor én hallottam tőled valami olyant is, hogy Etán-metán... hogy is volt ez????

a purim bál mikor lesz?

Előzmény: Rachela (325)
Rachela Creative Commons License 2001.02.21 0 0 325
Rég nem volt már nosztalgia-sztori, ma reggel eszembe jutott egy:

Mint az köztudott, 1999-ben Izrael nyerte meg az Euroviziós Fesztivált, bizonyos "Viva la Diva" kezdetű dalocskával. Sabre barátaink persze virulnak a büszkeségtől, igy az éppen aktuális szarvasi énektanár, alias Sértődős Joszi is. A fent emlitett dalocska első helyen szerepelt az énekelendő nóták listáján, a chanichok és (a dal előéletére való tekintettel) a Negeves madrichok nem kis bosszúságára. Nosza, kreativ Negevmacik (mielőtt bárki nagyképűséggel vádolna, leszögezem, akkor még magam is chanich voltam) nagyszerű előadást találtak ki csoportjaik sabbati pihenés keretei közt történő szórakoztatására, cime: "Piroska és a Sabbat", soundtrack: "Viva la Diva", a sztori témájának megfelelően átköltve. Az alábbiakban következzék a Dal, mert azt is érdemes megörökiteni. Elöljáróban annyit, a szereplők: Piroska, Mamája, Nagymamája, Farkas, Motl vadász, Chanuka doktor.

"Viva Piroska"

Sabbat van, és fenn a csillagok,
légy vidám, és edd a sóletot.
Gut Sabesz, túl vagyunk mindenen,
igy legyen ez minden pénteken!

Nagy a hideg, mert ez Szibéria,
éhes a Farkas, tiszta hisztéria,
de Piroskát
többé nem veri át!

Viva Piroska, viva la Farkas,
Nagymama,
viva la Mama, viva la Motl,
Chanuka!

A sólet finom lett, a sólet finom lett,
Nagymama,
De nem kérünk többet, nem kérünk többet
Havdala!

A történet slussz poénja az, hogy mikor utolsó nap a szokásos Ki mit tud?-dal zárult a turnus, a Negev előadta az átköltött dalocskát. Addig nem volt baj, amig a refrénhez nem értek, mert a dallam alapján nem nagyon volt felismerhető a nóta (khm-khm), viszont a refrénnél Joszinak derengeni kezdett, hogy ő ezt valahonnan ismeri. És mivel magyarul nem értett szegénykém, azt a következtetést vonta le, hogy ez csakis valami ocsmány paródia lehet, és megsértődött. Következő évben már nem is ő volt az énektanár, bár gyanitom, hogy nem csak a törpék földalatti akciója miatt...

Bocs, ha unalmas volt, nem annak volt szánva!

Darvas_Kristóf Creative Commons License 2001.02.21 0 0 324
Bocsánat, az első mondat egy kérdés akart lenni (Nem lehet, hogy lefilmezték az alvó Jickót és alákeverték az ordítást?) A többi stímmel.
Előzmény: Darvas_Kristóf (323)
Darvas_Kristóf Creative Commons License 2001.02.21 0 0 323
Nem lehet, hogy lefilmezték az alvó Jickót és közben alákeverték az ordítást. Bár a szóban forgó filmet nem láttam, de mint a 98-as szarvas-film zeneszerzője állíthatom, hogy Lacipeti nem megy a szomszédba egykis filmes trükközésért. A 98-asban például voltak titkos szombati felvételek, amelyekről a végén kiderült, hogy kedden készültek (bár Peti azt mondta, hogy lehet, hogy csütörtökön, de az biztos, hogy nem szombaton). Meg emlékeztek arra a kis "remix"-re ami szintén Jickó ordításából készült ("Mi-Mi-Mi-Mi-Mi-Mindennek megvan a határa")?
TZAL Creative Commons License 2001.02.20 0 0 322
Sőt mitöbb, lassan aktuális lesz, úgyhogy elárulom, a nyuszi nem tojik tojást...

A jickó alszik című opusz egyébként Lacipeti lelkén szárad, a többi kandival egyetemben...

Előzmény: Rachela (321)
Rachela Creative Commons License 2001.02.20 0 0 321
Tudod, Kenny, most dupla volt a megrázkódtatás. OK, azt még csak-csak megemésztettem, hogy ezek a filmek csak poénból készültek, na de hogy a Télapó se létezzen?! :)
Előzmény: Kenny23 (318)
Kenny23 Creative Commons License 2001.02.20 0 0 320
Szia Mad-Rich!

Milyen ott a távoli Ámérikában? Hogy vagy? Mikor térsz vissza közénk?

Üdv Kenny

Előzmény: Mad-Rich (315)
banjus Creative Commons License 2001.02.20 0 0 319
Édes Rachelám!!!

Ezt a filmet én is láttam, sőt még azt is tudom, hogy nem a találkozón, hanem valamelyik turnusban készitette a "kandi kamera" szekció!!!! Szóval ezt poénnak szánták, nem komoly, különben is a mi drága Jickónk megrögzött koránkelő. Régebben reggelente még körbe is rohangálta a tábort néhány lelkes chanikkal a nyomában...
amúgy tényleg ő ordibál minden reggel:))))

Előzmény: Rachela (316)
Kenny23 Creative Commons License 2001.02.20 0 0 318
Rachela

Neked még nem mondta senki hogy ezek a videók és egyéb ilyen szösszenetek rendszeresen megrendezett bulik. Ez ugyanúgy nem igaz mint momdjuk a Télapó. Az sem igaz. Bocsi ha ezzel valakinek traumát okozok vagy belegyalogolok a lelkivilágába.

Üdv Kenny

Előzmény: Rachela (316)
Barak Elhanan Har-Shafir Creative Commons License 2001.02.20 0 0 317
Jön valaki a Purim bálra?
Rachela Creative Commons License 2001.02.20 0 0 316
Szia Mad-Rich!

Amit irtam, azt a saját két szememmel láttam egy Szarvas-találkozón, amikor levetitették a nyáron készült felvételeket. Azt elképzelhetőnek tartom, hogy az egészet "megrendezték", és Jickó tudtával történt a dolog egy kellemes nyári délutánon, akkor viszont külön tréfliség (gy.k.: disznóság) a chanichok ily módon történő átverése. :-)))

Előzmény: Mad-Rich (315)
Mad-Rich Creative Commons License 2001.02.20 0 0 315
Sziasztok!

A kies Amerikabol vagyok kenytelen kiabranditani mindenkit: ez egy urban legend (sorryka, varosi legenda), jomagam vegtelen minusz egyszer telelkoztam Itzkoval hajnalban bemondas kozben az utobbi 10 evben es 17 turnusomban, ezzel szemben sohasem lattam Itzko-mentes bemondofulket a hangja szallasaval egyidoben. Hatarozott cafolatom tovabba taborvezetonk korlatozottan atfogott, de megis bensoseges ismeretebol is fakad.
NEM IGAZ

Jo kepzest mindenkinek,
Mad-Rich

Előzmény: Darvas_Kristóf (314)
Darvas_Kristóf Creative Commons License 2001.02.20 0 0 314
Ez komoly? Ez nekem eszembe se jutott, mert egyrészt a mifkádokon már ott van.
Szerintem pedig az izraeliek imádnak mikrofonba beszélni és nem szalasztanak el egy alkalmat sem.
Előzmény: Rachela (311)
Barak Elhanan Har-Shafir Creative Commons License 2001.02.19 0 0 313
:)))))
Előzmény: Rachela (312)
Rachela Creative Commons License 2001.02.19 0 0 312
Hoppá, lemaradt, hogy valaki lefilmezte, amint...a többi már ugyanaz. Bocs, kicsit fáradt vagyok.
Előzmény: Rachela (311)
Rachela Creative Commons License 2001.02.19 0 0 311
Nem haragszom, csak sajnálom, hogy nem érezted jól magad, mert én nagyon szeretek oda járni. Amúgy a reggeli ébresztőben az a legviccesebb, hogy kedvenc táborvezetőnk, Jickó hangja kazettáról ordibál, és egyszer valaki reggel beosont a szobájába, amint fülén a kispárnával édesen alszik, miközben saját hangja a szegény elgyötört táborozókat keltegeti :)))
Előzmény: Barak Elhanan Har-Shafir (310)
Barak Elhanan Har-Shafir Creative Commons License 2001.02.19 0 0 310
Mert mindent beszabályoztak a madrichok.
Ami pedig a felkelést illeti:)))
Hát ezres hangerővel üvöltöttek az ügyeletes barmok reggelenként, hogy BOKKEL TOV!!!
És ezt valahogy nehezményeztem, különösen amikor mélyen aludtam.
De annak az oka, hogy valójában miért nem volt jó nekem, annak, személyes okai vannak, és ha nem haragszol, de erről inkább nem beszélnék.

Szia!
Barak (Nem az Ehud:)))

Előzmény: Rachela (309)
Rachela Creative Commons License 2001.02.19 0 0 309
Na jó, akkor bocs, csak tényleg gyanakvó tipus vagyok, főleg a zsidóság-témakört illetően, mert elég sokan rosszindulatúak errefelé. És miért nem érezted jól magad a táborban, ha megkérdezhetem?
Amúgy engem sem hivnak Ráchelnek :))
Előzmény: Barak Elhanan Har-Shafir (307)
Barak Elhanan Har-Shafir Creative Commons License 2001.02.19 0 0 308
Bár abban kétségtelenül igazad van, hogy elég sarkosan fogalmaztam, amikor azt írtam, hogy csupán a biblia az oka a nickemnek.
Előzmény: Barak Elhanan Har-Shafir (305)
Barak Elhanan Har-Shafir Creative Commons License 2001.02.19 0 0 307
Szia Rachela!

Nos lehet, hogy téged valóban Rachelnak hívnak, de engem speciel nem Barak E. Har-Shafirnak hívnak, és valóban e neveket részben a bibliából vettem, és tényleg csupán ez az oka a nickemnek.
De nem tagadom zsidó vagyok, és ez az oka, annak, hogy Szarvason voltam.
De nem zsidóságomból kifolyolag vettem fel óhéber nicket, hanem a biblia iránt való érdeklősémből.
Ha mondjuk a Korán érdekelne, akkor lehet, hogy Muhammad ibn Szaid.. stb. nicket vettem volna fel.

Bár abban igazad van, hogy a biblia iránti érdeklődésemben szerepet játszott a vallásom is.

Barak

Előzmény: Rachela (306)
Rachela Creative Commons License 2001.02.19 0 0 306
Szia Barak!

Tök jó, hogy voltál a táborban (az nem, hogy nem érezted jól magad :(((), csak akkor miért irtad bemutatkozásként, hogy csupán a Biblia iránti érdeklődésed az oka a nickednek? Valami itt nekem nem stimmel. (Bocs, de én is óvatos duhaj vagyok :))

Előzmény: Barak Elhanan Har-Shafir (305)
Barak Elhanan Har-Shafir Creative Commons License 2001.02.19 0 0 305
Hello!

Én is voltam már Szarvason, méghozzá Camp Lauder táborban.
(Hát mondhatom nem volt egy nagy élmény.)
Ami Szarvast, mint várost illeti, ha jól emlékszem szlovák városka volt valamikor.
Aranyos kis városka, kábé fél óra alatt be lehet az egészet járni.

Barak

Rachela Creative Commons License 2001.02.19 0 0 304
Szia banjus! Rég nem láttalak errefelé.
Előzmény: banjus (303)
banjus Creative Commons License 2001.02.19 0 0 303
én is itt vagyok
Előzmény: botospupi (300)
Rachela Creative Commons License 2001.02.19 0 0 302
Szia! Én itt vagyok, te ki vagy?
Előzmény: botospupi (300)
Kenny23 Creative Commons License 2001.02.19 0 0 301
OFF
Bocsi mindenkitöl aki többet várt tölem csak nem volt idöm többet irni. Meg a kedvem is elég negativ volt.
ON

Mint már irtam sajnos én biztosan nem leszek ott, de két lesiklás között gondolok majd rátok:)

Jung
Van egy rossz hirem. Sajnos már nem tudsz menni. Jelentkezés január 1-ig volt.
Azért próbáld meg felhivni a Fricit. Bár most Izraelben van, de a jövő héten már itthon lesz.
Mára ennyi
Kenny

Előzmény: Rachela (297)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!