Keresés

Részletes keresés

Mzéperxuq Creative Commons License 2022.12.31 0 0 182943

Van ilyenem csak tamper kell majd hozzá. Szerintem az a 40% robi sokat dobhat.

De a köv. rendelésnél szerzek egy 41 mm tampert is.

Giuseeppe Creative Commons License 2022.12.31 0 0 182942

Na jó, mégsem olyan olcsó, mert kell hozzá a külön tömörítő (41 mm-es), meg a segédeszköz a betöltéshez/tömörítéshez.

Előzmény: Giuseeppe (182941)
Giuseeppe Creative Commons License 2022.12.31 0 0 182941

...és ki is próbáltam, az az egyadagos szűrő még mindig működik, 9 gramm belemegy a közepébe. Persze ez 60/40-es, nem tudom, egy arabikából elég-e ennyi, de miután maga a szűrő nem drága (talán 1000 Ft lehet), érdemes kipróbálni. Annyit még hozzátennék, hogy a pereme kicsit magasabb, mint a többi szűrőmnek, szóval kicsit nehezebben ment fel a Classicra. Nem tudom ,a te gépeden milyen lenne.

Előzmény: Mzéperxuq (182940)
Mzéperxuq Creative Commons License 2022.12.30 0 0 182940

Az baj, hogy a lehet és a drága üti egymást.

8 g és 15 g között cirka 50 %

Vagyis havi 1 kg nyereség lenne, simán jó lenne de sajnos kételkedem.

 

Előzmény: öccse (182939)
öccse Creative Commons License 2022.12.30 0 0 182939

A Reneka-nak van 8g-os szűrője, állítólag egész jó kávékat lehet készíteni vele. Cserébe jó drága.

Előzmény: Mzéperxuq (182935)
Giuseeppe Creative Commons License 2022.12.30 0 1 182938

Igen, csak keveréket iszom, mint a Trabant. És csak dupla szűrőt használok, de most, hogy felhoztad ezt a kérdést, előkotrom valahonnan azt az egy adagosat, és kipróbálom, működik-e még:)

Előzmény: Mzéperxuq (182937)
Mzéperxuq Creative Commons License 2022.12.30 0 0 182937

Most , hogy oldod meg ?

Vagy nem iszol arabicát csak keveréket?

Előzmény: Giuseeppe (182936)
Giuseeppe Creative Commons License 2022.12.30 0 0 182936

Régebben egy adaghoz a(z utángyártott) La Marzocco szűrőt használtuk sokan, azt nem tudom, hogy arabikával is működik-e. Annak van egy mélyített középső része, ahova kb 7-9 grammot lehet besűríteni. Hátránya, hogy kell hozzá külön tömörítő, és valamilyen magasító, ami lehetővé teszi a kávé betöltését. Ebben a kávékorzós cikkben van róla szó pl.

Előzmény: Mzéperxuq (182935)
Mzéperxuq Creative Commons License 2022.12.30 0 0 182935

Vettem egy kis mérleget és most döbbentem rá, hogy 15 g- ból iszom a szimplákat :-O

GYorsan rendeltem is egy baristapro IMS 8-10 g szűrőt de 12-13 g alá nem tudom vinni.

Valaki tud ez alatt iható produktumot varázsolni magának arabicából ?

Ja, és milyen szűrővel ?

 

bdani9891 Creative Commons License 2022.12.30 0 0 182934

Előzmény: bdani9891 (182933)
bdani9891 Creative Commons License 2022.12.30 0 0 182933

Screenshot az említett részről.

Előzmény: bdani9891 (182932)
bdani9891 Creative Commons License 2022.12.30 0 0 182932

Ez egy elég hiteles oldal itt is olvastam, egy elég részletes anyag van róla, tesztekkel, pl ha alulra rakod a papírt vagy felülre milyen hatásai vannak stb. Copy paste védelemmel van ellátva az oldal így nem tudom kimásolni a pontos részt. 

 

https://www.baristahustle.com/blog/espresso-with-aeropress-filter-papers-above-and-below-the-coffee-bed/

Előzmény: Horyk1 (182931)
Horyk1 Creative Commons License 2022.12.30 0 0 182931

Szerintem gondold át mégegyszer!

Egy vékony papír hogyan csökkentené a púderra őrölt kávé áteresztő képességét!?

Az arra kell hogy a mikro szemcséket felfogja.

 

Előzmény: bdani9891 (182930)
bdani9891 Creative Commons License 2022.12.29 0 0 182930

Sziasztok,

Kezdő de lelkes kavé készítőként szeretnék kérni egy kis segítséget aeropress filter témában.

Több helyen is olvastam, hogy aeropress filter használata a szűrőkosár aljában, finomabb őrlést tesz lehetővé, ezáltal növelni lehet a kivonatolást espresso készítésnél. (A logika az lenne a finomabb őrlés mögött, hogy a papír miatt nem tömődnek el a szűrőkosár furatai, így könnyebben átmegy rajta a víz.)

Gondoltam kipróbálom ezt a technikát de nálam teljesen ellenkező volt a jelenség, aeropress filter nélkül 18gr 30sec 45gr végeredmény, filterrel ugyanaz setup egyenlő totál befulladás, percekig várhattam volna a 45gr-ra, ergo jóval durvábbra kéne állítanom az őrlőt nemhogy finomabbra…

A gép egy Gaggia classic v2( amit kerülni kell:D) opv 8-9 bar, őrlő graef cm800. Pre-infusion-ra nincs lehetőség ennél a gépnél, az aeropress filter nedvesen került az IMS kosár aljába.


Esetleg valakinek valami tipp, hogy miért nem az elvárt eredményt hozza a papír szűrő?

coffein2 Creative Commons License 2022.12.29 -1 1 182929

Kedves minszoló!

 

Ne bújj a névtelenség sötét burka mögé.

Vállald bátran véleményed, kíváncsi vagyok rá .

Vagy nem vagy elég tökös hozzá?

Akkor adj még egy minuszt!

Előzmény: coffein2 (182916)
öccse Creative Commons License 2022.12.28 0 0 182928
Előzmény: Scholl4 (182918)
öccse Creative Commons License 2022.12.28 0 0 182927

A képet nem tette be.

Előzmény: Scholl4 (182918)
öccse Creative Commons License 2022.12.28 0 0 182926

Ez szerintem jobb. Forró levegővel működik, csak az időt tudod állítani, de egész jó kávékat pörköl. Sajnos kicsit drága.

Előzmény: Scholl4 (182918)
H_G Creative Commons License 2022.12.28 0 0 182925

Te értsd viszonylag rendes kávénak :)

 

Előzmény: ogrEicsab (182924)
ogrEicsab Creative Commons License 2022.12.28 0 2 182924

Az automata kávégép és a "rendes kávé" nem említhető egy lapon :)

Előzmény: Törölt nick (182919)
ogrEicsab Creative Commons License 2022.12.28 0 0 182923

Nekem volt, elállási jogot gyakoroltam és vissza vittem. Nagyon nem pörkölte homogénre a kávét. A forgó kar alatt akkora hézag volt, hogy elfértek a kávészemek, tehát volt amit nem mozgatott, hanem csak égetett. Viszont kesudióval és mandulával lehet, hogy jól működne, nem tudom...

Előzmény: Scholl4 (182918)
Mzéperxuq Creative Commons License 2022.12.28 -1 0 182922

Kapszulás szerintem jobb választás.

Előzmény: Törölt nick (182919)
Törölt nick Creative Commons License 2022.12.27 0 0 182921

Kössz.

Előzmény: Giuseeppe (182920)
Giuseeppe Creative Commons License 2022.12.27 0 0 182920

Itt ritkán kerülnek szóba az automata gépek, szóval nem biztos, hogy kapsz majd választ. A kavekorzo.hu-n van egy viszonylag aktív automatás topic, talán ott több infóhoz jutsz.

Előzmény: Törölt nick (182919)
Törölt nick Creative Commons License 2022.12.27 0 0 182919

Szeretnék venni egy megbízható automata kávégépet, de tejhabosítóra semmi szükségünk. Elveszek a rengeteg fajta között. A lényeg, hogy mikor szeretném tudjak gyorsan főzni egy rendes kávét. Kérlek benneteket segítsetek választani!

Scholl4 Creative Commons License 2022.12.26 0 0 182918

Használt már valaki ilyen pörkölő masinát zöld kávé pörkölésére?

 

Én főként kesudió és mandula pörkölésére használnám, de kíváncsi lennék, egyáltalán érdemes-e próbálkozni vele?

Kukába valónak nem szeretnék zöld kávét venni. Mire kell figyelni a használatánál?
A képen nem látszik, de egy átmérő hosszúságú kar elvileg folyamatosan keveri a babokat.

vinjo Creative Commons License 2022.12.26 0 0 182917

Attól függ, melyikre kattintottál. :-)

Az egyik egy doboz, rajta a vízlágyító tasak fényképe. A tasakot kell a víztartályba tenni.

A másik egy műanyag vízlágyítót tartalmazó "patron", ezt a szívócsőre kell feltenni, majd a víztartályba lógatni.

Nem olyan bonyolult azért...

Előzmény: SLX-350 (182914)
coffein2 Creative Commons License 2022.12.25 -1 1 182916

Giuseeppe Creative Commons License 2022.12.25 0 0 182915

Rég láttam ilyen képet itt, talán kiment a divatból:) Bristot Crema Oro (60/40) és Gaggia Classic együttműködés.

SLX-350 Creative Commons License 2022.12.22 0 0 182914

Rákattintottam az "ilyenre", de ott csak a csomagolás látható. Ez valamilyen vattára emlékeztető megjelenésű szűrő?

Előzmény: vinjo (182901)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!