Keresés

Részletes keresés

endrepp Creative Commons License 2022.11.19 0 0 183941

Az a költségvetéstől függ alkalmas e.

Előzmény: 1zsakkrumpli (183938)
Vapor53.898 Creative Commons License 2022.11.18 0 0 183940

Amit linkeltem 39 literest, annak a leírásában szerepel, hogy 53 cm, gondolom a perem külső átmérője. A 60 literesé is ugyanennyi lehet. Ha felhívod őket, szerintem lemérik neked

Előzmény: nedüpal (183939)
nedüpal Creative Commons License 2022.11.18 0 0 183939

Akkor inkább üstnél maradnék ami volt csak kijukadt, s nincs 53cm felső átmérő, nem lelek...ahoz van kupola deflegmátor

Előzmény: endrepp (183936)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2022.11.18 -2 0 183938

Én 50 literes nagykonyhai főzőüstöt javasolnék. :)

Előzmény: endrepp (183937)
endrepp Creative Commons License 2022.11.18 0 0 183937

Söröshordót javasolnám, de azon jó sokat kell reszelni, mire összeáll.

Előzmény: nedüpal (183935)
endrepp Creative Commons License 2022.11.18 0 0 183936

Takarosan össze van rakva. Amit leírtam lent azt gondolom, én minimum egy lábossal indulnék.

 

Előzmény: nedüpal (183935)
nedüpal Creative Commons License 2022.11.18 0 0 183935

 más is csinál ilyet

Előzmény: endrepp (183932)
nedüpal Creative Commons License 2022.11.18 0 0 183934

Nem ezt akartam

Előzmény: nedüpal (183933)
nedüpal Creative Commons License 2022.11.18 0 0 183933
Előzmény: endrepp (183932)
endrepp Creative Commons License 2022.11.18 0 1 183932

Majd írd le a tapasztalatodat, hogy felfűtés miatt a vékony fenék lemez összehullámosodott-e.

Egyszerű a válasz miért nem jó: mert nem főzőedény, hanem tárolóedény.

Előzmény: nedüpal (183930)
endrepp Creative Commons License 2022.11.18 0 0 183931

Ennek valóban nincs.

Előzmény: nedüpal (183930)
nedüpal Creative Commons License 2022.11.18 0 0 183930
Előzmény: endrepp (183923)
endrepp Creative Commons License 2022.11.18 0 0 183929

Vékony is, de az alsó éle egy korcos, préselt lemez kapcsolat, én azt balasetvédelmi, biztonsági szempontból problémásnak találom, főző edények nem így készülnek, így konzervdobozokat zárnak le.

Készítek ilyenben (konkrétan merülő fedeles tartálynak készült az enyém) 30 literesben forralt bort évente egyszer pár éve, 50fokra melegítem kb elektromos fűtőbetéttel, eszembe sem jutna pálinkafőzőnek használni.

Előzmény: Vapor53.898 (183928)
Vapor53.898 Creative Commons License 2022.11.18 0 0 183928

Endreppnek igaza van abban, hogy túl vékony ezeknek az edényeknek az alja. Ha el tudod engedni a csatos rögzítést, akkor ugyanott kb hasonló áron épp akcióban van 50x30-as (60 liter) és 50x20-as (39 liter) edény rendes aljjal. A kisebb, a 39 literes 50/20 = 2,5-ös arányú, épp ideális főző alapnak.

https://www.konyhatizezercikk.hu/akcio-157/rozsdamentes-edeny-20-akcio

 

Előzmény: nedüpal (183925)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2022.11.18 -2 0 183927

A következő évben szeretném kipróbálni a (húsos) somot. Tud valaki beszerzési forrást?

endrepp Creative Commons License 2022.11.18 0 0 183926

Persze, a tákolmányok is működnek egy darabig, mindent lehet, 150éve már réz lekvárfőző üstöket használtak felmenőink üstházzal, abálóüstöt.

Előzmény: nedüpal (183925)
nedüpal Creative Commons License 2022.11.18 0 0 183925

Lehet alátenni körlemezt, láttam már ebből pfőzőt

Előzmény: endrepp (183923)
bandika753 Creative Commons License 2022.11.18 -1 0 183924

Sziasztok.

 

Des100 alá gázzsámolyt keresek, ki mit ajánlana vezetékes földgázra?

Köszönöm.

 

endrepp Creative Commons License 2022.11.18 0 2 183923

Az ételhordó badella vékony lemezből van és a préseléssel összeállított fenék sem arra való, hogy gázzsámolyon legyen fűtve sok KW teljesítménnyel, erre valók a fazekak, lábosok, üstök.

 

Előzmény: nedüpal (183922)
nedüpal Creative Commons License 2022.11.18 0 0 183922

Köszönöm

Előzmény: nedüpal (183920)
Vapor53.898 Creative Commons License 2022.11.18 0 0 183921
Előzmény: nedüpal (183920)
nedüpal Creative Commons License 2022.11.18 0 0 183920

Üdv....valaki tudna linkelni olyan 40-50l badellát amit lehetne páleszfőzésre felhasználni, csattos rozsda álló acélból

1zsakkrumpli Creative Commons License 2022.11.16 -2 0 183919

Várom.

Előzmény: endrepp (183918)
endrepp Creative Commons License 2022.11.16 0 1 183918

Írok majd ide egy véleményt karácsony körül szerb, ukrán, horvát, cseh, szlovák, magyar, francia viszonylatban a gyümölcs párlatokról, hogy hol is tarunk az alapján, amit sikerült kóstolni az elmúlt pár évben, elég jó a pozíciónk sztem. 

Előzmény: 1zsakkrumpli (183917)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2022.11.16 -2 0 183917

Megkóstolnám egy jó szilvával. :) 

Előzmény: endrepp (183916)
endrepp Creative Commons License 2022.11.16 0 1 183916

Ötletek a hosszan csepegő, törköllyel fűtött téli estékhez francia barátainktól :)


(Les saucisses cuites à l'alambic)

 

1zsakkrumpli Creative Commons License 2022.11.13 -2 2 183915

Folyamatában kell követni a párlat ízének a változását. Változása mindig egy fontos információ aZ UP-ra nézve, ezért jobb bizonyos párahőmérséklet egységenként kenni a nyelv hátuljára. Így szépen lekövethető, másnap már nem emlékszik az ember az ízek változásra. Főzés közben a párlatban megjelenik UP-ra utaló jel(ek), akkor rögtön vége nincs tovább. Viszont pohárba gyűjtve előfordulhat, hogy egy rész ilyen, egy része olyan, ezért nem érződik ki az UP. Ez beleöntve a KP-ba idővel képes tönkretenni az egész párlatot. Sajnos KP-ban UP is idővel teljesen ki tud teljesedni, mint egy jó párlatban a gyümölcs aromák.  

Előzmény: szü(r)cs (183913)
endrepp Creative Commons License 2022.11.13 0 2 183914

Az az előnye, hogy pont ott tudsz vágni, ahol, nem vagy kötve egységekhez, persze szétszedheted apró adagkora is, akkor ennek a jelentősége eltörpül.

Én úgy szoktam ezt a két módszert ötvözni, hogy elveszem a gyűjtő edényt, amikor már számítok az up-ra, az addig lefolyt így biztonságban van, odarakok egy kisebbet abba szedem tovább, azt is ürítem közben többször.

Előzmény: szü(r)cs (183913)
szü(r)cs Creative Commons License 2022.11.13 -2 3 183913

Mivel éles a határ, elég kevés időd van a jó döntésre(rutinnal is) menet közben, ugyanúgy megtehetem(a nyelvgyökön) egy későbbi időpontban, "tiszta", nem fáradt, tompa érzékszervekkel....Nem látom annak előnyét, hogy akkor, azon a ponton döntenem kellene a vágást illetően, mert ha esetleg tévednék(bárkivel előfordulhat) az adott pillanatban máris van egy hibás párlat.... 

Előzmény: 1zsakkrumpli (183912)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2022.11.13 -3 1 183912

Jó főzőnél elég éles határ van a KP-UP között. Gyakorlás után elég jól kiismerhető. Menet közben kell megkeresni a határt, nem illatolással, ha nem a nyelv hátsó részére kenve, keserű íz keresésével. Fontos az elkészült párlatokról a szakértői visszajelzés, pl: komoly, szakmailag felkészült versenyek.

Előzmény: szü(r)cs (183911)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!