Én mint szakmabeli a küszöb cserét nem erőltetném. Persze látni kéne az autót. Általában mostanság a trend a gyártóknál, hogy olyan mint küszöb külön nincs csak oldalkeret, és lehet hogy ez alól a cee'd sem kivétel. Ha belegondolsz, akkor a tetőtől az alvázig szétvágnák az autódat és a korrózió megelőzés szempontjából nem biztos, hogy jó döntés lenne. Szerintem mutasd meg egy profi lakatosnak és vedd figyelembe amit mond. A hatályos szabályok szerint, ha cserélsz karosszéria elemeket, akkor a cserélt elemekre a gyári garancia megszűnik. A garanciát a javító cégnek kell vállalnia ami 1 év.
Ha tisztességes a szervíz a küszöbcsere nem lehetőség, hanem evidencia, hiszen megsérült, deformálódott, még ha csak 2-3 mm-t is! Természetesen cserélni kellene ezt is.A sérülés nagyon szerencsétlen helyen történt és a "lágy" részeken kívül sérültek az autó legkeményebb acélból készült elemei is, ugymint a B oszlop alja és a küszöb vonatkozó része!
Még sajnos nincs Magyarországon Piston Gray, amint befut az első a KIÁhoz, szólok! A jövő héten rendelem én is a nőnek, 1,4 + elektr. csomag + tetőablak + bőr. :)
Mikor majd viszem a gépet csináltatni a szakszervízbe én mindenképp látni akarom a javítás után a lecserélt alkatrészeket! Az első ajtót nem tudják "bugázni" mert az be van szakadva, de a hátsón megpróbálhatnak ugyeskedni úgy hogy kihúzatják stb. Annak idején amikor a volt Rióba belement egy kordélyos cigány - persze betétlapot nem hagyott - akkor egy kb. 2 tenyérnyi helyen nyomta be a kasztnit a jobb hátsó ajtó mögött és akkor is elemcseréről beszéltek, de nem vagyok benne biztos, hogy a 371.000 Ft-os számla valóban tartalmazta az elemcserét. Őszintén engem baromira nem érdekel, hogy mennyire húzzák le a biztosítót én így is úgy is "csak" 100 ezret fizetek, viszont akkor legyen elemcsere. Ez 2 ajtó és mivel a küszöb is sérült szerintem közelebb lesz a számla az 1 millához, mint az 500 ezerhez.
Én is nagyon sajnálom, sajnos én is tudom milyen mikor törik az autó :(
Vigasztaljon hogy van cascód, és hogy semmi komiolyabb nem lett.
Viszont egy tipp: a fényképeket rakd el, hogy eladásnál majd egyszer ha kérdzik hogy mi volt az autóval hogy cserélve volt 2 ajtó tudd mutatni hogy bnem rommá volt törve, csak meghúztad egy betonkockával.
Először is Andrew31-nek részvétem. Tudom mit érezhettél. Én 1000 km után dőltem el a motorommal majdnem álló helyzetben...:(((
Szombaton ismét voltam Cee'd-et tesztelni :) Az érzés változatlan. Kell ez az autó :))) Após jelöltet is elvittem, hátha talál valamit. Mégis csak megfordult 4000 autó a keze alatt...nem talált. Azt mondta meg tudná szokni. Ez jó jel! :)
Enyébként láttam KiberLovag "mindkét" autóját, a fekete szerintem jobb választás. A beige szín kívülre nekem kicsit öreges. Tetőkárpitként viszont nagyon szép.
A PistonGrey színt is láttam élőben. Nagyon király. Úgyhogy tartalék színként el tettem magamnak. Előtte még meg kell néznem egy OilBlue és egy SoRed színt.
Ha, valaki érti a Cseh nyelvet akkor itt egy másik teszt Kia Cee'D, Ford Focus, VW Golf, Toyota Auris www.kiamotors.cz/Portals/0/files/press/scan/ceed/070402-Svet_Motoru-II_05.jpg
Hú hallod nem is tudom mit írjak tényleg eggyüttérzésem, borzasztó lehetett!!! Senkinek nem kívánok ilyet! Egyébként ne hidd, hogy másik autón vastagabb a lemez meg a fényezés, hiszen mikronokról van szó! A beton csúnya munkát tud végezni!Legközelebb vigyázz!