Sajnos akkor eddig csak rossz helyeken jártál és megtapasztalhattad egy igazi kínai tinta hátulütőit.Minden nyomdában elsőként a tintával spórolnak 2. az alapanyag minősége.Van 1-2 kivétel.Egy jó minőségű tinta beltérben főleg laminálva nem igazán fakul ki. az anyag sem mellékes mire nyomtatják.Nekem itthon vászonra van nyomtatva falikép kb 6 éve és fakulásnak nyoma sincs. De ez a topic nem a nyomdászatról és a technologiai megoldásokról szól ezért nem is írok erről többet.
Maradjunk annyiban, hogy én még nem láttam olyat, amin pár év múlva ne torzultak volna szét a színek, a különböző tinták nem egyforma fakulása miatt. És nem a tucat otthoni tintaköpős printerekre meg az utántöltős festékekre gondolok. Tisztességes nyomdatechnikával készült több tíz éves színes ofszet nyomatok meg tökéletesek. Erre gondoltam.
A tintasugaras technika nem vacak, sokkal profibb mint az ofszet.(szín, felbontás)ha oldószeres tintával nyomtatják fényes plakátpapírra még laminálni sem kell.Ha corel vagy illustrátorba van megszerkesztve akkor egy tűéles színhelyes gyönyörű nyomatot kapsz :).(a tintasugaras is digitális)
Ennyit biztos megér. De én a helyedben tennék hozzá még ennyit (vagy kétszer) és olyan készüléket keresnék, ami elég, ha csak 0-30MHz-es sávban működik, de az ott használatos minden üzemmódban.
Nekem még adóvevőm sem volt, én csak hallgatózni szeretnék, azt viszont minél szélesebb frekvenciatartományban. Szóval azt mondod az Alinco nem rossz választás? Érdemes áldozni rá? Minőségi, érzékenységi problémáik nincsenek?
Tudásában az Icom IC-R5 és a Yaesu VR-120D is megfelelne, viszont ezeken nincs számbillentyűzet sajnos, pedig az az ismert frekik bevitelét igencsak megkönnyíti..
Van valakinek tapasztalata az Alinco DJ-X30 neveztű kézi vevővel kapcsolatban? Elég sokat keresgéltem és egyedül ez tűnik minden szempontból megfelelőnek, ráadásul Németországban megfizethető áron hozzá lehet jutni, de vásárlás előtt szívesen vennék pár személyes benyomást a készülékkel kapcsolatban, lévén hogy ez lenne az első rádióm és nem vagyok még annyira járatos a témában. Előre is köszönöm!
Van otthon mini PC, azzal nem lenne gond. Egy P4-es 2 GHz procival, 1 GB RAM-al. Az elegendő lenne erre, a tesztekhez. De valami kis helyiségű NYÁK-os, építgetős dologra gondoltunk elsőre.