Keresés

Részletes keresés

egyharcos Creative Commons License 2007.06.19 0 0 762
Az én kedvenc szerepeimnek is közös vonásuk, hogy mások felett állok, valamiben - lehetőleg pozitívan - különbözöm tőlük és jobb vagyok náluk. Napi két percig észre is veszem ezt, aztán elfelejtem. Vagy elhiszem. :)
Előzmény: Open-Minded (761)
Open-Minded Creative Commons License 2007.06.19 0 0 761

Jaj, ne is mondd, van amikor azt hiteti el velem, hogy már csak másokkal képes elhitetni valamit, és én tisztán látok mindent :)

Mindig is az volt az egyik kedvenc "szerepem", hogy én már nem játszom szerepeket, mert tudatos vagyok... :)

Előzmény: nehita (759)
egyharcos Creative Commons License 2007.06.19 0 0 760

Nem tudom, hogy érdekel-e. Mondd el! Esetleg azt is, hogy miért igen vagy miért nem. :)

Nem tudom, mit értesz az odaát kifejezésen. Ha mondjuk Budapest belvárosát, akkor mondj egy időt és egy helyet a napokban, és összefutunk. :)

Az tisztelet - érték dologban úgy tűnik, igazad van, kösz a választ.

Előzmény: Törölt nick (748)
nehita Creative Commons License 2007.06.19 0 0 759
Ó a képzelet csodákra képes:-) mennyi mindent el tud hitetni velem..
Előzmény: Open-Minded (756)
Open-Minded Creative Commons License 2007.06.19 0 0 756
Nem úgy van az a képzeletemben élő egonál: "amit szabad jupiternek, azt nem szabad a kisökörnek" :)
Előzmény: nehita (750)
Biga Cubensis Creative Commons License 2007.06.19 0 0 755

Mindkettejüket személyesen is ismerem, csak csatlakozni tudok az ajánlatukhoz :)

Szerintem tetszeni fog, s ha így lesz, kapsz még a nyakadba lázadozó olvasnivalót :)

Előzmény: Törölt nick (753)
Open-Minded Creative Commons License 2007.06.19 0 0 754

Nem is ez a lényeg, hanem az a fajta elfogultság, hogy amig te használod az "érzelmektől elszakadni" kifejezést, addig a másiknak meg kellene értenie, de amikor visszakérdeznek ugyanezzel a szó szerkezettel, "te már elszakadtál az érelmeidtől???", akkor a REAKCIÓD az erre, hogy "nem érted, nem elszakadni kell"...

- Józsika, a te bajod, ha nem eszed meg a kaját.

- Apu, te már megetted?

- Nem érted, nem meg enni kell, hanem emésztés végett a gyomorba juttatni.

Az hagyján, hogy apu nem válaszolt Józsika konkrét kérdésére, de még ki is oktatta (tanította) valami általa sem értett dologról...

Előzmény: Törölt nick (746)
Biga Cubensis Creative Commons License 2007.06.19 0 0 752
Jól teszed :)
Előzmény: Törölt nick (751)
nehita Creative Commons License 2007.06.19 0 0 750
akkor neki miért kellene reagálni a "minek fecsegsz, ha nincs mit mondanod?" kérdésedre? :-)
Előzmény: Törölt nick (749)
nehita Creative Commons License 2007.06.19 0 0 747
"Minek reagálsz, ha nem érint meg?"
Előzmény: Törölt nick (745)
Open-Minded Creative Commons License 2007.06.19 0 0 744

Ide idézem, két kedvencem tőled, mint "tudatos" reakciók:

"a te bajod ha képtelen vagy elszakadni az emocionalitástól" (722)

"nem érted... nem elszakadni kell tőle -ez végzetes ostobaság lenne- hanem uralni" (725)

Mondd csak: Kivel is vitatkozol te itt, önmagadon kivül? :-)

Előzmény: Törölt nick (740)
egyharcos Creative Commons License 2007.06.19 0 0 743

Mit szólnál ahhoz, ha találkoznánk személyesen, és egy egyszerű teszttel kiderülne számomra is, hogy tudatos vagy?

Ha nem vagy ember, mi vagy?

Azt, mondtad, hogy akik átjutnak a "szűrőiden", azok érdemlik meg a tiszteletedet. A többiek tehát nyilván nem, tehát nem tudod értékelni a bennük lévő dolgokat.

Előzmény: Törölt nick (740)
Open-Minded Creative Commons License 2007.06.19 0 0 742
továbbra is csak a saját értékrended alapján itéled meg valaminek az ürességét, hitelességét...
Előzmény: Törölt nick (739)
nehita Creative Commons License 2007.06.19 0 0 741

Tőled meg folyamatos ismétlés:)

Ha nem foglalkoztatna a hozzászólása, akkor nem reagálnál rá.

Miért nem mutatsz neki példát?  Hasonlóan csinálod te is. Kitérsz a válaszadás alól.

Előzmény: Törölt nick (739)
egyharcos Creative Commons License 2007.06.19 0 0 738

Érdekes Akyra és Open-Minded vitája, sokat lehet tanulni belőle. :)

Akyra : számomra úgy tűnik, hogy nem vagy tudatos, csupán reagálsz. Meg a "megérdemlik a tiszteletemet" szöveg kissé egoistának tűnik, mert nem csak az intelligencia és az éleslátás, meg a te szűrőiden való áthaladás az érték az életben, hanem vannak egyéb értékek is, ezt te mint objektív, elfogulatlan ember nyilván sokkal jobban tudod, mint én.

Open-Minded Creative Commons License 2007.06.19 0 0 737
ha válaszolátál volna a "Minek reagálsz, ha nem érint meg?" kérdésemre, akkor azt mondanám, hogy követendő példát mutatsz, de így csak a szád jár, s olyat vársz el mástól, amit magad sem teszel meg... :)
Előzmény: Törölt nick (736)
Open-Minded Creative Commons License 2007.06.19 0 0 735
Remélem nem zavarja fecsegésem az érzelmeit uralni tudó énedet :) Minek reagálsz, ha nem érint meg? :)
Előzmény: Törölt nick (731)
Zealander Creative Commons License 2007.06.18 0 0 733
A sok szmájli szvsz olyan, mint a "szűz" lány pirulós kacajai...
Vagy a "neked van igazad" semmit mondásai. Jaj..csak konfliktust ne...:)))))))
Vagy:))))))
Ööö...na:))))

Vagy mi!
Előzmény: Törölt nick (730)
Zealander Creative Commons License 2007.06.18 0 0 729
Én nem. Aki meg ilyeneket állít magáról, hogy isteni tudata lenne...hát az a szememben eléggé blaszfém és meglehetősen tájékozatlan. Egyéb problémákról már nem is nyihognék:)

Vedd úgy, hogy vissza mosoly megvolt:)
Előzmény: Törölt nick (723)
Open-Minded Creative Commons License 2007.06.18 0 0 728

ohhh, nem sok mindent értek:) Nem győzöm naponta emlékeztetni magam, hogy nem tudom, csak úgy gondolom, hogy tudom:)

te úgy tudod, hogy tudod?

Előzmény: Törölt nick (725)
Open-Minded Creative Commons License 2007.06.18 0 0 727
köszönöm, hogy megtanítottad ezt nekem, mert eddig rosszul tudtam :)
Előzmény: Törölt nick (726)
Open-Minded Creative Commons License 2007.06.18 0 0 724

ki másé lenne? :) Az én érzésem, az én bajom, ha baj ez egyáltalán:) ha úgy képzeled, hogy te már elszakadtál az emocionalitástól, akkor mondhatom, hogy te érzéketlen vagy? mindenre és mindenkire? Ellenben ezért van veled könnyü dolgom, mivel nem kell attól félnem, hogy akaratlanul megbántalak. :)

Köszönöm, hogy tanítani szeretnél engem, de engedd meg, hogy akkor én is megprobáljalak azzal kapcsolatban tanítani, hogy engem hogyan lehet tanítani.

Valóban fontos a hogyan is, mivel azt figyeltem meg, hogy ugyanazt az EGY dolgot el tudja úgy mondani nekem valaki, nyugodtan, a megértésen és empátián keresztül, hogy esélyem legyen megérteni, s úgy is, hogy leüvölti a "hülye", tudatlan, korlátolt fejemet, aki még azt sem tudja, amit ő már régen evidensnek tart, de ebből semmi nem jöt át "tanítás" szintjén, csak nézem és tátott szájjal figyelem a cirkuszt és azt mondom magamban: "Na ilyen ember nem szeretnék lenni, akkor miért tanuljak tőle bármit is"...

Hogyis volt az az azonossággal? "mint mondottam, a lényeg nem a nézetekben meglévő azonosságokban, hanem különbségekben rejlik..."

Ami a nézetre igaz, igaz a módra is, ahogy kommunikálják azt a nézetet.

Előzmény: Törölt nick (722)
Open-Minded Creative Commons License 2007.06.18 0 0 721

"tökéletesen érzelemmentes, teljes mértékben elfogulatlan, és tényeken alapuló állítás volt. "

:) Elnézésedet kérem, hogy nem látom  - és élem - tökéletesen érzelemmentesen a világot, hogy nem tudom teljen mértékben elfogulatlanul látni a teljes mértékben elfogulatlan énedet, és nem szúrja ki az a tény a szemem, hogy objektív tényeken alapulnak az itéletektől, szubjektivitástól és érzelmi elfogultságoktól mentes hozzászólásaid... Remélem nem okoz különesebb problémát az elfogulatlan énednek, hogy megbocsáss az öntudatlanságon keresztül megfogalmazott, érzelmi azonosulásokon és képzelgéseken alapuló kérdéseimért, s teljes mértékben elfogulatlanul tudod olvasni ezekután IS a hozzászólásaimat, mintha csak te írnád önmagadnak...

Előzmény: Törölt nick (607)
Zealander Creative Commons License 2007.06.18 0 0 720
...és ez milyen jó! Innentől már csak egy lépés, hogy mindannyian istenek vagyunk, mert mi teremtünk, bla, bla, bla:)
Előzmény: Törölt nick (719)
Dorien Creative Commons License 2007.06.18 0 0 718
Lényegtelen apróság, hogy az archetípus honnan származik. :)
Előzmény: Törölt nick (716)
Dorien Creative Commons License 2007.06.17 0 0 715
Akyra legfőképp önmagával. :)
A sárkányokban, skorpiókban hatalmas ősenergia-ellentétek feszülnek. Tűz és jég. :)
Előzmény: Barátocska :) (714)
Barátocska :) Creative Commons License 2007.06.17 0 0 714
Elképesztő, hogy ugyanazokat mondod, mint Christian... :(((

A hangsúly a szabadságon van, szabad döntést pedig csak tudás (ismeret és tapasztalat együttese, tehát: elmélet ÉS gyakorlat) birtokában lehet hozni.

azonban minden, ami a szabadságot korlátozza, bűn. A másokra kényszerített tolerancia tehát: bűn.

Te olvastad a "Mit keresett isten a nappalimban" címü könyvet???? Isten bizony, ugyanezeket mondja :((( Komolyan nem értelek, és elbizonytalanodtam. Te mivel vitatkozol itt???
Előzmény: Törölt nick (713)
Barátocska :) Creative Commons License 2007.06.17 0 0 710
Nem, ezzel vitatkoznék. Minden kommunikáció és minden megértés elsődleges alapjának gondolom az nézetek azonosságait megtalálni. Különben honnan lehetne kiindulni??? Mire lehetne építeni? Hogyan tudnánk megérteni egymást? Mi képezhetné a vitaalapot?

Már természetesen csak akkor, ha egymás teljes megértése a cél. :) Amennyire ez 3D-ben lehetséges, persze. :)))))))
Előzmény: Törölt nick (701)
Barátocska :) Creative Commons License 2007.06.17 0 0 709
Érdekes :) Köszi :)
Előzmény: Törölt nick (702)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.17 0 0 708
Nem, de 1 ideje már nem is szeretnék normális lenni.:))
Előzmény: Törölt nick (707)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!