Alul a műszerfal alatt kézzel tudsz állítani rajta. A vezető felöli oldalon. Meg keresed a bowden fület és előre fele tolod szép lassan, közbe figyeled, hogy hova fújja a levegőt.
Leállt a klíma. Kapcsolón világít a visszajelző lámpa. A kapcsolót bekapcsolva a motorhűtő ventilátort sem kapcsolja be. Biztosítékok látszólag jók, azokat néztem. Hol keressem a hibát?
Többször kiakadt a levegő állító bowden, szétszereltem a középső részt, visszatettem, de a műanyag csavartövek a panelon szét vannak nyílva, és belül ami tartja a huzalt az is el van törve. Most olyan állásban van, hogy az ablakra fúj, és a két oldalra. Ez így nyáron nem a legelőnyösebb, a forró szélvédőre fújni a hideget. Nem akarom megint szétkapni. Pedig jó lenne, ha középre fújná a hideget.
De a te rövid utaid az én rövid utaimhoz képest maratoni távok... Nálam a napi rutin 2X 3 km, ahogy említettem 3 leállással-indítással erre jönnek rá az extrák városon belül. Sajnos máshogy nem tudom megoldani iskolaidőben, hogy én is beérjek a munkahelyemre. Szóval tényleg nem tudom, miért csodálkozom a magas fogyasztáson.
Én 80%-ban hosszabb 50-100km-ek--90-100 km tempo max.-- megyek kevés városi km.....4 éve 6liter körül fogyaszt...Konkrétan telitankrók mindig 550km környékén tankolok vissza telit...
Sztem városiba nem sok a 8-10 liter...főleg télen...
Én is jellemzően rövid távokon használom (napi 2*10 km) az 1,3-as 92 pacis jószágomat, 6,4-7,2 közötti fogyasztást szoktam produkálni. Ebben benne van az is, hogy ha reggel picit késve indulok el (márpedig előfordul ]-) ), akkor nem kímélem a gázpedált, megtiprom.
egyszer csináltam ilyet, autóúton 90-130-al mentem kb 80 km-t. Kattanásig töltve előtte, kattanásig visszatöltve az út végén. 7,5 lett, ami szintén sok szerintem, de erre is van magyarázat. Ennek a kocsinak a légellenállási együtthatója nem valami jó, ezért a fogyasztás szempontjából a legoptimálisabb neki a 80-90 km/h autóúton. Csak éppen a mindennapokban a legkevésbé így használom.
Ahha, akkor ne nagyon keressük a fogyasztás okát. Az automata dúsítónak nincs ideje kikapcsolni, mert mire bemelegeedne, le van állítva. Azt kellene megnézni, ha nem ilyen rövid távokon mész, mondjuk egyszerre nagyobb távot teszel meg, előtte tele tankolod és az út után is. A megtett út és atankolt mennyiségből számold ki a fogyasztást. Ha az normál mértékű, akkor semmi baj a kis verdával. A rövid távok rengeteget tudnak zabálni.
Igen, vételkor volt egy olajcsere, és légszűrőcsere.
Városon belül jellemzően rövid utakra használom, otthon-óvoda-iskola-munkahely, 3 leálllítás-indítás. Majd délután ugyanez vissza. Ez biztos jobban felviszi a fogyasztást, viszont dugóban nem ülök.
Én egy kicsit soknak tartom a fogyasztást. Nekem a 94 lovas nem eszik ennyit. Átlagban 6,41-el megelégszik. Mondjuk a jellemzően városi fogyasztás azért megnöveli az átlagot, de én akkor is soknak találom ezeket az értékeket. Légszűrő tiszta?
Több, mint 1 éve használom a Wagonomat, 1,3, 76 LE-s motoros. Ez idő alatt 4015 km-t mentem vele, többségében városon belül, nyáron ritkán klímával. A városon kívüli utak max 110-es autóutas távok, 2 felnőtt, 2 gyerekkel.
Így alakultak a fogyasztási adataim:
A tavaly augusztusi érték nem mérvadó, mert benzintank csere volt. Ezt a kocsit azért vettem, mert szerettem volna egy alacsony fogyasztású kiskocsit. Az adatok alapján ez nem jött be:( Ugyanannyit fogyaszt, mint a Renault Scenicem.
Szerintem magasak ezek az értékek. Ti mit tapasztaltok?
Készülhetsz a Kávéra,főleg ha Fehérvár felé jársz mert 9.én viszem már hozzá bevetésre a kocsit:)Még 1x köszönöm,nagyon korrekt és segítőkész az illető,és nem utolsó sorban baráti az ár!
Bátyám Ignácába 460,000 km van....vvti-motoros ----0 km-től ő rakta bele...még eredeti váltó van...motornak semmi baja nem volt...most volt generátor csere....
Sziasztok.2001es 1.3 G13BB Wagon R+ autóhoz keresek komplett klíma szettet,ha valakinek van vagy valaki esetleg tudja hol tudnék ilyet venni kérem jelezze.Előre is köszönöm.
Jaaa, és hogyan lehet lehúzni a csatit? Erre konkrétan nem emlékszem, most nem mennék ki megnézni, de szerintem van egy kis biztosító pöcök az oldalán, amit be kell nyomni, vagy valami ilyesmi.....
A váltón nincs külön olajnívó csavar, a betöltő nyílás egyben a szint ellenőrzés helye. A tolatólámpa kapcsoló fölül van, ezeken a képeken nem látszik.
A két hátsó sárvédőív már eléggé meg van rohadva. Ez így nem menne át műszakin. Olyat meg nem akar, hogy csak a forgalmi legyen a műszaki vizsgán. Legyen minden rendben az autón. 22 éves autó már bárhol rohadhat. Ehhez képest tűrhető állapotban van.
Az oké, de hogy azóta sem archiválták, azt furcsállom. Múltkor műszerfal izzót kerestem egy autósboltban. Vittem mintát. Szerencsére a műanyag foglalatból ki lehet húzni az izzót és így jóval olcsóbb csak az izzót cserélni. Ott is mondtam, hogy nem találok semmit az autóról. Mondja a boltos, a franciák ilyenbek.Alig lehet találni valamit. Nem is lett szimpatikusabb a francia népség, bár eddig sem nagyon szívleltem őket, de nem tudom miért. Barátnőmet nem tudtam rábeszélni Suzukira, pedig szerintem töredéke problémája lett volna vele mint ezzel. A fűtőventiláétor is hol megy, hol nem. Nem sikerült még rájönnöm hol akontakthiba. Leírás nélkül a szétbontáshoz sem merek hozzáfogni, mert ahogy néztem, gyakorlatilag az egész műszerfalat ki kell szedni hogy magához a ventilátorhoz hozzáférjek. De az sem biztos azzal van a gond. Így inkább nem nyúlok hozzá. Most karosszériáéztatni kell, alig találtunk szakit aki elvállalná, pedig a sárvédőívek is megvannak. Akik vállalták július 9-re, tegnap derült ki, nincs lakatosuk. Hogy közben ment el, vagy kirúgták, nem tudjuk, de nem szóltak hogy nem tudják vállalni. Augusztus elején meg műászaki, addigra meg kell csinálni. Műtötték a térdét és nem nagyon hajlik, azért neki a Wagon nem bejövős. Bár már elég jól bírja az utazást benne, de műtét után csak a hátsó ülésen tudott ülni, lábát feltette a hátsó ülésra és úgy tudott utazni. A sajátját sem tudta akkor még vezetni. Én jobban örültem volna ha egy kis Swiftet vesz, de neki nem voltak jó tapasztalatai vele utasként. Sajnos a Wagonok ára a vásárláskor a rendelkezésre álló keret fölött állt jóval, így nem jöhetett szóba. Mondjuk a műtét után nagyon sokáig nem is tudta volna vezetni. A Clioval meg elboldogult. Nyújtottabb lábbal kell benne ülni. Én azért a Wagont kényelmesebbnek tartom. Én sem fiatalodok, meg volt mikor úgy fájt a derekam, hogy azt sem tudtam hogy vezetek haza tőle. De szerencsére a dobozka partner volt, így csak a be és kiszállás volt nehézkes egy kicsit, maga avezetés az rendben volt fájós derékkal is. :)
Van márkatopic, de én ott még semmilyen kérdésre nem kaptam vűálaszt. Szervizkönyvet nem is keresek, esélytelen. Semmilyen nyelvű használatit nem találtam, nemhogy magyar nyelvűt.
Az hagyjá, de az, hogy egy Renault Cliohoz még elektronikus formában sem tud használati útmutatót adni a gyár, mert már az archívumban sincs, na az az igazi szégyen.Ahhoz az autóhoz az égvilágon semmit nem talállok a neten, mintha az a típus nem is létezne. Pedig létezik. Az azért durva, hogy egy nyomorult pdf fájlt nem képesek megőrizni a saját termékükről.
Amugy ez egy szegyen. A Fiatnal es a Toyotanal (lehet, mas is igy van), ingyen letoltheto. Sot, utobbinal pl. elvileg sokkal reszletesebb, mint amit az autohoz adtak (meg nem elemeztem, de tobb oldalas).
Nyilvános helyeken nem fogsz találni, mert szerzői joggal védett tartalom. Wagonadminnak volt már emiatt problémája, így minden ilyen tartalom lekerült az oldalról.
A baj az, hogy az irányváltó bármilyen sebességi fokozatban csak jobbról balra 3- 3.5 helyre fújja a levegőt. Néztem alul a kulisszát.. mintha az se lenne teljesen jó. Lehet alakítok a működtetű drúthuzalon...., ha lesz rá több időm. Amúgy második autó a családban és csak arra kell a feleségemnek hogy agyerekekt elvigye ovibe és boltba bevásárpljon amelyek házunktól 500 méteres sugarú körben helyezkednek el.
Ez sajnos nekem is nagy probléma. Amúgy tök jó az autó, de ezzel szívok rendesen. Többször már lebontottam a középső részt, visszatettem a bowdent a helyére, de mindig kiakad. Most az ablakra és két oldalt fújja a levegőt. Cserére szorul a fűtőpanel / Suzuminnél 42.500 + 1175 ÁFA az ára. És még a beszerelés.
Vennék egy ilyen légkondis fűtőpanelt, jó állapotút !!
Hogy van ez ????? Az én wagonom 2002 jun. 136.000 km. Semmi rohadás, szép állapotú. Egy hete vittem vizsgára, semmit nem csináltam előtte vele, csontra azonnal átment, minden jó volt. Meglepő, ilyen állapotú wagont még nem láttam. Jól kifogtad , sajnos ... :(
A féktárcsák elég kopottak voltak, műszakira úgyis cserélni kellett volna őket, kicseréltem. Arra gondoltam hogy a pereme miatt esetleg beráz időnként. A morgás megszűnt, viszont maradt egy huhogó , rezonáló hang, ami leginkább hoppanón vagy lassítás-gyorsítás közben jön ki.
Álló autóban kormányt tekergetve nem érezni semmit. Teleszkóp lenne a ludas?
Egyéb ötlet?
Ami eddig cserélve lett: első kerékcsapágyak, jobb lengőkar, féktárcsák. A bal oldalon is talpas, rúdfej csapágyazáskor átnézve, átzsírozva.
A levegőirány váltó kapcsolót mondod? Ez a hiba általában akkor jön elő, ha a ventilátor magas fokozatra van kapcsolva és a légterelő gombot eltekerik. Általános szabályként elmondható, hogy a huzatszabályozót csak 1 vagy 2-es ventilátor fokozatban szabad tekergetni. Magasabb fokozat esetén előfordul, hogy a bovden kiakad a helyéről. A probléma nem a kapcsolónál, hanem lent a kulisszánál van. Elvileg tán a vezető felőli oldalról lent a lábtérnél lehet hozzáférni. Szerencsére én még nem jűártam így, de hátha ír olyan aki tette már vissza a helyére a huzalt.
Hát igen...Nálam is megjelent egy folt ,de rögtön ki lett vágva....javitva...majd profin vastagon belűlről meg lett zsirozva-olajozva...Kis lyukokon keresztül be lett magasnyomással fújva....Azóta semmi rozsda :)
A nejem kocsiján gyári szélterelő van, amit még 2005-ben lehetett kapni, semmi gond nincs vele. Az enyémen szatunás, kissé gömbölyűbb, 4.éve van fenn, probléma mentesen.
Mindkét kocsi munkába járós, semmi gond nincs velük, bár lassan 100ezer van mindkettőben.12 év ellenére talán 1-2 rozsdapötty, amugy semmi.Hozzáteszem, legalább tavasszal, illetve ősszel végigmosom normálisan a küszöböket, sőt, eddig ugy vettem észre, hogy meghálálja, ha az első kerékjárati ív felől a doblemezt leveszem, és jól kiveretem vizzel, majd hagyom megszáradni.Ja, azért ha ugy alakul évente nem sajnálom rá az alvázvédőt sem.....
A hátsó lökhárító merevítőt a nejem kocsiján lecseréltem, mivel sajnos hátul nincs doblemez, és a kerék ahogy feldobálja a sarat, meg a retket, szépen elrohadt azon a részen, kézzel tudtam az anyagot morzsolni.13 ezer, meg egy kis alvázvédő spray, összesen 2 óra meló...
Anno ide irta ki vki hogy a 2003-as széria küszöbjeit elb....ták...nem kezelték le megfelelően...ennek következménye a rohadás.....Nézd vissza hátha megtalálod.....
A torony csapágy hibát hogy lehet kiszűrni?. Annyit megfigyeltem hogy a morgásszerű rezonancia lassabb tempónál jön ki, bukkanónál mindig, lassításkor, gyorsításkor. 70 fölött síkon nem jön elő, alatta egy-egy pillanatra igen, üresbe téve kiguruláskor is. Az egyik lengőkar cserés, a futómű beállításra is elviszem, de előtte megnézném a torony csapágyat is. Hogy tudom ellenőrizni?
Szia. 2003-as kiadás ??Azokon gyárilag elb....tak vmit és rohadnak a küszöbök....enyémen is elindult,de csirájában elfolytottuk :) Neked is azt kellett volna....
Sziasztok. 14 colos gyári-Borbet -szettem eladó....Gumik 165/65r14--2013-ok....Még a kocsin van...csak át kell tenni...Kemence-Pest megye....Érd: 06302586897 ---Ára---70ezer ft...
Gyakorlatilag olyan mintha te összelegóznál egy új Wagont a saját pénzedből.
Az enyém 14 éves a képeken látható nagy mértékű rohadáson rozsdán kívül nagyobb gondom nem volt gondom vele.
Ha a kötelező kopó alkatrészeket csapágy fékbetét nem nézem nem sokat kellett rá költenem eddig.
Az utolsó egy évben volt vele több problémám.
Eresztett a hűtő csapágyas volt a generátor plussz gond volt elől a toronynál valami.
De ezek mind gyári alkatrészek ammortizálódásának tekinthető.
Jelenleg még két problémát látok benne.:
Hátul valamiért tolatáskor kopog meg valamikor kanyarodáskor. Plussz egy bizonyos súlynál folyamatosan halkan nyüszög.
Szerelő megnézi majd. Plussz eléggé hangos a hűtőm ventillátora működés közben ha kell a plussz hűtés. De ezt csak akkor hallom ha leállok a kocsival egyenlőre nem zavaró.
Hidd el Wagon r-nél igénytelenebb autó nincs. Az enyémben 190 e km van és még gyári a fék és váltó olaj.
Erről jut eszembe. A korábbi képen látható gyári dísztárcsáim eladók. összesen 6 db. mert van két tartalék is, habár még soha nem hagytam el. Kisebb karcok azért vannak rajtuk.
Ezt kipróbálom, mármint le fogom venni és figyelem a hangok változását. Igazából engem a motorhang zavar, erőltetett menetnél (pl autópálya) elég fárasztó. (és öregszem is:) )
Jó is ez a szélterelő. Esős időben is le lehet pár centira húzni az ablakot, nem esik be az eső. Na, de ha alulról jön a víz! Egyik alkalommal megyek a 47-esen, ami jó nyomvályús. Beszélgetek az utasommal, egyszercsak szemből jön egy kamion. Nyomvájúból felcsapta a vizet, az szépen felkúszott az ablakon és be az utastérbe a pofámba. Nem győztem köpködni. :D
Nekem a Szatuna van. Az első járgányon 2001 óta, arról tettem át a sárgára, tehát 17 éves. Nem matt, nem karcos, nem repedezett, nagyon jól bírta eddig. Ez nem lóg le a tükörig, nem takar ki, nekem ez vált be.
A vezetőoldalon anno pár éve befagyott az ablaküvegem és ügyesen kitéptem a foglalatából. Kétszer vissza lett ragasztva,de elég hamar elengedett. Azt mondták vegyek bele bontva, amiben még egyben van. Milyen néven lehet ezt megvenni ? Amikor elektromos ablakemelőt hirdetnek az magában foglalja az ablaküveget is ?
Sziasztok Melyik tipusú légterelő alias elefántfül a legjobb a wagonkára ? Minél szélesebb annál jobb ? Eddig a magyar szatunáról,és egy lengyel gyártmányról hallotam. Van német gyártmány is,az elég drága ha direkt a német oldalról rendelem, ezt állitólag magyarországon olcsóbban lehet megkapni, de még nem találtam hozzá forrást.
Én meg azt nem értem :) miért olyan nagy az idegenkedés az "autómata" váltótól??? Nálunk szerencsésebb sorsú országokban már nem ökörködnek kuplunggal-váltással, aki egyszer kipróbált egy ilyen autót, nem is vágyik másra!
" Mivel automata, ..., nem gond a körforgalom ...."
De miert lenne gond a korforgalom kezi valtoval? 2-esben jellemzoen 0 es 80-100 kozott (jo, dizeleket vegyuk ki a kepbol, azok mondjuk csak 60-80-ig) barmi elmegy :)
Eladóvá vált az automata Wagon R+-em Az adatai: 2001/08. havi Wagon R+ 1.3 GLX, benzines, automata váltós, 4 személyes, vonóhorgos. Műszakija 2019.07.05-ig érvényes. Korának megfelelő állapotban van. Én vagyok a 3. tulaja, Komáromban magánszemélytől vettük 4 éve. Törve nem volt, de nem állítom, hogy teljesen karcmentes.
210.000 km van benne.
Nagyon könnyű vele parkolni (egyrészt a méreténél fogva, másrészt áldassék a parkradar feltalálója!), tágas a csomagtartója a méretéhez képest, a hátsó üléseket lehajtva döbbenetes mennyiségű és nagyságú holmi belefér. Magasan ül benne az ember, ebbe nem beleülünk, hanem helyet foglalunk benne :) Mivel automata, garantáltan nem fulladsz le vele sehol, nem gond a körforgalom és a lámpás elindulás.
Központi zár, riasztó, Sony cd-s rádió, elektromos tükrök, hátsó szélvédő fűtés, utólag beépített hátsó parkolóradar könnyíti az életet, a még teljesebb autózási élmény érdekében ajándékba adok hozzá egy transmittert, egy garnitúra vadiúj üléshuzatot és egy szivargyújtóba dugható fűthető üléshuzatot.
620.000 Ft-ot szeretnék érte.
Komárom-Esztergom megyében, Dorog mellett lakunk, privátban egyeztessünk, ha érdekel.
..mert nem találom a régi topicot. Az Elux ews 1021-nél hogyan lehet kiolvasni a hibakódot????? vizet beszív, aztán megáll, de leszívatni is lehet, csak semmi program nem indul.
Messze van. Meg ez nem az a ciripelés, hanem remegős búgás. Még a pedálon is lehet érezni. Sőt a padlólemezen és a kormányon is, csak gyengébben. Úgy vezettem mint Észventúra, kihajolva az ablakon, de bent jobban hallik, a kaszni viszi a hangot.
Talán bal kanyarban és döcccenőnél is ahogy átmegyek rajta és fékezésnél jobban előjön. Lehet hogy más észre sem venné, de engem zavar.
Kézzel is átforgattam mindkét jobbos kereket, kicsit felfelé feszítve is, a rágásnak legapróbb jelét sem tapasztaltam. A jobbos talpas kicsit kottyan, lehet hogy akkor a jobb oldalt rendbeteszem. A féltengely belső csukló kicsit lóg a difi szimmeringnél, az sem tudom mennyire egészséges.
Naja, relatív fogalom a kiváló állapot. Van akinek az is az, hogy mondjuk a hibajelző lámpa világít. Pedig ott aztán a gyenge üzemanyag minőségtől a komplett motorgenerálig sok mindent jelezhet. A költségek meg annak függvényében alakulnak. Én 8 éve 900 ezerért vettem. Igaz, friss műszakival, ismerőstől. Tudtam, hogy gondos gazdája volt előttem, csak meghalt a bácsi és azért adták el. A kötelező szervizeléseken kívül (olajok, szűrők cseréje) csak két hátsó lengéscsillapítót kellett cserélni. Minden más még a gyári beépítésű rajta.
Egy fél órát kocsikáztam kis utcákon és hallgatóztam.
Mindegy hogy üres vagy sebesség, kinyomott kuplung vagy sem, akkor is morog, de nem mindig . Lépésben és 60-nál is kiadja, de a fekvencia mindenképp a kerékfordulat függvénye. Az autót megemeltem, a kerékcsapágyak nem kottyannak, kézzel szépén futnak, igaz, súly ilyenkor nincs rajtuk.
A diffi csapágyai okozhatnak ilyen jelenséget, vagy mindenképp kerékcsapágy lesz a hunyó? Esetleg valami berezonálna?
Nekem is volt morgás, és egyértelműen kerékcsapágy volt. De érdekes módon én nem ott hallottam amelyik oldalon volt. Szerelőnek egyből meg volt. De a csere régi szerszámmal történt, így ismét előjött 500 km után. Így bontott alkatrész lett, mert a csapágyház is eldeformált. A másik oldalon később ezért hidraulikus préssel lett szerelve és egyből jó volt a csere. Ez a régi egység most kezdi megadni magát, de még nem morog.
Morog a kisautóm eleje. Először kerékcsapágy hibára gyanakodtam, nagyon olyan a tünet, ki is cseréltem a bal oldalit, mert tényleg lógott egy kicsit. Próbakör, semmi változás. Talán még rosszabb, de lehet hogy csak a kikapcsolt rádió miatt. Nem folyamatos a hang, kanyarokban jobban előjön, kinyomott és felé fedett kuplung mellett is. A kuplung pedálon ilyenkor végig érezni a morgást. Üresben gurulva nem próbáltam, ez csak most jutott eszembe, holnap meglesz az is.
Valami tipp esetleg hogy mihez nyúljak, mit nézzek meg?
Mivel a nickemet nem tudom miért, törölték. A kérdésemre, hogy miért, még 1 hónap után sem kaptam választ. Így tudok válaszolni. A 111Autó kft-től vettem. Ahol ők papiron csak bizományban árulták. Egyébként azóta cserélve lettek lengőkarok, két első lengéscsillapító, torony csapágyak. Most épp a küszöbök lesznek cserélve. Ja és a váltókar is cserélve lett mert el volt repedve .
Sehogy.Nálam is ez volt a helyzet,addig ameddig ki nem lett cserélve az alsó lengőkar mindkét oldalon.Amúgy még használhatóak lettek volna,a bal egyáltalán nem,a jobb oldali néha szólalt csak meg de valószínű,hogy már mindkettő lógott.Ezután szemmel láthatóan jobb lett a kerékdőlés.Azután mivel megváltozott a dőlésszög és ezáltal a terhelés is,az eddig csak teljes bal kanyarban néha megszólaló jobb oldali csapágy ezután már egyenesben is kezdett morogni.Mindkét oldali csapágycsere után mondhatni helyreállt a függőleges állapot.Jobbnak láttam új gumik vásárlása előtt ezeken túlesni.
Sziasztok! Wagon r+ 2003 glx: Kis infóra volna szükségem a műszerfalon be lehet állítani az órát 24-órás formátumban mert akár hogy nyomkodom nekem nem sikerül. Elvileg tudnia kéne mert látszik,hogy a számlap panel képes rá.
Nincs biztosítási esemény, tekintve, hogy saját hiba, tehát se casco, se kötelező nincs a szituban. Nyilván elhallgatni én nem fogom, hogy törve volt, hisz ez látszik is, meg látszani is fog, ha esetleg a megcsinálás működik.
Azt jó ha tudod, hogy ha totálkáros autóra (mindegy, hogy gazdasági vagy műszaki a totálkár)a biztosító kifizette a kártérítést és legközelebb megint összetörik vétlenként, a biztosító már nem fog fizetni egy kanyi vasat sem. Ugyanez a helyzet, ha az autó eladásra kerül és az új tulajnak vétlenként összetörik az autót, már neki sem fognak fizetni. Ha eladásra kerül esetleg, ezt nem érdemes elhallgatni, mert egy bekövetkező káresemény után beperelhet a vevő.
Sziasztok, ötleteket, segítséget szívesen fogadnék az alábbi kérdéskörben:
van egy Suzuki WagonR-em, 2003-as, 50 ezer km-rel, ismerőstől vettem kb. 2,5 éve, 27 ezerrel, vezetett szervízkönnyvel, tényleg alig futott, garázsban állt, mindent megkapott a szervízkönyvben előírtak szerint. De osszetört az eleje, s gyakorlatilag gazdasági totálkáros, ha kvázi "eredeti állapotába" kellene visszaállítani, akkor többet kellene rákölteni, amennyiért lehetne venni egy hasonlót. Persze ha másik autóból (donorból) ki lehet szedni az alkatrészeket, vagy nem zavarja az embert, hogy más színű egy elem, akkor ki lehet hozni olcsóbban, vagy vki maga karosszériás, nyilván más számok működnek. Sajnos a legtöbb autót előlről törnek, tehát kevés a donor autó is. Mit javasoltok, mit tudok most vele kezdeni? 1.3-as, klímás, légzsákos változat (ez ki se nyílt ki).
Szalon elvileg meg tudja mondani, hogy az adott járművön volt-e már cserélve. Annak idején én is rákérdeztem és mondták, ezen az alvázszámú autón cserélték.
Az én helyzetemben 5 perc alatt kiderült, hogy hibás volt az autó. Ugyebár a 100 méterre levő kútnál való tankoláskor ömlött ki a benya mert szét volt rohadva a beömlő cső. Ezt azzal, hogy kipróbálod és mész vel 100-200 métert, nem derülhet ki. Egyébként annyi volt a papíron, hogy a vezérlést cseréljem ki. Arról nem nyilatkozott senki, hogy az egész autót kell.
Egyetlen gond van ezzel. Nem figyeltem és nem vettem észre, hogy árat nem írtak bele. Így amikor hivatkoztam volna erre a jogszabályra, azt mondták 50 ezerért mit vártam? A képembe röhögtek. Én voltam a nagy balek, mert elkövettem ezt az oltári hibát.
Mondjuk elég kócos ez a helyzet, mert ugya az adásvételin van olyan, hogy a vevő a járművet kipróbálta, tehát működőképes, míg az eladó nyilatkozik, hogy az autónak általa ismert és eltitkolt hibája nincs. Namármost ha mindketten jóhiszeműen járnak el, tehát nincs eltitkolva rejtett hiba, de mégis meghibásodik valami, akkor ezzel remekül vissza lehet élni és javíttatgatni a végtelenségig az eladó kontójára. Ez a garancia, szavatosság mindig is gázos dolog volt. A legutóbbi, 4 évvel ezelőtti módosítással sem egyszerűsödött, hanem még bonyolultabb lett.
Nem fog összekopni. Én is jártam így, minden indulás horror volt. Még 10ezer alatt sem. Nekem besz@rt a váltó, ekkor kicseréltettem egy jobb márkára a kuplungot. A lendkerékből sokat kellett esztergálni, olyan barázdák voltak rajta.
Kereskedőkkel az a baj hogy a 80%-a Degecen született ......
Messze kerülni őket...csak ajánlásra egymás között vagy háztól....igy látod milyen a tulajdonos ...milyen a környezet...Ez olyan,mint az kajálás ha xar a környezet tróger a retyó akkor meneküljetek onnan :)
Kellene egy kis segítség. Ősszel vettem egy 2002. novemberi Wagon R+-t kereskedésből. Rettenetesen átvertek. 111 Autó kft. Csak azért, hogy mindenki kerülje őket. Azóta gyakorlatilag az egész autó ki lett cserélve. Kezdve a benzin beömlő cső cserével. Motor generál, természetesen szelepszár és szimmering cserével. Sikolás, első hátsó futómű csere, kormánymű csere, első hátsó fékek és fékdobok féktárcsák cseréje. Egy-két rohadás javítása, szélvédő ki és vissza ragasztása, mert esőben onnan ázott be az utastér. Elektromos dolgok, kapcsolók stb cseréje. Na és most a kuplung komplett cseréje. 2 napja lett kész. Viszont azóta egyes sebességben nagyon berángat az autó, csak ha nagyon finoman kezelem a kuplungot és a gázt akkor lesz viszonylag egyenletes. Kettes hármas stb sebességben már nem csinálja. Mi lehet az oka. A szerelő azt mondja próbáljak vele járni valamennyit hátha a lendkerék összekopik a kuplunggal.
Csak van a családban egy eladó BMW E46 320D, és megtetszett a feleségemnek és a kislányomnak.... no jó végül is én fogok vele munkába járni... a feleségemnek pedig marad a Toyota Avensis T22.
Azért sokat vívódtunk, hogy bevállaljuk-e a dízel BMW-t. Biztos, hogy többszöröse lesz a fenntartási költsége, mint a WR+-é... de valamit valamiért.
üdv! érdeklődnék hogy az első hangszóróknak van e külön biztosítékja mert egy ideje nem szólnak , próbáltam már másik rádióval is . vagy külön test kábel
mindig telitől teliig mérem és három kattanásig. A kattanások között tartok pár másodperc szünetet, hogy a habzás megszűnjön. Ezzel a módszerrel mindig ugyanaddig van töltve a tank. :)
A cikkben Ray Sparrow autószerelő arról is mesél, hogy a kellemetlenség mellett a motornak komoly baja is lehet, főleg a dízeles autóknál, mert a tömítések, pumpák és a injektorok is károsodhatnak, ha levegőt kapnak. A benzines autóknál pedig előfordulhat, hogy szakembernek kell a csontszáraz berendezésekbe újra életet lehelni, sőt a hirtelen leállástól is rengeteg alkatrész mehet tönkre, amiken már nem segít majd egy kannányi benzin. A szerelő szerint azért is veszélyes az utolsó csepp benzinig járni a kocsival, mert így sokkal esélyesebb, hogy a tank alján leülepedett szennyeződések az utolsó adag benzinnel a motorba jutnak, ami károsítja, ráadásul ez a veszély sokkal jobban fenyegeti az újabb típusú autókat, a kár pedig több százezer forintos is lehet.
Ez a legfontosabb része ::
Extrém esetekben valóban előfordulhat, hogy a vasúti átjáróban fogy ki a benzin, de a beláthatatlan kanyarban vagy a szűk feljárón leálló motor sem életbiztosítás.
Ennyit a rémhirkeltésről ....A második részén gondolkodj el.....
Sziasztok egy olyan kérdéssel fordulok megint hozzátok,hogy a Suzuki Wagon R+ 1998 asnak milyen a hűtő mérete mivel teljesen szét van repedve és ki van tágulva már ezért nem tudom rendesen megmérni,hogy tudjak venni újat :) köszönöm :)
Nekem régóta rossz a benzin-vészlámpám, ezért néha, nem is ritkán ha lusta vagyok tankolni elfogy a benzinem, főleg körforgalomban. Olyankor leáll a motor, de gyorsan egyenesbe veszem és ha szerencsém van közel tudok tanmkolni. Több mint tíz éves az AC-m, nem megy tönkre a kevés benzintől.
Nem Veled akarok vitatkozni. Csak azt nem értem, hogy mitől lenne olcsóbb egy autó üzemeltetése, ha 5 literenként venném bele benzint. Vagy vannak olyan emberek, akiknek szórakozás a tankolgatás?
Szerintem nincs ezzel a gondolkodással baj. Te a sok kicsi sokra megy, vagy másképp a sűrű fillér elvét vallod, minden lehetséges módon megfogod a pénzt. Nagyon helyes. Igazából nem értem hogyan kapcsolódik a hozzászólásomhoz a válaszod. Nem volt benne semmi hátsó gondolat, tapasztalataimat írtam sommásan, azaz sok ismerősöm nem mindig tele tankol, hanem amennyit éppen rá tud szánni és közlekedni akar.
Mennyiben függ össze a 100 km-re eső fogyasztás az üzemanyagtartály telítettségével? Másképp kérdezve, mennyivel olcsóbb az üzemeltetés 1 km-re eső költsége akkor, ha közel üres a tank? Én egyedül a 15-20 kg benzin hiánya miatti kisebb fogyasztásra tudok gondolni. De ezt elenyészőnek gondolom.
Nekem kb. 1979-óta van kocsim. Eddig a legdrágább a Suzuki Wagon R+. Ebből sejthető, hogy nem tartozom a leggazdagabbak közé. De nem szoktam az utolsó cseppig kihasználni a tankból az üzemanyagot, és szinte mindig tele tankolom. Amikor dohányoztam, akkor kartonszámra vettem a cigarettát és nem naponta dobozonként. A nem romlandó élelmiszereket is nagyobb tételben szoktuk megvásárolni.
Cèlszerszám van èn csak annyit kèrdeztem hogy a kerèk fèknyereg illetve tárcsa betètek leszerelèse ès a csonkanya levètele után lejön e a kerèkagy vagy mèg mást is le kell bontani pl kormányösszekötő stb.
Nekem szerelő cserélte szabványos, de régi fajta szerszámmal. Ez azt jelenti, hogy egy több darabból álló egység, mechanikus (ütéses) rendszer. Mivel régen benne volt, így talán még melegítették is.
Na ez nem vált be, mert a csapágyház igen vékony falú és deformálódott. Ezzel csak akkor működik, ha nincs összegyógyulva a házzal. Ezt csak préssel lehet biztosan elkerülni. Azzal viszont remekül sikerült.
A deformálódott házba hiába tettek új csapágyat 400-500 km után kuka lett.
Az új ház bontott volt csapágyastól.
Most már kezdi megadni magát ez a csapágy is, majd mi is cseréltetjük.
Sziasztok! Suzuki Wagon R első kerékcsapágy cserével kapcsolatban kérnék némi infót. Leszedem az első kereket lecsavarom a csonkanyát leveszem a féknyerget betéteket leveszem a tárcsát eddig oké.
Magát a kerékagyat ezután letudom venni,vagy még le kell bontanom hozzá egy két cuccot????
Igen. Kivettem a rugót, mert a helyén nem tudtam elfordítani. A fölső gumi tányér beletapadt a fészekbe, a belső fölfekvő felületét meg a rugó megformázta. Elforgatva tettem vissza a rugót.
Az első képeden ha a rugó végét nem engeded ki a rozsdás rész végéig, hanem 1-2 cm-t visszafordítod, zsírzás nélkül sem fog megszólalni. Legalább is nekem ez vált be.
Ahogy írtam. rendes zsírozás, 4 személy+kutya terheléssel kimentünk a Gerecsébe medvehagymázni. Nagyon csendes lett tele és csak 1 vezetővel is - erdei úton is kipróbálva. Ha más nem, vágok valamilyen erősebb alátét gumikorongot. Következő projekt: leszedem a felniről a téli-gumikat és lekezelem, festem. Ezek a felnik még az első Wagoné voltak, idén 17 évesek :))))))
Útálattal szálltam be a wagonba addig, míg az a szar gyári méret volt rajta, rázott mint a veszedelem! De hála istennek 16 éve imádom a kis margarin kockát, mert ballonosabb gumikat használok!:)
Egyszerűen nem értem miért reklámozzák egyesek azt az elbaszott japán gumiméretet? A hazai utakon kínszenvedés azzal közlekedni!
Szerintem elég jó :) sajnos a rugó nem szorosan illeszkedik a csonka-kúpra, pár mm-t tud lötyögni és sajnos lötyög is.
Gumicső ráhúzás elvetve. Keresek egy olyan gumi alátétet, ami a rugótányérra illeszkedik, addig marad a zsírozás. A rugót kivettem, a felső gumitányér még elfogadható. Így már természetesen el tudtam forgatni a rugót. Próba holnap :)
Én zsírsprayvel telenyomtam a cső és a rugó küzütti részt. Nem fog szétrohadni a rugó. 7 éve így van. De ha kenőzsírral vastagon bekened a cső alsó és felső végét, akkor sem tud a víz befolyni.
próbáltam,de nem sokat tudom fordítani, egy idő után visszahelyezkedik. Olyan érzésem van, hogy a fönti fészekben egy mélyebb ágyban van a rugó vége. Szerzek egy rugó összehúzót és megnézem.
Viszont ha fordítasz rajta kb 2 centit, hogy a rugó vége ne érje el a lengőkaron a huplit, ami a rugónak van kiképezve (remélem érthető) akkor végleg csendben marad.
Sziasztok vásároltam a Suzuki wagon r+ hoz üzemanyag szűrőt 1998 as kis kocsimhoz és egy olyan kérdésem lenne,hogy hol találom meg a helyét ahol ki tudnám cseréni? A szűrővel az a baj,hogy van egy csomó fajta belőle de én egy ilyet kaptam készhez
Semmi baj a wagonal csak a menet zaj zavar... ezért gondoltam hogy szigetelem.De nem tudom hogy a külföldi oldalakon kínált hangszigetelő anyag mennyire jó minőség.. ahogy olvastam sokkal halkabb lesz tőlle az autó.
Sziasztok. A "jól" bevásárolt Wagonom felújítása befejeződött. Futóművek cseréje kormánymű csere, motor generál és a többi. Most viszont észrevettem, hogy beázik a vezető ülés felőli részen. Az első szélvédőt leszigeteltük mert onnan is jött be az víz, viszont még mindig vizes az ülés előtti padló. Van valakinek ötlete? Előre is köszönöm.
A géptető szigetelés a motortérben keletkező zajokat ,rezgéseket, csillapítja. A csupasz motorháztető szinte felerősíti a zajokat, a dizeleket gyárilag is ezért szigetelik. Tapasztalatból mondom hogy hasznos dolog.Mellesleg a hangot lehet mérsékelni a precíz szelep beállításával, és jó minőségű motor illetve váltó olajakkal is.
Kinek mi a hangos, az relatív. Nyilván nem olyan csendes mint egy 10 millás vadonatúj autó, de én sem panaszkodok a zajhatásra. 130-nál azért egy kicsit már hangosabban kell beszélni, de elviselhető. :)
Sziasztok! Az a tervem hogy hangszigetelem a wagon omat. Az ebay tele van vele egészen olcsón. Van valami tapasztalat?? Vagy van valaki aki már próbált valami ilyesmit csinálni az autón?? Tapasztalatokat véleményeket várok! Előre is köszönöm!!!
Köszönöm a tanácsot Végül is vaklárma volt, a hátsó fék esett szét,az zörgött és recsegett borzalmas hangon. Időnként még a kerék is bestoppolt. Egy sonka kampó minőségű vas tört el. Ezerötszáz forintért kaptam belőle 2 darabot a bárdinál némi kedvezménnyel. Kicseréltettem a másik oldalon is. Addigra már vásároltam egy FAB csaqpágyat, azt meg kicseréltettem a bal elsőre. Az már egy ideje úgyis morgott egy kicsit.A régi csapágyból viszont anno még a gyárban kihagyták a seeger gyűrűt, most pótolta a szerelő. 255000 kilométer után ez az ötödik alkatrész ami elromlott. Az első csapágy meg a hatodik, ennyi talán belefér.
Ja, a kép csalóka mert nem küldtek hozzá új seeger gyűrűt, de a régi is megteszi. Viszont a tengelycsonk anyát érdemes újra cserélni mert pontozóval kell biztosítani.
Szia. 100mm-es megy előre is hátra a plafonba is...Csak sima kónuszost vegyél--magassága ne legyen több 45mm-nél...a dupla kónuszos nem fér el....Javaslom a MacAuido-t...szuperül szólnak nekem...mondjuk a kalaptartóba is van 2db 400-as Pioneer :)
Egy 2003-as(?) wagon r-be szeretnék hangszórót tenni, jelenleg nincs benne.A szerelő azt mondta, hogy előre 90mm-es hátra 95mm-es kell. Szanaszét túrtam a netet de csak 1 db 95mm-est találtam a Media Marktban 90mm-est sehol.
Sziasztok! Valaki esetleg tudja ,hogy a 2002 évjáratú (G13BB) motorkódos wagon r váltójába milyen csapágyak járnak? Lóg az egész diferenciálmű,kattyog. Felszeretném újítani. Csapágyak méretére lennék ki váncsi. Addig nem akarom szétbontani. Köszönöm!
Hello Úgy nézz ki hogy beállt a hátsó kerékcsapágy. Milyen csapágyra érdemes cserélni ? Létezik esetleg ilyen méretű SKF csapágy ? Anno a Golf I-es autómnál az olcsóbb és jobb volt mint a gyári csapágy. Nagy élmény volt ma este amikor ledarálta mert Pesten történt, 150 kilométere Szegzárdtól :( Nem győztem telefonálgatni, hogy akkor most mi a teendő Elég riasztó hangokat produkált
A hátsó fékhengerek berohadtak, csak ideig óráig lesz jó ,javaslom cseréld ki őket. Esetleg megszorul és nem veszed észre még a csapágyból is kiolvad a zsír.
Szép jó reggelt mindenkinek! Motorháztető szigetelés burkolatot hol tudok beszerezni?? Mert a patentokat látom hogy árulnak de a borítást sehol nem találom.
Na holnap megy autóvillamossági szerelőhöz. 100% hogy kontakthiba mert állandóan más a baja a világításnak. jelen állás szerint helyzetjelző mindenhol jó. tompított reflektor elől roszz. A kapcsolót meg tök egyszerű javítani hála a youtube-os segítségnek. Azt megcsináltam, mint az új olyan. uhhh már nagyon várom, hogy jó legyen, akár milyen kis sete sután néz ki mégis szeretek benne valamit.
Most jut eszembe, ha már így ráleltem erre a fórumra. Valaki épített már be az első ajtóba hangszórókat. Vettem bele egy jó kis fejegységet, de sajnos a gyári hangszóró mérete gátat szab annak hogy kihasználjam a benne rejlő lehetőségeket. egyébként az első hangszórók már rég cserélve lettek a gyári 10cm méretben Dls márkára, de ez a méret nem túl alkalmas középkatekóriás zenehalggatásra. Az ajtóba szeretnék, ha lehet 13" vagy 17" hangszórókat.
Inkább ki kellene szerelni a bajuszkapcsolót. Ha ki van csúszva a helyéről egy vezeték és húzgálod, szép zárlatot csinálhatsz. De valószínűleg a tompított érintkezője be van égve, azért nem világít.Ha kiszereled, akkor már úgyis lehet rajta látni, hogy hibás valami, vagy nem.
Ha jól értem akkor, annak hogy én barkácsoltam az ablakemelővel, abbból nem kéne a fényszóró hibának következnie. A bajuszkapcsoló vezetékeinek megmozgatása után lehetséges, hogy megszűnhet a hiba(amennyiben egy egyszerű kontakthiba)?
U.I.: Tudom, hogy látatlanban nem lehet autót szerelni. Én csupán kíváncsi vagyok típustársak véleményére, tapasztalatára. :)
Hú, ez elég összetett dolog így, de biztosra veszem, hogy egymástól függetlenül több problémával állunk szemben. Azt tudni kell. A suzukiknál másképp van megoldva az elektromos hálózat mint például a régi keleti autóknál. Itt a "test" úgynmond a pozitív pólus. A kapcsolóval a negatív pólust kapcsolgatjuk ide-oda. A foygasztók a pozitív pólust a biztosítékokon keresztül megkapják. Az ablakemelő nem túl jó konstrukció, mert magán a kapcsolón a motor teljes terhelése átmegy. Be szokott égni, emiatt nem érintkezik. Az érintkezők csiszolásával orvosolható a probléma egy ideig. Célszerű relén keresztül vezérelni az ablakokat, vagy ablakemelő modult beszerelni. Ez utóbbinak némi kényelmi funkciója is van.
Irányjelző, tompított. Véleméynem szerint a bajuszkapcsoló hibás, esetleg nem érintkezik rendesen valamelyik vezeték a kapcsolóban. Az irányjelző és a világításban ez az egyetlen közös pont, noha elektromosan el vannak egymástól szigetelve, de ha mondjuk az egyik vezeték kicsúszik a helyéről és hozzáér egy másikhoz, akkor tud furcsaságokat csinálni. Az viszont érdekes, hoyg a helyzetjelző sem megy.
Harmadik féklámpa pedig valószínűsíthetően a hátfali ajtó átvezető kábelszakaszán el van törve. Oda a vezeték a féklámpáktól megy. Ha egyébként a két féklámpa működik, ennek is működnie kell.
Utolsó előtti mondatodban lévő felvetést a legelején elmagyaráztam. AZ lett volna a csoda, ha nem világít. a vezeték darabbal "testet adva". :)
Adott egy suzuki wagonR+ 1.3gc. Még tavaly nyáron produkált egy olyan hibát, hogy az elektromos ablakot az istennek sem tudtam felhúzni(természetesen eső ekőtt, sebaj lefóliáztam). Ment szerelőhöz, aki akkuról áramot adva a motornak felhúzta, majd kikötötte a csatlakozót. Mivel az autót általában párommal használom, ő azóta azzal nyaggat, hoy csináljam már meg mert van, hogy ő is leakarja húzni az ablakot. Na elhatároztam magam, gondoltam, olyan hű de bonyolult szekezet nem lehet. Levettem az ajtókárpitot, kivettem a kapcsolót kimértem multiméterrel elméletig tökéletes. Mivel a vezető oldalon is van kapcsoló az utasoldali ablakhoz megnéztem azt is szinén működik. Szakadást kerestem a kábelen és találtam is az ajtó könyökben. Kicserélte a vezetéket az adott szakaszon, de a probléma változatlan lefele megy felfele viszont nem csak ha a motorhoz menő két vezetéket felcserélem. Próbáltam másik kapcsolóval azzal is ugyan ezt a hibát produkája. A vezető oldalról lefele sem megy. Na mondom Tök jó, megértem eltölteni vele az időt. Összeraktam mindent azonban utána szomún tapasztaltam, hogy egyszerre nem megy a baloldali indexlámpák illetve a helyzetjelző és a tompított sem de az sehol sem nem csak az egyik oldalon, a reflektor viszont működik.. valamint a hátsóajtó tetején lévő 3.féklámpa sem. minden más elektromos cucc működik. Biztosítékokat megnéztem tesztlámpával mindegyik jó. A fényszóróból kiszereltem az izzót és azt tapasztaltam, hogy a csatlakozóba nincsen negatív, tehát ha az izzót visszateszem és a csatlakozó negatív vezetéke, helyett egy dróttal oáérintem az akkusaru negatívhoz, akkor világít. Van valakinek valami tippje, hogy mi lehet a ludas?
Megpróbàlsz elindulni kiengedett kéziféknél lendületesen, és ha szerencséd van, old a fék. Ha nincs, kuka a gumi. Vagy emeld fel a kocsit, vedd le a kereket, és kalapàccsal ütögesd meg a fékdobot, hàtha arra helyére àll a fék. Utàna meg iràny a szerelö.
Egy erősebb rántás kell és kiold. Nedves lehetett a fékbetét és betapadt. Nekem is szokott ilyen lenni ha mosás után behúzom a kéziféket és úgy áll pár napig.
Üdv, sajnos lehet más is, pont így jártam 1 hete.A hátsó fékpofa feszítő rugó eltört.kocsi felemel, kerék levesz, amikor a dobot leimádkoztam akkor a fék alkatrészei darabokban estek ki belőle.Anyázás, szarakodás,össz-vissz 2 órás meló 3000 ft a javitó készlet.üdv
Pár hónapja nekem is ugyanez volt a gondom. Nekem az érintkező koszos volt az ajtóban. Elég könnyű lekapni a kárpitot és ott már látszik a csati. A csatinál egy darab vezetékkel ki lehet próbálni, hogy a kapcsoló a hibás vagy a kábel az ajtóban.
Nekem is van/volt riasztó mindkettőben, azért kérdeztem, hogy hova volt beépítve a kapcsoló. A riasztós speciális kapcsolót épített be a lemezek kialakítása miatt. Olyan kapcsoló pl., mint az ajtókeretben van, a motorháztetőnél nem megoldható.
Azt esetleg el tudom képzelni, ha nem ő az első tulaj, hogy valamikor riasztó lehetett vagy van benne és annak a kapcsolója. Mert a riasztóhoz az enyémben is van, teljesen gyárinak tűnik, de az csak a riasztóhoz megy, a motortér nyitást figyeli.
Így van. Esetleg egy exportból beragadt példány, amibe tényleg tettek motortér világítást, de ennek nyomát én sem találtam, pedig átfutottam a nagy szervizkönyvet.
De egyébként a logikát sem értem benne. Ha a motorháztetőt felnyitjuk, ahhoz miért kell az utastérben lámpa? RÉgi keleti autókban volt a motortérben kapcsoló, de az a motorteret világította meg.
Az a motorháztetős dolog már valami hzi barkálmány lehet, mert gyárilag nincs olyan. :) DE akkor vagy a kábel szakadt, vagy a zárban az érintkező retkes.
Esetleg gyűjthetsz új szivattyúra és legfeljebb kicserélteted amikor neked jó, nem pedig akkor, amikor valahol ott maradsz vele. Ha koszos lenne a szűrő és nem tzudna elegendő üzemanyagot nyomni, annak lennének tünetei gyorsítáéskor vagy nagyobb tempónál. Tulajdonképpen ezeket a szűrőket élettartamra tervezték.Magyraán addig ki kell bírnia míg a szivattyú. Ha tiszta körülmények között volt tankolva, akkor nem lehet vele gond. Az ilyen kannás ztankolásokkor szokott a retek bekerülni, mert a kannákban szokott retek lenni. Fáleg a dízeleknél, mikor okosba szerzik a gázolajat valahonnan. :) Ha megbízható helyen tankolsz, akkor nem lehet vele gond.
Van még egy lehetőség. Magában a zárban van az érintkező ami összezár ha nyitva van. Még ott is lehet kontakthiba. A zárat óvatosan célszerű szétszedni, nehogy valami kiessen belőle. Van egy rugó is, ami szeret kiugrani. Először ezt kellene megnézni.
Én nem csináltam még ilyet, de a jobb hátsó ajtó mögötti kárpitot meg kell bontani. Valószínűleg a csomagtér ajtóét is. A csatlakozásokat széthúzni, hogy kijebb tudd húzni egy kicsit a kábelköteget. Minden vezetéket újra forrasztani. Vagy komplett kábelkorbácsot venni és azt befúzni. Nem a legjobb meló, azt el tudom képzelni. De még mindig jobb eset mint az Ignisnél. Ott az ablakmosó csöve is ott megy.
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni Wagon r 1.3 glx 2003-as a probléma a következő csomagtér ajtó nyitáskor nem ég a belső világítás mi lehet a gondja?
Sziasztok! Kicserèltem a hátsó fèkdobban található kerèkcsavarokat mert fèkdob cserèm volt. Beleverős. De ezek a csavarok kicsit nagobbak hosszúságra jelent e ez valamilyen problèmát mert ugye kèt fajta lètezik??
Sziasztok! Érdeklődnék, 2004- s Wagon R be szereltek e üzemanyagszűrőt, ha igen, akkor hova? Hosszabb útra készülök és nem akarok menet közben meglepetést. Még nem cseréltettem, mert nem tudtam? Köszönöm!
Sziasztok ! Ma a drága kis suzym jobb elejét megemeltem,levettem a kereket mert folyamatosan furcsa zajt hallok. Először azt hittem a fék (új tárcsák ,új betétek vannak). Nem találtam semmit,majd egy hirtelen gondolattól beindítottam és betettem egyesbe ,majd hagytam alapjáraton forgani ,és akkor kezdett ropogó hangot kiadni mikor jobbra kitekertem a kormányt. Lehet,hogy féltengelyes lenne a kicsike? Belső kereszt lehet,vagy amit nagyon remélek,hogy nem,váltó?
Sziasztok! Megszereztem egy 2003 as Wagon r t . Mindössze 28.000 km van benne...hihetetlen megkímélt állapotban van a kicsike. A kérdésem a tisztelt tagokhoz: az Ignis sárvédő ív dísz léc rá megy e a wagon r re? Na meg a wagon r küszöb borítást hol tudok beszerezni?? Csak gyárilag kiadott spoiler érdekelne. Mert valljuk be nem ez a csúcs tervezése a suzukinak.. bár nekem tetszik a forma meg minden. Nem akarok szélsőséges optikai tuningot csak a gyári tervezés által kiadott dolgokat beszerezni hozzá. Na jó... kivéve az ignis kerékjárati dìszlecét... válaszokat előre is köszönöm!!!!
Az autóm a gázos használattól megeszegette a szelepeket,kb 210 ezer kilométer gázos használat. Most vagy felújíttatom a hengerfejet 150-200 ezer forintért, vagy veszek egyet amit benzinnel használtak. Nekem a második variáció szimpatikusabb.
Mennyiért mehetnek ezek a használt, bontott hengerfejek ? Hol érdemes nézelődni?
Ó basszameg, elszállt az írásom. Akkor röviden. Az új feltételrendszer szerint legalább 1000 feliratkozónak kell lennjie a csatornára és legfalább 4000 órányi megtekintzés az utolsó 12 hónapban. Ha ezek közül egyik is hiányzik, nem jogosult bevételszerzésre. Mindazonáltal a rendszer nem hibáűtlan, sokan vannak akik megfelelnek a kritériumnak, mégis lekapcsolták őket a bevételszerzésről. Jelezték is, elvileg 1 héten belül választ kellene adniuk, de a mai napig nem kaptak választ. Már március van. Szóval van egy kis káosz a rendszerben. Meg is van a véleményem az egészről, a feltételrendszer szigorításáa csak indok, nem az a valódi ok a szigorításra.
Üdv!bocs csak nem olvasom minden nap a topikot, szóval, valaki említette ezt a benzin zabálást,illetve annak a kiküszöbölését de vagy 60oldallal visszább, és csak emlékezetből irtam, nem tudom pont hol van, de neki bevált.egyenlőre kicsit elvagyok havazva, az asszony vagonját rendbe kéne rakni, mert egy hülye gyalogos nekiszaladt......nem szép az eleje, meg mehetünk a rendőrségre is.......
Cartársak! Ha valakit érdekel valamelyik videóm a youtube csatornámról, akkor addig mentse le, míg nem törlöm az egészet. https://www.youtube.com/user/landsmann
Múltkor mikor szétszedtem magát a kp záras részét nem mertem szétszedni ugye most kijött a rugó is,remélem jó helyre raktam vissza. Változtattam a fogaskerekek helyzetén bezsíroztam összeraktam és működik végre.
Amibe a kulcsot beledugom annak a vègèn van ez a kis fül amibe beleakad az a kampó azt mozgatja a központi zár. Ott szorul a fogaskerèk ami a központi záron található èp.
Van benne egy kis fogaskerékív. Azon szoktak a fogak ledarálódni és utána nem nyit-zár. Azt kellene megnézni. A kulcsot nem kell hozzá cserélni. Esetleg bontóban veszel másik zárszerkezetet és azt átépíted. DE csak maga a mechanikai része kell, a kulcsos rész nem. Egyszerű a szerkezet, sok baja nem lehet. Gyakorlatilag ha a kis műanyag fogak nem törnek le, akkor örök élet. Mivel műanyagból van, így törik, kopik.
Sziasztok! Suzuki Wagon R Plusz 2000 évjárat. Hátsó csomagtartó ajtó zár közbe kinyit ha kinyitom a központi zárral de nem mindig,zárni nem is zárja. Már szétszedtem befújtam olajoztam de semmi változás,járt már valaki így??
Gyárilag az aljzatban egy villa alakőú, gyenge kontaktust biztosító csatlakozó van. A gyenge érintkezés miatt folyamatosan melegszikés a kapocsoló olvad meg, nomeg a kapcsoló kerete is meg szokott olvadni. Azt az egy hüvelyt cseréltem erősebbre. Ilyenre:
Nem a kapcsolóban, hanem annak az aljzatában van a hiba. Meg kell nézni melyik érintkezőolvad ki a kapcsolón és az aljzatban az ahhoz tartozó hüvelyt kell egy erősebb kontaktusúra cserélni. Én is azt csináltam vagy 7 éve. Azóta is az eredeti kapcsoló van benne, pedig már akkor az enyém is meg volt olvadva és már lötyögött az egyik lába. Meg vettem a tartalék kapcsolót, d emég nem kellett cserélni. :)
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy ezt a világítás kapcsoló problémát ki hogyan oldotta meg? Ismerősömnek van egy wagon r+-a és már a 3. világításkapcsoló van benne, állandóan kiolvad a hátulja, valami melegedés lehet ott, biztosítékok rendben vannak, gondolom ha zárlat lenne csak kivágná valamelyiket. Volt aki kirelézte a kapcsolót, ha igen hogyan? Válaszotokat előre is köszönöm.
Sziasztok :) egy 20 éves Suzuki wagon r+ tulajdonosa vagyok a kis 1.0 motrosnak :) előjött az a probléma,hogy tél előtt cseréltem akkumulátort és minden jól ment. Aztán jött a tél és egyre nehezebben gyújtott. 1 hete nem tudom begyújtani. A motor pörög szépen lassan pörög pörög de lelassul és kattogást hallok. Az autó lassan 1 hete itt áll a ház előtt és tehetetlen vagyok. Vajon mi lehet a gond? :(
Viszont megköszönném,ha azt a leírást amit említettél az alapjárattal kapcs ,újra megosztanád. Nem találom sajnos. ( ne szürcsöljön annyi benyát hodegen)
Szia "h.c.s"! Bocsi,neharagudj de váratlan kiadásom lett és most nem tudok megvenni a tetőrudakat. Szükségem volna rá,de sajna a pénzem most nem engedi. Hátha később még meglesz,de ha elviszik se baj,majd lesz. Köszönet!
Szerintem nem. Minél hidegebb van, annál nagyobb az alapjárat kezdetben. Nekem az 1400 körüli alapjárat tegnap -2,5 fokban volt. Ennyi volt a garázsban. Ha hidegebb van, nekem is több szokott lenni.
MA este nyitottam ki a jobb első ajtót ki tudtam nyitni viszont utána már nem tudtam becsukni. Később már betudtam viszont onnantól kezdve se belülről se kívülről nem tudom kinyitni az ajtót. Szerintem a ajtónyitó bowden szakadt el vagy nem tudom pontosan. Szerintetek pontosan mi baja lehet és mennyibe kerülne megcsináltatni és elég csak egy ajtónyitó bowdent venni?Vagy mást is kell venni? köszi a válaszokat.
Ha a kocsid 2002 körüli, és 76 lovas, akkor a vezérlés szerint 2200 a hideg alapjárati fordulat, anno, amikor nekem is olyan volt, a Suzukinál (Szolnok, Treff)akartam állíttatni a gyujtás térképen,de nem lehet, mert gyárilag igy van beállítva.A mostani kocsim vvt, ignis motoros, itt már 1400 körül van a hideg alapjárat.Ha visszább lapozol, valamelyik hozzászólásban le is van írva, hogy lehet nálad ezt kiküszöbölni, hogy ne verje be a benyát feleslegesen.üdv
Hideg motornál nektek mennyi az alapjárai fordulat,nekem 2.200körüli. Mindenkié ennyi? Tapasztalatlan vagyok suzukiból,eddig franciáim voltak. Mit ne mondjak az alkatrész árakról,ég és föld....
1. Van-e értelme és ha igen mi a hátsó spoilernek?
2. Használ valaki ledes izzókat és ha igen hol, milyet és hogyan? Itt arra gondolok, hogy fényszóróba, féklámpába, műszerfalba..., használ-e ellenállást, feszültség stabilizátort és milyen tipusú ledes égőket használ.
3. Van-e valakinek motor előmelegítő vagy hőtároló rendszer a Wagonkájában?
Már nagyon régen láttam a lámpát,nem szoktam jegyezni, hogy mennyit tankolok. Fizetéskor telenyomon, aztán a következő tankolásig néha csak pár száz km-t megyek. Most majd kíváncsiságból megnézem ezt is.
Nálam is elég "hamar" jelez a lámpa. Jellemzően (télen) 60 (nyáron) 80 km tehető meg még ilyenkor vele. Amikor kigyullad a lámpa, akkor ~35 l megy bele nálam. Egyszer ment bele 39,55 l, de akkor nagyon húztam a hátsóm, hogy elérek-e a benzinkútig. :D
Kösz a válaszokat. Nekem úgy néztem 100-120 km-re elegendő üzemanyag marad. Ezért kérdeztem. Ha teljesen száraz lenne az üzemanyagtank, mennyit kellene tankolni a rendszerbe kb.? Én is úgy tudtam, hogy láncos, de meg akartak győzni, hogy nem az, és azt mondták, hogy 100.000-ként csere.
Benzinszinthez nem tudok szólni, de valahol olvastam, hogy nagyjából így működik. Amikor már folyamatosan világít, akkor még vagy 60-80 km megtételére elegendő üzemanyag van.
Szíjat nem kell cserélni, mivel láncos. Elvileg sosem kell cserélni, örök élet. DE egyébként 300000 km-nél.
Van egy 2004-es Wagon R+-om. Az üzemanytank szintjelzője elég furán működik. "Nagy" lépésekben mozog és a visszajelző sárga lámpa nagyon hamar jelez. Elvileg ugye 41 literes a tank + ami a csőben van. Ha jelez a lámpa, akkor 34 litert tudok tankolni úgy, hogy látom a benzin szintjét. Ez normális működés? Valamint mikor kell motor vezérszíjjat cserélni? Előre is kösz a válaszokat.
2003-as WagonR-be keresnék 1.3-as G13BB kódú motort. Olaj nélkül mentek vele és most elkezdett kerepelni. Ha valaki tud fűzött blokkot hengerfejjel kérem jelezze az elérhetőségem publikus de nézem a topic-ot is miután felfedeztem.
Különösebben nincs vele gond. Idővel csipegetni szokta az olajat, ez a szelepszárszimering hibája, de javítható. Világításkapcsoló szokott megolvadni. Szokták relézni, akkor a kapcsolón már kisebb terhelés megy át. Vagy a kapcsoló aljzatában azt az egy csatlakozást stabilabbra cserélni. Én 7 éve csináltam meg a saru cserét, azóta is a gyári kapcsoló van benne, aminek már megvételkor mozgott az egyik lába, de elektromosan még tökéletesen működik. Dudagomb. Cseréld le a kormányt Ignis kormányra. M13A motoros változat egyébként is már ilyen kormánnyal jött ki. Azok felépítése más, azok nem mennek tönkre, meg szebbek is. Más gond nem igazán szokott lenni velük. Ja, még egy dolog. Az üzemanyag betöltő cső szokott kirohadni. De ezt könnyű megelőzni. Bal hátsó kerékjáratban található egy kis háromszög alakú műanyag lemez. Amögé beverődik a sár. A sár folyamatosan nedvesen tartja a csövet és idővel szétrohad. Annyit kell csinálni, hogy mosáskor alaposan, bő vízzel ki kell onnan mosni a sarat. Még annyit, hogy az első sárvédőíveknél az ajtó felőli végénél a doblemezt meg kell bontani és az ott összegyűlt sarat eltávolítani. Az is rozsdásodásra hajlamosító tényező.
Mátol vagyok egy Wagon R tulaja remélem lóti- futinak berválik a formával nincs gondom. 1,3 as klímás 2001 évjárat. most cseréletek benne vezérműszíjat, gyertyákat olajat szűrőket. Még nem volt Suzukim, de legendákat hallok róla.Bízom benne hogy nem hagy cserben. Kérdezném mire figyeljek mit csináljak még rajta hogy megbízható legyen. A kérdésem még az hogy a kormány kűrt gomja kiszakadt ezt hogy oldhatom meg. Van aki foglalkozik ilyennel?
Sziasztok! Valaki tudja ,hogy a 2002 évjáratú wagon R-em szakaszos ablaktörlésnél ,ablakmosásnál miért nem teszi vissza a helyére a lapátokat? Folyamatos működtetése hibátlan. Van ebben valami relé külön,vagy a kapcsolóban van benne?
Sziasztok! Pollen szűrőt akarok cserélni Wagonr-be 2000 évjárat anyósülés oldalán van alul azon a kicsi lyukon igen nehéz kibányászni,szerintem nekem ami bent van be van esve. Mi a szakszerű beépítés menete,ha kihalászom a régit?
Nos, sajnos eljött az idő, hogy meghirdessem, elsőként hátha itt kell valakinek, utána megy hahu-ra
Suzuki WR+ 1.3 GLX AT (G13BB motor) 5 személyes, 2003. 03. havi
Műszaki 2019. 03. hóig
km 161e
Sajnos nem lesz rá mostanában szükségünk már, egy ideje áll, illetve 2-3 hetente egy kört ment. akku 2 hete lett cserélve emiatt, mert beszart, zsírúj Lesti Platinum akksi van benne
Tolató kamera, érintős fejegység, kormány duda gomb szokásosan kiszakadt.
Motor pöcc-röff, indul, folyamatosan 8-9e km-enknt olajcsere volt. Természetesen induláskor kis Ninjákat meghazudtoló füstbe burkolózik, 5W30 olaj, de akinek nem tetszik, tesz bele 10W40-et vagy megszimmeringezteti. menet közben nem eszi, és nem füstöl kéken utána már.
Bármikor bárhova elmegy, nyáron még bécsben is járt :)
Automata váltó hibátlan! 95e-nél vettem, ekkor teljes olajcsere szűrő mosással, majd 140e-nél ismét volt csak olaj csere benne, mert sokat városoztunk, és nem költség 3,5 liter Dexron olaj
Megvan hozzá a suzuki üléshuzat is valahol.
Gumik erősen viseltes 4 évszakos, de nem tudom, mi a jobb, veszek rá valamit, ami nem tetszik a tulajnak, vagy megveszi ő magának.
Kikiáltási ár mondjuk 600e HUF (vagy új gumikkal startra készen 650e)
Sziasztok 2004-es wr+nál a km óra jeladó hol van a váltónál? Kézi 5ös váltó van benne,1.3 benzin. Nem megy az órája, más minden működik. Ha valaki képpel is tudná illusztrálni az jó lenne. Köszönöm
Nekem sem fogy az olaj. Évente cserélem, de még sosem kellett utántölteni. Mondjuk az M13A szinte nyűhetetlen, jó konstrukció. :) Az is igaz, hogy még csak 88164 km van benne.
Nyugodtan teheted a legolcsóbb 10w40-olajat..Bátyám Ignisébe mindig a legolcsóbb Tescós vagy ami volt olajat tettük...Most 440000 km van benne--0 km-en vette--- és a motorjával semmi gond nem volt...Én is ilyeneket rakok 4 éve ebbe::
Nálunk az OFF-t bevette a SUZUKI, így a WR+ maradt, és jött egy Vitara öcsi.
Nap mint nap megyek mind a kettővel, mert Adri nem szeret annyira este vezetni. Viszont a parkolási gondok miatt nagyobb az esély, hogy este találok valami kis helyet a WR-rel.
Tanácsot szeretnék kérni. A belső biztosítéktáblát hogyan lehet kinyitni? Ki kellene cserélnem biztosítékot (legalább egyet). Nagy nehezen megtaláltam, szörnyű helyen van. De hogyan vegyem le a tetejét? WagonR+ 2002
Tehát nem azon a részen, ahol a fény kilp a fényszórón? Szárítás, vagy kitörlés után esetleg egy vékony F.Bs réteget lehetne ráhúzni. Akkor nem tud befolyni a víz. DE ha a fénykilépő részen van, akkor nem javaslom. Hm, akkor esetleg szélvédő ragasztóval lehetne beragasztani, hogy vízzáró legyen. UV fényre keményedik. Kérdés, azt a hőt bírja-e ami ott van.
Kérdésem az lenne, hogy a Wagon R+ első fényszóróit lehet e szétszerelni. Konkrétan az a gond, hogy van az egyiken egy hajszálrepedés és a pára bekerül a belsejébe. Azt szeretném megszüntetni.
Az a verzió ami nekem nekem van telepítve a VVt-t kezeli. Való igaz, a régebbi (G13 bb) motoros Wagonomat nem ismerte föl. Nem tudom, hogy a program más verziói esetleg működnek-e.?
Szia!! Letöltöttem az alkalmazás, Torque legelsőt amit találtam telefonra.
Csatlakoztattam a hibakód kiolvasót a kocsi csatlakójához wifin megkerestem a telefonban és csatlakoztam hozzá de úgy veszem észre nem kommunikálnak egymással. Azt írja ki not connected to ecu. Jó lenne egy kis segítség hogy tudjam használni.
Az már régen rossz, ha a generátorra és az ABS kockár4a folyik a víz. Annak ott smemi keresnivalója. A csapadékvíz (ha nincs eldugulva a lefolyó, de ha meg elvan, az nem típushiba, hanem trehányság) a sárvédő és a doblemez között folyik le, alul a kerékív és az ajtó közötti részen folyik ki.
Az ilyen megegyezéses esetekben erősen vakarózom a témától, mert ha erre kerül a sor, a biztosító onnantól kezdve "mossa a kezeit"... Akkor van gond, amikor a károkozót egy hónap múlva megkeresi a károsult - akár még jogosan is -, hogy kiderült: Ez, meg ez az utóbb felfedezett hiba összefüggésbe hozható a kárral. S teszem azt a károkozó meg tartja magát ahhoz, hogy márpedig Ő kifizette a javíttatást...
Talán célszerűbb lenne első körben futni egyet a bontók környékén meg egy karosszériásnál, hogy mennyiből lehetne kihozni a helyreállítást, aztán a biztosítóval megegyezéses kifizetésre törekedni ha a felkínált összeg fedezné a kalkulált javítást!
Kapcsolódik, ezért írom:
Ha Te vagy a Károkozó, a fentiek miatt nem ajánlom a biztosító kizárását a kárrendezésből. Mindig lehet olcsóbb biztosítót találni és lehet üzembentartót is váltani...! Ez - mondjuk - személygépkocsik esetében olyan 10-20 ezer forintos kárösszegig igaz, felette egyértelműen nem javasolt a felek közötti megegyezés, már az említett utólagos kárigények miatt sem!
Ha kamionos céged van, na ott azért egy tükör letörésért inkább azt mondom, hogy fizesd ki zsebből, mert ugyanúgy káresemény, mintha ledarálnád a müncheni utcán parkoló autókat. S, ott azért igen csak megugorhat - több milliós összeggel is - a biztosítási díjad!
Sajnos avultatás jogcímén nem a teljes kárt fogja kifizetni a biztosító. Talán jobb megoldás lenne, ha a károkozóval megegyeznél, hogy ő állja a teljes cehhet. Lehet hosszabb távon ő is jobban járna ezzel, mert ha biztosítón keresztül intézitek, neki ugrik azt hiszem 2 bónusz fokozata, tehját magasabb lesz a biztosítása. Így lehet, hogy 1-2 év alatt a biztosítási díj külömbözete több lesz neki, mintha neked kifizeti a teljes kárösszeget. Természetesen hivatalosan, számlára javíttatva az okozott kárt.
Ma délután a munkahelyem előtt parkolva nekem jöttek és behorpasztották a wagon jobb elejét egy kicsit. A lökhárító már amúgy is kopott volt (így vettem), viszont a lámpa melletti horpadás és a lámpán lévő karcolás új. Szerencsére pont ott voltam, a károkozó elismert mindent, írtunk bejelentőlapot. Viszont mivel öreg autóról van szó (2002) a márkaszerviz azt mondta, hogy a biztosító az új gyári alkatrészeknek kb csak a felét fizetné ki.
Valakinek van ilyesmivel tapasztalata? Értem én, hogy nem mai darab, de 100 ezer km van csak benne, és szinte semmi baja. Nehogy már valaki nekem jöjjön amikor benne sem ülök az autóban és még nekem kelljen fizetni hogy megcsinálják vagy sz*pni az ügyintézéssel... Szóval, esetleg valaki tud Budapesten valami helyet ahol úgy megcsinálják, hogy a biztosító ki is fizesse? Vagy jobban járok, ha közvetlen én megyek a biztosítóhoz, és harcolok ki valami értelmes összeget belőlük? Nekem az is jó, ha valahol tudok venni akár bontott alkatrészeket számlára (csak színben stimmeljen), aztán kicserélem őket én.
Előre is köszi a segítséget, első autóm (és szerencsére az első "balesetem" is), nem tudom hogy érdemes csinálni a dolgokat a legjobban.