Ausztrál kollégának...bár még kell aludni addig egy kicsit:
"The Manawatu skies will stage one of the biggest air shows in New Zealand on 24-26 February 2017 at Royal New Zealand Air Force (RNZAF) Base Ohakea. The air show will mark 80 years of service to New Zealand by the RNZAF as an independent armed service."
A jelenlegi debreceni kisnyugdíjas 30..50 éve a lényegében belvárosban található, akkor még orosz katonai reptér zaján nevelkedett, szóval van ennek alapja. :)
Sajnos várható volt! Pár hónapja motoszkált bennem a migráns helyzet miatt... Persze reméltem, hogy megtartják, de benne volt a pakliban a halasztás...
Nebazdmar+, mi az hogy elmarad, es mitol? Mert hirtelen feladatai is lettek a honvedsegnek es egyszerubb lefujni mint megoldani? Pedig mar majdnem megvettem en is a jegyet akkorra.
A gyakorlatok nálunk sincsenek eltitkolva, akit érdekel, az a HM közlönyből is pld. értesülhet róluk, Más kérdés, hogy nem rendeznek rá spotternapokat, de nem is olyan nagyszabásúak. Egyébként a Románok példája mutatja, ahol szinte minden gyakorlathoz van nyilt nap, hogy kivitelezhető az ötlet, de azért arra is kell gondolni, hogy nyilt nap esetén is, a szervezés nagy része a csapatoknál van, és személyi, tárgyi feltételek komoly pénzekbe kerülnek. (pld. mellékhelységek biztosítása, vagy a nézők számára balesetbiztosítás megkötése stb. (pld. tudtommal, még a HM járműveire sincs biztosítás kötve...)
Egyébként szerintem azzal, hogy engedik a spotterkedést kecson, szolnokon azzal már egészen jól állunk. Kíváncsi leszek a terrorveszély miatt például ezek hogy változnak majd országonként, (ha változnak).
Lehet hülye ötlet, de legalább egy mini Tiger Meet-et spotternappal vagy vmi hasonlót össze lehetne dobni a fanoknak. Így nem koppannának akkorát azok a külföldiek, akik már megvették a repjegyüket.
"Simicskó István döntött, és lefújja az évenkénti szokásos Nemzetközi Repülőnapot. Az indoklás szerint a Magyar Honvédség feladatai jelentősen megnövekedtek és feladatköre is kibővült. Viszont a Red Bull Air Race-re látványos parádéval készülnek a katonák. (MTI)"