Keresés

Részletes keresés

python 357 Creative Commons License 2020.04.06 -2 0 67771

🤣🤣🤣...Ilyen áhítattal még egy remekművet se hallgattam

meg!.

Katarzisom volt!.🥰....👌🤣☝️

Előzmény: Törölt nick (67766)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.06 0 0 67770

Jaj de finnyás vagy!

A szomszéd Laci bácsi (kb, mint ma én  :)   ) 4-es furat a kazánlemezbe - tűreszelővel felhúzva 4,5 mm-re! Ez volt a kézi golyónyomó alapja, meg vízvezetékből öntött ólomlemez. A Slavia "imádta" - meg a verebek is...

Ha került egy doboz "gyári", Kassáról a sportboltból - az maga volt a kánaán.

Előzmény: szimizso1 (67769)
szimizso1 Creative Commons License 2020.04.06 -1 0 67769

Mostanában nem tudok vele foglalkozni, mert a műhelyt teszem rendbe. Még magamnak sem csinálok semmit sem. Nem olyan egyszerű egy ilyet legyártani, ha kézben akarod kaliberezni a lövedékeket precízen. Persze van aki egy konzerves doboz aljába fúrt lyukon nyomja át a lövedékeket. De azt nem tartom jó ötletnek :-)

Előzmény: Törölt nick (67768)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.06 0 0 67768

Szia Miki.

Most megint eszembe jutott a kaliberező... Kb. mikorra számíthatok rá? 

Előzmény: szimizso1 (67767)
szimizso1 Creative Commons License 2020.04.06 -1 0 67767

Hát a "nefürgyéééé le" bugyi az visz mindent! :-D

Előzmény: python 357 (67765)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.06 0 0 67766

Attakúva. ;-)))

Na ez, durva!:-D

Előzmény: python 357 (67753)
python 357 Creative Commons License 2020.04.06 -3 0 67765

Akkor nem inkább egy sajtgyárba kéne látogatást  tenni fiúk?..😄😄🤭

Előzmény: szimizso1 (67764)
szimizso1 Creative Commons License 2020.04.06 -1 0 67764

Igen! És közben "narkózhatsz" is :-)

Előzmény: pistidiana48/52 (67763)
pistidiana48/52 Creative Commons License 2020.04.06 0 1 67763

Csak használat után szabad szájra rakni,akkor kapunk teljes védelmet a vírus ellen:-)

Előzmény: szimizso1 (67762)
szimizso1 Creative Commons License 2020.04.06 -4 1 67762

Miért nincs már kínában beteg. Mi meg várjuk/varrjuk a szájmaszkot :-D :-D

nzsolt18 Creative Commons License 2020.04.06 -1 4 67761

Na, ez miért is olyan fontos? V csak nagyot szerettél volna mondani?

Előzmény: Révkomárom (67754)
python 357 Creative Commons License 2020.04.05 -6 0 67760

🤣🤣🤣🙏🙏...Fájt amikor néztem..

Előzmény: Révkomárom (67757)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.05 0 0 67759

Igen, az biztos - ennél pontosanban lőném be.

Előzmény: Révkomárom (67756)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.05 0 0 67758

Sztem a Kis Duna környékén lehettetek.

Előzmény: Révkomárom (67756)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.05 0 0 67757

Orrtúrás, hajba kenés!

Yesss!

😁😁😁

Előzmény: python 357 (67753)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.05 0 0 67756

Hát ez így elég tág fogalom, de a Csallóközben voltál, 

az biztos!

😆😆😆

Előzmény: Fricu1 (67755)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.05 0 0 67755

Azzal talán még elbírtam volna (?), de az édes-vegyes már sok volt. Nem akartam megbántani őket, aztán meg nem lehetett kiszállni.

Nem kellett volna belevágni - mai ésszel.

Nem tudod merre járhattunk?

Volt egy sziget, meg egy szélmalom. Olyan tiszta volt a víz a szigeten, mint a patak. Kristálytiszta, pedig a Duna volt, kis ágakra szétterülve. Sose láttam olyan szépet, érdekeset.

Előzmény: Révkomárom (67752)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.05 -3 0 67754

Most nézem ...

Vatikánban nem kell szájmaszkot hordani???

python 357 Creative Commons License 2020.04.05 -6 0 67753

https://www.facebook.com/pierremaddoxofficial/videos/660975041317565/?sfnsn=mo&d=n&vh=e

Ez hallgassátok meg!...👌👌

Rég hallottam ilyen precíz dallam követést!..🙏

Révkomárom Creative Commons License 2020.04.05 0 0 67752

Fácán-Becherovka Combo!

Az csúnya dolgokra képes ... ha nem figyelsz!

:-)

Előzmény: Fricu1 (67750)
bando53 Creative Commons License 2020.04.05 0 0 67751

Nem is tudom, hogyan hessegessem el még a gondolatomat is!:-)

Előzmény: python 357 (67740)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.05 0 0 67750

Hát, ha így rákérdeztél:

A felvidéki ismerősöket látogattuk meg egy nyáron, valahol Pozsony környékén egy kis faluban. Ilyen kis blokkházban laktak, mi voltunk vagy hatan - szóval két sátor az udvaron.

Vacsi után megyünk a kocsmába, kitérni nem lehet (nem is akarunk). Viszont ott a nők nem mehetnek be a kocsmába, kint, a kocsma előtt állnak - oda hozzák ki nekik a pohár sört - 3 centes édes kísérővel. A férfiak korsó sör, feles Becherovka.

Évikém nem issza az édeset, a sör elég neki - hát odaadja nekem - kárba ne vesszen. A harmadik körnél már érzem, hogy elég lenne - de csapdába estünk, mert eddig a vendéglátók rendeltek, most nekünk kell, nincs menekvés.

A végére már nem teljesen emlékszem, mesélik, hogy a sátorba a rossz oldalon akartam bemenni, alacsony a sátor, szóval csak négykézláb lehet próbálkozni - de reménytelenül belegabalyodtam a kemping-asztalba. Alig bírták leműteni rólam. A nej tényleg szeretett, ha így is hagyott lefeküdni olyan kis közös légtérben.

Másnap nagyon, de nagyon beteg voltam. Reggel, már az ébresztő feles illatától elindult a lift...

Ebből is látszik, hogy nem vagyok profi alkoholista.

Előzmény: bando53 (67726)
exhighand Creative Commons License 2020.04.05 -4 1 67749

Átlábaltál a közrendvédelemre?

Előzmény: Törölt nick (67746)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.05 -3 0 67748

Ebben semmi rosszindulat nem volt. Nem tudnak mit csinálni. Egyetlen szobában van 2-3 gép, egymástól két méterre. Hogyan különítsék el a koronást a többitől? Lehetetlen. Ha meg közéjük engedik - azzal a többit kockáztatják. Több órát ülnek ott, míg szűrik a vért. Megoldhatatlan.

Arról nem is beszélve, hogy utána órákig kellene a gépet takarítani, fertőtleníteni. Mikor percre be van osztva az idő.

És az édesanyja is 80 feletti.

Én sem látogatom meg a mamámat (nálunk fordított a helyzet, ő lakik Pesten egy panelba, mi vidéken), pedig nem láttam egy hónapja. Naponta hívom, hogy tartsam benne a lelket. 49 nm, egyedül. Nem leányálom, de muszáj kibírni. A vecsésen élő lányaim visznek neki hetente friss kaját, zöldséget - de csak beteszik az ajtón, és már mennek is. Nehéz nem megölelni a nagymamát.

Ő sem jön hozzánk Húsvétozni, mint eddig mindig.

Előzmény: Törölt nick (67746)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.05 0 0 67747

Köszi a biztatást.

Amíg a kezem fel bírom emelni - csinálni fogom, lehet még azután is, majd kitalálok valamit...

A negyedik ígéretes volt, bár ott is volt egy kajla. Mindegy, jól szórakoztam.

Előzmény: nyugi44 (67744)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.05 -2 3 67746

"Ha elkapja mondjuk a mamája - tuti kizárják a dialízisből."

azért ez egy kicsit erős kijelentés.... Már-már rémhírszerű...

Előzmény: Fricu1 (67745)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.05 -3 0 67745

Jaaa, mint az Indiai rendőrfellépés. Bottal verték haza, aki nem értett a szóból...

Szerintem (és ez nem állítás, csak vélemény - amivel egyet is értek) szerdán Pestre és az agglomerációra elrendelik.

Már most mondogatják, hogy a pestiek nem veszik elég komolyan. Ma hallottam vagy háromszor.  Jó lenne otthon tartani a népet, és nem hazahurcikálni az ősökhöz a bajt.

Van egy pesti volt rokon, akinek hiába könyörög a volt férje, a fiuk, hogy most NE menjen haza Húsvétozni, mint a korábbi 30 évben.

Az édesanyja kétnaponta dialízist kap, az édesapját két éve rákkal műtötték, azóta is zacskóval az oldalán él.

És nem érti meg, hogy halálra ítélheti a szüleit. Ha elkapja mondjuk a mamája - tuti kizárják a dialízisből. De az apjának se lenne esélye.

És minden hiába.

Előzmény: Révkomárom (67721)
nyugi44 Creative Commons License 2020.04.05 -1 0 67744

Ferikám! Kezdésnek ez igen jó, én ilyet sem tudtam produkálni, mikor először a kezembe vettem újra a vasat.

Előzmény: Fricu1 (67741)
klenó1 Creative Commons License 2020.04.05 0 0 67743

Lesz ebből valami! Csak így tovább, hajrá!!

Előzmény: Fricu1 (67741)
nyugi44 Creative Commons License 2020.04.05 -1 0 67742

Robi! ok hogy van kesztyűd meg a maszkod a melóba, de a maszk a fing ellen nem véd :-)

Előzmény: robertó69 (67732)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.05 0 0 67741

Elégedett vagyok magammal.

30 lövést sikerült délután leadni. Pingvinkabát, kesztyű, mint a nagyok. Az LGR még pihen, a felhúzás még sok lenne, majd talán egy hét múlva, most LG 300.

És még a lőlapot is eltaláltam - úgy nagyjából. Egész kezdős, de most ennyi telt.
Még szerencse, hogy elhalasztják az olimpiát, húzós lenne a felkészülés a nyárig.

De jövő nyárra tuti a csúcsforma.

python 357 Creative Commons License 2020.04.05 -4 0 67740

Az új MCM Bandi!...

Nehogy befizessek egyre!....:)

Előzmény: bando53 (67737)
-remény- Creative Commons License 2020.04.05 -1 0 67739

Igen!!

BEPI collegánk is pont ezt mondta!Ezért szaladtam és mekk kreáltam magamnak ezt a nicket.

Csak most,csak Nektek,csak ide! ;-)

Előzmény: bando53 (67737)
-remény- Creative Commons License 2020.04.05 -3 0 67738

Éljük!;-)

Volt 87-ben a társaságban egy "barátunk".Ügyvédi munkaközösség vezető létére ritka becsületes ember volt.(tudom,hogy ez maga az oximoron;-D)Véletlenül keveredett Lakitelekre,de ottragadt.Azóta volt MDF-es,FiDeSz-es,KDMP-s.Mentségéül szolgáljon,hogy végig(MSzP-s időkben is)az alkotmányozó bizottság elnöke volt.Most szigorúan párton kívüli,mert alkotmánybíró lett.Biztosan megváltozott a világnézete is.;-)

Előzmény: bando53 (67734)
bando53 Creative Commons License 2020.04.05 -1 1 67737

Te vagy az abszolút túlélő, mivel a "remény hal meg utoljára"!:D

Előzmény: -remény- (67730)
-remény- Creative Commons License 2020.04.05 -1 0 67736

Nem!De a 77éves nagybátyámat most,mielőtt elvitték a mentők,a jókis mentős "megnyugtatóan" ennyit mondott az unokaöcsémnek:haldoklik szegény.;-(

Előzmény: robertó69 (67735)
robertó69 Creative Commons License 2020.04.05 -3 1 67735

"...De ezt én családi körben intézem..."

Nyugtass meg, de gyorsan: ezekben a vérzivataros időkben nem fogyatkozott meg drasztikusan a családod létszáma, és ezért nem kell az állami koszt-kvártély miatt aggódnod??

(Gonosz vigyor)

bando53 Creative Commons License 2020.04.05 -3 1 67734

Lacikám!

Én az összes politikától meg a hazudós, ugatós balf@sz politikusoktól undorodom! " Ahogy az egyszeri  matyó gyerek is megmondta: Ugatnyi könnyű, azt fekve is lehet"!

Csak azt nem tudom elviselni, hogy ebben a mély szarban is b@ktatják egymást, az összefogás helyett!

Éljük meg a szebb jövőt a járvány után is!!!!!

robertó69 Creative Commons License 2020.04.05 -3 0 67733

Vágom én! Csak most, hogy téma volt, eszembe jutott elnökünk múlt heti kis kalandja. Sokkolt akkor, hogy tényleg alkalmaz a Volán ilyen szintűre zsibbadt agyú sofőröket, és most hirtelen eszembe jutott megosztani veletek. Kíváncsi volnék, ha egy buszsofőr miatt esne ki egy személyszállító mozdonyvezető, akkor hol volna az igazság? Már így is hiány van vágánybetyárokból a MÁV-nál a járványhelyzet nélkül is, naponta maradtak el járatok emberhiány miatt...

Előzmény: bando53 (67728)
robertó69 Creative Commons License 2020.04.05 0 0 67732

Igazad van! Mármint nem a szándékosságban ( max. tudat alatt volt az), hanem a most általad leírtakban. Példák, ellenpéldák mindig vannak, és lesznek az emberi esztelenségre.

Hiányzik a második emeleten a természet, de én sem járok kirándulni mostanság, és a kertbe is csak a kollégámhoz mehetnék ki úgymond büntetlenül. De minden hétvégén már nem bírja a szervezetem az ezzel járó  intenzív megterhelést, és igényem sincs rá igazán.;-)

Be kell tartani a rendelkezéseket, törvényeket, aztán ki mit gondolhat róla otthon a négy fal között. Két hete hordom magammal a gumikesztyűt, meg a maszkot a táskámba arra az esetre, ha melóban érne a kötelezővé tétele. Akkor nem ér váratlanul, és fel is fogom venni.

Holnap meg irány egy kistelepülés, mert az erdő szélén egy faházat kell építenünk a kollégámmal. Neked előre megígérem, hogy nem fogok rátüsszögni egyetlen védtelen őzikére sem, ha találkozom egyel véletlenül! ( Vicceltem! Közel 15 éve nyom nélkül eltűnt a három "anyagra" jelentkező középsúlyos allergiám a súlyosan vesekárosító anyagtól, amit rendszeresen szedek. Csak ha megnő az orrszőröm, és csikiz, vagy néha a napba nézve prüszkölök olykor.:-)))

Leszaladtam a szeméttel. Kint a két padon 2-2 néni, és tisztes távolságból beszélgetnek egymással. Ez régen úgy működött, hogy egy pad, mind a négyen együtt, így nem kellett messzire kiabálni. Lehet így is: betartják az ajánlott távolságtartást, és nem szegik meg a kijárási korlátozást sem az egyéni testmozgás engedélyezése miatt. Van köztes út is a két véglet - a pánik, és a felelőtlenség - között!

Előzmény: Törölt nick (67727)
python 357 Creative Commons License 2020.04.05 -5 0 67731

"A "reménnyel" teli Lacus lelkivilágát teljesen felbolygattuk,-így hát jegeljük a témát a  megnyugtatására!...

Szebb jövőt!!!"

De jóúúúú konstatálni,-hogy most  nem vagyok vétkes!!!...

🤣🤣☝️☝️☝️☝️🤭🤭🤭

Vagy mégis?.🤔🤫🤭

-remény- Creative Commons License 2020.04.05 -1 3 67730

Nézd Bandó! Az ilyen "okos" intézkedésektől én is tudnék visítani.Családi körben sírom hozzánk is a kínai modellt.A gyerekjátékon mérgező a festék?Lelőni!A tejpor embereket öl?lelőni!Az arcmaszk nem szűr?lelőni!A kézfertőtlenítő nem fertőtlenít?Lelőni!Zsúfolt buszt intézünk cseppfertőzés idejére?L.....

De ezt én családi körben intézem,nempedig tápot adva annak a néhány idiótának,aki itt éli ki a "másik oldal"iránti "felsőbbrendűségiokosabbvagyok"hajlamait!

Azt gondolom Te is látod,hogy lakozik körünkben nehány "elkötelezett",aki imádja basztatni a többiek "hitbéli"világát.Kit így,kit úgy kihozni a sodrából.Na most Te is az ilyennek,ilyeneknek adtál indítást!Látod,reagált(ak?) is!Azonnal indult az oda-vissza!;-(

Azokra,akik ezt nem látják át előre,azokra Istenbizi nem haragszom. Ők ilyenek,ennyire fussa.

Ezzel szemben azokra akiknek van annyi gyagyájuk(vagy legalább is én feltételezem róluk,hogy van),hogy ki tudják számolni a "következő lépést"és még sem ,vagy mégis teszik,na azokra nagyon!

Előzmény: bando53 (67723)
bando53 Creative Commons License 2020.04.05 -4 1 67728

obertó69  4 órája   0 0 67689

Kiírva minden villamosmegálló kijelzőjére, hogy leállították az összes fűtést/légkondit a járműveken. Akkor voltak azok a jó kis mínuszok. Na most ha a józan paraszti ész alapján abból indulok ki, hogy a hűvös, párás levegő, ami áll egy helyben a bezárt járműben, kedvez a vírusoknak, akkor nem az lett volna a logikus, hogy fűtést csutkára, és menjen a keringtetés? 40 másodpercenként megállók vannak, kinyílik az ajtó, tódul ki a meleg és esetleg fertőzött levegő, jön be alul a cúg, így folyamatosan tisztulhat az ájer. Szerintem...

Robi!

Én ezt a hozzászólásodat említettem röviden a Lacinak szóló válaszomban!

A Feri által írt buszvezetőből is van sajnos forgalomban.

Előzmény: robertó69 (67725)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.05 -1 5 67727

Kicsit úgy érzem, hogy kiforgattad az írásom, vagy szándékosan túlzol...

Szerintem, nem normális dolog, hogy itt Solymáron, a Rózsika forrásnál, hömpölyög a tömeg az erdőbe, a kocsisor meg az út szélén, a kagylós kúttol, az Anna kápolnáig parkol. Vagy a mögöttem lakó szomszédnál, kb. 5-6 gyerek, meg ugyanennyi felnőtt bandázott... Hogy máshol mi van, nem tudom, azon nem is pörgök.

Arról meg, hogy ki kell vinni egy lakásból, egy kutyát sétáltatni, nem tudom, hol olvastad, de nem elleneztem...Akinek meg kertje van, az minek viszi, járványtól függetlenül.

A melómat meg azért nem csinálom jelenleg, mert az egyik kolega 66, a másik 69éves. Szerinted?

Plusz, a gyerekek mindenhol otthon vannak, tehát, a meloink nagy része jegelve van....

De nekem is el kell majd indulnom, ettöl függetlenül, a napraforgót el kell vetnem, talajmunkát is kell csinálnom.

Mert ugye enni kell majd...

Viszont, a törvényeket be kellene tartani, az ajánlásokat meg kellene fogadni, elvégre, nem poénból találták ki őket.

A hajam miatt meg már ne aggódj, az már a multé.:-))

Előzmény: robertó69 (67724)
bando53 Creative Commons License 2020.04.05 0 0 67726

Ferikém, ezt a camping asztalos esetedet nagyon sajnálom, hogy nem láthattam!:-)))

Előzmény: Fricu1 (67691)
robertó69 Creative Commons License 2020.04.05 -4 0 67725

Feri mesélte múlt héten: távolsági buszra ( sima 3 ajtós, nem a csuklós) szállt volna fel. Első ajtó ugye blokád alatt, és az első üléssor is lezárva. Infektológiából doktorált sofőr önkényesen kitolta ezt a határt a középső ajtóig. A maradékon 30 ember szorongott, de szó szerint. És még neki állt feljebb, hogy lehet várni a következőre!

Kistérségben. Késő este. Ha lekési az utolsót, marad a taxi - ha kijön egyáltalán félelmében - vagy 8 kilométer gyalog, a sötét prérin keresztül...

Szóval, én nem feltétlenül bíznék meg minden járművezető járványügyi kompetenciájában...

Előzmény: bando53 (67723)
robertó69 Creative Commons License 2020.04.05 -4 1 67724

Nemrég anyázásig fajult itt a nagy szakmai önérzet. Ne essünk bele újra ebbe a hibába! Mi a gond szerinted abban, ha  (amúgy is közös háztartásban élő) emberek elmennek kirándulni a zöldbe? Szemen prüszkölik az ártatlan őzikét, Húsvéti Nyulat? A jól működő immunrendszerhez kell a jó levegő, a testmozgás, és a stresszoldás is! Amíg nem bandába tömörült nyugdíjas hordák kóborolnak a köztereken, utcákon, mi a bajod az egy egy emberrel, aki kint kóvályog magányosan ebben a szép időben? Látom az ablakból: kihalt utcák, egy egy ember elsétál néhol, max mókusokkal találkoznak, pedig nem külvárosban lakom. Mondjuk, magyarázd meg Pythonnak, hogy a 60 kilós kutyáját ki ne vigye legalább egy nap egyszer sétálni, mert a fürdőszobába ha bezárja hetekre, az nem állatkínzás! Ha ki merészel menni, lefertőzheti fél Budapestet, ráadásul veszélyeztetett korosztály, inkább a kutya, mint ő!. És igen, vannak emberek, akiknek muszáj dolgozniuk! Vagy olyan szolgáltatásban, vagy munkakörben dolgoznak, vagy egyszerűen nem engedhetik meg maguknak az otthonmaradást! Nekem nem fizeti a munkáltatóm az otthon henyélést, mert kőszívű vagyok! De az állambácsi tartja a markát mindenféle fizetnivalóért, ha van munkám, ha nincs! És nincs olyan tartalékom, hogy hónapokig kihúzzam otthon gubbasztva, minden bevételtől megfosztva.

Írtam múltkor példát arra, milyen "törvényszegő" nyugdíjasokkal találkoztam múltkor a piacon. Most meg ha kinézek az ablakon, azt látom, hogy az előttünk lévő parkban két szomszédos padon, jó messze ülve egymástól beszélget  két idős szomszéd néni. Ezelőtt egy padon ültek hárman, négyen, és ment a pletyka egész nap. Most meg átlagban fél óra után tipli.

Én minden reggel elolvasom a hivatalos?? oldalon az aktuális rendelkezéseket, és betartom. Ha elrendelik a teljes tilalmat, azt is be fogom tartani. Ha azt látod, hogy megszegik a huligán nyugdíjasok, kirándulók a rendeleteket, akkor nyugodtan hívj rájuk rendőrt. Akár 500.000.-Ft-ig szankcionálhatják a szabálysértést. Javaslom azért, hogy előtte olvass figyelmesen, és különböztesd meg egymástól a hatályos rendeleteket, az ajánlást, a baráti jótanácsot, meg azt, mi a véleményed az egészről. Merthogy az első kivételével nem szankcionálhatják a többit! Se neked, se nekem nincs jogunk törvényeket alkotnunk, és azt betartatnunk mindenki mással. Erre ott van az a szervünk, akit legutóbb állítólag a többség megszavazott.

A hajadra meg vigyázz! Télen véd a hidegtől, nyáron a tűző naptól, ne pocsékold, ha van rá módod! :-))

Előzmény: Törölt nick (67704)
bando53 Creative Commons License 2020.04.05 -3 1 67723

Lacikám!

Azért gurult el a gyógyszerem, mert ehhez a járatritkítás elrendeléséhez alapból qvára hülyének és rosszindulatúnak kell lenni ám! Akik annyira hülyék, hogy a járvány miatti országosan elrendelt és naponta 100 x szor hallható nagyobb védőtávolságok betartását kevesebb járattal akarják megoldani azok alkalmatlanok bármilyen vezetői és bizalmas beosztásba, mert  kártékony férgek! 

Most a főváros és a BKK vezetése rájátszott a fokozott fertőzés lehetőségére, ezért most kellene őket szétzavarni, vagy inkább személyesen felelősségre vonni. Minősített helyzetben miért nem működik a főváros védelmi bizottsága?  Ilyenkor a bizottság elnöke egyszemélyi felelősséggel tartozik mindenért, amit nem lehet egy beismeréssel egybekötött bocsikával elintézni.

A statisztika szerint országos szinten a megbetegedettek számának 2/3-a Budapesten és Pest megyében él.

Robinak is igaza van a klíma berendezések nem működtetésével kapcsolatosan! A vezetők jobban tették volna, ezt a járművezetőkre bízzák, mert azok legalább tisztában vannak a klíma berendezések működési elvével és működtetésével.

Az én véleményem szerint amit kifejtettem az nem politikai hangú egymásra mutogatás, hanem valós tényen alapszik.

Ami a politikai magatartást illeti az elszomorító, mert a politikusok ismét bebizonyították, hogy a magyar legnagyobb ellensége a magyar. Szomorú, hogy a bajban sincs összefogás, csak a kárálás, a személyeskedő kutyapicsázás, okoskodás és az ökölrázás.

Nagyon remélem, hogy a Húsvét Ünnepe a politikusok f@szságától mentesen fog eltelni!

U.i.Téged valami török átok sújthat a rossz szomszédaid véget. :-)))

Előzmény: -remény- (67697)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.05 -3 0 67722

Persze az nem egy demokratikus államforma!

😁

Előzmény: Révkomárom (67721)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.05 -3 0 67721

Blackout:

Amikor ki akarod vinni a szemetet (a tömházból),

de a katona vagy a rendőr úgy szájba b... puska tussal,

hogy három hétig ki sem mersz jönni a lakásból

és ez idő alatt még a száraz kenyér héját is megeszed,

amit ki akartál vinni anyádnak falura a nyusziknak.

Na jó, lehet hogy ezt egy kicsit eltúloztam ... de 

Indiában már voltak hasonló intézkedések.

Előzmény: Révkomárom (67718)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.05 0 4 67720

Nem kell tovább emésztgetnie....

https://m.origo.hu/itthon/20200405-hetfotol-ingyenes-a-parkolas.html

Segítettek a döntésben...;-)

Előzmény: python 357 (67686)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.05 -3 1 67719

Ész érvekkel....

Na azzal itt semmire nem mész...;-)

Itten, mindenki, mindent is, jobban tud....

Előzmény: Révkomárom (67718)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.05 -3 0 67718

A szlovák kormány még csak ész érvekkel próbálja meggyőzni a népet,

hogy ne legyen országjárás Húsvétkor, szóval mindenki maradjon otthon a valagán.

Nagy a gyanúm, hogy kijárási tilalom lesz elrendelve!

Blackout kistestvére, mert már annak a lehetőségét is elhintették a médiában.

Előzmény: Törölt nick (67696)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.05 -3 0 67717

Mutassam?

szimizso1 Creative Commons License 2020.04.05 -3 1 67716
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.05 0 1 67715

Most jött meg. Te elviszed nekik? ;-)

Előzmény: bosijani (67708)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.05 0 0 67714

Bsszus! Most jut eszembe élő nyuszit ígértem az unokáknak! Most ez is elmarad.

(van egy ismerős, aki tenyészti őket - tőle kértem amikor aktuális volt, aztán vissza is vette őket)

Előzmény: Fricu1 (67712)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.05 -3 0 67713

Biztos vagyok benne!:-)

Tuti, hogy nagy szerepük lehet, valamelyik ilyenkor is nélkülözhetetlen ágazatban....

Előzmény: -remény- (67707)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.05 0 0 67712

Naná! Most jön a nyuszi!

Előzmény: -remény- (67710)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.05 -4 0 67711

Évek, évtizedek óta mondják (a jobb) közgazdászok: Életveszélyes mindenféle gyártást kiszervezni Európából, csak azért, mert ott alacsonyabb a bér és/vagy adóköltség.

Kiszolgáltatottá válik az a gazdaság, amelyik nem képes - legalább egy alacsony szintű önellátásra. Most aztán bszhatjuk.

Ha Kína nem ad - nincs.

Most meg megy a kapkodás...

A vírusra persze nem lehetett számolni (bár de, de ezt most hagyjuk), de bármi más is történhetett volna.

Talán a döntéshozók tanulnak ebből, és drága lesz a tanulópénz. Vagy minden folytatódik a régi módi szerint, mihelyt elmúlik a veszély...

Előzmény: nzsolt18 (67703)
-remény- Creative Commons License 2020.04.05 -1 0 67710

Nekem a Télapó megtiltotta,hogy higgyek bennük!

Előzmény: Fricu1 (67709)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.05 -4 0 67709

"Hány éves vagy fiam? 1000? És még hiszel a mesékben?"

Előzmény: -remény- (67707)
bosijani Creative Commons License 2020.04.05 -5 1 67708

ja,oszt mégsincs az ápolóknak. instán viszont lehet venni....

Előzmény: nzsolt18 (67703)
-remény- Creative Commons License 2020.04.05 -1 0 67707

DOLGOZNI járnak!!! ;-)

Előzmény: -remény- (67706)
-remény- Creative Commons License 2020.04.05 -1 0 67706

Na és mit tippelsz?Az én kis "aran"comcédaim,(európa utolsó természeti népe)tudnak otthon ülni? 

3 tól 83 évesig jön-megy futkos mind,mint a mérgezett egér.Genetikailag ki van csukva náluk a seggükön maradás.

-remény- Creative Commons License 2020.04.05 -2 0 67705
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.05 0 3 67704

Tépem, a nemlétező hajamat. Azt hiszik szabi van....

Aztán meg, ha baj lesz, mindenki hibás lesz, csak ők nem....

Ki ért ezt?;-)

Előzmény: -remény- (67702)
nzsolt18 Creative Commons License 2020.04.05 -1 5 67703

Ja, loptunk Kínátol már vagy 20 repcsi védekezös cuccot....

Előzmény: bosijani (67699)
-remény- Creative Commons License 2020.04.05 -1 4 67702

Eccee élünk ecséém!   ;-)))

A 80+ os szomszédom megy világgá nézelődni.De reggel ám!      "most szabad!"

Visítani tudnék.

Előzmény: Törölt nick (67696)
Flexon-beton Creative Commons License 2020.04.05 -6 2 67701

És még 2+  tőlem, mert a gép csak egyet enged.

Előzmény: bosijani (67699)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.05 -4 1 67700

Van aki, visszasírja azt aki lopott, és csődbe vitt kis híján mindent. 

bosijani Creative Commons License 2020.04.05 -5 5 67699

van,akinek csak az az alkalmas,aki lop.

python 357 Creative Commons License 2020.04.05 -6 0 67698

🤣🤣🤣...A "reménnyel" teli Lacus lelkivilágát teljesen felbolygattuk,-így hát jegeljük a témát a  megnyugtatására!...

Szebb jövőt!!!.....☝️🤭🤭🤭

Előzmény: bando53 (67692)
-remény- Creative Commons License 2020.04.05 -2 5 67697

Bandóbrácsi!Ha most itt a kis szurkapiszkádra akad reakció és kialakul egy politikai felhangú vissza és egymásra mutogatás,ígérem vastagon elküldelek a csába!Végre a minden nap becsempészett piszkoskodásokra nem reagál a "másik oldal"erre most még Te is rakod a tüzet.Könyörgöm,itt,most neee! Békével haljunk bele a FRICU kórba!;-)

Jön a Húsvét hétvége!Végre!Most legalább négy napig lehetünk itthon!;-)

Előzmény: bando53 (67692)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.05 0 0 67696

Ez lenne a megfelelő hozzáállás...

Én itt sajnos csak azt látom, hogy megy a bandázás, kirándulás az erdőbe tömegekben, stb....:-(

Szerintem, húsvét hétvégére, kijárási tilalom lesz. Mert ezt a sok öntudatos f@szkalapot, máshogy nem lehet majd otthon tartani.....:-(

Előzmény: Fricu1 (67695)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.05 -2 2 67695

Mi a fagyóból élünk, meg kenyeret sütünk (egész jó).

Egy szállítmányt kaptunk a gyerekektől, ők házhozszállítva rendelték. Ez van.

Csökkentjük a kijárkálást, kb. a nullára, hogy ne okozzunk gondot másnak. Ez a legkisebb rossz.

Előzmény: Törölt nick (67694)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.05 0 0 67694

Nem tudom. Nálunk, csak a madarasteszkó van. De én, nam járok.....

Az asszony, a nyersanyag beszerző...;-)

Előzmény: Fricu1 (67693)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.05 0 0 67693

A Tesco is csökkentette a nyitvatartási időt - a hírek szerint (nálunk nincs).

Előzmény: Törölt nick (67690)
bando53 Creative Commons License 2020.04.05 -4 2 67692

Ez a beismerés tuti, hogy sok ezer megbetegedéshez vezet! 

Ha az előző főpolgi tette volna ugyan ezt, akkor most teli szájjal harsognák, hogy népirtó fasiszta!

Fricu1 Creative Commons License 2020.04.05 0 1 67691

Nem vagyok nagy piás, de megesett, hogy egy összecsukható kemping asztal lábai közé úgy bekeveredtem, hogy az istennek nem találtam a kivezető utat. Olyan 60 centi magas, 80 x 60 centis lappal...

(nem vagyok büszke rá, bár a lovagiasságomnak volt köszönhető az állapotom)

Előzmény: robertó69 (67687)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.05 -3 1 67690

Sokmindent nem lehet várni tőlük. A józan észt, nyomokban sem taláni...:-(

robertó69 Creative Commons License 2020.04.05 -3 0 67689

Kiírva minden villamosmegálló kijelzőjére, hogy leállították az összes fűtést/légkondit a járműveken. Akkor voltak azok a jó kis mínuszok. Na most ha a józan paraszti ész alapján abból indulok ki, hogy a hűvös, párás levegő, ami áll egy helyben a bezárt járműben, kedvez a vírusoknak, akkor nem az lett volna a logikus, hogy fűtést csutkára, és menjen a keringtetés? 40 másodpercenként megállók vannak, kinyílik az ajtó, tódul ki a meleg és esetleg fertőzött levegő, jön be alul a cúg, így folyamatosan tisztulhat az ájer. Szerintem...

Előzmény: bando53 (67683)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.05 -3 0 67688

Koronás hírek,

akit irritál a téma, lapozzon nyugodtan, ne a hírhozót csesztesse.

Elkészült a pécsi matematikusok új elemzése, előrejelzése.

Jó hír, hogy működni látszik a kijárási tilalom. Ennek köszönhetően a kb. a harmadára csökkent az érintettek várható száma. Ami hatalmas eredmény. Időben viszont kitolódik (nincs ingyen ebéd). Tegnap júni 12.-e környékére várták a tetőzést. Az is látható, hogy a napi csökkenés lassul. Új döntések lesznek szükségesek.

Vagy maradnak a jelenlegi intézkedések (esetleg enyhítik) és akkor 1,5 M környéki érintett lesz, vagy tovább szigorítanak, de akkor a nyár is rámegy. A Húsvét fontos lesz. Ha nem indul meg az ország, mint egy átlagos évben, akkor sokat javulhatnak az adatok, mert több napig a melósok is otthon dekkolnak. Ha viszont nem javulnak tovább az adatok, akkor nem lesz érdemes gazdaságilag elhúzni a görbét. Gondolom ezt értitek, nem részletezem.

Március 20.-i előrejelzés

A tegnapi (04.03) jóslat (a bordó vonal):

Egy hónappal később lesz a tetőzés, de harmad annyi érintett. A Taiwani görbe egyre kevésbé jöhet össze.

robertó69 Creative Commons License 2020.04.05 0 0 67687

Na jó! De ne add tovább! Annyira ciki! Szóval, Újév hajnalán, a szétdobált romokból ítélve megihattam vagy két üveg alkoholmentes, citromos sört is a rendes piák mellé.:-((

Nem 100 %, de azért az egyik nyakát még reggel is markolásztam, így nem kizárt sajnos.:-((

Előzmény: python 357 (67678)
python 357 Creative Commons License 2020.04.05 -5 3 67686

Beismerte a tévedését Geri!.....

De az ingyenes parkolást még emésztgeti!...

Ennyire alkalmatlan fő polgi még nem volt a történelemben!...:))

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.05 -3 1 67685
bando53 Creative Commons License 2020.04.05 -5 1 67683

Gyuri!

Mi a véleményed a múlt heti ritkított járatú, ezáltal zsúfolt Bp-i tömegközlekedésről? :-(((

Előzmény: python 357 (67682)
python 357 Creative Commons License 2020.04.05 -5 0 67682

😄😄☝️☝️☝️....

Előzmény: Törölt nick (67680)
python 357 Creative Commons License 2020.04.05 -5 0 67681

Zoli!!.....🤣🤣🤣🤣

Légy laza,vasárnap van szép az idő!...

Csak vicc volt!.....:-D

Előzmény: ZoliD65 (67679)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.05 -4 5 67680

Ha már annyira tetszett némelyikötöknek...és, hogy az öt karikás pandacsöki úrnak is megfeleljen CENZÚRÁZVA!!!:-D

ZoliD65 Creative Commons License 2020.04.05 -5 0 67679

nem tudom mit látsz ,a lőlap felső felében van minden, Másfélszeres táv kb, másfélszer gázabb pozícióból , 2x-es befoglaló mérettel nagyjából , 35 mm-be kéne benn lennem , így ez több mint jó 

Előzmény: python 357 (67677)
python 357 Creative Commons License 2020.04.05 -4 0 67678

:-D...Mesélj róla!..🙏🙏😄😄

Így itt négyszemközt!.....

Előzmény: robertó69 (67657)
python 357 Creative Commons License 2020.04.05 -4 0 67677

:-D.....Hát az a 6 órás alul?...🤣🤣🤣☝️

Előzmény: ZoliD65 (67659)
python 357 Creative Commons License 2020.04.05 -4 0 67676

Jujjjj.....❤❤❤❤......:-D

Előzmény: Révkomárom (67656)
ZoliD65 Creative Commons License 2020.04.05 -5 0 67674

az lemaradt ,30 m....

szimizso1 Creative Commons License 2020.04.05 -5 0 67673

Ez nem gyenge! :-) Párszor megnéztem a videót :-D

Előzmény: .psp (67671)
.psp Creative Commons License 2020.04.04 -4 0 67671
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.04 -6 1 67670

Végre Szlávik doki nyilatkozott a 444-en.Többet ér mint az összes politikus együttes nyilatkozata.

szimizso1 Creative Commons License 2020.04.04 -5 1 67669

Látom Te is kivágtad a zsákszáját! :-) Géza fater berágott Rád rendesen :-D

Előzmény: pityy palko (67626)
nyugi44 Creative Commons License 2020.04.04 -1 0 67668

Járni már tudok, nem kell tolókocsi, az ott pihen a pincében. Viszont a betöltéssel vannak gondjaim. Nem igazán érzek az ujjammal és hol mellé rakom, hol fordítva, vagy elejtem a skulót, az egyelőre türelemjáték. Támaszték nélkül meg nem tudok lőni, mert max vállmagasságig tudom megtartani a kezem, ha már van is benne valami, és azt sem sokáig. Bal vállamon leszakadt a delta izom és nem lett vissza varva, a vállízület is beállt, nem működik rendesen és idegi érintettség is van. Azt mondták a dokik maradandó. Műtéttel 50% eséllyel lehetne jobb de kockázata van, mert a rossz beidegződés miatt, akár rosszabb is lehet és akkor annyi a kezemnek. Úgy döntöttem akkor marad így, legalább ennyire tudom használni.

Ezek szerint te is azok közé az emberek közé tartozol akikre felnézek a küzdelmük és kitartásuk miatt.

Előzmény: robertó69 (67666)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.04 -1 2 67667

Ne vedd el a kedvem, holnap újra megpróbálom az állót. Egy hete még nem ment - meglátjuk.

Ez toxikus - és végleges, nincs menekvés.

Viszont ma kicsit matattam kint, hát olyan gyenge vagyok, mint a harmat. Ha az orvosom engedi - megyek bringázni.

Van kerékpárút, ember nincs, szóval nem leszek veszélyben és más se.

Előzmény: nyugi44 (67665)
robertó69 Creative Commons License 2020.04.04 0 0 67666

Amikor szétműtöttek, és bénult ez-az, meg eltorzult az egész nyak - hát - gerinc izomzat, újra kellett tanulnom lőni. Pisztolyban már tutira nem leszek Olimpiai bajnok! :-D Léges OB.-n garantált az utolsó helyek egyike, de ki nem sz..a le? Akkor is indulok, ha van rá módom! :-)))

Most tavasszal, az utolsó - a záróra előtti - kiemelt versenyünkön úgy indultam, hogy a varrat tartotta össze a hüvelykujjamat hosszában. A bal kezem csak alibiből volt nálam.:-DDD

Legalább megtanultam egy kézzel ( + szemöldök^nyelv) tárazni, tölteni! :-)))

Sörétest a sporik töltötték nekem, a nagykal. pisztolyt meg csőre húzták az elsőnél- mert nem tudtam biztonságosan magamtól, megfelelő pozícióban.;-) Akkor is jól érezzük magunkat, ha bele döglünk is! :-))

Csak azért nem szoktam javasolni azt ilyenkor, hogy gyere el "csak" nézőnek, mert ha az ember bénán, rokkantan is, de megérzi a verseny hangulatát, akkor már bánja, hogy nem hozta magával a légpuskáját...;-))

Amúgy jórészt ülve, támasztékból kell lőni nálunk. Aki pl. fél lábbal jön hozzánk, az az állónál is ül természetesen. Másként nem is engedjük, mert nem biztonságos. Szóval, ha nem kerekesszékkel kell jönnöd, akkor szabad a pálya! Sajnos a lőterünk 2 méterrel az utcaszint alatt van, és nem tudunk rokkant mentesíteni.:-((

Előzmény: nyugi44 (67665)
nyugi44 Creative Commons License 2020.04.04 -1 1 67665

Tudom én azt Robi, sosem érdekelt a verseny végeredménye, sokszor jobban örültem a barátok sikerének. Csak tudod szarul esik az embernek, mikor tudod mire voltál képes és most mire. Lassabban tud átállni, mint amilyen gyorsan megtörtént. Kell egy kis idő míg feldolgozza magában, hogy innentől ez van, ennyi és nincs tovább. Azt is tudom, hogy sajnos vannak itt páran akiknek még tőlem is rosszabb a helyzetük. Ők sokszor erőt adnak, látva, hogy nehezebb helyzetben is foglalkoznak a légpukkantókkal és nyomatják. Tisztelet nekik érte.

Előzmény: robertó69 (67648)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.04 -1 2 67664

És egy kis öröm a napból:

A középső unoka küldte (6). Felhívom a figyelmet a dizájnos "o" betűjére. Ez saját találmánya. Nem semmi egyéniség.

A múltkor megfenyegettem: Gyere ide, hátrakötöm a sarkad! A válasz: És mi ezzel a pobléma? (az "r" nem tökéletes) - és megvonja vállát, vigyorog.

Fricu1 Creative Commons License 2020.04.04 -1 2 67663

Mit gondolsz mi miért segítettünk be az MHSZ-es öreg katonatisztnek, mikor havonta jöttek egy-egy osztállyal lőkiképzésre?

Mint nálatok: lőpad + árokkal az állóhoz. A fekvő tökéletes magasságban volt. Hogy segíthessünk persze.

A fiúk ügyesek voltak, lőttek, ahogy tanulták otthon, de a csajok - nos ők pátyolásra szorultak. Volt amelyiket kétoldalról is segítettük. Önként!

Előzmény: robertó69 (67658)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.04 -3 2 67662

Mert hitelem van. Pontosabban az asszony nevén van a kishiteles kocsi, arra van havi törlesztés még pár hónapig. Írtam pár hete. Hitel, kötelező, Casco - egyben sokkal olcsóbb volt. A kamat szinte kikerül "ingyen".

Előzmény: pityy palko (67646)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.04 -3 2 67661

Az asszonyra szorulok ebben a tekintetben (is).

Neki van rendszeres fizetése, számlája. Felesleges kettőre fizetni. Netbankolok, de már azt se az OTP-vel, valami online izével. Biztonságosabb és olcsóbb. Arra a számlára csak akkor teszek, ha utalni kell, a hackerek bekaphatják, nincs mit lelopni.

Aki megnézi a Pénz mint adósság című kis esszét a tyúbon, az megérti miért az ódszkodásom. Tanulságos.

Előzmény: .psp (67644)
ZoliD65 Creative Commons License 2020.04.04 -5 0 67660

ez két  napos történet Térdelőbe szabad kézből . 

ZoliD65 Creative Commons License 2020.04.04 -5 0 67659

Előzmény: python 357 (67633)
robertó69 Creative Commons License 2020.04.04 -1 2 67658

Látszik, hogy ki közülük a profi! ( zárt cipő, + takart dekoltázs! ;-) "Élménylövészeten" szedtem már ki dekoltázsból, meg lábujj közül forró hüvelyt! Szerencsére katonafeleség volt! Annyira fegyelmezett volt, hogy a töltött fegyvert szigorúan a  lőirányban tartva sikoltozott segítségért! Nem vicc, bár tény, hogy nekem akkor vicces volt! :-))

Szakszervezeti versenyen - Vasutasnapon - meg egy ifjú hölgy a kispuskás lövészeten tökéletes pozícióba feküdt fel a lőtéri fekpadra, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva. Betakartam pufajkával. Azt mondta, nem fázik, nyár van. Erre megjegyeztem, hogy nem a hőháztartása miatt aggódtam, csak feltűnt, hogy vagy hatan állnak mögötte - férfiak - és nem a lőtudását nézik, hanem a tömést a fogában... a miniszoknyája irányából.:-DDD

Szóval, ha lőtérre megyek, én is otthon hagyom a csini szandimat, meg a nyitott, flitteres topomat. Jobb a békesség.:-)))

robertó69 Creative Commons License 2020.04.04 -1 1 67657

Nem akarok sokkot okozni az ártatlan galamblelkedben, de akkor volt tevepatája a "csajnak", amikor nekem pu..m! ;-) Bár pöcsös lánynak határozottan csinos volt! :-))

Ébredtem már durvábban is egy átbulizott Szilveszter után! ;-)))

Előzmény: python 357 (67649)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.04 0 1 67656
Előzmény: python 357 (67655)
python 357 Creative Commons License 2020.04.04 -3 1 67655

😄😄😄....Fő a jókedv!.....

Előzmény: Révkomárom (67654)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.04 0 0 67654

Hülyéskedésnek is vannak határai!

... és én úgy érzem, hogy egyre hülyébb vagyok!

😁

Előzmény: python 357 (67653)
python 357 Creative Commons License 2020.04.04 -3 1 67653

Jajjjjj de frivol vagy,-komolyan mondom elpirultam!..🙏🤣🤣🤣

Előzmény: Révkomárom (67636)
python 357 Creative Commons License 2020.04.04 -3 1 67652

:))).Feltámasztom azért,-de nem asztalra babzsákra vagy bipodra!

Ülve és felhúzott térdre támasztott alkarral 17 méterre...

Azért rendesen remeg a szálkereszt igy is a sziv dobbanásának a ritmusára:)...

Előzmény: nyugi44 (67640)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.04 0 1 67651

Előzmény: pityy palko (67646)
python 357 Creative Commons License 2020.04.04 -3 1 67650

Maradhatott volna nyugodtan...

Elvégre offoló vagy mi a szösz ez a topic..:)

Előzmény: Törölt nick (67645)
python 357 Creative Commons License 2020.04.04 -3 1 67649

😄....Csak színesíteni akartam egy kicsit az itt lakók életét,-mert a sok végítéletes világvégét jövendölős baljós postok

nem tesznek jót a lelki egészségnek!..Remélem nem törlik,mint a kötözött sonkás és tevepatás szépségek fotóit!...☝️☝️🙏🙏🙏

Előzmény: robertó69 (67647)
robertó69 Creative Commons License 2020.04.04 0 1 67648

Rosszul állsz a dologhoz! Egy eleve játszósra tervezett verseny a többségnek eleve nem a nyerésről szól! Bár tény az is, hogy nyerni jó! ;-)

Sőt, vagyunk páran úgy, hogy a "komolyabb" versenyen sem a mindenáron dobogóra állás a cél. Ha megvered magadat (tudásszint), vagy csak hozod a szokott formádat, az már több, mint jó!

Jó társaság, jó kaja, ..jó, hogy nem hagytam otthon a puskámat! :-)))

Előzmény: nyugi44 (67638)
robertó69 Creative Commons License 2020.04.04 0 1 67647

Évek óta oltjuk egymást ezerrel. Még ha véletlenül komolyan is veszel néha, akkor sem kell ide személyes dolgokat (fénykép) kiraknod szerintem. Ha a lőlapot lyukasztod, az egy dolog. Annak a képével később nem lehetnek személyiségi jogi gondok.;-)

Amúgy meg várunk szeretettel! S nem utolsó sorban: otthon, egyedül, nyugodt környezetben nem ugyanaz lőni, mint amikor a lőállásban a rég nem látott képem miatt egy erős stressz helyzettel szembesülsz!:-)

pityy palko Creative Commons License 2020.04.04 0 1 67646

Hát most ezt nem értem! Ha nincs bankszámlád, akkor sem debit, sem credit kártyád nem lehet, de akkor miért érdekel ez az egész???

Előzmény: Fricu1 (67643)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.04 -1 0 67645

Mi a ronda egy elegáns női mellen, akton, a hosszú lábaira volt netán kifogás?, nyilván nem egy Godzillát teszek fel hébehóba?, komolyan a legközelebbin rámontírozok egy kétlövetű fegyvert is , hogy megnyugodjon honaljkutyás úr is! :-D

Előzmény: python 357 (67620)
.psp Creative Commons License 2020.04.04 0 0 67644

Boldog ember vagy :-)

Előzmény: Fricu1 (67641)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.04 0 0 67643

Akkor utalás esetén nem kell szólni külön?

Én néztem a honlapjukat, de nem találtam meg a nyilatkozatot. Be meg ugye nem mennék...

A telefon még máskor is esélytelen, most kihagynám. Meg ugye a szó elszáll - bármit mondhatok, ha nincs papír.

Azért fura logika. Azt gondolnám, ha valaki olyat szeretne, ami nincs a szerződésében, akkor neki kelljen jelentkezni, nem annak, aki tartja magát a rutinhoz. Józan ésszel azt mondanám, hogy a további rendszeres utalás "ráutaló magatartás". Aki szüneteltetni akarja a törlesztést - szóljon.

Aki nem annak nincs teendője.

De most különleges a helyzet, ez legyen a legnagyobb bajunk.

Előzmény: pityy palko (67642)
pityy palko Creative Commons License 2020.04.04 0 0 67642

Jól érted! Annyi változott, hogy most minden hiteltörlesztést felfüggesztettek, tehát ha eddig havonta automatikusan levonták a folyószámládról a hitelkártyáddal felhasznált összeget, most nem teszik, csak ha külön kéred.

DE, ha te átutalod, akkor természetesen jóvá írják. (Ehhez nem kell semmi kérvény).

Én sem szeretném halmozni, mert minek?

A bankosok azért biztatnak arra, hogy ne kérvényezz, mert így egy hónap helyett három hónapra kapsz kamatmentes kölcsönt. (Csak persze ez olyan mint a seregben a parancs baszogatása, csak szaporodik)!:-)))

Előzmény: Fricu1 (67631)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.04 0 0 67641

Mire gondolt a költő?

Bocs, banki ügyintézésben nem vagyok jártas, számlám sincs.

Előzmény: Révkomárom (67635)
nyugi44 Creative Commons License 2020.04.04 -1 0 67640

ú bammeg ... mindegy mennyi az a szokott táv, de kézből feltámasztás nélkül ez igen szép akár 10 m-ről is. Tényleg lehet felkötözni a fehérneműt.

nyugi44 Creative Commons License 2020.04.04 -1 0 67639

Azt nem tudom kell-e, hogy automatikusan megy tovább vagy automatikusan halasztják, nem tudom melyik verzió van, de az biztos, hogy a nővérem a biztonság kedvéért szólt és nagyon győzködték, hogy halasszon. Persze esze ágában sem volt.

Hogy máshol is így van-e, nem tudom, érdemes inkább rákérdezni, az a biztos.

nyugi44 Creative Commons License 2020.04.04 -1 0 67638

Csak helyeselni tudom a megünneplést a lőtéren! Bár úgy voltam vele a versenyekről meg hasonló összeröffenésekről már lemondhatok, max a biztos utolsó helyre nyerő vagyok, akkor meg minek, de ez az ünneplés megér egy misét.

Igen a tisztelet részemről kijár mindenkinek aki teszi a dolgát legyen az védőnő vagy postás vagy ... mert bizony nekik van kockázata.

A védőnőket mondjuk amúgy is tisztelem aki érti, tudja a dolgát és úgy is tesz. Még nem volt vírus 2 éve mikor a balseben feküdtem Nyíregyházán és bizony elég tehetetlen és kiszolgáltatott voltam. A megértő és rutinos védőnők nélkül hááát nem tudom mi lett volna.

Nem hiszem hogy olvassa de köszönet Kovács Erzsikének a hozzáértő és segítőkész hozzáállását. Sajnos személyesen nem tudtam azóta se megköszönni neki, pedig jópárszor bementem, de pont nem volt műszakban.

Előzmény: Fricu1 (67628)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.04 0 0 67637

Hú, ez rövid kérdés mindig más értrelmet nyer!

Kérlek bocsáss meg nekem az otrombaságomért!

Előzmény: Révkomárom (67636)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.04 0 0 67636

Ami el is sült?

:-) :-) :-) 

(Elnézést)

Előzmény: python 357 (67630)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.04 0 0 67635

Ez nálunk is van.

Az 'én' bankomnál (jó ... ez más ország) kérvényezni kell, ha pont igényelni szeretnéd!

Úgy látom egy rugóra jár az agyuk ... a 2 ország vezetőinek.

Remélem nálatok is lesz BLACKOUT, ha nálunk megcsinálják!

python 357 Creative Commons License 2020.04.04 -2 0 67634

:-D.....Simán rosszindulat!...Pár  éve feltett egy összesítést ,-hogy ki hányszor jelentett a moderációnak!!..

Több órát dolgozott rajta,elszànt hivatástudattal!...😄

Előzmény: szimizso1 (67632)
python 357 Creative Commons License 2020.04.04 -2 0 67633

Csak szólok Robi!...😁

Kössétek fel a gatyátokat,-mert igen jóformában vagyok a vírusok egyedi likvidálásnak köszönhetően!.Egy lővés egy vírus!..☝️😉

Ezt egy órája tettem a lőlapra a szokott távon ülveszilárd letámasztás  nélkül!.

Öt JSB EE-vel küldtem meg a lőlapot a Steyr 110FT-vel!....

Előzmény: robertó69 (67624)
szimizso1 Creative Commons License 2020.04.04 -2 0 67632

Nem tudom mi baja volt azokkal az altestekkel erénycsősz barátunknak. Így 53 évesen már elég nagykisfiú vagyok, hogy ilyenekben gyönyörködjek. Persze van kinek a hónaljszőr a fétise. Én azt is tiszteletben tartom! :-) 

Előzmény: pityy palko (67626)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.04 -1 0 67631

Jól értem?

Most annak kell jelentkezni a bankjánál, aki NEM akar halasztást?

Ez meg mi a szar? A ráutaló magatartás (a részlet befizetése) nem elég?

Ha valaki biztosat tud, írja már meg légyszi.

Előzmény: nyugi44 (67615)
python 357 Creative Commons License 2020.04.04 -2 0 67630

🙏😃😃..Az utolsó mondatot igen szépen sikerült megfogalmaztam!

Előzmény: python 357 (67629)
python 357 Creative Commons License 2020.04.04 -2 1 67629

-D....Egy kis kóstoló a jobbik felemről...☝️😃

És megyük mindenképp,mert biztos kezűnek tűnik,.....a 208-as Hammerli-vel nem jött ki a feketéből 25 méteren..Pedig akkor volt életében  először a kezében először pisztoly!.:)

Fricu1 Creative Commons License 2020.04.04 -1 0 67628

Ismersz Robi.

Nem húzom fel magam. Higgadtan érvelek, bizonyítok, cikkeket olvasok el, körbejárom a témát a legnagyobb alapossággal. És még így tévedhetek, nem vitás. De sosem terelek, használok fel oda nem illő tényeket, adatokat, nem személyeskedek.

Viszont tény, hogy makacs vagyok - egyetlen hibám, a szerénységet leszámítva.  :)

Pláne, ha méltánytalanságot érzékelek. Érdekes, ha engem csesztetnek, azt jobban viselem - én meg tudom magam védeni (ha akarom).

A legutóbbi esetben azért kardoskodtam ennyire, mert öreg koromra megtanultam: nem számít a vagyon, a hatalom, semmi hasonló. Ha el kell menni csak egy marad: Mit hagytál magad mögött? Hogy emlékeznek rád az itt maradottak? A neved, a becsületed.

Ezért, és azért mert itt senki nincs aki ismerte volna, tehát mellé állhatott volna és meggátolhatta volna, hogy számításból, butaságból erodálják a jó hírét.

Ez így nem fair. Ezt tényleg rosszul viselem.

A vírusos dolgokat meg muszáj követnem. Érintett vagyok, a lányom is orvos, ha nagyon rosszra fordul a helyzet neki is mennie kell, hiába bőrgyogyi. És olaszban, spanyolban a harmaduk meghalt (ápolók, nővérek, orvosok). Ő hatévesen vesztette el az édesanyját, tudja mi várna a gyerekeire. Ő sem magát félti, a két kisfiát, minket.

De nem régen linkeltem a Semmelweis közleményét ami azt mondja, hogy bármennyire is légből kapottnak tűnt eleinte - mégiscsak lehet abból előnyünk, hogy még Rákosiék elkezdték ezeket az oltásokat anno.

Az ötvenes-hatvanasas években a járványügyi dolgok világszinten is példamutatóak voltak nálunk. Vagy a védőnői szolgálat. Kuriózum, járnak ide tanulmányozni. Máshol vagy ápoló-vagy gyerekorvos. Közbül nincs senki.

Azóta persze bezárták a tödőszanatóriumokat - kellettek a kastélyok szállodának. De a TBC nem tűnt el, Ukrajnában, Romániában rengeteg az új fertőzött, és már itthon is. Sok közöttük olyan szuper-bacival fertőzött, ami minden korábbi antibiotikumra érzéketlen. Atombomba kell, hogy kiírtsa.

Reménykedjünk, hogy ezzel szerencsénk lesz. Én optimista vagyok.

És naná, hogy megünnepeljük, ha vége. És mi mással, mint egy jó kis lőtéri bulival. Csak akad egy hétvége rá.

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.04 0 0 67627

:-DDD

Jó, így értető.... De nálam, ezek a veszélyek nem fenyegetnek.... Vagy mégis?

:-)))

Előzmény: robertó69 (67625)
pityy palko Creative Commons License 2020.04.04 0 0 67626

Eltűnt a sonka és ha most rakod fel a hajósba, a végén még bajod eshet!:-(

Előzmény: szimizso1 (67601)
robertó69 Creative Commons License 2020.04.04 0 1 67625

Én nem szeretek egyedül lenni! Irtózok összezárva lenni egy hülyével! A valódi karanténtól is csak ezért parázok! Ráadásul még a pálinkámat is megissza a végén...:-DDDD

Előzmény: Törölt nick (67623)
robertó69 Creative Commons License 2020.04.04 0 0 67624

Ha egyszer vége ennek az agymenésnek, már csak miattad is megpróbálom megcsinálni azt a bizonyos búcsú precíziós versenyt! No meg Gyuri Bácsi kedvéért! Na jó! Bevallom, esetében titokban reménykedem, hogy elhozza magával új élete jobbik felét, és nem lesz olyan, mint Columbo felesége: még senki nem látta a 10 évad alatt.;-)

Beszéljünk itt ezentúl inkább a sz..ról, a gusztustalan ételekről, és a ronda nőkről: attól kevésbé fogod felidegelni magadat! Csatlakozz hozzám: majd ha lement mindent, számadást csinálunk, és kész, addig meg engedjük el a témát!

Előzmény: Fricu1 (67603)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.04 0 0 67623

A tárgyilagosságot, következetességet nem szeretik az emberek. 

Van köze, az elmagányosodáshoz....

Mondjuk én spec. a legjobban, egyedül szeretek lenni...:-)

Előzmény: pityy palko (67619)
robertó69 Creative Commons License 2020.04.04 0 2 67622

Látom, hozod a szokott formádat! :-((

Irak, Afganisztán, ccc.

Ha volna benned egy kis erő, és tartás, akkor nem keresnél háborús övezetet az ivásra! Az meg sem fordul a fejedben, hogy azért is lehet inni, mert jól esik?

Én ezt az egy okot tudom felhozni magamnak az ivásra. Stressz oldónak ott a jóga, meg az aszketikus életmód. Meg a drogok. ;-)

( Csak vicceltem! De tényleg elkeserít kicsit, ha magát az alkoholizálás örömét mindenféle koszos rongyba csomagolva próbálják eladni. Igyunk már végre csak magáért az ivás öröméért! közeledik a Húsvét: attól hogy nem megyünk el locsolkodni otthonról, még ihatunk a szeretteink, barátaink, ismerőseink...a postás, a váltókezelő, és más ismeretlen, de áldozatos munkát végző ember egészségére!:-DDD)

Előzmény: nzsolt18 (67503)
python 357 Creative Commons License 2020.04.04 -2 0 67621

:)...Nem leszel magányos,-sokan próbálnak tárgyilagosak lenni!...

Viszont akik miatt a magányosságtól tartasz,-azok jó ideig

fogják még rágni a kefét,.....évtizedekig!..☝️🙂

Előzmény: pityy palko (67619)
python 357 Creative Commons License 2020.04.04 -2 0 67620

🤨...Hová lett a tevepatás hölgy?..

Annyira gusztusos volt,és vajon ki töröltette?..

Előzmény: szimizso1 (67609)
pityy palko Creative Commons License 2020.04.04 0 1 67619

Én sem tartozom a csodálói közé, de aki időt nyer, az életet nyer! Megpróbáltam tárgyilagos lenni, habár azt mondják, hogy a teljes elmagányosodáshoz a legbiztosabb út, ha tárgyilagos vagy!:-)))

Előzmény: nyugi44 (67615)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.04 0 0 67618

Persze, lehet, hogy valamit félre értettem, vagy nem fogtam fel... Ki tudja..

Előzmény: Törölt nick (67617)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.04 -1 1 67617

Pont tegnap néztem a vele készült beszélgetést. Egyszerűen, rossz ötletnek bizonyult, mondta, és legalább a reggeli órákban, vissza állítják a menetrendet. Ők találták ki, spórlás címén. Hát nem jött be..

A saját fülemmel hallottam, ő mondta....;-)

Előzmény: szimizso1 (67614)
nyugi44 Creative Commons License 2020.04.04 -1 0 67616

Na én sem veszek fel semmilyen hitelt semmire.

Csak egyszer anno több mint 10 éve tettem meg, lakásvásárlásra KAMATMENTES KÖLCSÖN-t vettem fel, de akkorát szívtam vele. Ugyanis az volt a szerződésben, hogy 3% kezelési költség terheli. Na gondoltam az tyúkfing. Csak azt felejtették odaírni, hogy a teljes összeg 3%-a havonta!!! Így gyakorlatilag 6e Ft törlesztés mellé havonta fizetek 3600 Ft kezelési költséget 35 évig!!! Nesze neked kamatmentes kölcsön!!! Később mikor rájöttem, gondoltam kifizetem egyben és megúszom a kezelési költséget, hisz akkor nem kell havonta levonogassák és "kezeljék". Á nem úgy van az. Befizethetem, de akkor a hátralévő kezelési költséget is egyben ki kell fizetni!!! (OTP)

N akkor inkább fizetem még 23 évig (ha élek addig) és az inflálódó forinttal meg azt kezdenek amit akarnak. Valahol az inflálódással valamennyit nyerek vissza, de akkor is szívás ez a kamatmentes kölcsön.

Előzmény: Donci62 (67612)
nyugi44 Creative Commons License 2020.04.04 -1 0 67615

Azért én nem ájulok el a Viktor atyánktól, mert nehogy azt higgyétek, hogy jól járnak a hitelesek ezzel a halasztással amit most is kaptak. Nem adják azt a halasztást ingyen. Annyira nem, hogy a nővérem szólt a banknak, hogy nem kér halasztást, továbbra is szeretné fizetni mint eddig, erre félóráig győzködték, hogy de így , de úgy. Na mikor látták nem megy, azt mondták rendben, erre még aznap felhívták a bankból (érdekes módon megtalálták, nem úgy mint amikor az pógárnak van szüksége rájuk), hogy gondolja át és inkább a halasztást válassza, és de és bizony. Hát nem választotta. Gondoljátok, hogy azért ágálltak a halasztás mellett mert hú de segíteni akarnának?

Előzmény: pityy palko (67593)
szimizso1 Creative Commons License 2020.04.04 -2 1 67614

Most mondta be a retyórádió híreiben, hogy KG főpolgármester kérte a BKK igazgatóját, hogy állítsa vissza a normál menetrendet, mert zsúfoltak lettek a buszok. Szóval nem ő rendelte el a járatritkítást.....

Donci62 Creative Commons License 2020.04.04 -1 0 67613

Ekkora tevepata a világon nincs még-egy!!!!:-DDDD

Előzmény: Törölt nick (67608)
Donci62 Creative Commons License 2020.04.04 -1 0 67612

Ja, valahogy így volt!

Addig lazán és jól éltünk, minden megvolt a törlesztés mellett is (nyaralás, autó, hétvégi kirándulások, stb.).

A jövedelmünk 30-40%-a ment a törlesztő részletekre, ám a váltás után ez 80-90% lett.

Nehezen, de átvészeltük.

Én akkor megfogadtam, hogy soha, semmilyen pénzintézettől nem veszek fel hitelt.

Nem tartottam meg a fogadalmat, rá is faragtam egy devizás lízingre.

Kinyögtem, felálltam belőle, de most már tényleg soha nem fogom a bankárokat gazdagítani semmiféle hitellel, inkább ne legyen az, ne legyen olyanom, amit csak úgy tudnék megszerezni, hogy hitelhez folyamodok.

Előzmény: pistidiana48/52 (67598)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.04 0 1 67611

Mondasz valamit hókefélke nem biztos, hogy az aminek látszik., de azért megpetkolnám  még ha estleg hamisított is ;-)

Előzmény: szimizso1 (67610)
szimizso1 Creative Commons License 2020.04.03 -2 0 67610
szimizso1 Creative Commons License 2020.04.03 -2 0 67609

Aztakutyafáját! Ilyen "tevepata" puncit ritkán lát az ember eredetiben! :-) Köszönöm szépen! :-)

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67607

Ne is írj. Elég körülnézni, emlékezni...

Előzmény: Fricu1 (67602)
bosijani Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67606

tizedmilli. a 3-as az 0,3  a 15 az 1.5-ös.

Előzmény: szimizso1 (67599)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67605

Ez még nyers!

Elvihetem Pista barátomhoz füstölni, de gyanítom, hogy füstösen már nem lenne az igazi!

(Sajnálom, mást nem mondhatok. Kérem kapcsolja ki!)

Előzmény: pityy palko (67594)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67604

Akit érdekel, van egy jó video a tyúbon ezekről a kérdésekről.

De ezt ide nem teszem ki, csak "vájt szeműeknek" való, vitát nem akarok. A mailem nyilvános, aki kéri elküldöm.

(A pénz, mint ... a címe)

Előzmény: Törölt nick (67581)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67603

Ja, te vagy. Bocsi, nem kapcsoltam.

Remélem elhiszed, hogy nekem nincs közöm a tiltásaidhoz. Ha bajom van, megmondom "szemtől szembe", nem rohanok árulkodni. Nekem csak ez az egy nick-em van, ezt használom mindenütt.

Nem titkos a mail-em sem, telefonszámom sem, sőt a címem sem - sokan tudják. És bár ez szerintetek nemigen hihető, de optimista vagyok az embereket illetően. A vezetőkre ez már nem lenne állítható ilyen egyértelműen...

(de vírus kérdésben állhatnánk rosszabbul - bár jobban is - viszont ne legyünk telhetetlenek, sose rosszabbat!)

Előzmény: Donci62 (67566)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.03 -1 0 67602

Tudnék rémsztorikat, de kapok így is, szóval...

szimizso1 Creative Commons License 2020.04.03 -2 0 67601

Nem csípnek a hajósok valamiért :-) A rönós képekre sem reagálnak, csak talán egy valaki. Minek túráztassam magam a semmiért? :-D

Előzmény: pityy palko (67594)
szimizso1 Creative Commons License 2020.04.03 -2 0 67600

Nana! Ha meglátja az asszony, alhatsz a Shermannal! ;-)

Előzmény: python 357 (67586)
szimizso1 Creative Commons License 2020.04.03 -2 0 67599

Ezek collos méretek?

Előzmény: bosijani (67585)
pistidiana48/52 Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67598

Ismerős  lánya vett Maglódon tizen éve lakást,asszem 12 misi volt hitelre,elvált de közben befizettek 10 misi fölött,most még a szülei fizettek 10-en valahány misit,és így rendezve van.

Képzeld ha nincsenek szülők akik fizetik,hol laknak most a kb 10-éves lányával?Híd alatt?

Asszem rendszerváltás környékén volt az(kb 30 éve)3% kamatból majdnem 30% let ha nem tévedek,akkor aki magmaradt összeg  felér 1-öszegben befizette a többit elengedték,aki nem tudta az fizette a majdnem megemelt 30%-os kamatot(elnézést ha nem pontosan így volt)sokan szoptak mint a torkosborz.

Előzmény: Törölt nick (67597)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67597

Így van Pisti. Egy kocsival is lehetett pórul járni, de az csak egy szekér...:-)

A lakás, az vót az igazi szívás. :-( Azt nem fizette ki egyszerűen, egy sima földi halandó....

Előzmény: pistidiana48/52 (67587)
python 357 Creative Commons License 2020.04.03 -2 0 67596

Hálám örökké kísérteni fog!..🙏🙏🙏...😁😁😁

Előzmény: pistidiana48/52 (67592)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.03 0 1 67595

Így valahogy. De nagyon jóindulatú volt a "hitelbírálat" kifejezés, részedről.:-)

Előzmény: pityy palko (67593)
pityy palko Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67594

A hajósba is feltehetnéd!:-))

Fricu Bátyánk városában, az ilyen az "dróton forog"!:-))))    (Hajdú nélkül).

Előzmény: szimizso1 (67578)
pityy palko Creative Commons License 2020.04.03 0 1 67593

Nos, hitelbírálat volt, de a bukta: a törlesztő részlet nem haladhatta meg az igazolt jövedelmed X %-át.

Ez azt jelentette, hogy devizában közel kétszer akkora összeget lehetett felvenni.

Nekem volt akkor egy hosszú távú betét gyűjtő életbiztosításom, ez fedezett volt a hitelre, ha beütne valamely típusú ménkű.

Azért azt se felejtsük el, hogy lehet szeretni meg köpködni is Viktort, de mégis csak Ő tette lehetővé, hogy a munkahelyed költségként elszámolhatta, ha kifizette a tartozásodat!!! OPPÁ!!!

Ezt normális helyeken meg is tették, hiszen így minden járulék mentesen kaptál fizetést, jó előre!:-))

pistidiana48/52 Creative Commons License 2020.04.03 -1 0 67592

Kisdobos becsület szavamra mondom,nem árulak el:-)

Előzmény: python 357 (67591)
python 357 Creative Commons License 2020.04.03 -3 0 67591

Uhhh Pisti...🥶🥵😉

Ígérd meg, hogy köztünk marad!...🤣🤣

Így négyszemközt!..;)

Előzmény: pistidiana48/52 (67590)
pistidiana48/52 Creative Commons License 2020.04.03 0 1 67590

Ej ha belelapoz az asszonyod az offoloba,jaj neked:-)Kapsz te kötözöttet:-))

Előzmény: python 357 (67586)
python 357 Creative Commons License 2020.04.03 -3 0 67589

Sokan eldobták az életüket is maguktól!!.. 😡

Páromtól 30 millát követel a Raiffeisen,.....már felmondták a hitelszerződést is..

Évek  óta pereskedik a bankkal,-de nem jók a kilátások...((

Még szerencse hogy örököl,abból fogja kifizetni...

Előzmény: Törölt nick (67579)
bku Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67588

No pontosan így voltam én is 2002-ben. Keresni kellet másik autót és kereskedőt.

pistidiana48/52 Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67587

Ismerősöm hitelre vette a kocsit,pár hónap törlesztés volt vissza,nem tudta fizetni ,kocsit vitték, visszalévő adósságot bevasalták kamatostul.Ez ám az üzlet,valakiknek.

Előzmény: Törölt nick (67583)
python 357 Creative Commons License 2020.04.03 -3 0 67586

🤣🤣🤣.....Ha esetleg meguntad,küld át,- de ne emailba!.

Imádom a kötözöttet!...🙏🙏💋

Előzmény: szimizso1 (67578)
bosijani Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67585

most ezek jönnek az oroszba.

Előzmény: szimizso1 (67584)
szimizso1 Creative Commons License 2020.04.03 -1 0 67584

Hát azzal a mérettel nem tudom mit csinálsz, de óratengelyt az biztos hogy nem! :-D

Előzmény: bosijani (67582)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67583

Ez pont így volt! Konkrétan tudom, hogy jobban megérte a kereskedőnek, SVÁJCI frank alapú hitellel eladni az autót, mint kp-re. De így volt az ingatlanossal is.... Nem mondom, hogy szándékosság vezérelte őket, de senki sem a saját pénze ellensége... De azért nekik, le kellett volna essen, hogy is van ez...kp nem, csak a hitel, és ezért kaptak jutalékot...miii?

bosijani Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67582

nekem szinte az a legnagyobb....  :-))  na,0.1.töl felfelé.

Előzmény: szimizso1 (67536)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67581

A lényege ennek a svejcifrank dolognak az volt, hogy kiadták a hitelt, ha elbírta az eklézsia, ha nem. Mindenki megkapta.... Nem volt megfelelő a törvénykezés, e tekintetben(sem)...

Aztán, bumm, "válság". Bennünket pedig, meg még pár országot, odadobtak....

Nekünk akkor már, csak egy auto hitel volt, amit kifizettünk, nem volt nagyobb probléma.

De, sokan nagyon ráb@sztak...:-(

Itt nagyon csekély volt az emberek hibája (persze, volt, szarkafarka is), és így ennyi év távatából, már teljesen jól látszik, milyen ügyesen el volt rendezve minden....

Előzmény: Fricu1 (67575)
pistidiana48/52 Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67580
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67579

A deviza hiteleknél könnyen megvezették a pénzügyekben járatlan embereket.Mikor új autót akartam venni,azt mondtam ,hogy kp-ba fizetek.A reakció az volt hogy sajnos úgy nem tudják elindítani a megrendelést.Vegyem frank alapú hitelre.Mondtam nekik hogy nem szeretném,mert tartok az árfolyam változástól.Erre a nagyon okos eladó azt mondta hogy nem kell félni a frank nagyon erős.

Igen de én forintban kapom a fizetésem érveltem.Nem tudtuk egymást meggyőzni,így máshol vettem meg az autót. Később kiderült hogy óriási jutalékokat kaptak a bankoktól ha valakit sikerül csőbe húzni.

Nem lett volna szabad deviza hitelt bevezetni egy olyan országban ahol nem devizában kapják a fizetést.Emberek ezreit tették anyagilag tönkre.

szimizso1 Creative Commons License 2020.04.03 -1 0 67577

Igen. A hollandok gyártatják Kínában. Egyébként nem gyártanak rossz gépeket. Az esztergám, és a nagy marógépem HBM márkájú. A marógéppel eddig semmi gond nem volt. Az esztergán már kellett csapágyat cserélni a behajtásnál két hónap után :-(

Előzmény: Révkomárom (67571)
python 357 Creative Commons License 2020.04.03 -3 0 67576

:).....Nekem ma  írt az otp,- hogy egy  küld betéti kártyát a  megadott címemre!....Fogalmam sincs mi az, én nem kértem semmit!..

A folyószámlámhoz levő kártyát  is küldtek ki újat két hete,-mondván hogy a régivel nem működött néhány terminál...

Szerintem  sumákolnak valamivel már megint!...🥴🥴🤔

Előzmény: Fricu1 (67575)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.03 -1 0 67575

Persze, sokan túlvállalták magukat. Ez a stratégia része. Osztanak szoroznak, és két keresővel vállalhatónak ítélik a dolgot. Többnyire igazuk is van, a baj olyankor szokott beütni, ha két, vagy több dolog változik. Pl. az egyik kiesik a munkából, mert megbetegedett. Az már sajnos túl sok.

Mi is tanultunk belőle.

Ugyan egy pici hitelt most is bevállaltunk az új kocsi kapcsán - de az összeg letéve, ha durvul a helyzet bemegyek és kifizetem. Majdnem "ingyenbe" van, mert a kötelező-casco-részlet egy csomagban van, jelentősen olcsóbban, mint külön külön lett volna. Bekértem több ajánlatot, mielőtt döntöttünk. Mire a nej nyugis lesz - kilépünk belőle, baj nélkül, már a fele leketyegett.

Óvatosnak kell lenni, meg sok C vitamin!

Én most kezdem, a jány utánaolvas, mert ő olyan kis lelkiismeretes - hiszek neki, feltétlenül.

Előzmény: pityy palko (67574)
pityy palko Creative Commons License 2020.04.03 0 1 67574

Nos, természetesen sajnálom a károsultakat és nyilván nem csak ők a hibásak, de vastagon benne van a kanaluk, ahogy felénk mondják!

A te esetedben pedig biztosan volt olyan márkakereskedő, aki forint alapú hitelt is tudott volna szerezni, illetve te is igénybe vehetted volna a szabad felhasználású hitelek valamelyikét.

Amióta kimásztam a szarból, még egy üveg sört sem veszek hitelbe!:-))

Az élethez szerencse is kell, meg sok-sok C_VITAMIN!!!:-)))))))))))))

Előzmény: Fricu1 (67573)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.03 -1 0 67573

Akkoriban vettünk kocsit a lányomnak. Az előleget apa fizette be, a jány a részleteket. Kértünk hitelt, de nem volt más, csak svájci frank alapú. Kétszer is kértem a kereskedőt, hogy forint legyen, de nem kapott ilyen ajánlatot a bankoktól.

Bankárt, ügyintézőt nem is láttunk, csak az autókereskedővel tárgyaltunk.

Nekünk szerencsénk volt, nem nagy volt a hátralék mikor beütött a krach, kifizettük kp. a maradékot. Összeszámoltuk, kb. 500-at buktunk emiatt.

De sokan rosszabbul jártak, még ma is nyögik. Nem gondolnám, hogy az ő hibájuk. Ezt erőltette a rendszer. Ki tudhatta volna, hogy megborul a bili (már azon kívül aki lögybölte) ?

Előzmény: pityy palko (67567)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.03 0 1 67572

Tény, felkeltette az érdeklődésem meg is néztem pár videót Orosz Amcsi Chinai nagyon sokoldalú. Én sajnos nem tudok ilyenbe ennyit fektetni, kapitalista szememmel nekem nem termeli ki. De a röntgen látásommal szerintem jobban élvezem mint te, csipázom az ilyen gépeket készülékeket ( igaz a csöcsöket jobban ) :-)

Előzmény: szimizso1 (67569)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67571

Holland?

Előzmény: szimizso1 (67569)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67570

Egy mondat erejéig., A frank alapú hitelekkel csak egy bibi volt már a kezdetektől, hogy nulla fedezet volt rájuk, sose volt akkora tőkéjük amiből finanszírozni tudták volna 

Előzmény: pityy palko (67567)
szimizso1 Creative Commons License 2020.04.03 -1 0 67569

Még a dobozában pihen egy darabig, amig nem lesz rendes helye. De nekem is nagyon tetszik :-)

Előzmény: Törölt nick (67557)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.03 -1 0 67568

Lehet megfertőzte csak nem tudjuk, ilyen nagyra nőtt multivitamintól bármi megtörténhetett, szerette a smárt, volt is akin gyakoroljon, gondolom azért is ittak utána nem keveset :-D

Előzmény: Révkomárom (67565)
pityy palko Creative Commons License 2020.04.03 0 1 67567

Szinte mindig az alapokkal van a baj! Miért is deviza és miért nem forint alapú hitelt vettek fel? Megmondom, hiszen én is érintett voltam.

Ugyan akkora kölcsön összeg esetén a deviza alapú törlesztő részlete közel a fele volt mint a forint alapúnak. Sok hitelező a forint alapút már a kezdetektől nem tudta volna fizetni. Mindenki tudhatta, hogy a forintos hitelnél fix a törlesztő részlet, a devizánál árfolyam függő.

Esetemben majd fél évig még csökkent is a havi részlet.

Szóval ez a te szakmai nyelvedre lefordítva: azért mert van fi relém, nem kell a konyektorba nyulkálni!:-))

Előzmény: Fricu1 (67554)
Donci62 Creative Commons License 2020.04.03 -1 0 67566

Miután a 3 nicknevemből kettőt tiltottak, ezt regeltem be tartaléknak, ezzel tudok hozzáférni olyan információs oldalakhoz, amihez a tiltott nickem volt hozzárendelve azzal az e-mail címmel.

Előzmény: Fricu1 (67564)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67565

Még jó, hogy az eszme cseppfertőzéssel nem terjedt,

mert különben Leonid megfertőzte volna a fél világot!

😁

Előzmény: Törölt nick (67562)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.03 -2 0 67564

Ki vagy? Szóltam én hozzád? Nem tudok róla.

Előzmény: kafkamutyi (67561)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.03 -2 0 67563
Előzmény: nyugi44 (67350)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67562

Micsoda orálmorál

Előzmény: Révkomárom (67558)
kafkamutyi Creative Commons License 2020.04.03 0 2 67561

Írtam privátban is, hogy lazíts!!!!!

Túl komolyan veszed mostanság a fórumozást és olyat is belelátsz hozzászólásokba, amiket az írójuk még csak nem is gondolt!

Azt is írtad befejezed!

Akkor most Én tényleg befejezem veled, még mielőtt nagyon elszállna a dolog részedről!

Előzmény: Fricu1 (67559)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.03 -1 2 67560

Az orrtépő már a 90-es évek elején megjátszotta az egyoldalú szerződésszegést, és a hosszúlejáratú fix havi kamatúakat gondolkodás nélkül gátlástalan módon megemelte, elég erőteljesen kitolva az előjáték utóhatását idejét. Mindegy merre nézünk átbaszósdi megy mindenhol.

Előzmény: Fricu1 (67554)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.03 -3 1 67559

Mire jó ez hangnem? Bántottalak én téged vagy mást?

Leírtam, hogy be akarom fejezni ezt a Dick-el kapcsolatos témát. Most ez a baj?

Mondtam én, hogy ti fejezzetek be bármit? Pláne itt a fórumon?

Előzmény: Donci62 (67556)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67558

Gyerékék!

Világvége ... akarom mondani világbéke ... szeretet!

Ja, meg kerozin a röpcsibe!

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67557

Fain, jó kis élező és van hozzá feles patronkészlet is, megnéztem. :-)

Donci62 Creative Commons License 2020.04.03 -1 2 67556

Hát tedd azt!

Azért ugye nem gond, ha mások még tovább fórumozgatnak, véleményt cserélnek, megbeszélnek egyet mást?:-)

Előzmény: Fricu1 (67555)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67555

Be akarom fejezni, ezért írtam mailt.

Előzmény: Donci62 (67553)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.03 -3 0 67554

Ha te tényleg nem tudod miről beszélek, íme egy tankönyvi példa:

https://24.hu/belfold/2018/08/10/megmentett-devizahitel-kovetel-bank-forintositas-kilakoltatas/

Előzmény: pityy palko (67549)
Donci62 Creative Commons License 2020.04.03 -1 2 67553

Olvastam és válaszoltam!

Bár ezt nyugodtan leírhattad volna nyilvánosan is (illetve már le is írtad többször, csak sokan nem értenek vele egyet), mert privátban sem kapsz rá szvsz más választ, mint itt.

Előzmény: Fricu1 (67550)
szimizso1 Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67552

Van rajta az a nagy piros gomb. Ha azt benyomod, nem süti meg magát, ha baj van! :-)

Előzmény: python 357 (67551)
python 357 Creative Commons License 2020.04.03 -3 0 67551

🤣🤣🤣....A sütésen hol lehet állitani Miki?....

Fricu1 Creative Commons License 2020.04.03 -3 0 67550

Én befejezném, túlragozzuk.

Lassan más a koronavírusért is én leszek a felelős.

Mailt írtam a véleményemmel.

Előzmény: Donci62 (67543)
pityy palko Creative Commons License 2020.04.03 0 2 67549

Ez az 5-8-10 millió hogy jön ki? Számomra rejtély. A tőzsdével kapcsolatos véleményed is elég sajátos.

(Az emberi hülyeségnek sincs még ellenszere).

Előzmény: Fricu1 (67544)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67548

Ebben a filmben 'kicsit jobban' ki van fejtve ... 3 és fél órán keresztül:

THE MONEY MASTERS!

Előzmény: Fricu1 (67533)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67547

Akkor valszeg egy helyen rakták helyre az ujjunkat, a központi baleseti ambulancia akkoriban nemzetközi elismerésnek örvendett. Nem tudom legenda volt-e, de beszéltek egy srácról, akit már előttem engedtek haza, a lábujját rakták a csonkolt hüvelykujja helyére, és amikor ment haza, kézfogásnál húzták a szobatársak, hogy vigye onnan azt a lábszagú kezét. Van némi legendaillata, de sztorinak jó volt.

Előzmény: Fricu1 (67541)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67546

Megnyugodtam.

Előzmény: Fricu1 (67545)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67545

Némi iróniát terveztem bele

Előzmény: Révkomárom (67542)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.03 -1 1 67544

Gondolod hogy finomabbak a módszerek? Kilakoltatás rendőri segédlettel az utcára - 3 gyerekes család?

Annyi a bűnük, hogy felvettek 5 milliót a felújításra. Visszafizettek már 8-at, oda a ház, és 10 az adósság. Hááát

De innentől politika, hagyjuk.

Előzmény: Révkomárom (67539)
Donci62 Creative Commons License 2020.04.03 -1 3 67543

Egy baj van veled, túl szemellenzős vagy és tényleg nem vagy hajlandó még csak elgondolkodni sem azon, amit mások írnak, ha ellenkezik a véleményeddel.

" Vele szembe sose lehet igazad , vagy ha az van, nem fogja elismerni ha a fene fenét eszik sem . kár a gőzért .. "

Hivatalosan leírták a májbetegség definícióját és a halálozás fő okát!

Ez bármikor megcáfolható és utánkövethető, amennyiben nem igaz, márpedig ilyen nem történt, pedig az őt alkalmazóknak éppen ez lett volna az érdeke.

Hogy miért nem kértek kiigazítást???????

Hmmmmm, ez azért elgondolkodtató........talán te is elgondolkodhatnál rajta.

Ha valaki suttyomban alkoholista, azt az atyaúristen sem tudja megmondani, míg nem történik komoly egészségügyi károsodás, ha csak a négy fal között teszi.

Előzmény: Fricu1 (67504)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67542

Az utolsó mondatoddal nem tudtam mit kezdeni.

Volt benne irónia vagy teljesen komolyan gondoltad?

Fricu1 Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67541

Az én két ujjamat egy satu préselte ki - a Fiumei úton hozták helyre. Máig hálás vagyok érte. Mázlim, hogy a középső meg a gyűrűs ujjam volt, így megmaradhattam lövésznek.

Előzmény: Törölt nick (67537)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67540
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.03 0 1 67539

Nézd, azóta finomítottak a módszereken.

A gazember az gazember, még ha öltönyt is visel.

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67538

Bakker, szívesen megnézném, de most kihagyom, a szomszédoddal is csak telefonon tartjuk a kapcsolatot.

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67537

'87 körül GMK-zás közben lezúgtam egy teherautó platójáról a fejemre, szerencsére salakos talajra, és valami rejtélyes módon a hüvelykujjam tört Y alakban, három hét a központi baleseti sebészeten, épp valami kézsebészeti konferencia zajlott, és bemutató műtét lett, elég ritka ez a törésfajta. Volt bent egy arab srác, "Arafat zsoldos", aknára futottak egy dzsippel, ő élte túl, és vagy fél éve járta a KGST kórházait, hogy helyre rakják, itt a kezét műtötték AK kompatibilisre, és mehessen vissza, vele is csak egy fiatal srác tudott beszélgetni angolul, aki meg mind a tíz ujja egy-két percét vesztette némi pirománkodás folyományaként.

Az osztály ebédlőjében nagy kártyacsatákat folytattunk, egy kézsebészeti osztályon persze miért ne rablórömit, szürreális látvány volt néha, ahogy mindenféle merevítős, bekötött-gipszelt kezű ember próbálta kezelni kézzel-szájjal a néha több tucatnyi franciakártyát, az arab srác nagyon profi volt benne.

A kártyázást támogatták az orvosok és nővérek, mondva, hogy addig se tespedünk, és ujjtornának se rossz.

Előzmény: Fricu1 (67496)
szimizso1 Creative Commons License 2020.04.03 -1 2 67536

Megérkezett az új műhelylakó :-) Bosijanibácsinak üzenem, hogy a legkisebb befogópatron 2mm-es ;-)

Fricu1 Creative Commons License 2020.04.03 -2 0 67535

Bár ezeket a kisbefektetőket - a maiakat is beleértve - amúgy sem értem. Miből gondolják, hogy ebből pénzt lehet csinálni? Ez nem más, mint "Itt a piros-hol a piros?" játék nagyfiúknak. Először megy a kis beetetés: szépen hoznak a részvények, megvette 10-ért, egy év múlva már 15-öt ér, majd 20-at. Belelkesedik a tag, hogy ez mekkora buli, venne még, de már nincs kp-ja, hát vesz hitelre. Igaz, hogy 30% a kamat, de 100%-ot kereshet, a hülyének is megéri.

Azt a pici apróbetűs részt észre se veszi - de ha igen se veszi komolyan - hogy a banknak azonnali lehívási joga van az adósság erejéig. Ez azt jelenti, hogy a bank bármikor visszakérheti a teljes összeget - ha veszélyben érzi a visszafizetést.

Aztán a lufi szépen nő, növekedik. Az árfolyam már 25, majd 30. Minden happy.

Majd egy szép napon illetékes elvtárs úgy dönt, hogy eljött az ideje a betakarításnak, és bedönti a piacot. A papír már csak 5-öt ér, majd csak 1-et. És ha még nem lenne elég nagy a baj, a bank is jelzi, hogy akkor most ő inkább visszakéri a pénzét, de most. Azonnal.

Csórikámnak oda a minden megtakarítása, a vagyona, háza, és még csillagászati adóssága is lett. (Devizahitelesek?)

Ilyenkor esik brókereső a City-ben.

Miből gondolja kisember, hogy ő okosabb lesz gyurábácsi és társai? A kapzsiság elveszi az eszüket.

python 357 Creative Commons License 2020.04.03 -4 1 67534

Jó meglátás!.....:)))))

Fricu1 Creative Commons License 2020.04.03 -2 2 67533

Említik itt a Rothshild gazdagodását. Ezt érdemes lett volna kicsit jobban kifejteni. Nem arról volt ugyanis szó, hogy kihasználta a háborús helyzetet - ahogy a film sugallta.

Ez történt: Jobb hírszerzői voltak, mint az angol kormánynak, ezért két nappal korábban értesült Napóleon csatavesztéséről. Erre kilépett a parkettre, és látványosan - áron alul - elkezdte eladni az államkötvényeit. Mindet.

Már akkor is "valaki" volt, ezért mindenki megijedt, feltételezték hogy Anglia elvesztette a háborút, és értéktelenné fognak válni a  az állam hadikötvényei, és más is eladni kezdett. Tőzsdepánik lett, az állampapírok ezredáron se kellettek senkinek. Ekkor intésére az ügynökei visszavásásároltak mindent - fillérekért. Egy normális világban az ilyet agyonlövik, de legalább ezer évre becsukják bennfentes kereskedésért - de nem így történt, mint tudjuk.

Lényeg a lényeg: a háborús helyzetet kihasználva tőzsdepánikot idézett elő - és lehúzta a milliónyi kisbefektető pénzét.

Aki bármiféle párhuzamot vél felfedezni a mostani helyzettel - az üldözési mániás, és kezeltesse magát!

Előzmény: Révkomárom (67511)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67532

És amiről nem derül ki?

Az lehetséges magyarázat a történtekre, persze mértékkel fogyasztva.

😉

Előzmény: .psp (67530)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.03 -3 3 67531

Ha érdemben nem tudsz beleszólni - a témához - akkor mit keresel itt? Már kértelek, hogy tegyél tiltólistára, és akkor nem látsz. Unod? Lapozz odébb.

Ez ennyire bonyolult neked?

Előzmény: ZoliD65 (67510)
.psp Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67530

https://888.hu/n-a/az-usa-vegyi-es-biologiai-fegyvereket-tesztelt-a-sajat-lakossagan-4069758/

Az Összeesküvés elméletekkel egy baj van, hogy egy részéről kiderül hogy nem az.

A Kemtrélen is röhögtünk sokáig...

Révkomárom Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67529

Most meg nem tudok elaludni, annyira megnevettettél, te kis ... !

Rég hallottam felőled, mi van veled?

Semmi?

Előzmény: Szlávák Tót háver (67528)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67527

Köszi!

Joccakát!

Előzmény: python 357 (67524)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67526

Szerintem maradok a klasszikusoknál!

Előzmény: Révkomárom (67525)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67525

Kezdek aggódni!

Az St. Nicolaus szeszgyár elkezdett fertőtlenítőszert gyártani:

https://www.svetnapojov.sk/dezinfekt-1l-65-p7889?utm_source=aff&utm_medium=dgt&utm_content=aff&a_aid=5e5558c1e1613&a_bid=36e23b67

python 357 Creative Commons License 2020.04.03 -4 0 67524

Szép gyűjti....👌

Előzmény: Révkomárom (67521)
python 357 Creative Commons License 2020.04.03 -4 0 67523
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67522

Kezdésnek Zeitgeist.

Alapmű!

Előzmény: Révkomárom (67521)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.03 0 0 67521

Előzmény: python 357 (67520)
python 357 Creative Commons License 2020.04.03 -4 0 67520

Megcsinálták!......:((((

Előzmény: Révkomárom (67519)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.02 0 0 67519

Azaz?

Van vagy nincs?

Megcsinálták vagy megcsinálták?

Előzmény: python 357 (67518)
python 357 Creative Commons License 2020.04.02 -4 0 67518

Uhhhh!.......☝️☝️☝️:((((((

Végignéztem...No comment!...😪

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.02 0 0 67517

Igen, mert a szerző, nagyon határozatlan...;-)

Előzmény: Révkomárom (67515)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.02 0 0 67516

Pedig én besz@rtam a mukin, azon is, amit betettél, aztán begtaláltam ezt...:-D

Azt hittem oltásként kérdezed...

Előzmény: pityy palko (67513)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.02 0 0 67515

Nem is pontos!

Állandóan változnak a számok!

Előzmény: exhighand (67514)
exhighand Creative Commons License 2020.04.02 0 0 67514
pityy palko Creative Commons License 2020.04.02 0 0 67513

Az "élmény lövészet" téma érdekel, nem ez a ……………………………..akárki. :-))))))))))))

Előzmény: Törölt nick (67512)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.02 0 0 67512
Előzmény: pityy palko (67509)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.02 0 1 67511

Fúj, csúnya összeesküvés elmélet!

Ugye!?

https://www.youtube.com/watch?v=PaNemKQitqs&app=desktop

ZoliD65 Creative Commons License 2020.04.02 -3 6 67510

jobb dolgod nincs mint ezen a vírustémán rugózni ? rohadtul unalmas már ugyanazokat a traktusokat 100. formátumban látni .
Jaj mert az öregek , jaj mert az öregeket elkönyvelik feláldozhatónak , jaj ez jaj a lányom , jaj a brazil csávó , 
Miért nem veszed a világ összes gondját a nyakadba ? , nem teszel jót magadnak se , csak ezt képtelen vagy felfogni ,dolgozd fel hogy most ez a xar helyzet áll fenn próbáld túlélni de ne remegj már minden vacakon ! hátha nem vonzod be megint a kaszást... 
Zsolti !
Vele szembe sose lehet igazad , vagy ha az van, nem fogja elismerni ha a fene fenét eszik sem . kár a gőzért .. 

Előzmény: Fricu1 (67476)
pityy palko Creative Commons License 2020.04.02 0 0 67509
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.02 0 0 67508

Rendben, lapozzunk

:)

Előzmény: nzsolt18 (67507)
nzsolt18 Creative Commons License 2020.04.02 0 0 67507

Megértettem

Előzmény: nzsolt18 (67506)
nzsolt18 Creative Commons License 2020.04.02 0 3 67506

Én nem akarom hihetővé tenni a történetét, ellenben te beakarod bizonyítani h nem volt alkesz ;-) hogy miért azt leírtad én meg megédtettem. 

Ebben nekem nincs több.. 

Előzmény: Fricu1 (67505)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.02 -4 1 67505

Ezt már írtam. Budapest nyilván nem a világ legjelentősebb állomáshelye, de ha igazad lenne, akkor valami adminisztrációs állást kapott volna. A konzuli szolgálatban pl. Ő intézné a vízumokat, stb.

Távollétében ő a nagykövet. Ez felelősségteljes, politikai megbízás. Nem bízzák akárkire, még Pesten sem.

Előzmény: nzsolt18 (67503)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.02 -4 1 67504

Elvonatkoztattok a szakmájától.

Egy alkoholista, egy szenvedélybeteg, játékfüggő, drogos, vagy aki nem bír az izéjével teljesen más elbírálás alá esik nemzetbiztonsági szempontból - és az nem véletlen. Nem láttatok még kémes filmeket? Még azt is tudják róla ha keményet szarik, mert szorulása van.

Gondoljátok, hogy ilyen támadható, zsarolható emberre bízták a britek a titkaikat (vagy bármely más ország)? Egy ilyen függőséget nem lehet eltitkolni. Kizárt.

De nem is értelek benneteket: most mindent megtesztek azért, hogy hihetővé tegyétek a sztorit. Példálóztok, hogy lám más is halálra itta magát - még korona nélkül is meghalt, stb.

Miért nem hisztek olyannak, aki ismerte személyesen? Nem azt állítottam, hogy gyerekkori a barátság, csak munkaköri, de tuti több, mint amit mi itt tudhatunk. Miért fáj nektek, hogy egy rendes, értékes fiatalember volt?

Akkor titeket kevésbé kaphat el a gépszíj?

De elengedem a történetet, higgyetek amit akartok.

Előzmény: Donci62 (67502)
nzsolt18 Creative Commons License 2020.04.02 0 3 67503

azon kívül meg pont  irak és afganisztán, na ezek a helyek ahol simán rátudnék szokni hogy bátorrá igyam magam.. 

és pont lehet h nálunk van az az Istenháta mögötti hely ahova elküldték picikét pihenni... 

ki tudja?. 

Előzmény: nzsolt18 (67501)
Donci62 Creative Commons License 2020.04.02 -1 2 67502

Én azért óvatosan kardoskodnék így egy olyan mellett, akinek a magánéletét nem ismered mélyebben, behatóbban.

Lakott az utcánkban egy úriember, tetőtől talpig annak látszott, a viselkedése is olyan volt, nagyon művelt, barátságos, kiváló kommunikációs készséggel megáldott kedves ember volt, tanított valamelyik budapesti egyetemen.

El nem tudtuk volna képzelni róla, hogy valaha is előfordulhatott az életében egy részegség, vagy hogy túl lőtt volna valaha is a célon alkoholfogyasztás terén.

Aztán egyszer csak vitték a mentők, mert "szétrobbant" a mája.

Többet nem is láttuk már, csak a tégelyt a temetésén.

Édesanyja később elmondta a barátnőjének (édesanyámnak), hogy szegény jóember, szinte minden nap este leitta magát, igaz, csak otthon a négy fal között, nem járt kocsmába, rendezvényeken, társaságban rendszerint elutasította az italt, vagy nagyon is tudta a mértéket. Hulla részegen sem ártott senkinek, csak mosolygott, olvasott, írogatott, nézte a TV-t, vagy éppen elaludt a fotelban.

Egyértelmű volt, hogy az alkohol ölte meg, ezt orvosilag is alátámasztották a boncolásánál.

Ennyit az ártatlan, jól szituált, nem alkoholista emberekről!

nzsolt18 Creative Commons License 2020.04.02 0 3 67501

én nem vontam, kétségbe a reakciód, állításaid hitelességét, szimplán csak jeleztem h rápörögtél.

érteni vélem ezután a háesz után, hogy hogyan működsz,

de a vejed 1 külföldi "ismerősének" az emlékének a "tisztán tartása"...

háát, irigylem a problémáidat. :-) 

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.02 -3 1 67500

Micsoda kivitelezés, így járvány idején. A nagyon okos budapesti vezetés, ritkította a bkv járatait....

Nem elég, hogy zöldségekkel riogatják a jónépet, még kedveznek is a vírusnak...

Na ezeket nevezem én kértékony állatoknak.

Alex64 Creative Commons License 2020.04.02 0 3 67499

Bemásolom neked a mércét, döntsd el hogy ez alapján mi minősül káros mennyiségnek.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint (a huszadik életévüket betöltött felnőttek részére) az elfogadható alkoholfogyasztás napi mennyiségének felső határa maximum negyven gramm tiszta szesz: a statisztikák szerint az említett mennyiség rendszeres napi fogyasztása 25 év múltán sem okoz alkoholos májkárosodást. Nézzük, mennyi bor tartalmaz 40 gramm szeszt! Az említett 40 gramm alkoholt tartalmaz  például 1 dl whisky, 1,5 üveg sör avagy: ami számunkra a legfontosabb: 4 dl bor. Ez az érték a felső határ, vagyis nem arról van szó, hogy ennyi lenne a feltétlenül ajánlott, hanem arról, hogy ez még nem hat károsan. Ugyanennyi ideig naponta 40-80 gramm alkohol elfogyasztása már nagy valószínűséggel a máj zsíros elfajulását okozza, illetve alkoholos májgyulladást vált ki. Naponta 80 grammot meghaladó alkoholfogyasztás esetén májzsugor alakulhat ki az esetek 20-30 %-ában (ez naponta 2 dl-nél több whisky, vagy 8 dl bor, vagy 3 üveg sör, illetve az ezt meghaladó mennyiség). Ezt az alkoholmennyiséget igen sokan elérik, és túl is lépik.

Egészséges, megfelelően táplálkozó férfiaknál a mérsékelt ivás mennyisége napi 30 gramm, nőknél pedig napi 20 gramm fogyasztást jelent: ez kifejezhető úgy is, hogy férfiaknak heti 21 "italegység" (kb. 210 g alkohol), nőknek heti 14 "italegység" (kb. 140 g alkohol) a megengedhető fogyasztás. Célszerű hetente két teljesen alkoholmentes napot tartani, ebben az esetben az előbb említett értékek férfiaknál 150, nőknél pedig 80 grammra csökkennek. Különböző vizsgálatok arra engednek következtetni, hogy az egészséges, 40 év feletti férfiaknál és a változó korban lévő nőknél napi kb. 10-20 gramm alkohol csökkentheti a szívkoszorúér-betegségek kockázatát: a kutatók ezekben a vizsgálatokban napi 1 dl vörösbor ivására utalnak. Ismert, hogy a vörösborban található, antioxidáns hatású polifenolok és flavonoidok megakadályozhatják a koleszterin lerakódását az erek falán.

pistidiana48/52 Creative Commons License 2020.04.02 0 0 67498

Nagyon egyszerű és átlátszó szita,nem kell "maszkot"viselni mert még ártalmas is lehet a nem fertőzött embereknek,DE(eszt én teszem hozzá)ha lesz,és nem viselik...............lehet büntetés?

(honnan a csából tudja,ki fertőzött és ki nem,ha napokig nincs tünet?)

Előzmény: Fricu1 (67494)
szimizso1 Creative Commons License 2020.04.02 -2 0 67497
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.02 -3 0 67496

Most a kórházban együtt voltam egy Brazil egyetemista sráccal, Lucassal. Geológiát tanul a Debreceni egyetemen. Egy nagyra nőtt gyerek. Távol a családjától, egy idegen országban, betegen, fájdalmak között, 1000 km-ekre a hazájától. Agyhártya gyanúval került a neurológiára. Egy két orvost leszámítva nem tudott senkivel kommunikálni. Én beszélgettem vele kicsit, kérdeztem az otthoniakról, a családjáról. Elképzeltem, hogy az én fiam, vagy valamelyik lányom lenne a helyében...

Nem tudom mi van vele, remélem jól van, és már legalább a kórházat elhagyhatta.

Érted, mit akarok mondani? Ez a brit fiatalember is megérdemli, hogy valaki felemelje a szavát, az igaztalan lejáratása miatt.

Érte már nem tehetünk mást, mint hogy tisztán tartjuk az emlékét.

Előzmény: nzsolt18 (67491)
-remény- Creative Commons License 2020.04.02 -1 0 67495

Igen.A "megadott célközönség" természetesen zömmel a haveri körből.Előzetes egyeztetés, "randevú",KV mellett rövid ismerkedés-kapcsolatteremtés,adatok pontyosítása-rögzítése,kérdezőívre adott válaszok kitöltése(többnyire"X") Mély részvétteljes búcsú . Ne gondolj feltétlen csak politikára,bár a kislányom nagybátyja(nem lett sógorom) Kéri Laci politológus.;-)

Előzmény: Törölt nick (67492)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.02 -4 1 67494

A vejem diplomata. Minden szó szerint úgy igaz, ahogy leírtam.

És te még nem kaptad hazugságon a hivatalos állásfoglalásokat? Az imént írtam le az 500 hazatért esetét. Olvass utána.

Vagy a maszk kérdése: csak a betegnek kell, a többinek nem kell, akár ártalmas is lehet.

Aztán Viktor feláll, és elmondja a Parlamentben, hogy csak azért nem rendelik el, mert nem tud adni.

És azért persze csak vettek egy komplett gyártósort, most mondja a külügyminiszter a tévén. Pont ebben a pillanatban.

Előzmény: nzsolt18 (67491)
nzsolt18 Creative Commons License 2020.04.02 0 0 67493

ez a nagy tömegnek egy felesleges információ, véleményem szerint. 

anyukám, 70 éves, 4 éve volt kemón, azóta tünetmentes. ellenben magas vérnyomásos, a kezdetektől betartja a maradj otthont, apámról már írtam h ő is, anya eddig nem félt. tudta hogy a veszélyeztetett csoportba tartozik, és e szerint éli a napjait, vigyáz. 

most - pont tegnap- mondta, hogy ez a nyavaja őt biztos elfogja vinni, hisz az eddigi halottak - szinte csak a májbajos angolt kivéve- mind megvannak nála is.... igen már látens cukorbeteg is. hiába méri minden nap a cukor szintjét. 

sikeresen beparáztatták. pedig nem buta, csak aggódik értünk is, és most már magáért is.... 

Előzmény: Törölt nick (67481)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.02 0 0 67492

Gondolom telefonon. Úgyhogy, itt nem kapnak kávét..:-) Bár, ki tudja...

Amikor csináltad, személyesen kérdezősködtél? Nagy show lehetett...:-D

Előzmény: -remény- (67489)
nzsolt18 Creative Commons License 2020.04.02 0 2 67491

azért ebbe picit megint bele lovaltad magad.

- a vejem kb 1 hónapja találkozott vele vmi hivatalos ügyben.

- a lányomék találkoztak vele fogadáson.

- .... kvázi a barátjuk volt.....

- ismertük, nem volt alkoholista.... 

a szomszédomról nem merném kijelenteni h nem volt alkoholista, bár minden nap találkozunk és beszélünk pár szót..... 

gondolom az angol követségen is olvassák a halálozási okot a kovidgovon, és nem hiszem h nem jeleznék a rosszallásuk, pláne ha ez bármi érdekük sértené... 

a szándékosan  hazudnak, meg szintén erős....  lehet h valaki simán csak elütött egy sort.. 

python 357 Creative Commons License 2020.04.02 -6 1 67490

Az ellenzéket már  nem kell lejáratni Miki!!...🤣🤣🤣

Előzmény: szimizso1 (67477)
-remény- Creative Commons License 2020.04.02 -1 0 67489

Ma /a vírusra való tekintettel/ hogyan készül egy közvélemény kutatás?Emlékszem rövid "kérdezőbiztosi" időszakomra.Soha annyi kávét nem ittam,mint akkortájt a "kedves delikvensekkel"

Előzmény: Törölt nick (67486)
-remény- Creative Commons License 2020.04.02 -1 0 67488

Felvetődött bennem a párhuzam kapcsán egy kérdés.Mi a különbség a mesterlövész és az orvlövész között?  Ugyan az,mint a híradás és a rémhírterjesztés között?

Az "ellenségé" az orvlövész és a rémhír?

Előzmény: szimizso1 (67468)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.02 -3 1 67487

Én hiszek a hiteles tájékoztatás fontosságában.

Egy ilyen helyzetben meg pláne. Nem tesz jót a morálnak, ha össze-vissza beszélnek.

Most jött haza 500 magyar Südtirolból. A kormánytájékoztatón azt mondja a rendőr, hogy letöltötték kint a 2 hetes karantént, negatív a tesztjük, lepapírozva, ezért szabadon mehetnek, nem kell karanténba vonulniuk.

Aztán a Szijjártó azt mondja, hogy kötelező karantén vár rájuk (a külügy szervezte a hazautazást) két hét.

A tévé meg este interjúztatja az egyiket az 500-ból, aki elmondja, hogy nem volt kint karantén, teszt sem készült velük, és a határon se kaptak kötelezvényt az otthoni karanténra! Mehetnek ahova csak látnak.

Ezt így nem szabad, kártékony.

Előzmény: Törölt nick (67481)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.02 0 0 67486

A cikkben volt egy rész, amire rákattintva megjelent egy közvéleménykutatás, a féknyúzról...

De egyébként, annyi f@szságot linkelnek be ide. Nem elfért??

Előzmény: szimizso1 (67485)
szimizso1 Creative Commons License 2020.04.02 -2 1 67485

Nézd. Ha tudod, hogy nem volt mit felvenniük a véradó helyeken, akkor ez az egész cikk okafogyott, és csak a lejáratása volt a cél. Ha ezt nem értetted meg, az baj. Ha meg tudtad, hogy nincs mit felvenniük, de ettől függetlenül mégis megosztod, az még nagyobb baj.

Előzmény: Törölt nick (67482)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.02 -3 0 67484

"Alapesetben"   ?

A D-aszkorbinsav bár antioxidáns, de a szervezet nem tudja beépíteni. Nem hasznosul. Hogy egy lámpánál merre néz? Hát, gőzöm nincs.

Nem húzom fel magam - de nem tetszik. Sajnos a statisztikák szerint krónikus bajok tényleg nem tesznek jót, de kinek nincs valami baja 60 felett (több is)?

Előzmény: python 357 (67475)
-remény- Creative Commons License 2020.04.02 -2 0 67483

No és mi újság az ilyen rémES hírek terjesztőivel? Szerinted kötél általi tökön rúgás megfelelő retorzió lenne?

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.02 -1 1 67482

Ezen (s)nem fogunk összeveszni, még akkor sem, ha ezeket a dolgokat, én pont fordítva tudom...

Csak azt nem értettem, hogy miért degradáltad rögtön az értelmi szintemet....

Előzmény: szimizso1 (67477)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.02 0 0 67481

Nyugodjék békében, akárhogy is volt. Nehéz megmondani, hogy az, hogy közlik az elhunytak alapbetegségét, pozitív, vagy negatív hatású. Aki egészséges, talán megnyugtatja. Ha nem egészséges, valszeg ráijeszt és jobban vigyáz. Vagy túlzottan is ráijeszt, és fölöslegesen stresszeli, ami egy kezelt magas vérnyomásnak, szívproblémának se tesz jót. A túlzott stressz immunrendszerre gyakorolt kásos hatásáról nem is szólva...

python 357 Creative Commons License 2020.04.02 -5 0 67480

Igen,-a normál aszpirin megtapadhat a gyomor nyálkahártyajàn,-és kimarhatja!...Olvastam valahol..

Előzmény: Törölt nick (67478)
python 357 Creative Commons License 2020.04.02 -5 0 67479

:)))....Ne hergeld fel magad Feri!.

Annyit  nem ér az egész!...

Ma szép napos délelőtt lesz,-menjél ki lőni.

Én is azt teszem..

Délután  tedd fel a lőlapokat ide..Én is felteszem majd..:)

Jut eszembe: Elfogyóban  van a lőlap amit vettem tőled  két éve!..

Ha van meg neked felesleg,-akkor vennék megint...:)

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.02 0 0 67478

Az aszkorbinsav D izomerje tényleg nem rendelkezik semmilyen vitaminhatással, csak az L izomer.

Az aszpirin pedig tényleg nem jó a gyomorfekélyeseknek, hosszú ideig való szedése hatására még ki is alakulhat, viszont a Aszpirin Protect tabletták bevonata olyan, hogy nem a gyomorban, hanem lejjebb oldódik, a tájékoztató szerint legalábbis. Szedem én is, biztos ami zicher.

Egy ismert színészünk szedett rendszeresen normál aszpirint másnaposság ellen, rá is qrt a gyomra :-(

Előzmény: python 357 (67475)
szimizso1 Creative Commons License 2020.04.02 -3 3 67477

Tudod ezekkel a saláta cikkekkel az a baj, hogy javarészt értelmetlen dolgot állítanak, de az ellenzék lejáratására teljesen alkalmasak. Arról nem is beszélve, hogy számtalan rágalmazási pert nyert az ellenzék a kormánypárttal szemben, és csak pár 10000 forintos bírságokat szabott ki a bíróság. A helyreigazítási szövegek pedig apró betűvel, és valamelyik hirdetés között volt olvasható. Szóval ezért haragszom ezekre a cikkekre, és arra aki ilyet terjeszt!

Előzmény: Törölt nick (67469)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.02 -4 0 67476

Vagy talán egyszerűbb lett volna nem hazudni. Ismertük. NEM volt alkoholista. Pont.

Szemét húzás volt. És HA az lett volna, akkor OK, hogy meghalt 36 évesen? Mert ezt sugallják, sőt Cecília egy másik beteg kapcsán ki is mondta: csal előrehozta a halálát. Ha valaki 65 éves, és kicsit magas a vérnyomása, akkor ok, hogy meghalt? Menjenek a pcsába!

(Semmivel se különb, mint gyerekkorom vicce: Miért olvassák az emberek előszeretettel a halálozási híreket az újságban? Mert amíg ők olvassák, addig nincs ott a nevük!)

Előzmény: Törölt nick (67474)
python 357 Creative Commons License 2020.04.02 -5 0 67475

"A gyógyszert nem szedjük megelőzésként (alapesetben)"

Dehogynem!...:)))

Aszpirin Protect 100 mgramm..

Az összes doki ismerősöm,azt szedi (40 év felettiek)

Én is...

A vérlemezkék összetapadását gátolja...illetve nehezíti..

De vigyázat!..☝️

Gyomor fekélyeseknek nem ajànlott...

Az ascorbinsav esetében mindegy szerintem hogy jobbra vagy balra néz ha a kereszteződéshez ér,-ugyanúgy hatékony...:)))

A C vitamin végülis egy nélkülözhetetlen táplálék kiegészítő..:-D

Előzmény: Fricu1 (67471)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.02 0 0 67474

A helytelenül hordott maszk tényleg tud olyan bajt okozni, de erre az lenne a megoldás, hogy a médiának már orrba-szájba kéne bemutatni a helyes használatot.

Ha valaki tünetmentes vírushordozó, annál töredékére csökkenti a beszéd, légzés közben kihuhukkolt vírusos cseppecskéket, tehát a többi embert védi. 

Nem vírushordozóknak is ad - típustól, minőségtől függően - többé-kevésbé a vírustól való védelmet.

A viselésnél fontos, hogy a tiszta maszkot fertőtlenített - kézfertőtlenítő vagy szappanos kézmosás -  kézzel tegyük fel, és levételnél az 1x használatosokat biztonságos helyre dobjuk ki, a moshatóakat pedig levétel után fertőzöttként kezeljük: vagy azonnal mossuk/fertőtlenítsük a haszn. ut szerint, vagy addig tároljuk biztonságosan ( zacskóban, ami utána detto kuka ). És a levétel után detto kézfertőtlenítés/mosás.

Cégnél most fogják osztani a maszkokat, elég jónak tűnik a minta után, két réteg pamutszerű anyag között egy kivehető műszálas vlies-réteg, mosható.

Az elhunyt angollal szemben lehetett volna annyi kegyelete a government portálnak, hogy csak annyit írnak: májkárosodás. Csúnya egy betegség a májkárosodással egybekötött pancreatis, az egyik unokatesóm férjét a második heveny fellobbanás 40valahány évesen mindenféle vírus nélkül is elvitte.

Tényleg government: kormányzati, governor: kormányzó. De van erre egy régi magyar szó ( gondolom, latinból jött ) - gubernátor.

Előzmény: robertó69 (67401)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.02 0 0 67473

Én nem haragszom senkire...

Fángóg meg ráb@szott..

Előzmény: python 357 (67472)
python 357 Creative Commons License 2020.04.02 -5 0 67472

Miki, Roland!.......

Kibékülni!...🥰

🙏🙏🙏....Légyszí légyszí!...

Szerintetek mi a fotó üzenete?...🤣🤣🤣

Fricu1 Creative Commons License 2020.04.02 -3 0 67471

Azért van itt is egy kis zavar.

A C-vitamin, aszkorbinsav: vitamin. A szó jelentése: az élethez nélkülözhetetlen tápanyag.

És nem gyógyszer, mert nem gyógyít.

A skorbut hiánybetegség. A C vitamin hiánya okozza.

Tehát a C vitamin nem a betegséget gyógyítja, hanem az azt kiváltó okot szünteti meg. Ez szőrszálhasogatásnak tűnik - de nem az.

A gyógyszert nem szedjük megelőzésként (alapesetben), senki nem szed antibiotikumot addig, míg nincs bakteriális fertőzése, vagy nem szed gyulladás-csökkentőt ha nincs gyulladásos folyamat a szervezetében - de vitamint igen, ha a táplálkozása vitaminhiányos.

Szentgyörgyi hitt abban, hogy az aszkorbin sav gyógyszer is, tehát terápiás hatása is lehet a skorbuton kívüli más betegségekre, pl. a rákra.

A D-aszkorbinsav vegyi képlete ugyan az, de a természetben nem fordul elő. Annyi a különbség, hogy az jobbra csavarodó molekula (enantiomere), nem balra, mint az L. A "D" dexter latinul, jobb.

(Ez például olyan tény, amivel az evolúció hívők nem tudnak megbirkózni. Vannak vegyületek, fehérjék pl. amiknek a jobbra-balra csavarodó változata egyenértékű kellene legyen, de nem az. Az egyiket nem "használja" a természet - ez is ilyen! Egy villámokkal megszórt őslevesben ugyan eséllyel alakulhat ki az egyik, mint a másik, mégis csak az egyik van a sejtekben  :)   )

Előzmény: python 357 (67459)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.02 0 0 67470

Ez, amúgy, rosszul esett tőled!!:-(

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.02 -2 1 67469

Miki, mi köze ennek az értelmi szintemhez?:-(

Én az álhírek miatt tettem be. Amik bomlasztanak, terelnek, félemet keltenek, stb..

szimizso1 Creative Commons License 2020.04.02 -2 2 67468

Ez aztán a hír! Roland! Ennél okosabbnak gondoltalak! :-(

Előzmény: Törölt nick (67467)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.02 -1 1 67467
python 357 Creative Commons License 2020.04.02 -5 0 67466

:)).....Szívesen.

Sok infó új nekem is a cikkben!...

Előzmény: mzoli02 (67463)
python 357 Creative Commons License 2020.04.02 -5 0 67465

https://www.facebook.com/298292742867/posts/10158508598642868/?sfnsn=mo&d=n&vh=e

Az egyik legjobb karantén videó!...😃😃👌👌👌

Fricu1 Creative Commons License 2020.04.02 0 0 67464

Alkalmazzák itthon is. A sokkterápia részeként - mindegy az ok. Ha összeomlik a keringésed egy baleset miatt, egy vírus, baci miatt - ezt kapni fogod az intenzív ellátás részeként. Így a korona esetében ez nem újdonság, legfeljebb az, hogy már korábban adták a kínaiak, nem várták meg a szokásos tüneteket. Ilyenkor minden ötletet kipróbálnak - hátha segít.

A japánok már a tesztek II. fázisába léptek valami gyogyival - ez biztató (talán ez nem vakcina, gyógyszer).

Előzmény: python 357 (67462)
mzoli02 Creative Commons License 2020.04.02 0 0 67463

Köszönöm, ezt még nem olvastam eddig. Kimeríti a témát rendesen. Szép korona mentes napot!

Előzmény: python 357 (67459)
python 357 Creative Commons License 2020.04.02 -5 0 67462

Külföldön intravénásan terápiaként alkalmazzák,-ezt is olvastam!

Nálunk még nincs a dokik repertoárjában úgytudom.....

Előzmény: Törölt nick (67460)
szimizso1 Creative Commons License 2020.04.02 0 0 67461

Hozzánk is csak így lehet bejönni! :-D

https://www.facebook.com/watch/?t=2&v=537995030195361

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.02 0 0 67460

Annyiból jó a nagyobb mennyiség,hogy savassá teszi a bélrendszer nyálkahártyáját. De szerinte jó a savanyúság is.Nekem még nem lett vesekövem tőle.

Az egyik barátom már 15 éve csak saját maga által készített desztillált vizet iszik.A felesége egészségügyben a kórházban dolgozik,és azt mondta neki ,hogy ha így folytatja,nem sokáig fog élni.

Még a februárban együtt voltunk versenyen.Kiváló az erőnléte.

Előzmény: python 357 (67443)
python 357 Creative Commons License 2020.04.02 -5 0 67459

https://mandala-egeszsegkucko.hu/termeszetes-c-vitamin-vagy-mesterseges/

Az a  kukorica mégsem kukorica,de már nem is paprika..Kémiai úton állítják elő ma már...

Előzmény: mzoli02 (67456)
bando53 Creative Commons License 2020.04.02 0 0 67458

Ha zavar a savam, akkor egy alapos körömkefés lemosás utáni érett citromot héjastól úgy magában megeszek, közben a páromat a hideg rázza a látványtól!:-)

Nekem ez bevált módszer.  A nagy helyben járás miatt nem vezetek ( nem vezethetek, mert nem enged a családom) így vacsora előtt,  egy decinyi félédes kékfrankost iszom, étkezés közben és röviddel utána, pedig lehetőleg száraz borocskát. Jóféle hp-t csak két étkezés között, de csak szigorúan "önvédelemből" fogyasztok.

Előzmény: szimizso1 (67442)
bando53 Creative Commons License 2020.04.02 0 0 67457

Akár a Lyukóvölgyi csávók! A polgármester jól kib@szott velük, mert 5.000 literes tartályokban vizet vitet a dádéknak, meg szappant! :-)))

Előzmény: robertó69 (67436)
mzoli02 Creative Commons License 2020.04.02 0 1 67456

Igazad van, ha leszámítjuk hogy nem zöldpaprikából hanem kukoricából és oldja a vesekövet, kivéve a kálcium-oxalátot mert annak csak gátolja a létrejöttét!

Előzmény: Blekk Rájgó (67444)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67455

Nevetsz Miki?

Várd ki a végét ... lehet, hogy te is megtanulsz pálinkát főzni cukros lisztből!

V...r megtudja, hogy mire készülnek ezek a bóhócok nálunk, lehet ihletet kap ő is.

Előzmény: szimizso1 (67453)
szimizso1 Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67454

Aki meg parázik az esetleges wc papírhiány miatt:-)

szimizso1 Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67453

Persze kis cukorral! :-)

Előzmény: Révkomárom (67450)
szimizso1 Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67452

Neem! Hajdúszoboszlóról ruccantunk át a kis családommal, és megnéztünk egy szürke marha csordát, olyan szafari buszból. Voltak ott bikák, meg tehenek, és mind szürke volt. :-) Egyébként nem nekem lesz randim reggel  :-D

Előzmény: python 357 (67446)
python 357 Creative Commons License 2020.04.01 -5 0 67451

🤣🤣..Mikinek fentebb leírtam...

Te is mindig rosszra gondolsz!..🎃🎃🎃

Előzmény: bosijani (67427)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67450

Most tényleg vegyek 50 kiló lisztet, meg cukrot ... de hát a cukros liszt nem finom gyerekek!

Előzmény: Révkomárom (67448)
python 357 Creative Commons License 2020.04.01 -5 0 67449

🤣🤣🤣......Nono!!.A "kolbász" szó sok mindent jelenthet!

Miki oly lelkesen  mesélt Hortobágyról,- te meg a kolbászról,hát nem is tudom....Öreg vagyok én màr ehhez!...🤣🤣🤣🙏🙏🙏

Előzmény: robertó69 (67430)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67448

A kormányfő belengette, hogy teljesen leállítják az országot, ahogy Kína tette Vuhan városával.

Igor Matovic bejelentette, néhány hétre rendkívüli helyzet, úgynevezett blackout léphet érvénybe, amikor szigorúan a minimumra korlátoznák az emberek mozgását, katonai fegyelem lépne életbe, a katonaság szervezné az ellátást.

Matovic szerint ilyen döntés csak akkor születhet, ha ezzel mindenki egyetért. A szlovák állami hírügynökségnek a gazdasági miniszter, Richard Sulík máris jelezte, nem támogat egy ilyen lépést. Ha nem történik valami olyan rendkívüli dolog, mint Olaszországban, ő ellenezni fogja az ilyen kísérletezést.

Mint mondott P. Imre pár hete az egyik előadásán, figyelte valaki?

Úgy látom mindem halad a forgatókönyv szerint gyerekek!

Blekk Rájgó Creative Commons License 2020.04.01 -1 0 67447

Nekem is volt, pezsgőtablettától, nem kívánom senkinek!

Előzmény: python 357 (67445)
python 357 Creative Commons License 2020.04.01 -5 0 67446

🤣🤣🤣☝️☝️☝️☝️..A Házam felett-en azt értettem,-hogy fölötte függőlegesen!...🤣🤣

A többit a fantáziádra bízom!..

De látom jó érzéssel gondolsz Hortobágyra!!!!.

Csak nem az urológusod  küldött oda?.....☝️🤣🤣🤣

Előzmény: szimizso1 (67437)
python 357 Creative Commons License 2020.04.01 -5 0 67445

:).....Igen,-Szentgyörgyi rengeteg növényt próbált ki,- de hasztalan..

Amikor már majdnem feladta,akkor ránézett a  tízórais zacsijára és az ott figyelő paprikával  szemkontaktust vett fel!.

A többi már történelem!....☝️☝️☝️🙂

"Viszont kiváló oxalát vesekövet tud csinálni"

Ezt Robinak mond, hátha elgondolkodik a "Noszty Fiú esete 

a kővé vált vesével" című regény tanulságain!!..🤣🤣🤣

Előzmény: Blekk Rájgó (67444)
Blekk Rájgó Creative Commons License 2020.04.01 -1 0 67444

Aki úgy érzi,- szedjen egy fél kiló port naponta,aki úgy érzi,az

egyen helyette gyümölcsöket és  sárga paprikát(abból vonják ki nagyüzemi szinten) és más természetes C vitamint tartalmazó gyümölcsöt zöldséget....

Zöldpaprikából vonják ki. Felesleges kilószámra enni, mert amit nem használ el a szervezeted, a vese kiválasztja és engeded a csatornába!

Viszont kiváló oxalát vesekövet tud csinálni.

Előzmény: python 357 (67443)
python 357 Creative Commons License 2020.04.01 -5 0 67443

Szia Karcsi.

Teljesen logikus az írás,- csak a bevitt  C vitamin mennyisége adhat vitára okot!!.

Ahány tudós annyi féle mennyiséget mondanak!?...

Ki tudja mi az igazság?...🤨🥴

Szerintem hitt kérdése!..:)

Aki úgy érzi,- szedjen egy fél kiló port naponta,aki úgy érzi,az

egyen helyette gyümölcsöket és  sárga paprikát(abból vonják ki nagyüzemi szinten) és más természetes C vitamint tartalmazó gyümölcsöt zöldséget....

Előzmény: Törölt nick (67423)
szimizso1 Creative Commons License 2020.04.01 0 2 67442

Én úgy tudom, hogy a bélrendszerünk a gyomorig savas, utána lúgos kémhatású. A nejem mondta egy fejtágító után, hogy egy gyógyszerész belgyógyász azt mondta, hogy nyugodtan lúgosítsanak az emberek, mert majd pár év múlva jó pénzét lehet majd savasító gyógyszereket eladni ezeknek az embereknek. :-) Szóval, hajrá! Kb. ekkora hülyeség a só nélküli étrend. Só nélkül nem termelődik sósav a gyomorban, így a lenyelt táplálék sem emésztődik meg rendesen...

Előzmény: robertó69 (67440)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67441

Köszi,

megnézem.

Előzmény: Törölt nick (67438)
robertó69 Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67440

...Ecettel...

Jól írod: nálunk ezt libafröccscnek hívták gyerekkoromban! :-) A bikarbonát leköt, a sav meg adja az utasítást a receptoroknak, hogy leállni a termeléssel!!!

Ha csak elnyomjuk, akkor hiányt érzékel, és még több savat termel a gyomor. Sokan nem értik ezt a tüzet tűzzel dolgot, pedig nem túl bonyolult. Csak ugye az a csúnya gyógyszerlobbi, meg a reklámok már megint...;-))

Előzmény: Törölt nick (67438)
robertó69 Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67439

Keress rá: belső környezet - izohidria - acidózis - alkalózis. Egy edzett sportoló sem tud 4-5 tizedes eltérést tolerálni a PH értékben, de egy hozzánk hasonló puhány még 1-2 tizedes eltérést is alig! Ennyit a nagy jógi mesterekről!

Segítek kicsit, ne kelljen guglizni: a nyálas lúgos! A bőröd savas! A véred enyhén lúgos! Amikor savasítasz, vagy lúgosítasz, az nem azt jelenti( mint amit azok a jól képzett jógi tanítványok hiszik) hogy a PH-t feltolod 7,2-ről 14-re. ( pontos adat nem megy fejből, de 7,5 alatt kell lennie emlékeim szerint.) Egy két tizedes eltérés a vérben, és a hozzánk hasonló puhányok mennek a köztemetőbe! ;-) Érdekes módon a laborjaimban nem volt soha elsavasodásra utaló érték, pedig tudod, hogy mekkora adag életveszélyes savmennyiséget viszek be botor módon a szervezetembe, és milyen régóta! ;-) A fröccshöz való szódavízről már nem is merek említést tenni! :-DDD

Előzmény: Fricu1 (67434)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67438

Igen,mindenütt a savasodástól óvnak,és lúgosítani akarnak.Ez hülyeség.

50 éves voltam amikor már elértem a 135 kg-ot. Ettem mindent amit a jó itthoni konyha kínál.

Éjszakánként gyakran feljött a maró gyomorsav.A doki savcsökkentőt ajánlott ami szart sem ért.

Szerencsére a vőm kémikus ,mondta hogy igyak puffert,szódabikarbóna ecettel.Ez bevált.

De legjobban az Atkins féle diéta hatott .1 évig csináltam,lefogytam 35 kg-ot,a gyomorsav probléma megszűnt ,kanál számra ehetem a zsírt,probléma megszűnt,vérképem kiváló.De a finomított szénhidrátot azóta óvatosan fogyasztom.Ennek már 16 éve.

A gerinc betegségre meg ezt az oldalt ajánlom,porckorong.hu,Bene Máté.

Iszonyatos fájdalmaim voltak,a fődoki szerint műtét vagy tolószék,volt CT is.

Műtét nem volt,sokkal jobban vagyok.

Előzmény: Fricu1 (67434)
szimizso1 Creative Commons License 2020.04.01 0 1 67437

hajnalban a házam felett lesz randim egy csinos karcsú dúskeblű szürkével!...🙏😁😁😁

Ez elég egzotikusan hangzik! :-) Pár éve jártunk a Hortobágyon.....

Előzmény: python 357 (67426)
robertó69 Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67436

Nyugi! A stressz is rongálja a természetes immunrendszeredet! Részemről - ahogy múltkor írtam -  megvárom, amíg lecseng, és akkor levonjuk a tutit a publikált adatokból. Addig már nem akarok találgatni. Minden esetre azért nagyon kíváncsi volnék arra, hogy készül-e majd egy olyan statisztika, ami azt taglalja: a mezei influenza terjedése mennyire esett vissza az intézkedések miatt? És mennyivel kevesebben haltak meg benne, mint amúgy "szokás"? Merthogy ez a nagy tisztálkodási hullám, és a hermetikus karantén nemcsak a kovid19, de a takonykór, meg a herpesz ellen is nagyon hatásos terjedési szempontból...

Erről jut eszembe, nem tudom kihagyni:

Előzmény: Fricu1 (67429)
robertó69 Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67435

Én nem gondoltam semmire! Na jó, a sörre - kiszáradt a torkom ettől a sok beszédtől! :-).... Mert az szokás szerint nincs most itthon, majd csak Húsvétra töltöm fel a spájzot a gyerkőcök miatt.

Én szó szerint idéztem a "hivatalos" kormányoldalról. Koronavírus.gov.hu. Jobb híján azt nézem át reggel, hogy mitől kell rettegnem egész nap, mi az, ami ön és közveszélyes, mitől vagyok eltiltva, milyen rendelkezéseket kell betartanom azon a közel egy kilométeres úton, amíg eljutok villamossal a lakásomtól a munkahelyemig...

Előzmény: szimizso1 (67431)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.01 -3 0 67434

Én voltam természetgyógyásznál is a gerincem miatt pár éve. Szurkált is tűkkel (akupunktúra), meg étrend, meg masszázs, jóga, stb. Azt mondta, hogy ez akkor is működik, ha nem hiszek benne. Mivel egy súlyos gerincműtét várt rám (vár, várna) ezért ezt is kipróbáltam.

Ő pont az ellenkezőjét állította: túl savasok vagyunk belül. Ezért eltiltott mindentől ami savas, a citromlevet is beleértve. Sőt lúgosító löttyöket kellett innom, olyan diétát írt elő.

Mondanom se kell - szart se ért az egész, pedig valami jógitól tanult állítólag tíz évig Indiában...

Szóval...

bosijani Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67433

ok,csak csörögj,majd visszahívlak.

Előzmény: robertó69 (67432)
robertó69 Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67432

Benned bíztam! ;-) Majd kereslek a napokban egy kis szakmai tanács ügyében...

Előzmény: bosijani (67424)
szimizso1 Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67431

"krónikus pancreatitis, alkoholos májkárosodás"

Talán hasnyálmirigy gyulladás! Ez is az idült piások egyik betegsége. Ha az első nem viszi el a pácienst, garantáltan a cukorbetegség viszi el. Amire Te gondoltál az a májcirrózis. Amikor már a máj, csak nyomokban van az emberben, akkor már semmit sem tud kiszűrni az élet örömeiből, meg hátrányaiból.

robertó69 Creative Commons License 2020.04.01 0 2 67430

Ebből sincs gond! Engedjük el a témát, mert a többieket csak untatjuk ezzel - ráadásul nem is anyázzuk egymást, így nem sok a "látnivaló"! :-DDD

A szürkéhez meg erőt, és kitartást!! Csak vigyázz, mert nem mindegy, hogy az a szín egy természetes fajta jelleg, vagy csak szimpla penész, mint a rosszul füstölt kolbászon! :-DDDD

Fricu1 Creative Commons License 2020.04.01 -3 0 67429

Ez egy kókler!

Életveszélyes. Végignéztem a honlapját. Beszédes, hogy vitamininfúziót akar neked (vagy másnak) bekötni a rendelőjében! Mit, kinek, milyen alapon?

Gőzöm nincs milyen doktor, hol szerezte, de gondolom a többi orvos visít, ha egyszerre említik vele.

"Társadalomorvos szakorvos" - ilyen szakorvosi képzés nem létezik.

Néztem a "publikációit" is. Csak ilyen ulibuli természetgyógyász újságoknak írt. Az angol nyelvűek is ilyen kamu alternatív gyógyászati lapok. Egyetlen komoly orvosi lap nincs köztük. Soknál meg se jelent, csak elküldte nekik...

De nézzük tételesen.

Elsőként az idézeted:

"A becsukott lakosság fertőződése elhúzódik, ez akadályozza az immunizálódást, ezzel a betegség legyőzését. Mint tudjuk a vírus akkor fertőz, ha még nem fertőződtek elegen. "

Keveri a szezont a fazonnal.

Igen, a lakosság elzártsága elnyújtja, elhúzza az átfertőződést. Ez most a cél. Pontosabban csak ez lehet a cél, mert a vírus elszigeteléséről úgy egy-két hónapja lekéstünk.

Ez semmilyen immunizálódást nem akadályoz, ugyanis pillanatnyilag csak reméljük, hogy a betegségen való átesés ad rövidebb-hosszabb védettséget. Tehát korántsem biztos, hogy lesz bármilyen védettség a második fertőződés ellen. Anélkül meg ugye a nyáj-immunitás nem működik. Még elvileg sem.

Azt meg már kitárgyaltuk. Lehet a fekete himlő ellen is küzdeni a nyáj-immunitással, csak akkor kihal az emberiség. Igaz az az öt ember aki túléli - már nem kapja el. Nem is lesz kitől.

Aztán lássuk a cikket:

"75%-uk kettő vagy több, 50%-uk három vagy több krónikus betegségben szenvedett"

És? De eddig nem haltak meg! Majd, egyszer valamikor meg fognak halni - de nekik most kellett. Nehogy már ettől nyugodt legyek!

"Az átlagos olaszországi halálozás a korona vírus járvánnyal együtt sem éri el a szokásos egységnyi időre jutó olaszországi halálozási rátát."

Ezt azért beszélje meg az olasz hozzátartozókkal! Én nem tudok arról, hogy minden tavasszal 8-900 olasz halt volna meg naponta a hegyek közt. Akkor nyilván félreértés, hogy az ottani (átlagos évekre tervezett) krematóriumi kapacitás nem bírja el a magas halálozást - és délre kell őket szállítani katonai konvojokkal. Vagy hűtőkamionokban, mint amcsiban, vagy jégpályákon tárolni, mint spanyolnak.

Aztán:

"A korona vírus miatti tüdőgyulladásos halálozás egyenlőre nem éri el a normális tüdőgyulladási halálozást."

Ezt honnan veszi? Adatok? Forrás?

A "hagyományos" tüdőgyulladás bakteriális eredetű, arra van antibiotikum. Erre nincs.

De be is fejezem, csak felhúzom magam.

Előzmény: nyugi44 (67415)
robertó69 Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67428

Régen rossz volna, ha mindenki mindenben egyet értene! Ebből részemről nem volt, és szerintem nem is lesz soha probléma! Van, amit ráfoghatsz  a hitemre (az is hasznos egy dolog),  van, amit nem. Nem vagyok eü. végzettségű - de két félévet tanulnom kellett, és vizsgáztam is belőle sport élettan és sport egészségügy témakörben. Ha valami szögesen ütközik azzal, amit tanultam, és amit már vagy 20 éve tapasztalok magamon, akkor magamnak hiszek, és nem másoknak. Kérdezd majd Szimizsót az orvos látogató témakörben! Egyik kis volt tanítványom anyukája az. (Segített is egy szlovákiai barátomnak ott nem törzskönyvezett gyógyszer felkutatásában) Nem egy csomag fruttit  kapnak a körzeti orvosok, ha jó nagy forgalmat bonyolítanak egy adott termékükből! Évek óta szedek egy enyhe vérnyomáscsökkentőt. Kis dózisú, és  - tudom - már régen elavúlt. Számtalanszor át akartak már rakni "jóval fejlettebb" anyagra. Miért nem engedtem? A sportorvosom, akivel sokszorosan többet találkozok, és beszélgetek, mint a háziorvosommal, azt mondta, hogy a mostani nem csak hogy nagyon jó, de az érrendszerre is jó hatása van, nincs tele mellékhatásokkal, stb. Enyhe hipertóniára nem kell ágyúval lőni, saját szavait idézve. Neki hiszek inkább. Naponta vizsgálja futószalagban a különböző életkorú sportolókat - a focitól a sakkozókig...

Miért is kell csökkenteni annak az anyagnak a napi bevitelét, ami gyakorlatilag az immunrendszered egyik sarokköve? (összeesküvés elmélet következik!:-D ) Egy egészséges ember nem jár orvoshoz. Nem kell neki kilószámra gyógyszereket kiváltani. Az egészség nem üzlet! A betegség annál inkább!

Nekem is van a családban sebész, uncsirtesóm. Ismerősök, barátok között orvos, gyógyszerész. Érdekes módon közülük sokan kerülik a gyógyszereket, mit ördög a szenteltvizet. Nem mind, de a többségük...

Ha az emberek tisztában volnának olyan alapvető dolgokkal, hogy mire való a koleszterinjük, a só, a megfelelő folyadékbevitel, meg a szénhidrát, nem sanyargatnák magukat fölöslegesen mindenféle eszement hiány diétával.

A 15 kiló óriási súlyfeleslegről: amíg megvolt az összes nyálmirigyem, nem fuldokoltam az összetapadó kiszáradt torkom miatt, ha le kellett futnom pár kilométert, vagy intenzíven kellett kinyomogatni pár tonnát edzésen. 32 évesen 86 kilósan még kocka hasam volt, megcsináltam gond nélkül az angol spárgát. 50-es fejjel, közel a mázsához hedonista életszemlélettel sem vagyok 200 kiló, úgyhogy megelégszem a félsikerrel.;-)))

Na, ígérem, ennyi volt a hittérítés részemről! :-DDD

Előzmény: pityy palko (67417)
bosijani Creative Commons License 2020.04.01 0 3 67427

szürkével???? iázik is? :-))

python 357 Creative Commons License 2020.04.01 -5 0 67426

:).....Robikám!..

A Hawass sztory-t is már leírtad tán  két éve,-én is jópár

doku filmet láttam tőle!..

Nekem se szimpi a figura!.

Márcsak azért se,mert a vallása miatt nem mond igazat

pl. a Szfinx valóságos koráról!..:)

De látom,-túlságosan komolyan veszed ezt a dolgot,-úgyhogy

én a magam részéről elengedtem a témát,-készülődök egy éjszakai találkozásra.....hajnalban a házam felett lesz randim egy csinos karcsú dúskeblű szürkével!...🙏😁😁😁

Előzmény: robertó69 (67422)
bosijani Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67425

bocsi,Robinak címezve.

Előzmény: bosijani (67424)
bosijani Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67424

Sosztak (így,fonetikusan) videójából tudom az egyenletet,de nem ugrik be ki vezette le. sok az ismeretlen benne.

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67423

https://www.drhummel.hu/blog/miert-vedettebbek-a-gyerekek-a-virussal-szemben

Dr.Hummel ,ha jól tudom bio kémkus,kutató.Hosszú évek óta olvasom a cikkeit. Lehet hogy nem teljesen helyt álló amit ír,bár én logikusnak tartom.

Amit viszont életem során sajnos tapasztalnom kellett az hogy az orvostudomány még sok hiányossággal küzd,annak ellenére természetesen óriási dolgokra is képes.

A cikk lényege ,hogy a vastagbél idősebb korban elveszti a savasságát ezért a bél nyálkahártyája sérülékenyebb. Javasolja az aszkorbinsav és egyéb savanyított ételek és italok fogyasztását,a savasság fenntartása érdekében.

Azt tudjuk hogy az immunrendszerünk fő központja a bélrendszerünk.A kisgyerekek megbetegedésének első jele rendszerint a hasfájás.

Tehát a nagy mennyiségű aszkorbin sav fogyasztása valószínűleg segít,ha másért nem is de a savas közeg fenntartásáért biztosan.

Előzmény: pityy palko (67417)
robertó69 Creative Commons License 2020.04.01 0 2 67422

Szokás szerint én lehetek megint a félreérthető! Nem tagadok zsigerből semmit! Rengeteg olyanról tudok akár én magam, amit már vagy 30 éve nem tudok megmagyarázni - de szerintem mások sem. A maradék hajamat akkor kezdem gyökerestől tépni, amikor tények nélküli elméleteket sugallnak tényként! A piramisos résznél - amit végig szenvedtem - hemzsegtek az ilyenek. Nem arról van szó, hogy az elavult tudásommal szemben újraírták a tudományt a legújabb felfedezések alapján, hanem a semmit nem változott adatoknak szögesen ellentmondó elméleteket állítanak. Mondtam erre egy konkrét példát a sok közül...

A másik dolog, ami tényleg b..a a csőrömet, az a tudósok csúsztatásai, kozmetikázása. Erre is mondok egyet:

-kedvenc tudósom, Zahi Hawass, akit "egyiptomi Indiana Jones"-nak neveztek, talán pont a Natgeóban "élő, egyenes adásban  fedezte fel" a szellőző járatban a titkos ajtót, kamrát.

bizonyítani tudom, hogy évekkel azelőtt már olvasható volt Rudolf Gantenbrick - The Upuaut Story írása. Felajánlotta a robottechnikát Hawass-nak, és ingyen, bérmentve kiképezte volna a technikusait a robot kezelésére, + a fúrófejes eszközt is legyártotta volna ( ezt még évszázadokkal ezelőtt olvastam tőle, lehet, hogy végül is az ő technikájával törték fel azt a bizonyos ajtót). Az ominózus filmben lehet, hogy megemlítik Gantenbrick nevét, de azt is elnyomja Hawass, amikor saját magát a vállára emelve ünnepelteti magát, mint ha ő lenne Howard Carter. És ez csak egy a "felfedezései" közül, amit tetten lehet érni publikált, és nevesített tudósok írásai alapján.

Érted a problémámat? Lehet, hogy sok elméletük valós lehet. Lehet, hogy valós adatok alapján gondolnak úgy valamit, ahogy. De ha egy részben szinte csak ferdítést ferdítés hátán hallok tőlük, akkor részemről nulla lesz a hitelességük.

S végül egy kis érdekesség. Hozzáteszem, hogy én személy szerint erősen hiszek benne.

Juszt sem mondom meg a konkrét címét - egy kis házimunka a guglival! :-) - létezik egy több évtizedes statisztikai számítási mód az " Idegenekre" Galaxisunk becsült csillagainak számát veszi alapul. A Napunkhoz hasonló vörös törpékkel ( G 2 V )számol statisztikailag. Ebből - szintén statisztikai alapon - kiveszi a kettős, vagy többes csillagrendszereket.

Az időbeliségre is használ egy statisztikai szórást ( A feneség az, hogy nem elég, hogy megfelelően fejlett legyen az az adott másik civilizáció, de akkor legyen elég fejlett, amikor mi is). A távolsági problémát már nem emlékszem, azt figyelembe vette-e, de az most lényegtelen. A lényeg az, hogy drasztikusan magas szám jött ki a képletből!

Remélem, most már tisztán látsz velem a témával kapcsolatosan kapcsolatban, és nem kell elbeszélnünk továbbra is egymás mellett?

Előzmény: python 357 (67418)
exhighand Creative Commons License 2020.04.01 -1 0 67421

https://index.hu/belfold/2020/04/01/szuletesi_nem_biologiai_nem_nemvaltoztatas/

Mi a döntés oka?

- a pletyka szerint országunk egyik (!!) nagyon-nagyon-nagyon magas rangú vezetője, szombat este annyira elfáradt, hogy frissítő masszázst kért, amit meg is kapott egy vakítóan csinos szőke hölgytől. Csakhogy vasárnap délelőtt kiderült -- az illető Vastag Attila néven lett anyakönyvezve egykoron....

-remény- Creative Commons License 2020.04.01 -1 1 67420

Ugye láttad a mondandóm első részét is?Nem udvariassági köröknek szántam!Pipa  vagyok én is a ködösítés ,kamuzás( a maiak között volt egy 50+os nő,akinek rheumája vótám!) miatt!Famíliámnak itt már össze-vissza aggódtam kicsit külön a "politikai következmények "miatt is.

Én csak Churchill bátyánk szellemét kívántam ide beidézni.;-)

Előzmény: Fricu1 (67419)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.01 -3 0 67419

No,No!

Churchill már azon a szinten volt, amikor megengedhette magának. A csúcson volt. Sztálint sem merte volna senki kritizálni, vagy Jelcint...

Ez nem érvényes egy kezdő diplomatára (vagy bármilyen más szakmára). Ott pillanatok alatt kirakják - nagyon helyesen.

Csak halkan kérdezem: melyik kormány lehet olyan felelőtlen, hogy egy titkosszolgálatok számára könnyen támadható-zsarolható diplomatát küldene Afganisztánba, vagy akár Szíriába? Nonszensz. Az MI5-6 nem épp arról híres, hogy ilyen támadási felületet ad.

Az egész persze onnan indult, hogy felháborodtam azon a szégyentelen halottgyalázáson, amit a hatóság művelt.

És bocs a felháborodásomért, de a számomra nem egy vadigen, a gyerekeim ismerőse, ha úgy teszik barátja. Szerette a magyarokat, sok itteni barátja, ismerőse volt, jól érezte itt magát - és ez nem duma.

Nem ezt érdemli.

Előzmény: -remény- (67416)
python 357 Creative Commons License 2020.04.01 -5 0 67418

Robi!.:))

Én  se hiszek el mindent válogatás nélkül,-ezt már többször leírtam neked!.

Azt nem kétlem hogy valamikor réges-régen többet foglalkoztál a témával mint én,-de az utóbbi 5-10 évben biztosan nem!!!!.:)

Te a Main stream álláspontot vallod magadénak, és figyelmen kívül hagyod azokat a történéseket,-amik nem illenek össze a meggyőződéseddel

Az Ősi idegenek sorozatot is gondolom ellenérzéssel nézted,

mint ellendrukker,aztán ha láttál  benne egy bodorságot,(ami azért  volt benne szerintem is),akkor megnyugodva írtad le az egész sorozatot!...:-D

No itt követted el a hibát!..☝️☝️😃

Egyébként a "Bodorka" ahogy nevezed,nálad sokkal többet tud a témakörről, és tudományos fokozata is van,nézz csak utána!..

Azt az indulatot nem értem,-ahogy nyilatkozol a témáról,- most már sokadszor,érdemes lenne tudni az okát?..🙂

Előzmény: robertó69 (67404)
pityy palko Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67417

Robertó!

Messze te vagy az egyik legjobb arc itt, ismeretlenül sem szeretnék veled kekeckedni. Ráadásul mintakészítő asztalos vagy, ami nálam magas rang! (Egyszer már erről értekeztünk).

Itt tartok a kezemben egy 500 mg-os C-vitaminos dobozt.

A hátulján ez vagyon írva:

Adagolás: napi egy tabletta fogyasztása javasolt

Aktív összetevő-tartalom : 500 mg C-vitamin (625%-a a napi táplálkozás beviteli referenciaértéknek felnőttek esetében).

Kérjük, hogy az ajánlott napi beviteli mennyiséget ne lépje túl. Az étrend kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Az egyik gyerekkori barátom belgyógyász prof, endokrinológus, véleménye: valóban nem mutatták ki a C-vitamin jelentős túladagolás káros hatását, sőt, Szent-Györgyi Albert is proponálta ezt, de én nem hiszek ebben.

Egy másik gyerekkori barátom Debrecenben gyerekgyógyász prof: véleménye mint feljebb.

A felesége gyerek orvos, klinikus (Docens) és szintén endokrinológus: a felesleget kipisiled, a pisid jó savas lesz és a vesekő képződés is lehetséges. A C-vitamin szükséglet nem testsúly függő.

Háziorvosnőm: már az 1000mg-os is sok, de ártani nem árt, legfeljebb egy kis vesekő képződést elősegít.

Ami meg a gyógyszer maffiát illeti: ha az emberiség egészségesen élne, létre se jöhetne ilyen szervezet, de sokkal egyszerűbb ilyen-olyan pirulákat bekapkodni, mint normálisan élni!

Nálad is ott a plusz 15 kiló, s a maffia már dörzsöli a kezét mert ebből nekik üzlet lesz, csak még várj egy pár évet!:-)))

Baráti üdvözlettel: Palkó a pityi

Előzmény: robertó69 (67406)
-remény- Creative Commons License 2020.04.01 -1 1 67416

Nézd!Én most nem ennek az embernek az alkohollal és a politikai lehetőségekkel való viszonyát próbálom vitatni.Sőt!Én is igen erősnek vélem a kincstári média "tényeit",de kérlek a brit politikusok alkoholizmus okán való kizárását ne firtasd!Amikor egy Churchill bevallottan a napi üveg töményét betermelte és az amerikai elnök egy alkoholista szivacsnak titulálta?És ez a pali teljhatalommal vezethette Angliát háború szerte?Bizonyítottan nem kizáró ok a pia!

Előzmény: Fricu1 (67413)
nyugi44 Creative Commons License 2020.04.01 -2 0 67415

ennyit talán kiemelnék  az előbbi dr. Tamási József írásából:

A becsukott lakosság fertőződése elhúzódik, ez akadályozza az immunizálódást, ezzel a betegség legyőzését. Mint tudjuk a vírus akkor fertőz, ha még nem fertőződtek elegen.

Én azt látom a nemzetközi sajtót figyelve, hogy egyre több orvos emeli fel a szavát a meghozott intézkedések ellen, kijelentve, hogy ezek a rendelkezések minden ésszerűséget és logikát nélkülöznek.

Előzmény: nyugi44 (67414)
nyugi44 Creative Commons License 2020.04.01 -1 0 67414

Addig olvassátok el, míg fent van a neten, mert eddig ami ezzel kapcsolatban dokiktól felkerült a netre, legyen az facbuk vagy youtube, órák alatt, vagy legkésőbb másnapra letörölték. Kíváncsi vagyok ez meddig fog élni.

Előzmény: nyugi44 (67412)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.01 -3 1 67413

Te nem hazudsz, te csak idézel egy idiótát. Vagy valakit aki szándékosan hazudik. Ennyi esze van. Írhattak volna egy sima magas vérnyomást, vagy bármit, akkor simán benyeli az ember. Ezt nem, mert a lányomék személyesen ismerték. Ő orvos, az alkoholizmus jeleit levette volna hamar. A vő meg gyakori munkakapcsolatban volt vele. Voltak közösen fogadásokon, átadókon, kulturális és sport pofaviziteken. És ne feledd, egy nagy nemzet diplomatája volt, törésmentes karrierrel. Kizárt, hogy így tolták volna, ha ennyire támadható. Afganisztán, Szíria. Háborús övezetek. Ott észnél kell lenni.

Itt nálunk első helyettesi rangban volt, ez diplomatáéknál a nagykövet utáni legmagasabb pozíció. Teljes jogkörrel és felelősséggel. Egyszerűen elképzelhetetlen, hogy olyan szinten legyen alkoholista, hogy már szétitta a máját. Ahhoz több évtizedes masszív ivás kell - de akkor nincs karrier. Ilyen tuti nem. Ha valakinek a valakije lenne és alkoholista - és a kapcsolata miatt nem lehet tőle megszabadulni - elteszik a világ végére valami alacsony rangban, konzulnak vagy ilyesmi, papírt tologatni - ott nem tud kárt okozni. Politikai beosztást nem kapott volna. Kizárt.

Gusztustalan egy halott emlékét bemocskolni, csak azért, hogy emészthetőbb legyen az infó.

És most vajon a 12 és 13 éves angol, belga áldozatra mit talál ki a sajtó? Ők mik voltak? Szervátültetettek? Miért kell megerőszakolni a tényeket csak azért, mert félnek a pániktól?

A statisztika attól még igaz marad: az idősek vannak nagyobb veszélyben.

nyugi44 Creative Commons License 2020.04.01 -1 0 67412
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.01 -1 0 67411

Nem vitás! a fényre gyünnek mint az 51-es körzetuton. Kiteszik a lábindexüket és máris fénylik a skalpsunájuk , öngyilkosmerényvesztők

Előzmény: nyugi44 (67409)
robertó69 Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67410

Engem igazából az irodalom, és a csillagászat része vonzott...és még most is. De mindenevő voltam, Kriston Endrétől Pusztaiig mindenkivel kicseréltük az infóinkat...

Előzmény: nyugi44 (67409)
nyugi44 Creative Commons License 2020.04.01 -1 0 67409

Ezek szerint nem csak engem érdekeltek az érdekes dolgok. Én egy időben a nyíregyházi ufo klubot vezettem, de ez nem elégítette ki kellően széles körben a kíváncsiságom, később a Déri János Klubot. Na ott én is meghívtam pár érdekes arcot.

Lényeg az, hogy nagyon sok képhez, videóhoz hozzá jutottam, nem is beszélve az érintettek tapasztalataihoz "élményeihez" amiről legtöbb esetben nem meséltek senkinek, mert féltek hülyének nézik őket. Bár én úgy indultam, hogy az is hülye aki ufókról beszél, aztán mikor be akartam bizonyítani, hogy nincsenek, egyre több dolog azt bizonyította, hogy nagyon tévedek.

Sok talány van a világon amit nem értünk, az ufók témakör csak 1 a sok közül, a piramisok a következők, és rengeteg van még.

Sokan mondták hiszem ha látom. Nos már megtanultam ez nem igaz, sokan ha látják sem hiszik, úgy is lefordíthatnám látom ha hiszem.

Most akkor pár régi Nasa kép, aztán mindenki annak hiszi aminek akarja

itt pedig pár magyar

BudaőrsCsepel RácalmásKomoró ÓzdTata Kecskemét (tűzoltók videójából) végül egy Nyh

Előzmény: robertó69 (67400)
robertó69 Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67408

Kicsit bizarr, de borítékolhatóan hatásos!!!

robertó69 Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67407

Jobb, ha már most felkészítjük magunkat a tényleges karanténra. Ne érjen váratlanul..

robertó69 Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67406

Mindenki abban hisz, amiben akar!  Te például higgy bátran abban, hogy a gyógyszerész maffia tömeghalált hoz a jónépre, mert kiadta az 500, és az 1000 mg-os tablettáit, amiket recept nélkül lehet szedni, napi 3x1 szem ajánlással. Sehol nem írják azt, hogy az 1-1 kapszulát törd szét tíz felé, és úgy szedd be, mert túladagolod magadnak, tehát tudatosan mérgeznek minket!

Az a bizonyos 80-120 mg. akkor volna igaz, hogy ha akkora volnál, mint egy tengeri malac! Mert bizony a vitamin, a fehérje, ásványi anyag, szénhidrát bizony testsúly függő bevitel szempontjából, és nem standard! Én a tanáromnak hiszek ( egyetemi docens, sportember, és sportorvos) e tekintetben, és nem a netes okosságokban.

De mint mondtam, mindenki abban hisz.....

Előzmény: pityy palko (67338)
-remény- Creative Commons License 2020.04.01 -1 0 67405

Robikém! Senkisenem hazudott neked!  Ez volt a rádió csatorna Április eggyedikei tréfája. ;-)

robertó69 Creative Commons License 2020.04.01 0 2 67404

Én világ életemben nyitott voltam! Most is! Csak nem hiszek el mindent válogatás nélkül! Ez miért rossz? Hidd el, többet foglalkoztam a témával, mint te, ezért merem azt leírni, hogy nem hiszek el valamit csak azért, mert valaki azt mondja. Nem több, nem kevesebb...

Igazad van abban, hogy a világ - tudományos megítélése is! - sokat változott, de attól a tények még tények! Ha ezelőtt 40 évvel sem találtak a Király kamrában sav eróziós nyomokat, meg azóta sem, az a bongyorka ne akarja már nekem bemagyarázni, hogy savas-cinkes akkumulátorként működtették a piramist, hogy az űrhajójuknak küldjenek fel energiát! Érted már a problémámat? Nem új adatokról volt szó benne, hanem eszetlen és légből kapott elméletről, ami mindennek ellent mond, amit csak az elmúlt évtizedek alatt kiderítettek róla! Ez a nagy "hitetlenségem" oka! Ha majd észszerű dolgokat állítanak, ami nem ütközik a makacs tényekkel, akkor én sem leszek annyira szkeptikus feléjük.

Egyébként amit láttál - függőleges pupillát - az a kopoltyúm volt, és éppen lihegtem! Nem kell túlgondolni!

Előzmény: python 357 (67402)
robertó69 Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67403

Mivel én csak egy nagyvárosi paraszt vagyok, és panel másodikon lakom, nekem kénytelen volt a húsvéti sonkát a piaci hentesnél beszereznem ma reggel. Korán, meló előtt mentem, hogy ne sértsek meg egyetlen rendelkezést sem. Na most én vagyok hülye( nem zárom ki ezt sem), vagy csak vonzom őket, nem tudom, mert az amúgy embertelenül néptelen csarnokban rajtam kívül mind a nyolc - számoltam! - vásárló szemre túl volt már a hetvenen! Üveg ajtón át sem látni, akkora betűkkel kiírva, hogy 9-12 között övék a pálya, és én nem mehetek be az ő védelmükben. Mondjuk, nem erőszak a disznótor....

Előzmény: Fricu1 (67335)
python 357 Creative Commons License 2020.04.01 -4 0 67402

🙂🙏...Robikám ezeket leírtad már párszor,-emlékszem rá!..

Erre írtam,-hogy azóta sokat változott már a világ!...:)

És sokat változott a hozzáállás is e témakörrel kapcsolatban

a tudományos berkekben is!...:-D..

Egy kis nyitottságot várok tőled,-új szelek fújnak mostanság 

a gyíkemberekkel kapcsolatban!..😃😃😃

Én sem veszek készpénznek mindent,-de sok felvetés azért elgondolkodtató,-valljuk be őszintén!!!..

Ha megszúrod az ujjad,-milyen színű a véred?...Remélem élénk vörös?...🥰🥰🥰

Előzmény: robertó69 (67400)
robertó69 Creative Commons License 2020.04.01 0 1 67401

Mai rádiós hír, délelőtt hallgattam melóba két gyalulás között (Petőfi) a WHO-ra hivatkozva: csak az hordjon szájmaszkot, aki beteg (vélelmezem, itt most akármilyen betegségre gondolt, mert ha koronás, akkor ugye szigorú karantén! ) mert a tudatlanul, és helytelenül használt maszk hordással sokszor nagyobb bajt okoznak, mint nélküle! Akkor most ki hazudik???

S ha már a szokásos indulás előtt a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon voltam, rákerestem az általad említett fiatal, egészséges, és sportos angol úriemberre. Szó szerint ezt írják róla:

" krónikus pancreatitis, alkoholos májkárosodás" Na most, ha ők hazudnak, akkor most én is!

Előzmény: Fricu1 (67286)
robertó69 Creative Commons License 2020.04.01 0 3 67400

Gyuri Bácsi!  Betudom a pánikhangulat okozta/ tavaszi vitaminhiányos állapotnak/ új kapcsolat okozta stb. stb. felfokozott érzelmi állapotodnak, hogy figyelmen kívül hagysz valamit, amit már párszor leírtam magamról: 1984-től nyakig benne voltam a Sci-fi klub, és az országos találkozók rendezésében (Miscon, Hungarocon). Aki számított, élt, és mozgott, azt " mindkét oldalról" meghívtam legalább egyszer előadónak és sokakkal sokáig baráti kapcsolatot ápoltam.  Én nem vagyok tagadó - ill. az emberi hülyeség ellen ágálok csak ezerrel -, és csak annyit mondok mindig: nem hiszek el bemondásra bármi eget verő baromságot. Írtam azt is, hogy közel 3 évet "kutattam" az akkori, net szegény korban a piramisok, ezen belül is a Mokattam- formáció építményeit. Az általad favorizált History- Ancient Aliens műsorokból kigugliztam pár adást, és végig néztem. Pont az egyik a piramisokkal foglalkozott.

Nem tudok mást mondani most sem, mint azt, hogy az egész adás egy tömény hülyeség volt, szakmaiatlan, és már a 20 évvel ezelőtti hivatalos, félhivatalos kutatási adatoknak is ellent mondott! Márpedig tény, hogy azóta sok új felfedezést tettek e területen, de az is: a régi mérési, dokumentált eredményeket nem írták felül!

Összegzésként: Nem mondtam soha, hogy nincsenek értelmes lények a világűrben, és azt sem, hogy nem járhattak közöttünk akármikor. Sőt: vallom, hogy ha csak a statisztikában hinnék, is kell létezniük!

Én csak annyit állítok, hogy ha a bongyor hajú Hapcipulosz, vagy hogy hívják, a műsorban találgat valamit, azt nem veszem készpénznek, sőt, nem is verem a fenekem a földhöz elragadtatásomban.

Csak neked, csak most, gyorsan lefotóztam a közel 20 évvel ezelőtti jegyzeteimet, és mellé a 15-20 db írásvetítőre készített ábráimat. Nem, nem könyvet írtam, az a több száz lap csak vázlat, tőszavak, és adatok tematikus halmaza, mert ember nincs, aki fejből lökni tudta volna azt az irgalmatlan ismeret mennyiséget egy élő, interaktív előadás sorozatban.

Szóval, még egyszer: nem vagyok tagadó, de nem nyelek be semmit csak azért, mert valaki a médiában azt nyilatkozta....

Előzmény: python 357 (67310)
szimizso1 Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67399

Még  patkányok is ezen a véleményen vannak :-)

Előzmény: Fricu1 (67395)
python 357 Creative Commons License 2020.04.01 -3 0 67398

Arra emlékszem,hogy karcolták,-nem injekció volt!..Fájt jó ideig és belázasodtam!...

Előzmény: Törölt nick (67384)
python 357 Creative Commons License 2020.04.01 -3 0 67397

De  biztosan  nem kaucsuk labdát használtak!....:)

Egy Alpesi szálló sörözőjében egy pincér fertőzze meg fel európát,-ha lehet hinni a híreknek!.

Már eljárást inditottak ellene.

Előzmény: szimizso1 (67382)
-remény- Creative Commons License 2020.04.01 -1 0 67396

Én pedig azt hiszem,hogy a "spanyolnátha" kapcsán tévedel.

A világháború okán,SENKI nem tudja pontyosan,mikor-merre járt,és hol mennyi harcképes áldozatot szedett.Minden résztvevő(márpedig világháború révén,majd'mindenki részt vett) hazudott,sumákolt,mint a dög.Az állítólag független(hogy kitől-mitől,azt nem igazán tudni)Spanyol ország hozhatta nyilvánosságra,hogy hűbazdmeg van.És mivel,Ők hívták rá először fel a figyelmet,rajtuk is ragadt.Így lett az épp aktuális influenzából "spanyolnátha"

Előzmény: szimizso1 (67379)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67395

Neeem, az ember(iség) bármikor képes alulmúlni önmagát.

Mindig azt hiszem, hogy ennél már nincs lejjebb - de aztán van.

Most olvasom, hogy a magyar úszósport legjavát külföldre vitték edzőtáborozni. A forrástól függően 9-11 pozitív teszteredmény. Kapás Boglárka, Kozma Dominik...Úszók, edzők, stb.

És ez a vezető még pénzt is kap érte (nem kényszerzubbonyt, pedig az kéne rá).

Előzmény: Révkomárom (67380)
Fricu1 Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67394

Én Ausztriát olvastam, Tirol (nem az olasz Südtirol), Ischgl síparadicsoma.

Elkérték viccből a csapos sípját, és egymás sörébe köpködték a pinpong-labdát.

De csak azért, mert vénás szett nem volt kéznél. Azzal még biztosabb lett volna - igaz, nem sokkal.

Einstein?

-remény- Creative Commons License 2020.04.01 -1 0 67393

Meg Lovasították a Kispál szövegét,és tessék:

https://www.youtube.com/watch?v=oTdxSna33aM

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67392

Valamilyen elektronyos hajtáslánc?nak tűnik Japóéknál nagy becsben tartják

Előzmény: Révkomárom (67389)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67391

Neeem :-D

Előzmény: Törölt nick (67386)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67390

Ha felveszem az asszony tangáját ... akkor igen!

Előzmény: Törölt nick (67388)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67389

Mutatom!

Előzmény: Révkomárom (67387)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67388

Akkor a te csiuklód is zsibbad rendesen

Előzmény: Révkomárom (67387)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67387

Nekem is majdnem ekkora, csak nem így áll!

Előzmény: Törölt nick (67385)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67386

Nem testrészt akartál írni ? De a testrés is teljesen oké ;-DDD

Előzmény: Törölt nick (67385)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67385

Ha már labda, én ilyennel szeretek játszani, a kedvenc testrésem. Ja a vihio szerint már lehet előnytelen a maszk, de lehet rosszul láttam hallottam a hÍhÍhÍradóba, vagy valami horrorvígjátékban láttam 11ó körül

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67384

Amikor kissráckorunkban megkaptuk ezt az oltást, sokaknak meg kellett ismételni, mert nem volt megfelelő a válaszreakció, valaminek a szúrás körül kellett kialakulni, ezért lehetett a két heg. Emléxem, hogy az enyém elsőre jó lett, kajánul vigyorogtam a többségre, akiknek ismételni kellett, de én is úgy emléxem, ahogy druszám, az himlő elleni volt.

Előzmény: python 357 (67357)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67383

Szájjal?

Előzmény: szimizso1 (67382)
szimizso1 Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67382

Európában már a 12. században ismerték a játékot. Tehát, ;-) IIGEEEN!! :-)

Előzmény: python 357 (67381)
python 357 Creative Commons License 2020.04.01 -2 0 67381

Spanyol nátha idején volt asztaltenisz?...

Én nemtom!...🤔

Révkomárom Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67380

Még jó, hogy mi snapszerozni ... 21-ezni  szoktunk!

Magyar ember nem játszik marhaságokat!

Ez sztem csak kacsa ... reméljük!

szimizso1 Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67379

Most jelentették, hogy spanyol országban azért van olyan sok beteg, mert egy idióta játékot játszottak a kocsmákban országszerte. Úgy hívják, hogy ping-pongfoci. Ezt úgy játtszák, hogy egy ping-pong labdát egymás korsójába köpködik. Lehet, hogy a spanyol nátha is így terjedt el anno. Ha ez igaz, akkor csak gratulálni tudok nekik!:-(

Révkomárom Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67378

Miután a 'gazda' jó pár éve 'elkunyerálta' a megspórolt pénzemet

(hozzáteszem, az első szóra nem adtam!),

úgy döntöttem, létrehozom a saját magánnyugdíjpénztáramat ... euróban!

Remélem majd visszaadja, ha arra kerül a sor!

Na jó, ezen most én is nagyot röhögtem ... de csak kínomban!

Révkomárom Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67377

Előzmény: Révkomárom (67375)
python 357 Creative Commons License 2020.04.01 -3 0 67376

🤣🤣🤣....👌

Ponytossan!....;)

Előzmény: Révkomárom (67375)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67375

Az 'miénk' nem közös ... a 'miénk' ugyan az!

Értem, hogy nem úgy értetted.

Előzmény: python 357 (67371)
python 357 Creative Commons License 2020.04.01 -3 0 67374

Fogalmam sincs..

Bogarászok a fiókban oszt ott tálaltam..

Van egy csomó ezüst  ötforintosom.

Többnyire Kossuth de van Petőfi fejes is!.::-D

Előzmény: Révkomárom (67368)
python 357 Creative Commons License 2020.04.01 -3 0 67373

Uhh...Ez igazi érték...:)))

Inkàbb eszmei számodra!...

Klassz....🙂

Előzmény: Révkomárom (67367)
python 357 Creative Commons License 2020.04.01 -3 0 67372

Azt minden évben oltatom!..😅😅😅

Előzmény: szimizso1 (67366)
python 357 Creative Commons License 2020.04.01 -3 0 67371

Aha,-látom!..A közös múlt!...:))))

Előzmény: Révkomárom (67370)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.01 -1 0 67370

Adok értre 1 koronát.

Sztem korrekt váltási arány.

Nézd csak a kiscicát ... milyen tetoválása van!

Előzmény: python 357 (67365)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67369

Nem az enyém Laci, kell a francnak aranyozott puska!

Biete ein galvanisch echtvergoldetes Weihrauch HW 35 "Export" ohne "F" Zeichen an.
Kaliber 5,5 mm ( cal.22)
Die Vergoldung bietet einen guten Korrosionschutz und dementsprechend ist das Luftgewehr ohne jeden Rost oder Rostnarben.
Die Vergoldung selbst ist stellenweise aber etwas dünn geworden- siehe Fotos.
Das Gewehr wurde lt. Vorbesitzer bereits überholt (neu abgedichtet).
Es hat eine Leistung von ca. 16,5 Joule (mit Diabolos von JSB gemessen) und ist damit auch sehr präzise.
Nußbaumschaft ohne Beschädigungen mit schöner Maserung und Fischhaut.

Előzmény: nyugi44 (67351)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67368

Mennyi euró?

Előzmény: python 357 (67365)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67367

Szerintem csak ipari arannyal galvanizált.

A 24 karátos arany puha lenne ilyen célra.

Ezt az óriási mennyiséget (negyed gramm), még hajadon koromban mostam ki a Dunából.

Na ez majdnem 24 karátos, a legtisztább (mosható) arany Euróbában ... a 'Dunai arany'.

Szép emlék a páncélszekrényben őrzöm, az aranyrudak mellett ... 

:-) :-)

Előzmény: python 357 (67355)
szimizso1 Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67366

A vahúré legalább megvan? :-)

Előzmény: python 357 (67360)
python 357 Creative Commons License 2020.04.01 -2 0 67365

ny forintost láttok a fotón?...

-remény- Creative Commons License 2020.04.01 -1 0 67364

A 83éves szomszédom takaríjja a Szuzit.Érdeklődöm:mizu?A89 éves párjával mennek délig kicsit körülnézni,MOST LEHET! Mondtam neki,hogy lehet,de nem kötelező!!      De ők most szeretnének.Feladtam.

-remény- Creative Commons License 2020.04.01 -1 0 67363

Egy népről mit árul el a nyelve?(és most nem a gyomorrontásra gondolok)

Az oroszban nem találok szót a szőlőre,mint fürtös gyümölcsre,van viszont a vinográd,ami BORVÁRat jelent.Lehet,hogy ezeknél a vodkán túl is van élet?

python 357 Creative Commons License 2020.04.01 -2 0 67362
python 357 Creative Commons License 2020.04.01 -3 0 67361

DiPerTe-re emlékszem hogy be volt írva...

Előzmény: szimizso1 (67358)
python 357 Creative Commons License 2020.04.01 -3 0 67360

Uhh...Az enyém már nincs meg!...Egy húsz évvel ezelőtti szanálásnak áldozatul esett...Akkor meg nem gondoltam,-hogy egyszer meg kellhet.....

Előzmény: szimizso1 (67358)
nzsolt18 Creative Commons License 2020.04.01 -2 0 67359

bocsánat nem virulógus hanem tüdőgyógyász. 

itt a link.

https://hirtv.hu/magyarorszageloben/kovacs-istvan-az-intezkedesek-ugyanabba-az-iranyba-mutatnak-2498170

aki türelmetlen: 2p35-től....

Előzmény: nzsolt18 (67352)
szimizso1 Creative Commons License 2020.04.01 0 3 67358

Mindenkinek van oltási kiskönyve. Abba benne van, hogy mikor, és mivel oltották be. BCG, vagy DiPerTe.

Előzmény: python 357 (67357)
python 357 Creative Commons License 2020.04.01 -7 0 67357

Emlékszem az esetre...

De nekem gyerekkoromban két hegg volt egymás alatt..

Most csak egy látható..

De 1954 óta oltanak TBC ellen az biztos!...

Csak az a kérdés,-hogy én kaptam-e..?..🤔🥴🥴

Előzmény: picurgyu (67356)
picurgyu Creative Commons License 2020.04.01 0 4 67356

Gyuri ! A bal válladon levő heg nem a BCG hanem a fekete himlőelleni oltás miatt van amit kissráckorunkban kaptunk Pestiek de lehet a vidékiek is amikor a Royal szálloda karanténba volt mert egy angol nőről kiderült fekete himlője van . Az oltásnál csúnyán felhólyagosodott a karunk és napokig lázasak voltunk. Később kifakadt az a hólyagzás és begyógyult de heges maradt.

Előzmény: python 357 (67354)
python 357 Creative Commons License 2020.04.01 -6 0 67355

:-D.....A 24 karátos HW 35-ös!.....

Biztosítást kössél rá Imre!..

Nagy kincs ez manapság!....😅😅☝️☝️☝️

Előzmény: Révkomárom (67347)
python 357 Creative Commons License 2020.04.01 -6 0 67354

Bandi ha a bal válladon van hegges folt,-akkor kaptál BCG-t....

Ma reggel tudtam meg......a volt csajom tüdőgondozóban dolgozik! 1954 től oltják az újszülötteket.Nekem van ott hegg....

Előzmény: bando53 (67348)
python 357 Creative Commons License 2020.04.01 -6 0 67353

Most beszéltem egy volt csajommal... a bal vállba adták...

szép nagy heggesedést okoz..

Tüdőgyógyászaton főnővér!...

Nekem van ott hegg,tehát kaptam...

1954 óta oltják  az újszülötteket nálunk...

A spanyoloknal olaszoknal nem oltanak TBC ellen...ezért annyi a halott állítólag....

Előzmény: Révkomárom (67346)
nzsolt18 Creative Commons License 2020.04.01 -4 0 67352

Csaxolok a bcg oltás - idézem a virulogus profot- mértékadó körökben meg sem említik eddig h bármi féle előnyt jelentene és én személyszerint nem go dolom h bármi köze lenne hozzá.....

Tegnapeste hír tv müsorban volt, szal azért annyira ne éljétek bele magatokat.

nyugi44 Creative Commons License 2020.04.01 -1 0 67351

Imi! Má megint a nyugalom megzavarására alkalmas képet raktál fel? Pedig egyszer már elkövetted a közelmúltban. A végén az lesz, hogy el kell add nekem azt a pukkantót, ha egyáltalán a tied.

Előzmény: Révkomárom (67347)
nyugi44 Creative Commons License 2020.04.01 -1 0 67350

a karcolás az tuti nem BCG, hanem himlő, mert azt vállba adják és max 2 éves korig kell, akkor alakul ki legjobban és legtovább a védettség. Idős korra gyengül, vagy el is múlik aki később kapja meg. Hogy hol lehet utána járni, sajnos nem tudom, de 1954 és előtte még nem volt az tuti. 55-től már adták, de ott is kérdéses ki kapott ki nem, mert eleinte nem volt annyira megkövetelve.

Előzmény: bando53 (67348)
nyugi44 Creative Commons License 2020.04.01 -1 4 67349

vállban, a lentebbi hímló :-)    manapság azt is másképp adják

Előzmény: Révkomárom (67346)
bando53 Creative Commons License 2020.04.01 -4 0 67348

Laci!

A bal felkarunkon szerinted mitől van a forradás?

Emlékszem, hogy általános alsó tagozatosként(1959 utáni években) az iskola orvos valamilyen hegyes eszközzel megkarcolta minden gyerek bal felkarját

Az 1970-s (Fehérgyarmat és környéke) nyári árvízi újjáépítésnél a jobb mellkasunkba kaptunk egy kombinált védőoltást ( vérhas, malária, tífusz stb.) amitől a tivadari táborban lévő több  ezer diák egy napig piszokul belázasodott. Aki nem lett lázas, azt újra oltotta a katona orvos. 

Amúgy ilyen hosszú eltelt idő után, hol lehetne megtudni, hogy a BCG oltást biztosan megkaptam-e?

Előzmény: nyugi44 (67345)
Révkomárom Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67347

Ojjé!

Aranyos!

Révkomárom Creative Commons License 2020.04.01 0 0 67346

Ez melyik forradás Laci?

A lapockámon vagy a karomon fent?

Előzmény: nyugi44 (67345)
nyugi44 Creative Commons License 2020.04.01 -1 5 67345

már írtam korábban is, nem válogat a korona vírus, a fiatalokat is viszi, de nem Magyarországon. Nálunk vannak fiatalok + teszttel, lásd pl. az úszók, és vagy minimális, vagy semmi tünet. Miért? Mert kaptak BCG oltást. A 65 év felettiek nem, tehát nekik van miért tartani a fertőzéstől. Lásd eddig kizárólag csak 65 év felettiek haltak meg nálunk. Ha vigyázunk, ők is átvészelhetik.

Sajnos az operativ fejnélküli törzs (kormány) elhallgatja ezt az infót, nyílvánvaló miért, pl. jól tükrözi amit megszavaztattak.

Előzmény: Fricu1 (67344)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.31 -4 0 67344

Nem is az alapbetegség ritka. Az a ritka, hogy valaki pia nélkül jusson ilyen súlyos állapotba.

36 évesen, komoly diplomáciai karrierrel a háta mögött nem tudom elhinni, hogy halálra itta a máját. Sokkal elképzelhetőbb, hogy valami agytröszt írta be - nehogy pánikot keltsen, hogy egy fiatal egészséges ember is belehalhat. Eddig azt sulykolták, hogy csak az idős, sok kronikus bajjal terhelt emberekre veszélyes. A korán is faragtak két évet, kitaláltak valami kórt is neki, hogy valami stimmeljen legalább.

De bizonyítani nem tudom. A család cáfolta, hogy bármilyen baja is lett volna.

Az index most írta, hogy valami 12 éves áldozat van. Ő tényleg lehetett beteg, még nincs infó.

Előzmény: pityy palko (67343)
pityy palko Creative Commons License 2020.03.31 0 4 67343

Bocs, de se a májzsugor, se a tüdőrák, sajnos nem ritka betegség. Amivel te most kevered, hogy az ilyen betegségben elhunytak statisztikája, kor, nem, életmód, stb. alapján érdekes dolgokat mutat.

Előzmény: Fricu1 (67340)
-remény- Creative Commons License 2020.03.31 -1 0 67342

"Igen,hasonló cipőben evezek én is"    Most olvastam egyik kistestvér oldalunkon derék harcostársunktól! Ő ezt komolyan írta!

Elképzeltem azt a böszme nagy kalucsnit!;-)

python 357 Creative Commons License 2020.03.31 -6 0 67341

Igen,- akkora teherbírása van,- és elhivatottsága,-hogy ember biztosan nem lehet!  ..🤭🤭🤭🤪

Előzmény: Fricu1 (67339)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.31 -5 0 67340

A lányom egy hét végén azzal jött haza az egyetemről, hogy ma egy nagyon fontos dolgot tanult az egyik proftól:

A ritka betegségek ritkák!

És mert én is hasonlóan okosan nézhettem, mint most ti (ördögi vigyor) - el is magyaráztattam vele.

Ez úgy jön most ide, hogy bár bizonyára millióból egy-két esetben megeshet, hogy egy absztinens kap májzsugort, de a többi 999.998 keményen megdolgozik érte - szarrá issza magát. Sokszor, rendszeresen és nem kicsit.

Szegény Steve-nek nemigen lehetett ideje, módja erre. Ha elnézem a vőmet, hát egyszerűen nem megy.

A dokinéni több helyen is dolgozik: az egyik Pest-környéki SZTK-ban bőrgyógyász szakrendel aztán az egyik magánklinikának bedolgozva szűri a vezetőket (nagy cégek ezt is nyújtják a Kaffetériában), és magánrendel is. Ez utóbbi most szünetel érthető módon.

Előzmény: pityy palko (67338)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.31 -4 0 67339

Azért igazán nem vagyok meglepve.

A mai világban egy pali (pár hasonszőrűvel, ami súlyosbító!) önként pátyolgat fiatalokat, feláldozza a szabadidejét, tanítgatja őket, versenyekre viszi és hasonlók. És ha kerülne véletlen egy szabad hétvégéje akkor meg beszervezi a haverokat a lőtérre egy kis dzsemborira - szóval az csak egy ufó lehet, nem vitás.

Előzmény: python 357 (67337)
pityy palko Creative Commons License 2020.03.31 0 4 67338

Sehol nem írták, hogy alkoholista! Vegyük már tudomásul, hogy sokfélék vagyunk! Van aki napi egy sörtől májzsugort kap, van aki 18 éves kora óta megiszik naponta 1-2 litert bort és köszöni, jól van, pedig már 90 éves!:-)) ezek szélsőséges példák, ezért káros a Robertó féle ajánlás is!:-(

A C-vitamin szükséglet nem testsúly függő és általában napi 80-120 mg. Kérdezd meg a lányodat.

Apropó a lányod hol űzi az endokriminológiát?:-))

Ja, a tüdő rákhoz sem kell dohányozni, 25-30%-a az áldozatoknak soha nem dohányzott, és a májzsugorhoz sem kell egy korty ital sem, de ez valóban ritka.

Neked meg miharabbi felépülést!:-)) (Sok-sok 10-est hozzon a nyuszi)!:-))

Előzmény: Fricu1 (67332)
python 357 Creative Commons License 2020.03.31 -6 0 67337

Igen!.....🤣🤣🤣

Zöldessárga hosszúkás babérlevél nagyságú érdes pikkelyeket láttam rajta!.....🤪

Előzmény: Fricu1 (67333)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.31 -4 0 67336

Nem úgy ismerlek, mint akit zavar mit gondolnak róla...

És már én (is) elég öreg vagyok, hogy aggódjak azon, hogy esetleg hülyét csinálok magamból. Ha valakit ez boldoggá tesz, hát legyen: vén hülye vagyok, aki lát ezt-azt.

Előzmény: exhighand (67334)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.31 -4 0 67335

És most egy kevésbé jó élmény:

Ma meglátogatta idesapját nagyobbik lánya. Hozta az ellátmányt nekünk is, és ment is tovább az apai nagymamához, Kisvárdára, persze oda se üres kézzel.

Kiszállt a kocsiból, kipakolták a cuccot, állva, az udvaron megittunk egy kávét, és már el is ment. Se egy unoka, se egy ölelés.

Nem vagyok érzelgős, (na jó, de) de nehéz lett a levegővétel. És a Húsvét még csak most jön. Karácsonykor meg Húsvétkor van banzáj nálunk, akkor itt van mindenki. Szar ügy.

exhighand Creative Commons License 2020.03.31 0 4 67334

Tény, hogy nekem is vannak furcsa tapasztalataim, csak én nem merem leírni.

Előzmény: Fricu1 (67330)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.31 -4 0 67333

Pikkelyeket is láttál? Mert akkor nincs több kérdésem.

Mekkora mázli, hogy elmaradt az idei szeánsz! Lehet már egy befőttesüvegben ücsörögnék spirituszban.

(Úristen mit fogunk kapni Robitól? Tuti kiegyenlíti a számlát)

Előzmény: python 357 (67320)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.31 -5 0 67332

Hát itt van némi zavar az erőben.

A lányomék 36 évesnek mondják a diplomatát (és ők személyesen ismerik-ték), a hírek már 37-évest mondanak, most meg hirtelen 38, és idült alkoholista, aki fiatal kora ellenére már elitta az eszét-máját? Egy vezető diplomata, aki szolgálta a hazáját sok helyen. Már volt Afganisztánban, Szaud Arábiábiában, Szíriában. Mind kemény hely. Biztos, hogy egy link alkoholistát küldtek oda? Beszélt egy csomó nyelven, egy szűk év alatt már megértette magát magyarul is - mindezt pedig a napi munka mellett.

Hát bocsi, de kételyeim vannak. És akkor igen visszafogom magam.

Az nyilván rémhírkeltés lenne, ha azt állítanám, hogy sajnos tök egészséges fiatal emberek sem védettek ez ellen a szar ellen - tehát ilyet nem mondok. Ha maszk nincs is mindenkinek, úgy tűnik homok még jut.

Előzmény: -remény- (67329)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.31 -4 0 67331

Cion bölcsei?

Előzmény: nyugi44 (67318)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.31 -4 0 67330

Arra gondolsz, hogy ezeket már csak én "láttam"?

Végül is nem zárható ki, de ellentmondás, hogy utána baj nélkül megérkeztem úticélomhoz, és más tünetem se volt.

De, ahogy írtam máig nem tudom mit láttam, de valami volt.

Előzmény: exhighand (67321)
-remény- Creative Commons License 2020.03.31 -1 0 67329

Most nézegettem a vírus kapcsán elhalálozott személyek adatait.

Egyetlen fiatal férfi hunyt el.Az Ő alapbetegsége alkoholos májzsugor volt.

Lehet,hogy nem minden Brit diplomata örökli Churchill génjeit?

python 357 Creative Commons License 2020.03.31 -6 0 67328

Csúzliba meg jó lehet!!....:)

Előzmény: Révkomárom (67327)
Révkomárom Creative Commons License 2020.03.31 0 0 67327

Ezek nem élesek ... eléggé tompák már!

😉

Előzmény: python 357 (67326)
python 357 Creative Commons License 2020.03.31 -6 0 67326

😅...Na itt te nyertél!....

Éles lőszerem most nincs sok,-de  db R25 ösböl van vagy 5 doboz, meg 9-es para pár dobozzal.38-as Specialból kifogytam....

Most bezárt  a lőtér augusztusig sajnos..:((((((

Úgyhogy nem lesz szükség a municióra....

Előzmény: Révkomárom (67325)
Révkomárom Creative Commons License 2020.03.31 0 0 67325

Na jó, nyertél!

De, ólmos Törley-d mennyi van?

Na?

Előzmény: python 357 (67319)
python 357 Creative Commons License 2020.03.31 -6 0 67324

😅😅😅..Exhi milyen kedves hozzád!....

Előzmény: Fricu1 (67314)
exhighand Creative Commons License 2020.03.31 -4 0 67323

Azért szépen elhagyta a többes szám első személyt. 

nyugi44 Creative Commons License 2020.03.31 -5 0 67322

Ebben azt hiszem tévedsz, járnak itt, nem is keveset. rengeteg felvétel van róla. Nem csak amatőrök , hanem katonai vagy NASA felvételek. Javaslom nézd a Discoverin a "NASA Lezáratlan akták" című műsort. Titkosítás alól feloldott infókat és felvételeket mutatnak.

Legutóbb 03.29-én 22.30-kor volt. Bemutattak video felvételeket ahol olyan szerkezeteket vettek fel ami nem származhatott a földről. ilyen pl. Apollo12, Apollo17,  Gemini10, Hubble felvétele, vagy 2004-ben, 211-ben a Pioneer esete stb.

De nekem is van jópár felvételem, szívesen átküldöm.

Előzmény: Törölt nick (67285)
exhighand Creative Commons License 2020.03.31 -1 4 67321

A szívinfarktust sokszor előzi meg agyi hypoxia.

Előzmény: Fricu1 (67309)
python 357 Creative Commons License 2020.03.31 -6 0 67320

Egyszer mikor Miskolcon voltam Robinál,éppen a konyhánàl tartott ügyeletet!.Odaléptem hátulról hozzá és  kérdeztem tőle valamit!...Hirtelen megfordult,-és meglepve vettem észre,-hogy a szeme valahogy furcsa volt!..A szembogara nem kerek volt,-hanem függőleges ovàlis, de csak egy pillanatra,aztán emberi szemmé vált!

Szerintem túl gyorsan fordult meg és a mimikri nem tudta követni!....

Nem vette észre rajtam,-így életben hagyott!...🤣🤣🤣

Azóta nagyon tisztelem,-hisz neki köszönhetem az életemet!.....🤭🤭🤭

Előzmény: Fricu1 (67314)
python 357 Creative Commons License 2020.03.31 -6 0 67319

H&N Finale Match van pár dobozzal,-a többi 

mind JSB..

Van meg ötezer JSB Prémium is, de az a páncél  alsó polcán.:)

Előzmény: Révkomárom (67316)
nyugi44 Creative Commons License 2020.03.31 -1 4 67318

Végre valaki aki nyitott szemmel olvassa a bibliát.

Na  a másik ... igen a zsidók cselekedetei se kutya, nem a fáraó átverése az egyetlen, hanem amikor lemészárolták azokat akik szimpatizánsként felvették a zsidó vallást és körülmetélkedtek a férfiak. Míg ennek következtében lázasan betegen gyengélkedtek, a zsidók kihasználva a helyzetet lemészárolták őket. Ez is hasonló átverés volt, eszük ágában sem volt befogadni őket, a kiírtás volt a cél. Valahogy ezt sem tanítják a papok.

Jeruzsálem hogy is lett a zsidóké a világháború után? Nem kísértetiesen hasonlít a történet? A befogadó arabokat akik földet adtak nekik a sajátjukból, hogy művelhessék, ne haljanak éhen, hálából később elüldözték vagy meggyilkolták aki nem akarta átengedni a sajátját. Máig tart a viszály.

Hogy milyen nagy népírtó volt Jehova, se a papok se jehova tanúi nem dicsekednek vele. Adjátok már össze a bibliában szereplő halottakat akiket Jehova ölt meg. A világháborúnak összesen nem volt annyi áldozata!

Előzmény: Fricu1 (67284)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.31 0 0 67317

Hova jártok ti ufót keresni? Nekem utoljára azt mondta 10000, de legalább komplett

Révkomárom Creative Commons License 2020.03.31 0 0 67316
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.31 -4 0 67315

Hát ez az!

Én alapból hívőnek mondom magam, de olvasni még tudok...

Előzmény: nyugi44 (67312)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.31 -4 0 67314

Lütyő őrmester ufó haverjai az olajat itták és rozsdásodtak a tengervíztől. Robi L aszkorbinsavval tőti fel magát! Hmmm.

Csak azért hitetlen, hogy tereljen?

Van benne ráció!

python 357 Creative Commons License 2020.03.31 -6 0 67313

Igen én is így gondolom!..

Gondolj bele hol tartana a világ,-ha nem lenne fegyverkezési verseny?

És azt az irdatlan pénzt a szegény országok felzárkóztatására fordítanák?

Előzmény: pistidiana48/52 (67311)
nyugi44 Creative Commons License 2020.03.31 -1 4 67312

ha már felhoztad példának az ölést a bibliából, azért vannak ott érdekes dolgok, ugyanis Mózes frissen lehozta a kőtáblákat a hegyről a 10 parancsolattal, még ki sem hűlt, amiben szerepel ne ölj, ennek ellenére mikor meglátta hogy az aranyborjút imádják míg ő távol volt, akkor leöletett 500 embert a sajátjaiból. Na akkor hogy is van ez? Ha a nép teszi bűn, ha a vezetők akkor nem?

Sok más van a bibliában ilyen, hosszú lenne sorolni. Aki olvassa és gondolkodik is közben, talál ilyet bőven.

Előzmény: Fricu1 (67290)
pistidiana48/52 Creative Commons License 2020.03.31 -3 0 67311
python 357 Creative Commons License 2020.03.31 -6 0 67310

Feri!...Teljesen kétségbe ejted Robit,-és Karcsi is szintén...:-D

😅😅😅

Robi is hivő,de az ellenpólus fedett ügynöke!.,-🤣🤣🤣

Aztán ha hazamegy,leveti a ruháját és a pikkelyes testén megcsillan a szobájába beszűrődő napsugár!......🤭🤭🤭

Előzmény: Fricu1 (67309)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.31 -4 0 67309

Két ufo-észlelésem nekem is volt.

1. Hajdúdorogról mentem kocsival Debrecenbe egy téli, erősen ködös este. Hajdúvid előtt egy erős fény megjelent a hátam mögött, magasan. Megelőzött, majd leszállt az útra, a vonatátkelőn túl. Mire átmentem a síneken, ahogy az út vezetett, felszívódott, semmi nyoma nem volt. Hang semmi.

2. Ez csak pár éve volt. Monokról mentem hazafelé Dorogra. Későn indultam, és féltem, hogy a komp már nem jár, ezért körbe mentem a Tokaji hídon. Mielőtt Tiszavasváriba értem egy fényes pontot láttam az égen, de természetellenesen gyors volt. Megálltam, kiszálltam a kocsiból, hogy jobban lássam. Nagyon gyorsan haladt, aztán megállt, majd egy pár másodperc múlva ugrott egyet. Tehát ugyanazon a nyomvonalon haladva nulla idő alatt átlépett egy távolabbi pontra. Ezt megcsinálta párszor, majd eltűnt.

Tudtommal nem vittek el, és a fenekem se fájt ezután.    :)

De máig nem tudom mit láttam.

És persze megerősítem: életemben nem vezettem piásan, akkor sem. Teljesen éber és fitt voltam.

Előzmény: Törölt nick (67308)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.31 0 0 67308

Én 45 éve voltam katona egy rádió technikai századnál.Repülőgépek és más azonosítatlan repülő tárgyak megfigyelését végeztük.Többször láttunk olyan rendkívül gyorsan mozgó objektumokat  amelyek  rendkívül gyorsan mozogtak és a mozgásuk iránya nagyon gyorsan változott.

Tudtuk hogy nem műhold mert azokat percre pontosan jelentették,és a mozgásuk is egyenletes volt,magasságot nem változtattak.

Nem lehetett őket azonosítani,az akkori vadászgépeknek esélyük sem lett volna követni őket,pedig voltak rendkívüli pilótáink,akik gyakorlatok során az akkori szovjet csúcs technikás gépeket is el tudták néha fogni. 

Óriási élmény volt hallani a vadászirányító tiszt és a vadászpilóták beszélgetését.

Előzmény: Törölt nick (67295)
python 357 Creative Commons License 2020.03.31 -6 0 67307

Igen,-ez a okfejtés nekem is szimpatikus!...:)

Szerintem a pulzáló világegyetem  hipotézis a legreálisabb.

Kezdet-vég újabb kezdet-vég és így tovább....

Őrület belegondolni is..

Lehet akár több általunk világegyetemnek mondott tér is szétszórva a mindenségben!.....

Már azok is írdatlan távolságok ameddig a Hubble ellát..

Galaxis halmazok milliárdjairól -beszélnek a csilllagászok..

Előzmény: Fricu1 (67305)
python 357 Creative Commons License 2020.03.31 -6 0 67306
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.31 -4 0 67305

A hagyományos nagy BUMM-ban én sem hiszek. Einstein óta tudjuk, hogy az energia és az anyag azonos dolgok (E= mc2).

Anyagból már tudunk energiát fakasztani (atombomba, reaktor), a fordítottja még nem megy. Az volt Isten reszortja (?): A csupasz energiából anyagot fagyasztani. Ezt a mai fizika is így látja. Az általunk ismert világegyetem sokkal hígabb, mint a körülvevő energia-tenger (fekete anyag, fekete energia). Tehát nem a semmi közepén lebeg a világunk, sokkal inkább egy sűrű tengerben lévő buborék - és nem is biztos, hogy az egyetlen.

Addig működik, amíg a kezdeti Entrópia el nem fogy. Akkor kifogy az üzemanyag. Minden folyamat csökkenti, pusztítja, fogyasztja. Persze azt már sem az ember, sem a mi kis porfészkünk nem éri meg - sokkal előbb vége lesz.

Szerintem nagy Reccs-sem lesz, egyszerűen elcsendesedik, "elalszik" a világ. Hajtóanyag híján leáll minden. Még az atomok rezgése is leáll.

De nyugi, már rég nem lesz aki lássa.

Előzmény: python 357 (67297)
Norbert Botos Creative Commons License 2020.03.31 -1 0 67304

mérést sajna nem tudok végezni,de szerintem az erejével nincs gond

Előzmény: Törölt nick (67303)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.31 0 0 67303

Kb. reális ár, rugó, tömítések rendben? Az ereje akkor van kb. rendben, ha közelről laposfejű keményebb ólomból való diaboloval  az üres fém lövedékesdobozra közelről ( 10cm ) derékszögben rálőve a tetejét átüti, az alját behorpasztja, egy kronis mérés persze pontosabb, ha hozzá tudsz férni ilyenhez. Ha többet csinál ( ez majdnem kizárt ) meghaladja a szabadon tartható 7,5 J határt, ha kevesebbet, fáradt a rugó vagy ereszt egy tömítés.

Előzmény: Norbert Botos (67294)
python 357 Creative Commons License 2020.03.31 -6 0 67302

Igen, sokkal fejlettebb tudományos szint kéne ahhoz hogy le tudjuk írni  világmindenséget egzakt módon!

A végtelen sem fogható fel emberi ésszel!..:)))

Előzmény: Törölt nick (67301)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.31 0 4 67301

A tudomány mai áláspontja szerint lehetetlen leírni azokat az állapotokat és törvényeket, amik az Ősrobbanás előtt voltak. Abba is félelmetes belegondolni, hogy egy azóta fénysebességgel száguldó foton számára a Nagy Bumm és a mai nap ugyanaz a pillanat. 

Előzmény: python 357 (67297)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.31 0 4 67300

"A Bibliát épp azért forgatja a nálam felkészültebb hívő, hogy örökérvényű igazságokat találjon benne."

Ezt pontosan így gondolom én is, és sok örökérvényű igazság van a Bibliában, relativizálás nélkül, csak jól kell érteni, és ehhez nem árt ismerni az akkori viszonyokat. Erre hoztam az irgalmas szamaritánusról szóló példabeszédet példaként. Hogy ne csússzunk egy kicsit se politikába, ennek mondjuk a XIX századi USA déli államaiban ez volt az üzenete: ki a felebarátod, akit úgy szeress, mint önmagad? Akár egy nigger színesbőrű rabszolga, ha jószívű hozzád és megsegít. Vagy akár egy rabszolgahajcsár, hasonlóképpen. Az áthúzott szót nem véletlenül írtam be, a szamaritánusnak Jézus idejében és környezetében hasonlóan negatív felhangja volt.

Az Újszövetség sok mindent felülírt az Ószövetségből: nézd a házasságtörő asszonyról szóló példabeszédet. Az Ószövetség előírásai szerint meg kellett volna kövezni. Jézus nem mondta hogy ne tegyék, csak annyit mondott: az vesse rá az első követ, aki maga nem követett el bűnt. És miután a bírák elolalogtak, annyit: én nem ítéllek el, menj, és többé ne vétkezz.

Előzmény: Fricu1 (67290)
python 357 Creative Commons License 2020.03.31 -6 0 67299

Ez hitt kérdése,-te nem hiszel benne,-én hiszek!..:))

Az ilyen Big Foot  kereső műsorok nyilván komolytalanok,-

De az "Ősi Idegenekben"vannak épitmények amire csak széttárt karral pislognak a tudósok!...

Persze vannak komolytalan dolgok is benne...

De az UFO kérdésben vannak olyan katonai észlelések,-amiket komolyan kell venni,már az is gyanús hogy agyon halllgatják és titkosítják őket!...:)

Abban tévedsz hogy csak a földi légkörben voltak észlelések,

Az Apollo programmban szereplő asztronauták is fotóztak le

repülő tárgyakat amik követték őket...Amikor jelentették, akkor az adást megszakitották a földi irányitó központból..

Szóval az igazság ideát van!!.....Szerintem..:-D

Előzmény: Törölt nick (67295)
Norbert Botos Creative Commons License 2020.03.31 -1 0 67298

köszönöm,elméletileg 20k környékén enyém lehetne,csak gondoltam megkérdem,egyenlőre kölcsönkaptam

Előzmény: Törölt nick (67296)
python 357 Creative Commons License 2020.03.31 -6 0 67297

Nagy Bumm!..:-D

Most már van olyan elmélet is,-hogy Nagy Reccs volt!...

Szerintem meg a Nagy Bumm  és a Nagy Reccs egymást követte periodikusan kezdetektől fogva!...

Illetve kezdetek se voltak!....🤔

Ezt emberi aggyal fel sem  lehet fogni..

Előzmény: Fricu1 (67291)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.31 0 0 67296

Így első bliikkre magyar Lampart, pontosabbat majd biztos mondanak a nálam hozzáértőbbek, a reális ára szvsz. 20-25kHUF - ha műszakilag nagyjából rendben van. Persze mindig annyi az értéke, amennyik valaki hajlandó fizetni érte.

Előzmény: Norbert Botos (67294)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.31 0 4 67295

UFO-k természetesen léteznek, amennyiben a jelentésük azonosítatlan repülő tárgy. Biztos vagyok benne, hogy mindegyikre létezik ésszerű és tudományos magyarázat a "földönkívüli" magyarázaton kívül is, és a néhány valóban meghökkentő régészeti leletre is - ha tényleg léteznek, persze. Amúgy azt mivel magyarázod, hogy ezek a megfigyelések mind a föld légkörében történtek/történnek szabad szemmel, vagy valami képrögzítő eszközzel, amik még soha nem voltak bizonyító erejűek, mind valami nehezen kivehető, többféleképp értelmezhető dolgot vett föl. A műholdak és a rendszeres csillagászati megfigyelések korában miért nem volt még ilyen rögzített és felismerhető földönkívüli repülő jármű? 

"És ezek nem mostani észlelések 30-40 évesek" Meg még 10-20évvel régebbiek, a hidegháború felfokozott légkörének a korából.

Én is főleg az ismeretterjesztő adókat nézem, ha épp tévézek, és a nagyláb, jeti meg kísértetvadász műsorok ( kb 20 másodperc ezekből a tűrőképességem ) környezetében az ilyen ősi idegenes műsorokat ( néha 2 percet is bírok ezekből ) is egyszerűen szórakoztatóműsoroknak könyvelem el. Szerintem Te se vedd őket komolyan.

Egyébként van nekem egy egyre erősödő intuícióm, a Földünknek, vagy legalábbis a bioszférájának ( hogy most messzebb ne menjek ) önálló tudata van, amiből személyenként kb. annyit fogunk fel, mint egy sejtünk belőlünk. Épp most (is ) kapunk tőle egy jókora makarenkói pofont. Az elmélet ismerős lehet Asimov Alapítvány sorozatából: lásd Gaia. És a Föld még a robotika négy törvényét is betartja. Csakhogy lásd: nem csak Neked műxik túl a fantáziád. Bár az enyém asszem földhözragadtabb, ez esetbe szó szerint :-)

Előzmény: python 357 (67289)
Norbert Botos Creative Commons License 2020.03.31 -1 0 67294

Sziasztok,érdeklődni szeretnék,egy barátomtol kaptam,megszeretném tudni a típusát,ki fia borja ez és kb milyen értéket képvisel?

szimizso1 Creative Commons License 2020.03.31 0 0 67293

Meg a fiatal egyiptomi szűz lányok áldozati kóser vágása miatt is morcos volt rájuk!

-remény- Creative Commons License 2020.03.31 -1 4 67292

Elsőszülöttek?! Ezzel a kivonulósdival kapcsolatban van nekem egy aggályom.

Azt tudjuk,hogy a kérdéses időből leginkább 2 írásbeliséget ismerünk(jól) a hébert és az egyiptomit,ami ugye 3az egyben.Mitől lehet az,hogy a kivonulásról és az azt övező műsorról egyiptomi "feljegyzést" a mai napig nem találtunk?Ők,akik minden xart(is)kőbevéstek,papiruszra körmöltek,egy durva szóval nem említik ezt az egész vircsaftot?Ők,akik képesek minden bolhából elefántot kreálni(pl.Kádes)államkölcsönök,rabszolgaejtés,kivégzés,törvényhozás,stb,stb.Egyszerűen -mindent-megörökítettek!Miért nem említik az exodust?Nem leltünk rá ez eddig?Vagy igen,de eltűnt?Lehet,hogy valakinek fáj,ami oda van kalapálva?Vagy....?

Fricu1 Creative Commons License 2020.03.31 -4 0 67291

Van kint valami.

Vagy volt, vagy lesz.

Fizikához kicsit értőként tudom, hogy a mi időnk a Nagy Bummal (a világ teremtése hívőknek) kezdődik. De azt is tudjuk, hogy az idő csak arra a mikrokörnyezetre érvényes, ahol vagyunk. Magyarul: kint lehet hogy az élet kialakulása még el se kezdődött, vagy már rég be is fejeződött - így vagy úgy.

Az se kizárt persze, hogy velünk egyidejű civilizációk is vannak, de annak kisebb az esélye.

A régi szent könyvek, és nem csak a Biblia mindenesetre teli vannak olyan "technológiák" leírásával, amelyek még ma sem ismertek. Ézsaiás könyve pl. egy az egyben az űrutazást kiszolgáló létesítmény leírását tartalmazza. Sőt le is írja egy űrhajó leszállását, dokkolását a templomban.

Előzmény: python 357 (67289)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.31 -4 0 67290

Igen, ez tipikus érvelése a teológusoknak.

Az a baj vele, hogy tagadja az örök értékeket, és relativizál.

Pl. Ne ölj!

Tök mindegy, hogy milyen a történelmi kontextus, arra nincs és nem is lehet történelmi háttér, hogy miért kell a zsidók által elfoglalt területek minden lakosát kiirtani, sőt még az állatokat is. Van rá példa, hogy azért kap valamelyik vezető büntit, mert "csak" a férfiakat és fiúgyerekeket mészárolja le az elfoglalt földön - szembemenve Jehova szó szerinti utasításával.

És hogy magyarázható a kánaáni  vagy az egyiptomi gyermekek lemészárlása?

A Bibliát épp azért forgatja a nálam felkészültebb hívő, hogy örökérvényű igazságokat találjon benne. A benne leírtakat azzal félresöpörni, hogy az akkor és ott úgy volt érvényes és jogos, de ma nem azt kell látni benne - hát, minimum vitatható.

Inkább a mai magyarázatok hibásak. Szerintem, persze.

Előzmény: Törölt nick (67287)
python 357 Creative Commons License 2020.03.31 -4 0 67289

Hát igen,-mi vagyunk a bizonyítéka annak,hogy kialakulhat értelmes lény egy bolygón, ha adottak a körülmények.

De abba is gondolj bele,-hogy lehetnek olyan civilizációk,-amik több százezer évesek,és sokkal fejlettebbek akár műszaki értelemben is!.

És olyan hajtóműveket alkottak meg,-amelyek akár térugrással  vagy anélkül,-de számunkra hihetetlen távolságokat tehetnek meg!.

Ha belegondolsz,mindenhol a földön a  népek mondáiban

regéiben szerepelnek égből alászálló tűzes hintón,szekeren érkező "istenek " lények,!.....

Az analógia felvetheti a kérdést,-ha nem istenek,-akkor  egy fejlett civilizáció  látogatta meg őseinket talán!?..

Rengeteg olyan hiteles katonai észlelés volt,-amit titkosítottak világszerte az állami szervek szolgálatai különféle  ismeretlen repülő objektumokról,amiket pilóták jelentettek,mellyek olyan gyorsan változtattak irányt, sebességet,hogy azt az emberi szervezet nem bírta volna ki..

És ezek nem mostani észlelések 30-40 évesek!

Ezen akták egy részét mar feloldották a titkosítás alól,-így kutathatóak!!.

Aztan itt vannak  azok a régészeti leletek

,-amikre csak bután pislognak a tudomány szakemberei,mert nem illenek bele a tudományos Main stream fősodorba!....:)))

Előzmény: Törölt nick (67285)
bosijani Creative Commons License 2020.03.31 0 0 67288

Van maszk, bizonyos ember az instán árulja.....

Törölt nick Creative Commons License 2020.03.31 0 4 67287

Asimovnak is voltak Bibliamagyarázat témájú előadásai és könyvei, nálunk megjelent művei közül csak a Hold tragédiájának néhány fejezete ilyen. Hiába ismeri az ember a Biblia szövegét, ha nem ismeri a történet történelmi hátterét.

Példa ( Asimov: A hold tragédiájából ) az irgalmas szamaritánus története. A mai ember számára az irgalmas és a szamaritánus majdnemhogy szinonimák, pedig abban a környezetben, ahol Jézus ezt a példabeszédet elmondta, a szamaritánus ( Szamáriai, ha jól emlékszem, ők elkerülték az egyiptomi fogságot, és a két csoport vallási előírásai eltávolodtak egymástól, más irányba változtak, tehát a szamaritánusokat kb. bűzhödt eretnekeknek tekintették ) szitokszó volt. Az a fő üzenete, hogy ne légy előítéletes, az embert és cselekedeteit nézd.

Fricu1 Creative Commons License 2020.03.31 -4 0 67286

Végre tiszta beszéd:

Orbán: Kérek mindenkit, hogy viseljen maszkot, de nem tudom garantálni, hogy mindenkinek jut

AKKOR TUDOK EGY SZABÁLYT BEVEZETNI, HA MEG TUDOM TEREMTENI A BETARTÁS FÖLTÉTELEIT. MA NEM TUDOM GARANTÁLNI, HOGY LESZ ANNYI MASZK AZ ORSZÁGBAN, AMIT PATIKAI FORGALOMBAN MEG LEHET VÁSÁROLNI.

Ezért kérem őket, hogy viseljenek maszkot, de nem tudom garantálni a föltételeit, ezért elő sem írhatom kötelezettségként. Így állunk – mondta Orbán.

Törölt nick Creative Commons License 2020.03.31 0 4 67285

Nincs szerintem olyan nyitottan gondolkodó, haladó szellemű ember, aki bigottan tagadná a földönkívüliek létét. Amekkora az univerzum, egészen biztos, hogy rengeteg helyen alakult ki értelmes civilizáció. Csakhogy térben és időben olyan durván vagyunk ezektől elválasztva, hogy teljesen bizonyos ( szerintem ) hogy nem röpködnek itt szakmányban a földönkívüliek, nem tőlük származunk, egyáltalán, a közelünkben se jártak soha.

Van amúgy Carl Gustav Jungnak ( a pszichiáter/pszichológus/analitikusnak ) egy könyve a témáról, A titokzatos jelek az égen, eléggé árnyalt képet fest a témáról a saját megközelítésében, ha hozzá tudsz jutni, olvasd el.

Előzmény: python 357 (67269)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.31 0 0 67284

Ismersz, én szeretek érvelni, vitatkozni. Ezt persze csak olyanokkal lehet, akik maguk is felkészültek. Nem én keresem meg őket, ők csengetnek be. Elvárom, hogy tudják mit akarnak és tudják azt elérni. Néha összeakadok köztük felkészülttel, de egyre ritkábban. A jó részük tőlem hall először a Bibliai történetek valódi tartalmáról. Felületesek az emberek.

Pl. a zsidók Egyiptomi kivonulásáról is teljesen fals képe van az embereknek. A papok nem mondják el - pedig a Bibliában benne van -, hogy a Fáraó a csapások hatására több alkalommal is el akarta őket bocsájtani. Csak az Isten személyesen avatkozik közbe: megkeményíti a Fáraó szívét, és ezért visszavonja az engedélyt, hogy Isten végigvihesse az összes előre beígért csapást, erejét bizonyítandó a zsidóknak! Le van írva, fekete fehéren, szó szerint.

De azt se értettem sokáig, hogy mi a szarnak üldözi a Fáraó serege a zsidókat - át a sivatagon? Ilyen gonoszak lettek volna? Ért ennyit?

Hát egy szart! A zsidók átverték az egyiptomiakat (akkor is, mily meglepő). Nem Egyiptom elhagyására kaptak engedélyt, hanem egy zsidó ünnep megtartására a sivatagban. Isten közvetlen és szó szerinti utasítására minden zsidó átment a szomszéd egyiptomi családokhoz, és kölcsönkérte az arany étkészleteket, tálakat, korsókat, a drága, legjobb ruháikat, hogy méltóképpen ünnepelhessenek. Vagyis utoljára még rendesen kirabolták őket. Naná, hogy pipák lettek, és üldözni kezdték őket, mikor rájöttek, hogy megint becsapták, kirabolták őket.

Ezt egy pap se fogja elmesélni neked - pedig ott van a Bibliában.

Magadnak kell utánajárnod, ha tényleg tudni akarod mi, miért van.

Előzmény: szimizso1 (67266)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.31 0 0 67283

Mi kölyökkoromban sokat kirándultunk. Nem ám úgy, mint a maiak: kocsiba be, aztán irány egy visegrádi parkoló, ott az ablakot leeresztve megzabáljuk a szenyát, amit anyuci bepakolt, aztán irány haza.

Nem, hajnali kelés, villamosokkal mondjuk a Moszkva térre, onnan busz valahova a város szélére, és a kirándulás csak ott kezdődött...

Szóval már akkor megtanultam, megszoktam, hogy arra a kevés (fél-egy liter) vízre vigyázni kell a kulacsban, mert ki tudja hol találok pótlást nap közben. Azt is észrevettem, hogyha korán elkezdem vedelni, akkor nem lehet abbahagyni, egyre csak szomjasabb leszek - aztán jöhet a kunyerálás a haveroktól.

A lényeg a lényeg: én egy liternyi folyadékkal ma is elvagyok egész nap - és ebben benne van a napi kétszeri hosszú kávé meg egy-két tea is. Hideg estén egy kis forralt bor pluszban estére. Tudom (mert mondják), hogy nem egészséges, meg minimum 2 liter kéne naponta - de nekem már jó így.

Majd kitalálom, hogy vegyem be a C adagomat, kíváncsivá tettél.

Amúgy a gyomorral kapcsolatban (is) igazad lehet. A nagyfaterom is küszködött vele sokáig. Szódabikarbóna, kis ecet, szóda - ez volt a szokásos közömbösítője. Aztán egy öreg doki azt mondta neki, hogy ő kigyógyítja ebből: Egyen meg naponta kétszer-háromszor egy fél citromot szőröstül bőröstül cukor nélkül, és meggyógyul!

Csinálta a papa fél évig, és tényleg nem kellett neki többé a savlekötő. Gyerekként mi is kipróbáltuk, hát volt vicsorgás, mire lement eleinte - de meg lehet szokni!

Mondjuk a mostani vegyszerbe áztatott citromnál a héját talán jobb kihagyni, de gondolom úgy is az aszkorbinsav volt a lényeg.

Előzmény: robertó69 (67261)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.31 0 0 67282
Előzmény: Fricu1 (67260)
szimizso1 Creative Commons License 2020.03.31 0 0 67281

Láttam reggel megint megtaláltak :-)

Tüdőgyógyász nyilatkozik a vírusról:

https://www.youtube.com/watch?v=B38PFqNI_WY&fbclid=IwAR1hrATqwr077ZzWDo8BQ9EpnWmqKjSahA0KD0-DZ02lqIRqKEoPJRTCwRI

Az amcsi betegnél más is befigyelhetett ;-(

Előzmény: python 357 (67279)
python 357 Creative Commons License 2020.03.30 -18 0 67279

Mondom!....Azt hittem a laza adásvételi!..:))))

De nem gond,-úgyse akarok most még adni-venni!...:)

Majd a kórság után!...:-D

Már ha nem visz el!....☝️🤔🥴

Előzmény: szimizso1 (67277)
python 357 Creative Commons License 2020.03.30 -18 0 67278

😆😆😆🤭🤭...

Előzmény: szimizso1 (67276)
szimizso1 Creative Commons License 2020.03.30 0 16 67277

Miért nem tudod tartani a szádat! :-)

Előzmény: python 357 (67274)
szimizso1 Creative Commons License 2020.03.30 -18 1 67276

Ja! Nem! :-) 

Előzmény: python 357 (67275)
python 357 Creative Commons License 2020.03.30 -18 1 67275

😆😆😆...Akkor a Libásra gondolhattál!..🤭🤭🤭

Előzmény: szimizso1 (67272)
python 357 Creative Commons License 2020.03.30 -18 0 67274

😅😅😅...Az a szigorú adás vételi..

Azt hittem hogy a laza!...

És hozzászóltam a Zsiga hsz-éhez!🤭

Én voltam a balf.sz

Előzmény: szimizso1 (67271)
Révkomárom Creative Commons License 2020.03.30 0 0 67273

Durvulnak a számok!

szimizso1 Creative Commons License 2020.03.30 -3 1 67272

Én egy másik disznót vizionáltam! ;-)

Előzmény: python 357 (67270)
szimizso1 Creative Commons License 2020.03.30 -1 1 67271

Mármegint az ufók :-) Mit csináltál a légfegyveres adásvételben? :-)

Előzmény: python 357 (67269)
python 357 Creative Commons License 2020.03.30 -18 0 67270

Az a coci feltűnően hasonlít Fletóra,-csak neki nem borvirágos az orra!...🤭🤭🤭

Előzmény: exhighand (67256)
python 357 Creative Commons License 2020.03.30 -18 0 67269

🤣..Csak azóta eltelt 30 év Robi!...

Sok minden másképp van már!..

Ma már azt a fizikust csillagászt  mosolyogják meg a haladóbb szellemű nyitottan gondolkodó társai,-akik bigottan tagadják a földönkívűliek létét!....

Haladj a korral!...😆😆🙏🙏☝️☝️☝️

És tárd ki a lelked  az Univerzum felé!...🤭🤭🤭🤫🤫🤫🤫

Előzmény: robertó69 (67264)
Révkomárom Creative Commons License 2020.03.30 0 0 67268

Igen neked ... és igen hántolókés (sáber), ez a gyerek méretű a 'kicsi' fogaskerekekhez.

A kormánylapáthoz már nagyobbat használtunk

Előzmény: szimizso1 (67267)
szimizso1 Creative Commons License 2020.03.30 0 0 67267

Mármint nekem? :-) Saubernek elmegy. Hántolónak kicsi. Valahol nekem is van hasonló, csak én háromszögletű reszelőből köszörültem. Most már nem használok ilyet furatok éleinek letöréséhez :-)

Előzmény: Révkomárom (67262)
szimizso1 Creative Commons License 2020.03.30 0 0 67266

Ehh! Nem jól csinálod! Amikor engem megtaláltak,és el kezdték tolni a sódert, a következőt mondtam:

-Mielőtt beszélgetnénk, megengednék, hogy elmondjak egy történetet?

Történt egyszer, hogy egy fiatalembert megszólított két Jehova tanúja. Kérdik a férfit:

-Mondja uram! Akar ön Jehova tanúja lenni?

Mire a férfi hisztérikusan.

-Sajnálom! Nem láttam a balesetet!

Előzmény: Fricu1 (67259)
robertó69 Creative Commons License 2020.03.30 0 0 67265

Bár nem engem kérdeztél: ha ugyanarra használtátok, mint mi a minta üzemben, akkor karctű! Fémhez biztosan jó a kúpos megoldás, de nekünk a fához még a ceruza is lapos-élesre volt kihegyezve. H3 keménység felett....

Előzmény: Révkomárom (67262)
robertó69 Creative Commons License 2020.03.30 0 0 67264

Közel 30 évvel ezelőtt meghívtam őket egy előadásra. Sci-fi klubot vezettem péntekenként a Műv. házban, ide kértem, hogy jöjjenek el a "szellemi vezéreikkel". Csapatunkban volt orvos, fizikus, volt több tanárképzős főiskolás( földrajz - biológia szakos, meg pár más szak, de az most nem releváns), és egy kémikus technikus végzettségű.

Egymásnak eresztettem őket. Nagy csalódás volt. Egy életre megtanultam azt, hogy bigottakkal teljesen fölösleges leállni vitatkozni! Teljes időpocsékolás! Amikor az érveid ellen annyit tudnak felhozni, hogy nem, indoklásként meg azt, hogy csak, az nem egy egészséges  vita, csak egy szimpla, érvek nélküli ellenkezés.

Én továbbra sem bántom őket a hitükben, ők meg nagy ívben elkerülnek azóta. Jól elvagyunk így vagy 30 éve...

Előzmény: Fricu1 (67259)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!