nekem turbo benzin erre a celra nem kene, magaban foglalja a turbos motorok minden nyugjet (a befecskendezest kiveve) viszont sokat fogyaszt. oszinten en csak a szivok4a gondoltam, bar most hogy mondod mar egyszer irtal errol es akkor is turbosbenzines smax galaxy volt a tema.
nem neztem pontosan, de egy 240 lovas galaxy vagy s-max valoszinuleg nem megy rosszul. valoszinuleg a 200 lovas is elegendo funkcioja betoltesere. fogyasztas egy csaladi auto eseteben szerintem nem annyira relevans mivel relative alig megy (evi 10e km talan).
bar most kicsit ellent mondok magamnak, a baratomnak meg renault mikrobusza van (opel vivaro testvere) 2.0 benzinnel elgazositva es tok jo. mondjuk nem automata. 5 szemellyel (7 uleses) es futoval (5motorral) is birja a 140-150 et...
egyik ugyfelem vett most kb 20 ev mitshu paherozas utan (kb 3 evente cserelte ujra es az utobbi 4 biztos dizel volt) egy toyota hibrid suvot (nem tudom melyik mert meg nem lattam). kivancsi vagyok meddig lesz meg neki, en 5-6 honapra tippelek.
es milyen szarul mennek azok a benzinesek raadasul sokat is esznek. egy olyannal aztan nincs az az isten hogy a fogyasztason nyert osszeget ra kelljen kolteni a dizelre. ha valamibe nem valo a szivo benzin vagy a kis turbobenzin akkor az azok szerintem.
en nyugodtan megvennem. euro hatot mire kitiltjak, plane kelet europaban (mert itt kene eladnod) addig el is rohad a kasznija ;-) (mi is euro hatot vettunk nem reg automataval)
olyan most ez a dizel az eubn mint soros orbannak. az aktualis figyelemelterelo...
en is szopoagon vagyok, mert pl ami majd lassan kell csaladi auto (s-max, galaxy, sharan, touran, stb) automataval, jellemzoen full szereltsegben gyakorlatilag 100 -bol 99 dizel.
ha ujkent veszed akkor ezekbol tudsz benzinest rendelni, szoval nincs nagy gond. en viszont nem tervezem ezeket ujkent megvenni, hanem majd 1-2-3 evesen. nincs benzines valasztek itthon, de kulfoldon is alig.
En picit ennel jobban felek vagy kevesbe vagyok optimista..
emlitettem mar korabban hogy en automata fele nyitok, nyitnek egy ideje.
meg nincs meg a biztos befuto bar mar vannak tobben a merlegben.
szal az automata-dizel kombo lesz a befuto es kizarolag euro6 johet szoba.
mivel hosszutavra terveznek vele felek a radikalis kitiltastol..
mi a velemenyed/tek? Be lehet meg ulni?( egy ilyen verda nem olcso es ha rosszul sul el x even belul az emisszios kvotak miatt ki sem tud az ember szallni.)
azert ezt varjuk ki. raadasul Norvegia vagy barmelyik hasonszoru (nagyon gazdag) orszag nem mervado.a vilag zomenek nincs penze alternativ hajtasra, sot kocsira sem. nafygjabol 1 milliard emberre vannak kibocsajtasi normak (ugy ertem amerika lakossaga az eu stb) a maradek 6 elohelyen meg nincs vagy csak nagyon kezdetleges.
az ilyen korlatozasok bevezetesehez akkora infrastrukturalis beruhazasok kellenenek (pl elektromos halozat) amit a kormanyok nem fognak tudni felvallalni.
nem hiszek a villany hajtas alternativ mivoltaban.
Egyelore szerintem a bmwnel hasit a dizel (ami 5ostol felfele 3.0). Aztan meg ott lesznek a 2.0 turbobenzinek amik a szedanokban nem fognak sokkal tobbet enni mint a dizel es mennek is. A suv oknal van gond mert azokban barmilyen benzines lezabalj a gatyad (audiban pl a regi 3.2 fsi az a6bn alig evett tobbet mint a 3.0tdi es kb ugyan ugy ment, na ugyan ez a paros a touaregben mar ugy nezett ki hogy nem megy a benzines de legalabb 5-6 literrel tobbt eszik).
Szerintem vissza rendezodes lesz (na nem most hanem 20 ev alatt). A kis turbos oda kerul ahova valo: a kompaktok, esetleg a limuzinok (pl superb) orraba, a nagy benzin es dizel motorok suvokba, luxus verdakba, egyterube es kis suvba 1,6-2,0 dizel marad. Azert gondolom igy mert kb ez az optimum, ha innn kimozitod a rendszert akkor elobb utobb vissza korrigal. Most ki van mozditva a mini turbo, no dizel stb iranyba. Persze az egeszet felborithatja egy megfelelo alternativ hajtas.
Ami engem illet a touareggel hosszu tavra keszulok (mondjuk pont most jott a touareg2bol egy nagyon vonzo ajanlat de nem hiszem h meglepem). A kozel jovoben kisebb autom nem lesz/lehet, ekkora autoba meg kell a teljesitmeny. Dizel meg adott mert ezek benzinesbe kepesk 15-20 litert inni papas stilusbn is.
A konkret kerdesedre: a 3.0 tdinek nincs jelenleg alterntivaja mert a 2.0 sokturbosok meg nem tudjak azt mit. Benzinesben a hangot leszamitva mart tudnak hasonlon fogyastast jobb dinamikaval. az
ha akarsz egy jot szerpentinezni Bajna Tarjan Tatabanya nyomvonal ajanlott. nincs messze, tukor aszfalt es szep taj, na meg combos fordulok. nekem sokkal kozelebb van mint csesznek, nincs forgalom (motoros se nagyon).
az a baj hogy hiaba tudja a 165 loerot valahol, de annyira meg van fojtva hogy alul es kozepen doglott mind. persze kozlekedni eleg, de semmi bugi nincs benne.
apam 1.6os vitaraja is csendes kenyelmes miegymas, de ha nem taposod ki a szemet akkor nem megy, pedig suly loero aranyban nem rossz. igaz nem is fogyaszt ergo a karosanyag kibocsajtasa is kiraly.