Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Laptopomon gyári Win7 van és az utóbbi napokban azt csinálja, hogy ha a Facen megnyitok egy videot, elkezdi lejátszani és kb. 10 másodperc után eltűnik a film és csak egy zöld képernyő marad a helyén.
Ha Youtubon akarok filmet nézni, ott elkezdi lejátszani, de ha beletekerek, akkor másodpercekig csak homokórázik.
120/10- es netnél eddig sosem csinált ilyet.
Odáig fajult a dolog, hogy frissíteni akartam a FlashPlayert meg a VlcPlayer de le sem tudom tölteni a filét, mert menet közben megszakad.
És ebben az a fura, hogy elvileg nem kéne mennie. Az exét indítva semmi nem történik, viszont így be lehet forgatni alá zokszó nélkül. Egy eredeti német nyelvűt forgattam meg magyarra ezzel a módcerrel.
(ez egyébként itt off/flame, de mi erről a véleményetek, hogy most, hogy megszűnik az XP támogatása, sok helyen azt írják, hogy jaj, itt a világvége, Win7-est minden laptopra, frissítetlen XPSP3-t még a 15 éves gépre se rakjunk!)
Amikor az autószerelőt felhívod, hogy miért nem indul a kocsi, neki is csak annyit mondasz, hogy mittudomén, piros színe van és négy kereke? Kíváncsi vagyok azért, hogy miképpen képzeled így a segítségadást, hogy gondolod, hogy bárkinek nemhogy tudása, de kedve is van bármit írni a problémádra? De komolyan, te hogy a tarka faszba' segítenél így másnak?
Skype-al kapcsolatos a kérdésem, de nem csak az a gond. XPSP3-ra akartam telepíteni, az új 7 verzió fel sem ment. 6.1-es sem. 3.8-as, és 4.2 verziók feltelepültek, de belépni már ott sem lehetett. Skype nem tudott kapcsolódni a kiszolgálóval. Mi lehet a baj? Windows tűzfalban ott volt a kivételek közt, de még kikapcsolva sem tudott bejelentkezni a skype. Hosts file teljesen üres volt. Internet van, a chrome-mal minden oldal bejön, egyedül cvalami ecustomersonline.com nem. Miért nem kapcsolódik a skype, egy régi gépen?
Alkalmazásszintű tűzfal az egyik megfejtés, ha kliensoldalon akarod.
A másik, ha a kiengedős portok eltérnek a szokásos netezős portoktól, és ezt finomhangolást a routered tűzfala képes kezelni, akkor egyszerűbb egy helyen menedzselni.
Teljes internet tiltást szeretnék használni több gépen, amik hálózatba vannak kötve switchen keresztül. A routerben be tudom állítani IP alapján, hogy ne legyen internet, de pár programnak a munkavégzés szempontjából csak ki kellene menni a netre. Erre keresnék megoldást, esetleg a router (D-Link DIR-635) tudhat-e ilyet, (én nem találtam benne ilyen opciót) esetleg egy segédprogram, amit a gépekre telepítek?
Fönt van az adblock és mégis, az IDM ablak rengetegszer fölugrik mert le akar tölteni valami vackokat, többnyire akkor ugrik föl az ablak amikor : vagy ) jelet használok. Ilyesmiket:
Amit letöltött az véletlen mert entert nyomtam és a kurzor a letöltésen áll ilyenkor, amit nem tudott letölteni, azt sikerült cancel-elni.
Nézd végig a bővítményeket, a sütiket. Ha ott nincs, akkor az adblock megfogja. Meg ha ott van akkor is. :-) (Valószínű sütikét kaptál nem kártevőt, a sütikkel meg elég reménytelen kézi módszerrel harcolni.)
vagy -ha van még szabad lik- egy eth-párhuzamos printszerver (biztos van óccsóbb megoldás is)
Ha jól összeszámolom, egy szabad ethernet lyuk még lenne, mert általában 4 van és nekem eddig két asztali gép van rákapcsolva. Egy még akkor is szabad, ha a fiam hazajön és egyből rádugja a laptopját.
Nekem meg egy semmi másra nem használt routerem, amin van párh. port :))
Azért nem használod másra, mert USB viszont nincs rajta?
"1. Ameglevő usb nélküli routerem kiválóan működik. Dobjam ki?"
Aha. :))
"2. Az újban van usb a spriclis printernek, meg a hd-doboznak, de nincs parallel a lézernyomtatónak. Akkor kell még egy átalakító."
Ja, vagy az kell, bár elég megbízhatatlanok (legalábbis amikkel találkoztam), vagy -ha van még szabad lik- egy eth-párhuzamos printszerver (biztos van óccsóbb megoldás is).
"3. Van egy semmi másra nem használt notebookom, benne 30 GB saját HD, meg a kúlső usd-s, usb, soros és parallel port."
Nekem meg egy semmi másra nem használt routerem, amin van párh. port :))
Zöldmezős beruházásban ez így is lenne. Csak
1. Ameglevő usb nélküli routerem kiválóan működik. Dobjam ki?
2. Az újban van usb a spriclis printernek, meg a hd-doboznak, de nincs parallel a lézernyomtatónak. Akkor kell még egy átalakító.
3. Van egy semmi másra nem használt notebookom, benne 30 GB saját HD, meg a kúlső usd-s, usb, soros és parallel port.
Igy nem kerül pénzbe most, viszont később folyamatosan eszi az áramot a router fogyasztásán felül. És a notebookokat nem napi 24 órás üzemre tervezték. Én meg keetest kaptam matekből az egyetemen. (Úgy hogy közben én nyertem a felad#tmegoldó versenyt :-} Úgyhogy a számolás....
Wake on LAN irányában keresgélj. Elvileg, ha be van kapcsolva, akkor tud ilyet. Soha nem próbáltam. Én mondjuk a többórás szívás és idegeskedés helyett vennék egy print servert pár ezer forintért.
Mit jelent pontosan xp-nél a 'Készenléti állapot' leállítás?
Ha egy notebookot nevezek ki printer és külső HD szervernek és Készenléti állapotb kapcsolom ki, fel fog ébredni, ha a partnerek nyomtatni vagy fájlt lekérni akarnak? Vagy ehhez teljesen bekapcsoltnak kell lenni?
"Az asztalon az ikonok nagyon lassan tűntek fel, a start menü gombja is, és az ikonok bugosan. Az egérmutató mozog, de az ikonokra kattintásokat - cirka húsz percnyi használat folyamatos alapján - nem fogadja."
Húzd ki a HDMI kábelt és/vagy cseréld ki (teszt) a DVI kábelt (vagy CRT kábelt?, esetleg a CRT-DVI fordító aljzatot) - mielőtt kidobnád a VGA kártyát, a monitort, vagy a taccsot, szóval cseréld le egyiket is, másikat is, valaki csak ad kölcsön ilyeneket, néhány percre.:-)
Másik kérdés, egyes oldalak facebook és egyéb kommentjeit nem látom a böngészőmben. felraktam az avastot nem az blokkol valamit? A melóhelyemen látszik
Több éve installált Windows XP, több órás futás közben egyszer csak "No signal" feliratot dobott fel. Újrabootolás után a gép lassan indult, a fekete Windows XP feliratos töltős kép még hibátlan, de a kék startup képen az egérmutató már bugos. Az asztalon az ikonok nagyon lassan tűntek fel, a start menü gombja is, és az ikonok bugosan. Az egérmutató mozog, de az ikonokra kattintásokat - cirka húsz percnyi használat folyamatos alapján - nem fogadja. Ezzel párhuzamosan 3-5 másodperces időközzel "No signal"-al villogtatta a monitort folyamatosan. (néhány másodpercig láttam a képet, aztán néhány másodpercig nem, majd újra, és így folyamatosan) Többször indítottam - 5/10/20 percekre -, rendre ugyanezt csinálta.
Mivel így menet közben repairolni nem tudtam (a flash csak zavart, de az ikonokra kattintva nem indultak a programok), vírusra gyanakodva install mellett döntöttem. (vagy három éve lett installva)
Na most, az install során grafikai (se ascii, meg semmilyen) bug nincs, amíg a CD-ről megy az install. Amikor az újra boot jön az install során, és a winchesterről folytatná akkor viszont leáll. Feldob négy ascii karaktert és áll.
Két különböző install CD-vel is próbáltam, ugyanúgy leáll, ugyanúgy négy ascii karaktert dob fel, csak máshova dobja a két install, mindkettő rendre ugyanoda.
Lehetett volna GPU probléma ugye, a "No signal" flash alapján, de CD install során semmi GPU probléma nem jött elő. Az ascii karakterek feldobása is lehetne GPU probléma, csakhogy előtte az XP "működése" során se a háttérkép nem bugzott, se a CD install nem bugzott.
Control Panel > Ease of Access Center > Make the Mouse easier to use > Prevent Windows from being automatically arranged when moved to the edge of the screen.
...Neked is köszönöm, de ismét azt tudom mondani, hogy Operálok. :o) Emiatt meg nem fogok váltani, amikor eszemben van, akkor kopipasztázok, de régen ez is működött, addon és egyebek nélkül, az Opera egyik jó sajátossága volt.
Mióta kaptam tippet (Hehe, kösz') az Adblock az ilyeneket nálam nem engedi, "tiszta" az oldal. Ez a Gemius-izé olyankor ugrik fel néha amikor választ akarok írni.
Androidon most azzal bíztat, hogy vírusfertőzött vagyok, nyomjam meg az OK-t a leszedéshez... Mondom fasza. Böngészőben is akad pár fura banner bal oldalt.
Már egy jó ideje úgy írok hosszabb postot, hogy előtte notepad, aztán beillesztem. Néha akkor is elviszi de legalább megmarad amiket össze-írkáltam.)
(Az a Gemius-izé is a Zindex sara szerintem. Amikor válasz gombra kettyintek, akkor felugrik hogy ezt tegyem meg amazt...:( Ingyenes fórumnál azzal szívatnak amivel akarnak. :( )
Gondolom, automatikus frissítés maradékai, a neveket próbáld meg leírni. Tulajdonba kell venni és saját névre jogokat adni hozzá, örökölt jogokat levenni és már törölhető is :-)
Két számokból és betűkből álló ismeretlen mappa jelent meg az egyik virtuális meghajtómon. Megpróbáltam letörölni, de nem engedi! Azt írja ki, hogy: Nem érhető el és a hozzáférés megtagadva!
Megköszönném, ha valaki segítene hogyan lehet eltakarítani!
47 progival tesztelték, ebből 6 problémásnak találta, 39 nem.
Szerinted/szerintetek mi legyen vele?
Ha leszedem, az Azureus is megnyikkan? Ha jól tudom az általam amúgy nem használt toolbar-hoz köthető. Érdekes módon a vuze fórumon a keresőben egy találat nincs a Somoto kifejezésre.
Mér' olyan ez az index motor, hogy ha sokáig van nyitva egy válasz ablak, akkor elküldéskor feldob egy üres hozzászólást mutató ablakot, a beírt tartalom meg ment a picsába'? Nyilván lejár valami munkamenet, s azért, de ennek mi értelme, s miért nem lehet kulturáltabban?
Egy Process Explorerrel azért meglesném a DLLHost által pesztrált folyamatokat, de alapvetően a hiba ismert, nem gyakran, de előfordul, és valóban kodek miatt alakul ki (ez lehet az MS sajátja, vagy külső is).
Igen, úgy szoktuk, hogy átírjuk a kulcsot, aztán aktiváljuk. Amúgy nem nagy gebasz, max. később eszeébe jut, hogy jajj valami van, akkor megnyomod az aktiválást és megy tovább.
Win XP-t telepítettem, amit aktiváltam. Most átmásoltam másik ugyanolyan gépre (és még kellene párra) az komplett merevlemezt, de nem tudom átírni termékkulcsot (mindegyiken OEM matrica az oldalán). A neten sok helyen leírt regisztrációs adatbázisban átírós, aktiválós nem működik, bármire írom át, folyamatosan aktiváltnak jelzi.
Huh! nem gondoltam hogy illen gyors lesz a válasz.
Akkor béke poraira, de kánya van: GA-81865GVME az alaplap és alaplapi a videó. Ha teszek bele külső kártyát, a BIOS-ban kell ugye átállítani ? Meghajtóprogi is kell? Bocs, nem csináltam még ilyet, de szeretném végigvinni.
Megisőrülök: rendszergazdája lennék a saját gépemnek, rajtam kívül csináltam egy vendég fiókot (vagy volt is rajta???) és rendszergazdaként futtatnék egy egyszerű kis progit (egy asztali LG rögzítő file-jait másolnám a PC-re, de futtatásnál kiírja, hogy A program csak adminisztrátor jogok mellett működik. Akkor most mit csináljak? Edig meglepett, hogy egyes progig állandóan visszakérdeztek, hoigy rendelkezem-e rendszergazdai jogokkal, hát ha rendszergazdaként jelentkeztem be akkor ez nem nyilvánvaló??? Szóval pls. A little help from my friends
Ja és rohadtul le is lassult a gépem. Lehet ez amiatt, hogy közben néhány 10 Gbyte anyagot másolok két USB-n csatlakoztatott adattároló között?
Csak tudnám, faluhelyen, vagy belátható távolságon belül hol találok olyan jó szervizt, amit ajánlottál?
(Mellesleg most már órák óta műxik rendesen a gép, az ebédem idejét kivéve folyamatosan böngészek rajta, és nem kapcsolt ki. Reggel pedig csak bekapcsoltam, és használat nélkül kétszer (vagy 3-szor?) kikapcsolt.
Nálunk is az asztali gép ma de. bekapcsolása után a kijelzőn: "No signal" felirat látható. Átnéztem mindent: VGA kábelt + csatlakozásokat, táp műk a kontrol LED-ek villognak. Ventik mennek. Alaplapi gombaksi (nem sok köze van ha jól tudom) rendben. Alaplapon VGA kátryán lévő kodikon nem látok semmi véltozást: púposságot. Másik kijelzővel is u.ez a felirat. Xp megy, de azért gondolom ez még nem a vég első jele a dátum miatt!
Hótt fölösleges a monitort csereberélni, az nem tudgya elrontani a gépet.
Meg kellene nézni (akár a biosban, akár vmi segédprogrammal) a proci és a többi cucc -alaplap, videokártya- hőmérsékletét meg még egy csomó dógot, de ez túl soktényezős ahhoz, hogy itt el lehessen magyarázni egy laikusnak. Kéne egy jó szerviz, ahol nem félnek az aprómunkától.
Akkor megpróbálok szerezni egy lapos monitort, lehetőleg egy - a számítógépen nevelkedett - gyerek tulajdonosával együtt.
(Van ugyanis egy régebbi (nem lapos) monitorom, meg is próbáltan rátenni a gépre, de az lett a vége a beállítási kísérleteimnek, hogy csak egy homály lett a képernyőn, és a végén már a monitoron lévő beállítógombok nyomkodására sem reagált.)
Viszont most már bekapcsolt állapotban, de használat nélkül is kikapcsol. Hogy mennyi időnként, történt a kikapcsolás, nem tudom, mert kint ügyködtem az udvarban, amikor bejöttem már kikapcsolt állapotban volt.
Csak bátortalanul merem megkérdezni:
Tekintettel arra, hogy először a hiba nem ezen a gépen, hanem egy másikon jelentkezett, amelyről a "szerelő" megállapította, hogy alaplap hibás. (Ezután kezdtem el egy másik gépet használni.)
Nem lehet-e az, hogy az előző gép alaplap-hiba elrontotta valamilyen áttételekkel a monitort is, és most a másik géphez illesztett monitor visszahat a gépre, és ezért produkálja ugyanazt a hibát, mint ami az előző gépen mutatkozott először?
Ugyanis a jelenleg használt gép a szerelőknél hibátlannak bizonyult, feltételezve azt, hogy a szerelők korrektek voltak, és valóban próbálták is feltárni a hiba okát.
Próbáljak kérni valakitől egy másik monitort, és kipróbálni azzal a gépet? (Vagy ezzel a megoldással esetleg azt kockáztatom, hogy az a monitor is elromlik?)
Én is kattintgatnék ide, meg oda, ha tudnám, hol van az itt, és hol az ott?
Tegnap este előszedtem a kamrából az ott talonba helyzett régi monitort, de a csatlakoztatás után az lett a vége, hogy a kezdeti homályos képből egy teljesen felismerhetetlen képernyőt sikerült varázsolnom.
Ez a kísérletem is kudarcba fulladt. :))))
Most azon töprenfgek, hol tudnák taláűlni egy olyan hozzáértőt, akinek van kellő türelme, és főként ideje az ilyen jellegű hibvakereséshez.
Könnyen lehet hogy "csak úgy otthagyva" a bekapcsolt gépen sem jön elő a hiba.
..."
Köszönöm az észrevételt, kipróbáltam.
Reggel óta megy a gép, hozzáérés nélkül. Pár perce néztem meg, nem volt leállás. De azért egy próba alapján már nem merem azt állítani, hogy ez 100 %-ig biztos megállapítás.
Kérlek, ne tekintsd a kérdéseimet sértőnek, csak próbálom azokon keresztül (is) keresni a hibafeltárás olyan lehetőségeit, amelyet én is - szakismeret nélkül - alkalmazni tudok.
Mindent frissítettem, utána csináltam a rendszermentést. 6perc visszaállítani a C meghajtót, kipróbáltam többször, az E-n lévő progiknak nem jelent megrázkódtatást.
Biztonsági mentés nincs ütemezve, ha sok frissítés jött már a rendszerhez, akkor visszaállítom a mai napot, frissítem, és új mentés.
Szia, "egyszerű felhasználóként" nem vagy egyedül :) Persze attól még ez bizts nem vigasz. Nem csak kékhalálos rejtélyek akadnak ezt kicserélve meg amazt és mégis. Más is van így egyes dolgokkal. Én is év eleje óta szopok nem is kicsit néha, miközben minden teszt elvileg jó eredményt mutat. Lahet ám a "te hibád" is szerintem akár hardveres, akár épp a vindózé. Csak egy példa, igen röviden (most) és tényleg csak a poén kedvéért: nálam meg nincs netelérés bekapcsolás után, ha megfeszülök se. Vindóz mit is csinál? = megnyitom a hálózai központot, letiltom a csatlakozást. Majd az adapterbeállításoknál a tulajdonságokat. Semmit nem módosítok, marad minden ugyanúgy, mivel ott azok a beállítások, aminek lennie kell egyébként is. Bezárom, engedélyezem a letiltott csatlakozást. És lőn internetkapcsolat :) Csak három-négy klatty ide meg oda, és "megjavult" :) Ennyit a fejlesztőkről, meg "szerkesztőről", stb. Persze a kék halál gyilkosabb élmény, elhiszem...
"Az én, nem számítógépes logikám szerint az nekem érthetetlen, hogy a két különböző szerelőnél az ottani perifériákkal miért működik jól a gép, és miért működik rosszul nálam, ha a gépben lévő valamelyik alkatrész a hibás?"
Talán mert a szerelőtől alapban nem elvárható hogy órákig kizárólag a géped nyúzásával foglalkozzon? Nálad viszont csak a te géped megy?
Könnyen lehet hogy "csak úgy otthagyva" a bekapcsolt gépen sem jön elő a hiba.
Természetesen a te dolgod mit, hogyan teszel. Én és mások csak javaslatokat adunk.
"Amennyiben én vagyok szerkesztőnek tekinthető, a tudatlanságomból eredő mulasztásomat készséggel elismerem"
Nem, nem, jelen esetben a szerkesztő ez az ablak, amibe a szöveget kell írni, és ami minden módosítással egyre butább és butább lesz, hiába ugat a nép a 'fejlesztők'-nek.
Magam nem tudok semmi ilyet tenni, amit tanácsoltál, mert én annyira egyszerű mezei felhasználó vagyok, aki csak be- és kikapcsolni tudja a gépet, tehát kénytelen vagyok a "szerelőkhöz" fordulni, és őket tájékoztatni a javaslatokról.
Szabadjon azonban felhívni a figyelmed, hogy a gép csak nálam produkálja ezt a jelenséget, a két különböző helyen, ahová javításra elvittem, a gép állítólag tökéletesen működött.
Ezt elképzelhetőnek tartom, miután volt egy előző, másik gépem, amelynél a hiba kb. egy hete jelentkezett először. Akkor a szerelő megállapította, hogy rossz az alaplap.
Ezután kaptam egy másik gépet, ami nálam, a lakásomban, az előző géphez hasonlóan szintén a kék halál-t produkálja. (A szerelő szerint régi gépből állítólag csak az ssd került át az újabb gépbe.)
Az újabb gépre már csak a klavit, az egeret, a monitort és a telefonvonalas net-modemet csatlakoztattam, a kék halál viszont köszöni szépen, éli világát ezen körülmények mellett is.
Az én, nem számítógépes logikám szerint az nekem érthetetlen, hogy a két különböző szerelőnél az ottani perifériákkal miért működik jól a gép, és miért működik rosszul nálam, ha a gépben lévő valamelyik alkatrész a hibás?
Nem lehet, hogy a felsorolt 4 periféria-elem valamelyike okozza a hibát, akármit ír is a hibáról szóló üzenet?
Szia, "olcsó"? Hát az eBayról cca. 3 körülit lehet hozatni. :) Játszani jó, meg dühöngeni, ahogy már olcasom mástól is. Azzal a kis csutakkal amit ezekkel forgalmaznak, tán az adótorony környékén jön valami.
Viszont itt nem írják hogy milyen chippel van szerelve. Az ilyen kis USB-tunerek ha RTL chipes verziók, azokkal SDR-rádió viszont elég jól használható a megfelelő programmal támogatva. Jobb példányoknál cca 27 MHz-tól (CB-sáv) olyan 7-900 MHz végéig sok érdekességre lehet lelni az éterben. Benne foglalva persze a teljes broadcast-rádió-sávot, tapasztalatom szerint kis jóindulattal HiFi sztereó minőségben.
A hibakód egyértelműen a video alrendszertől származik.
Ennek alapvetően több oka lehet.
-- Nem megfelelő működésű meghajtóprogram.
-- Videokártya tápellátási hiba.
-- Alaplap tápellátási hiba.
--Tápegység hiba.
Próbálj egy más gyártótól származó más chipkészletű, hasonló teljesítményű videokártyát beletenni, ha azzal a hiba megszűnik, akkor az első két pontból valamelyik, ami videokártya cserét jelent.
Próbálj egy másik tápot beletenni, ha a hiba megszűnik, akkor tápcsere.
Ha a fenti két próbát elvégezted és egyiknél sem szűnik meg a hiba, akkor alaplapcsere.
Jajj nekem, a másik gép torrentezik(2) de már évek óta így üzemelünk, megszokott az osztott sebesség.. A gépem még nem öreg, de akkor lehet bármi az oka. Vírus irtó van fönt, de nem akartam szervizelni, csak áprilisra terveztem.
Azért köszönöm, sirni még ráérek a számla megpillantásakor.
Piros. Amúgy műszaki hibára gyanakszom. Alaplap vagy táp pont most érte el a kritikus időpontot, oszt megdöglött. Vagy az SSD szar. Vagy a kábele. Vagy tápja. Vagy memória. Esetleg hűtés. Bár a vinyót sem zárnám ki teljesen. Főleg ha kékül, akkor driverekkel kezdeném, mégis csak OS fut alatta.
Bocsánat, de utólag vettem észre, hogy az alkönyvtárakat elválasztó ferde vonalak hiányoznak, nem tudom miért nem vitte át a szoft, pedig leírtam azokat is.
Ja, és az előző posztom után is volt egy leállásom.
(Ezek után van még két link, valamilyen adatvédelmi, vagy hozzájárulási sxzabályok ismertetésről, azt ne írtam le, mert úgy véltem, hogy nem szükséges. Remélem nem tévedtem.)
Lehetnek nálad olyan hálózati zavarforrások amelyek zavarjelei simán átmennek egy gagyi tápon és az esetleg nincs a mesternél. De okozhatja alaplapi pupos kondi, kontakthiba, bármi...
Számomra nem logikus, hogy a táp lenne a hunyó, mert a táp - ha jól sejtem - a gépben van, a gép pedig ott volt, és tökéletesen működött a szerelőknél.
Persze az nem biztos, hogy a számítógép az én parlagi logikám szerint működik. :))
A hiba után megjelenik egy ablak, ahol különböző, általéam értelmezhetetlen kódok, meg mittudoménmik vannak. Ezt már betűhíven lejegeyeztem.
Célszerű ezt a jegyzetet esetleg elvinni a gépmesterekhez?
Olvasva a 130461-et vettem a bátorságot, hogy "Blue Screen" témakörben zavarjam egy kérdéssel a hozzáértőket:
Okozhatja-e a hivatkozott jelenséget a monitor, a klavi, az egér, vagy a telefonvonalas net modemje? (Több periféria jelenleg nincs rákapcsolva.)
Ugyanis nálam is jelen van ez a jelenség (igaz, nálam a képernyő nem kék lesz, hanem fekete), már elvittem, a gépet két "szerelőhöz" is, de nem tudtak megállapítani semmit, mert mindkét helyen - elmondásuk szerint - tökéletesen működött.
De amint hazakerült a saját környezetébe, rövid időn belül produkálta magát, és teszi ezt folyamatosan, igaz, kiismerhetetlen időközönként.
Mit tegyek? Vigyem az egész eszköztárat a gépészhez, hátha akkor ott is produkálja magát, és a szerelő rájön a hiba okára?
Netán a tokkal-vonval együtt dobjak mindent a kukába?
Beleraktam egy ssd-t egy régebbi gépbe. Napokig jól működött, de tegnap este, beesett a kék halál. Háromszor egymás után. Lehúztam az ssd-t, merevlemezről minden további nélkül bebootolt, a total commanderben, wexplorerben is látta kezelte az ssd-t. Lehúztam a hdd-t, visszadugtam az ssd-t, két három indítás után megint jött a kék halál. Az alaplap haldoklik, vagy az vadi új ssd-t kell visszaküldeni? A gond az, hogy webáruházban vették, ha visszaküldik és ott meg indul, ahogy néha itt is, elküldenek vele a p...ba. Az alaplap hat éves, úgy mint maga a gép is. Honnan tudhatom meg, hogy mi haldoklik?
Valamint olvastam még valahol, hogy esetleg bezavarhat az, hogy a BIOS-ban lehet választani HD Audio és Realtekes cuccos közül, de én nem láttam ilyen lehetőséget (csak Realtek volt Auto-ra beállítva, de azt átraktam enabled-rem, de változás sajnos nem történt).
Most vettem egy hasonló ilyen vackot 8 dollárért, de még nem izzítottam be. Nem nagyon bízom a fogvájó méretű antennájában, de majd meglátjuk, meg aztán lehet izmosabb antennát is rádugni, ha az lenne a baja.
2-3? Nem 7? Csak az ingyen foghatók érdekelnének. Kinéztem egy iklyen ezközt használtba : prohardver.hu/teszt/tunerduplazas_alcor-modra/alcor_dtv_duo. html Ez talán erősebb.
Ha pl. a BBC hirek szövegben az angol szó fölé vittem a kurzort, automatikusan megjelent a szó magyar fordítása. Egy pár napja ez megszünt. Azt hittem, hogy ezt az IE-nél lehet ki-bekapcsolni, de nem találtam, hogyan.
Kiderült, hogy ezt egyszerően a google eszköztárában lehet Fordítás szimszó alatt ki-be kpcsplni.
Ezzel csak kis antennával azt a 2-3 földelt adást fogod tudni befogni. Ami a kábeltévét is fogja, az 11 ezernél kezdődik, és az "analog" felirat is szerepel rajta. Abból mi most szereztük be a 2.at, gond nélkül hozza az összes előfizetett nem digitális adást itthon :)
Otthoni gépem, rendszeresen a mhelyi VPN-re jelentkezem be a windows saját VPN kliensével.
Eleddig simán és gyorsan ment, pár hete viszont nem: nagyon lassan jön fel a felülete is, a tulajdonságok panel 30mp amíg előkerül.
Megpróbál tárcsázni, de a csigalassúság miatt (valószínű) timeout-ol közben. Ez minden VPN kapcsolat sajátja lett ami a win beépítettjét használja. Ciscp kliens ugyanúgy hasít mintha mi sem történt volna.
Amit tettem:
letöröltem a kapcsolatot, létrehoztam újra: semmi változás
HDSentinel: vinyó 100%-os, de nem is igazán túrja a kapcsolódási kíséret közben.
MalwareByte: szerinte tiszta a gép
Security Essential: szerinte is tiszta
Meg szerintem is, mert minden megy egyébként flottul :-)
Helyi hálózatban van egy TP-Link 1043ND mögött, az ugyanitt levő netbook gyorsan és gond nélkül kapcsolódik ugyanahhoz a VPN szerverhez.
Ez legyen rajta. Elindít egy wifi asszisztens nevű baszt, azt kell megnyitni, opciókat választani és bepipálni mind a négy dolgot benne. Következő újraindításkor már jó lesz.
Az autószerelőnek sem szoktad elmondani a kocsi típusát, mikor felhívod? :-)
Vagy a BIOS-ban van erre beállítás, vagy ha itt nincs, jobb esetben lehet a segédprogramot beállogatni úgy, hogy legyen alapértelmezett értéke. De típus nélkül csak annyi bizonyos, hogy teljesen felesleges volt emiatt rendszert újrarakni.
Van egy laptopom. Minden működik rajta, csak a WIFI-t minden alkalommal be kell kapcsolnom úgy hogy kétszer megnyomom a wifigombot a gépen, mert különben nem csatlakozik autómatikusan hanem kipipálja az ikonját piros "x-el". Újratettem a Win7-et, cseréltem wifi kártyát, drivert is cseréltem de ugyan ez a gond. Mit próbáljak még meg?
Srácok. A 12-es Operát NEM frissítik. Amióta áttértek a króm motorra, azóta a Presto elhagyott verzió, csak azért található meg a letöltések között, mert az új Opera közel sem váltja ki funkcionalitásban a régit. A fenti miatt elég sok, és egyre több gond van vele, a flash gyakran agyonüti magát benne, bizonyos oldalakkal, használati viszonyok között lelassul, memóriát folyat.. Nem használhatatlan, de komoly bajai vannak, melyekkel senki sem foglalkozik már, az Opera nem teszi nyílttá, és nem is javítja. Tegnap kipróbáltam az aktuális 20-as verziót, talán egyetlen valamire való előrelépése az előző próbálthoz képest az egérgesztusok (pardon, rocker) visszatérése, de jelszóval védett oldalon például az előre kombó nem lép be, hanem csak bután előre lép.
Új Operásnak ettől függetlenül az új Opera a javasolhatóbb, mert a régi egyre nyűgösebb lesz, sem biztonsági, sem kompatibilitási hibáit nem javítják már. Én már rég váltottam volna róla az egyre bosszantóbb dolgai miatt, fent van a különálló levelező, meg néha ránézek az aktuális verzióra, de egyiket sem akarom megszokni, a régi Opera az kezelhetőségben annyira unikum és eltalált, az újban meg annyira nem akarják visszahozni ezeket az apróságokat, hogy egyszerűen egy lapon sem lehet említeni a kettőt. De előbb vagy utóbb muszáj lesz lépni róla.
Jó, de bakker, akkor ne ebből induljunk már ki. Renderhibát minden böngésző tud csinálni, meg minden elszabott weboldal. Pont a sebessége az, ami kivételesen jó az eddigiekhez képest, és ami miatt egy jól használható böngészővé nőtte ki magát. Én megrögzött régi operás vagyok, a krómot egyenesen utálom, de eszem ágában sem lenne emiatt bárkit rá/lebeszélni. Ez egyéni hülyeség, ma már egyik nagy böngésző sem olyan szar, hogy hitvitát kelljen csinálni belőle, használja akárki azt, amelyik kézre áll neki, megszokta, vagy zöld.
Ez érdekes, mert pont a róka az, amelyik tetű renderelésben az IE-hez képest. A nálad lévő jelenséget meg hát nem tudom hova tenni, mert pl. nálam ilyen:
Szerintem nálad lesz valami egyedi csúfság, vagy elszabott bővítmény, ami a sebességre is magyarázat lehet akár.
Lapváltásnál/új lap megnyitásánál amennyiben a megtekinteni kíván lapon sok beágyazott tartalom van, tetű lassú mind az FF mind a Króm sebességéhez képest.
Kiegészítő fronton is le van maradva.
Szorgosan próbálgatom az új és újabb IE verziókat. Nekem nem jön be és másnak sem javaslom, de ez legyen az én heppem.
Az IE-t használom a BBC olvasásához, amivel ez ment, csak eltünt. Nem tudom, hogy használtam-e bővítményt, és mit. Hol látható, hogy lehet ki-be kapcsolni, és mi kell a fordításhoz. A gépemen van OPERA is, filmletöltéshez azt használom. Van Goole Crome is, de nem használom, nem tudom, ezek játszhatnak-e szerepet?
Öreg barátom új gépet vett. Win8.1 van rajta. Nem találja a kártyajátákokat... én sem. Őszinténszólva csak lesek, mert én is most találkozom először ezzel a verzióval. Egyáltalán van rajta még, vagy ha nincs, hogyan tudnám átvarázsolni egy Win7-es gépről ezeket a (Admirális, stb) kártyajátékokat?
Ez másfél éven keresztül működött hiba nélkül. Nincs rejtett csekkboksz, nem tud telepítéssel kapcsolatos jogkört megkerülni (hogyan is tudna, ahhoz runas kéne, rendszergazda jelszavával, systemként meg hogyan futhatna) Ez egy sima offisz telepítés volt. Soha, sehol nem találkoztam ilyen hibával.
Azért egy komplett Office nem szokott elbújt bepipálható basszal csak úgy felmenni. Max. előtelepítés után maradt ott valami, ilyennel most Win8 alatt szenvedtünk egy kört, de már azt sem tudom mi lett a vége :-)
Ez az otthoni évi kb. 30ezer pénzes 5 gépes cucc? Használom, teljesen jó és nagyon nem anyázik az upgradeért, mert nincs is hova. Többi akkor kérdez, ha trialban van feltéve, vagy újakat már fene sem tudja, előző Officenál akkor akart rábeszélni, mikor olyan funkciót kértél, ami a nagyobban lett volna benne. Fene sem tudja már, de nekem nem jönnek elő fura verziók "csak úgy", meg semmi extra.
Mondjuk úgy, hogy telepítéskor egy óvatlan pillanatban esetleg (vagy csúful nem szembetűnő csekkboksszal) azért csak felteszi a prof trájelt, mert az neked biztos, hogy jó, és lehet, hogy megveszed. Valószínűleg ennyi.
Mondjuk nem próbáltam még H&S-t, de sanszosak az ilyen húzások, mint az enitájm ápgréd.
Usernek nincs joga telepíteni. És nem is telepített, miért tette volna, ha az excelt használja és ismétlem, nincsen hozzá joga.. Nincsen sem access, sem onenote könyvtár.
1. Elnézést, de nem tudom, hogyan kérhetek segítséget úgy, hogy ne zavarjak? Ez lenne az első kérdésem.
2. Nagyon segít a google azon szolgáltatása, hogy az angol szó fölé víve a korzort, megjelenik a szó magyarul. Ez most eltünt nekem, és nem találom a lehetőséget a visszaállításához. Tudja valaki? Üdv.
Most leírom másodszorra is: nincs prof trial a gépen. Sem telepített programként, sem máshogy. Én vagyok az egyszem telepítési jogkörrel bíró RG, csak tudnék róla. :-D
Sejtettem a mély és őszinte együttérzést. :-D De hogy a pék rakja tele, nyilván leszedem, és kész, lehet, hogy egy msicuuka is elég lenne hozzá (ha nem éles gép volna a drága, akkor még merném is). Csak jó lenne tudni, hogy mégis mi, meg a leállást ütemezni kell.
Üdv urak. Google chromeot használok win 7-nél és egyik oldalon se látom a facebook kommenteket (pl blog vagy egyéb olyan oldal ahol van ilyen beépítet facebook kommentelési lehetőség. Mi lehet a gond?
Kollégák, erre mit tudnak mondani? Csak a H&S van telepítve, prof nincsen, és nincsen access sem a telepített offiszban. Rendes, megvett offisz H&S, aktiválva, ahogy kell.
Az a hanyag telepítő én vóútam. Csak azt csináltam, amit amire a telepítő utasított.
De nem igazán értem, mert telepíteni 2012. decemberben lett.
Ezek a mappák pedig 2013 nyáriak.
A lényeg, hogy gyerekesen kíváncsi vagyok, azért is téblábolok itt és szedegetem a szétszórt morzsákat.
Egyébként el fér az ott ahol van. Főleg, hogy a laptopon van, amit nem szoktam elővenni, csak nagyon ritkán. Ebben a hónapban nem megyek hajózni, lehet a jövő hónapban sem.
A meglevő gmail felületen kell beállítani hogy a gmail gyűjtse össze (kérje le) egy fiókba a leveleket. Nincs ennél egyszerűbb. És bármilyen aztali/mobilos kliens megteszi..
Eddig opera volt, onnan kellene átvarázsolni. Úgy nézem inkább FF.lesz, az rendesen átvette. Az új operában meg nincsenek könyvjelzők, így kénytelen vagyok váltani.
Újra telepítettem a chromot (a win7 böngészőválasztással), html-ből importáltam a könyvjelzőket. Könyvjelzők kezelésénél meg van az összes, de síma könyvjelző nézetnél, csak az o betűig listázza.
A gépemen előre telepített Windows 8 volt tegnap frissítettem 8.1 re. A rajta lévő norton-ban hol és hogyan tudnám beállítani azt hogy amikor figyeli a letöltött fájlokat, akkor ne rögtön törölje ami szerinte vírusos, hanem csak megkérdezze hogy mit tegyen, és ha azt mondom hogy ez nem vírusos akkor azt fogadja el, és ne törölje automatikusan.
A legkevésbé sem. Alapvetően hibátlan az elgondolás, persze még a doku meg a tmp mappát is át kéne tenni máshova, hogy télleg csak a szigorúan vett rendcer maradgyon a C:-n.
"Nem kellett volna a 80-ast kettédúrnod"
Nincs ilyen szó, de csak mellékesen mondom :))
"Arról meg ne is álmodj, hogy valami csodafasza bekáp progival minden fontos dolgod egy csettintésre visszaállítod."
Miért is ne? A dd/ddrescue (megfelelően használva) pl. pont ezt teszi.
"Vagy akkor kell legalább még egy 160-as vinyó, amire hetenként csinálsz egy komplett partíció mentést, és csak az sikeres mentés után törlöd le az előző hetit."
1. A teljes part.-mentés is sokkal kisebb, mint maga a part. Az üres helyet pl. fölösleges menteni, ill. remekül tömöríthető, csak előbb ki köll nullázni, ugyi.
2. Elég a nagyobb módosítások után csinálni a mentéseket: pl. egy-egy komolyabb progi, ill. nagyobb adag frissítés installja után. Az viszont jogos, hogy nem árt 2 pld., mindig a régebbit cserélve.
3. Az is megoldás, hogy a teljes PF-t máshova teszi, és akkor (egyetlen/-ceri teljes part-mentés után) tkp. csak a registry fájljait köll menteni. Igaz, így az update-ek nem tárolódnak, de az manapság csak idő kérdése szerencsére.
"Vagy veszel rendes tükröt készítő progit"
Mivaaan????
Mi az a fentiekből, amit nem tudc ingyér' megoldani? =:-O
Nem kellett volna a 80-ast kettédúrnod, és akkor a C-re mehetett volna minden program. Arról meg ne is álmodj, hogy valami csodafasza bekáp progival minden fontos dolgod egy csettintésre visszaállítod.
Vagy akkor kell legalább még egy 160-as vinyó, amire hetenként csinálsz egy komplett partíció mentést, és csak az sikeres mentés után törlöd le az előző hetit.
Vagy veszel rendes tükröt készítő progit, és csak a valóban fontos dolgaidat mented le, hogy új telepítés után is meglegyenek, és vissza tudd állítani.
Az új gépemben két vinyó van 80Gb, és 40Gb. A 80-ast kétfelé vettem, C a rendszer, E a programok. A különálló 40-es az F, adatok, képek, stb mentésére. Ezt a maghajtót használnám a C lemezképének mentésére. Ami most a C-n van, az a windows, chrome böngésző, vga, hangkártya drájverei. Pdf néző, kép nézegető, média player, egyéb programok az E meghajtóra kerülnek, de ezek is írnak valamit a C-re, hogy indíthatók legyenek, ha jól tudom. Úgy szeretném a rendszert kialakítani, hogy adott esetben a C meghajtót könnyen vissztudjam állítani a régi jólműködő állapotába. AZ E meghajtóra kerülő programok ha frissítésre kerülnek, beállításaik megváltoznak, miként fogják megélni azt, hogy fél év múlva, lemezképből visszaállítom a C meghajtót?
Remélem sikerült érthetően leírnom, hogy mit is szeretnék.
Ha alapvetően hibás az elképzelésem, akkor csinálom másként, csak egyelőre nem tudom hogyan kellene. A win7-et már pillanatok alatt tudom telepíteni, az sem akadály, van telepítőlemezem, a februárig kiadott frissítésekkel.
Témazáró ahhoz amiket itt felvetettem. (és volt aki tényleg segíteni is akart)
4M-bontós bácsi véleménye: "passz..." Pedig ott van azért tudás rendesen. Szerinte nem az én faxságaim halmaza. Értetlenül állt ő is az előtt, miért áll vissza Xp a csicsásra a beállítások ellenére, miért kell úgy kicsalni a hangot, hogy az audio-managerben fülhallgatóra vagy "line in"-re kell állítani, hogy szóljon a gép. :S
Valamint, hogy miért omlik össze a boot-maneger a BIOS-nál, ha csak egy ujjal is megérinti az ember az IDE-csatlakozó környékét... Nem user-error szerinte, átrágva a problémákon magát.
Egy orvosságot találtunk: ledúrni a rákba az IDE-s eszközöket, egy 320-s Sata vinyóra be kellett áldozni, meg egy 460-as tápra.
Így aztán az eredetileg ötezer forintos gép most már új vinyóval,táppal, SATA íróval együtt húszba lett, de többet ne költsek rá szerinte se.
Ezektől legalább a klasszikus gyógyítói tanács, a rákkal kapcsolatosan: "meg kell tanulni élni vele..." ennyi. BIOS-frissítést viszont ő sem vállalna be.
Jahno "bácsi" személyeskedése kapcsán (meg helyett is): azon vagyok. :)
Hoztam haza egy 320 GB-s SATA-t, 400-as tápot. ki-csere, be-csere, oszt' az IDE-s szarokat kivágom mint macskát. Két vinyó lesz, slussz. A kicsin az Xp a nyomtatónak,stb. aztán a másik meg talán majd "dolgozik"
(Off: nagyon orrában vagyok a pasinak asszem, De hát ez van. Informatikában ő a mérce, a fotósban+rádiósban is szeretne fogást taláni, de ott nem tud :) Mert ahhoz meg én értek jobban. Szerintem. on:)
Bezártad az X-szel az jó, miután a parancs végrehajtódott. A gyökér az a főkönyvtár másnéven. Ha nem látod hyberfil.sys-t ott, akkor nem mutatja a rejtett fájlokat, mert ez az. De van a linken letölthető exe is (asszem Microsoft) azt is futtathatod.
Ha utána se lehet beállítani akkor passz. Én sose használom.
Én is elengednék egy kérdést, jól megy a Win7-em, kéne egy rendszer backup. Van ez a Paragon Backup & Recovery 2013 free, ezzel szeretném.Itt vannak a particiók:
Ebből mit kell win7-nél bejelölni, A First Hard disk tracket
a master boot recordot és a Rendszer számára fenntartottat,
Évek óta nem akarja. Aztán összeborítja, itt sír, aztán elmondja, hogy nincs lóvé, és a leglehetetlenebb dolgokkal jön elő. Mi meg pörgünk rajt hetekig, sokszor a probléma analógiája is ugyanaz.
Köszi, azt is elmagyaráznád nekem, hogy pontosan mit is kell beírni a "Keresés programokban és fájlokban"-hoz? Úgy mond mint a dedósoknak, akkor biztos megértem.
Segítséget kérnék. Szinkronizáltam a telefonom a myphoneexplorer-el, de elfelejtettem a programban a telefonhoz tartozó jelszót, a mobilomat alapállapotba tettem. Nagyon kellene egy szinkronizálás.
A Shockwave Flashem folyamatosan összeomlik annak ellenére, hogy a legfrissebb verzióm és frissen telepített vindóz hetem van. Ez most kinek a sara, a Mozilláé vagy az Adobe-é? És mit lehet tenni? Köszi a válasz előre is.
Köszi, de azt meggondolnám. ?S BIOS-upgradet csak a legvégső esetben. Nincs másik gépem, ha netán hazavágnám egy rossz mozdulattal az egészet.
A gyártó oldaláról voltak letöltve az audio-driverek is... Tegnap egy egész napos rémálom volt hogy nincs hang, stb. akármit csinálok. Véletlenül találtam rá a neten arra az AppZ-ra amit belinkeltem, az meg megoldott mindent idáig. (A legfrisebbek jöttek le gigabytről is, realtek-ről is, mégis kussolt a hang egész ma délelőttig :S)
De más probléma lesz itt, kezd körvonalazódni. Hiszed vagy nem, a kritizált 80 GB-s SATA-ra tettem fel tegnapelőtt reggel a W7-et próbaképp. (ugyan ott se volt hang, de már van) A HDD-Sentinel szerint az a lemez 9%-os, full pirosban van minden a kondició-sávon... Mégis bírta végig a nyúzást, minden különösebb gond nélkül idáig...
Most, hogy meglett a hang-probléma megoldása, egy frissen formázott és particionált IDE-winchesterre raktam fel a W7-et... Hát, már a driverek felrakásakor vacakol, akadozik stb... Erre lemezre a HDD Sentinel 100%-ot ír mindkét sávon... :S Rehát nem lehet rossz. Azárt is választottam volna "fő" meghajtónak.
És lám, bajok itt, bajok ott, az Internet Sexplorer pl. ide se engedett írni az előbb, stb.
Mint már írtam, nem vagyok szakmabeli, de nagyon gyanús nekem, hogy ha egy kvázi roncs SATA-vinyón elketyeg a próba-rendszer, akkor biza' lehet hogy az IDE-kanális körül lehet akár valami gubanc. Az kizárt, hogy két vinyó is ugyanazt produkálja...
Na meg a másik érdekesség: a memtzest CD nem jelzett hibákat, mégis most fedeztem fel az előbb ezt:
Úgyhogy amin rinyáltam előzőleg, a billentyű-gondok, "visszaállás" a klasszikus felületről stb. akár lehet mégis memőria-gond is. Persze lehet, hogy tévedek.
A tanácsot köszönöm, de mint már írtam, nekem most ez az egy gépem van, amin elvileg a munkámat is végezném ha összejönne végre. Igen nagy bátorság lenne a BIOS-ba belemászni képzetlenül...
van egy film amit meg szeretnék tekinteni de azt írja ki a rendszer hogy magyarországról nem lehet hozzáférni. Hogy tudnám átvariálni hogy a gépemet ne magyarországról lással?
Kizárólag csak azért, hátha mások is járnának így:
A lentebb és hosszan elnyekergett gondok megoldódtak. Ezzel a programmal találtam 4 olyan driver-hibát, amelyeket pedig a Gigabyte hivatalos oldaláról szedtem le.
Végigment sorjában: és úgy tűnik, lezárta az X-aktát...
(Azért röhej, hogy "mindent csak a gyártótól" stb. És ennek ellenére egy ki tudja milyen segédprogram old meg, Windows-banya helyett.)
HP Compaq dc7800-ra felraktam a win7 ultimate 64bit magyar verzióját, frissítve, regisztrálva. Semmi más nem lett rá telepítve. Ha újraindítást nyomok neki akkor csak a HP kék kezdőképernyőjéig jut el, utána lefagy, nagy feketeség. Ha rendes kikapcs-bekekapcs, akkor rendesen indul.
DVD le van kötve, ramot csak egyet raktam, azokat is cserélgettem. Nincs benne semilyen kártya, az alaplapi videoval megy.
Kénytelen voltam mégis újra nekifutni a már tárgyalt gépnek. Elemkivétel ismét, megvárva míg reseteli a BIOS-t. Másik winchester betéve master-nak, most nem gondolkodik a meghajtóknál.Szalagkábel visszatéve: Win7 felment. (Igaz, hogy annak ellenére hogy a BIOSt tudtam vele konfigolni) de telepítés közben újra kellett indítani, mivel a billentyűzet "nem írta be" a serial-t, illetve a személyes beállításokat...
Win7 telepítés után a net eléréshez (az előző példánnyal ellentétben) most a nettel nem xarakodott, driver nélkül is felment frissíteni, aktiválni.
Csak éppen most meg hanja nincs, se driverrel, se anélkül. Driver a gyártó oldaláról letöltve, eszközkezelő nem kajabál, sőt: "megfelelően működik" az eszköz. Szerinte... Xp-n meg megy a hang, szétveri a dobozt. Tehát hardveres gond se lehet.
"csak" éppen két-három indítás után visszaáll a klasszikus felületről, a billentyű vagy az egér kezd xarakodni, stb.
Úgyhogy jót játszottunk, köszönöm szépen az eddigi segítségeket.
Hehe, szerinted jó volt a gép, stb. max. a táp állt egy ideig használat nélkül.
Hát, én meg annyira tényleg nem vagyok hülye hogy "össze-vissza dugdossak" annyit már felszedtem az évek során, és nem egy gépet sikerrel feltelepítettem, hogy ennyire azért user error se lehet.
(Tudom, hogy ez már teljesen magánügy, de most néz ki egy fegyelmi a lapomnál, mert megint nem tudtam a lapzártát megcsinálni ezzel a "csodával". Persze, aki hülye, haljon meg.)
Köszönöm annak aki segített ez alatt a lassan tíz napos rémálomban, de nem zavarlak többet titeket. Elviszem még egy próbára szakemberhez a gépet - vagy ha majd az lesz a vélemény veszek egy újat, felrakatom ahogy kell, és majd megpróbálok vigyázni rá. Ennyi.
regebben evekig a datanetnel volt nalunk az internetszolgaltato, azok teljesen pontosan 24 ora utan szakitottak
ha en megszakitottam a kapcsotatot x ora y perckor, utana ok is minden aldott nap x ora y perckor szakitottak, egeszen addig, amig nem jott be egy tenyleges hiba, aztan onnantol ahhoz kepest indult mindig a 24 ora
Ez néha kívánatos az egész Fosbúkra. :( Vagy a "motorjára"...
Nem beszélve az eszement hivatkozásokról, amik ilyen meg amolyan necces videókat kínálnak. És csak akkor nézhetnéd meg, ha "lájkolod". Ha ez megvan, akkor "járulj hozzá" hogy az adatlapodat használhassák reklámra, stb. Úgy szar az egész ahogy van. Már bocs'
Hát, ez akkor nem olyan mint a LEGO? :) Aszittem elég a megtfelelő formájú anyába az apát vagy mi...:S
Más lehet itt akkor is állítom, nem az én faxságom. Pl. az biztos nem hardveres hiba, hogy az Adblock ellenére mégis elő-jönnek idő után a reklámok, hogy visszaáll a windóz a klasszikusról a csicsás-ra, no meg a legújabb, hogy kizárólag ha a saját oldalamat ha nézem, a linkek nem nyitják meg a hivatkozást...
(Idegen gépen kérésre megnézve OK. laptopról nálam is OK. csak éppa "nagy gépen" játssza ezt el)
Ez mi az ördög lehet amit az IDM le akar tölteni? Két napja jelenik meg fészbúkon, többnyire olyankor amikor mondjuk kettőspontot nyomok hozzászólásnál. Talán ez is valami rejtett adatgyűjtési izé?
(letölteni meg nem tölt le semmit, amikor próbaképp engedtem volna)
"Azt már csak feltételezni se merem, (mert legalább annyira paranormális lenne) hogy egy még "meg se született" W7 nem akr szóba állni egy vincseszterrel"
Azok után, amit össze... öööö... -varázsolgattál azokkal a vinyókkal, én semmit sem zárnék ki.
Mindenesetre ilyen szituban kiszednék mindent, és a cuccokat egyesével visszarakosgatva állnék neki megkeresni a bűnöst.
Akkor tényleg X-aktás, hogy miért marad állva a telepítő a színes gombócnál, és sehova tovább.
Azt már csak feltételezni se merem, (mert legalább annyira paranormális lenne) hogy egy még "meg se született" W7 nem akr szóba állni egy vincseszterrel, mondván, az nem kell neki.... :S
Akkor más nem maradhat, mint a memoár-gond. Arra biztosan emlékszem, hogy kétszer kellett teszt céljából kiszedni-visszarakni a modulokat. (A "tanár úr" már síkideg volt, nem akarta elhinni hogy jól rakom vissza, ahogy instruált telefonon. Pedig de.) Először nem akart csinálni semmit, másodig oda-vissza után mégis... Ha meg mégse modul (mert a memtest szerint OK mind) akkor esetleg az azokat olvasó része az elektronikának? :S
DE az, hogy egy kábel/meghajtócserénél "elfelejti" a bootolást a W7, az meg szerintem nem biztos hogy a táp sara csak. Ha emlékszel arra a hosszú telefonos navigálásra, ugyanaz volt a kiváltó ok. Egy meghajtó lecserélése után jött be a krach.
Csak egy szakmai jellegű kérdés, hátha valaki el tudná magyarázni. (és nem "szopatás"-kérdés :))
Milyen kapcsolatban, és milyen mélységig van adott esetben kapcsolatban az alaplap a meghajtókkal, illetve azok tartalmával?
(a napokban felvetett kérdésem kapcsán foglalkoztat a dolog, előrebocsátva azt, hogy egyébként nem akarok se belebarmolni, sem belenyulkálni tovább, azt rábíznám szakemberre.)
Mindössze azért kérdezem, hátha szabadna kicsit "okosodni" egy mezei júzernek?
Ugyanis, ha elemcsrét, vagy alaplapi resetet igényelne egy-két hardverprobléma, vagy amint Jahno írta: nem elég csak a tápot lehúzni egy winchesterről, hanem a kábelt is; alaposan feltehető akkor az, hogy ennek alaplapi vonzata is van?
Ha ez így van, talán érthetőbb lenne az induláskor "topogó" BIOS a merevlemez felismerésénél, vagy akár a "rejtélyes" beállítások-elvesztése, stb. (pl. visszaáll az elmentett beállítás klasszikus vindózról Xp-stilusra, egér-billentyűzet váratlan és kiszámíthatatlan rendellenes viselkedése, stb. :S
A józan ész és a logika máshová nem tereli a feltételezéseket, minthogy vagy memória (Memtest szerint OK) , vagy az alaplap "szól bele" az oprendszer hibáiba akár...
Van egy vinyóm, amin C a rendszer, E a programok. Van egy másik vinyó F adattárolásra. Mind a két gépem ilyen, egy routerre vannak dugva, az meg megy az internet felé.
Szépen csoportosítva vannak az adatok, programok könyvtárakba, alkönyvtárakba.
Az egész E, és F meghajtót szeretném látni mindkét gépből oda vissza, és nem csak azokat a fájlokat, mappákat, amiket engedélyeztem, vagy nem engedélyeztem, mert elfelejtettem, vagy mellényomtam, most hoztam létre stb.
Totál commandernél nem értem ezt az FTP-s megoldást, miféle kiszolgálóhoz kell vele kapcsolódnom? Így felmennének az adatok a világhálóra és onnan vissza, vagy hogy?
Ha nincs netem, nem látja majd így a két gép egymást?
Mint mondtam, nagyon nem vagyok képben, köszönöm a türelmetek!
Van két w7-es gépem, routerrel összekötve. Total Commandert használok a múlt évzered óta, hogyan tudnám ezzel látni a másik gép összes fájlját? Van ott valami ftp kapcsolat gombocska, de hülye vagyok hozzá. Ha esetleg másik hasonló felépítésú fájlkezelővel egyszerűbb volna, az is megoldás lenne. Nem akarok titkosítani, meg letiltani hozzáférhetőséget, mind a két gépet csak én használom.
A NOD32 kihozott 10 kéretlen alkalmazást, a MobiGenie és ConduIt környékén. Az előbbit uninstalláltam, az utóbbit a bővítménykezelőben letiltottam. De jobb lenne teljesen eltávolítani, nem hiányzik, van még más kereső is. De hogy kell?
"Bootoláskor rendszerint megáll a BIOS a "detecting IDE drives" pontnál."
Itt hardveres problem van. Ezt nem szünteted meg reinstallal..
Eggyenként lepróbálva talán kiderül a 4db eszközből melyik okozza (bootnál ne a grafikus hanem a karakteres felületet nézd, melyik hddt nem ismeri fel). Nálam is az egyik hdd ugyanígy az első tápadásra nem mindig reagál, de olyan ritkán csinálja hogy csak emiatt nem volt kedvem szétszedni a gépet.
Nálad lehet hogy tápkábel mozgatása (közdarab kiiktatás) vagy adatkábelcsere megoldaná.
- a telepítés előtt letiltanék (BIOS) minden más tárolót
- a telepítést követően (az újra indítást megelőzően!) beállítanám a boot eszközök sorrendjét (BIOS)
Az XP driver programok is, alacsony szintű, hardver specifikust elérést biztosítanak a 'vas' és a kernel szint között az oprendszer (és a felhasználói programok) számára - a DirectX és OpenGl elérések már inkább jelenthetnek problémát, és csak néha az, hogy 32 vagy 64 bites a rendszer.
Én is így gondolom, már megy a mélységi ellenőrzés, talált is egy kártevőt, de emiatt újra indította a gépet, úgyhogy az eredmény még odééb van, a régi találati helyen már tovább jutott.
Az a link linkgyártás nem csak az index fórumon működik, hanem még a NOD32 magyarázó szövegében is :-)
Lásd a képet, amit beraktam. Akkor bepereljem a BIOS-t hogy megtéveszt? :) Mert ha ott nem "slave"-t ír, akkor hazamegyek.
A másik felvetésedre pici off-al:
Igen, "van" értelme :( Nemes egyszerűséggel azért, mert nincs rá keret.
Ha az újdonság erejével hatna, elmondom neked: nem csak én, sokan vannak mások is talán, akik nem élvonalbeli szoftver- vagy másfajta céget vezetnek, vagy ott állnak alkalmazásban, és xarnak minden áremelésre, váratlan befektetésre, stb...
És vagyunk jó páran, akiknek bizony a holnapi menü összeállítása is néha gondot okoz. Lakbér és egyéb "logisztikai" kiadások mellett nem iagzán futja csak egy ujj-pattintásra, hogy "pincér, egy adag 100TB-s vinyót kérek!" Persze ez egyéni gond, magamat kell vele kielégíteni.
Aztán: amennyiire ismerlek, a post-jaidból is, te valóban profi szintű szakember vagy ebben a témakörben, amiről a topik szól. De (bizisten nem akarok személyeskedni!) a szövegértés...
Bocsi' de én ott némi hiányosságot vélek felfedezni :) Leírtam világosan az előbb, a "panaszlapomon" is, hogy miért tettem fel a kérdéseket. Világosan azt is, hogy nem "szopatás" vagy "szívatás" a szándékom.
Akik (rajtad kívül persze) segítettek/segítenek itt néha nekem, soha nem minősítették annak.
Mert ugye van aki kérdez, és van aki válaszol. És még segít is...
Aztán, ahogy látom, van akinek szép magas telivér a lova...
1. Új játéka van az egyik gépemen a Firefoxnak és a Chrome-nak. Amikor behívom a fórumot (de lehet, hogy mást is), egyes szavakból link képződik, és már ha rámegy kurzor, akkor is megjelenik egy kisablak, valamilyen játékkal vagy sorsolással. Ahányszor behívom, mindig más szavak vannak benne a dologban. Ha ráklikkelek a jobbfelső x-re, eltűnik, nem csinál (?) talán bajt, de nekem nem hiányzik.
2. A másik, ezt csak a Firefoxnál látom, hogy induláskor független ablaban megnyit valamilyen játékot, valami farmost, meg tankost. Be lehet őket csukni, de jót biztos nem jelent.
A NOB+" már régebben jelez valami kéretlen alaklmazást, azt mondja, hogy megtisztította. Lehet, hogy arra a konkrét "alkalmazásra" érvényes a tisztítás?
Most mit csináljak. Indítsam el a NOD32 mélységi ellenőrzését?
Köszi, lefotóztam minden menüjét. És persze hogy tévedtem az elem árát illetően. Előzőleg mikor futtában néztem, elsőre a Conrad lapját dobta ki, hát ott az áarik nem a földön járnak. Aztán másikat nézve, ott valóban 1600 pénz volt, de: egy levéllel :)
Most értem vissza, sikerült vennem egy újat. Úgyhogy most csere, stb. és vagy írok vissza majd, vagy nem :) (JUt eszembe, ugyan kérdeztem itt lejebb (vakszeg "szopatásból" :)) hogy ki merjem-e hagyni a kék szálat a hűtőnél, azt illetően most vakon csinálom meg azt is, na meg ahogy írtad, kábel is vissza. És majd elválik...
A BIOS írja így ki. AZ ATA- lemezek után van egy lista:
Itt Slave nak van megjelölve a két SATA merevlemez.
Az alaplap: GA_M720-US3
Igen azt értem. Sajnos így is pendlizni kell a DVD írónak egy másik HDD között, mert az alaplapon csak egy darab van.
Így csak egy darab IDE-HDD van, annak az első particióján volt eddig is a W7, és ugyanarra nem akar most visszamenni. :(
(Volt kísérlet egy PCI-os HDD-csatolóval, de kapásból VGA-ban volt hajlandó elindulni az XP, hiá van hozzá driver. Úgyhogy azt ki kellett vennei.
A többi HDD-t lehúztam a telepítés idejére. Próbáltam ugyanezt eljátszani hogy a 80 GB-s SATA-t hagytam csak "élve", de annál is a szivárványos pacninál beállt a W7 telepítő.
2. "Particióit"? a többin van egy rakás foóanyag, stb. és a külső vinyókon nincs hely.)
3. Még nem. (a. fel kell akkor írnom a BIOS-beállításokat, mert sztem visszaáll original-ra; b. nagyon hó vége van, az az 1-2E HUF most influenza gyócceres tartaléknak fontosabb)
Még a "2"-höz: próbáltam a másik SATA-ra feltenni, annál is ugyanúgy beáll és nem megy tovább. Pedig ott a kábel se az, meg a port sem...
Sziasztok! (Kicsit lehet, hogy hosszaabb leszek, ezért előre elnézést kérel mindenkitől) Előre bocsátom, Jahno múltkori post-jával kapcsolatban, nem kívánok "szavatni" senkit. :( Egyszerűen vagy egy kib... lúzer vagyok, vagy a franc tudja, ennyi. Nem vagyok informatikus, a gépemet elvileg munkára kéne főleg használnom. Aminek okán persze számítanának rám, és kissé necces az alkalmankénti "majd ha jó lesz a gépem" stb. :( A PC-vel kapcsolatos "ismereteket" anno kényszerből kezdtem felszedegetni a kezdeti időkben, megelégelve a különböző boltok, szervizek trükkjeit, illetve egyértelműen a lehúzásra alapuló dolgait. (volt olyan anno, hogy DOS5.0-át 5000.- -ért telepítettek fel, amikor még az az ötös nem annyit ért mint ma.) A többit meg pl. innen csipgettem fel, amikor valaki segített. Kb. ennyi a "lúzer-júzer" képhez, hangsúlyozva hogy tényleg nem valami rögeszmés szívatás stb. Egyszerűen segítséget szeretnék kérni, most meg rendesen kiborult a bili...:(
Nemrég jutottam hozzá a jelenlegi gépemhez. Ez egy Gigabyte alaplapon "nyugvó" két magos AMD+4 GB RAM+4xxx-es videókártya.
Jelenlegi tárolóhely eszközök:
1 db 160 GB-s IDE merevlemez az egyetlen, "kegyelemből meghagyott" IDE porton, az alaplap már 6 dv SATA porttal vanb szerelve.
2 db (40 és 80 GB-s) SATA merevlemez. (most slave-ra téve mindkettő, hátha az zavar be)
Tegnapi napig volt az IDE master-on egy Win7, az egyik SATA-vinyón pedig XP (most is azon írok, az megy.)
A bootolást F12-vel oldom meg.
A gond (ok): 1. Bootoláskor rendszerint megáll a BIOS a "detecting IDE drives" pontnál. Reset után simán kilistázza a meghajtókat :S 2. Tegnap IDE-kábelt cseréltem, frissebbre. Onnantól kezdve Win7 nem indult el, illetve egyszer, miután lehúztam a SATA lemezeket átmenetileg. Visszadugva, onnantól semmi újra. A meghajtókat látja a BIOS is, a Hiren's Boot CD XP-je is... 3. gondoltam, újra kéne telepíteni a W7-et.
NEM hajlandó tovább meenni a telepítés, csak a gusztustalan szines pacáig. Onnantól megáll. (Feltevésem szerint a vinyó első partícióján azon a bizonyoss 100 MB-n lehet a Bootolás, stb. Az ki is írkál hibajavítást, stb. amikor még nincs is fenn a rendszer :S)
Most azóta kísérlet képpen felraktam arra is az XP-t: gond nélkül felment, minden működik. F12 nélül rendszerként el is indulna, stb.
De akkor miért válogat, miért hajlandó XP-t felrakni, a W7-et meg nem?
Mint a bevezetőben írtam, tényleg fontos lenne, vannak olyan alkalmazások most már, amelyek csak w7-et kedvelik.
(Mielőtt "kapnék a fejemre" hogy minek akkor a másik vinyón az XP, az többek között azért, mert nem vagyok "részeg milliomos" hogy csak úgy egy rendszerváltás miatt vegyek egy új nyomtatót, a meglévő működik stb., de mivel régebbi, csak az XP-ig van hozzá driver. Két másik eszköz is csak XP-t tudja.)
KB. "ennyi" a gond, és tényleg nem offolásnak szántam.
Ismerősnek gyanús, hogy kémprogram fut a gépén. Mivel érdemes keresgélni (tudom, a win defender is felfedezett kereskedelmi keyloggert) ha biztosra szeretnénk menni, rencerújratelepítésen kívül?
Részben visszavonva az előbbi. W7 nem indult, beraktam a CD-jét. "Nem talált hibát", de egy másik menüben valami memóriavizsgálatot erőltetett. Lefuttattam, restartolt, és: újra van. A franc bele, érteni kéne ezt azért.
Értem. Megint a hozzá nemértésemről tettem tanúbizonyságot...digen, tényleg fut...ikonja a tálcán nem volt látható de csak a beállítás miatt. Szóval igaz, persze, ha netezés közben "megfog" valamit akkor nyilván ahhoz folyamatosan kell is futnia...szóval igen, fut. Oké. Akkor Tűzfal + Defender + 11-es I Explorer. AVG-t a programok telepítése/eltávolítása menüben el kell távolítani előtte ugye? Gondolom igen. Fenthagyni de kikapcsolni (hogy majd amikor akarom, csak akkor futtassam, elindítsam) nem lehetséges?
De, az AVG folyamatosan fut. Ha lent ül a tálca jobb szélén, akkor fut is. Két rezidens víruskereső sosem jó ötlet egy gépen, mert egymás ténykedését gyanúsnak ítélik, és akadályozzák, lehetetlenítik, az eredménye minimum sokkal lassúbb gép, maximum fertőzésekre nyitottabb állapotban. Sok telepítő a Defendert le is tiltja ezért, mások csak szólnak, hogy ajánlott megtenni.
Az AVG nem folyamatosan fut, ingyenes, butább verzió, így csak akkor fut, vizsgál ha kérem, azaz ha elindítom. Bár néha olyan oldalakat ;-) látogatva is figyel mert fogott már meg úgy is cuccot, csúnyákat is. ;-) De minden világos, teljesen értettem, nagyon köszönöm...nekiugrok a 11-esnek. A vezérlőpultban mintha a Defendernél olvastam volna, hogy vagy a Tűzfal vagy a Defender...de akkor ezek szerint be lehet mind a kettőt kapcsolni anélkül, hogy a másikat ki kéne kapcsolnom? Nagyon köszönöm a sgítséget.
IE11 és furcsállom hogy nem települt az automatikus frissítésekkel. Azok ugye be vannak kapcsolva?
Tűzfal és Defender is kell. Nem kell viszont AVG. A beépített tűzfal elég jól véd behatolás ellen, amit meg átenged azt megfogja a Defender valós idejű védelme. Namármost ennek a valós idejű védelemnek bármely külső rezidens alkalmazás bekavar. A Win ugyanis felismeri hogy külső alkalmazás fut, és letiltja a beépítettet. Márpedig a Win belső működését a Microsoft ismeri a legjobban.
Érdemes persze időnként külső eszközzel is átvizsgálni a gépet, főleg ha gyanúsan viselkedik, de nincs értelme külső alkalmazások állandó háttérbeni futtatásának.
Javaslat.
Beépített tűzfal és Defender állandó használata, gyanú esetén pedig tetszés szerinti külső alkalmazással átvizsgálandó a gép.
Ja, és konkrétan a biztonság beállításnál az internetre vonatkozó valóban a közepesen magas szinten áll...a többién (intranet, tiltott helyek, stb. ott nem ilyen a kiosztás, ott volt valamelyik csak közepes szinten.
Jól van na...azért nem kell ledózerolni rögtön engem...akkor inkább mondd meg, hányas explorert tölthetem le legálisan és még ingyenesen ami a 8.0-ásnál jobb védelmet biztosít? A másik kérdés: Tűzfal és Defender között mi a különbség? Melyik a jobb?
A "védett mód" amúgy nem a kártevők ellen "véd", hanem a futtatásukat nehezíti. És legalább "Közepesen magas" biztonsági szint beállítás kell a bekapcsolásához.
Jaj de ostoba vagyok...teljesen igazad van...amikor pl. fizetek s kidobja a banki oldalt, és a címsávban a legördítőnyíl előtt megjelenik a sárga lakat és alul akkor változik internet Védett mód bekapcsolva állapotúra mert az a védett mód a bites titkosítás állapotát hivatott jelezni? Hú de ciki, hogy ennyire benéztem és ennyire kézenfekvő dolgot nem gondoltam...ennyire nem lehetek amatőr.:-( Madárjós, köszönöm a segítségedet...így egy picit nyugodtabban alszom. ;-)
A védett mód, ha jól fogalmazok, nem a böngésződ működését, hanem a felkeresett oldal védelmi szintjét (titkosítás mutatja). Tehát amint egy olyan oldalt keresel fel, például on-line bank, meg fog jelenni a védett mód bekapcsolva felirat.
Ha valamit nem megfelelően írtam, kérem ne belezzenek ki a nálam okosabbak. :-D
Sziasztok. Mivel nem találtam ilyen topikot ezért itt kérek egy kis segítséget...Windows 7 Ultimate-om van és az Internet Explorer 8-as böngészőt használom. Megnyitva alul a tálca feletti sávon (azt hiszem, állapotsávnak hívják) felirat kicsit jobbra a középtől: Internet Védett mód: Kikapcsolva. Hiába követtem az utasításokat, a biztonsági beállításokban, nem tudtam elérni, hogy bekapcsolva állapotot csikarjak ki belőle. Félek, mert minden nap megfog valami vírust az AVG-m és szerintem emiatt is kapok sűrün vírust mert ezt nem tudom bekapcsolni. Vagy nem emiatt van? Valaki segítsen legyen szíves, hogyan tudnám a Tűzfal és a vírusirtóm mellé ezt is bekapcsolni. Ha az Eszközök/internetbeállítások/Biztonság csúszkákkal játszom, feltolom közepesen magas-magas állásba, némely honlap kezdőlapját sem hajlandó betölteni, illetve a védett mód engedélyezése jelölőnégyzetet kipipálva majd iexplorert újraindítva semmi sem történik, alul továbbra is védett mód kikapcsolva felirat marad. Köszönöm előre is aki segít.
Hát, nem tudom. Megint maradt egy árva Ixpém. :S Valami nem normális errefelé... (Jó, többek szerint én se, de azt vállalom) Mindössze annyit csináltam, hogy kicseréltem az IDE-kábelt egy vadiújra, hátha azért nem akarja első indításkor "detektálni" a BIOS az IDE-ket. (már erről írtam, nem akarom újra, hogy reset stb után meg igen.)
Erre fogja magát W7 őméltósága, és indulás előtt BIOS-szerű felajánlásokkal vagy a javításos indulást kéri vagy a normált. Egyikre sem se kép se hang a "starting vindóz" után. Úgyhogy asszem asztalbontás a "felső tízezer" OS-al, jó lesz nékem az XP.. :( Azt fogom telepíteni a master IDE-re is oszt' annyi.
(Kaptam én ösztönzéseket, biztatásokat a 64 bit-re, az egészből annyi "hasznom" volt hogy szívás nap mint nap.:( Frizbi repül az ablakon, ennyi...)
Viszont egy hardveres kérdés, ha valaki segítene... Kaptam egy vadiúj AMD hűtőbordát, fixen szerelt ventillátorral. KIcserélném, hogy ne visítson a régi, mikor eszébe jut.
Viszont az újnak csak három madzagja van, a régi az néggyel csatlakozik az alaplapra. A foglalat is más.
Bontóban azt tanácsolták, hagyjam benne a régi csatlakozást, vágjam el, és színt a színhez (piros/sárga/fekete) ragasszam hozzá az új hűtő 3 erét. Viszont akkor a negyedik, a kék szabadon marad.
Félek egyelőre ettől, mert mondjuk mi van ha hazaküldi a processzort az üres szál miatt? :S
Öreg XPSP3-as gép, számlázásra, levelezésre (OutlookExpress) használva, MSecurityEssentials védelemmel. Routerre kötve megy ki a netre, eddig működött jól. Ma reggel, amikor bekapcsoltuk, miután betöltődött az asztal, és indítottunk volna valami alkalmazást (OE), teljesen ledermedt, semmilyen billentyűre vagy gombnyomásra nem reagált. Csökkentett, illetve csökkentett mód hálózattal üzemmódban elindult. Virusírtót futtattam (Malware Antibytes, DrWeb CureIt), de egyik sem talált semmit. Újraindítom, normál módban, amint bejön az asztal, megint megfagy. Kihúzom az UTP kábelt (router internetje), újraindítom, így elindul. Ha visszadugom a hálózati kábelt van internet is, működik a gép. De ha úgy indítom el a gépet, hogy bent van az UTP kábel, vagyis be van kötve az internetre, akkor lefagy. Mi okozhatja ezt?
- Xerox Phaser 3116-os nyomtatóm van, drivere megvan a vinyómon, de hol tudom hozzápasszintani, mert sehol se találom, és webről nem találja meg a rendszer? :(
- D: particiót formatálás előtt letitkosítottam, most meg nem tudom elérni. Mivel kell feloldani? Volt régen valami biztonsági beállítás, de most nem találom hogy ott hol lehetett megoldani hogy a rendszergazda lássa, a vendég meg ne lássa?
Én mindenképpen egy normálisabb rúteren gondolkoznék (mint pl. ez ni), egy év alatt visszajön fogyasztásban az ára, meg nem köll kerülgetni a 'semmitnemcsináló' kramancot, ugyi.
Csak a printer a kérdéses, mer' van ugyan usb-parallel fordító (biztos lehet szerezni óccsóbban is, nálunk is hentereg vhol néhány db, ami már nem is kell), csak a tapasztalat szerint időnként 'elejtik' a kapcsolatot.
Palm 100asom én is meghagytam, többi úgy ment elfekvőbe, hogy a nevét sem akarom tudni. Csak a sok kramanc gyűlik, eeePCben sehol nincs 30 év, ha mp3 lejátszónak elmegy, akkor okés, ha nem, akkor mi a fenének? Mégsem egy békebeli DEC terminál, mint amit a pinyómban kerülgetek és kell nyugdíjasklubban möhözni.
Van ám mégegy notebookom, pontosabban ős-tabletem, (2003-as Fujitsu Stylistic 3500) csak azt néha használom. Az 500 Mhz-es, 512RAm, 10 giga hd, azon már most is XP van. Na meg még ott van az EEE 2G, csak azon nincs parallel port. :-(
RAM igényét nem tudom mennyi, de biztos valami ezer éves verzióval próbálkoznék, mert gondolom itt is úgy vannak vele, hogy RAM az már nem akadály. ZFSről nem is beszélve, azt le merik írni mennyi kell pluszban :-D
Ha nagy szívás van vele, egy win98 SE-t bíró laposra rá lehet beszélni egy winXP-t, ha van benne 64 MB RAM. Szolgáltatásokat ki kell herélni, csak ami a spoolerhez meg helyi hálóhoz kell, az menjen, aztán a W7 azt tuti látni fogja.
Talán de. Azon megosztod, ahogy most van és világbéke. Lesz kis szívás mire pld. egy Win7et rábeszélsz. Azt sem tudom elméletben mennie kell-e, de ha nem kell rá a Win98, akkor valami apró Linux jó lehet. Hálózatra lógatod, aztán kész.
Van egy múzeális Toshiba Libretto mini notebookom Win98SE-val. Van rajta usb2, ethernet, parallel port. Nem lehetne azt kinevezni hd és print szerverek?
Az is kellhet, NASnak hívják, kvázi önálló kis szerver, de nyilván ennek is bekapcsolva kell maradnia. Akkor úgy látszik, mint a winen megosztott merevlemez. Újonnan kb. 20ezer felett kezdődnek, nézzél tán valami használtat, hátha.
Van egy windózos halózatom a wifi. Routeren. Lóg két asztali gép meg wifin tablet és telefon. A legnagyobb HD egy usb-dobozban van az egyik asztali gépen. A tóbbiek csak akkor férnek hozzá, ha az be van kapcsolva. Hogy lehtne önnálósítani. Látok Gigabit ethernet hd servert a neten. Ez kell nekem? Nem olcsó:'(
Én is azért csaptam le rá most, amikor megláttam. :) Az előző nekem is akörül szolgált, mint a tied. Persze a mostani darab kicsit húzósra sikeredett, annyiba fájt mint a PC-m a múltkor.
Azért tényleg röhej egyébként a marketing. A 4M bontóban ma kaptam egy SonyEri J230i-t 100(!!!) forintért :) És: szól az is...
Mindenféle tapizás nélkül már elég régóta használnak alternatívákat, Linuxnak hívják és nem széthackelik az OP rendszerüket, persze mindenki másképp kezeli a frusztrációit.
Nekem pl. a nőkről és a tapizásról egy mondatban említve a szatírok jutnak eszembe, dehát ez van...
Lehet hogy be van építve, de -hála az égnek- nem csinál semmit addig, amíg valaki akarattal (vagy véletlenül mint én) nem aktiválja. Nekem nem kell. Sőt, NEM KELL!
Valamire kattintottam, erre feltűnt egy SkyDrive nevű alkalmazás a futó cuccok között és nem tudom hogyan lehet kiírtani. (Egy órával ezelőtt is szinkronizált vagy mi a nyű!
Ha meg Vista driver sincsen az adott hardverhez az tényleg gáz, főleg az adott hardver gyártónak, hogy nem volt képes írni illesztőprogramot az adott OS-hez.
Mijafac köze van a Microsoftnak/Linuxnak/MacOS-nek egy adott hafdverhez ?
Ne üljünk már fordítva a lovon.
Nem az operációs rendszer gyártójának kell megírnia a dirvert az ezerféle hardverhez, hanem fordítva, a hardver gyártónak kell a drivert megírnia az adott oprendszer alá.
És ha már a tapiról annyira... Szeretném ha gyorsan készítenél egy többrétegű műszaki rajzot valami professzionális rajzolóprogramban nagyon precízen az ujjacskád hegyével. :-)
Nem mellesleg személyes tapasztalatom szerint, ha nem a legújabb (értsd az elmúlt 1-másfél évben gyártott) géped van, akkor elég sok gubanc van a driverekkel is.
Lófing.
2008-as a gépem és mindenhez van driver.
Számítógép Számítógép típusa ACPI x64-alapú számítógép Operációs rendszer Microsoft Windows 8 Professional Opr. javítócsomag - Internet Explorer 10.0.9200.16750 DirectX DirectX 11.0 Számítógépnév Felhasználó neve ***** Beléptető tartomány Dátum / idő 2014-02-18 / 09:13
Köszi... de mitől lett rossz a sorrend, mikor eddig tökéletesen hiba nélkül ment, pár napja meg folyamatosan fagy olyan szinten a rendszer, hogy csak a reset segít.
Meg azt se értem, hogy eddig újratoltam a windowst, felismerte, hogy a gép rá van kötve a netre, és telepítéskor beállította. Tegnap fel se ajánlotta, nem is tudok kapcsolatot létesíteni :( Hova tűnt róla a hálókártya drivere? :(