Keresés

Részletes keresés

SNAKe Creative Commons License 2013.07.24 0 0 10350

Hát igen, ahol van valami attrakció, ott bizony szokott lenni parkolásidíj is. Valahol meg kell fizetni a karbantartást (mert az van ugye itt). Vagy belépőben, vagy parkolási díjban.

De pl Scladming belvárosában a városházától nem messze ingyenes a parkolás.

Filzmoosban sem láttam sehol parkolóórát, viszont minden háznál ki van írva, hogy csak vendégek parkolhatnak. kint van több helyen a lopósautós figyelmeztetető tábla is. Nyilván 10 perc alatt sehonnan sem fogják elszállítani, ha otthagyja az ember, de ha huzamossabb ideig ottfelejti, akkor én kinézem a sógorokból, hogy elvitetik.

Előzmény: Veszpremi (10321)
petra10 Creative Commons License 2013.07.24 0 0 10349

Köszönöm a segítséget. Nagyon pontosan leírtál mindent. Most már sokkal bátrabban fogok nekivágni a felfedezésnek!

Előzmény: gjc (10320)
Veszpremi Creative Commons License 2013.07.23 0 0 10348

Alább másik topiklakó is elmondta, miért van az anomália parkolás ügyben közöttünk, én vele egyetértettem.

A bringa meg nálunk ("nem átlag turistáknál") úgy játszik, hogy vannak túrázós napok, amikor lábbal és bottal megyünk, és vannak bringás napok (vagy esték), amikor drótszamárral megyünk, de vannak vegyes esetek is, mikor kombináljuk. Fő a változatosság. Egyik sem szennyezi a környezetet. És ha lehorgonyzunk egy helyen, akkor szoktuk használni a helyi közlekedést is a célok eléréséhez, lehet vonat, lehet busz, felvonó, levonó, bob... A siklóernyőn még csak gondolkodunk :)

Előzmény: Törölt nick (10347)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.23 0 0 10347

Az átlag turista nem hurcol bicajokat a kocsija tetején. 

De attól még hogy van ilyen, te vagy rá a példa, nem lesz igaz az, hogy Ausztriában nem kell fizetni a parkolásért. A legtöbb esetben kell.

A Balatonról meg egész más véleményem van, abban viszont egyetértünk, hogy párja nincs :-)

Előzmény: Veszpremi (10346)
Veszpremi Creative Commons License 2013.07.23 0 0 10346

Akkor mégeccer mondom, kocsi tetején bringák (nem durabel, hanem országúti, tud menni 40-el is), levesz, fölül rá és teker, kb. 2 perc alatt a tóparton leledzik. És szabályos helyen parkoltunk, egy kollégámtól tudtam jó előre :) De aki akar, fizethet is, ott mintha konkrétan automaták lennének a tónál végig, ahogy a bringázásból rémlik.

Egyébként ha már tavak, akkor szerintem a mi Balcsinknak kint sincs párja, fantasztikus ez a tó, csak jobban meg kéne becsülni! És alig van körben parkolási díj :)

Előzmény: Törölt nick (10345)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.23 0 0 10345

A fö gond, hogy ott semmi nincs. Minden ami az Achensee környékén érdekes, az onnan messze van. Nem vagyok lusta sétálni, de ha már sétálok, akkor valamelyik wanderwegen inkább :-)

Elhiszem, hogy te mindenhol megtalálod azt ahol lehet ingyen parkolni, ettöl még erös tulzás, hogy Ausztriára nem jellemzö az, hogy fizetni kell a parkolásért. Sokszor még az isten háta mögötti erdei parkolókba is van parkoló autómata. Amit látsz a képeken tavat, ott is 4 Euró/nap volt a parkolás....friss élmény, kb 2 órája még ott voltam :-)

Előzmény: Törölt nick (10344)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.23 0 0 10344

Én ilyen helyeken nem szoktam megállni. Azt sem nagyon hiszem, hogy szabad, bár nem kizárt.

Előzmény: Veszpremi (10343)
Veszpremi Creative Commons License 2013.07.23 0 0 10343

Megmondom konkrétan: a Laerchenwiese kis (afféle zártkerti) településnél lévő Karwendel Kemping közelében simán lehet az út mentén szabályosan parkolni, van pár hely, ha szerencséje van az illetőnek. Egész napos bringázás esetén nem szívesen fizetném ki az álló kocsi parkolását.

Előzmény: Törölt nick (10342)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.23 0 0 10342

Aztán hol a faluba?

Valami gasthaus elött? Mert ott ugyan szabad, csak nem etikus, az ugyanis a vendégeknek van szánva. Az utak meg olyan kis szükek, hogy csak úgy az út mellett nem hagynám soha.

Na de ma reggel gurultam egy jót :-)

Előzmény: Veszpremi (10341)
Veszpremi Creative Commons License 2013.07.22 0 0 10341

Achensee: nekem sikerült. Trükk: a kocsi tetején a bringák, és megállás a kb. 1 km-re lévő faluban :)

Előzmény: Törölt nick (10340)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.22 0 0 10340

Nemrég elkezdtem.

Hechtsee (ingyenes parkolás)

Kaisertal (fizetös parkolás)

Hintersteinersee (fizetös parkolás, vagy kockázatos a tilosban)

Kranzhorn (fizetös parkolás,de nincs felvonó, cserébe útközbe egy nagyon jó alm (Schutzhütte kranzhorn))

Pendling (fizetös parkoló a Schnebergnél, érdemes benézni a Kala Almba ,fantasztikus a kaja)

Rattenberg-történelmi város (van ingyen parkoló, de nem sok)

Kaiser-klamm (ingyen parkoló)

Kundler-klamm (ingyen parkoló)

Wolfs klamm (fizetös parkoló plusz belépö)

Achensee (fizetös parkoló, én ingyenest még nem találtam)

Rheintalersee (fizetösparkoló)

Pillersee/Teufelsklamm (ingyenes parkoló)

Thiersee (ingyenes parkoló), stb...

Nem sorolom,mert ez csak mind a közvetlen környékemen lévö olyan helyek, ahova szívesen elmegyek, akár újra-újra többször is....

Persze a felvonók alján mindig van parkoló ingyen,de felvonós hegyre nagyon ritkán megyek.

Előzmény: Veszpremi (10338)
tomcat#01 Creative Commons License 2013.07.22 0 0 10339

funk = fogunk

Előzmény: tomcat#01 (10337)
Veszpremi Creative Commons License 2013.07.22 0 0 10338

"...fel tudok sorolni egy csomó olyan helyet Tirolba ahova érdemes elmenni..."

Várjuk!

Előzmény: Törölt nick (10334)
tomcat#01 Creative Commons License 2013.07.22 0 0 10337

Nah, úgy alakult hogy:

Csütörtök 6-7 felé indulás reggel, 11 felé érkezés Murau-hoz, ott teszünk egy könnyed 2-3 órás sétát az izmok megmozgatása végett (is) így aztán késő délutánra ráérünk Mallnitz-be érni.

Péntek és szombat a Mölltall gleccser - Ankogel - Reiseck hármasból funk kettőre felmenni a szálláson kapott kártyával, még nincs eldönve melyikre.

Vasárnap reggeli indulással egy kis Raggaschutz (szintén kártyával), aztán dél körül indulás a tengerpartra.

Legalábbis ez a terv :-)

Előzmény: DÖNCI09 (10333)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.22 0 0 10336

Nekem sem csalódás ha fizetni kell valamiért, amíg az nem pofátlanul sok. Pl Salzburg bevárosában a 6-8 euró/ óra az már elég sok :-(

Előzmény: touareg2 (10335)
touareg2 Creative Commons License 2013.07.22 0 0 10335

Á dehogy veszekszünk, mindenki elmondja a közvetlen tapasztalatait, aztán a dolog rendben van. Tudod innen Magyarországról, főleg Budapestről nézve a parkolás egy felüdülés az osztrák vidéki környezetben. Mi ehhez viszonyítunk és bizony én eddig nagyon kellemesen csalódtam mindenhol Ausztriában.

Sokat jártunk Siófokra, ha időben érkeztünk az Aranyparti szabad strand előtt volt bőven szabad parkolóhely. Na most is van, mert több mint 1 euró (320 Ft) óránként a parkolás kb. két éve. Debrecenben 440 Ft/óra. Ha a fizetésekhez hasonlítjuk, akkor meg jobb ha nem is vizslatjuk a különbséget.

Előzmény: Törölt nick (10334)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.22 0 0 10334

Igen, mert olyan helyekre mentek amik agyon vannak reklámozva, ezer százalékosan kiépítve és bár nem veszitek észre, de a parkolás ára bele van építve a felvonóba, úthasználati díjba, sörbe, virslibe, belépöbe, stb.

Ahova a kevésbé reklám után menök járnak, ahol nincs még minden lebetonozva, meg kiépítve, na ott gyakran van parkolódíj. Cserébe nincs felvonó, olcsó vagy nincs belépö, olcsó a sör és olcsó a kaja, ne és nem porlevest kapsz, meg pommest, hanem házi sajtot, gombócot disznósülttel, hegyi szalonnát, császármorzsát, gözgombócot, stb :-)

De felölem veszekedhetünk ezen, én tudom, hogy fel tudok sorolni egy csomó olyan helyet Tirolba ahova érdemes elmenni, de a parkolóért fizeti kell. Ami nem baj, söt...

Előzmény: touareg2 (10331)
DÖNCI09 Creative Commons License 2013.07.22 0 0 10333
Előzmény: tomcat#01 (10318)
Veszpremi Creative Commons License 2013.07.22 0 0 10332

Valsz., ez van, mert a városközpontokban (pl. Salzburg) perkálni kell, de ott is kicsit kintebb simán lehet ingyen parkolni. A témához még annyit, hogy vannak a Kuzparkzone (rövid parkolási zónák) körzetek, ennél mi a helyiek tanácsa alapján azt szoktuk tenni, hogy kiírjuk egy papírra a parkolásunk kezdetének időpontját (papír és toll a kocsiban e célra). Működik.

Előzmény: touareg2 (10331)
touareg2 Creative Commons License 2013.07.22 0 0 10331

Valahogy más a nézőpontunk azt hiszem. Már volt korábban egy hasonló üzenetváltásunk veled, mert én is azt írtam le, és azt tapasztaltam, mint Veszprémi.

Én is úgy láttam, hogy a megtekintett látványosságok  - pl. Kartner Card, Salzburgerland Card - töredékén kellett csak parkolási díjat fizetni, de ugyanúgy a Zell am See környékén, vagy Tirolban. Nachtstern, te nyilván többet mozogsz és nem feltétlen a turisztikai látványosságok körzetében, hanem városokban, kisebb településeken, ahol valóban parkolási díjat kell fizetni szinte mindenhol.

Mi ha átmegyünk Hotel vagy panzió - ingyenes a parkolás (legalább is ahol eddig voltunk és nem kevés helyen), aztán a síliftek, hegyi vasútak, tavak stb. - szerintem többségében ezeknél ingyenesek a parkolók. 

Előzmény: Törölt nick (10329)
Veszpremi Creative Commons License 2013.07.22 0 0 10330

Én tapasztaltam egy olyan tendenciát, hogy a németek felé menve szaporodik a fizetős parkolók száma, azaz egyre gyakoribb, hogy ha túrázni mész, akkor fizetsz a parkolásért. De ez csak az én tapasztalatom. Azért pl. a Königsee-nél sem kellett fizetnünk, pedig oda úgy mentem, hogy tuti fizetős lesz. Még annyit, hogy a tapasztalataim azért most már az utóbbi 10 évre oszlanak el szép egyenletesen :) És változnak az idők...

Előzmény: Törölt nick (10329)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.22 0 0 10329

Erre nem tudok mit mondani. Nem állítottam, hogy Ausztria lehúzós, azt sem hogy Magyarország nem szép. Csak azt, hogy baromi sok helyen kell a parkolásért fizetni. Pl a környékemen kb. minden tó partján; Hintersteinersee, Reintalersee, Achensee. de a környezö csúcsokra vezetö turistaösvények parkolóban is, pl Kaisertal, Pendling, Kranzhorn, Buchakker, stb. Én itt lakom, ezen a környéken pedig szinte minden parkoló fizetös. persze van kivétel is...

Előzmény: Veszpremi (10328)
Veszpremi Creative Commons License 2013.07.22 0 0 10328

Nem egyfelé járunk. Én pozitívan fogalmazok: nagyon sok szép helyen jártunk már az osztrákoknál, és fogunk is még. És nem az határozza meg a fizetést-nem fizetést, hogy "szép", "jó" vagy nem "szép", nem "jó". Nagyon sok szép, jó osztrák helyen nem kell fizetni, innen üzenem. Pár éve itt valaki(k) riogattak avval, hogy Tirol milyen drága, meg nehéz parkolni és az is drága. Én ezt cáfolom határozottan. Persze sok hegyiúton, magashegyi úton stb. van fizetés, azt is lehetne parkolási díjnka mondani, de nem mondanám. Szerencsére odakint nem a lehúzás az elsődleges, legalábbis a parkolást illetően nem. De megjegyzem, Magyarország legalább olyan szép, mint Ausztria, persze más, a kettő nehezen összehasonlítható, csak nézni kell, fel kell fedezni... Mindegyiket a helyén kell kezelni, és egyiket sem túlmisztifikálni.

Előzmény: Törölt nick (10325)
banyoca Creative Commons License 2013.07.22 0 0 10327

ha valakinek van a tarsolyába Ötztal-i (Sölden és környéke) és Dachstein am Ramsau valami jó kis túra, örömmel olvasnám, minden infónak örülök, persze olvasgatom a honlapokat, de az más mint a saját tapasztalat (túrista kártyákat kapunk mind a két helyen)

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.22 0 0 10326
Igen, az is egy példa ahol fizetni kell :-)
Előzmény: banyoca (10324)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.22 0 0 10325
Ha lassan mondod sem változtat a tényeken, hogy ezek szerint nagyon sok helyen, szép és jó helyen nem járhattál, mert nekem meg az az érzésem, hogy mindenhol fizetni kell :-)
Előzmény: Veszpremi (10323)
banyoca Creative Commons License 2013.07.22 0 0 10324

mi is azt tárgyaltuk milyen jó hogy nem kell fizetgetni a parkolásért, voltunk már pár helyen, eddig a Krimml-nél  kellett csak, és pont ott nem volt kiépített parkoló, csak murvával felszórt, parkolóőr a bódéba, csodálkoztunk is

Veszpremi Creative Commons License 2013.07.22 0 0 10323

Akkor mégegyszer mondom, pontosítva és lassan: sem Tirolban, sem Karinthiában, sem Salzburgerlandban, sem Osttirolban, sem Steirmarkban, sem Burgenlandban, sem Niederösterreichben soha nem fizettem kirándulásaink alkalmával. Voltunk párszor, de én Magyarországon lakom.

Előzmény: Törölt nick (10322)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.22 0 0 10322
Akkor nem sok helyen járhattál eddig. Sajnos majdnem minden érdekes helyen fizetös a parkoló
Veszpremi Creative Commons License 2013.07.22 0 0 10321

Untertalban fizetős a parkolás? Meglep, mert én még sosem fizettem az osztrákoknál parkolásért, sem Schladming környékén, sem Tirolban.

Előzmény: SNAKe (10319)
gjc Creative Commons License 2013.07.22 0 0 10320

Ha még nem késő, mi épp tegnap voltunk:

Wienerbruckból indultunk, keressétek a vasútállomást. A vendéglőnél (Lassingfall-Stuben) vegyetek belépőt 3 EUR-ért, mert az a visszafelé jövő vonatra is érvényes lesz. Innen az útvonal ki lesz táblázva, nem lehet eltévedni. Kövessétek az Ötscherhias irányt. Kb. két óra alatt oda fogtok érni kényelmes tempóban. Innen lehet az Erlaufklause állomásra elgyalogolni (rögtön jó kis kaptatóval az elején), ahonnan a kisvasút indul vissza Wienerbruckba. A vonat minden óra 06 perckor indul vissza, kivéve 15.06. A menetidő 9 perc.

Ha az időtökbe belefér, az Ötscherhiastól menjetek tovább legalább a Mirafallig. Ez is jópofa vízesés, kb. 20 perc oda, 20 perc vissza.

Elég könnyű túra, de látványos.

Ha van még kérdésed, segítek.

Előzmény: petra10 (10314)
SNAKe Creative Commons License 2013.07.21 0 0 10319

Ma Untertal volt a cél, Rohrmoos felett.

A parkolásért 7 eurot kell fizetni egy napra, de a látnivalók utána már nem kerülnek semmibe.

A tegnapi Rötelstein (2200 m kb) próbálkozás után ma valami lájtosabbat néztünk ki, így a parkolóból tettünk egy 7 km-es túrát, ami alpinsteig durch die Höll néven fut. Szép vízesések, baromi sok megmászandó lépcső, sok ember.

A fiamnak ez túl rövid volt, inkább felmászott a Greifenberg 2618 méteres csúcsára, 1700 m fel, ugyanannyi le. Hosszban 20 km. A futható szakaszokat futotta, így a nettó ideje 4 óra 25 perc lett. Nekem ez már nem menne…:)

tomcat#01 Creative Commons License 2013.07.21 0 0 10318

Köszi :-) Már két éve benne volt ez is a pakliban, de akkor a Medve szurdok lett helyette. Megnézem még mi van arra :-)

Előzmény: DÖNCI09 (10317)
DÖNCI09 Creative Commons License 2013.07.21 0 0 10317

mi még nem voltunk ott, de tervbe vettük

Erzbergi Látványbánya 

Hauly-kaladutazás

Előzmény: tomcat#01 (10316)
tomcat#01 Creative Commons License 2013.07.21 0 0 10316

Nah, lassan összeáll a jövő heti programunk, még egy program hiányzik csak. Mivel a családnak idén tengerpartot ígértem, ezért mindössze 3 éjszakás lesz az ausztriai rész. Mallnitz-ban lesz szállásunk, és a szálláshoz kapunk Nationalpark Card-ot, az ezzel igénybevehető programokkal fogjuk kitölteni az ottlétünket.

Egyedül még az odaútra keresek programot, valahol Murau környéki látnivalóban. Ez lesz a mai feladat :-)

Veszpremi Creative Commons License 2013.07.20 0 0 10315

Minap rendeltem prospektusokat Osttirol-ra vonatkozóan, a második nap itt is voltak, jól fel tudunk készülni a túrákra :)

Előzmény: Veszpremi (10287)
petra10 Creative Commons License 2013.07.20 0 0 10314

Salzburgerlandi nyaralásunkat egy Ötschergraben-i túrával szeretnénk zárni. Szeretnék ehhez segítséget kérni... Melyik településről érdemes indulni, hol érdemes hagyni az autót hogy oda vissza is jussunk. Olvastam hegyi vasútról, az mikor indul vissza...és mi az útvonala. Bármi info segítség lenne, mert a neten kevés dolgot találtam róla. Csak fotókat, de azok gyönyönyűek, kár lenne kihagyni úgy gondolom.

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.19 0 0 10313
A nettel szerencsétek volt, meg a nyári záporral is, jöhetne már ide is :-)
Előzmény: SNAKe (10312)
SNAKe Creative Commons License 2013.07.19 0 0 10312

Nem kell várnom a hazaérkezésig. :)

Filzmoosból jelentkezem, most foglaltuk el a szállást, mindjárt 2 laptoppal leterheltük a hálózatot. :) A jel közepes erősségű.

A házigazdák idősebbek, szerintem nem használják a netet, csak a szomszéd apartman bérlői terhelhetik tovább.

Egyébként közvetlen a Rötelstein nevű hegy lábánál van a ház. 24 fok van és eső készül. Előbb dörgött már.

Előzmény: Törölt nick (10303)
touareg2 Creative Commons License 2013.07.18 0 0 10311

Vagy közel Millstatthoz Bad Kleinkirchheim

pl. itt már voltunk apartmanban

http://www.landhauskrenn.at/

Előzmény: mistral96 (10306)
touareg2 Creative Commons License 2013.07.18 0 0 10310

Én Millstattot is ajánlanám.

http://www.hotel-nikolasch.at/hu/ a hotel tökéletes, de vannak apartmanjaik is.

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.18 0 0 10309

Veszpremi Creative Commons License 2013.07.17 0 0 10308
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.17 0 0 10307

Én a Wörthersee, Ossiachersee, Faakersee hármast ajánlanám. Azok relatív meleg vízüek.

mistral96 Creative Commons License 2013.07.17 0 0 10306

Szeretném kérdezni az ausztriát jól ismerőket,hogy családdal,két,úszni jól tudó gyerekkel egy szép környezetben fekvő,kristály tiszta vízű,kisebb tóhoz vagy annak a közelébe szeretnénk nyaralni,akkor melyikeket ajánlanátok?

Esetleges apartman elérhetőségnek is nagyon örülnénk!

Kérlek Benneteket,ha valaki tud,segítsen...

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.16 0 0 10305

Én sem értem. Nekem a sajátom is olyan (a szolgáltatótól vettem), hogy csak a nappalimban elég erös. A telefonom a hálóban már fel sem megy rá :-)

Előzmény: Veszpremi (10304)
Veszpremi Creative Commons License 2013.07.16 0 0 10304

Ezt nem értem, hogy csinálják, de tényleg többségében harmat gyenge a wifi. De tavaly volt Zillertalban egy egészen jó is. No, majd idén, bár sok reményt én sem fűzök hozzá. De elleszünk egy gyöngével is majd csak :)

Előzmény: Törölt nick (10303)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.16 0 0 10303

Igen. Kb annyit tudnak hogy létezik. A free Wifiröl meg majd beszéljünk ha visszajöttetek :-)

50%-ban van, csak kb 5 méterre müködik a rutertöl :-)

Előzmény: SNAKe (10300)
SNAKe Creative Commons License 2013.07.16 0 0 10302

Nem. Kerestem mindenfelé, mielőtt akcióba lendültem.

Előzmény: demjengi (10298)
SNAKe Creative Commons License 2013.07.16 0 0 10301

Ja, a linket köszi, az írás közben eszembe sem jutott, hogy belinkeljem.

A hepienddel még várnék, nyugtával szeretem dicsérni a napot. :)

Előzmény: Veszpremi (10297)
SNAKe Creative Commons License 2013.07.16 0 0 10300

:)

Mondjuk itt free wifi lesz, elvileg. Tehát tudnak internet létezéséről. :)

Előzmény: Törölt nick (10296)
banyoca Creative Commons License 2013.07.16 0 0 10299

itt nézelődj

http://www.hetedhetorszag.hu/ausztria/index.php/fooldal/kereses/kategoria/%C3%BCd%C3%BCl%C3%A9si%20k%C3%A1rtya

vannak olyan kártyák amiket a szálláshoz adnak ingyenesen, mi tavaly a Zell am Kaprun kártyát használtuk ki

Előzmény: polo2004 (10290)
demjengi Creative Commons License 2013.07.15 0 0 10298

Köszi, nagyon hasznos infó.

Csak egy tipp, nem rakta véletlenül a levelező rendszered a spam-ek közé az email-eket? Előfordul.

Előzmény: SNAKe (10294)
Veszpremi Creative Commons License 2013.07.15 0 0 10297

No, örülök, akkor happy end van. Valami ilyesmire gondoltam, szerencsésen megtaláltad őket. Ideteszem a linket, hasznos lehet másnak is: http://www.austria.info/hu/home/osztrak-nemzeti-idegenforgalmi-kepviselet-1150429.html

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.15 0 0 10296

Ha tudnád hogy állnak a vidéki osztrákok a számítástechnikához, internethez, nem lepödnél meg semmin.

SNAKe Creative Commons License 2013.07.15 0 0 10295

...képviseletnek...

SNAKe Creative Commons License 2013.07.15 0 0 10294

Na, most az én válaszomat is benyelte az index, pedig fél órát írtam.

Na még egyszer, zanzásítva!

Ma írtam az Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviseletet, majd telefonon is felhívtam őket.

Gyakorlatilag tippet szerettem volna tőlük kapni, hogy kihez-mihez lehet fordulni odakint, ha szállás- ügyben rosszra fordulnak a dolgok.

Meglepetésemre felajánlotta, hogy megpróbálja telefonon elérni szállásadómat.

Negyed óra múltán ismét hívtam és közölte, hogy beszélt a háziakkal, megkapták az előleget, mehetünk a házhoz a megbeszélt időben. Állították, hogy küldtek visszaigazoló levelet, amit valamiért nem kaptam meg. Érdekes, az addigiak mind megjöttek, az utalás óta küldött 3 levélre viszont egy válasz se jött,  na de mindegy.

Valószínűleg nem olvassa, de ezúton is köszönöm Berta Judit közbenjárását Bécsből! Személyében egy kedves, rendkívül segítőkész embert ismertem meg.

Elmondása szerint érdemes velük felvenni szállásproblémás esetben a kapcsolatot, mert őket nem tudják olyan könnyen lepattintani az osztrák szállásadók, mint a helyi szokásokat, nyelvet, előírásokat nem ismerő mezei magyar turistát. Ők ugyanis mint hivatal keresik fel a szállásadókat és ez ott is elég erős érvnek számít. :)

Előzmény: Veszpremi (10293)
Veszpremi Creative Commons License 2013.07.15 0 0 10293

Ez tényleg megapech, ilyent kifogni, én is többször ilyen magánlevelezéssel foglaltam sikerrel. Remélem happy end lesz, majd számolj be róla, tanulságot levonhassuk! Utalásról persze vidd a pappert és lobogtassad, ha mégsem lenne szállás a kérdéses helyen, én kint balhéznék miatta valami turisztikai/szállásadók szövetségénél, lobogtatva az előleg utalását...

Előzmény: SNAKe (10288)
demjengi Creative Commons License 2013.07.15 0 0 10292

Bocs Salzburgerland kártya

Előzmény: demjengi (10291)
demjengi Creative Commons License 2013.07.15 0 0 10291

Mi Salzburgland kártyát használtunk. Érdemes az alapján tervezni a látnivalókat.  Ha megnézed mit használsz majd belőle, összeadod a belépőket, ki fog derülni, hogy megéri-e Neked vagy sem. Mi a sokszorosát használtuk ki.

http://www.salzburgerland.com/hu/salzburgerlandcard/index.html

Előzmény: polo2004 (10290)
polo2004 Creative Commons License 2013.07.15 0 0 10290

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni!  Milyen nyári kedvezmény adó kártyák vannak Salzburgerlandban?

Előre is köszönöm  a választ! Üdv.: T.

Moncsika12345 Creative Commons License 2013.07.15 0 0 10289

Én nemrég foglaltam egy szállást, de én se kaptam semmi reagálást arról, hogy az előleget megkapták. Írtam levelet nekik, amire nem reagáltak, majd írtam újra, amire azonnal válaszoltak, hogy persze, megkapták és minden adatot leírtak a visszaigazolásban, amit foglaltunk és fizettünk. Nekem is furcsa volt, kb. akkor leszek nyugodt felőle, ha már ott leszünk a szobában. Bár egy fórumtársunk ajánlotta, ők most jöttek onnan vissza, ez nekem megnyugtatólag hatott, mert csak jókat mondott róluk. Plusz normális honlapjuk van, címmel, megadták a nevüket, szóval én nem találtam bennük semmi gyanúsat. De ha mondjuk már a legelején, az utalásnál elbukott volna a dolog, akkor szerintem nem utaltam volna nekik, hanem kerestem volna egy másik szállást.

Előtte írtam egy másik szállásnak, akik magyarok és nagyon szép, kissé már exkluzív a szállás. Érdeklődtem először, pár kérdéssel. Azóta se válaszoltak.:)

Előzmény: SNAKe (10286)
SNAKe Creative Commons License 2013.07.15 0 0 10288

A tisco-n én is foglaltam már és ment minden rendesen.

Most magánúton, közvetítőket kikerülve próbálkoztam. Lehet, hogy nem így kellett volna, de mint írtam az osztrák szállásadókkal eddig csak pozitív tapasztalataim voltak, álmomban sem gondoltam volna, hogy abban az országban is belefuthatok valami kétes helyzetbe szállás kapcsán.

Mindenesetre úgy döntöttem, hogy a lefoglalt időpontra megjelenek a háznál, aztán vagy beengednek, vagy elzavarnak. Még szerencse, hogy Filzmoosban szinte minden ház kiadó, így bízom benne, hogy a helyszínen is tudok majd keresni egy megfelelő házat, ha úgy adódik.

Előzmény: Veszpremi (10287)
Veszpremi Creative Commons License 2013.07.14 0 0 10287

Eléggé nem jól hangzik és kellemetlen. Kicsit várnék (sok időd persze nincs), aztán kapna tőlem egy új levelet, amiben megírnám, hogy ha nem kapsz választ mondjuk 24 órán belül, akkor az ottani vmiféle hatósághoz (turisztikai akármi) fordulsz, tán ebben Nachstern fórumlakónk tud adni infót.

Nekem meg ma pozitív élményem van, lefoglaltam a nyaralásunkat Osttirol, Lienzi Dolomitok, a Tiscover-en keresztül, egy név... mail és telószám kellett, mivel több éve regisztráltam Tiscover-en (jönnek is a mailek rendesen), kb. egy hónapja kaptam egy kódot, amire 10% kedvezményt kaptam, és minden előleg nélkül 1 perc alatt lefoglaltam a szállást. Kiváló, és fő a bizalom, a helyszínen kell fizetnem a diszkontált árat.

Előzmény: SNAKe (10286)
SNAKe Creative Commons License 2013.07.14 0 0 10286

Ezek csak egyszerűen profittermelő létesítmények.

Osztrákiában is ennek rendelnek alá majd mindent, szerintem.

A családdal mi egyébként eddig nagyon szerettük az országot, évente akár többször is mentünk.

A jövő héten is készülünk, de elég nagy a bizonytalanság szállás kapcsán, ilyennel eddig Ausztria kapcsán még nem találkoztam.

A sztori a következő:

Filzmoosban kerestem szállást, találtam is megfelelőt, a tulajjal többszöri levélváltás is volt (nagyon kedvesnek mutatkozott, gördülékenyen ment minden), majd a végén elutaltam a szállásdíj előlegét a megadott számlaszámra. A számla nem a sajátja, hanem valami más néven lévő, ezen kissé meglepődtem.

Itt merültek fel bizonyos problémák, mert a bankom - ahonnét utalni akartam - webes felületén olyan rubrikákat is kitöltet, amihez tudnom kellett volna a számlatulajdonos nevét, bank nevét, etc.

Mivel a szállásadó ilyen infókat nem küldött, ezért levélben kértem, hogy küldje el ezeket az adatokat is, mert lehet, hogy náluk elég annyi adat, amennyit küldött, de az én bankom addig nem enged utalni, amíg ezeket az adatokat be nem írom a rovatba.

Na, ez után a levél után már drága szállásadóm nem válaszolt semmit. Viszont nyaralni szerettünk volna, ezért a pénzt elutaltam oly módon, hogy egy bankkeresőben kinyomoztam a bank nevét (tőle csak ibant kaptam), számlatulajnak meg beírtam, amit ő küldött.

A bankom visszaigazolta, hogy elküldték a pénzt az osztrák társintézménybe.

Mivel két hétig nem érkezett semmi reakció, hogy megkapta-e a foglalót vagy sem (szerintem úgy lett volna korrekt, hogy ezt jelzi), így magam éreklődtem levélben előbb az egyik, majd két nap után a másik e-mail címén. Csak annyit kértem tőle, hogy jelezze, rendben van-e minden.

Válaszra azóta sem méltatott.

Így azért elég necces lesz odamenni az adott helyre, 500 km-t autózni, hogy aztán esetleg ott szembesüljek azzal, hogy nem enged netán be az általam lefoglaltnak gondolt szobába.

Az okát nem értem, hogy miért nem képes egy igent vagy egy nemet visszaválaszolni.

De hogy nevesítsek is, a Haus Waldrast nevű házról van szó Filzmoos-ban és egy Gappmaier nevű vendéglátóról, akiről kezd egyre rosszabb véleményem lenni.

Meglátjuk, mi lesz ebből az egészből.

Előzmény: banyoca (10283)
Zsefe Creative Commons License 2013.07.12 0 0 10285

A Postalmstrasse elvileg mind két irányból járható, nem rémlik hogy a hegyi útról látszana a tó ( de már rég volt amikor ott jártam).

Előzmény: sorozatfüggő? (10282)
Veszpremi Creative Commons License 2013.07.11 0 0 10284

Én nem annyira az adrenalint kifogásolom (én sem kakáltam be a skywalk-on), hanem a természetbe való ilyen szintű beavatkozást. Menj el olyan helyekre az Alpokban, ahol nincs lift, nem is látsz emberi építményeket, én sem gondoltam pár éve, de csodálatos! Sajnos egyre kevesebb van belőle. Mértékkel lehet építkezni, de szerintem az osztrákok azt a mértéket már átlépték. Ami felvonót évente pluszban építenek olyan helyeken is, ahol egyébként már sok van, az szörnyű. Pedig állítólag ők a természetet tisztelik. De a pénz fontosabb.

Emitt nem én, hanem a hegymászó népség teljesen függetlenül írt ma kritikákat az új "csodáról": http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9020481

Előzmény: banyoca (10283)
banyoca Creative Commons License 2013.07.11 0 0 10283

megnéztem a skywalkot nem is adrenalinos :) hasonló mint a Kitzsteinhorn, meg az 5tújj

nem tudom megítélni mennyire rondítanak a természetbe, tele van ilyen kilátokkal felvonókkal az tény, én élvezem, a felvonókkel együtt, meg amúgy szeretek túrázni is a Magas-Tátrába ha felakarok valahova jutni oda csak gyalog lehet kivétel a Lomnic, de ausztriába olyan sok a látnivaló hogy igazi túrára nincs idő, mohó vagyok túl sok mindent akarok megnézni, pedig mindig sóhajtózunk micsoda túrákat lehetne tenni. Nekem annyira megtetszett ez a fűggőhíd, hogy azon filózunk ide megyünk a Mont Blanc helyett, mondjuk nehéz dönteni.

Tavaly a Badgasteni függőhíd a fotón húúú meg haaaa, aztán ott nem volt már olyan félelmetes.

A természethez visszatérve a tátrába sem jobb helyzet annyi gyalogos túrista van, ugyan nem nagyon térnek le az útvonalról, nincs is szemét, de illemhely sincs, csak a mendékházakba, egy-egy pici zugba ne tudjátok meg mi van!!!!!! főleg ahol már csak a sziklás köves rész van.

Előzmény: Veszpremi (10279)
sorozatfüggő? Creative Commons License 2013.07.11 0 0 10282

Sziasztok!

Rég jártam itt, de aug.ban a Wolfgangsee-hez készülve olvasgatok, keresgélek ismét.

A Postalmstrasse-ról kérdeznék, akik ismeritek (infókat németül amennyit megértek, én is olvastam):

1) Strobl felől is járható-e? nemcsak egy irányban

2) hol érdemes parkolni (Strobl-ban), és fizetős-e a parkoló,

vagy benne van az 5 euro/fős árban?

3) látszik-e a tó az úrtól, erről a szakaszáról?

Előre is köszönöm!

A most nyaralóknak pedig nagyon szép időjárást! :)

demjengi Creative Commons License 2013.07.11 0 0 10281

Én mennék, akár holnap...

Előzmény: uhu20 (10280)
uhu20 Creative Commons License 2013.07.11 0 0 10280

Én rá nem mennék egy ilyenre. Nem vagyok én madár...:D

Előzmény: Veszpremi (10279)
Veszpremi Creative Commons License 2013.07.11 0 0 10279

Többször is jártam az elmúlt években, és az ember idegeinek a skywalk is épp "elég" adrenalinos volt (egyébként tényleg érdekes), kicsit értetlenül állok ez előtt, hogy minek kell ennyire extrém dolgokat építeni, és főleg oda fel?! De hát ilyen világ van, úgy tűnik, mindent megtesznek a bevételért. Valahol én most már féltem az osztrákok hegyeit, túl sok kezd lenni rajtuk az építmény (tele liftekkel, sífelvonókkal...) és most már a legfelső régiókban is (ld. Pitztal gleccseren fent...). Mi lesz így a természettel?

Előzmény: banyoca (10277)
banyoca Creative Commons License 2013.07.11 0 0 10278

nem adtam fel és találtam infót, hátha valaki arra jár és érdekli

http://www.derdachstein.at/dachstein/en/dachstein_news/News.html?viewPageDetails_ID=12259

Előzmény: banyoca (10277)
banyoca Creative Commons License 2013.07.11 0 0 10277

Sziasztok!

járt már valaki Schladming fele, itt most megnyílt egy függőhíd, ha valaki rábukkanna a web oldalára (ha van már neki) akkor belinkelné, próbáltam rákeresni nem megy :(

http://hir.ma/kulfold/szines-hirek/lepcso-a-semmibe-megnyilt-a-legmagasabb-hid-ausztriaban/112787#

nyári tervünk

Sölden (4nap) (Tirol) -  onnan a Mont Blanc(2) - haza fele Hallstatt a pihenő hely (1) mióta itt jártunk ide be kell ugrani, de ha lenne időnk elmennénk erre a függőhídra

BorsónéVica Creative Commons License 2013.07.09 0 0 10276

Kösz, hamarább irtam, mint gondolkoztam volna. Hirtelen nem tudtam hová tenni Bodensdorfot. 

Előzmény: uhu20 (10275)
uhu20 Creative Commons License 2013.07.09 0 0 10275

Bodensdorfból (ahol a szállásunk volt).

Előzmény: BorsónéVica (10274)
BorsónéVica Creative Commons License 2013.07.09 0 0 10274

Bocs, de nekem nem egyértelmű, hogy honnan hajóztatok Annenheimbe?

Előzmény: uhu20 (10239)
demjengi Creative Commons License 2013.07.08 0 0 10273

Salzburgland-ban sem fogtok csalódni!!!!!!!!!!

Előzmény: Kellys10 (10272)
Kellys10 Creative Commons License 2013.07.08 0 0 10272

A Málta-völgy győzött. :-)

Grossglockner tényleg messze van, legközelebb Salzburglandbe megyünk, és akkor azt is útba ejtjük! :)

Előzmény: demjengi (10271)
demjengi Creative Commons License 2013.07.08 0 0 10271

Nem tudom mit mondjak igazán. Az egyiken csodálatos magas hegyek között autózól, eszméletlen kilátással, (egyébként elég messze van, mi Lofer-i szállással voltunk ott), a másik, ember közelibb, a vízesésekkel (feltétlenül álljatok meg, és sétáljatok el hozzá.), és hogy a havat kerülgetitek a tetején. Ott is lehet a gát mellett gyalogolni. Itt nincs rengeteg hegy, de ami van az gyönyörű.

Előzmény: Kellys10 (10270)
Kellys10 Creative Commons License 2013.07.08 0 0 10270

Igen, tudom, és ennél nagyobb problémája ne legyen az embernek az életben, csak úgy megnéznénk mindkettőt. :-)

A Málta völgyes videódat nemrég néztük meg, meghozta a kedvünket. :)

Előzmény: demjengi (10269)
demjengi Creative Commons License 2013.07.08 0 0 10269

Neked kell eldönteni:

Großglockner  vagy Malta völgy

Előzmény: Kellys10 (10268)
Kellys10 Creative Commons License 2013.07.08 0 0 10268

Sziasztok,

Otthonról majd írok képes beszámolót.

Nagy dilemmában vagyok most a holnapi nappal kapcsolatban: Grossglockner panoráma út vagy Málta-völgy. Málta-völgy vagy Grossklockner?

Szerintetek?

Sajnos már most látom, hogy ez a 4 éj/5 nap ez nagyon kevés idő ide, legalább egy hétre kellett volna jönni. Na majd visszajövünk. Az idő viszont nagyon szuper, talán túl meleg is (kivéve a Reisseck vasút végén). :-)

demjengi Creative Commons License 2013.07.08 0 0 10267

Gyönyörű türkiz zöld szine volt. Legközelebb azon hajókázunk egyett, bár én a teljes kört soknak tartom időben. De férjem szeret hajókázni... Szeretnénk Maria Wörth-t megfelelő szögből fotózni.

Előzmény: Moncsika12345 (10266)
Moncsika12345 Creative Commons License 2013.07.08 0 0 10266

Bocs, úgy értettem, hogy a tó volt nudli, de Te úgy írtad, hogy a ráfordított idő volt az. :) Azért kérdeztem, kíváncsi voltam, hogy vajon mi nem tetszett benne:)

Előzmény: demjengi (10237)
Veszpremi Creative Commons License 2013.07.08 0 0 10265

Na, ekkor ez frankó volt :)
Szoktuk itt többen is írni, hogy döbbenet, mi van odaát, az a rend, utak stb., egyszerűen lenyűgöző, s idehaza ismeretlen. Ez az egyik, amely minket újra és újra odacsábít szépországba. Más ott a normarendszer, értékrend, az egy másik világ, még ha fáj is kimondani, ég és föld...

Előzmény: uhu20 (10240)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.08 0 0 10264

Szép utibeszámoló!

demjengi Creative Commons License 2013.07.07 0 0 10263

Sok-sok kalandot Nektek. Várjuk a beszámolódat. Nekünk is melegünk volt. :-) 2000 m felett jó lesz.

Előzmény: Kellys10 (10261)
BorsónéVica Creative Commons License 2013.07.07 0 0 10262

Élménybeszámolót várunk ha hazajöttetek. Mi is oda foglaltunk. További szép élményeket.

Előzmény: Kellys10 (10261)
Kellys10 Creative Commons License 2013.07.07 0 0 10261

SZiasztok,

Megérkeztünk mi is Karintiába, a Bad & Ski-be. Nagyon tuti a hely, eddig szuper minden, ettünk egy finom vacsorát az imént egy tök hangulatos kis étteremben, ahol csak helyiek voltak helyi zeneszó mellett...

A Millstatter tónál voltunk délután, nagyon tetszett, csak iszonyat meleg volt, hűvösebb időre készültünk. :-)

Jó hely Karintia. :-)

demjengi Creative Commons License 2013.07.07 0 0 10260

Most néztem meg egy videót a YouTube-on. Keress rá Te is. Szerencsétlen kutya azt végig nem járja.

Előzmény: lolitoo (10259)
lolitoo Creative Commons License 2013.07.07 0 0 10259

A Medve-szurdokba készülünk,ha valakinek lenne infója arról,hogy kutyával végig lehet-e menni,megköszönöm.

lolitoo Creative Commons License 2013.07.07 0 0 10258

Esetleg megírnád,hogy létre jött-e nektek a kutyussal a túra?Mostanság készülünk oda és jól jönne evvel kapcsolatban infó,mert szeretnénk vinni mi is.köszönöm

Előzmény: gyongyhaju lany (9245)
demjengi Creative Commons License 2013.07.07 0 0 10257

Persze nyugodtan írjál.

Előzmény: BorsónéVica (10256)
BorsónéVica Creative Commons License 2013.07.07 0 0 10256

Szia!

Létezik a telepátia. Most azért jöttem ide, hogy irjak az emailedre. Épp ezt szerettem volna kérdezni, hogy a programotok hogy volt elosztva napokra lebontva, s láss csodát itt van.:)))

Ugyanis  nagy kedvet csináltak filmjeid, ehhez az úthoz. Még sose jártunk Ausztriában. Imádjuk a hegyeket. Ma épp kaptam egy levelet kuppon lehetőségről, mint amilyenben Nektek is részetek volt. Kapva kaptam rajta igaz mi csak 4 napra, de nagyon várom aug. végén.

Lehet még kereslek priviben is. 

Én személy szerint nagyon köszönöm Neked a sok-sok hasznos infót, és a kedv csinálást.

Előzmény: demjengi (10254)
demjengi Creative Commons License 2013.07.07 0 0 10255

Elnézést, út = ut

Előzmény: demjengi (10254)
demjengi Creative Commons License 2013.07.07 0 0 10254

Karintia útunk összefoglalása:

1. nap

Raggaschlucht

Reisseck

2. nap

Monkey Mountain

Gerlitzen Panorama-Kanzelbahn

Hajókázás Ossiacher See

3. nap

Gmünd

Malta völgy

4. nap

Villach

Maria Wörth

Tscheppaschlucht

5. nap

Bad KleinKircheim

Goldeck Bergbahnen

Midnenkinek nagyon jó útat kívánok, és érezzétek olyan jól magatokat, mint mi !

demjengi Creative Commons License 2013.07.07 0 0 10253

Utolsó videónk: Goldeck Bergbahnen

röntgen Creative Commons License 2013.07.06 0 0 10252

Köszi az infót.......

Előzmény: Veszpremi (10249)
demjengi Creative Commons License 2013.07.06 0 0 10251

Bad KleinKircheim

demjengi Creative Commons License 2013.07.05 0 0 10250

Hu.........  Azért ez sok mindent megér.  Köszi.

Előzmény: uhu20 (10246)
Veszpremi Creative Commons License 2013.07.05 0 0 10249
Előzmény: röntgen (10248)
röntgen Creative Commons License 2013.07.05 0 0 10248

Sziasztok,

Valaki bérelt már kerékpárt a halstatti vagy a wolfgang tó környékén?

Hol találhatnék a közelben kerékpár kölcsönzőt?

köszi

DÖNCI09 Creative Commons License 2013.07.05 0 0 10247

Köszönöm a válaszodat!

Előzmény: demjengi (10241)
uhu20 Creative Commons License 2013.07.05 0 0 10246

Akkor sztem hagyd, azért nem akkora látványosság, mint pl. a Malta-völgy, vagy a szurdokok. A Gerlicéről meg úgyis láttatok tavat (igaz, nem a Wörthi-t.)

Íme egy kép a PK tetejéről:

Igazából a kilátó csak kb 60-70 m magas, azaz nem akkora attrakció szerintem.

Előzmény: demjengi (10245)
demjengi Creative Commons License 2013.07.05 0 0 10245

Pontosan ezért kimélnénk öreg kocsinkat....

Előzmény: uhu20 (10244)
uhu20 Creative Commons License 2013.07.05 0 0 10244

Én nem láttam buszjáratot....azt sem tudom, hogy fel bírna-e menni, elég durva szakaszok voltak.

Előzmény: demjengi (10243)
demjengi Creative Commons License 2013.07.05 0 0 10243

Még nem derítettem ki, hogy busszal fel lehet-e menni Pyramidkogel-hez. Mondjuk Maria Wörth-ből. Esetleg tudja valaki?

demjengi Creative Commons License 2013.07.05 0 0 10242

Nagyon köszönöm, hogy beszámoltál. Mintha megint ott lettem volna. Szépek a fotók.

Előzmény: uhu20 (10240)
demjengi Creative Commons License 2013.07.05 0 0 10241

Elég sokáig tartott. Ez az oldal 25 percet ír. http://www.verbund.com/tm/en/reisseck-mountain-railway

Mi nem mondtuk meg a visszaút indulását, hanem közölték velünk. Lehet, hogy azért mert délután mentünk. Így az utolsó előtti vonatot kaptuk.

Ha mentek, akkor azonnal induljatok felfele, mi sajnos kávéztunk, ettünk...stb.  Ezt már sajnálom, mert a felső víztározóig, azért fel kellett volna mennünk.

Voltak akik onnan jöttek, és mondták, hogy sport cipő nem biztos hogy megfelelő, mert havas, és csúszni fog.

Nem tudom, Ti merre, és meddig akartok felmenni, mi kb 2 órát töltöttünk ott. Ha nem vacakolunk az elég lett volna a mi igényeinknek.

Előzmény: DÖNCI09 (10238)
uhu20 Creative Commons License 2013.07.05 0 0 10240

Az előbb a Hochos-kép lemaradt.

Két apróság még: megdöbbentett az utak állapota: még a 3jegyú utakon sem volt kátyú!!! Itt-ott volt 1-2 kisebb repedés, azokat egyből jelezték is a táblák...:)

A másik, hogy mennyire nem szemetes. Tudtam persze, hogy ez nem a Balkán, de akkor is brutál tisztaság.

uhu20 Creative Commons License 2013.07.05 0 0 10239

Nos, lebonyolítottuk az 5 napos karintiai túránkat, a terv nagyja megvalósult.

1. nap (vasárnap):

Kora reggel indultunk (Bp-től keletre kb. 80 km-ről). Gondolkoztam, merre menjünk, néztem az M1-est, az M7-es-8-as irányt, de végül is úgy döntöttem, hogy az M7-esen lemegyünk egészen a Balaton végéig, majd a 76-os úton tartunk Rábafüzes felé. Bejött a dolog, nemcsak Pest, de a többi út is eléggé kihalt volt vasárnap reggel-délelőtt...:). Thalba kora du érkeztünk meg. Tényleg elég kicsi település, nem semmi, hogy Svarci egy ilyen helyen felnőve lett világsztár és kormányzó. Thal annyira kicsi, hogy azért bóklászni kellett, mire megtaláltuk. A múzeum elég kicsi, félóra elég az olyan Svarci-fanatikusnak is, mint amilyen én vagyok.

Időben jók voltunk, így Klagenfurtnál letértünk az autópályáról, hogy lebonyolítsunk még egy programot. A Pyramidkogelt kerestük, kerestük...nehéz ügy volt, Klagenfurtban valami biciklisverseny volt, azért nagy nehezen kikeveredtünk onnan és csak reméltük, hogy a Pyramidkogelnél meg lehet venni a Karintia kártyát. Hát nem! 10 euró lett volna a belépő, de úgy voltunk vele, hogy úgyis jövünk még erre, így inkább nem mentünk fel, mentünk a szállásra (Bodensdorf).

2. nap (hétfő)

Megvettük a kártyákat, hajóval elmentünk Annenheimbe, ott felvonóztunk és túráztunk a Gerlicére. Du vissza hajóval. Ekkor sajnos tele volt a hajó, mindenki csak felszállt, le senki....

3. nap (kedd)

Irány a Malta-völgy: a panorámaút egészen a víztározóig. Szerencsénk volt, szinte az összes lámpánál zöld volt. Du átmentunk Flattachba, a Ragga-szurdokhoz. Érdekes, alig voltak, nagyobb tömegre számítottunk. A régió egyéb láátványosságaira nem maadt időnk (és erőnk).

4. nap (szerda):

Délelőtt a Landskroni várat néztük meg a madár-bemutatóval együtt ("Adler-arena). A majmokat kihagytuk, inkább átmentünk a Wörthi-tóhoz, a parton szétnéztünk kicsit, majd felmentünk a Pyramidkogelhez.

5. nap (csütörtök):

Hazautazás, de útbaejtettük a Hochosterwitzi várat. Utána már mentünk haza.

DÖNCI09 Creative Commons License 2013.07.05 0 0 10238

Kérdésem, mennyi a menet idő a harmadik szakasz végéig és mennyi idő kell kb. nézelődni, fotozni? Valahol olvastam, hogy amikor veszi az ember a jegyet meg kell mondani melyik időpontba induló lefelé jövő vonattal akar utazni, ez igaz?

Előzmény: demjengi (10177)
demjengi Creative Commons License 2013.07.05 0 0 10237

Oda vissza kell mennünk, mert csak Maria Wörth-nél láttuk egy kicsit. Így nem tudok sokat mondani, azonkívűl, hogy szép volt. De nem én vagyok a Karintia szakértő, életemben először jártam ott.

Előzmény: Moncsika12345 (10236)
Moncsika12345 Creative Commons License 2013.07.05 0 0 10236

Kedves Demjengi!

A Wörth-i tóval kapcsolatban mi a véleményed?

Előzmény: demjengi (10234)
bokor.istvan Creative Commons License 2013.07.04 0 0 10235
demjengi Creative Commons License 2013.07.04 0 0 10234

Közeledek útunk végéhez.

Utolsó előtti nap Villach után bekukkantottunk Maria Wörth-be. A Wörth-i tóhoz még visszamegyünk, ez nudli volt. Pyramidenkogel-t is láttuk a távolból. :-(  A fő cél Tscheppaschluch volt. Nem tudunk betelni a szurdokokkal, olyan csodálatosak. Sajnos későn érkeztünk, és egy zuhé is volt, így csak a legrövidebb úton mentünk végig. Nagyon sajnálom. Szerencse, hogy a különböző utak végén busz vitte vissza az elfáradt vándort.

Veszpremi Creative Commons License 2013.07.04 0 0 10233

Ja bocs, te M7-et írtad. De akkor is szerintem az M1 jobb.

Előzmény: Veszpremi (10232)
Veszpremi Creative Commons License 2013.07.04 0 0 10232

M1-en simább, a 8-as jóval bumlisabb, lassúbb.

Előzmény: Kellys10 (10230)
Kellys10 Creative Commons License 2013.07.04 0 0 10231

JA, azt nem írtam, hogy Bad Kleinkircheim a cél. :)

Előzmény: Kellys10 (10230)
Kellys10 Creative Commons License 2013.07.04 0 0 10230

Sziasztok,

Gyors döntés után vasárnap indulunk első osztrák Alpok utunkra, Karintiába.

A szállásunk a Bad&Ski panzióban lesz, és demjengi fórumtársunk sokat segített a videóival is a tervezgetésben, amit ezúton is köszönünk neki! :)

Most azt szeretném megkérdezni, hogy milyen útvonalat javasolnátok Bp.-i indulással?

Az M1-en Wiener Neustadt felé, vagy az M7-es irányt SZlovénián, Maribor-Graz-Klagenfurt felé?

Köszi szépen!

Irenee Creative Commons License 2013.07.01 0 0 10229

Mi tavaly voltunk, a teniszpálya mellett parkoltunk. Nem fizetős, egy kis sétával benn vagy a városban.

Előzmény: röntgen (10222)
petra10 Creative Commons License 2013.07.01 0 0 10228

Három hét múlva Abtenauba indulunk 10 napra. Visszaolvastam közel egy évet a fórumon. Így sok infóm van. Akik jártak arra, biztosan tudják mik a kötelező programok... Szeretnék kérni ehhez segítséget! Köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.01 0 0 10227

Igen, olyanra gondoltam.

Előzmény: Moncsika12345 (10226)
Moncsika12345 Creative Commons License 2013.07.01 0 0 10226

Keresgélek, bár eddig nem találtam, németül pedig 1 szót se értek. Lehet, hogy boltban kapható térképen jelezve vannak.

Előzmény: Törölt nick (10225)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.01 0 0 10225

A jobb térképeken a rövidebbek is rajt vannak.

Előzmény: Moncsika12345 (10224)
Moncsika12345 Creative Commons License 2013.07.01 0 0 10224

Köszönöm Tomcat!

Már ez is valami, ha legalább a hosszabbakat tudjuk. A rövidebekkel meg talán nem lesz gond:)

Előzmény: tomcat#01 (10221)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.01 0 0 10223

Itt csak a nagyobb alagutak látszanak, ennél sokkal több van.

Előzmény: tomcat#01 (10221)
röntgen Creative Commons License 2013.07.01 0 0 10222

Sziasztok,

Hallstadtba szeretnénk ellátogatni többek között. Az lenne a kérdésem, hogy a kocsit hol érdemes hagyni, hol jó lerakni ill. lehet? Tudom hogy sétával lehet bebarangolni ezt a hangulatos helyet.

tomcat#01 Creative Commons License 2013.07.01 0 0 10221
Előzmény: Moncsika12345 (10212)
Moncsika12345 Creative Commons License 2013.07.01 0 0 10220

Azt akartam írni, hogy mentetek:)

Előzmény: demjengi (10219)
demjengi Creative Commons License 2013.07.01 0 0 10219

Most jöttünk kb egy hete haza.  Per pillanat még nem tudunk visszamenni. :-(

Előzmény: Moncsika12345 (10218)
Moncsika12345 Creative Commons License 2013.07.01 0 0 10218

Kocsival mentek egyébként?

Előzmény: demjengi (10214)
DÖNCI09 Creative Commons License 2013.07.01 0 0 10217
Előzmény: bogi1030 (10209)
DÖNCI09 Creative Commons License 2013.07.01 0 0 10216

http://www.flachau.com/de/sommer/service/interaktive-karte.html

néhány éve jártam ott, hogy milyen nem tudom, mert már késő ösz volt, de nem nagy és ingyenes

Előzmény: DÖNCI09 (10215)
DÖNCI09 Creative Commons License 2013.07.01 0 0 10215

Igen, az egyik: a Flachauer str.-n tovább haladva a Flachhauwinkl str. mellett, a másik az autópályáról lejöve a második körforgalomból a Reitdorfer str. balra a 6. utcán nemmessze van balra.

Előzmény: bogi1030 (10209)
demjengi Creative Commons License 2013.07.01 0 0 10214

Köszi. Ez a célunk, hogy újra ott érezzük magunkat, amikor megnézzük öket.

Előzmény: Moncsika12345 (10213)
Moncsika12345 Creative Commons License 2013.07.01 0 0 10213

Kedves Demjengi!

Nagyon jók a videóitok, jó a vízesések mozgását látni és a felvonónál, mintha ott ülnék!

Moncsika12345 Creative Commons License 2013.07.01 0 0 10212

Sziasztok!

Idén Bad Kleinkirchheim-ben szállnánk meg. Még sosem voltunk Ausztriában, nem ismerjük az útviszonyokat.

Tudtok olyan netes oldalt, ahol térképen fel van tüntetve, hogy hol vannak alagutak?

Az a probléma, hogy a párom nem bírja az alagutakat és ha lehet elkerülni, akkor jó lenne. Legalábbis a hosszúakat. Nem tudom az országban milyen sok alagút van, de gondolom lépten-nyomon.

Ha tudnátok ebben segíteni, megköszönném.

Üdv:Móni

tomcat#01 Creative Commons License 2013.06.30 0 0 10211

Érdekes, mennyit változik a táj nyárra. Mi 2 éve augusztusban voltunk, addigra már tiszta zöld volt szinte minden.

Előzmény: demjengi (10204)
demjengi Creative Commons License 2013.06.30 0 0 10210

Malta völgyi napunk.

A völgy bejáratánál fekszik Gmünd városka. Ide betértünk egy kávéra, és egy kis sétára.

bogi1030 Creative Commons License 2013.06.30 0 0 10209

sziasztok!érdeklödnék hogy flachau környékén melyik az a tó ami meleg vizü és nincs tul messze?két hét mulva indulunk és nézegettem a fürdöket de elég drágák.meg sajna van olyan to amibe nem lehet fürödni.

demjengi Creative Commons License 2013.06.29 0 0 10208

Ne haragudj ez Nachtstern területe. Én nem értek hozzá. Mi a Malta vörlgyben egy egész napot el lébecoltunk a gyönyörű hegyek között. Anninyi felvételt csinálntunk, ami azt. jelzi, hogy el voltunk vavázsolva.

Ausztriát nem hivom másként mint 'mese ország'. Irigylem aki itt él,.

Előzmény: uhu20 (10206)
Veszpremi Creative Commons License 2013.06.29 0 0 10207

Attól függ, az egyes helyeken mit akartok csinálni, "téblábolni"... Letekerhető a program, de a 3-4. nap szerintem sietős lesz :) Anno szerintem mi a Malta-ban egy napot simán "elvertünk" :) Persze mi túrázásra hajlamosak vagyunk.

Előzmény: uhu20 (10206)
uhu20 Creative Commons License 2013.06.29 0 0 10206

Kérdezném, hogy az alábbi terv megvalósítható-e, illetve, általában, van-e kommentetek hozzá.

1. nap: Indulás, megálló Graz mellett Thalban, Svarci múzeum, majd indulás tovább a tavak felé. Ha belefér, akkor a Wörthi-tónál megnézünk még valamit (Velden, vagy a Maria Wörth), ha nem, akkor egyenesen a szállásra (Ossiach-i tó).

2. nap. Felvonózás a Gerlitzen-hegyre, a terv az, hogy csak az első szintig megyünk felvonóval, a 2. szintre gyalog (túrázás miatt). Délután lustálkodás a tó környékén, esetleg hajókázással.

3. nap: Millstadt-i tó, Malta, Mallnitz

4. nap: Villach, Klagenfurt, Wörthi-tó, Landskroni vár

5. nap: indulás haza, de előtte Ragga-szurdok, esetleg Hochosterwitz (vár) és aztán tényleg indulás haza (Bp környékére).

Törölt nick Creative Commons License 2013.06.29 0 0 10205

Na ez már igen! Írj hozzá kicsit valamit. Itt én sem jártam még, mik voltak a benyomások? Érdemes megnézni? Mennyi idöt érdemes rászánni? Sokan vannak? Van valami, ahova be lehet ülni egy kávéra? Vannak túrautvonalak?

A korlátos kép egy parkoló az útról?

A vízesés is ott van?

demjengi Creative Commons License 2013.06.29 0 0 10204

Malta-völgy készül. Pár fotó

Előzmény: uhu20 (10201)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.29 0 0 10203

Mivel vettem volna el e kedvét? Arra szerettem volna ösztönözni, hogy képeket, élményeket, benyomásokat osszon meg velünk, mert számomra ezek a videók nem sokat mondanak.

Előzmény: 123bobo (10196)
demjengi Creative Commons License 2013.06.29 0 0 10202

Sajnos estére nem leszek kész a következővel. :-(

Előzmény: uhu20 (10201)
uhu20 Creative Commons License 2013.06.29 0 0 10201

Mi holnap indulunk, szóval ne fogd vissza magad, hagy szakirodalmazzak...:))

Előzmény: demjengi (10198)
Veszpremi Creative Commons License 2013.06.29 0 0 10200

Jöhet a többi link, ha van még, mi is bejártuk ezeket a környékeket most már jó pár éve, de jó újra látni :)

Előzmény: demjengi (10184)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2013.06.29 0 0 10199

Nagyon jól teszed, előre is köszi.

Előzmény: demjengi (10198)
demjengi Creative Commons License 2013.06.29 0 0 10198

Ok, felrakom ahogy készülnek. Nem akartam vitát provokálni. És teljesen igaz, van akinek tetszik, van akinek nem. Mindennel így van az életben. Annak rakom fel, aki keresi a programokat, mert elöszőr megy Karintiába.

jazzcool1,2 Creative Commons License 2013.06.29 0 0 10197

remek kedvcsinalok, koszi! 

Előzmény: demjengi (10184)
123bobo Creative Commons License 2013.06.29 0 0 10196

Neked mesteri érzéked van ahhoz,hogy elvegyed a kedvét egy fórumozó társadnak attól,hogy megossza velünk az élményeit.

Bölcsebb lett volna ha magadban tartod a véleményed!

Előzmény: Törölt nick (10189)
aliva Creative Commons License 2013.06.28 0 0 10195

Nekem tetszik peldaul. Tedd fel, legyszi. Akit nem erdekel, nem nezi meg es kesz!

Előzmény: demjengi (10190)
BonLaci Creative Commons License 2013.06.28 0 0 10194

Előzmény: Törölt nick (10193)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.28 0 0 10193
Pontosan. De mások nevében nem nyilatkozhatok...
Előzmény: BonLaci (10191)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.28 0 0 10192
Dehogy nem. Én csak saját nevemben mondtam. Sokan szeretik a videókat...
Előzmény: demjengi (10190)
BonLaci Creative Commons License 2013.06.28 0 0 10191

"Kár hogy nem fotóid vannak, az ilyesfajta videókat nagyon nem szeretem. Néha egyik másikba belenézek, de talán még egyet sem néztem végig soha."

De lehet, hogy másik emberke szereti nézegetni...

demjengi Creative Commons License 2013.06.28 0 0 10190

Akkor nem rakom fel öket.

Törölt nick Creative Commons License 2013.06.28 0 0 10189
Kár hogy nem fotóid vannak, az ilyesfajta videókat nagyon nem szeretem. Néha egyik másikba belenézek, de talán még egyet sem néztem végig soha.
Előzmény: demjengi (10185)
123bobo Creative Commons License 2013.06.28 0 0 10188

Elküldtem az e-mailt.

Előzmény: demjengi (10187)
demjengi Creative Commons License 2013.06.28 0 0 10187

Légy szí írjál email-ben, mindenre válaszolok.

Előzmény: 123bobo (10186)
123bobo Creative Commons License 2013.06.28 0 0 10186

Kedeves demjengi!

A szállásotokról egy pár szóban írjál légyszíves.

Mi is ide megyünk juli 7-től.

Üdv:123bobo

Előzmény: demjengi (10157)
demjengi Creative Commons License 2013.06.28 0 0 10185

Elnézést, hogy egy kicsit túltengek a fórumon.

demjengi Creative Commons License 2013.06.28 0 0 10184

Egy egész napot terveztem Ossiacher See-hez, mert több látnivaló is érdekelt minket a tó körül, ami kártyával megnézhető.

Majmok szabadon, Kanzelbahn-nal felmenni a Gerlitzen hegyre, és hajózás a tavon. Még egy madár show is lehetett volna a Landskron vár-ban, de Werfen-ben már láttunk ilyet.

Élvezzétek Ossiacher See-t, ahogy mi is tettük:

demjengi Creative Commons License 2013.06.26 0 0 10183

Raggaschlucht közel van. Ki ne hagyjátok.

Előzmény: tomcat#01 (10182)
tomcat#01 Creative Commons License 2013.06.26 0 0 10182

Hopp! Köszönöm ez kapóra jött. Júli végén megyünk a környékre és esélyes hogy ide is felmegyünk, bár még nincs eldöntve-

Mindenesetre a hely nagyon szép és a videó is jó lett! :-)

Előzmény: demjengi (10177)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.26 0 0 10181

Dehogy kell áram, vagy ha igen, akkor keressetek szobát egy Bauernhofban.

Előzmény: Moncsika12345 (10180)
Moncsika12345 Creative Commons License 2013.06.26 0 0 10180

Köszönöm, megerősítettél. Mindenféle ruhát kell vinni.

De szépek ezek a kis hütte-k, mint e mesében, csak alig találni 2 személyeset, illetve ha van, akkor áram nélkül. 1 hétig csak kellene áramellátás, ki tudja, telefon lemerül, vagy bármi miatt.

Előzmény: Törölt nick (10179)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.26 0 0 10179

Karintia és Stájerország a naposabb tartományok közé tartozik, agusztus meg a napos, meleg hónapok közé. De garancia nincs a jó idöre, itt változékony az idö mindig, különösen az elmúlt két évtizedben...

De ahogy itt mondják, nincs rossz idö, csak nem megfelelö ruházat.

Előzmény: Moncsika12345 (10178)
Moncsika12345 Creative Commons License 2013.06.26 0 0 10178

Kedves Nachtstern!

Évekkel ezelőtt is láttam már a beírásaidat. Még csak egyszer voltam Ausztriában kisgyerekként és most szeretnénk a párommal Karintiába elutazni.

Keresgéltem a neten nyári időjárásra vonatkozó adatokat, de alig-alig találtam, max. annyi info-t, hogy augusztusban 22 fok körüli az átlaghő.

Augusztus utolsó hetében mennénk. Valóban igaz az, hogy lehet akár kánikula is, de hideg is? Lehet napsütötte száraz idő, de szakadó eső is.

Mi jellemző erre a területre? köszi

demjengi Creative Commons License 2013.06.25 0 0 10177

Reisseck Funicular/Mölltal valley

Sajnos az alsó víztározóban munkálatok folytak. A felsőben többen mondták, hogy van jeges víz, de oda már nem mertünk felmenni, mert féltünk, hogy lemaradunk a a kisvonatról. Így a várt 'tavak' látványa elmaradt, de a hó és a hegyek kárpotoltak minket mindenért.

demjengi Creative Commons License 2013.06.25 0 0 10176

aliva Creative Commons License 2013.06.25 0 0 10175

Aranyos! :)

Előzmény: demjengi (10173)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.25 0 0 10174
Itt ilyen tavak vannak :-) A Balatonon jobban szeretek horgászni :-)
Előzmény: demjengi (10172)
demjengi Creative Commons License 2013.06.24 0 0 10173

Az első filmem Karintiáról, nem útifilm...  és lehet, hogy egy kicsit személyes, de bemutatom hogy tofózik a férjem...

http://www.youtube.com/watch?v=C5j6bmA4nvo

demjengi Creative Commons License 2013.06.24 0 0 10172

Jó Neked, hogy ilyen helyen pecázol.

Előzmény: Törölt nick (10170)
demjengi Creative Commons License 2013.06.24 0 0 10171

Haza érkeztünk, sajnos.

Az utolsó napon nem mertünk nekivágni a Villach-i panoráma útnak, mert a kocsink kifáradt a Malta völgyi duzzasztógát teljesítésében.  Akkor megveregettük, hogy milyen ügyes volt, de nem akartunk totál lerobbani Ausztriában.

Így felmentünk a szállásunknál (Bad KleinKircheim)  lévő Kaiserber felvonóval. Csodálatos élmény volt felülről nézni azt a sok-sok hegyet. Lélegzet elállító élmény.  Akkor határoztuk el, hogy ide vissszajövünk, de csak kirándulunk hegyen-völgyen át.  Mindig erre vágytam, én igazán ezt szeretem. Fiatal koromban sokat kirándultam a Tátrában, itt meg azt láttam, hogy a korombeliek jönnek mennek ezeken a kiránduló útvonalakon. Biztosan meg tudjuk csinálni... Szerencsém van a férjemmel, ő is ezt szeretné, hiába fáj a lábunk itt, meg ott.

Más tervezést igényel. Utána kell nézzek a számunkra teljesíthető turáknak, és annak, hogy a fenébe jutok vissza a kezdő állomáshoz tömegközlekedéssel. De mire jó a NET???  Mindenre. :-)

Mituán kisétáltuk magunkat még elmentünk Spittal-ba és felmentünk a Goldeck Berckbahnen levonóval. Itt is gyönyörködtük a hegyekben, de biztos vagyok hogy ezek a hegyi utak, nem a mi kategoriánk....

A lényeg, hogy vissza szeretnék menni:  kirándulni...

Filmeket készítek, akit érdekel megnézni, abban bízom hogy segítem vele azokat, akik még nem jártak itt, és tervezgetik, mit kellene megnézni.

Törölt nick Creative Commons License 2013.06.24 0 0 10170

Tegnap pecáztunk :-)

demjengi Creative Commons License 2013.06.22 0 0 10169

Ausztria csodálatos természeti jelenség. Amiért mi szeretjük, hogy még az ilyen rozzantak mint mi is feljutunk eszméletlen magasságokba, annyira kiépített minden, hogy szinte bárki a kisgyerektől az öregekig végig járhatnak egy szurdokot... stb.

Mai élményünk:
- Villach, mert útba esett, és mert utunk elején derült ki, hogy az egyik felmenőnk innen származik.
- Maria Wörth, kicsit módosítva útba esett, és szerettük volna látni.
- Tscheppaschlucht, mert nincs szebb, mint egy izgalmas gyönyörű szurdok.

Tscheppaschlucht nagyon élményt dúsra sikerült, mert hatalmas és egész sokáig tartó zuhét kaptunk. Nagyszerű esőkabátjaink persze a kocsiban vártak minket. Szerencsénkre éppen egy fából és faháncsból eszkábált menedékhely bemutatónál kapott el minket, így többed magunkkal ki is próbálhattuk, mennyire volt ez régen tökéletes. Tökéletes nem volt, így egy idő után a nemzetközi csapat nekiindult esőben folytatni az útját.

Férjem többet nem vette elő a fényképező gépét, de én azért megpróbáltam amit lehetett filmezni. Ezért most egy kis felvételt adok közre ebből fénykép helyett.

Eddig szinte teljesítettük amit terveztünk, de a holnapi program módosításra szorul. Kímélve a kocsinkat és a lábunkat. Sajnos ez van.

Tscheppaschlucht (részlet)

Léna007 Creative Commons License 2013.06.22 0 0 10168

Nagyon szívesen. Mostanában nem olvasom rendszeresen a topikot, csak néha-néha nézem vissza az utolsó oldalt, de ha tudok, mindig szívesen segítek.

Előzmény: demjengi (10167)
demjengi Creative Commons License 2013.06.22 0 0 10167

Biztos voltam benne, hogy a topic-ban lakók, meg tudják mondani, mi ez a felírat, de nem gondoltam, hogy ennyire részletes magyarázatot kapok. Nagyon köszönöm, mindig meghatódom, ha valaki ennyire mélyen ismer egy területet. Köszönöm.

Léna007 Creative Commons License 2013.06.22 0 0 10166

:-) mindkettő :-)

Január 6. a három szent király ünnepe Németországban, hivatalos ünnep- és munkaszüneti nap. A három szent király napját Németországban különösen erősen ünneplik, mert 1164-ben hozták vissza Milánóból Kölnbe a három bölcs földi maradványait.
A hagyomány szerint (mely a középkorban alakult ki) gyerekek látogatják végig a házakat és vízkereszti dalokat énekelve a királyok évszámait és neveit festik krétával a házak ajtajainak felső keretére: 20+C+M+B+04. A betűket pedig így kell értelmezni: "Christus Mansionem Benedicat" - "Krisztus, áldd meg a házat".
A magyar wikipedia így ír erről:"A bibliai napkeleti bölcsek a csillag vezetésével keletről Betlehembe érkeztek, hogy hódoljanak Jézusnak, a zsidók új királyának. Szokás őket három királyoknak is nevezni, ám a Biblia nem nevezi őket királyoknak, és nem beszél arról sem, hogy hárman volnának. A Biblia szóhasználata alapján helyesebb a napkeleti bölcsek elnevezés. A keresztény hagyomány névvel is illeti őket, magyar nevük: Gáspár, Menyhért és Boldizsár. Németországban „a három szent király“. A köznyelv királyoknak is nevezi a bölcseket, ennek azonban Máténál nincs irodalmi alapja. Ezt az értelmezést támogatja azonban az Ószövetség két helye, melyeket a Napkeleti bölcsekkel összefüggésben értelmeznek.
Január 6-át, az ún. Urunk megjelenésének ünnepét (magyar kifejezéssel élve: Vízkereszt napját) Németországban, Ausztriában és Svájcban a Három királyok ünnepének (Dreikönigsfest) is nevezik. Néhány német tartományban ez a nap munkaszüneti nap is.
Szokás ilyenkor házat, lakást is megáldani. Ekkor kerül fel az ajtófélfára az alábbi felirat, mely az adott évszámot és az áldás tényét tartalmazza:
20 + C + M + B + 06
A három betű a Christus mansionem benedicat! (Krisztus áldja meg a hajlékot!) imádságnak a rövidítése. De beleláthatók a három királyok neveinek kezdőbetűi is, különösen akkor, ha nem a magyar nevekben gondolkodunk.
A bölcsek nevei:- angolul: Caspar, Melchior, Balthazar, - franciául: Gaspard (vagy Gaspar), Melchior, Balthazar (vagy Balthasar), - németül: Caspar, Melchior, Balthasar, - olaszul: Gaspare, Melchiorre, Baldassarre, - spanyolul: Gaspar, Melchor, Baltasar."

Előzmény: Törölt nick (10165)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.22 0 0 10165

Akkor most a három királyok nevének kezdöbetüi vagy amit a Wiki ír?

Előzmény: Léna007 (10164)
Léna007 Creative Commons License 2013.06.22 0 0 10164

A betűket így kell értelmezni (forrás: wikipedia): "Christus Mansionem Benedicat" - "Krisztus, áldd meg a házat".

Előzmény: Törölt nick (10162)
Léna007 Creative Commons License 2013.06.22 0 0 10163

Itt írok erről bővebben a "három királyok" címszó alatt. Nálunk, Bajorországban az emberek külön egy fekete csíkot (ami olyan anyagból van, mint a suliban a táblák felülete) ragasztanak fel az ajtófélfára, és minden évben erre írják ezeket a "kódokat" fehér iskolai krétával.

Előzmény: demjengi (10158)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.22 0 0 10162

A három betü a három király:

C: Caspar
M: Melchior
B: Balthasar

A dátum meg érthetö.

Előzmény: demjengi (10161)
demjengi Creative Commons License 2013.06.22 0 0 10161

Köszönöm.

Előzmény: Törölt nick (10160)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.22 0 0 10160
A dátum. Az enyémen is van. Azt jelenti, hogy a ház meg van szentelve.
Előzmény: demjengi (10158)
demjengi Creative Commons License 2013.06.21 0 0 10159

Mai porgramunk a Malta völgy volt. Nagy élmény volt, csoda szépek a hegyek vízesések.

demjengi Creative Commons License 2013.06.21 0 0 10158

Valaki tudja mit jelent ez a felírás az ajtókon?

demjengi Creative Commons License 2013.06.21 0 0 10157

Nekünk tökéletes. Kérdezz email-ben.

Előzmény: 123bobo (10156)
123bobo Creative Commons License 2013.06.21 0 0 10156

Milyen a szállás?Mi juli elején megyünk erre a szállásra.

Előzmény: demjengi (10155)
demjengi Creative Commons License 2013.06.21 0 0 10155

Itt lakunk. Akcióztak a bonuszbrigad-on: 25ezer ft 2 fő/2éjszaka, reggelivel, karintia kártyával. Mi vettünk 3 ilyen bónuszt.  A sok látnivalóra eddig semmit nem fizettünk.  http://www.badski.eu/index.php

Előzmény: 123bobo (10151)
demjengi Creative Commons License 2013.06.21 0 0 10154

Számold ki, hogy mit akarsz abból megnézni amit a kártya biztosít. Azonnal kiderül, hogy jó-e Neked vagy nem.

Előzmény: uhu20 (10152)
demjengi Creative Commons License 2013.06.21 0 0 10153

A Ossiacher See tavon hajókáztunk. A hajó cikcakban körbe megy a tavon. Sok helyen megáll. Mi Annenheim-nél szálltunk fel, mert a felvonó is innen indul fel a hegyre.

A Karintia kártyát kaptuk a szállással, és eddig semmiért nem fizettünk semmit, ami nagyon nagy dolog. Ha hazamegyek ki fogom számolni, hogy ezzel együtt mennyi volt a szállás. ( le akarom vonni belőle a sok megspórolt belépőt)

Én már otthon végignéztem, hol használható a kártya, és erre terveztem a programot. Rengeteg mindenhez ingyenes belépést ad, csak választani kell. Ha ezek alapján tervezed az utad, biztosan megéri megvenni. De ha csak pár dologra használod akkor nem tudom.

A net-en nézd meg mire használható a kártya. Ott megtalálhatod a felvonókat is, térképpel együtt.

Előzmény: uhu20 (10150)
uhu20 Creative Commons License 2013.06.21 0 0 10152

Ehhez csatlakozva: tényleg megéri? Mert a 35 eurót elég dokáig tart leturistáskodni.

Előzmény: 123bobo (10151)
123bobo Creative Commons License 2013.06.21 0 0 10151

A szállásotok hol van? Karintia kártyát kiváltottátok?

Előzmény: demjengi (10149)
uhu20 Creative Commons License 2013.06.21 0 0 10150

Hali,

A hajókázás honnan hova történt, kb mennyiért?

Én is ott leszek kb egy hét múlva, ezért is érdekel.... Más: látom, kajakot lehet bérelni. Olyan túrakenukat, amivel a Tiszán szoktak menni, nem láttál?

A hegyre honnan mentetek fel?

Előzmény: demjengi (10149)
demjengi Creative Commons License 2013.06.21 0 0 10149

Pár fotó a tegnapi naphoz.

Zsefe Creative Commons License 2013.06.20 0 0 10148

Gondolom.

http://www.pyramidenkogel.info/   oldal szerint tegnap 19. én volt a megnyitó és mától nyitva van.

Előzmény: demjengi (10146)
demjengi Creative Commons License 2013.06.20 0 0 10147

Nagyon meleg van Karintiában. 2000 m magas körül az elviselhető.

Mai programunk az  Ossiacher See tó körül zajlott.

- Monkey Mountain
- Gerlitzen Panorama-Kanzelbahn-nal felmentünk a csúcsig. Remek volt az időjárás, a pára miatt viszont túl jól nem lehetett fotózni.
- hajókázás

Filmek majd otthon készülnek.

demjengi Creative Commons License 2013.06.20 0 0 10146

Megnyitották vagy nem?

Előzmény: Zsefe (10145)
Zsefe Creative Commons License 2013.06.20 0 0 10145
jazzcool1,2 Creative Commons License 2013.06.20 0 0 10144
Termeszetesen ket embernek 50 eur. Pld itt http://www.gaestehaus-olipic.at/
Csodas kertje van, pici medence is, autoval kozel van minden, vagy bringaval is.
Előzmény: jazzcool1,2 (10143)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2013.06.20 0 0 10143
Nyugi, rengeteg szállás van, sokat jartam arrafelé, bringával is. Napi 50 euroert reggelivel szep helyeken lehet lakni.
Előzmény: uhu20 (10124)
Berg&Tal Creative Commons License 2013.06.19 0 0 10142

Inggomb mégha kicsi is megteszi...gomblyukat egy-két öltéssel kisebbre veszed....már én is jártam hasonlóan, innen az ötlet.

Előzmény: demjengi (10141)
demjengi Creative Commons License 2013.06.19 0 0 10141

Tű, cérna, olló van. Rögtön végignéztem nem tudnék-e a férjem ingjéről lelopni egy gombot... (egyet hozott, ő se tudja miért) de túl kicsi..  Az ágyneműt is megvizsgáltam, de egy sincs rajta. Milyen okosak. Biztos itt is van valami kézi munka bolt, de sajnálom az időt erre. Majd újfent megzavarom fiatal recepciósunkat, ( aki egyébként a legegyszerübb kérdésünkre sem tudott eddig válaszolni, kitérve azzal, hogy ő csak besegít) hogy nem tud-e szerezni nekem egy egyszerü közepes nagyságú gombot. Nagyon kiváncsi vagyok milyen arccal fogadja majd ezt a kérést.

Előzmény: Berg&Tal (10139)
Berg&Tal Creative Commons License 2013.06.19 0 0 10140

Biztosan...hiszen már sokszor csodáltuk a technikájukat, a szervezettséget...pl. Glockneren a hó eltakarítást sec-perc megcsinálták.

Előzmény: Törölt nick (10137)
Berg&Tal Creative Commons License 2013.06.19 0 0 10139

Köszi a videót...jó volt újra látni. További jó nyaralást és sok szép élményt kívánunk Nektek ! Mivel nem most megyünk, gombot nem tudok vinni, ötletnek: egy inggomb ? Tű, cérna van?

Előzmény: demjengi (10135)
demjengi Creative Commons License 2013.06.19 0 0 10138

Pontosan amíg maradunk. Ha hiszed ha nem, amikor mi megyünk, mindenhol kitőr a kánikula, mégha kora tavasz is van. Ki kellene próbálni télen menni... Nem hiszem hogy Ti sielők örülnétek persze.

Előzmény: Törölt nick (10136)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.19 0 0 10137

Megcsinálják,. nyoma sem marad....

Előzmény: demjengi (10135)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.19 0 0 10136

Mi is, de most éppen nyár van, legalábbis hétvégéig :-)

Előzmény: demjengi (10132)
demjengi Creative Commons License 2013.06.19 0 0 10135

Tényleg szörnyű. Nagyon szép hely.

http://www.youtube.com/watch?v=pHbqTeOZtf0

Előzmény: Berg&Tal (10134)
Berg&Tal Creative Commons License 2013.06.19 0 0 10134

http://www.im-salzkammergut.at/aktuelles/18-06-2013-murenabgang-in-hallstatt/

Sajnálom nagyon.....kétszer láttuk, csodaszép ....s még szeretnénk látni minden zeg-zugát.

demjengi Creative Commons License 2013.06.19 0 0 10133

Küldtök egy gombot? Leszakast a nadrágomról az fém vacak. :-(

Nem panaszként (mert azért is jól érezzük magunkat), de az első nap besza....t a gps-ünk, így a navigálásom nem midig volt tökéletes... Ott hagytuk a kocsit a klam-nal bekapcsolt lámpával...   Mindenki nagyon segítő kész volt. Megsajnáltak egy fehér hajú nőt, aki a kocsit próbálja toszogatni.  :-)

demjengi Creative Commons License 2013.06.19 0 0 10132

Túl jó... A hüvösebbet kedveljük- :-)

Előzmény: Törölt nick (10131)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.19 0 0 10131

Kifogtátok a jó idöt :-)

Előzmény: demjengi (10130)
demjengi Creative Commons License 2013.06.19 0 0 10130

Mai első napunk programja:

Ragga-szurdok, Flattach
Reisseck hegyi vasút, Kolbnitz

demjengi Creative Commons License 2013.06.18 0 0 10129

Üdvözlet Bad Kleinkirchheim-ből. Beköltöztünk a szállásra.....

tomcat#01 Creative Commons License 2013.06.17 0 0 10128

Én viszont minden évben úgy megyek, hogy előre lefixálok mindent. Vagy a neten tallózok szabadon, vagy (utóbbi években) a booking.com-on. Idén Mallnitzban foglaltam szállást €80/éj/3 fő áron, reggelivel. A 100 az szerintem is sok.

Veszpremi Creative Commons License 2013.06.17 0 0 10127

Volt egy halvány sejtésem. Én nem fogadnám el, az tuti, nagyon sok, előidényben meg főleg. És a magyarokat meg kint is móresre kell tanítani, tényleg, mit képzelnek?! Egyébként félpanzió? Mert úgy még talán-talán, de nem ismerem a konkrét szállodát, azt is kéne pontosabban.

Előzmény: uhu20 (10126)
uhu20 Creative Commons License 2013.06.17 0 0 10126

Nah pont ők adták a 100-as ajánlatot...:)

Előzmény: Veszpremi (10125)
Veszpremi Creative Commons License 2013.06.17 0 0 10125

Július elején rengeteg szabad szállás van, kereshetsz kint is nyugodtan. Én meg mindig előre szoktam foglalni :)

Ez egy magyarok által üzemeltetett dolog, hátha! :)

http://www.jaegerhotel.at/menu/home/455

uhu20 Creative Commons License 2013.06.17 0 0 10124

Jah, én is sokallom. Azért stresszelek egyébként, mert én ilyet még sose csináltam, hogy előre fixálom a szállást. Eddig bárhova indultunk, mindig menetközben választgattunk 1-1 szállást, ameddig épp eljutottunk.

Kicsit későn is kezdtem el szervezni, július elején lenne az út.

Veszpremi Creative Commons License 2013.06.17 0 0 10123

Sok! Mutatom, mi hol szálltunk meg Villachban:

http://www.tiscover.com/at/accommodations/warmbad-apartments

Kertvárosi részen van. 10 perc gyaloglás egy parkon keresztül a központba, korszerű apartman, kajálni meg a városban lehet sokfelé.

Dobratsch-ra valóban fel lehet sétálni :) Nyáron szednek lóvét, 15 ojró egy kocsira, ha fel akartok menni és onnan sétálni (lentről elég vaskos séta, azt megmondom). Kocsival meg-meg lehet állni és nézegetni, mászkálni útközben is.

Előzmény: uhu20 (10120)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.17 0 0 10122
Sok. Én ennyit szállásra nem adnék ki.
Előzmény: uhu20 (10120)
uhu20 Creative Commons License 2013.06.17 0 0 10121

Vazz...ide sétáljak fel? :D

http://www.villacher-alpenstrasse.at/en/der-dobratsch/

Gondolom, van ösvény a másik oldalon, kösz a tippet, lehet, hogy kipróbáljuk.

Előzmény: Veszpremi (10119)
uhu20 Creative Commons License 2013.06.17 0 0 10120

Üdv itt is....:)

Szállásra 100 euró/2 fő/ éj az rális szerinted egy afféle családi szállodában?

Előzmény: Veszpremi (10119)
Veszpremi Creative Commons License 2013.06.16 0 0 10119

Túrázásra a Dobratsch-ot javaslom, Villach-tól nincs messze. Mi tavaly egy hosszú hétvégét töltöttünk Villachban tavasszal, kellemes volt nagyon.

Előzmény: uhu20 (10115)
uhu20 Creative Commons License 2013.06.16 0 0 10118

Kösz! Látszott az első linken is egyébként.

Thal kisváros (falu), szeretem az ilyet (könnyű bejárni, viszonylag rövid idő alatt, bár a Swarci-dolog miatt biztos sok turista lesz). Még az is lehet, hogy itt kéne szállás és akkor innen reggel továbbindulva már beleférne 1-2 program is, amíg elérnénk a karintai szállást.

Előzmény: DÖNCI09 (10117)
DÖNCI09 Creative Commons License 2013.06.16 0 0 10117

lehet, hogy igy jobban látszik, hogy mire gondoltam

Előzmény: DÖNCI09 (10116)
DÖNCI09 Creative Commons License 2013.06.16 0 0 10116
Előzmény: uhu20 (10115)
uhu20 Creative Commons License 2013.06.16 0 0 10115

Üdv a topiklakóknak,

Kisebb karintiai kiruccanást tervezünk. Először a wörthi tavat néztem ki, de elég horribilis árakat láttam, így most az Ossiachi tó környékét vizslatom. A terv az, hogy pár éjszakát töltenénk el itt és innen csillagtúraszerűen 1 nap városnézés (Villach, Klagenfurt, esetleg érdemes-e mást is?), 1 nap lustálkodás a tópartom és beiktatnánk még 1 vagy 2 amolyan félnapos gyalogtúrát is. Ez utóbbival kapcsolatan van valakinek javaslata? Nem mászni akarunk, csak amúgy ballagni pár órát, mint afféle Kékes-túrán.

Persze más tó is számításba jöhet.

Oda-vagy visszafelé megállnánk Graz környékén. Benéznék Thalba (Swarci, ugye).

Még morfondírozom, hogy odafelé egyhuzamban menjünk, vagy beiktassunk egy stájer szállást.

Törölt nick Creative Commons License 2013.06.15 0 0 10114

Itt a nyár!!!

tonnni Creative Commons License 2013.06.14 0 0 10113

Szia!

Köszönöm a segítséget.

Előzmény: speedline (10099)
Berg&Tal Creative Commons License 2013.06.14 0 0 10112

És igaza van !!! Az első kettőt még én sem tudtam megunni,  a harmadikkal pedig remélem nyáron bővül a kör.

Előzmény: bokor.istvan (10110)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.14 0 0 10111

A buszok kapcsán írtam. A buszos körutak ott álnak meg, ahol a legtöbb pénzt kapják (pl a vendéglátósoktól).

Ezért nem feltétlen mérvadó, hogy hol van sok belölük.

Itt a lekhelyemen nagyon sok, szenzációsan szép és érdekes helyet találtam, amit az utikönyvek sem említenek és táblák is csak alig-alig jelzik. Nincs belépö, nincs éttrem a közelbe vagy Hotel, így nincs aki fizessen a népszerüsítésükért (szerencsére :-)

Előzmény: bokor.istvan (10110)
bokor.istvan Creative Commons License 2013.06.14 0 0 10110

Engem nem visznek, én beülök a Bogárba és megyek...

Mindenért amit láttam enyém a felelősség... :-)

Na puff neki, aszonygyajazasszony augusztusban menjünk Salzburg -Halstatt - Hochalpenstrasse...

Előzmény: Törölt nick (10109)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.14 0 0 10109

A turisták többsége oda megy, ahova viszik öket. A környéken rengeteg olyan attrakció van, ami vonzza az embereket és tömeg van, ebböl nem lehet kiindulni. Nem is az a baj, hogy a Kehlensteinhaus népszerü hely, hisz okkal az.

Nekem csak az volt furcsa, hogy valamiért a Magyaroknak olyan ez mint egy zarándokhely...Nem egy a listán amit látni kell, hanem A Hely amit látni kell....

Pedig ha valakit érdekel a történelem, mint az elöbb linkeltem is, számtalan sokkal jobb hely is van ahol érdemes lenne szétnézni! Ezek mind olyan múzeumok, amik nálam is szerepelnek a még egyszer megnézem listámon.

Föleg a Kieli tengeralattjáró múzeum. Azt egyszer szeretném látni!

Előzmény: bokor.istvan (10105)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.14 0 0 10108

És így már rendjén is van. Ha valaki úgy írja, hogy volt már sokszor Salzburgban, sokmindent látott már és érdemes e a safészekhez felmenni, akkor azt mondom igen, a kilátás miatt mindenképpen!

De nekem többnyire az jött le, hogy a Salzburgot és környékét már sokan kötik ehez a helyhez...

Előzmény: aliva (10104)
bokor.istvan Creative Commons License 2013.06.14 0 0 10107

Jó annak aki többször mehet, én sajna csak egyszer voltam, és próbáltam egy logikus láncra felfűzni a látnivalókat..

Előzmény: aliva (10104)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.14 0 0 10106
bokor.istvan Creative Commons License 2013.06.14 0 0 10105

Ha ez így van ahogy mondod, ugysem lehet ellene tenni, el kell viselni az emberek értékítéletét erről a helyről.

Én is szívesebben végigegerésznék mégegyszer a Hochalpenstrassén, minthogy felmenjek a Sasfészekbe. Ahol nagyon szép volt a táj, és külön lehet örülni ha nincs egy felhő sem. Nagyon tetszettek pl a havasi csókák.

Halstatt is pazarabb élmény nem tagadom, és még sorolhatnám pl a hajózást a Königseen, - de ha nem megyek fel oda, most hiányozna az élmény. 

Valami miatt mégis mennek az emberek, az a hatalmas autóbuszparkoló önmagáért beszél.

De befejezem nem offolok tovább.

Előzmény: Törölt nick (10103)
aliva Creative Commons License 2013.06.14 0 0 10104

Öröm olyan vitát olvasni, amelyben mindkét félnek igaza van, és amelyből tanulni lehet! Mindkét érveléssel egyet tudok érteni, de annyiban Nachtstern mellett állok, hogy bár életemben többször jártam már Salzburg környékén, a Sasfészek még soha nem vonzott annyira, hogy más látnivaló elé helyezzem. Remélem, leszünk még annyit arrafelé, hogy akár ez is sorra kerülhet.

Előzmény: Törölt nick (10103)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.14 0 0 10103

Ez így szép és jó. Ha belebotlok valami történelmi emlékbe, én is megnézem. Nincs ezzel bajom, de hogy Salzburgnak olyan legyen a Kehlenhaus, mint Párizsnak az Eiffel-torony, vagy Velencének a Sóhajok hídja???

Előzmény: bokor.istvan (10102)
bokor.istvan Creative Commons License 2013.06.14 0 0 10102

Egy valódi osztrákot ismerek, aki 80 év körüli.

Annyit mondott erről, hogy az osztrákok szégyenlik a múlt ezen részét. Valószínűleg a németeket is így "nevelték" hogy szégyenletes amit tettek és töröljék ki a memóriájukat.

Itt nálunk talán másképp történt, az orosz nyomás miatt. Talán nem kellett volna annyi háborus filmet vetiteni folyamatosan.

Végülis hiába tüntettek el minden ráutaló nyomot, ez mégiscsak egy olyan hely ahol az az ember előfordult. 

A szülőháza is áll, de pl az engem egyáltalán nem érdekel. Bár nagyon le akarták bontani egy időben.

Ezt a helyet nem lehet azzal mérlegre tenni, hogy a másik csúcsról is ilyen szép a kilátás.

Egyébként ez az épület divatot teremtett, és még két nagyhatalmúnak is volt a kozelben hasonló házikója, de azokat felrobbantották, eltüntették.

Én békés ember vagyok,  és a volt háborúk is csak kicsit érdekelnek, de a dolomitokban muszáj bemenni az első világháborús temetőbe.

És elmélázni a csupa 18 éves halott sírja felett. Egy két kép van az északolasz mappában.

És annyira azért ismertek előttem az események, hogy megtorpanjak Alfred Yodl a wermaht vezetőjének a sírja előtt mikor egy pici szigeten véletlenül belebotlok, az hiszem a Fraueninselen. Kép a bajor mappában. Pláne, hogy utólag azt mondták akik elítélték, hogy hiba volt kivégezni.

Te inkább arra akarsz rábeszélni, hogy másszak fel egy hegyre és élvezzem azt ami elémtárul. Igazad is van.

De azon a szigeten Yodl sírja jött elém. Nem én kerestem meg. 

Előzmény: Törölt nick (10101)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.14 0 0 10101

Szerintem nem értettétek meg a lényeget.

Salzburg és környéke tele van csodálatos helyekkel. De tényleg! Simán van még annyi látnivaló, amit nem láttam, ami heteket töltene ki! Sok gyönyörü hegy és tó van a környéken, kastélyok, múzeumok, kiállítások vagy egyszerüen csak hangulatos kisvárosok.

Salzburghoz való közelsége miatt Berchtesgadenland is egy olyan környék, amit meleg szívvel ajánlok bárkinak.

Königsse a St. Bartholomä templommal, hajókázással, túrákkal simán egy nap. De ha már ott az ember, ajánlom a Höglwörtherseet, Hinterseet (innen voltam egyszer hegyitúrázni is a Blauehüttéhez), Abtsdorfer seet, Thumseet, Funtenseet, Almbachklamm és Wimbachklamm-ot, érdemes öket megnézni!

De vannak kellemes hegyek is, pl a Königsee melletti Jennerbahnnal érdemes felmenni, ha már a környéken van az ember.

A Kehlsteinhaus is egy olyan környék, amit érdemes megnézni. De korántsem a történelmi vonatkozása miatt, hisz pont ezt szerették volna elkerülni az üzemeltetöi. Oda azért érdemes menni mert szép. A történelmi múltra nem emlékeztet egy táblán kívül talán semmi.

Csak azért említettem meg a témát,mert nekem szemet szúrt, hogy a környéket, magát Salzburgot is minden magyar azonnal összeköti azzel a hellyel. Sok turistával beszélgettem már, de más nemzetek szülöttjei nem említik az elsök között amit látni kell. Ha meg is nézik, nem úgy van náluk, hogy két mondatban is biztosan benne van a Sasfészek.

Itt meg szinte minden magyar aki felbukkant az elmúlt évek alatt és a környékröl érdeklödött , kérdezett, annak biztosan benn szerepelt a kérdései, mondandója között.

Nekem ez feltünö.

Nem mondom, hogy nem szép, mert nagyon is. A képek magukért beszélnek, csodaszép a kilátás. De ha egyszer fel is megyek oda, abban nem az fog motiválni, hogy egykoron ott volt a sasfészek....

Akit a történelmi múlt érdekel (Akár a második világháború is) az sokkal több érdekességet láthat és olvashat a salzburgi fellegvár múzeumtermeiben!

Előzmény: bokor.istvan (10100)
bokor.istvan Creative Commons License 2013.06.14 0 0 10100

Kedves Nachtstern!

Én is voltam a Sasfészekben. Itteni ismeretségünk bátorít arra, hogy írjak.

Szerintem egy történelmi emlékhely, mint a Brandenburgi kapu, vagy a Reichstag.

Igaz az ember nem érti minek is épült, hiszen még egy hálószoba sem volt benne, és nagyon kevésszer tarózkodott ott az akinek épült.

Viszont egy presztizsépítkezés volt, gyönyörűen van összerakva, tizedmiliméteres pontossággal.

Van az emberi természetnek egy ilyen része, ezért bámuljuk meg Stonehenge-ét, amire lehetne mondani, hogy csak néhány kődarab szétszórva. Belelátunk dolgokat és élvezzük, hogy ott lehetünk ahol nem lehetnénk, ha az a hely még funkcionálna.

Amikor a Duna mentén haladtunk a Kaefer-rel, láttam egy táblát, Mauthausen 6 km. Odakanyarodtunk és megnéztük.

Az ember bizonyos dolgokat megpróbál megtartani, az emlékezet miatt. Ezért vannak hagyományőrzők pl. Persze sokan azt is gyermekded dolognak tartják.

Jellemző minderre az a történet ami arról szól, hogy a debreceni cívis azzal dicsekszik, hogy a családja birtokában van Kossuth Lajos bicskája. Igaz egyszer 40 évvel ezelőtt eltörött a pengéje, és ki kellett cserélni, aztán a fanyele is megrepedt és újat faragtak hozzá, de még mindig a Kossuth Lajos bicskája.

Itt van pár kép a sasfészekről (is).

Ajánlom Neked az off Tatai Patarát. és az off 1849 04 04 mappát is.

http://www.flickr.com/photos/bokoristvan/sets/

És ha már Kossuth, hadd mutassam meg Neked az elefántcsont sakkkészletét, módomban volt lefényképezni. :-)

http://www.flickr.com/photos/bokoristvan/8011310545/in/set-72157621714998177

Előzmény: Törölt nick (10095)
speedline Creative Commons License 2013.06.13 0 0 10099

Szia!

Azért egy Wien - Sankt Pölten - Wels és egy Wien - Graz útirány között elég jeletős a különbség.

Ha mindenképp egy ilyen háromszöget - négyszöget akartok bejárni, akkor inkább menjetek el egészen a tavakig (Salzkammergut pl. Gmunden, Traunsee, Attersee, Bad Ichl stb. St. Wolfgang stb. stb. stb.) ezzel nagyon nem tudtok melléfogni és kilométerben is kb. ott lesztek mintha Bécs és St. Pölten vagy Wels után elindultok délre pl. Graz felé.

Ha Bécs és Sankt Pölten akkor a kötelező programként inkább a Wachau legyen az úticél és érdemes megnézni Klosterneuburgot, Krems-et Dürnsteint, Melk-et stb. Ez mondjuk egy - két nap alatt egészen jól letudható, csak így az árvíz után kérdéses, hogy mi lehet még ott??!

Ha Graz akor érdemes a Eisenstadt felé megnézni 'Ausztria napos oldalát" majd kalandozni Semmering - Mariazell felé a hegyekben vagy lemenni Aspang, Hartberg, Pöllau felé és úgy elérni Graz-ot.  

Szerintem.

Ismerve ezeket a régiókat én elsőre inkább a tavakhoz mennék.

Előzmény: tonnni (10098)
tonnni Creative Commons License 2013.06.13 0 0 10098

Sziasztok!

Viszaolvastam jó pár oldalt, és hát jól összezavarodtam, mert nagyon sok szép hely van de nem nagyon tudom mi hol található. A legtöbb vidék amiről itt olvastam az nyugat Ausztria, mivel mi kelet Magyarországiak vagyunk, ezért az egy kicsit most messze van.

Arra szeretnélek kérni titeket írjátok meg , hogy WIEN - GRAZ - WELS - St Pölten közötti részen mik azok a szép helyek amiket éremes megnézni és el lehet ott tölteni pár napot..

Előre is köszönöm..

p0809 Creative Commons License 2013.06.13 0 0 10097

Ezzel én is pontosan így vagyok!

Előzmény: tomcat#01 (10096)
tomcat#01 Creative Commons License 2013.06.12 0 0 10096

Aztamindenit!!! Ezen most meglepődtem. Én 2 éve voltam azt hiszem fent (vagy 3???) Nagyon tetszett a dolog. Eleinte nem értettem a miértet, de ahogy kivettem a szövegből a 60-as években épült?? Mindenesetre kár érte és örülök hogy anno fent lehettem :-)

Előzmény: p0809 (10092)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.12 0 0 10095

Tudom. A magyarok körében különösen ismert a sasfészek. Ezért is hoztam fel a témát, hogy vajon miért van ez? Szánt szándékkel nincs ott semmi, hogy ne legyen zarándokhely...

Előzmény: Dubrovnik01 (10090)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.12 0 0 10094

Nincs ezen mit megdumálni. Akár ki aki itt felbukkant és a környékre indult, mind megemlítették a sasfészket.

A háznál nem jártam, de környékén nagyon sokszor, hisz a környéken lakok. Tudom, hogy Berchtesgadenland szép, ezért is járok arra sokat. De nincs semmi vonzalmam, hogy felkeressem a sasfészket, ami igazából egy étterem. Jobb éttermeket ismerek a környéken :-)

Előzmény: Dubrovnik01 (10089)
csapa Creative Commons License 2013.06.12 0 0 10093

Szia!

Úgy teszek, mintha nagy szakértő lennék:-) De mi mindig csak futtában/1-2 napra szoktunk menni. Viszont tényleg érdemes lenne visszaolvasni.Ha jól emlékszem tomcat#01 tavaly és előtte évben is "nyálcsorgató" beszámolóval (mármint igen, én is szeretném, de most és induljunk) lepett meg minket. 

Előzmény: tonnni (10091)
p0809 Creative Commons License 2013.06.12 0 0 10092

Sziasztok!

Egy kis érdekesség.

Bizonyára sokan voltatok már a Wörthi-tó melletti Pyramid kilátóban.

Tavaly ősszel lebontották... Helyette épült egy fa(!) torony... Most 20-án nyit...

Ez lett európa legmaggasabb fából épült kilátója!

http://kaernten.orf.at/news/stories/2554156/

Látható egy videó a régi torony robbantásáról is!

tonnni Creative Commons License 2013.06.12 0 0 10091

Szia!

4 -5 napban gondolkodtam, ketettesben mennénk a határlépés teljesen mindegy.

Úgy gondoltam, hogy úgy kellene megtezvezni a programot, hogy minden legyen benne talán több természet, hegységek de egy kis kúltúra is belefér.

Én arra is gondoltam hogy lemehetnénk az osztrák - német - svájci hármas határhoz, de nem feltétlen kell olyan messze menni.

És nem muszály egy helyen megszállni, gondolom lehet találni kiadó szobákat.

Köszönöm a segítséget.

Előzmény: csapa (10088)
Dubrovnik01 Creative Commons License 2013.06.12 0 0 10090

S még egy dolog. A kémek a sasfészekben c. film miatt, (bár tudjuk, nem itt forgatták) lehet hogy sokkal ismertebb a hely, mint pl. a Lichtensteinklamm, vagy bármi más gyönyörű hely a környéken. :) Bár te lehet hogy fiatal vagy, s nem is láttad a filmet! :(  Pedig jó film!

Előzmény: Dubrovnik01 (10089)
Dubrovnik01 Creative Commons License 2013.06.12 0 0 10089

Kedves Nachtstern! Előre leszögezem, nem vagyok semmilyen szélsőséges ideológia híve.
De akár tetszik neked, akár nem, Auschwitz és a Sasfészek is a történelem része.

Hogyan mondhatsz ilyen véleményt egy helyről, ahol még nem is jártál? Azért, mert te az elmúlt 10 évben nem nézted meg,
akkor az már nem is lehet érdekes? Esetleg szép hely? Ezt te sem gondolhatod komolyan!!!
S azért mert az ismerőseid nem ismerik, az már nem is lehet érdekes?
Tudod te mennyi gyönyörű hely van Mo.-on is, amit nem ismernek elég sokan? Akár te sem?

S helyiek mesélték, hogy a kapruni gleccserre is csak "gazdag" turisták járnak síelni. Ők maguk megelégszenek a szerényebb dombokkal is.

Én jártam a Kehlsteinhaus-ban (hogy mások is tudják,ez a Sasfészek!). Hidd el, sokan megnézik! S én nem emlékszem rá,
hogy egyáltalán hallottam-e magyar hangot! Nem a magyarokkal van tele!!!! Hidd el!
S van utalás a múltra. Miért is ne lenne, lehetne...
Nem vitaindítónak szántam, csak azért írtam, hogy ne ítélkezz!

Előzmény: Törölt nick (10075)
csapa Creative Commons License 2013.06.11 0 0 10088

Szia!

Mennyi az a kisebb (nap/éj - számolva)?

Felnőtt vagy felnőtt/gyerek?

Hegyeshalom vagy Szentgotthárd környéki átlépéssel?

Múzeumok/építmények vagy természeti látnivalók?

Mennyire mennétek be az országba (km-ben)?

Előzmény: tonnni (10085)
tonnni Creative Commons License 2013.06.11 0 0 10087

Oké, értettem :)

Köszi..

Előzmény: Veszpremi (10086)
Veszpremi Creative Commons License 2013.06.11 0 0 10086

Ajánljuk a topikot, csak lapozni kell, rengeteg tipp van benne és mind Ausztria :)

Előzmény: tonnni (10085)
tonnni Creative Commons License 2013.06.11 0 0 10085

Sziasztok!

Jövő héten terveznék egy kissebb kiruccanást Ausztriába, de sajnos egyáltalán nem ismerem! Azt szeretném kérni tőletek, aki tudna írjon nekem egy két javaslatot hogy hol vannak szép helyek amiket érdemes megnézni. Tudom ez így tág amit kérdeztem, de mivel nem ismerem minden felvetést szívesen fogadok.

Köszönöm..

Törölt nick Creative Commons License 2013.06.10 0 0 10084

Azt meghiszem!  Arra szoktam motorozni is :-)

Előzmény: csapa (10083)
csapa Creative Commons License 2013.06.10 0 0 10083

Hazafelé elindultunk a Sasfészek felé vezető úton, de túlfutottunk rajta. Vagyis az lett gyanús, hogy belépőt szednek az útra + a személyekre. Sikeresen rákeveredtünk a Rossfeld-i panorámaútra. Nem bántuk meg, látványos volt.

Előzmény: Törölt nick (10082)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.09 0 0 10082

Szerintem is többet ér a Königsee és környéke, mint a Sasfészek.

Előzmény: csapa (10080)
DÖNCI09 Creative Commons License 2013.06.09 0 0 10081
csapa Creative Commons License 2013.06.09 0 0 10080

A Königsee-nel választanuk kellett a hajózás (St.Bartholoma) vagy a Jennerbahn között. A vizet választottuk, meseszép volt. Legközelebb a hegyet fogjuk célba venni.

Törölt nick Creative Commons License 2013.06.09 0 0 10079

Königsee

Gaisberg

Mondsee, Attersee, Wolfgangsee, Hintersee

Schafberg

Kb mindegyik egy napos program...

Előzmény: DÖNCI09 (10078)
DÖNCI09 Creative Commons License 2013.06.09 0 0 10078
Előzmény: enzo.1 (10074)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.09 0 0 10077

Rengeteg szép hely van Salzburg környékén.

A sasfészek, vagy Auschwitz pedig egyáltalán nem népszerü, max a magyarok körében. Az utóbbiban mondjuk állítólag van is látnivaló, míg az elözöben semmi sem utal a multra.

De persze, ha neked fontos, nézd meg. Én max kicsit értetlenül állok ehez a jelenséghez, de ez legyen az én bajom....

Előzmény: enzo.1 (10076)
enzo.1 Creative Commons License 2013.06.09 0 0 10076

14 éve jártam - eddig első és utolsó alkalommal - Salzburgban és környékén, akkor a rossz idő miatt nem sikerült megnézni, most remélem, be tudom pótolni.

A környéket nem nagyon ismerem, a könnyen elérhető információk alapján a Sasfészek és a 5 Fingers kilátó adja magát, de ha tudsz hasonlókat ajánlani, szívesen veszem.

A Sasfészek népszerűségének részben nyilván oka a történelmi vonatkozása, de legalább ennyire a környék szépsége és Salzburg közelsége is. Ez nagyjából annyi, mikor az egyszeri budapesti turista felmegy a Citadellára, holott máshonnan is lenézhetne a városra.

Gondolod egyébként, hogy akkor az Auschwitz-ba látogatók nagy része náci lenne? Én nem hiszem, bár lehet, hogy nincs igazam.

Előzmény: Törölt nick (10075)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.09 0 0 10075

Ettöl a sasfészektöl már komolyan totál kivagyok...

A magyarok a legnagyobb nácik Európában? 

Évek óta követem, hogy majd minden magyar aki a régióba érkezik elsök közé teszi a látnivalók között. Pedig pont azért, hogy ne legyen zarándokhely, nincs ott semmi ami a náci birodalomhoz köthetö. Csodaszép környék, de ilyen ezrével van a hegyek között....

Még a környékbeli lakók sem nagyon ismerik, nem is tudok olyat az ismeröseim közül aki járt volna ott.

Ha valaki már sokadszor jön a környékre, akkor oké, megnézi azt is. De hogy elsök között van a listán?

(Tíz éve élek a környéken, voltam vagy tucatszor 10km-en belül, de ott soha nem jártam, nem is vágyom rá)

Ilyenkor felmerül bennem, vajon miért? Ekkora a vonzódás Hitler után?

Előzmény: enzo.1 (10074)
enzo.1 Creative Commons License 2013.06.09 0 0 10074

Kedves Fórumozók!

Egy hét múlva indulunk Salzburgba és környékére. A látnivalók árait (Sasfészek, krippensteini felvonó stb.) már nagyjából felmértem, viszont az aktuális parkolási díjakról nem találok infót. Van valakinek friss tapasztalata a hozzávetőleges árakról? (Berchtesgaden, Hallstatt, St. Wolfgang stb.)

Előre is köszönöm!

Veszpremi Creative Commons License 2013.06.05 0 0 10073

Shell kutakon szoktam venni az országban szinte bárhol. A határ felé közeledve meg a legtöbb kúton.

Előzmény: bogi1030 (10072)
bogi1030 Creative Commons License 2013.06.05 0 0 10072

o de kár.pálya matricát hol lehet venni itthon?

Előzmény: Veszpremi (10071)
Veszpremi Creative Commons License 2013.06.05 0 0 10071

Egy ismerősöm dolgozik a faluból felmenő felvonó felső állomásán lévő étteremben, de csak télen, ő magyar, igaz, csak szakács :)

Előzmény: bogi1030 (10070)
bogi1030 Creative Commons License 2013.06.05 0 0 10070

sziasztok.érdekelne hogy flachauba vmelyik étterembe beszélnek esetleg magyarul vagy van magyar étlap?

aliva Creative Commons License 2013.06.04 0 0 10069

http://hvg.hu/vilag/20130603_Ilyet_ilyenkor_meg_nem_lattak_lavakent_om

Arra a kérdésre, hogy: "milyen idő van júniusban a hegyekben?" Hát, hol ilyen, hol meg olyan...

DÖNCI09 Creative Commons License 2013.05.29 0 0 10068
Előzmény: JOSBOMO (10066)
aliva Creative Commons License 2013.05.29 0 0 10067

Mi a tengernél rászoktunk arra, hogy campingben nem sátorban, hanem mobile home-ban lakunk (öregszem, és nem bírom a meleget). Tavaly ettől a cégtől béreltünk ilyen házikót Horvátországban, de láttam, hogy Ausztriában az Ossiachersee-nél és a Falkertsee-nél is van ilyen lehetőség: http://www.gebetsroither.com/en/search-results?id=768&asId=as0&country%5B%5D=%C3%96sterreich&rtype=mh&region=Tirol&sub=Search . Csak egy ötlet, a gyerekeknek szerintem paradicsom, és a szülőnek mi kell más? :)

Előzmény: JOSBOMO (10066)
JOSBOMO Creative Commons License 2013.05.29 0 0 10066

Igaz!

és azt tudsz ajánlani?

Előzmény: Törölt nick (10065)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.29 0 0 10065

Várost? Egyiket sem. Inkább valami kis falut. A gyerekeknek is jobb, nektek is nyugisabb, a szállás is többnyire olcsóbb...

Előzmény: JOSBOMO (10064)
JOSBOMO Creative Commons License 2013.05.29 0 0 10064

Köszönöm a segítséged. Esetleg hogy melyik város javaslod?

Előzmény: Törölt nick (10063)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.29 0 0 10063

Most is nyár lenne elvileg....

Wörthersee környékét ajánlom kisgyerekkel.

Előzmény: JOSBOMO (10062)
JOSBOMO Creative Commons License 2013.05.29 0 0 10062

Nyaralni nyáron szoktak:)

Augusztusra gondoltam:)

Előzmény: Törölt nick (10061)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.29 0 0 10061

Attol függ mikor. Jelenleg tél van még :-)

Előzmény: JOSBOMO (10060)
JOSBOMO Creative Commons License 2013.05.29 0 0 10060

Ausztriában gondoltam, hogy nyaralnánk az 1 éves kisfiammal, mert az utazásban még nem annyira vészes. /max 5-6 órára kocsival/ Bécsben már voltunk és jól bírta az utat.

Mit javasoltok?

Nyugodt, kisgyermekes, nem hegymászós helyre gondoltam. Ahol am közelben esetleg lehetne fűrödni is.

DÖNCI09 Creative Commons License 2013.05.26 0 0 10059

Sziaztok!

Szeretnék a nyáron a Erzberg-vasúttal utazni, kérem ha valaki tudna felvilágositás adni

/ utazott vele/ kérdéseim: mikor jár, milyen hosszú a menetidő, visszafele is lehet, vagy érdemes jönni vele, vagy busszal kell visszajönni. A bányába van csatlakozás a  Hauly

utazáshoz?

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.17 0 0 10058

Ha nektek jó úgy, akkor jó úgy. Egy kiadós túra után nekem max egy tó jut, mert mire végzek,már minden más zárva van.

Előzmény: bb976 (10057)
bb976 Creative Commons License 2013.05.17 0 0 10057

Mi nyaranta kihasználjuk a Salzburgerland kártyával látogatható élmény fürdőket (Wagrain, Gastein-i fürdők stb.) Egyrészt a gyerekek élvezik, másrészt nincs is jobb, mint egy-egy jól sikerült túra után megmártózni, pihenni a medencékben .
A belépők árát én is túlzónak tartom, a kártya nélkül nem is vennénk igénybe az biztos :)

Előzmény: Törölt nick (10055)
samurai2 Creative Commons License 2013.05.17 0 0 10056

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, a Schafbergre szeretnénk felmenni gyalog. Ha minden jól megy lehet idén augusztusban. Tavaly voltunk a Wolfgangsee-nél és valahol megfordultam autóval és akkor láttam a parkolóban a táblát, hogy gyalog is fel lehet menni onnan. A kérdésem az lenne, hogy tudnátok erről valami pontosabb infót adni, honna lehet felmenni, mennyi idő, illetve mennyire nehéz. Valaki esetleg volt már fent gyalog?

Köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.17 0 0 10055

Persze hogy jó dolog csobbanni eggyet, de ezer jó hely van a világba, ahol azt inkább tenném, mint Ausztriában horror áron.

Én aki ittlakom sem megyek thermál fürdöbe, csak Magyarországon. Megyek kisebb medencés strandokra a lányommal, meg hidegvízü tavakba, de nem ez a fö atrakció itt.

Annyira jó Héviz, Zalakaros vagy akár Hajduszoboszló is, annal jobbat itt sem kap az ember.

Előzmény: aliva (10054)
aliva Creative Commons License 2013.05.17 0 0 10054

Azért síelés után az Aquadome-ban az emeletes medencében ülve nézni a hegyeket - nem rossz...:) És nyáron egy kimerítő túra után csobbanni egyet egy kis falusi strand medencéjébe szintén elég jó mulatság.

(De tényleg így van, Magyarországon a földből jön a termálvíz, amit naponta cserélnek, Ausztriában meg készítik, és ott bizony nem tudják naponta lelengedni a medencéket, mert nem lenne gazdaságos.)

Előzmény: Törölt nick (10053)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.17 0 0 10053

A tiroliak nagy része is németbe jár át, pl ide:

http://www.therme-erding.de/

Pedig van helyi is jó:

http://www.aqua-dome.at/de

De egyszerüen nem ez az Alpok profilja. Én aki itt lakom sem pazarlom ilyenre a drága szabadidömet.

Előzmény: Törölt nick (10052)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.17 0 0 10052

Én nem.

Ausztria nem a furdöiröl híres, ha már thermál, akkor én Magyarországra megyek, nem a hegyekbe :-)

Előzmény: bogi1030 (10050)
bb976 Creative Commons License 2013.05.17 0 0 10051

Jó az Alpentherme, sok medence (külső—belső), 2 fedett csúszda, szaunavilág stb.
A fürdő előtt fizetős parkoló üzemel, ennek árát azonban bent visszakapod, szóval érdemes ott parkolni :)

Előzmény: bogi1030 (10050)
bogi1030 Creative Commons License 2013.05.17 0 0 10050

esetleg,  valaki volt már a badgasteni alpen therme élményfürdöbe ezt néztük ki bár nem tul olcso na meg persze megyünk a tenisztornára is.

Előzmény: Törölt nick (10049)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.17 0 0 10049

Nem sok.

Előzmény: bogi1030 (10047)
demjengi Creative Commons License 2013.05.17 0 0 10048

Előzmény: bogi1030 (10047)
bogi1030 Creative Commons License 2013.05.17 0 0 10047

bocs. de erre a két településre gondoltam.akkor ez flachautol kmben azért sok ugye?

Előzmény: demjengi (10046)
demjengi Creative Commons License 2013.05.17 0 0 10046
Előzmény: bogi1030 (10044)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.17 0 0 10045

A Grossglockner?

Az nem városból indul, minden térképen rajt van, az a 107-es számú föut.. Fuchs és Heilgenblut közötti szakaszát nevezzük Grossglockner-Hochalpenstrasse-nak.

Előzmény: bogi1030 (10044)
bogi1030 Creative Commons License 2013.05.17 0 0 10044

melyik városból indul maga az ut?

Előzmény: tomcat#01 (10040)
demjengi Creative Commons License 2013.05.17 0 0 10043
Előzmény: bogi1030 (10038)
bb976 Creative Commons License 2013.05.17 0 0 10042

Függőhíd.
Gondolom a Bad Hofgastein-i függőhídra gondolsz. Ez a Stubnerkogel tetején található, zárt kabinos felvonó visz fel, a híd mellett van még két kilátó, ill. a felső állomáson egy nagy játszóház – ha gyerekekkel mennétek. Szép időben érdemes megnézni, utána kipróbálhatjátok a Gastein völgy valamelyik termál fürdőjét is :)

bb976 Creative Commons License 2013.05.17 0 0 10041

Szia, minden lényegeset leírtak a topiktársak :) Mindkét hely jó, érdemes őket megnézni.  A Grossglockner egész napos, a jégbarlang a werfeni várral, madárshow-val, közel egész napos programot jelenthet.
Sajnos a két említett hely nincs a Salzburgerland card attrakciói között, de valami minimális kedvezményt azért adnak a belépőkből. Ha összeállt a programotok keress rá a kártyára – legtöbbször megéri kiváltani.

tomcat#01 Creative Commons License 2013.05.17 0 0 10040

Na akkor én meg Grossglockner témába kotyogok bele :-)

Ez elég egyszerű: a fizetőkapunál megveszed a belépőt (ez két éve €26 volt egy autóra+mi még €3-ért vettünk egy magyar nyelvű könyvet róla), aztán elkezdesz szépen a szerpentineken felfelé kanyarogni. Aki nem vezet az tud a tájban gyönyörködni. Közben egyrészt vannak megállók, ahol meg lehet állni fotózni, másrészt számokkal jelölve vannak parkolók, ahol meg lehet állni és különböző nevezetességeket (kilátás, szobor, bemutatóhely, étterem, stb) meg lehet nézni. Érdemes egy egész napot ráaszánni (mi délben indultunk és már kezdett ránksötétetni a visszaúton). Még ennyit, hogy én úgy csináltam, hogy a fizetőkapu előtt van egy kis épület+parkoló, ott megálltam, az épületben meg volt egy tévére kitéve webkamerák képei (akkor még nem volt okostelefonom) és megéztük milyen az idő a magasabb csúcsokon, mert nem akartunk belefutni, hogy felautózunk egy felhőbe és ott meg nem látunk semmit.

opi064 Creative Commons License 2013.05.16 0 0 10039

Hali! Ugyan nem engem kérdeztél, de: Werfeni jégbarlang...Autóval: Werfen-ben követed az " Eisreisenwelt" táblát, fel fogsz kapaszkodni egy olyan úton, hogy 3,-asba sosem kell kapcsolni. A végén parkoló, ott a látogatóközpont, jegyet veszel, amire már nem emlékszem mennyi, de simán vállalható összeg. A jegyárban benne van a lanovka oda-vissza is. Onnan gyalogút a lanovkáig, majd felrántanak a kötélpályán, onnan még egy jókora gyaloglás felfelé a barlang bejáratához. Ott asszem fél óránként indulnak a csoportok barlangi vezetóvel, mindenki kap egy karbidlámpát. ( a barlangban kiépített világítás nincs, a vezető magnézium-rudakkal világít, besz...rás jól néz ki!!) A barlangi séta lenyűgöző és hosszabb, mint amennyit a pénzedért elvársz, ezt garantálom. Meleg ruhát vigyél, a barlangban mindíg tél van! Amúgy semmilyen extra felszerelés nem kell. Legfeljebb jó fék az autótokon, a lefelé-szakaszhoz

bogi1030 Creative Commons License 2013.05.16 0 0 10038

szia.érdekelne hogy hogy is müködik pontosan a werfeni jégbarlang látogatás gondolom már voltál ott.oda szeretnénk elmenni meg még a függöhidhoz és persze a grossglockner panoráma uthoz ha tudsz segiteni megköszönném.

Előzmény: bb976 (10037)
bb976 Creative Commons License 2013.05.16 0 0 10037

A Holiday apartmanban konkétan nem, de Flachauban már sokszor, ha esetleg más kérdésed is lenne :)

Előzmény: bogi1030 (10036)
bogi1030 Creative Commons License 2013.05.16 0 0 10036

sziasztok.valaki volt már flachauba a holiday apartmanba?

Zsefe Creative Commons License 2013.05.16 0 0 10035

A Garnitzenklamm -al kapcsolatban azt a választ kaptam az Österreichischer Alpenverein Sektion Hermagor -tól, hogy a szurdok 1. és  2. szakasza elérhető, de az egész csak Júniutól járható be.

Lehet hogy másfelé kéne menni?

Nem jártam még a Raxon.

Milyen ilyenkor a Rax?

Zsefe Creative Commons License 2013.05.14 0 0 10034

Járt már valaki a Garnitzenklammban? (Hermagortól délre 2.5 km -re található). 05.19. én mennék.

aliva Creative Commons License 2013.05.14 0 0 10033

Persze, hogy ne hagyjátok ki, csak úgy értettem, hogy átmenetileg nem tudsz annyira túrázni, ezért javasoltam esetleg könnyebbet.

Előzmény: demjengi (10031)
demjengi Creative Commons License 2013.05.14 0 0 10032

A minőség tudom nem jó (egyszerü digitális fényképezőgép) , de most kaptam egy video kamerát, és nagyon bízom benne, sokkal szebb felvételeket lehet majd csinálni vele.

Előzmény: demjengi (10031)
demjengi Creative Commons License 2013.05.14 0 0 10031

Klamm-ot nem hagyhatunk ki, mert rajongunk érte. Ha kell, akkor a gleccser inkább kihagyva, és egész nap ott vagyunk.

Eddigi bejárt klamm-jaink:  Kitzlochklamm  Sigmund-Thun Klamm  Vorderkaserklamm  Seisenbergklamm

Előzmény: aliva (10029)
demjengi Creative Commons License 2013.05.14 0 0 10030

Köszi aliva. Utánanézek ezeknek.

Előzmény: aliva (10029)
aliva Creative Commons License 2013.05.13 0 0 10029

Szia! Most vettem észre, hogy Bad Kleinkircheimben fogtok lakni. Kártyával onnan fel lehet menni két felvonóval BKK faluból, és St. Oswald faluból is felvonóval, és fent vannak kellemes utak a gerinceken jó kilátással. http://www.badkleinkirchheim.at/summer-holidays-carinthia - itt tudsz túrát tervezni nehézségi fog szerint. Turracher Höhe-n is van a tó, és onnan egy nem túl néz túra (3 tó túra).

A Raggaschlucht nagyon szép, de nehéz túra. Már a bejáratig is jó sokat kell felfelé kutyagolni az aszfaltos úton, és onnan létrák, lépcsők. (Persze nem tudom, mennyire tudsz gyalogolni, csak hangosan gondolkodom.)

Villach mellett, Landskronban voltunk a majmoknál, az nagy élmény volt!

Szintén Turracher Höhe felé indul a Nockalmstrasse, csodálatos út, vannak benne különböző állomások, olyan tipikus osztrák dolog, hogy egy kőcsoportot vagy érdekes fát kineveznek látványosságnak, de kellemes.

Turracher Höhe-n voltunk egy ásványmúzeumban egy esős délelőttön, nagyon szép kis gyűjtemény.

Mi a Heidi Almban is voltunk Falkertsee-n, persze a gyerekeknek érdekes, de ha úgy állsz hozzá, felnőttként is élvezhető kis hely.

Nem lebeszélni akarlak a többi csodáról, de szinte BKK-ból ki sem kell mozdulni, és az is tartogat élményeket szép számmal.

Előzmény: demjengi (10015)
demjengi Creative Commons License 2013.05.12 0 0 10028

De helyesek!!!!!   Köszi a fotókat.

Előzmény: tomcat#01 (10027)
tomcat#01 Creative Commons License 2013.05.12 0 0 10027

Előzmény: tomcat#01 (10026)
tomcat#01 Creative Commons License 2013.05.12 0 0 10026

voltam=voltak

Előzmény: tomcat#01 (10025)
tomcat#01 Creative Commons License 2013.05.12 0 0 10025

Én OFF Németországban voltam hasonlóban. Jópofák voltam, kezünkből ették a pattogatott kukoricát :-)

Előzmény: demjengi (10024)
demjengi Creative Commons License 2013.05.12 0 0 10024

Monkey Mountain-t megnézte már valaki? Nagyon izgat, hogy szabadon vannak a majmok, és közéjük mehetünk.

demjengi Creative Commons License 2013.05.12 0 0 10023
Előzmény: Kellys10 (10022)
Kellys10 Creative Commons License 2013.05.12 0 0 10022

Szabad tudni, hogy a szállásotok hol lesz Kleinkirchemben?

demjengi Creative Commons License 2013.05.12 0 0 10021

Az egy kicsit érthetetlen nekem, hogy a Karintia kártyánál nem írják ki, hogy ingyenes, vagy valamennyi kedvezményt ad adott helyen. A Salzburgland kártyánal ez fel volt tüntetve. Szerettem volna naggyából kalkulálni, mi mennyibe fog kerülni.

demjengi Creative Commons License 2013.05.12 0 0 10020

Ez nagyon jó tanács, köszi. Akkor lehet, hogy ez is belefér egy napba:

Mölltaler Gletscher, Raggaschlucht, Reisseck vagy National Park Centre BIOS

Előzmény: Rlaci (10019)
Rlaci Creative Commons License 2013.05.12 0 0 10019

Azon gondolozom, hogy ha valamilyen probléma miatt nem tudsz sokat gyalogolni, akkor a Möltall gleccser meglátogatása csak felvonózás lesz. Ott fenn amúgy sem nagyon lehet mit csinálni. Főleg a 3. felvonó felső állomásánál. Az ott nem egy kiépített szakasz. Ha fel is mész oda, lehet, hogy annyira jeges lesz, hogy lépni is nehezen tudsz majd az elesés veszélye nélkül. 
Az a 3. felvonó igazából azoknak üzemel, akik ott sielnek. Túristák nem igazán használják (persze megtehetik, nem tilos).

Ez a kép ott készült. Ilyen körülményre számíts. Út nincs, még ösvény sem.

Én lehet, hogy megállnék a helyedben a 2. felvonónál. A lényeget onnan is látod. Kár az időt pazarolni a 3. -ra

Előzmény: demjengi (10018)
demjengi Creative Commons License 2013.05.12 0 0 10018

Köszi Rlaci. Melyik program helyett raknád be? Van olyan amelyiknél nagyobb élményt nyújt? Sajnos csak 5 teljes napunk lesz.

Előzmény: Rlaci (10017)
Rlaci Creative Commons License 2013.05.12 0 0 10017

Mallnitz, BIOS természettudomáyni kiállítás. Esetleg Gmündben a Porsche múzeum

Rlaci Creative Commons License 2013.05.12 0 0 10016

Amikor mi voltunk, akkor fél áron volt a felvonó (mindhárom) a Karintia kártyával.

Előzmény: demjengi (10014)
demjengi Creative Commons License 2013.05.12 0 0 10015

A tanácsotokat szeretném kérni. Tervezgetem a 6 éjszakás júniusi Karintia utunkat. Bad Kleinkirchheimben lesz a szállás, karintia kártyát kapunk hozzá.

Kérném a véleményeteket, hogy milyen nagyon fontos látnivalót hagytam ki. Kimondott túrákra sajnos a lábam miatt nem tudunk menni, ezt se tudom, hogyan fogom megcsinálni. Amiért megyünk, az a természet, hegyek, tavak.

Eddig ezt állítottam össze:

- Első délután
Körülnézés Bad Kleinkirchheimben. (Bad Kleinkirchheim Cable Car)
Millstatti-tavon csónakázás.

1. Mölltaler Gletscher, Raggaschlucht
2. Klagenfurt, Wörthi-tó, Pyramidenkogel, Maria Wörth, Tscheppaschlucht Ferlach
3. Malta-völgy, Gmünd, Millstatti-tó
4. Ossiacher See (Monkey Mountain, Gerlitzen Cable Car, hajókázás)
5. Villach, Villach Alpine Road
6. Hochosterwitz Castle (Hazafele)

Köszi, a segítséget. Amikor Salzburg tartományba mentünk, sok hasznos infóval láttatok el.

demjengi Creative Commons License 2013.05.11 0 0 10014

Sziasztok!

Valaki tudja, hogy a Karintia kártya mire ad kedvezményt a Mölltaler gleccsernél? Ahogy látom 3 felvonóval lehet feljutni, és az 30 euró. Nagyon sok...

demjengi Creative Commons License 2013.05.09 0 0 10013

Csak a németet lehet kipipálni azért kérdeztem. Köszönöm, megrendelem.

Előzmény: aliva (10012)
aliva Creative Commons License 2013.05.09 0 0 10012
Szerintem a katalógus 3 nyelvű. (német, angol, olasz.)
Előzmény: demjengi (10008)
altakrisz Creative Commons License 2013.05.08 0 0 10011

Igen ha a fiammal mennénk akkor vszínű nálunk is ez lenne, mert roppant válogatós, de mivel ketten megyünk, így kényelmesebb ha nem kell mindennap gondoskodni a vacsoráról, pláne egy egész napos 2700 méteres  hegymászás után... Eddig még mindkét helyünkön nagyon finom volt a kaja :)) Jó lenne vmi hasonlót kifogni:)

Előzmény: tomcat#01 (10009)
Berg&Tal Creative Commons License 2013.05.08 0 0 10010

Köszi !

Előzmény: Törölt nick (10007)
tomcat#01 Creative Commons License 2013.05.08 0 0 10009

Nálunk a lányok (nejem és a lányom) eléggé válogatósak, én sajnos nem :-))))

Voltunk félpanziós helyen is, de mindig ment a szájhúzogatás hogy ez mi meg az mi :-) Így aztán a vacsi jobb ha megmarad önerősnek :-)

Előzmény: altakrisz (9996)
demjengi Creative Commons License 2013.05.08 0 0 10008

Szia aliva! Jól látom, hogy csak németül lehet megrendelni a karintia kártya kiskönyvet? Nekem angolul kellene.

Előzmény: aliva (10001)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.08 0 0 10007

Alul olvashatod, hogy mit jelent az 5. pont:

5) Gilt im selben Kalenderjahr bei Vorlage des Tickets der Erstfahrt und ist kennzeichengebunden.

* Bus-Tarife 2013  (PDF Acrobat Reader)
    * Preisliste 2013 - (PDF Acrobat Reader)
    * Vergünstigte Vorverkaufskarten erhalten Sie beim ÖAMTC, ARBÖ und ADAC

Előzmény: Berg&Tal (10006)
Berg&Tal Creative Commons License 2013.05.08 0 0 10006

Köszi...amit még nem értek, hogy a " 2. Tag 5 " mit jelent.

Előzmény: Törölt nick (10005)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.08 0 0 10005

A második menet 10 euró, jól értetted.

Előzmény: Berg&Tal (10003)
Kellys10 Creative Commons License 2013.05.08 0 0 10004

Aliva, Speedline: köszönöm, meg is rendeltem. :)

Berg&Tal Creative Commons License 2013.05.08 0 0 10003

Kedves németül tudó fórumozók ! Én még mindig a Grossglockner oldalát böngészem, s a google fordító elég "lazán" fordít, ezért szeretném megkérdezni  aki tud németül, hogy a http://www.grossglockner.at/de/preise/ oldalon a 2. sor : " Aufzahlung Tageskarte 2. Tag  5) " és a

Aufzahlungskarte für EUR 10,00

Mit einer PKW- oder Motorradtageskarte kann mit dem gleichen Fahrzeug (kennzeichengebunden) im selben Kalenderjahr eine zweite Fahrt um EUR 10,00 unternommen werden. Das Ticket der Erstfahrt ist dazu an unserer Kasse vorzuweisen!
megjegyzés mit jelent. Sejtésem szerint a jegy rendszámhoz kötött, és ha ugyanabban a szezonban pl. szeptemberben elmegyünk mégegyszer, akkor csak 10 eu a jegy. És vajon ez egy vagy két-három alkalomra vonatkozik? Köszi a segítséget !

speedline Creative Commons License 2013.05.08 0 0 10002
Előzmény: Kellys10 (10000)
aliva Creative Commons License 2013.05.08 0 0 10001

http://www.kaerntencard.at/en/ , itt rákattintasz arra, hogy "order".  Ingyenes. Térképet is netről rendeltem, de nem találtam igazán jót, azt inkább érdemes kint megvenni az első turistairodában.

Előzmény: Kellys10 (10000)
Kellys10 Creative Commons License 2013.05.08 0 0 10000

Olvastam a fórumon, hogy sokan rendelnek katalógusokat, térképeket.

Ezt hol lehet megtenni? Mondjuk Karintiáról? És ingyenesek?

A reggelihez én sem ragaszkodom, és egyáltalán az ellátáshoz sem, mondjuk úgy kényelmesebb nyaralni. Kicsit visszaolvasgatom a fórumot, de ha valaki addig is jól bevált, jó árban lévő panziót, apartmant tud ajánlani 2 fő részére (Karintiában, Mallnitz környékén de máshol is lehet), örömmel fogadom. :)

Jó tervezgetni. :)

Előzmény: aliva (9999)
aliva Creative Commons License 2013.05.08 0 0 9999

Ha jól emlékszem, a nyomtatott katalógusuk háromnyelvű. Sajnos jellemző, hogy csak német nyelvű a honlap, de ha írsz nekik angolul, angolul válaszolnak. (Én is csak annyit tudok németül, amennyi a túristáskodáshoz kell.)

Hogy kinek mi az elfogadható ár, szerintem nagyon egyén-függő. Ausztriában mi még nem találtunk piszkos szállást, legfeljebb olyat, amelynek a berendezése elavult, de az ágynemű, törölköző itt is kifogástalan volt. Nyáron elég kedvezőek az árak, egy apartman négyünknek 40-70 euró közötti áron számunkra elfogadható. (Ugyanez télen, síszezonban a duplája.) Szállodába, panzióba azért megyünk ritkábban, mert Ausztriában az élelmiszerüzletben is tökéletes minőségű ételeket lehet kapni, és én szívesen elkészítek egy gyors vacsorát. Reggelire pedig úgyis gabonapelyhet eszünk csodás tejjel.

Előzmény: Kellys10 (9995)
Kellys10 Creative Commons License 2013.05.08 0 0 9998

De gondolom többen voltatok, nem ketten? Úgy olcsóbbak az apartmanok.

Előzmény: Rlaci (9997)
Rlaci Creative Commons License 2013.05.08 0 0 9997

Mi mindig apartmanba megyünk. A legolcsóbb nekünk 9 Euro, a legdrágább 15 Euro / fő / nap volt eddig.

Ehhez képest a 30 Euro / fő  / nap reggelivel nagyjából reális.

Előzmény: Kellys10 (9995)
altakrisz Creative Commons License 2013.05.08 0 0 9996

Igen, ez jól hangzik. Mondjuk én igazából félpanziós ellátást szeretnék, egyenlőre olyat ennyiért nem találtam:(,  de keresgélek még azért köszi:)))

Előzmény: tomcat#01 (9994)
Kellys10 Creative Commons License 2013.05.08 0 0 9995

Köszi szépen, de úgy látom angol nyelvű oldalaik nincsenek... :(

A német nem az erősségem sajnos, de most van időm és kedvem is, max. lefordítom. :-)

Igen, azt én is látom, hogy nem olcsók a szállások, de nagyon igényesnek tűnnek.

Mit gondoltok, mi az az ár, ami elfogadhatónak számít? Kb. 30 EUR-ig/fő reggelivel?

Előzmény: aliva (9993)
tomcat#01 Creative Commons License 2013.05.07 0 0 9994

Amit találtam panzió az €79/3 fő/éj reggelivel, én ezt elfogadhatónak találom, főleg ha azt nézem, hogy 3 éve is kb ugyanennyiért volt a szállásunk Innsbruckban.

Előzmény: altakrisz (9991)
aliva Creative Commons License 2013.05.07 0 0 9993

http://www.tonnerhuette.at/ - itt még nem voltunk, de egyszer kértem ajánlatot, és azóta küldenek csodás katalógusokat...

Előzmény: Kellys10 (9990)
aliva Creative Commons License 2013.05.07 0 0 9992

A hüttéket mi mindig 12-14-en béreljük, ez 7 éjszaka esetén 10-12 euróra jön ki fejenként. Csodás konyha, kerti grill van, magunk szoktunk főzni - élvezetből. A Hotel Kaerntnerhof-ban 60 euró volt egy 4 ágyas szoba reggelivel, ez nem több, mint a fejenként 25 euró vacsorával, mert kb. 30-40 euróért szoktunk vacsorázni. Költöttem már többet is szállásra életemben, de ezeket véletlenül nem mondanám drágának.

Előzmény: altakrisz (9991)
altakrisz Creative Commons License 2013.05.07 0 0 9991

Köszönöm:))

Láttam, hogy Rlaci is és Aliva is ajánlotta Mallnitz-ot, de már tavaly is az volt a bajom ezekkel a közeli panziókkal, hogy rettenetesen drágák! Nemtudom miért de pl a tiroli Haus Bergkristall-ba mi 25 EUR/fő-ért voltunk félpanzióval, finomabbnál finomabb vacsorákkal, és ahogy látom a linkeket mindenhol 50-60 EUR-ért vannak a szállások. Pedig Tirol lenne elméletben a legdrágább régió.

Előzmény: tomcat#01 (9986)
Kellys10 Creative Commons License 2013.05.07 0 0 9990

Sziasztok,

Köszi a válaszokat. Karintia vs. Salzburgerlandon gondolkoztam én is, hogy olvasgattam a fórumot.

A Schneebergen voltunk sok éve, az is gyönyörű környék, de most kicsit szívesen mennék bentebb is. :-)

Ketten mennénk csak a párommal, így egész hüttét sajna nem tudnánk bérelni, pedig az lenne ám az igazi. Valami kis falusi vendéglátóhely érdekelne, olyan igazi kis hangulatos, csendes... esetleg ilyet tud ajánlani valaki?

aliva Creative Commons License 2013.05.07 0 0 9989

Nehéz kérdés, mert szerintem nincs olyan táj, amit nem ajánlanánk, de azt nyilván nem lehet mondani, hogy az egész országot szívből ajánljuk. A tökéletes nyugalom egyik megtestesítője számomra egy hütte bérlése valami jó magas hegyoldalban. Ha onnan vízszintesen is sétálsz, akkor is mehetsz kilométereket, és végig gyönyörű a kilátás. Ennek persze csak akkor van értelme, ha többen mentek, de ez a hely a mi kedvencünk: http://www.huettenpartner.de/huette.php?sid=124c480b456d8e7034b46311b714eeaf&code=SPA-STM&aid=102354&art=12. Ha kedves kis falura vágytok, ott van Mallnitz - a topicból sokan voltunk ott, mindenki nagyon szerette. Mi ebben a hotelben laktunk: http://www.kaerntnerhof-mallnitz.at/hu, teljesen jó volt. Ha nem akartok annyit autózni, jó szívvel ajánlom Puchberg am Schneeberget és ott http://www.forellenhof-puchberg.at/.

Tovább is van...:)

Előzmény: Kellys10 (9985)
Rlaci Creative Commons License 2013.05.07 0 0 9988

Karintiát, azonbelül Mallnitz-ot ajánlom.

Előzmény: Kellys10 (9985)
tomcat#01 Creative Commons License 2013.05.07 0 0 9987

Köszi!

Persze tudom, hogy nem a felvonó a lényeg, azt akartam mondani vele, hogy a kártyával inkábba felvonós túrákat szeretnénk kihasználni, mint mindjuk egy múzeumot vagy hajózást.

Egyébként tegnap este végignyálaztam ezt a karintia kártyát, úgy látom még 3 napra is érdemes lesz megvenni. Az Ankogel-lel és a Mölltal-lal szemeztem, meg egy másik panzióval ami közelebb van e kettőhöz. Alakul... :-)

Előzmény: Rlaci (9983)
tomcat#01 Creative Commons License 2013.05.07 0 0 9986

Lehet külön is venni, egy-két és öthetes verzióban.

http://www.kaerntencard.at/fuer-urlauber/verkaufsstellen-und-preise-der-kaernten-card/

Előzmény: altakrisz (9984)
Kellys10 Creative Commons License 2013.05.07 0 0 9985

Sziasztok,

Tanácsotokat szeretném kérni lehetséges ausztriai nyári pihenésünkhöz.

Egy hosszabb betegségből lábadozom éppen, és kis nyugalomra, friss levegőre, szép tájakra vágyom, ehhez kérném a tapasztalt topictársak véleményét, hogy így első körben Ausztria melyik régióját javasolnátok nézelődésem tárgyául? A hegyeket, alpesi legelőket imádom, igaz gyerekkorom óta nem jártam arrafelé, inkább tengerpart volt a "divat" az elmúlt években, amin most változtatni szeretnék.

Nagy túrákra nem leszek még képes nyáron, de kisebb túrázgatások, séták beleférnek remélhetőleg.

Köszi előre is. :)

altakrisz Creative Commons License 2013.05.07 0 0 9984

Egyetértek:)))  Mi is így vagyunk, én sem tudok egy helyben ücsörögni, és napozni:))  Pláne ha az Alpokon keresztül vezetne az útam , a szívem szakadna meg ha nem állhatnék meg egy pár napra egy kis alpesi levegőt szívni :)))

A Karintia kártyát csak szállással együtt adják, vagy külön is lehet venni?

Előzmény: tomcat#01 (9981)
Rlaci Creative Commons License 2013.05.07 0 0 9983

Nekünk tetszett a Reiseck, Angkogel, Möltall és a Scharek, de szerintem nem a felvonó a lényeg, hanem azok a helyek ahova eljuthatsz velük.

Előzmény: tomcat#01 (9982)
tomcat#01 Creative Commons License 2013.05.06 0 0 9982

Egyébként ha valakink van tippje hogy a kártya által használható felvonók közül melyik az amelyiket mindenképp érdemes megnézni jelezze legyen szíves :-)

http://www.kaerntencard.at/ausflugsziele/kategorie/bergbahnen-7

Előzmény: tomcat#01 (9981)
tomcat#01 Creative Commons License 2013.05.06 0 0 9981

Eddig egy Blue Mountain Hotel nevű szállást néztem ki Afriz-ben és most azon kalkulálok érdemes lenne egy egy hetes Karintia kártyán venni 3 napra, vagy olcsóbb ha egy-egy látnivalónál fizetünk.

Aktív nyaraló vagyok, nem tudom elképzelni magam hogy csak fürdök meg fekszem, így szinte "kötelező" volt az alpesi túra :-)

(Köszönöm az infokat, közben Riminit is nézegetem így jól jött/

Előzmény: altakrisz (9974)
Berg&Tal Creative Commons License 2013.05.06 0 0 9980

Oksi, akkor néhány könnyű réteggel készülünk...bárcsak ott tartanánk már, hogy pakoljak....

Előzmény: tomcat#01 (9979)
tomcat#01 Creative Commons License 2013.05.05 0 0 9979

A nejem fázós ő hozott egy dzsekit. Én nem, de azért felvettem egy nem bélelt széldzsekit meg egy pulcsit. Aztán a liftben megizzadtam mint a ló, utána meg már le lehetett volna venni mert az idő jó volt, de tiszta víz volt a hátam és nem mertem :-D

Szóval ha fent süt a nap akkor felesleges felvinni, mer bár hidegebb van mint a völgyben de erősen tűz a nap é sa hó is visszaveri (napszemüveg viszont feltétlen kell). Ha borúsabb az idő akkor azért elkelhet.

Előzmény: Berg&Tal (9976)
Berg&Tal Creative Commons License 2013.05.04 0 0 9978

Danke......aszem, jó lesz egy kis németet tanulnom !

Előzmény: clarki50 (9977)
clarki50 Creative Commons License 2013.05.04 0 0 9977

Azért csínján azzal a téli holmival! Én is cipeltem, aztán elő sem vettem.

Szánkózás 2010. júl. 13-án a Kitzsteinhornon.

Előzmény: Berg&Tal (9976)
Berg&Tal Creative Commons License 2013.05.04 0 0 9976

Gyönyörű képek!!!  A ruházatokat nézegetve készüljünk "téli" holmival is ? Fura érzés a nyári melegből felmenni a hóba, de biztos egyúttal fantasztikus élmény is. Akkortájt írtad, hogy a Nejed olyasmit "morgott" a reggeli 8 fokban, hogy legközelebb a tengerpartra megyünk...igaza van, a tengerpart is klassz élmény egyéb látnivalókkal fűszerezve.

Előzmény: tomcat#01 (9971)
Berg&Tal Creative Commons License 2013.05.04 0 0 9975

Nem baj, ha a lánykád szerepel a képeken....öröm lesz visszanézegetni a megörökített pillanatokat. Kufstein a képeid alapján került be terveink közé. Egyébként Mo-on is csak egy-két hét volt a tavasz, aztán szinte nyár van.

Előzmény: Törölt nick (9968)
altakrisz Creative Commons License 2013.05.03 0 0 9974

Aha értem, ez aranyos :) Klassz lesz,jártam már ott :))) Bocs egy kicsit off-leszek anno volt Rimini mellett volt egy úgyn. miniItalia park, ami hasonló a puchbergi Minimundushoz. Mellette mini Európa is van, ember méretű élethű európai nevezetességek makettjeivel. Ha még meg meg van,akkor érdemes oda elmenni. Na és ha arra jártok San Marinót se hagyjátok ki :))) Azért jó hogy becsempészel egy kis hegyi túrát is:)))

Mi is megyünka megszokott tengerparti (egyiptomi) utunkra,de azért számomra sincsen nyár az Alpok nélkül sem:)) Csak még nem tudom hogy hova menjünk. Én maradnék Tirol mellett, de a párom vmi közelebbi helyre menne.  Kaprun és környékét néztem ki, de egyenlőre tanácstalan vagyok. Valami olcsóbb szállás kellene Kaprun és környékén,vagy esetleg Rauris is jó, de nem appartmannra gondolok,hanem vm félp.ellátásra.

Még nézelődök itt is,és a neten is. Neked is jó tervezgetést! :)

Előzmény: tomcat#01 (9973)
tomcat#01 Creative Commons License 2013.05.03 0 0 9973

Köszi :-)

Hát tavaly megígértem a lányomnak hogy mivel jó pár évig a hegyeket mászattam vele meg a nejemmel, idén elviszem őket tengerpartra, mivel még a lányom sosem járt tengernél. Így Olaszországba Rimini környékére készülök egyenlőre csak fejben. de :-) azért hogy ne maradjon ki idén sem Ausztria, az odaúton Klagenfurt-Villach környékére szánnék 2-3 napos hegymászást :-))) Konkrét célom nincs egyenlőre, most nézegetek mi esne útba az A2-es környékén.

Előzmény: altakrisz (9972)
altakrisz Creative Commons License 2013.05.03 0 0 9972

Szia tomcat#01!

Most is mint míndíg gyönyörűek a képeid:)  Tudod már h idén merre mentek?

Előzmény: tomcat#01 (9971)
tomcat#01 Creative Commons License 2013.05.03 0 0 9971

Előzmény: tomcat#01 (9970)
tomcat#01 Creative Commons License 2013.05.03 0 0 9970

Na egy kis 2011-es nosztalgia :-)

Előzmény: tomcat#01 (9969)
tomcat#01 Creative Commons License 2013.05.03 0 0 9969

Fel lehet autózni simán, én inkább a tetején lévő parkoló telítettsége miatt írtam hogy gyalog mennék, mert vagy 6 kört tettem meg mire félig szabálytalanul meg tudtam állni.

A kártya mindhárom felvonóra jó, mikor lent veszed a jegyet akkor mondod meg meddig akarsz menni.

Előzmény: Berg&Tal (9961)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.03 0 0 9968

Köszönöm. Fotózgatok azóta is, csak valahogy mostanában minden képre rákerül a leányom is, itt egy kivétel:

április 16-án még minden ilyen volt, azóta minden fa vastagon zöld!!!

Előzmény: Berg&Tal (9967)
Berg&Tal Creative Commons License 2013.05.03 0 0 9967

Hát igen, aki ilyen gyönyörű környéken él.....írtam már, hogy régóta olvasom a fórumot, s láttam a szebbnél szebb képeidet....

Előzmény: Törölt nick (9966)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.03 0 0 9966

Motorral még nem, helyieknek nem a legjobb, ugyanis elérhetö közelségben van sok érdekesebb út, amin nincs tömeg.

Előzmény: Berg&Tal (9965)
Berg&Tal Creative Commons License 2013.05.03 0 0 9965

A napokban én is láttam bicajosokat és motorosokat....tényleg Te is szeretsz motorozni, meghódítottad már a Glocknert ?

Előzmény: Törölt nick (9963)
Berg&Tal Creative Commons License 2013.05.03 0 0 9964

Húúúúú, azt a mindenit.....jó, hogy a webcamot időben vissza lehet nézni, tényleg ott a kék trabi. Rátaláltam az arhívra is, és tavaly szeptemberi képeket nézegetve kb. 10-17 óra között jó sokan vannak fent....hát akkor mi lehet nyáron.

Előzmény: clarki50 (9962)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.03 0 0 9963

Sokan bicajjal mennek fel. Nem tudom, honnan terjedt el a legenda, hogy oda nehéz felmenni...

Előzmény: clarki50 (9962)
clarki50 Creative Commons License 2013.05.03 0 0 9962

Én is nézegetem a webkamot. Most például egy kék trabant parkol az Edelweis-en.

Nekem nem jelentett gondot felmenni az astrámmal, de itt a bizonyíték, ha a trabi felmegy a mai autókkal sem gond.

http://grossglockner.panomax.at/

Előzmény: Berg&Tal (9961)
Berg&Tal Creative Commons License 2013.04.30 0 0 9961

Jó a csapat !!!

Napok óta nézem a webcamot, hát ahogyan ezek takarítanak....lenne mit tanulni tőlük, azt a hatalmas mennyiségű havat pár nap alatt eltüntették. Mindenképpen szeretnénk megnézni az Edelweist. A férjem vezet, de az sem gond ha fel kéne gyalogolni. A Kitzsteinhorn-ról is szuper képeket tettél fel, itt mind a három felvonó ingyenes volt a kártyával ? Jó lenne a Krimml-hez is eljutni - persze a jó időt megrendelem hozzá.

Előzmény: tomcat#01 (9960)
tomcat#01 Creative Commons License 2013.04.29 0 0 9960

No, azt hiszem a fiúk megválaszolták helyettem is. A fizetős kassza elébbé lent van, még az elején,onnantúl minden benne van az árban.

Hozzátenném ha újből mennék az Edelweisra biztos nem mennék fel kocsival, hanem lentről felgyalogolnék. Az ut rohadt meredek, végig csak egyesben lehet menni, fent van kb 30 parkoló, kizárt hogy épp szabad legyen egy :) Én is tilosban áltam meg...

Előzmény: Berg&Tal (9956)
Berg&Tal Creative Commons License 2013.04.29 0 0 9959

Rlaci és Veszprémi !

Köszi a válaszokat, így már világos.

Veszpremi Creative Commons License 2013.04.29 0 0 9958
Rlaci Creative Commons License 2013.04.29 0 0 9957

Heligenblutnál kezdődik. A 107-es út Heligenbluttól Fuschig a fizetős szakasz.

Berg&Tal Creative Commons License 2013.04.29 0 0 9956

Szia Tamás!

8419-es hozzászólásodban írtál a Großglockner Holpenstrasséról és az Edelweißspitzéről. A google térkép alapján képben vagyunk, de szeretném megkérdezni, hogy a fizetős szakasz hol kezdődik: már a 107-es úton valahol, vagy Heiligenblutnál /és akkor az Edelweißspitze nem fizetős ?

Köszönöm, ha válaszolsz, üdv: Kati

Előzmény: tomcat#01 (9954)
Berg&Tal Creative Commons License 2013.04.23 0 0 9955

Szia Tamás !

Köszi a gyors választ, igen erre a szállásra gondoltam. Jaj nagyon jókat írtál róla, ezek megfelelnek a mi elvárásainknak. A SommerCardot olvasgattam,  kevéske német tudással és a fordítóval próbálkoztam. Az már világos, hogy ebben az évben a Großglockner útra 4 euró kedvezményt ad....A képeidet nézegetve nem csoda, ha visszavágyol ! Mégegyszer: köszi, ha majd lesz még kérdésem, megírom.

Előzmény: tomcat#01 (9954)
tomcat#01 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 9954

Helló!

Itt voltunk Zell am See-ben:

http://haus-krammer.members.cablelink.at/

Csak ajánlani tudom, egy nagyon kedves családi panzió. Németül foglaltam az ott megadott elérhetőségen, előleget nem kellett fizetnem, útólag fizettem ki kp-ban. Az érkezést előre megmondod nem gond a késői sem, mi is késő délután értünk. Ha jól emlékszem a reggeli 7-től 9-ig volt.

A SommerCard nagyon jó, minden környékbeli látnivalóhoz ki lehet használni. A Kitzsteinhorn-ra azóta visszavágyom :-))

Üdv,

Tamás

Előzmény: Berg&Tal (9950)
Veszpremi Creative Commons License 2013.04.23 0 0 9953

Kár. Pedig a booking.com-on is lehet ilyeneket találni.

Előzmény: asztalosistvan2 (9952)
asztalosistvan2 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 9952
Sziasztok. Keresgéltem épp a topic ok között, remelem nem leszek off. Párommal Bécsbe szeretnénk utazni május 3 és 6 között, 3 napra. Szeretnénk szallast keresni, metrómegallohoz kozel, parkolási es ingyenes wifi lehetőséggel. Van valakinek valami tippje, ajánlata? A maximum amit raszannek az 250 euró két személy 3 éjszaka. És lehetőleg reggelit is szolgáljanak.
Esetleges segítséget privátban(is) várom és előre is megkoszonnem. Mail em publikus
U.I. Nem foglalkozok Booking al...
Berg&Tal Creative Commons License 2013.04.23 0 0 9951

Jaj...nem tudom mi az a "kínai" szöveg előtte...bocsi !

Berg&Tal Creative Commons License 2013.04.23 0 0 9950

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Sziasztok !

Új vagyok itt, de már évek óta olvasom a hangulatos élménybeszámolóitokat, és a sok szép képet nézegetve kaptunk kedvet Ausztria felfedezéséhez. Pár hete megnéztük Hallstattot és Salzburgot.....ragyogó napsütéses időben sok szép élménnyel gazdagodtunk.

Kedves Tomcat ! Nyárra Zell am See környékét tervezzük, s szeretnék érdeklődni arról a szállásról, ahol Ti voltatok. E-mailban németül foglaltatok vagy beszélnek angolul is? Van lehetőség kp-ben fizetni, vagy utalást kérnek? Lehet-e késő délután, 6-7 óra körül érkezni? Hány órától lehet reggelizni ?  Amiket leírtál végig olvastam, látom a Sommer-carddal is sok minden kedvezményes. Előre is köszönöm a választ.

Néhány tavaszi kép:

- bukter - Creative Commons License 2013.04.07 0 0 9949

Sziasztok!

Schneeberg környékén, Mamauwiese szálláshelynél (~957 méter magasan) a térkép jelöl egy P betűt.

Nem tudjátok véletlenül, hogy ide nem szálló vendégként is fel lehet autózni?

Schneeberg környékén szeretnénk egy kisebb túrával elérhető kilátópontot és a Schoberre esett a választás.

Esetleg tudtok ajánlani valami mást/jobbat?

1asi Creative Commons License 2013.04.03 0 0 9948

Köszönöm a gyors infót.

Előzmény: tomcat#01 (9947)
tomcat#01 Creative Commons License 2013.04.02 0 0 9947
Előzmény: 1asi (9946)
1asi Creative Commons License 2013.04.02 0 0 9946

Sziasztok.

Érdeklődni szeretnék, hogy ha április közepén megyek Bärenschützklamm-ba,   arról tud-e valaki, hogy nyitva van, lehet látogatni, vagy esetleg bármi közelebbit, mert még soha nem jártam ott és ha már a környéken járunk, gondoltam megnéznénk.

A segítséget előre is köszönöm.

tomcat#01 Creative Commons License 2013.03.28 0 0 9945

Még a hétvégén elvileg nyitva van. Öcsém ott vendéglátóskodik, vasárnap telik le a téli szezonja. Hó is van dögivel.

Előzmény: mormota1976 (9944)
mormota1976 Creative Commons License 2013.03.27 0 0 9944

Aztán persze lehet hogy a szánkópálya már zárva :(

Előzmény: mormota1976 (9943)
mormota1976 Creative Commons License 2013.03.27 0 0 9943

Szia!

Szerintem Semmering, Stuhleck még jó lehet. Tavaly szánkóztunk ott :)

http://www.stuhleck.at/html/HU/skiregion.asp?pass=x

Előzmény: Relaxvideo (9937)
Veszpremi Creative Commons License 2013.03.25 0 0 9942

Csak a történelmi hűség kedvéért: Ausseerland. www.ausseerland.at :)

trlala Creative Commons License 2013.03.25 0 0 9941

Tauplitz Ausserland szélén van. A vidék fő helye Bad Mittendorf, de ezek szerint azt is ismered.

Előzmény: pinkkaktusz (9940)
pinkkaktusz Creative Commons License 2013.03.24 0 0 9940

Tauplitzot ismerjük, mert oda járunk síelni, Ausserlandnak utána nézek, köszi

Előzmény: trlala (9939)
trlala Creative Commons License 2013.03.24 0 0 9939

Ausserland, Tauplitz. Van ott olcsó szállás is, magyar gazdával.

Előzmény: pinkkaktusz (9938)
pinkkaktusz Creative Commons License 2013.03.23 0 0 9938

Sziasztok,

A következőben kérném segítségeketek: tudnátok ajánlani olyan környéket Ausztriában (Tirol kivételével), ahol 7 éves gyerekekkel tudnánk bicikli túrázni? Az lenne a fontos, hogy ne legyenek nagy emelkedők, tehát viszonylag sík terepen (egy-két kicsit nagyobb azért belefér) lehet tekerni. Tavaly Loeben környékén voltunk, idén máshová szeretnék menni. Májusban, pünkösdkor tervezzük az utazást. 

Relaxvideo Creative Commons License 2013.03.20 0 0 9937

Sziasztok

Pár napot szeretnénk a tavaszi szünetben Ausztriában eltölteni.

Puchberg a kedvencünk, de webkamerákat nézve, sajna ott már olvadozik a hó.

Nem vagyunk nagy síelők, de jó lenne valami nem túl messzi havas helyre

eljutni, ahol lehet 7 éves gyerekkel síelni, szánkózni, nincs túl nagy tömeg, stb.

Tudnátok ajánlani ilyesmit?

polo2004 Creative Commons License 2013.03.19 0 0 9936

Szia!

Karintiában nagyon tudom ajánlani Mallnitz-ot, Mallnitzban az Eggerhof-ot.   http://eggerhof.mallnitz.at/   Szuper hely, Mallnitz és a hotel is / mi az új épületben voltunk/.  Örök kedvenceink között van.

Előzmény: Farkasfarsang (9910)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.19 0 0 9935

Köszi, élmény volt!

Előzmény: bokor.istvan (9933)
trlala Creative Commons License 2013.03.19 0 0 9934

Jártam ott párszor, utoljára 3 éve nyáron egy hetet, szintén kártyával. A kártya szolgáltatásait sem fogod tudni mind kihasználni. Előre kell tisztázni: csak nézegetni szeretnétek, vagy túrák is beleférnek. Az utóbbi esetben a felvonókat össze lehet kötni magashegyi túrákkal, viszont akkor értelemszerűen néhány dolog kimarad. A Grossglockner Strasse mindenképpen megérdemel egy teljes napot. Több helyen meg lehet állni menet közben, a Ferenc József magaslat kihagyhatatlan, onnan rövid, de nagyon szép túrát lehet tenni a Pastersee gleccser fölött. Aztán sokminden függ ugye az időjárástól. Rossz idő esetén múzeumok, városnézések, jó idő esetén felvonók, túrák. A porsche múzeumot hagynám ki, ha nagyon muszály rostálni, a Ragga schlucht ha kimarad az sem nagy baj, főleg, ha jártál már más szurdokban is. A Malta nagyon szép, onnan is vannak jó túrák. Nem tudom a Mölltaler gleccser benne van-e a kártyában most. Nyáron fantasztikus, a középső állomástól ott is jó túrák vannak. Csak jó idő legyen.. ja és megfelelő felszerelés! Azért ezek nem bakonyi tornacipős túrák.

Előzmény: pappan (9916)
bokor.istvan Creative Commons License 2013.03.19 0 0 9933

Csak neked kedves Nachtstern  :-)

Egészen friss. 

http://www.flickr.com/photos/bokoristvan/sets/72157633025436964/

Előzmény: Törölt nick (9930)
hanna90 Creative Commons License 2013.03.15 0 0 9932

Murau környékén lehet valahol mormotákat találni ?

Sümbü Creative Commons License 2013.03.14 0 0 9931

Hát az időpont adott, így abból kell kihozni a legjobbat. Az viszont a kártya mellett szól, ha rossz idő van, akkor elmehetünk fürdeni két fürdőbe is Bad Gasteinbe (ott lesz a szállásunk), de elsősorban a cél a természeti értékeket látni. Szerintem majd úgy megyünk, hogy lesz A, B, C terv, meg mindenről minden infót összeszedek és majd adja magát. Csak a kártya vásárlással kapcsolatban kéne düllőre jutnom..

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.14 0 0 9930

Különben is május az egyik legszeszélyesebb és nedvesebb hónap...

Előzmény: Veszpremi (9929)
Veszpremi Creative Commons License 2013.03.14 0 0 9929

Igen: "de ugye a természetnél soha nem lehet tudni"

Olyasmit kérdezel, amire manapság senki sem tudja a választ. 10 napon kívülre minden időjáráselőrejelzés a kuruzslás kategória. Bizonyos szituációkban meg még ezen belül is nehéz megmondani.

Előzmény: Sümbü (9928)
Sümbü Creative Commons License 2013.03.14 0 0 9928

Köszönöm a válaszokat.

Szerintetek májusban milyen időjárás várható? A felvonókat akkor lehet már használni? A szurdokok tudom, hogy hivatalosan május elsején nyitnak... (de ugye a természetnél soha nem lehet tudni)

Mert amiatt aggódom egy picit, hogy a természet közbeszól, és egy csomó helyet nem tudunk kihasználni, amire a kártya kedvezményt ad, így annyira nem is érné meg megvenni...

Tavaly ugyanekkor voltunk Szovéniában a Júlia-Alpokban ott nagyon szép volt az idő, végig sütött a nap, lehetett túrázni, hegytetőkön meg hó volt...

Nektek mi erről a véleményetek?

Veszpremi Creative Commons License 2013.03.14 0 0 9927

Evvel az állítással csak az a gond, hogy nem igaz.

Itt vannak a pontos elárusítóhelyek: http://www.salzburgerland.com/media/salzburgerlandcard/verkaufsstellen_slcard.pdf

Előzmény: röntgen (9926)
röntgen Creative Commons License 2013.03.14 0 0 9926

Egyébként szinte bármely szálloda ill. panzió recepciójánál megvásárolható. Kizárt, hogy egy lakott helyen ne találj rá. Az osztrákok ezt is 100-szor jobban csinálják, mint....mondjuk mi.

Előzmény: Sümbü (9924)
Kereva-5 Creative Commons License 2013.03.13 0 0 9925

Van honlapjuk online rendelési lehetőséggel, illetve email-címük, ahol érdeklődhetsz

http://www.salzburgerland.com/de/salzburgerlandcard/190-attraktionen-all-inklusive/preise.html

Előzmény: Sümbü (9924)
Sümbü Creative Commons License 2013.03.13 0 0 9924

Sziasztok!

Május elsején indulnánk Salzburgerlandba öt napra. Már első nap szeretnénk megvenni a Salzburgerland kártyát. Mivel május 1 munkaszüneti nap (gondolom kinn is), ezért szerintetek akkor a turista irodák nyitva lesznek? Vagy szerintetek milyen árusítóhelyeket nézzek? (Hallstatt, Bad Ischl, és St. Gilgen van az aznapi programban)

hidapolo Creative Commons License 2013.03.10 0 0 9923

Sziasztok fórumozók

Olyan fórumozóval szeretném fel venni a kapcsolatot aki ápolóként dolgozik ausztriában.

hanna90 Creative Commons License 2013.03.04 0 0 9922

Eltaláltad, pont Horvátország miatt érdekelnek ennyire az Osztrák útviszonyok. Akkor is nagyon körbejártam előtte, hogy mikor kellene menni, és sikerült minden fennakadás nélkül az út, oda - vissza, de a szembe sávba láttam elég félelmetes kilóméteres sorokat. Mondjuk a határ és a fizetőkapuk miatti torlódás eleve kiesik. Biztos nem pályán mennénk, de úgy 4 órával hosszabb lenne....

Előzmény: zorka99 (9921)
zorka99 Creative Commons License 2013.03.01 0 0 9921

Nem keverted össze Horvátországgal? Ezen a tájon ilyennel esetleg balesetkor találkozol, azt meg nem lehet kiszámítani

Előzmény: hanna90 (9914)
Veszpremi Creative Commons License 2013.02.23 0 0 9920

Nem. Teljesen felesleges éjjel menni, dugók nincsenek (persze a nagyvárosokban (Graz, Bécs...) vannak, de itt nem erről van szó), szerintem én sem írtam, max a csúcsidők táján a városok környékén megerősödő forgalom (pl. Graznál az A2-n), de ez semmi ahhoz képes, ami nálunk pl. Bp-en megy naponta, folyamatos és tempós a haladás. Nappal kell menni és nézni, látni a csodaországot! :)

Ma reggel nagy hóesés volt kint a keleti részeken, ennek ellenére folyamatos volt kint Burgenlandban, NÖ-ben és Stájerországban is a forgalom, folyamatosan ekéztek, nem úgy, mint nálunk. Persze pár baleset sajnos volt, meg a kamionok is itt-ott elakadtak, míg ki nem tiltották őket pár kritikus útról és ki nem mentették őket, de az sem tart napokig, mint nálunk, 11-től mindenhol helyreállt a normál rend.

Előzmény: hanna90 (9917)
Rlaci Creative Commons License 2013.02.23 0 0 9919

Nincs értelme Murauig este menni. Arra felé nem szokott dugó lenni nyáron. Az a régió kevéssé látogatott nyáron.

Inkáb az Olaszország felé tartó autópályákon van dugó, és azokon is csak szombaton, az olasz turnusváltáskor.

opi064 Creative Commons License 2013.02.23 0 0 9918

Úgy a legcélszerűbb, mi is többnyire este indulunk, úgy, hogy nagyjából világosodjon, a célállomásra érkezéskor, vagy valami látványos útszakaszhoz érkezéskor. Esetleg megszunnyadunk a kocsiban hajnal 2-3 körül egy-két órára.

Előzmény: hanna90 (9917)
hanna90 Creative Commons License 2013.02.23 0 0 9917

Köszönöm szépen !

Akkor már csak a több órás dugókat kell megúszni .......

Gondoltam már arra is, hogy esetleg éjjel kellene menni.

Előzmény: Veszpremi (9915)
pappan Creative Commons License 2013.02.21 0 0 9916

Sziasztok!

Új vagyok itt, de annél nagyobb érdeklődéssel olvasom a beszámolókat és a látnivalókat próbálom feltérképezni. Júli végére én már találtam szállást a tralandia.com oldalon találtam magánszállást Karintia magashegyi részén. Még NP-Karinthia kártya is jár majd a szállás mellé, és már kinéztem magamnak egy csomó gyönyörűséges helyet, amik szinte mind alig fél órás autózásra vannak a szállásunktól: Grossglockner panorámaút, Mallnitz gleccser, Ragga szurdok, Porsche múzeum, Meseerdő, Fallbach vízesés és Malta gát, stb. Szóval már most látom, hogy ott nem lehet unatkozni :)

Ha vannak egyéb kihagyhatatlan látnivalók, szívesen veszem :) De inkább úgy látom, az okoz majd nehézséget, hogy mit hagyjak majd ki, mert az 5 éjszakás nyaralásunkba ennyi minden biztos nem fér majd bele. Szerintetek mi az, ami kihagyhatatlan gyerekekkel?

Előzmény: tomcat#01 (9913)
Veszpremi Creative Commons License 2013.02.21 0 0 9915

Nagy forgalom Ausztriában a városok környékén lehet, ott is csak a reggeli és a délutáni órákban a csúcsok. Hétvégén kicsi, max. közepes. De igen kultúráltan közlekednek, mondhatnám élvezi az ember a magyar viszonyokhoz képest, öröm kint vezetni. Extra fizetős részek itt-ott vannak, főleg alagutak ill. nem pályák, de fizetősek a magashegyi utak, panorámautak.

hanna90 Creative Commons License 2013.02.21 0 0 9914

Sziasztok !

Szeretném kérdezni, nyáron Murau fele az autópályákon mely napokon lehet nagy forgalomra számítani ? Arra gondoltam vasárnap mennénk és szombaton jönnénk. Relax Resort Kreischberg - volt már ott valaki ? Az autópálya matricán kívül van még Ausztriában egyéb útdíj vagy fizetős szakaszok ?

Előre is köszönöm.

tomcat#01 Creative Commons License 2013.02.20 0 0 9913

Nos, azt hiszem Bécs lesz az, mert bár ott jártam a legtöbbször, szinte semmit nem láttam belőle.

Most viszont visszatallózom valami karintiai uticélért a topikot.

Előzmény: tomcat#01 (9912)
tomcat#01 Creative Commons License 2013.02.10 0 0 9912

Tavasszal újfent Innsburck van tervben az ünnepi hosszú hétvégére, de az még képlékeny

Ha esetleg valakinek lenne olyan ötlete a márciusi hosszú hétvégére, amely vonattal megközelíthető, hegyek között van (kirándulás végett), ossza meg legyen kedves.

Innsbruck, Graz, Salzburg már kirpóbálva :) 

Előzmény: tomcat#01 (9911)
tomcat#01 Creative Commons License 2013.02.10 0 0 9911

Ilyesmi engem is érdekel, a nyáron én is Karintiát szemeltem ki, arra még nem jártunk :-)

Tavasszal újfent Innsburck van tervben az ünnepi hosszú hétvégére, de az még képlékeny :-)

Előzmény: Farkasfarsang (9910)
Farkasfarsang Creative Commons License 2013.02.03 0 0 9910

Sziasztok!

Nyáron szeretnénk egy hetet Ausztriában tölteni, szállást keresek, ha valaki tud jó apartmant vagy panziót, legyen szíves megosztani velem.

Elsősorban Karintiát néztem ki, de más is szóba jöhet, Salzburg és környékén már jártunk, így oda most nem mennénk.

Köszönöm, ha valaki ír.

nohabpeti Creative Commons License 2013.01.22 0 0 9909

Köszönöm szépen!

Nagyon szép képek!

Előzmény: Rlaci (9900)
tomcat#01 Creative Commons License 2013.01.19 0 0 9908
Előzmény: opi064 (9907)
opi064 Creative Commons License 2013.01.18 0 0 9907

Nézz utána Werfen -nek! Salzburgtól délre esik, hogy megy-e vonat, nem tudom, de ott a werfeni kastély (Kémek a sasfészekben forgatási helyszíne), ÉS!! az "Eisreisenwelt" ! A világ egyik legnagyobb jégbarlangja, fennt a hegytetőn van a bejárat, lanovka visz fel, csoportonként barlangvezetővel történik a barlangi séta (hosszabb, mint gondolnád!!), baromi klassz, hogy nincs kiépített világítás, mindenki kap egy karbidlámpát. Egy csoda az egész!. A falucska is barátságos. Csak azt kell kinyomozni, hogy egész évben látogatható-e.

Előzmény: OpelAstraGt (9906)
OpelAstraGt Creative Commons License 2013.01.15 0 0 9906

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Tudnátok ajánlani Salzburghoz közeli valamilyen kisebb települést, ahová vonattal viszonylag rövidebb idő alatt át lehet jutni (kb 40 perc) és érdemes megnézni? Nem múzeumokra vagy ilyesmire gondoltam, hanem valami nyugodtabb kisebb településre, amit érdemes megnézni, lehet járkálni... ilyenek :).

Köööszi

Emőke1 Creative Commons License 2013.01.14 0 0 9905

Köszönöm szépen, akkor 50 Euro elég lesz:)

Előzmény: Törölt nick (9904)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.14 0 0 9904
Akkor 10-15 Euro eleg ebedre naponta.
Előzmény: Emőke1 (9903)
Emőke1 Creative Commons License 2013.01.14 0 0 9903

Igen megvan a síbérlet, ivásról nem tudok, 11 éves:))) Köszönöm szépen !

Előzmény: Törölt nick (9902)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.14 0 0 9902
Ha felpanzio es mevan a sikartya is , akkor napi 15 Eurobol megvan az ebedje, meg valogathat is. Ha mar szabad alkoholt fogyasztania es kaveznia, akkor inkabb több :-)
Előzmény: Emőke1 (9901)
Emőke1 Creative Commons License 2013.01.13 0 0 9901

Szia,

Kérlek segíts:) A lányom most 24-27-e között megy Karintiába Ledenitzenbe sítáborba. Félpanziós ellátásuk lesz, azt szeretném megtudni, mennyi költőpénzt adjak neki, legyen ebéd, meg innivalóra. Sajna gyanúm sincs a téli árakat illetően.

Előre is nagyon köszönöm: Emőke

Előzmény: Törölt nick (9897)
Rlaci Creative Commons License 2013.01.13 0 0 9900
Előzmény: nohabpeti (9899)
nohabpeti Creative Commons License 2013.01.12 0 0 9899

Sziasztok!

A Gröden-völgyből (Grödnertal, Val Gardena) vannak élményeitek,képeitek?

Köszönöm előre is!

nagyutazo leszek Creative Commons License 2013.01.12 0 0 9898

Köszönöm szépen a segitséget,akkor Dolomitok halasztva

üdv mindenkinek

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.12 0 0 9897

Julius az már más, junius gyakran csapadékos és hüvös. Olvad már, de a nagy olvadás az elsö igazán napos, meleg nyári napokon indul meg, akkor viszont rohamosan.

Előzmény: Rlaci (9896)
Rlaci Creative Commons License 2013.01.12 0 0 9896

Mi júliusban voltunk. Maradvány hó már csak a Marmolada gleccseren volt, de volt egy reggel, amikor 2500 m-en esett a hó, de aztán hamar elovadt.

A felvonók jártak, de nem használtuk őket, nem igazán volt rá szükség.

Előzmény: nagyutazo leszek (9892)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.12 0 0 9895

hágóvas is kellhet...

Előzmény: gabor01 (9893)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.12 0 0 9894

Az a kisebbik baj, hogy még eshet hó és nem is valószínü, de az inkább, hogy a télen esett mennyiség még nem olvadt el...

gabor01 Creative Commons License 2013.01.12 0 0 9893

mert júniusban előfordulhat 2000 m fölött esetleg havazás is

Havazás nem hiszem. Viszont 2m-es hó még igen :-)

De semmi izgalom: a nyári póló mellé beteszel a hátizsákba egy meleg pulóvert és egy szélkabátot. Túl lehet élni:-)

nagyutazo leszek Creative Commons License 2013.01.12 0 0 9892

Sziasztok!

Ha már szóba került a Dolomitok, én is szeretnék kérdezni tőletek ezzel kapcsolatban.

A szabadságunkat június 17-től 30-ig mi is a Dolomitokba terveztük, de jobban utánanézve a dolgoknak megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a felvonók és a menedékházak többsége csak június 20-25 körül nyit, és a neten is inkább az augusztus-szeptembert ajánlják túrázásra, mert júniusban előfordulhat 2000 m fölött esetleg havazás is.

Augusztus viszont zsúfolt,minden olasz akkor szabadságol,szállások is gondolom a főszezon miatt akkor a legdrágábbak.

Akkor marad a szeptember eleje

Mit gondoltok?

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.12 0 0 9891

Az nem megy...

Előzmény: flepnis1 (9890)
flepnis1 Creative Commons License 2013.01.12 0 0 9890

Hidd el neki! A mozdonyvezető csak tudja :-)

Nem a salamanderre gondoltál? Schneebergbahn-ra?

Előzmény: opi064 (9888)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.12 0 0 9889

Pontosan ugyan annyi vonat jár a Semmering-bahnon ilyenkor, mint bármikor máskor. Miért ne járnának télen?

Előzmény: opi064 (9888)
opi064 Creative Commons License 2013.01.12 0 0 9888

Kifejtenéd bővebben a válaszod, mert nem értem?...

Előzmény: Törölt nick (9885)
Rlaci Creative Commons License 2013.01.12 0 0 9887
Előzmény: Rlaci (9886)
Rlaci Creative Commons License 2013.01.12 0 0 9886

Két éve voltunk a Dolmitokban.

A képeket ide töltöttem fel:#

Ha van kérdés valamelyik helyszínnel kapcsolatban tedd fel.

Üdv

Előzmény: Zsefe (9883)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.12 0 0 9885

Szerinted? Hol menne a vonat télen, ha nem a sinen?

Előzmény: opi064 (9884)
opi064 Creative Commons License 2013.01.12 0 0 9884

Üdv Mindenkinek! Még a télen terveznék egy hegyi vonatozást a Semmeringbahn- on (Gloggnitz), esetleg március 15. hosszúhétvégén. Kérdezném , aki tudja, jár-e a vasút télen, érdemes egyáltalán télen menni, vagy inkább szebb nyáron? Autóval mennénk, amit a környéken letámasztanék és onnan kisebb túra+ vonatozás. Aki tud friss infóról, ossza meg velem!

Zsefe Creative Commons License 2013.01.11 0 0 9883

Sziasztok!

Nem szorosan a topik témában, de nem áll tőle messze.

Dél Tirol, Dolomitok. (volt már máskor is)

Mint notórius magán (családi) utazó arra vetemednék, hogy (esetleg) kb. 20-25 főnek  szerveznék egy túrát a Dolomitokba.

(Persze jó magam sem ismerem olyan nagyon a Dolomitokat, inkább csak átutaztam. Egyszer sikerült egy kisebb túrát csinálnom a Falzarego hágótól a Rifugio Averau hoz.)

Hátha tud valaki ötletekkel segíteni.

Elsőre a Tre cime di lavaredo (Drei Zinnen) -re gondoltam. Túra a Drei Zinnen körül, nem nagy szintemelkedés, kb. 10-13 km.

Max. 15-20 km re gondoltam.

Ha van valaki, akinek van másik ötlete, esetleg járt már arra, és persze ha valaki ismer olcsóbb szállást, kérem, segítsen.

Zsefe

altakrisz Creative Commons License 2012.12.31 0 0 9882

Sziasztok!

Boldog Új Évet kívánok Mindenkinek!

tomcat#01 Creative Commons License 2012.12.31 0 0 9881

Mindenkinek eredményekben, sikerekben, egészségben, boldogságban és ausztriai túrákban gazdag új évet kívánok!

Tamás

Zsefe Creative Commons License 2012.12.31 0 0 9880

Utazásban gazdag Új Évet kívánok mindenkinek!

Zsefe

(www.uticelok.hu)

altakrisz Creative Commons License 2012.12.23 0 0 9879

Kellemes Ünnepeket kívánok minden kedves fórum olvasónak!

almart Creative Commons License 2012.12.23 0 0 9878

Bekes,boldog karacsonyt kivanok mindenkinek!

Törölt nick Creative Commons License 2012.12.22 0 0 9877

Olvad sajnos.

10 fok van.

meg esö esik.

Előzmény: samurai2 (9876)
samurai2 Creative Commons License 2012.12.22 0 0 9876

Így képről annyira nem tűnik komolynak a hóhelyzet. De a ké szuper!

Előzmény: Törölt nick (9875)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.22 0 0 9875

Majdnem. Kb 3-4 km-re innen.

Előzmény: samurai2 (9874)
samurai2 Creative Commons License 2012.12.22 0 0 9874

Gyönyörű!!! Ez hol készült? Csak nem itt laksz? :) 

Előzmény: Törölt nick (9873)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.22 0 0 9873

samurai2 Creative Commons License 2012.12.14 0 0 9872

Köszi!

Előzmény: Törölt nick (9871)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.13 0 0 9871

Természetesen, azokra is vonatkozik a fizika is...

Mert nem azzal van a gond, hogy elindulni, hanem azzal hogy megállni, a fék meg azokon is olyan, mint a többi autón...

Előzmény: samurai2 (9870)
samurai2 Creative Commons License 2012.12.13 0 0 9870

Sziasztok!

Nah, hogy alakul a hóhelyzet Ausztriában? Lenne egy kérdésem, Ausztriában a négykerék meghajtású terepjárókra is kötelező a téligumi?

samurai2 Creative Commons License 2012.12.04 0 0 9869

:) Azért jöhetne erre is. Nehogy ne győzzétek lapátolni. 

Előzmény: Törölt nick (9868)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.04 0 0 9868

Akkor nincs gond, mert van. Esik, és még jön további is. hideg is van, így a sípályákon már ágyuznak is, elsö osztályuak a pályák...

Előzmény: samurai2 (9867)
samurai2 Creative Commons License 2012.12.04 0 0 9867

Persze, hogy legyen.

Előzmény: Törölt nick (9866)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.04 0 0 9866

Azon drukkolsz hogy legyen hó, vagy azon hogy ne?

Előzmény: samurai2 (9865)
samurai2 Creative Commons License 2012.12.04 0 0 9865

Haha, ettől még nem lett jobb nekem. :) Bár úgy néz ki szombatra mond egy pár centit.

Előzmény: Törölt nick (9864)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.04 0 0 9864

Igen, kinézek az ablakon, és esik:-)

Előzmény: samurai2 (9863)
samurai2 Creative Commons License 2012.12.04 0 0 9863

http://www.sielok.hu/hojelentes/ausztria/renducsoho/

Kiváncsian figyelgetem az oldalt és szépen esik már elég sok helyen. Kicsit irigykedem. :) 

altakrisz Creative Commons License 2012.12.03 0 0 9862

:D, látod én sem...:)) Egyszer eljut ebbe az országba az ember, és aztután már csak azt várja, hogy mikor tud egy újabb csodás tájat felfedezni...miközben visszavágyik oda, ahol előzőleg járt, mert annyi a szépség és a látnivaló maradt még, hogy egy pár napos-hetes kirándulás alatt a felét sem látta...

Előzmény: tomcat#01 (9861)
tomcat#01 Creative Commons License 2012.12.03 0 0 9861

Ez így igaz! Én még olyan képet nem láttam ide feltéve, amire azt mondtam volna hogy na ide nem megyek mert nem tetszik :-)

Előzmény: altakrisz (9860)
altakrisz Creative Commons License 2012.12.03 0 0 9860

Szia tomcat#01:)  Látod én ott még nem jártam, de a képeid alapján gyönyörű lehet, úgyhogy jó tipp:))  De azt hiszem hogy ez egész Ausztriára igaz. Gyakorlatilag tényleg nem lehet erre a kérdésre igazán válaszolni, mivel ebben az országban nem lehet igazán "mellényúlni", mert egyszerűen csodálatos minden régió :))Amúgy ha én is javasolhatnék egyet, akkor Tirol:))

Előzmény: tomcat#01 (9859)
tomcat#01 Creative Commons License 2012.12.03 0 0 9859

Én Zell am See - Kaprun vidékét javasolnám :-) Csodás :-)

Előzmény: profika (9853)
murray Creative Commons License 2012.12.02 0 0 9858

nézd meg a 9810es hsz-omat ott minden van amit kértél.

Törölt nick Creative Commons License 2012.12.01 0 0 9857

Nem tudunk segíteni, ugyanis az igényeidnek majd minden osztrák vidék megfelelne. ha mégis ajánlani kellene valamit, akkor Salzkammergut vagy Villach környéke...

Előzmény: profika (9856)
profika Creative Commons License 2012.12.01 0 0 9856

Oh, kösz, végül is ilyen válaszokat várhattam. :)

A topikot -mint írtam- böngészni fogom, a véleményekre meg azért -remélem- lehetek kíváncsi anélkül, hogy azt a képzetet keltsem, nélkülük el lennék veszve a világban, nem? :)

Veszpremi Creative Commons License 2012.12.01 0 0 9855

Szinte bármi, Ausztria :)

Ez a topik már mindent leír, ami a témában elmondható :)

Flower2000 Creative Commons License 2012.12.01 0 0 9854

Miért mástól kérdezed meg azt, hogy hova menj üdülni? A paramétereidnek több ezer hely felel meg. Neked mindig más mondta meg, hogy mit csinálj? Ehhez nem kell fórum, elég egy utazási iroda. Bemész és elmondják a kínálatot aztán választassz a pénztárcádnak megfelelően.

De ha ez a válasz nem elégít ki menj oda amitnek a webcamét betettem alul. Az tuti, hogy jó hely, ha a Beatles tagjainak is megfelelt. Persze ha meg tudod fizetni.

profika Creative Commons License 2012.12.01 0 0 9853

Sziasztok!

Még nem voltunk Ausztriában üdülni, most tervezzük jövő tavaszra, nyárra.
Természetesen visszaolvasok itt, de köszönettel veszem a tapasztalatotokat.

Az ismérvek átlagosak: 2 szülő, 2 nagy gyermek, cél az alpesi levegő, hegyi tó, zöld mező, lila tehén. :)

Ha közelben van városnézési lehetőség, az külön jó.

Nem annyira a szállástípus vezet minket (általában apartmant szoktunk kivenni booking.com-on), hanem a térség, hogy mi legyen az úticél.

Köszönöm!

Flower2000 Creative Commons License 2012.11.30 0 0 9852
Flower2000 Creative Commons License 2012.11.30 0 0 9851

Szép vidék.

Előzmény: Törölt nick (9848)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!