Keresés

Részletes keresés

Hepci Creative Commons License 2023.07.04 -2 0 32657

Pierre-nek is kellene egy jó (olvasó)szerkesztő (pl. én :D), aki kigyomlálja az elírásokat és a fárasztó modorosságot.

Azért van, ahol a plusz körök a téma környékén-határain hozzáadnak tartalomban-hangulatban, de kétségtelenül nem ezek a részletek vannak többségben.

Előzmény: Caipi (32656)
Caipi Creative Commons License 2023.07.04 0 1 32656

Vagy ő változott még inkább olyanná, amilyen volt, vagy én lettem türelmetlenebb, de számomra ismét képtelenség végigolvasni... 

És pláne itt úgy megakadtam a citromhéján (=madár?), hogy abba is hagytam a próbálkozást. :)

"hanem jöjjenek a citrusok, citromhéja, a szardella, a mustár, a kovászos uborka leve, kapri és társai" 

 

Előzmény: Hepci (32641)
H_G Creative Commons License 2023.07.04 0 1 32655

Hát ez úgy néz ki, mint amibe belenyomtak egy tubus fogkrémet 🤢

Előzmény: nagypapi51 (32643)
Fleur de sel Creative Commons License 2023.07.03 -1 0 32654

Mellette a pékségben remek pizza-bucit lehet kapni, potom 250 ft-ért. Kb. puffancs nagyságú, szintén párducmintás. :) Belül hatalmas lyukakkal, foszlós, nyammm!

Előzmény: Hepci (32653)
Hepci Creative Commons License 2023.07.03 -1 0 32653

Persze, nagyon jó a pizza. Akik reklamálnak, azok még nem ettek ilyet, vagyis nápolyit, amin párducmintás égett pontocskák vannak.

Előzmény: nagypapi51 (32651)
nagypapi51 Creative Commons License 2023.07.03 -1 0 32652

Kicsit hezitálok, többen reklamálták, hogy szenesedésig sütik a pizzát.

 

Előzmény: nagypapi51 (32651)
nagypapi51 Creative Commons License 2023.07.03 -1 0 32651

Hepci, szted érdemes asztalt foglalni a Hétköznapokba?

nagypapi51 Creative Commons License 2023.07.03 0 1 32650

Addig-addig halogattuk a látogatást, míg pár éve le nem húzta a rolót :(

Előzmény: csalapet (32649)
csalapet Creative Commons License 2023.07.03 -1 0 32649

szerencsére ilyen rendezvényből most is van bőven, akár a borvidéken is /Mádi furmint ünnep/

 

Mi egy jólsikerült Szepsy kóstoló után voltunk az ős-kajánban, talán 2013-ban

Akkoriban az egyik legjobb étterem volt a környéken

Előzmény: nagypapi51 (32648)
nagypapi51 Creative Commons License 2023.07.03 0 0 32648

Bénye azért (is) volt jó, mert a helyszínek szét voltak szórva a faluban, sétálni kellett, addig ledolgoztad az előzőleg betolt szarvaspörköltöt pl... :)

Emlékszik még valaki az Ős-Kajánra? - békebeli árak á'la 2009.

Ahogy emlékszem, ez volt az egyetlen profi vendéglő, amelyik kitelepült, a többiek amatőr gasztrobloggerek, és

lelkes helybéliek.

Bénye'09 - bár ez inkább borról és kultúráról szól.

 

 

Előzmény: csalapet (32647)
csalapet Creative Commons License 2023.07.03 -1 0 32647

ennek mindkét esetben szívből örülök, van ott elég ember, akit kerülgetni kell :) 

nagypapi51 Creative Commons License 2023.07.03 0 2 32646

bebebe, én meg soha nem voltam... :)

(A legelső, Bor-Mámor-Bénye nagyon jó volt, az újdonság ereje ugye, következő évben a Tabánban, szűk helyen tömegek voltak, engem taszított, onnantól kerülöm az ilyen rendezvényeket)

Előzmény: kifli (32645)
kifli Creative Commons License 2023.07.03 -1 0 32645

én meg éveek óta nem járok a gurméra:)

Előzmény: csalapet (32642)
Caipi Creative Commons License 2023.07.03 0 1 32644

Én is a tavalyi Gourmet-n tettem az elhatározásomat. :) 

Előzmény: csalapet (32642)
nagypapi51 Creative Commons License 2023.07.03 0 0 32643

Épp most olvastam :(

Nem szeretnék pájslit ilyen tálalásban, egyébként is, nálam szív (disznószív) nélkül nincsen szalontüdő.

(Azt ugye, meg felejtsük el, hogy eredetileg borjútüdőből készül, sztem Rókusfalví úrnál is disznóból van)

Előzmény: Hepci (32641)
csalapet Creative Commons License 2023.07.03 0 0 32642

Ott a mosogatást nem nagyon, elég kicsi az a hely, viszont csodajó helyen van a part mellett, az sok mindent kompenzál. Én egyébként oda és a gourmet-ra is saját evőeszközzel járok már évek óta. Egyszerűen van olyan étel, amit nem lehet műanyag/alternatív késsel/villával enni.

Más: ha legközelebb jársz a Málnában, kóstold meg a Nyár kompozíciót.

Előzmény: Hepci (32640)
Hepci Creative Commons License 2023.07.03 -1 0 32641

Megint egy hely, ahol minden jó Pierre-nek: a Rókusfalvy úr (újabban: kormánybiztosféle) fogadója Etyeken.

 

https://index.hu/kultur/degusztator/2023/07/03/rokusfalvy-tarkonyos-borjuragu-szalontudo-aranygaluska-pierre-kritika/

Hepci Creative Commons License 2023.07.02 -1 0 32640

Nemcsak az ilyen szarok fílingje zavar, hanem a szeméttermelés is - ahol 5+ ezer forintos ételek vannak, azért meg lehetne oldani a mosogatást, és nem kellene egy hétvégén termelni 2 mázsa szétválogatatlan papír-műanyag-ételmaradék szemetet.

Előzmény: Caipi (32638)
H_G Creative Commons License 2023.07.02 0 0 32639

Ez a jó az ázsiai létesítményekben, hogy a bambusz evőpálcika teljes értékű és igazából még az egyszer használatosnak szántat is lehet még egy néhányszor használni. Biztosan nem törik bele egy sültkrumpliba, mint a favillák. (De a papír tányér és pohár persze ott is ugyanolyan reménytelen.)

 

Előzmény: Caipi (32638)
Caipi Creative Commons License 2023.07.02 0 0 32638

Az szép lesz... :)
Én is hatáoztam már el hasonlót, az összes fa- meg bambusz evőeszköz olyan érzés, mintha szálkás valami lenne a szádban. És akkor még nem is említettem a minden koktélban szétázó, és onnantól nem működő papírszívószálakat. Amit múltkor a gazpachohoz vettem papírpoharakat, azok meg eresztettek.... 

Előzmény: Hepci (32637)
Hepci Creative Commons License 2023.07.02 -1 1 32637

Végül a budafoki Dunapartra (Dunafok) mentünk enni, a DP BBQ nevű helyre. Ez a tulajdoni hátteret illetően a Hétköznapok pizzéria rokona.

Pulled porkot ettünk buciban és marhaszegyet tortillával, meg különféle hozzávalókkal.

A húsok egyszerűen fenomenálisak, a köretek is nagyon rendben vannak, az árak sem tragikusak (a p.p. 4 rugó, a szegy 5 vagy 6), az adagokkal nagyjából jól lehet lakni. Kértünk még 2 karamellás madártejet, az is igen jó volt, de igen kevés.

Van jó szörp és rendes bor is kimérve, tehát szinte minden jó.

Ami nagyon nem jó, hogy én ilyen minőségű ételeket nagyon nem szeretek papírtányérból, műanyag evőeszközzel enni, meg bort sem szeretek nylonpohárból inni. Tehát legközelebb viszek tányért, evőeszközt és poharat.

Hepci Creative Commons License 2023.07.01 -1 0 32636

Az elég baj, ha így van, mert ma nem ér rá a vacsorapartnerem.

Előzmény: Caipi (32635)
Caipi Creative Commons License 2023.07.01 0 1 32635

Vasárnap szerintem zárva vannak. 

Előzmény: Hepci (32634)
Hepci Creative Commons License 2023.07.01 -1 0 32634

Valószínűleg én is eszem náluk egyet ma vagy holnap.

Előzmény: beetee (32632)
Caipi Creative Commons License 2023.07.01 0 1 32633

Köszi!

Előzmény: beetee (32632)
beetee Creative Commons License 2023.07.01 -1 0 32632

A Pho-n kívül: 

gyümölcsleves, frankfurti leves , krumplis tészta, gnocchi, casarecce, nudli.

 

Előzmény: Caipi (32629)
beetee Creative Commons License 2023.06.30 0 1 32631

Az rég volt. Ez a sokadik üzemeltető. 

Előzmény: nagypapi51 (32627)
beetee Creative Commons License 2023.06.30 -1 0 32630

Na ma megint ott ebédeltem. Elbeszélgettem a pultban lévő emberrel. Még próbaüzem van. 

Most csak ez a szeletbár üzemel, ami római pizzát jelent. Azt 6 részre vágva mérik ki.

Ott van a félretett táblácskán, 750 egy szelet. 

El lehet csomagoltatni, de nem dobozos egyelőre, és rendelést sem vesznek még fel, csak ad hoch ami a pultba kerül.

 

Hamarosan érkezik még egy kemence és lesz nápolyi stílusú pizza is. Onnantól dobozolást és kiszállítást is terveznek. 

Előzmény: csalapet (32628)
Caipi Creative Commons License 2023.06.30 0 1 32629

Mit ettetek? Gondolkozom egy holnapi elhozós vagy ottevős ebéden.

Előzmény: beetee (32625)
csalapet Creative Commons License 2023.06.30 -1 0 32628

"a pizza ennyit bőven megér"

 

mennyi az annyi?

Előzmény: beetee (32624)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!