Mellette a pékségben remek pizza-bucit lehet kapni, potom 250 ft-ért. Kb. puffancs nagyságú, szintén párducmintás. :) Belül hatalmas lyukakkal, foszlós, nyammm!
Bénye azért (is) volt jó, mert a helyszínek szét voltak szórva a faluban, sétálni kellett, addig ledolgoztad az előzőleg betolt szarvaspörköltöt pl... :)
Emlékszik még valaki az Ős-Kajánra? - békebeli árak á'la 2009.
Ahogy emlékszem, ez volt az egyetlen profi vendéglő, amelyik kitelepült, a többiek amatőr gasztrobloggerek, és
lelkes helybéliek.
Bénye'09 - bár ez inkább borról és kultúráról szól.
(A legelső, Bor-Mámor-Bénye nagyon jó volt, az újdonság ereje ugye, következő évben a Tabánban, szűk helyen tömegek voltak, engem taszított, onnantól kerülöm az ilyen rendezvényeket)
Ott a mosogatást nem nagyon, elég kicsi az a hely, viszont csodajó helyen van a part mellett, az sok mindent kompenzál. Én egyébként oda és a gourmet-ra is saját evőeszközzel járok már évek óta. Egyszerűen van olyan étel, amit nem lehet műanyag/alternatív késsel/villával enni.
Más: ha legközelebb jársz a Málnában, kóstold meg a Nyár kompozíciót.
Nemcsak az ilyen szarok fílingje zavar, hanem a szeméttermelés is - ahol 5+ ezer forintos ételek vannak, azért meg lehetne oldani a mosogatást, és nem kellene egy hétvégén termelni 2 mázsa szétválogatatlan papír-műanyag-ételmaradék szemetet.
Ez a jó az ázsiai létesítményekben, hogy a bambusz evőpálcika teljes értékű és igazából még az egyszer használatosnak szántat is lehet még egy néhányszor használni. Biztosan nem törik bele egy sültkrumpliba, mint a favillák. (De a papír tányér és pohár persze ott is ugyanolyan reménytelen.)
Az szép lesz... :) Én is hatáoztam már el hasonlót, az összes fa- meg bambusz evőeszköz olyan érzés, mintha szálkás valami lenne a szádban. És akkor még nem is említettem a minden koktélban szétázó, és onnantól nem működő papírszívószálakat. Amit múltkor a gazpachohoz vettem papírpoharakat, azok meg eresztettek....
Végül a budafoki Dunapartra (Dunafok) mentünk enni, a DP BBQ nevű helyre. Ez a tulajdoni hátteret illetően a Hétköznapok pizzéria rokona.
Pulled porkot ettünk buciban és marhaszegyet tortillával, meg különféle hozzávalókkal.
A húsok egyszerűen fenomenálisak, a köretek is nagyon rendben vannak, az árak sem tragikusak (a p.p. 4 rugó, a szegy 5 vagy 6), az adagokkal nagyjából jól lehet lakni. Kértünk még 2 karamellás madártejet, az is igen jó volt, de igen kevés.
Van jó szörp és rendes bor is kimérve, tehát szinte minden jó.
Ami nagyon nem jó, hogy én ilyen minőségű ételeket nagyon nem szeretek papírtányérból, műanyag evőeszközzel enni, meg bort sem szeretek nylonpohárból inni. Tehát legközelebb viszek tányért, evőeszközt és poharat.