Keresés

Részletes keresés

kannibál Kovács Creative Commons License 2008.08.20 0 0 179

Olvassátok el az alábbi összeállítást!

http://sportgeza.hu/2008/peking/politikusokban_jok_vagyunk_az_olimpian/

 

Szerintem akinek nem nyílik ki a bicska a zsebében a fentiek áttanulmányozása után, az nem teljesen épelméjű.

 

1. Mindig tudtam, hogy Szekeres Imrének párját ritkítóan vastag bőr van a pofáján, de sosem hittem volna, hogy ennyire. Kár, hogy Kammerer Zoli nem vágta szájon az evezőlapáttal.

2. Ment egyáltalán orvos a delegációval?

3. A jobboldali politikusok közül mindössze hárman mentek ki. Schmitt Pál, a MOB elnöke, Gémesi György, a vívószövetség elnöke és a MOB alelnöke, illetve Borkai Zsolt olimpiai bajnok, Győr polgármestere. Mindhármuk jelenléte indokolható. Na de mit keresett ott ez a sok komcsi? Félreértések elkerülése végett nem az olyanokra gondolok, mint Baráth Etele (akinek a jelenléte szintén indokolható), hanem a Szekeres-félékre.

Szegény agyonnyomorított, pénztelenített MOB, próbálta volna visszautasítani ezeket a dögkeselyűket...

4. De jó, hogy Orbán Viktorban volt annyi intelligencia, hogy nem keveredett ezek közé az alakok közé!

Veszpremi Creative Commons License 2008.08.20 0 0 178
OFF. Erről nekem totál más a véleményem, és nem is politikailag (azt te hoztad be, t.i. a lenyúlás nem politika), csak a józan paraszti gondolkodás mondatja velem, hogy itt a lóvét nagyon nagy tételben lenyúlják. Gondolj csak utána és nem kell pártokat belekeverni, elég arra gondolni, hogy 18 év alatt hová nem jutottunk, ill. hová jutottunk! A lenyúlt lóvéból iszonyatos dolgokat lehetne itt csinálni, nemcsak a sportban, Ausztria életszínvonal szintjén kéne lennünk hamarosan. És ez az ország tud öneltartó lenni, az is, ezt az országot sosem segítette snki, csak lopta.
Előzmény: Csilla1111 (177)
Csilla1111 Creative Commons License 2008.08.20 0 0 177
Most belemegyunk a politika. Nem kene.
Biztosan nagyon fiatal vagy meg, es nem tudod, hogy a rendszervaltas elott is igy volt, sot meg jobban. Es igy volt a rendszervaltas utan is, amikor az MDF vagy a Fidesz volt a fonok. A hitelre szorulas, a lehetosegeknel tobb koltekezes mindig is jellemzo volt, es amig az emberek mentalitasa nem valtozik, igy is marad.
Ez az orszag nem oneltarto, mindig is hitelekre volt szorulva, amikor nem a "josagos" Ferenc Joska gondoskodott rola, es nem volt egy nagy egesz kisebb resze.
A magyar egyebkent olyan ember, aki (kicsiben is) mindig tobbet kolt, mint amennyit megkeres. Valamifele kifele latszatkeltes vezeti erre a nagyokat es a kicsiket egyforman. Ez fent es lent igy van, mindig is igy volt.
Előzmény: Veszpremi (176)
Veszpremi Creative Commons License 2008.08.20 0 0 176
OFF. Bocsáss meg, én is egyszerű állampolgár vagyok, de tájékozott, meg számolok is :) Szerinted hogy van az, hogy évek óta az ország napi 5-8 milliárd ft adósságot halmoz fel (ennél sokkal több "hitelt" vesz fel), ezt is elkölti, meg a rengeteg (mértékében akkora, hogy a világon páratlan!) adót, járulékot és egyéb sarcokat is. Azaz elköltjük a jelen befizetéset és jórészt a jövő rovására is költekezünk. És ha körülnézel, azt látod, hogy a látszólag iszonyatos költekezés ellenére általános a lepusztulás minden téren, nem futja semmire sem. Ez hogy lehet? A magyarázat igen egyszerű. Likas a zsák (lenyúlják). Mert valamire csak kéne, hogy fussa!?
Előzmény: Csilla1111 (173)
Csilla1111 Creative Commons License 2008.08.20 0 0 175
Persze, hogy fontos a tomegsport, az egeszseg miatt, de azert is, mert nyilvan onnan kerulnek ki azok, akikkel erdemes komolyabban foglalkozni.

Csak azt akartam irni, hogy nem kell tomegesen kimenni az olimpiara, hiszen itthon is mar tudhato, kinek van eselye. Nem az indulas elott egy oraval, hanem mondjuk egy evvel, vagy fel evvel elobb is. Lehet, hogy naiv vagyok, de ugy gondolom, ha az edzok tudjak, hogy dopping nelkul is nagy teljesitmenyre is kepes a sportolojuk, akkor azt keszitsek fel tobb penzen. Ugy erzem, nem csak a sportban van versenges az olimpiai valogatas elott, hanem abban is, hogy melyik egyesulet, melyik edzo es hany embert kuldhet ki. Igy az igazi versenyt egy hamis verseny elozi meg, es itt a haversag, a politika dont, nem a kepessegek.

Persze ezek az en meglatasaim, es nem vagyok tevedhetetlen. Annyira nem vagyok kozel a sporthoz, hogy konkretan tudnek valamit, csak abbol szurom le, amit latok es olvasok.
Előzmény: Geszler Hermann (171)
szaltósGera Creative Commons License 2008.08.20 0 0 174
2pedig ha valaki, akkor ők megérdemelnék, hogy megkapják a kellő támogatást! De nem kapják."

a moltól megkapják ne aggódj, persze leginkább csak az élmezőny.
Előzmény: Veszpremi (172)
Csilla1111 Creative Commons License 2008.08.20 0 0 173
Lehetseges, hogy a tobb penz masra kell. HOgy fontosabbra vagy sem, azt nem tudom elbiralni, mert egysszeru allampolgar letemre nem latok az orszag zsebebe. Nekem a koltsegvetes is kinai, ha hallok vagy olvasok rola, bizony bevallom, nem ertem.

A sport nagyon fontos, az orszagnak hozott dicsoseggel egyutt. Van viszont egy sor terulet, ahol meg fontosabb lenne. Peldaul ennel fontosabb, hogy pl. a beteg ne halljon meg, mert nincs gyogyszer vagy kapacitas a mutoben, vagy nincs idoben mentoauto.
Ezert, ha nincs elegendo penzre a sportra, akkor tobb lekesedes es odaadas kellene.
Az atkosban sem volt luxus edzoterem, es nekem eleg furcsa, hogy a vivok azert nem teljesitettek, mert "leesik a csempe a zuhanyozoban". Kulonben a szponzorok eleg szep penzeket tejelnek, persze csak oda, ahol megeri. Ha most majd kevesebbet adnak, vagy kevesebb sportolonak, akkor ezt is meg kell erteni.

A politikia is ranyomja a belyeget a sportra es az "eredmenyekre", ez majdnem bizonyos, hiszen a csaladokban is partra szakadtak mar emberek. Kar, hogy a politika nem a helyen van, hanem ott, ahol semmi keresnivaloja sem lenne. Igy aztan van kire mutogatni, mindket oldalrol. Mar mar ugy hallom, a haloszobakba is belopozott.
Előzmény: Veszpremi (172)
Veszpremi Creative Commons License 2008.08.20 0 0 172
Lesz pár aranyunk biztos, de most már lassan meg lehet vonni a mérleget, hol is tart a magyar sport. Elkönyvelhetjük, hogy sikerült az elmúlt 4 évben a sportban (is) leküzdeni magunkat a korábbi dicsőséges helyről, egy csomó sportágunk padlóra került, legalábbis a nagy világmegmérettetésen könnyűnek találtattunk, és ez álságos lenne bármi külső körülményre kenni (bíráskodás stb.), az okok a határokon belül keresendők. Amikor az ország (Elkurtisztán) padlót fogott, akkor a sport sem lehet kivétel! Amikor a pénz mindenből (eü, oktatás, infrastruktúra...) a zsebekbe vándorol, ebből a sport sem lehet kivétel. Vívás, ökölvívás, lövészet, súlyemelés, birkózás... korábban mind hozott eredményeket. Most nem. Az úszásra tán nem is lehet panaszunk, szerintem a lehetőségekhez képest úszóink szépen helytálltak. És reménykedjünk a kajak-kenusainkban! Bár ők is magukat mostohagyereknek tartják, pedig ha valaki, akkor ők megérdemelnék, hogy megkapják a kellő támogatást! De nem kapják.
Geszler Hermann Creative Commons License 2008.08.20 0 0 171

Lehet ígérni akár 100 millát is egy aranyért, 50-et egy ezüstért, stb, ha a felkészülés során csak egy öklöt látsz kinyújtott középső ujjal. Ez lehet hogy így egy kicsit túlzó, de van valami alapja.

Azt nem tudom, hogy néhányan azért nem hozzák ki magukból a maximumot,  mert jó pénz jár egy-egy szerényebb helyezésért is. Nyilván a pénz is motiválja őket, de azért szeretném azt hinni, hogy az is motoszkál bennük, milyen jó lehet magyar színekben komoly eredményt elérni.

A tömegsport fejlesztése azért lenne kiemelten fontos, mert egyrészt minél többen sportolnak, annál jobb egészségügyi mutatók, és kevesebb eü. költség, másrészt  a tömegsportban korán fel lehetne fedezni azokat a tehetségeket, akik az élsportban folytathatnák tovább.

Előzmény: Csilla1111 (169)
Beebite Creative Commons License 2008.08.19 0 0 170
Csak kicsit lőttél mellé:-)

A Magyar Olimpiai Bizottság összesen 513 főt (2008. június 23-i állapot szerint) utaztat
Pekingbe, 12 kiutazási és 9 hazautazási nap biztosításával


forrás: mob.hu

Ebből 170 a sportoló. Athénban 217 volt.
Szerintem a dolog kulcsa nem az, hogy a nemzetközi versenyeken akkreditációhoz jutó sportolókat nem engedjük ki...
Előzmény: Csilla1111 (169)
Csilla1111 Creative Commons License 2008.08.19 0 0 169
Elgondolkodtam azon, hogy szinte valamennyi hiradasban azt olvastam, hogy a biro elfogult, ellenszel van, nincs penz a felkeszulesre...
Azon nem vagyok meglepve, hogy mindig a tanar a hulye, ha a diak nem kap jo jegyet. Ez mar gyerekkorunktol igy idegzodott be. Nem igen szeretjuk beismerni, hogy nem keszultunk. Doping nelkul meg az igazsag derul ki.

De, engem a penzhianyra hivatkozas izgatott fel.

1) Minden 8. helyert 2 milka jar, akkor minek strapalni magukat? Nem igaz?
2) Megszamoltam, tobb, mint 120 sportolo ment az olimpiara. Azt nem tudom, hany kisero, de biztosan nem tevedek, hogy legalabb 60. Eleg szep koltseg. Plusz az x. helyekert utologa osztogatando. Szerintem a tomeges kiutazas helyett tudatosan kellene penzt adni oda, ahol teheteseges jatekosok vannak, akik valamit el is erhetnek az olimpian. Itt osszekeverik a tomegsportot az elsporttal. Mondjuk csak 50 sportolot kikuldeni, de azok legyenek eremre eselyesek. Es azok felkeszitesere kellene kolteni.
Akkor lenne arany meg minden mas. Igy meg nagy leboges van.

Nagyon rossz otlet?


BZoltan Creative Commons License 2008.08.19 0 0 168
A szmájlitól nem lesz kisebb hülyeség az amit írtál... vagy tán azt hiszed, hogy attól, hogy beszúrsz egy sovány ":)"-t attól máris azt irogathatsz amit akarsz?
Előzmény: HITMAN (167)
HITMAN Creative Commons License 2008.08.19 0 0 167

Ember, SZMÁJLI, 2 db... Kérdezz már utána, mit jelent, jó?

És nem kell megírnod, részemről nem küzdök tovább.

Előzmény: BZoltan (158)
Vclub11 Creative Commons License 2008.08.18 0 0 166
Aki tehetségtelen és lusta nem jut ki egy olimpiára...no comment
Előzmény: boszi26 (147)
Veszpremi Creative Commons License 2008.08.18 0 0 164
3 aranyat ide nekünk!
Előzmény: jobbhorog (163)
jobbhorog Creative Commons License 2008.08.18 0 0 163
Szerintem a kajak-kenu egyre kevésbé belterjesebb. Szerintem a 12 aranyon legalább 6-7 ország fog osztozni, és örülhetünk, ha abbón nekünk is jut 1-2.
Előzmény: BZoltan (161)
Wild bob Creative Commons License 2008.08.18 0 0 162
sziasztok! új vagyok itt teljesen, de nem állhattam meg, hogy ne regeljek:
szerintetek EZ a Kiss Gergely HÁNY vízilabda aranyérmet fog nyerni???
:D:D:D:D
Az Index picit összekavarta a neveket meg a képeket. De a leírásban is iszonyú kavarások vannak. Névrokonság ide vagy oda, ez azért mókás :-D

tessék:
http://sportgeza.hu/2008/peking/magyarok/kiss_gergely
BZoltan Creative Commons License 2008.08.18 0 0 161
Na és?

A vizilabda meg a magyarok és a délszlávok belterjes mókája... ahogy a kajak-kenu is a magyarok meg a németek belterjes mókája. Az asztalitensz és a tollas pedig a délkelet-ázsiaiak belterjes mókája.
Előzmény: Geszler Hermann (160)
Geszler Hermann Creative Commons License 2008.08.18 0 0 160

pontosabban fogalmazva az észak-európai és az alpesi plusz USA plusz Kanada belterjes mókája a téli olimpia, ettől függetlenül én is szeretem nézni.

Gondolom Kína is be fog szállni ebbe a belterjes mókába 2010-től, de ez után a kínai teljesítmény (már 30 valahány arany) után azon sem lepődnék meg, ha a 2010-es foci VB-t is Kína nyerné meg:-))

Előzmény: BZoltan (158)
BZoltan Creative Commons License 2008.08.18 0 0 159
"A téli olimpia soha nem is fogja megdönteni a nyári nézettségét és nimbuszát !"

Nem lennék még ebben sem annyira biztos. Finnországban a téli olimpia nagyobb hepaj mint a nyári.
Előzmény: sasa.s (156)
BZoltan Creative Commons License 2008.08.18 0 0 158
Marhaságot írtál amikor azt írtad, hogy a téli olimpia az északi országok belterjes mókája...
Előzmény: HITMAN (157)
HITMAN Creative Commons License 2008.08.18 0 0 157

Te, figyusz, lazíts már egy kicsit... Hátha úgy tudsz szöveget értelmezni, és észreveszed a két :)-t is...

 

Mint írtam, kedvelem a téli olimpiai játékokat, olyat viszont sehol sem írtam, h lenézném az ott elért eredményeket.

Felhívom figyelmedet, ha eddig ez sem esett volna le, h ez a topik a jelenleg zajló pekingi, nyári olimpia kapcsán indult, a magyar sport eddigi eredményeivel kapcsolatban, így tökéletesen irreleváns dolog volt részedről volt a téli olimpiák témáját iderángatni.

Továbbá, tök felesleges volt itt ez a turulos-ősmagyaros fröcsögés, miért? És egyébként, miért ne lehetne turul-tetkó a mellemen? Baj lenne? Nem is ismersz, mit személyeskedsz akkor?? Menj, józanodj ki, aztán gyere vissza...

 

 

Előzmény: BZoltan (154)
sasa.s Creative Commons License 2008.08.18 0 0 156
Mellesleg, bár szeretem a téli olimpiákat nézni, az nekem valahogy másodrendű a nyári játékokhoz képest. A téli olimpia az egy belterjes móka, az északi országoknak találták ki... :))

A téli olimpia soha nem is fogja megdönteni a nyári nézettségét és nimbuszát !
Viszont az ott induló sportolók ugyanolyan olimpikonok, mint a nyárin résztvevők!
Az a baj, hogy sokan gondolják még így, pedig sztem nem így kellene !
Belterjes móka; maradjunk annyiban, hogy Ők nyerik az érmek 30 %-át !
A nyárikat meg az amerikai - kínai - orosz(??) hármasnak találták volna ki ??
Előzmény: HITMAN (153)
identifikátor Creative Commons License 2008.08.18 0 0 155
a téli olimpián több mint 180 ország nem nyer aranyat, 170 még érmet se.
Előzmény: BZoltan (154)
BZoltan Creative Commons License 2008.08.18 0 0 154
"A téli olimpia az egy belterjes móka, az északi országoknak találták ki... :)) )."

Aha..Olaszország, Franciaország, Ausztria és Németország mint északi országok.

Te figyusz... nem kicsit szemellenzős dolog azért lenézni a téli olimpiákat pusztán azért mert a téli sportokban Magyarország gyengén muzsikál. Ilyen alapon számoljál le minden sportot az úszáson és a kajak-kenun kívül és akkor még nagyobbra dagadhat a turultetkós űsmagyar melled.
Előzmény: HITMAN (153)
HITMAN Creative Commons License 2008.08.18 0 0 153

Svédország, Ausztria, Norvégia, Finnország??? Ember :) nem feledkeztél meg te véletlenül a téli olimpiákról :)

 

Dehogynem feledkeztem meg. Szóba sem kerülhetnek egy ilyen összevetésben, mikor volt nekünk ott valaha is éremesélyünk?

 

(Mellesleg, bár szeretem a téli olimpiákat nézni, az nekem valahogy másodrendű a nyári játékokhoz képest. A téli olimpia az egy belterjes móka, az északi országoknak találták ki... :))   ).

 

 

 

Előzmény: BZoltan (152)
BZoltan Creative Commons License 2008.08.18 0 0 152
"Érem-szempontból ezek az országok számunkra nem mérvadóak. A GDP-jük lehet, hogy jobb nálunk, de olimpiákon mindig is a "futottak még" kategória voltak. Nem vigasz, h nekik most sem megy."

Svédország, Ausztria, Norvégia, Finnország??? Ember :) nem feledkeztél meg te véletlenül a téli olimpiákról :)

Magyarország az olimpiák során eddig 454 érmet szerzett (156, 137,161 elsoztásban) 43 olimpián.

Svédország 588 érmet szerzett 44 olimpián 185 187 216 elosztásban
Finnország 446 érmet szerzett 42 olimpián 141, 140, 165 elosztásban
Norvégia 415 érmet szerzett 42 olimpián 149 141 125 elosztásban
Ausztria 268 érmet szerzett 44 olimpián 69 96 103 elosztásban


Előzmény: HITMAN (133)
Pietro Paolo di Brazza Creative Commons License 2008.08.18 0 0 151
lesz, 3-4 arany maximum
Pietro Paolo di Brazza Creative Commons License 2008.08.18 0 0 150
lehet, de az is nagy eredmény, hogy ott lehet a döntőben...
Előzmény: Törölt nick (137)
bakibaby Creative Commons License 2008.08.18 0 0 149

Miért lőttek ?

 

bb

Előzmény: kannibál Kovács (148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!