Keresés

Részletes keresés

L. W. Creative Commons License 2000.10.03 0 0 373
Ya! Ha tárgyszerűen nézzük, teljesen igazad van. De akarunk-e el1/2edkezni arról, hogy utólag mennyivel könnyebb az embernek igazának lennie?

(L.)

Előzmény: MUB BABI (372)
MUB BABI Creative Commons License 2000.10.03 0 0 372
Kedves Mikó és gyulaicsaba !
Ha figyelmessebben olvastátok volna amit irtam egyértelmü lehetne számotokra, hogy mondanivalom lényege: ”Örvendek az ez ezüstnek , de az arnynak jobban örvendtem volna.”

Ami a játék taktikai részeit illeti 6 golos vezetés után az utolsó 13 percben a dán vagy aqkármelyik válogatott még egy középiskolás kézilabda csapatot se igen gyözhetett volna le. Ugyanis a szabály szerint (5X2=) 10 percen keresztül a lányok akár a bugyigojukban is rejtegethették volna a labdát, hogy a dánok ne érjenek labdához. 3 perc alatt amenyi ideig elméletileg a dánoknál lehetett volna a labda 5 golt dobni kiemelkedö taljesitmény lett volna tökük, de még igy is 1 gol különbséggel nyerhettek volna a magyarok. Egyszerü ! nem ?

Előzmény: gyulaicsaba (356)
endre_d Creative Commons License 2000.10.02 0 0 371
Ezzel csak az a problema, hogy az emberfogo nem kovette a Bokit a szelre, igy oten tamadhattunk hat vedo ellen.
Előzmény: ipanema (368)
jfly Creative Commons License 2000.10.02 0 0 370
Üzenet a lányoknak:

ne keseredjetek el, gyönyörű az az ezüstérem!!! CSAK GRATULÁLNI TUDOK HOZZÁ!!!

Semmi baj, majd legközelebb sikerül mégfényesebbre cserélni azt az ezüstöt! De ez is nagyon nagy teljesítmény:)))

üdv: jfly

ildy7 Creative Commons License 2000.10.02 0 0 369
http://www.nexus.hu/noi_valogatott/
Előzmény: ipanema (368)
ipanema Creative Commons License 2000.10.02 0 0 368
Tud-e valaki web oldalt, ahol olvashatók a kézilabdás lányok adatai (hölgyek esetében nem illik érdeklődni a koruk után, de érdekel ki hány éves). Ugyanis azt hiszem Kökény Bea és esetleg még 2-3 játékos kivételével ( a korra való tekintettel) a csapat magva meg tud maradni Athénig.
Egyébként: minden gratula a lányoknak!Nagyon, de nagyon kell örülni az olimpiai ezüstnek is!
Bojana azért ment ki az utolsó negyed órában a jobb szélre, mert emberfogót kapott s ily módon kivánták széthúzni a dán védelmet.
Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.10.02 0 0 367
medve,
Ez így nagyon egyoldalú. A dánok azzal vertek meg minket, hogy sokkal gyorsabbak voltak, és simán le tudtak minket indítani. Támadásban és védekezésben végig jobbak voltunk, bár nekik az "irreális" befejezések is sikerültek a végén, míg mi a ziccereket is ki tudtuk hagyni. Mocsai teljesen elcserélte magát, Farit nem lett volna szabad lehoznia, már az osztrák meccsen is megállt az élet, amikor Deli bejött. Emellett vele és Lőwyvel annak az oldalnak a visszazárási képessége is jócskán meggyengült.

Ha Kirsner itt lett volna, nincs ez a gond, adott szituban pl. Piga irányít, Sitivel lehet pihentetni Ágit (hasonlóan tömhette volna a beállóst, mint Fari), stb. Csupa gyors(abb) ember. Lényegesen kisebb a kockázat. De ez csak egy laikus szurkoló gondolata. A Mester nyilván nem hibázott, hisz ő I.Mocsai. Félreértés ne essék, kiváló edzőnek tartom, de elismerhetné, ha rajta megy el a meccs.

Előzmény: medve (363)
agotaagota Creative Commons License 2000.10.02 0 0 366
Szép volt lányok! Igaz, hogy nem arany, de így is ti vagytok a legjobbak!
Jake Maroc Creative Commons License 2000.10.02 0 0 365
Valóban nem volt bal oldalunk, de nemcsak a döntőn hanem végig az Olimpián. Nyilván nem ezért veszítettünk. Mondjuk így utólag szerintem nem volt sok értelme egy sérült játékost kivinni, aki csak pár perc lehetőséget kapott.
Sajnos nem sikerült a vége. A győzelemeknél együtt örültünk a lányokkal, a végén együtt sírtunk velük. A legtöbbünk szemében pedig ezüsttérmesként is ők a legjobbak.
andzsin Creative Commons License 2000.10.02 0 0 364
..Letölthető videók zenével és közvetítéssel összevágva aranyérmeseinkről:
www.tar.hu/sydney2000
medve Creative Commons License 2000.10.02 0 0 363
Még egy rövid megjegyzés. Hány embernek tűnt volna fel, hogy nincs baloldalunk, ha megnyerjük az olimpiát? Illetve hányan kifogásplták a baloldalt a norvég mérközés után? Nem a baloldal miatt vesztettük el a döntőt, hanem amiatt, mert az utolsó 14 percben a dánok felülmúltak bennünket, jobboldalt, középen, a kapuban és persze baloldalt.
Celtic woman Creative Commons License 2000.10.02 0 0 362
Kedves Lányok!
Csodálatos napokat szereztetek nekünk! Köszönjük!
Remélem, már tudtok örülni az ezüstéremnek! Gratula, gratula, gratula!
Bölcs Creative Commons License 2000.10.02 0 0 361
SOK-SOK GRATULA A LÁNYOKNAK!!!

Nem keresek magyarázatot, mert felesleges! Szorítkozzunk a tényekre, EZÜSTÉRMET nyertek az olimpián. Ez minden idők legjobb eredménye.
ÉS PONT.

(Kicsit azért nagyon szomorú vagyok...)

KovacsUr Creative Commons License 2000.10.02 0 0 360
NAGY NAGY GRAT A LANYOKNAK !!

imadom oket sok-sok szep percet szereztek nekem az elmult 2 hetben es szamomra nagyon szepen csillog az ezusterem a nyakakban ;)

de azert lenne egy kerdesem hatha itt valami kezilabdaguru meg tudja valaszolni
szoval: csak nekem es a statisztikusoknak tunt fel hogy a magyar csapatnak nem hogy gyenge de EGYALTALAN nincs BAL oldala ????
(oke tudom rossz emlekeink vannak az utobbi 50 evbol a baloldalrol de azert megis )
Nem akarom bantani en Pignickit mert fantasztikusan vedekezik ..de tamadasban...
szoval ez mindenki szamara teljesen nyilvanvalo volt (persze tudom a "kezilabdahoz mindenki ert"..de aki nemhiszi az nezzen meg egy egyszeru hideg de teljesen objektiv statisztikat ) akkor ezuskovacs kapitanyunknak mert nam volt az ???
Lowy Dori megoldotta volna...szvsz

A Danok megerdemeltek..mi is,,,
Buszke vagyok, hogy magyar vagyok es, hogy a "mi lanyaink" igy szerepeltek az olimpian !!!!!!

HAJRA MAGYAROK ..SZEP VOLT, NAGYON SZEP !!

ui:nagybengaallat letemre megkonnyeztem a eremkiosztast..ehhhh

Husky Creative Commons License 2000.10.02 0 0 359
KOSZONOM LANYOK EZT A CSODALATOS ELMENYT !

u.i Farkas Aginak kulon koszonet a csokorert ! :))) Ja es Padar Ildinek a labdaert ! :)))

Mikó Creative Commons License 2000.10.02 0 0 358
Sajnállak, picinyem, mert egy savanyú és pesszimista ember lehetsz...
Bár az is lehet, hogy egy kibírhatatlan maximalista... A Te bánatod engem nem zavar, én örülök az ezüstnek is.

Előzmény: MUB BABI (345)
Mikó Creative Commons License 2000.10.02 0 0 357
Attól mentsen meg minket a mindenható, hogy a női kézilabda a magyar foci szintjére süllyedjen. Aki a kettőt egy kalap alatt emlegeti, az kicsit lázas...

Szép volt lányok! (Legközelebb még szebb lesz)! Ha valaki az osztrák meccs 58. percében azt mondja, hogy ezüstöt nyerünk, elküldtem volna Lipótmezőre.

Előzmény: CSÜLÖK (346)
gyulaicsaba Creative Commons License 2000.10.02 0 0 356
Kedves Csülök és főleg MUB BABI!
Leghelyesebb lenne nem is odafigyelni egyéni megbántottságotokból fakadó ("valaki megfosztott az arany örömétől" - hát hogy lehet ilyet leírni, kit érdekelsz TE?!...) álláspontotokra, mégis viszket a tenyerem. De visszafogom magam, és csak néhány eseményre emlékeztetnélek benneteket.
Például ugyanezen az olimpián ugyanennek a csapatnak a győzelmére a franciák elen, vagy az osztrákok elleni utolsó percekre (négy gól ledolgozása az utolsó két percben, csak ezt már elfelejtette szelektív emlékezetünk...) (az osztrák gólt pedig nem adták meg a bírók, úgyhogy innentől ez nem érv), de írhatnám a norvégok legyőzését is, ahol még csak nem is kellett izgulni a vége miatt.
De ha már a rutinszerű focihasonlat: nem olyan rég volt az EB, emlékszünk ugye a döntőre. Nem éppen a pszichésen gyenge magyarok kaptak a 93. percben gólt, hogy aztán elveszítsék a döntőt. Vagy a néhány évvel ezelőtti BL-döntő: Manchester-Bayern, ahol a 89.percig vezetett a München és a végén még csak hosszabbítás sem kellett a MU-nak két gólhoz.
Unjuk már ezt a "magyar betegség" című dolgot, még ha néha én is hajlamos vagyok rá. De pont az olimpia volt az ellentétjére ékes bizonyíték.
Az utolsó perces izgalmak pedig lassan minden sportág részei: kezdődött az NBA-ben, ahol szinte nincs meccs, hogy ne a dudaszónál hulljon a győztes tripla, és bizony ezt szolgálja az új focidivat is, a hosszabbítás nyilvános meghatározásával. Régen is volt hosszabbítás, de csak a bíró tudta, mennyi, ezért már csak tilitoli folyt a pályán. Most, hogy tudod, kaptál még 5 percet, azt is tudod, hogy van még lehetőséged javítan. Ezt csak azért írom, mert ha minden országról, aki az utolsó pillanatban betlizik, megállapítanánk, hogy: hát igen, ez nemzeti sajátosság, pszichés visszamaradás, akkor mindenki sportolásra éretlen gyáva féreg lenne.
Minden meccsben kell legyen győztes és vesztes, mert erről szól az egész. De ha egy sportág eddigi legjobb eredményét éri el egy csapat, ahhoz csak gratulálni lehet, nem pedig kinevettetni magunkat, hogy "valaki megfosztott az arany örömétől", röhej.
Pali bá Creative Commons License 2000.10.02 0 0 355
Én azt hiszem örülhetünk ennek az ezüstnek. Nagyon szép eredmény. Persze biztosan rettenetes érzés ekkora előny után kikapni. Én annak idején még egy szaros magyar bajnoki kosármeccs után is lelki beteg voltam ha így kaptunk ki. De azt hiszem ha összességében nézzük a versenyt akkor nem érdemeltünk aranyat. Végig rettenetesen gyenge volt a bal szél, és irányító poszton sem volt az igazi. Radulovics viszont fantasztikus és a két Farkas is mindent megtett.
Valaki aki ért a kézilabdához segíthetne egy kicsit. Nekem úgy tűnt, hogy a dánok ellen az utolsó tíz percben Radulovics és Balogh helyet cserélt, Bojana jobb szélsőt játszott. Miért??? Attól kezdve labdát sem nagyon kapott.
Tudomásul kell venni, hogy ezen a szinten már pszichés tényezők döntenek. Láttátok, hogy a dánok a szünetben két gólos hátránynál vigyorogtak és felszabadultak voltak? El kell ismerni, hogy rettenetesen céltudatosak és több eszük van ehhez a játékhoz.
DE AZÉRT SZÉP VOLT LÁNYOK!!!
Pézsmabölény Creative Commons License 2000.10.02 0 0 354
Miért a sok lárma? Végül is minden idők legjóbb kézilabda csapatának szurkolhattunk. Hogy nem nyerték meg a dontőt, az igaz. De hol írja, hogy csak akor jó a csapat ha megnyeri a döntöt. És ha már fociról van szó akkor el kell mondjam. hogy a sportvilág emlékezetében az 1954 -es döntöről a magyar csapat él mindenki emlékezetében mint olyan amizseniális, fenomenális volt.A németek csak lerohantak minket az állatok. Hol voltak akkor a dopping ellenörök?! Alkalmam volt egyszer az egyik legnagyobb román kommentátort Cristian Topescut hallgatni egy foci meccs közvetítés alkalmával. Ha jól emlékszem Magyarország - Anglia mérkőzés volt, akkor amikor Brookin belőtte a pokhálot és a sarokban maradt a labda."A foci történetében 3 országot érdemes elegetni:Angliát aki feltalálta a játékot, Braziliát ahol fociznak és Magyarországot aki megtanította a világot focizni." És ez nem semmi ha éppen egy román kommentátor mondta ezt annak idején.Jó persze mások az arányok, mások a szereplők...De éppen emiatt ne kavargassunk.
Vajk Creative Commons License 2000.10.02 0 0 353
Szerintem nem gondoltad at a dolgot. Velemenyt mond mindenki, meg akinek fenntartasai is vannak a danok elleni teljesitmennyel kapcsolatban, az is. A velemeny pedig szabad.
A kritikarol: te pl soha nem mondtad, nem izlik ez a kaja? Vagy nem tetszik ez a festmeny? Eswetleg nem szereted az xy egyuttest?
Pedig ratennek sokmindent, hogy nem tudnal jobbat kesziteni, csinalni.
Ilyen a kritika.
Aki pedig nem viseli el, annak nem sportolonak kell menni, hanem diktatrornak.
Es aki ezeket nem latja....
Előzmény: Törölt nick (348)
medve Creative Commons License 2000.10.02 0 0 352
Hmg! Lőwy Dórán nem múlott a dánok elleni mérkőzés. Sőt, ő dobott nekik gól a kritikus időszakban.
Előzmény: hmG (349)
hmG Creative Commons License 2000.10.02 0 0 351
Bocs, már nem az utolsó 2 hozzászólásról beszéltem, hanem az őket megelőző kettőről(Csülök és MUB BABI).
medve Creative Commons License 2000.10.02 0 0 350
Egyetértek Destroyerrel. Mit szóljanak az olimpiáról az osztrákok, vagy a világ és európa bajnok norvégok, vagy a torna alatt esélyessé előlépett kóreaiak.
Előzmény: Törölt nick (348)
hmG Creative Commons License 2000.10.02 0 0 349
Gratulálok a lányoknak és Mocsai Lajosnak is.
Az előző 2 hozzászólástól talán tekintsünk el, mert szerintem jogtalanul támadják a csapatot. Azt a csapatot, amely egy kb. 10 perces kis "pihenőn" kívül ma a világ legjobb női kézilabda csapata.
Az én meglátásom szerint viszont nem volt jó húzás Mocsai Lajostól, hogy Lőwy Dórát titkos fegyverként tartogatta egészen az osztrákok elleni meccs 56-ik percéig. Nem tudom mit várt tőle a kapitány, amikor már szinte biztosan elúszott a hajó, és valljuk be őszintén, nem is ő fordította meg a meccset. Szerintem a csapat szempontjából szerencsésebb lett volna, ha a jó formában lévő (és egészséges) Kirsner Erika utazik az Olimpiára, és balszélsőként minden meccsen játszik. Pigniczki Kriszta pedig talán irányitóként kaphatott volna lehetőséget azokban a percekben, amikor Kökény Beának nem ment a játék.
Félreértés ne essék: Lőwy Dórának meg vannak a képességei ahhoz, hogy titkos fegyver legyen, de talán még nem most kellett volna bevetni, hanem majd a romániai EB-n.
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.02 0 0 348
Kíváncsi lennék arra, hogy akik lehordják a kézis lányokat - v. bármelyik másik sportolót, aki kint volt az olimpián - az vajon hány érmet szerzett. Netán képes lenne-e kijutni az olimpiára. Ítéletet mondani a legkönnyebb. Elvégre ők azok, akik megszenvedtek az ezüstért. Nem mi mondtunk le a szórakozásról vagy csupán arról, hogy a családdal legyünk az edzések helyett. És azok is ők, akiket a legjobban megviselt az utolsó meccs. Hogy a fenébe jöhetne ahhoz bárki más, hogy letoltja őket!?
medve Creative Commons License 2000.10.02 0 0 347
Az Isten szerelmére!!! Ha ezek a lányok kikaptak volna a norvégoktól, de a bronz meccsen megverik a kóreaiakat, akkor ők az istenek, bronzzal. Olimpiai döntőt játszottak!!!!!Hogy meri ezután valaki a labdarugókkal összehasonlítani. Néhány napja még olyan mákunk volt az osztrákokkal szemben. Nem történt más, csak annyi: a dánok a végét jobban bírták fizikailag és fejben. Van ilyen, ez a sport. Én is szomorú voltam, de összességében csodálom őket, küzdöttek, vert helyzetekből álltak fől és egy egész országnak örömet szereztek. Bárcsak más esélyes magyar sportolók is idáig jutottak volna!
CSÜLÖK Creative Commons License 2000.10.02 0 0 346
Gratulálok,sikerült a magyar foci szinvonalára süllyedni.Ezért az utolsó meccsért még a bronzot sem adtam volna meg.Csalódtam.....kézilabdát sem nézek többé..akárcsak focit.
MUB BABI Creative Commons License 2000.10.02 0 0 345
100 Skandináv (Svéd, Dán, Norvég, slut) 1 gondolat, 1 akarat, 1 cselekedet.
2 Magyar 3 gondolat, 3 akarat, 3 cselekedet.
A széthuzás örök példája: fotbal világbajnokság döntö mérközésén 2 nulla vezetés után 3:2 re kikapni attól a csapattól melyiket a csoportselejtezön simán vertek 8:3-ra. – Azota a magyar fotbal csak emlék.
A sport nemcsak fizikai hanem szellemi küzdelem is.
A magyar intelektuális inpotencia legujabb kirivó példája ugylátszik egyeseknek csak örömöt okoz , ehelyett, hogy elgondolkoznának.
Előzmény: batkez (341)
ildy7 Creative Commons License 2000.10.02 0 0 344
Bojana egy CSODA.
Előzmény: djkalo (343)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!