Search green card lottery. Hazassagot csak azert mondtam, mert felsoroltam az osszes lehetoseget, ami szobajohet. (En ferjhezjottem ide a mult szazadban)
En szobakiadassal nem foglalkozom, nem tudom, milyen telefonszamok, de New York negyszerolyan draga, mint barhol mashol, akar szalloda, akar maganszoba.
Először is köszönöm a hasznos tanácsokat. A családom is azt javasolta, hogy előbb menjek ki Londonba és utána az USA-ba, mert úgy biztos könnyebb lenne. Az egy jó ötlet, hogy kimenni szétnézni, érdeklődni csak az a baj, hogy nincs kihez kimenni. Azért írogatok ide. Ha túristaként megyek valaki el tud szállásolni? Amiket olvastam telszámokat azok megbízhatóak? Nehogy a Centralparkban kelljen töltenem az éjszakát. :D
A házasság kilőve, abból már elég volt. Viszont ez a zöldkártya lottó érdekel. Erre hol lehet jelentkezni?
Jol latod a UK-t, foleg, ha ott a nagybacsi. Ott felszedett nyelvrutinnal, jo szakmaval konnyebb lenne a legalis munkavallalas az USA-ban is. Igen, munkavallaloi vizumhoz munkaajanlat kell eloszor, es onnantol mar megy a betegbiztositas is, ami progressziven draga, attol fugg, mire biztositod magad. Jo esetben a munkahelyed kinal valamivel olcsobb lehetoseget, mint amit utcarol beterve kapsz az egeszsegbiztositotol. Illegaliskent csak ingyenklinika, ER ellatas, sokan elnek igy, de nem egy leanyalom. Figyelheted elore a mostani egeszsegbiztositas vitat, hogy mi sul ki belole osszel, de a legrozsaszinubb lehetoseg is penzbe fog kerulni, es illegalisoknak nem elerheto. Plusz van egy csomo mas aspektusa az illegalis letnek, amivel jo tisztaban lenni nekiindulas elott. Jogositvanyt sem tudsz mar szerezni legalis papirok nelkul, autobiztositast se. Kozuti igazoltatast kepzeld magad ele. Repulore nem tudsz felszallni, amikortol lejart a turistavizumod. Rob ajanlotta a masik topikban, ki kell jonni turistakent, korulnezni, munkat talalni (biztositasoknak, megelhetesi koltsegeknek utanaszamolni) hazamenni, munkavizumot intezni, es igy eselyt epitesz magadnak egy elfogadhato elethez. Egyebkent marad a bujkalos minden nap izgulas, hogy mi tortenik veled masnap. A legegyszerubb modja a legalis tartozkodasnak a hazassag egy amerikai allampolgarral, szoval ha turistavizum lejarta elott ossze tudod hozni (sokan csinaljak igy) akkor lesz zoldkartyad. Hosszu procedura, bizonyitani kell a Hivatalnak sokfelekeppen, hogy nem nevhazassag.
Aztan van a zoldkartya lotto, ami szerintem tobbeknek bejon, mint ahanynak az illegalis let. Sokan jonnek au pairkent, gyerekekre vigyazni, talan a legkonnyebb munkavizum, de ott is lutri, hogy hova kerulsz, mert ki leszel szolgaltatva. Es akarmelyik fenti legalis vagy illegalis lehetoseg melle jol jon egy joszandeku, segito helyi ismeros, aki hajlando kicsit terelgetni az elejen.
Akarki akami mast mond, az szepiti a valosagot, vagy sok evvel ezelott jott ki, es mar legendanak kell tekinteni a sztorit. A szept 11 utani szigoritasokra jott meg egy jo adag politikusok altal szitott illegalis utalat az orszagban (elsosorban a latino-k ellen, de a kovetkezmenyek a magyar illegalisokat is ugyanugy erintik), plusz a mostani gazdasagi helyzet. A tozsdekrachban nyugdijuk jo reszet elvesztett legalis oregek vetelkednek a legalis fiatalokkal a diakmunkan.
Semmi nem lehetetlen, de semmi nem konnyu, es Rob adta (adja) a legjobb tanacsokat a masik topikban, ot kell kerdezni, o vegigcsinalta. Ugy kezdte, hogy volt jo szakmaja es nyelvtudasa. Jo indulas.
Köszönöm a válaszod, megmondom őszintén csak amiatt kell, mert onnan lesz. :) Nem baj, ha gagyi, de New York-ból kapom és ez mindennél többet ér nekem. :)
Sziasztok! Biztos kicsit idiótának fog tűnni a kérdésem, de tudna esetleg valaki segíteni nekem abban, hogy mennyiért lehet kint kapni "I love New York" feliratú fehér trikót és hűtőmágnest? :) Ugyanis nagy New York mániás vagyok, sajnos még nem sikerült eljutnom, de nem adom fel a reményt, viszont egy ismerősöm csütörtökön indul és szeretnék hozatni vele egy kis emléket. :) Előre is köszönöm, ha valaki válaszol. :)
sziasztok
nekem naegy haverom mucsi géza asztalos vállalkozó 2 éve ment ki Kanadába
elmondhatom neki összejöt lényeg annyi hogy kapcsolat kel.
kel egy olyan szeméj aki kint vár és már eleven le zsiroza a munkát lakást st.
Ugyanez szerintem igaz ha pl; new-york ba mész vagy bárhova a világba.
Jelen meglátásom szerint UK-ban talán könnyebb munkát vállalni.
(A nagybátyám már több mint tíz éve él Londonban.)
Bár Én (gondolom megértitek) USA mániás vagyok, és szívesebben vállalnék munkát ott. De "fekete" munkát, ha egy mód van rá, nem akarok. Jól tudom, hogy munkavállalói vízumot csak akkor kapok, ha van kint már munkaszerződésem?
Egyébként a betegbiztosítás ott, hogyan müködik? Csak állampolgároknak lehet? Valahol azt hallottam, hogy nagyon sokba kerül.
Nem akarok senkit feleslegesen zavarni,csak érdeklődöm.
Sziasztok! Áprilisban utazunk a párommal New Yorkba,és az érdekelne,hogy milyen árakon lehet autót vagy motort bérelni,kell-e valami kaució,ill. milyen benzinárak vannak.Szeretnénk bejárni a "környéket".Tudtok olyan városkákat, amiket érdemes lenne megnézni?Előre is köszönöm!
Sziasztok! Októbertől szeretnék munkát vállalni az Egyesült Államokban,elsősorban New york,New jersey,és környéke érdekelne.Tudom,hogy igy nehéz de talán nem lehetetlen! Ehhez szeretném a segitségeteket kérni!43 éves vagyok,minden megoldás érdekel! Tudom,hogy messziről jött ember azt mond amit akar,de a rám bizott munkát becsülettel és lelkiismeretesen elvégzem! Előre is köszönöm!!Lackó66 laci.gajdics@freemail.hu
Nem láttam azt hogy USA MUNKA TOPIC és ott 611 oldal.
Hadd ne kommentaljam a fonokod. :) Rob egyebkent ott ul tukon ulve segiteni. Szerintem ott kezdodne az Uj Elet, hogy ne bennem keresd a hibat. Tul sok energiat pazarolsz az en meltatasomra, es a hanyasodat is figyelni kene, ne te fulladjal bele. Ezzel a mentalitassal nem fog menni, komolyan. Tisztesseggel szolni valakihez, aki segit neked, egy jobb hozzaallas lenne.
A Szabadság Szoborhoz a Battery-ről indul a hajó-ez New York City legdélibb része-és rövid negyed órás út visz Liberty Island-re, ahol egészen a szobor felső részéig el tudsz jutni, lépcsőn. Itt készülj el sorban állásra.
A kis szigeten önkiszolgáló étterem is van-és egy sereg falánk sirály, amelyek nagyon kedvelik a sült-krumplit..
9/11 óta turisták nem mehetnek be a NYSE épületébe. Nagyon szigorú a biztonsági ellenőrzés. Ha ismersz, vagy megismersz valakit, aki ott dolgozik és bevinne, akkor személyes meghivottként bejuthatsz.
Sziasztok! Én a segitségeteket szeretném kérni. Szeptember elején utazom Ny-ba és megszeretném kérdezni, hogy nem tudtok e valami lehetőséget, hogy hogyan lehet elmenni egy körbevezetésre a tőzsdén. Bármilyen honlap segitség jól jön.
Manhattanben csomo szallas van, de nem olcsoak. Ha itt visszaolvasol, van par ajanlat, de Brooklynban vagy Queensben, magyaroknal, akik kiadnak egy szobat, stb.
szept.19-én megyünk new yorkba a barátommal és szállást keresünk Manhattanban 7 éjszakára. tud vki segíteni, tippet adni, hol lehet olcsó, rendes szállást találni?
sziasztok szeretnénk valahol külföldön au pair couples munkát a férjemmel és a 2éves kisfiammal szeretnénk kimenni aki tud kérem segítsen bármilyen megoldás érdekel köszönök minden segítséget:) mamocika165@invitel.hu
Szia! Ott csak 2 napot voltunk Queens-ben, azota couchsurfingelunk. Probaltunk melot keresni OC-ben, lett is raadasul mindjart 2 ahol kezdhettunk volna, de mindket helyen kulon shiftre akartak engem es a cimboramat dobni, egyedul meg uncsi lett volna, ezert most visszatertunk NYC-be ahol egy urge couchsurfing alapjan ad szallast meg koltoztetos melot is, egy jopar napra. Meg van egy ajanlatunk festesre videken is, oda is lehet hogy majd levandorlunk (PA legjavaban lenne) Elvileg 16an meg atrepulunk LA-be, a szallast mar nagyjabol osszehoztuk, meg kerdeses megelni mibol fogunk, de eddig folyamatosan lett valahogy, talan ezutan sem csodolunk be. Szoval probalkozunk kostolgatni ezt a kontinenst, egyelore nagyjabol sikeresen veve a kanyarokat:) Persze magunknak tettuk erdekesse mert ha nem rugnak ki a nyari taborbol akkor nem kellett volna melo utan rohangalnunk meg a megelhetest biztositanunk, de legalabb meggyozodtunk rola, hogy eletkepesek vagyunk es valamennyire feltalajuk magunkat >) ha gondolod mailben irhatok tobbet is, udv --dL--