Keresés

Részletes keresés

mabelle Creative Commons License 2006.01.05 0 0 75

udv

 

del afrikan es nehany eszak afrikai inkabb mar arab orszagon kivul... (egyiptom,libia) igazabol legiero sincs...... nemhogy sajat pilota.....

 

 

de a fennmarado nehany "legijarmuvet" oroszajkuak vezetik... a franciakkal szerzodasben allo orszgoknal a francia legiero van jelen 

Előzmény: Of (74)
Of Creative Commons License 2006.01.05 0 0 74

Kösz a vålaszokat mindenkinek!

 

"hadiállapot ide vagy oda ,az afrikai helyzet nagyon bonyolult,összetett,gyakran és brutálisan változik,megspékelve még a természeti körülményekkel"

 

Ezert olyan fontos nekem ez a topic. Itthonra csak hirfoszlånyok erkeznek Afrikåbol vagy annyi se, szinte lehetetlen egy civilnek összefuggo kepet kapnia a helyzetrol.

 

A gazdagabb afrikai orszågok megengedhetik maguknak sajåt pilotåk kikepzeset? Vagy mindenhol oroszok ulnek a gepekben?

kürtök Creative Commons License 2006.01.04 0 0 73
Utólag BUÉK minden topiclakónak. Olvaslak benneteket folyamatosan, de annyira nincs rálátásom ezekre a dolgokra, hogy infoért jövök ide. Nem egyszerű a kupleráj Afrikában, de legfőképpen nem keltenek olyan benyomsát sem a kis sem a nagyhatalmak mintha rendet akarnának tenni. Érdekes viszont, hogy a médiákban erről a konintinensről szinte hallani sem lehet.
Mickey, még mindig semmi nem jött tőled.
mickey cortez Creative Commons License 2006.01.04 0 0 72

jo tiz évvel ezelött Zaireban két orosz pilotát be is zártak mert belelandoltak a kinshasai piacba..több százan haltak meg,azt hiszem pár évvel meguszták mert müszaki hibát állapitottak meg..vagy volt egy Turcinovic nevü szerb srác aki addig addig akrobatikázott a levegöben részegen mig bele nem akadt a szárny valamibe és lezuhant.meg is halt.

sok ilyen volt,tudok ilyet az etiop légierönél orosz pilotákkal,az angolaiaknál egy orosz meg egy litván páros esett le,meg volt valami nagyobb ahol 6-8 fös belarus személyzet zuhant le.

ennek persze az leheta magyarázata,hogy a gépek többsége orosz vagy valamilyen keleti konstrukcio ahonnan a személyzettel,instructorokkal érkeznek együtt.meg ahogy Te is irod,a cargo cégek többsége az orosz mafia érdekeltsége..

Előzmény: mabelle (68)
mickey cortez Creative Commons License 2006.01.04 0 0 71

persze,Bécs az jo.

igen,a poszt-szovjetek..többször meglettek emlitve ,ök aztán tényleg ott vannak mindenhol.nekem nem szimpik mert inkább bünözök már mint katonák,de tisztelet a kivételnek.a pilotáik viszont jok.ök aztán tényleg mindegy hol vannak,milyenek a körülmények.legyen vodka meg fizessenek többet mint az orosz nyugdij aztán kalap..nem tudtam nagyitani a képen,de amugy ivánék karján Bagdadban ott az orosz zászlo...khm.

Mozambik gyönyörü ország,és hihetetlenül elmaradott.telekommunikácio gyakorlatilag nincs és az esözések sok problémához vezetnek,mindenesetre mindig is remek terep volt várakozni,kiugrani Zimböl,vagy épp egy jo nyaralásra:)

ez gondolom akkora üzlet,hogy erröl lényegi info nem sok fog kijönni..

Előzmény: mabelle (67)
mabelle Creative Commons License 2006.01.04 0 0 70


ja es volt itt szo Zimbabwerol.... a dolog ugy nez ki (sokat hallottam,hogy majd ha Mugabe nem lesz stb)szoval az alelnok Joyce Mujuru  egyre tobb kis hatalmat kap a ZANU-PF tol es a kormanytol is... kicsit ugy tunik, hogy Mugabeek elokeszitik neki a terepet a folytatashoz..ami azt jelenti, hogy semmi valtozas a lathataron..

 

udv mindenki

mabelle Creative Commons License 2006.01.04 0 0 69

mickey:

most a del-afrikaiak nyuzsognek... hogy jok a kilatasaik mozambikban... xy ceg 50 evre megkapta 30000ha kizarolagos fakitermelesi jogat a kormanytol ... es egy jo nagy biztonsagi szolgalat epitesebe kezdett, hogy mukodjon is a dolog

mabelle Creative Commons License 2006.01.04 0 0 68

Of:

 

a levego urai viszont szinte kizarolag oroszul beszelnek... legyen heliko , felhivatalos ,hivatalos cargo.....foldi szemelyzet. pilota  meg az uccso rakodomunkas is orosz,(vagy feherorosz, vagy ukran) .jol van legyen szovjet:-))... nem elfelejtve a nagyvillaskulcsos szerjozsat .... az ezermestert.... aki ugy 10 perc utan általában elvesziti a turelmet a pocskoszoru arabokkal... és a legkozelebb állo irakit az 50es villaskulcsaval fejbekurja....

Előzmény: mickey cortez (66)
mabelle Creative Commons License 2006.01.04 0 0 67

" Antwerpen,Rotterdam,Genova"

 

ehhez a triohoz altalaban Wien is hozzatartozik:-))))

 

ahogy nezem valahol osszefutunk mi meg:-))))))))))))))))

Előzmény: mickey cortez (56)
mickey cortez Creative Commons License 2006.01.04 0 0 66

ja,a másik kérdés..nem lehet és szerintem nem is kell tipizálni.vannak mindenhonnan

ök pl fidzsiek,ha jol emlékszem Mosulban.

ök meg oroszok Bagdadban.

 

Előzmény: Of (64)
mickey cortez Creative Commons License 2006.01.04 0 0 65

öszintén szolva nem hallottam.nem hiszem,hogy a csádi elnök szava olyan sokat nyomna..amugy meg érthetö ha ezt mondta hiszen mégiscsak közel 200 000 menekült került csádi területekre Szudánbol.azt tudni kell,hogy a szudáni kormány nagyon erösen támogatta az arab miliciákat fegyverrel,légitámogatással amikor azok válogatás nélkül kegyetlenkedtek a menekültekkel.lehet,hogy átcsusztak Csádba is..közel egy millio ember élete függ hajszálon,ha nem sikerül rendezni,a nagytöbbsége elpusztul..

hadiállapot ide vagy oda ,az afrikai helyzet nagyon bonyolult,összetett,gyakran és brutálisan változik,megspékelve még a természeti körülményekkel.nem kell nekik hadüzenet,hiszen évtizedek ota zajlik az afrikai világháboru,néha több ország támad egyet,néha a támadok is harcolnak egymással vagy épp a saját ellenzékükkel..a darfuri helyzet inkább indult belsö konfliktusnak,aztán lett belöle humanitárius katasztrofa.és nem kellett sok,hogy a helyzet elkezdjen bonyolodni mikor az eritreai kormány segitett kiképezni és felfegyverezni a szudáni lázadokat,a SLA-t,JEM-et.és hogy mégegyet csavarjunk a storin,tudod,Eritrea folyamatos harcban áll Etiopiával,hiába zárult le hivatalosan a polgárháboru,pár honapja is ugy nézett ki,hogy ujra kiélezödnek a harcok.

szoval...de majd utána járok..

üdv

cortez

Előzmény: Of (64)
Of Creative Commons License 2006.01.04 0 0 64

Ugy emlekszem december 27-en törtent. A csådi elnök hadiållapotban levönek tekintette orszågåt Szudånnal. Nem tudom, hogy ez ott mennyire szåmit haduzenetnek.

Ma milyen a zsoldosok, "biztonsågi szakemberek" nemzetisegi összetetele?

Előzmény: mickey cortez (63)
mickey cortez Creative Commons License 2006.01.04 0 0 63

Nem ismerem ezt az infot,hogy Csád hadat üzent volna Szudánnak..mikori?

arrafelé nem nagyon szokás a hadüzenetesdi..

Előzmény: Of (62)
Of Creative Commons License 2006.01.04 0 0 62

Utolag is BUEK!

 

A csådi haduzenet Szudånnak mennyire komoly? Most kik törtek be Csådba, hogy igy beduhödtek? Kormånycsapatok vagy darfuri milicia vagy deli feketek?

bantam Creative Commons License 2006.01.04 0 0 61
boldog ujevet!
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 60
Félre ne érts de én nem akarok utánad nyomozni........ kisebb bajom is nagyobb......jobban tisztellek benneteket annál.... beszéljünk inkább a fekete seregről.....Üdv.....
Előzmény: mickey cortez (56)
mickey cortez Creative Commons License 2006.01.04 0 0 59

a saját képeim lehet hogy kisebbek mert van ami nem feltöltésre szánt kép(volt)..:)

a többit igyekszem átformálni

Előzmény: bantam (53)
mickey cortez Creative Commons License 2006.01.04 0 0 58

Hoppá..kicsit összecsusztak a feltöltött infoim..szoval a Kelet-Abidjanban lévö camp Akouedo csendörlaktanya,1.kép a laktanya,2.kép a reagálo gendarmie,3.kép egy volt támado,4.kép az ivorian "elit"érkezése..

mickey cortez Creative Commons License 2006.01.04 0 0 57

Igy indult az év..Elefántcsontparton január második napján fegyveresek Kelet-Abidjanban megtámadták az Akoudeban lévö csendör laktanyát..de bebuktak:)

a laktanya..gendarmieegy loyalista támado..az érkezö ivorian parák:)
mickey cortez Creative Commons License 2006.01.04 0 0 56

Buék mindenkinek!

honnan tudod hol van a "székhelyem"?soha nem irtam hol vagyok épp,aktuális helyzetemröl meg még inkább nem..

ez a xxl.század...net,mobil,fapados járatok..egyszer itt egyszer ott..amugy annyira nem kevés a magyar mint pl a cseh srácok de nem is vagyunk annyian mint pl a szerbek.hiába dolgoznék én  szivesen cappal,mabbal,stb nem valoszinü,hogy fogok mert a dolgaimat igy a "székhelyeimet" az irodám,a cégem és a szerzödéseim szabják meg..

London helyett inkább Antwerpen,Rotterdam,Genova..:)nyomozo..

üdv

c

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.03 0 0 55
Ja és BUÉK mindenkinek!!!
Előzmény: Törölt nick (54)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.03 0 0 54

Üdv. Cortez!

 

Nem gondoltál már arra, hogy átteszed a székhelyed Dél-Afrikába esetleg Londonba hiszen amivel te foglalkozol-a kevés magyarok egyike vagy-mármint ez a "szakma" ezen országokban virágzik kis államunkba pedig csak hazalátogatni érdemes.....ott több bajtársad van és jobb ismeretségekre lehet szert tenni....a legtöbben már biztos ott élnek....ha nem jól látom javíts ki.....

Tisztelettel

bantam Creative Commons License 2005.12.28 0 0 53
volna lehetoseg arra, h nagyobb kepeket tegyel fol?
Előzmény: mickey cortez (52)
mickey cortez Creative Commons License 2005.12.27 0 0 52

 

És pár évvel késöbb horvát egyházi vezetökkel és II.János Pál pápával...

 

mickey cortez Creative Commons License 2005.12.27 0 0 51

Akkor ahogy szoktam,pár kép az események szereplöjéröl.Van benne privát kép is..

 

Operation Storm(Offenzivja Oluje) 1995 Croatia

General Ante Gotovina

mickey cortez Creative Commons License 2005.12.27 0 0 50
Persze,Zimbabweban vannak még fehérek,nem kevesen de már közel sem az az ország mint volt tiz-husz-harminc évvel ezelött.Zambia az a volt Észak-Rhodesia és Nyasszaföld,az elszakadása inkább politikai vonalon futott mint katonai.benne nyakig aSA és brit szolgálatokkal.Én Zambiába szivesebben megyek mert közelebb áll a délafrikai állapotokhoz mint a jelenlegi Zimbabwe.Ott amugy jelenleg már nemcsak a kifacsart ellenzék hanem már Mugabe tömegei is elégedetlenek mert rájöttek amit már irtam,hogy nem tudnak földet müvelni és igy se termés,se melo..de azert a piszkos munkát elvégezték Mugabénak.ott most hajszálon függ kb2-300 000 ember léte.éhen fognak halni.
Előzmény: Of (46)
mickey cortez Creative Commons License 2005.12.27 0 0 49

igen ö Nicky..)

kicsit hanyagolnom kellett a topicot de lassan hazaérek és januárban lesz idöm.

azota egy érdemleges dolog történt,Gotovina tábornok elfogása..

 

Na,erröl pár mondat sebtében..az,hogy a születésnapján fogják meg,megalázo és rohadt cinikus,mert ha ilyen közel vannak hozzá azt hiszem ezt akár elötte is vagy utána is megtehették volna..na nem azert mert egy esetleges bünös embert nem illik a szülinapján zavarni hanem mert Mladic pl még sehol sincs..

Amivel Gotovinát támadják az fele sem igaz..

95 nyarán a Vihar hadmüveletben a krajinai területek elfoglalása volt a cél,erre alapbol három napot adtak,mármint a horvát hadvezetés és a szolgálatok,na meg persze pár nyugati szolgálat..ugyanis a krajinai szerbek kikiáltották a maguk Krajinai Szerb köztársaságát,mindenféle történelmi,politikai,hadászati és egyáltalán,minden alap nélkül.A horvátoknak stratégiai és nemzeti kérdés volt a beékelödött bábállam leradirozása.a krajinaiak a szerb sovinisztákban bizva elhamarkodottan cibálta meg a horvát oroszlán bajszát,mert akkor már se a szerb irreguláris erök se a jugo hadsereg nem volt olyan állapotban hogy felvegye a versenyt a horvát gárdával.Belgrádbol megüzenték a szerbeknek Krajinába,hogy nem fognak katonai segitséget nyujtani ellenben megszervezik a szerb lakosok evakuálását.ezért a szerb szolgálatok elkészitették a kiüritési terveketEz konkrétan azt jelentette,hogy tökéletes logisztikai tervként megvoltak szervezve az autobuszok Belgrádbol,hogy telepitsék ki a szerb családokat.ezt ugy képzeljétek el,hogy térképpel,utcákra lebontva érkeztek a buszok.a szerbek tudták,hogy melyik busz melyik utcát viszi ki,söt,melyik család melyik buszra száll és hogy hova viszik öket.vagyis egy szo sem igaz abbol,hogy Gotovina vezette hadmüvelet több százezer civilt üldözött el.ezekröl a horvát hadvezetésnek is voltak infoik,konkrétan videokazettán megvolt nekik a tárgyalás,amin a szerbek tervezik ezt az evakuálást.(ha ez esetleg bizonyitékként bekerülhetne G.hágai anyagába...)

Mikor Ante megkapta a parancsot,három napot kapott,ki is pucolta a maradékot,a 250 halott amivel vádolják,a szervezett csoportoktol leszakado"partizán"szerb alakulatok tagjai vagy pár öreg csetnik volt.nem mondom hogy nem volt kilengés de gondoljuk el.Gotovinát 250 emberért akarják felelösségre vonni mig csak Srebrenicában ezrekre rug a kivégzettek(!!!!)száma..ez nagyon csufos politikai játék volt a horvátokkal szembenmerthogy amikor meghalt Tudjman aki közismerten keményvonalas politikus volt(akit europa lefasisztázott mint tette azt korábban Haiderrel is pedig legális választásokon szavaztak rá osztrák állampolgárok a független országukban) a körülötte lévö tábornokok,ezredesek mint pl Gotovina,Filipovic,stb kicsit körön kivül kerültek,hisz Mesic tudta,hogy idövel a natot és az eut is akadályozhatja a radikális horvát politikai oldal jelenléte.ezeket a tábornokokat abban az idöben bizonytalanság vette körül .elfogyott a levegöjük.de mivel senki nem akarta öket félretenni csak ugy hiszen mégiscsak a horvát függetlenségi harc vezetöiröl,katonáirol,nemzeti idolokrol volt szo,szolgálati eszközökkel egy kreált tábornokok lázadását csináltak,elhintették hogy Tudjman volt barátai egy erösen nacionalista vezetésü horvát állam létrejöttén bábáskodnak és négy tábornok vezetésével puccsra készülnek.köztük volt Gotovina is.ez persze nem volt igaz,a látszattal ellentétben Horvátország stabil képzödmény lett a szabadságharc után.a szolgálatok "cinkosan" jelezték a tábornokoknak,hogy mi a pálya,akik tudták,hogy ha nem akarnak elsüllyedni jobb ha odébb állnak.Hivatalosan szabadságon voltak azokban a napokban amikor nyilvánosság elé vitték ezeket a kreált vádakat és a szabi alatt Ante és még páran elhagyták Horvátország területét.Valoban csak nagyon kevesen tudták mikor hol van,nem ugy mint Karadzic és Mladic esetében ahol tevékenyen bujtatja öket a politikai hatalom és a hadsereg.

Gotovina kellett Hágának mert a Vihart tudták egyedül kényszeredetten párhuzamba állitani a szerbek tette atrocitásokkal és remek ütökártyát adott Brüsszel kezébe a horvát bövités kapcsán.zsarolták a horvát államot és zsarolták G.elfogásával a szerbeket Mladic ügyben.de sokadszorra is hibázott a müvelt nyugat mert a szerbek nemhogy nem használták ki az idöpontot Mladicék feldobására(hisz igy megoszlott volna a figyelem a két volt hadviselö fél tetteit illetöen)hanem a szokásos sunyi stilusukban még mindig dugdossák,mig telezengik a sajtot a horvát háborus bünökkel.mégegyszer,a a krajinai menekülés szervezett volt szerb részröl,addig a boszniai agresszio gyilkosságok ezreit hozta a muzulmánokra szerb részröl.Diohéjban ennyit a vádakrol.

bantam Creative Commons License 2005.12.11 0 0 48
elfogult lapokhoz: "- Tudja, Doktor úr, a lányom és a fiam is házas már, és segíteni szeretnék, hogy mindkettőnek jó legyen a házassága, de nem tudom hogy kezdjek neki. - És hogy sikerült a lánya házassága? -Remekül! A férje ágyba viszi a reggelit, hagyja pihenni, el is mosogat, sőt a múlt héten még egy nercbundát is kapott tőle! - De hisz ez nagyszerű! Na és a menye? - Az rémes egy teremtés! A fiammal készítteti a reggelit, délig hever az ágyban, szegény gyereknek mosogatnia kell és az a némber még egy bundát is kizsarolt valahogy magának!"
Előzmény: mickey cortez (45)
bantam Creative Commons License 2005.12.09 0 0 47
o ugyanaz a szemely, mint akit Nick du Toit neven ismert meg a kozvelemeny? azert kerdem, mert eddig nem lattam a ket nevet egy kornyezetben, fotokat csak Nick nevvel lattam, eleg sok volt sasf lett zsoldos, raadasul a du Toit nev se tul ritka, vagy nagy a csalad...
Előzmény: mickey cortez (45)
Of Creative Commons License 2005.12.05 0 0 46

Sziasztok!

Zimbabwéban maradtak még fehérek? Zambia elszakadása hogyan zajlott le?

 

A könyvtémához: az Idegenlégiós könyveimet nem számoltam ide. Ezekből jobban el vagyunk látva, csak nagyon meg kell nézni, hogy ki a szerző.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!