Keresés

Részletes keresés

Figyelget Creative Commons License 2018.08.13 0 0 150804

Amennyiben opálos lett igen , jól emlékszel. Hűteni és szűrni .

Előzmény: T-omti (150800)
naivkezdo Creative Commons License 2018.08.13 0 0 150803

lett.

Előzmény: naivkezdo (150802)
naivkezdo Creative Commons License 2018.08.13 0 0 150802

Gondolom opalos let, azt szeretne megszuntetni

 

Előzmény: obsitos3 (150801)
obsitos3 Creative Commons License 2018.08.13 0 0 150801

Na fuss neki mégegyszer.Mit akarsz belőle kiszűrni?A vizet?

Előzmény: T-omti (150800)
T-omti Creative Commons License 2018.08.13 0 0 150800

Sziasztok

 

Kicsit túl lett hígítva a pálinkám.

 

Mivel tudnám megszűrni, és hogyan ?

 

Emlékeim szerint először lehűteni, hogy később se forduljon elő.

Utána kávé szűrővel szűrni.

 

Ha jól emlékszem.

 

Köszi a segítséget

 

sogi01 Creative Commons License 2018.08.13 0 0 150799

  vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

Előzmény: sogi01 (150781)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.08.13 0 0 150798

Az még nem a világ vége, ha kell pollenadó is hozzá...

Előzmény: !MARATHÓN (150796)
naivkezdo Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150797

titok?

Előzmény: naivkezdo (150779)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150796

Önmeddő. 

Előzmény: Szkajvolker Lajos (150795)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150795

Mi a baj vele?

Előzmény: !MARATHÓN (150794)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150794

Althann ringló, szabadulj meg tőle, csak foglalja a helyet. A nagy farontó imádja.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (150789)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150793

Szerintem nem csípős :)

Vettem 500 kg szőlőt. lebogyóztuk, daráltuk. 300kg-ot préseltük, a must tartályba bornak, a prés pedig hordóba.

200 kg ment cefrének, ami kiforrt. Utána kinyomkodtam, a levét kifőztem, a bogyó ment hordóba a többi mellé és irány a főzde :) Tavaly nagyon finom lett a törköly is.

Előzmény: 1zsakkrumpli (150792)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150792

Törkölyhőz hasonló íz van benne? Esetleg enyhe csipős íz?

Előzmény: Jocó0423 (150791)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150791

Kész lett az irsaim.

200 kg-ból lett 16,5 liter 50°-os nagyon finom pálinka. Csak a levet főztem ki, nem érzek magízt egyenlőre.

A bogyó ment hordóba a kipréselt 300 kg bornakvaló mellé és megy főzdébe törkölynek.

Green Corner Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150790

A levele alapján valami ringló fajtára tippelek, de biztos nem President.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (150789)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150789

Ragaszkodott a maghoz , emlékeim szerint, nem most szedtem már le róla, és csak ez az egy szem termett rajta.

 

Előzmény: Green Corner (150761)
naivkezdo Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150788

Nekem ha jelentkezik neha, inkabb vekonyan leszedem.

Előzmény: barkócza (150782)
körte51 Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150787

Eltelt 2 nap most reggel mértem , 2,8- ról felkúszott 3,0-ra ez így jó lesz, hozzáadtam a pektinbontót és 1% napfényt. Jó egy hét múlva tudom főzni , szépen hűtve pont főzhető lesz.

 

Előzmény: kopasz szuzukis (150784)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150786

A cefrében lévő pár deka élesztősejt a hozzáadott foszforsav mennyiségéhez képest elhanyagolható mennyiségű foszfort használ fel a saját sejtjeinek építésére. 

Előzmény: kopasz szuzukis (150784)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150785

Ha "ragaszkodik" a magjához, akkor kb. 75%, hogy veres szilva. Régen nagyon kedvelt alanyfajta volt. embertelen mennyiséget terem, igen erőteljes növekedésű a fája. Mivel nem magvaváló, így nem "piacos", lassan kikopott a termesztésből. Pedig igen finom szilvafajta.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (150754)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150784

"Megeszi"! A legtöbb növényi sejtnek (és élesztősejtnek) nagyobb mennyiségű foszforra van szüksége, mint kénre. Ként rendszerint az enzimek felépítésére, és kis mennyiségben aminosav szintézisre használnak. Jóval több fogy a foszforból Az beépül a sejtfalba is.

A kénes-retkes szagosodás egyébként baktériumos anaerob erjedés eredménye. Ha tisztán cefrézel, kicsi az esélye a rothadást okozó bacik elszaporodásának.

Előzmény: körte51 (150753)
körte51 Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150783

Nekünk szerintem nem okoz gondot ez a fehér hártya , egyszer leszedtem egy evőkanállal és semleges ízű valami ,úgy gondolom nem visz bele semmi rossz ízt. A boroknál biztos gond,hogy úszkál valami és ott lehet a hosszú idő alatt valami ízhiba. Biztos sok fajtája lehet ennek is.

Előzmény: barkócza (150782)
barkócza Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150782

A fehér réteg nem biztos, hogy pimpó vagy penész, lehet élesztőhártya is, melegben könnyen kialakul. Úgy, mint a darabban tartott bor tetején, vagy a sherry készítésénél.

Előzmény: naivkezdo (150777)
sogi01 Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150781

  vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

Előzmény: sogi01 (150744)
körte51 Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150780

Tökéletes saccolva is. 9 liter körüli ,6 napfény nélkül párlat az  nem rossz.Fekete ez is csak belevakuzott, vagy inkább tintakék,de a nagyon sötét.

jó hogy említitek a sok olajat, ezekre az apró magvasakra jellemző . Az eper is 50% alatt már opálosodik! Azt nem értem, hogy nem fogja a kezed. :-)

 

Előzmény: beetee (150776)
naivkezdo Creative Commons License 2018.08.11 0 0 150779

milyen bogyozó apparátod van?

Előzmény: !MARATHÓN (150778)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.08.11 0 1 150778

0. szintű bogyózón (bogyóztam).

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=148365728&t=9007484

 

A kozmaolaj valóban rengeteg.

Előzmény: beetee (150776)
naivkezdo Creative Commons License 2018.08.11 0 0 150777

a pimpó, fehér penész réteg nem függ a ph-tól, nekem ez a tapasztalatom.

Előzmény: !MARATHÓN (150775)
beetee Creative Commons License 2018.08.11 0 1 150776

Le kéne mérni, de csak saccolom. Ha jól számolok, akkor 100l cefrére vetítve lett volna olyan 20-22 l 25 %-os alszesz. Holnap pontosítok.

 

Viszont nekem nem fogta meg a kezem, pedig pusztakézzel bogyóztam, ellenben a cefre mélyfekete volt, nem olyan világos, mint a tiéd.

Lehet teflonból van a bőröm... :)

 

Rengeteg kozmaolaj lett. Kb faeper szint, vagy még annál is több.

Előzmény: körte51 (150774)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.08.11 0 1 150775

Étkezési citromsavval szoktam kezet mosni. Pimpósodott, az előző adag is 4.1 pH-ról 3-ra lett állítva. Hűteni nem tudtam, sok a meló.

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=148533162&t=9007484

Előzmény: körte51 (150773)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!