Sziasztok! Kellene nekem egy kis segítség Tudna valaki küldeni egy képet h hova kell rákötnöm a turbónyomás mérőt? (Golf 3, 1.9 TDI , AHU motor) Köszönöm a válaszokat :)
Sziasztok! Ez ugyan nem tuning, de talán tud valaki segíteni. Tanácsot szeretnék kérni, lassú turbónyomás kérdésében, már semmi ötletünk nincs :( Adott egy 98-as évjáratú Audi A6 2.5 V6 TDI, 150 lovas, motorkód:AFB. Az aktuális turbónyomás, 2500 fordulatig, az előírt-től nagyon el van maradva, amikor 1900-at kér, másodpercenként megy fel 1100-ról... 2500 fordulattartomány felett, nagyvonalakban fej-fej mellett megy az előírt, és a mért érték. De alsó fordulatszám tartományban, az aktuális turbónyomás jónéhány tizeddel le van maradva az előírt turbonyómástól, lassan, másodpercenként zárkózik fel. A turbónyomás felépülése nagyon lassú. Légtömegmérő kicserélve új BOSCH-ra (előtte kínaira is), de a mért érték, a kért-től ott is el van maradva (a légtömeg is ugyanezzel a hátránnyal küszködik). Turbónyomás szabályzó szelep is ki van cserélve. A turbó geometriája kitakarítva, jár. EGR szelep ledugózva, szívócsonk kitakarítva, intercooler, és csövezése, lenyomáspróbázva. Tippeket tudnátok adni? Mi lehet még a gond?
Az lenne a kérdésem hátha tudtok segíteni, hogy megjelentek ilyen foltok a turbóm meleg oldali részén, vagyis azon részén amit még a hőborítás alatt látok, hogy ezek milyen foltok, mitől lehetnek rajta (a turbó kb 1 hónapos)?
Sziasztok, Valaki találkozott már ilyen hanggal? A videó előtt került fel az adagoló, 11x3.35 50es gázkarral, a belseje szinte teljesen új, csak az elem nem de az is jó állapotú.
Felrakás után nem vettem észre ezt a hangot, mentem vele pár erős km-t, hogy kipróbáljam milyen lett és mikor álltam be a garázsba akkor vettem észre a hangot.
Üzemanyag 62 fokos volt, nem megy rosszúl a kocsi, de ez a hang nagyon zavaró, még nem hallottam ilyet. Előtöltés 3.8 4.0 4.2 között ugrál 26-30%al, (4.0-t kér) HDK fedél 3.0ról 4.0-re lett állítva de a hang megmaradt.
Beindítás után nem jön a hang, nagyobb gázadásra elkezdi, újraindítás után nincs hang, de alapjáraton járva egy idő után elkezdi.
Burkolathoz nem ér hozzá semmi, több óráig nézegettem és biztos az adagolóból jön a hang, AC lekapcsolására se változik a hangja vagy arra, hogy fellazítom a HDK-t.
gázadásra hangosabb lesz a hang, a motor hanggal együtt változik a hangja
Az adagoló felrakása előtt a gyárit használtam, annak nem volt ilyen hangja, meg a felújítás előtt se ennek az adagolónak.
Gyuris Attila csinálta, mikor hívtam nem tudta mi lehet a hang, a videót még nem látta mondjuk, de nem tudja elképzelni mi lehet a hang.
Üdv. Afn blokkom cserére szorul. Mit tegyek be helyette hogy villany maradhasson? 11x3,3 ; 5x0,26os bosio ; 2260 van benne most. Mit ajánlanátok bele? Mert akkor màr ha egyszer kiveszem akkor teszek bele valami olyat ami hajtókar téren többet bírna esetleg.
Sziasztok! 1.9 TDi (AFN) motornál az intercoolertől a turbóra menő S alakú csövem kirepedt és kifújt menet közbe, sziszegő hangot adott mikor tölt a turbó. Mivel a gyári cső 26.000 FT így megragasztottam vulkanizáló szalaggal szerintetek ez mennyire lehet tartós? Vagy van e más módja a cső javításának? Kb 4-5 cm-es repedés volt rajta. Egyelőre jó de nemtudom hogy meddig. Találkozott már valaki ilyesmivel?
4 hengeres 10-es jó állapotú adagolóelemet keresnék sürgősen. fejszelep nem feltétel. jó lenne dunaújvároshoz minél közelebb, de jó árért, akár elmegyek messzebb is.
próbáltam úgy áthidalni,hogy tettem bele egy üzemanyagvezetékbe szerelhető szűrőt.viszont igy nem tudtam légteleniteni és az átlátszó szürőházban rekdet a levegő.jelenség egyébként ugyanaz volt.Próbáljam meg talán úgy,hogy kiiktatom a gyári szürőházat és direktbe toldom a két csövet,szürő nékül?