Keresés

Részletes keresés

Kathy8 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84262

Andinagyanyó!:) Elő fogom keresni ,de megírnád ,hogy hívják???Már írtad de ...

Néztem a fészen a képeket de nem emlékszem, vele le vagy fotózva??

és Köszike:))

Előzmény: Andinagyanyó (84247)
Amira81 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84261

Köszi, ez jó hír :-) Csodálatos nyaralást kívánok nektek én is!! Remélem készítesz egy hasonló szupi videót, mint a tiás :-)

Előzmény: Kathy8 (84259)
Kathy8 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84260

Szia visandi !

Köszike Neked is!!!:D Tunézia volt BF-en láttad?!!!!

Előzmény: visandi (84246)
Kathy8 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84259

Lassan mélyülő ;)

Előzmény: Amira81 (84256)
zsülcike Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84258

Biztos nem, mert az viszkedne, meg fehér lárvákat szórna és látszana. Googliztam már pár órát, az ágyi poloskára gyanakortunk, arra talán hasonlít kissé, de az meg nem telepszik meg a fejen... szóval ismeretlen a tettes és csak ez az egy irtószer van hazánkban:)

Előzmény: Arabella 11 (84255)
Amira81 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84257

Erre a hozzászólásra válaszolva írtam, ez lemaradt, így már érthetőbb.

Előzmény: Kathy8 (84237)
Amira81 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84256

Szia Kathy8! A tia heightsnak milyen a partja? Mert én lassan mélyülőt szeretnék.

Arabella 11 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84255

Akkor ez lehet hogy tetű???!!!

Előzmény: zsülcike (84254)
zsülcike Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84254

:DDDD Nem tudom milyen bogár, vörösesbarna kb.2-3 mm. Nem is lehet érezni, csak hajmosáskor láttuk mindketten a kádban úszkálni őket már kétszer vasárnap óta. Tegnap tetűíróztunk magunkat. Nem tudom mikor és hol költöztek hozzánk, taxi, szálloda... mindenhol esélyes.

Előzmény: Arabella 11 (84251)
zsülcike Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84253

A Saharába a beduin faluban volt egy balkán wc, ami még soha nem volt szerintem takarítva. Kb egy cm magasan tornyosodott a zselés vizeletmaradvány a teljes padlón, abban cuppogtam a papucsommal mert muszály volt pipilni. Csak gugoltam de elképzeltem, ahogy másznak fel a fertők... szerintem ott szedtem össze.

Előzmény: Arabella 11 (84251)
anyoca969 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84252

Szia Andi.

Én is megkaptam ezt az ajánlatot,most akartam bemásolni,de látom te már megtetted.:):)

Ez is jó ajánlat,az eredeti árhoz képest.:)

Előzmény: Andinagyanyó (84202)
Arabella 11 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84251

Szia Zsülcike!

Hú, ez a végére nem kellett vona. Szerited  mi okozhatta nálad ezt?

És milyen bogarak ezek?

Előzmény: zsülcike (84250)
zsülcike Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84250

Igen tudlak tájékoztatni, mi vasárnap hajnalban jöttünk a Festival Shedwan Golden Beach-ból haza.

Mi korrekt szobát kaptunk elsőre, tv, klíma, hűtő, digitális széf van. A kert óriási és gondozott, 3 strand van benne: egy lagúna és két sekély strand + 3 medence különböző részeken. Napágy mindig mindenhol volt szabad.

AI bárok 10-18-ig a strandokon, 10-24-ig a recepció mellett üzemeltek, volt narancs, ananász, alma lé bubisok közül cola, sprite, mirinda. Alkohol: sör, bor, gin, tequila, vodka, rum, whisky biztos, mert ezeket ittuk:) Vízautomata hideg/meleg volt, mellette tea filterek és kávé is önkiszolgáló módban is!

A bár mellet ül egy arab mókus egy íróasztal mögött, ő jobb áron adja a fakultatívakat, mint az irodák. 105 euróért mentünk ketten Giftunra  és Quad safarira. @nubisnál ez a trip 160 euro lett volna.

Kaja: volt mindig, ha kifogyott valami ott kell állni előtte és fél percen belül veszik a lapot és kicserélik telire.

Reggeli: 10fajta édes tésztás sütemény, kenyerek, feta és kemény sajt, lekvárok, 1-2 fajta felvágott, minden fajta tojás, palacsinta, krumplipüré, főzelék szerűségek, gabonapelyhek – joghurt.

Ebéd-vacsi: 2 fajta leves, hal, csirke, marha, párolt zöldség, rizs, krumpli, paradicsomos penne tészta, furcsa főzelék, kevert saláták és zöldségek nagy választékban, torták 8-10 féle, dinnye, körte.

( A grand hotelben voltam előtte 2 éve újévkor, ott jóval szélesebb volt az étel választék, de magyar iroda már nem árulja. Akkor is csak szinte csak németek voltak ott, biztos nem kívánatos már a keleti blokk :D )

Ebédelni a leguna bárnál pizzát is lehet.

Vendégek: 98% orosz, mindent lemernek a svédasztalról és a nagyját otthagyják vagy kilopják. Vacsi közben a szomszéd asztalhoz odament a pincér, hogy szedje ki a 8-10 zsemlét a hölgy a táskájából. A tálca dinnyét kb. 4-en lerámolják maguknak, azt az egyet nem pótolják sűrűn, mert nincs az a mennyiség... Undorító népség, ilyet még nem láttam sehol.

Környék: az arab negyed szívében:) van egzotikum ott bőven... taxi Sakkalaig 15 font volt mindig, utolsó utunkon volt kis ordítozás, de ez is élmény. Kialkudtuk előre a 15 fontot, aztán a szállodához érve, mikor odaadtuk, elkezdett üvölteni, hogy mi a sz@r 1 főnek, 15 az összesen 30. Nem adunk...

Akkor adjunk 20-at! Otthagytuk a 15-öt kiszálltunk a taxiból, az még üvöltözött utánunk, de otthagytuk.

A lényeg, mi nem kaptuk el a 3*-ban a hányás hasmenést, nem úgy mint rengetegen a turnusból magasabb csillagszám mellett. 1 liter házi páleszt ittunk meg ketten egy hét alatt.

Ami negatívum:

1. Vörös kis bogarak távoznak a hajunkból minden hajmosáskor:DDD a gyógyszertárban nem ismerik ezt a fajt, kaptunk tetű irtót rá remélem, hogy távoznak hamarosan ettől is.

2. A 8 órás késős járattal jöttünk, így kétszer járt a kaja, de akkor pálesz már nem. A párom itthon 1 napig beteg volt. Szóval az 5*-os szálloda sem fertőmentes...

3. Én már a reptéren éreztem, hogy a hólyagommal valami baj lesz. Itthon már véres és gennycsomós volt a vizelet, most antibiotikum kúrán vagyok. Nem csak a gyomor tud megfertőződni... :(

Előzmény: banga61 (84244)
vandi27 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84249

Szia!

Küldenél nekem emailt? Mert nálam valahogy nem működik és senkinek nem tudok küldeni.....

Köszi!

Vandi

Előzmény: missamiel (84226)
buki88 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84248

visandi én is nagyon remélem :)!én nem nagyon szeretem az utolsó pillanatra hagyni a dolgokat :)!Legyen minden előre elintézva és pikk pakk,ne akkor keljen kapkodva utána olvasni a dolgoknak :)!
Én mindenképpen csokin szeretnék haza könni,úgyhogy szeptemberig igyekszem megalapozni a parnaságot :)!Mert nem akarom hogy első nap grillcsirke legyek :D

Előzmény: visandi (84245)
Andinagyanyó Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84247

Vigyél képet nyugodtan!!! ;-) A fiú személyes jó barátunk, ismer minket, ha mondod a nevemet neki (a "rendeset" ), tudni fogja, hogy ki vagyok :-)

Még egyszer nagyon jó nyaralást kívánok Nektek!!

Puszz

A.n.

Előzmény: Kathy8 (84232)
visandi Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84246

Kathy8!!Nagyon jó pihenést kívánok:)))))majd írjál meg utána mindent:))Andi

visandi Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84245

buki88! Remélem összejön, én július fogom nézni, uccsó pillanatra, 2 hét szabin leszek, valami nagyon olcsó bejön. Áprilisban nálam is volt bronzolaj, 3. nap után már beidegesedtünk, hogy semmit nem barnulunk a 20-as faktorral, na, bronzolaj csodákra képes. sztem, aki nem fehér bőrű, az a 10-essel nyugodtan bevállalhatja, azzal szépen lebarnul, Hugom 6 éves kislánya igaz 50 essel, de tök fehéren jött haza:))Várom a júliusi utakat.pénteken fizetek, vasárnap utazom:))

Előzmény: buki88 (84164)
banga61 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84244

Sziasztok!  Tudna valaki a Festival Golden Beach három csillagos szállodáról mondani valamit?

Ginginke Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84243

Tudom ajánlani a Dec@thlon-t, mi ott vettünk uszonyt, maszkot, pipát együtt 5500 ft-ért. Külön külön is sok féle választék 

van.

Előzmény: péeldé (84121)
miyoko Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84242

Én sem szeretnék vitát nyitni Antinal ügyben, csak leírnám a saját esetemet példaként:

Negyedik egyiptomi utunk alkalmából volt szerencsém közelebbről megismerkedni a Fáraó Átkával, addig azt hittem csalánba nem üt a mennykő. Sharm egyik legjobb 5 csillagos szállodájában voltunk. A hiba az én készülékemben volt, valószínüleg fogékonyabb voltam bármilyen nyavalyára mint máskor.

Már délelőtt nem izlett semmi és furcsán éreztem magam. Aztán jöttek a görcsök, hányás hasmenés délután 5-től reggel 5-ig. Kizárólag fürdőszoba közelben tudtam tartózkodni és a víz sem maradt meg bennem.

DE. Szerencsére tudtam mi bajom van, és tudtam, hogy el fog múlni valamennyire, ha már nincs bennem semmi. (És ennyi idő alatt nem szárad ki az ember lánya). Tehát pánik nem volt csak szenvedés.

Másnap délelőtt 10 órakor elindultunk gyógyszertárat keresni, az elsőben nem volt, valami mást akartak adni helyette, de nem kéretem inkább tovább mentünk a másik patikába. (Tudtam járni, de látszott rajtam, hogy elég beteg vagyok.) A következő helyen tudtunk venni 50 egyiptomi fontért Antinalt, amit 10 perc múlva be is vettem az utasításnak megfelelően. (Elég pipa voltam, hogy így lehúzzák a beteget, de ez volt a tanulópénz.) Másnap már fürödtem a tengerben és ettem is de nem mindent. A gyomrom még kotyogott napokig, de nem fájt szedtem a gyógyszert  és nem volt vele gond. Pár nap múlva gond nélkül megmásztuk a Szines kanyont, szerencsére 2 hetet voltunk.

Igaz az első adandó alkalommal vettem még egy doboz Antinalt egy másik patikában akkor már 5 fontért (egészséges embert nem próbálnak lenyúlni).

Ha most mennék, vennék az első napokban a biztonság kedvéért. Szóval semmi pánik, elég ramaty, de ki lehet bírni orvos nélkül is, csak ahogy Kathy8 mondta, rögtön kell a gyógyszer, mert magától nem múlik el!

Jó nyaralást mindenkinek

Miyoko

Előzmény: Kathy8 (84120)
ISIS/002 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84241

Elárulok egy titkot :-)

A pénztárcának igaz nem tesz jót, de nem is huzza le annyira, mint gondolod .

Ha csinálod, akkor általában naponta mész ki tengerre, így "megspórolod" a drága szálloda és az AI árát, tehát nem annyival több, mit amennyibe a napi merülés kerül :-)

Tapasztalat ... mi is 5*-al és AI-al kezdtük, mára már maradt, hogy "kinél van egy szabad ágy" :-))

Előzmény: Kathy8 (84239)
Kathy8 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84240

Szióka sineas !!!:))

Nagyon köszi:)))

Ez így van :)) Az idén se lesz úk "kocsi" :))) de a fun-okat nem érdekli!!!

Tudom merre mész és szuper lesz:))) Majd a fészen figyelek kép ügybe, ha megjöttél!!!:)

puszi:)

Előzmény: sineas (84238)
Kathy8 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84239

Szia kywy:))

Na igen ettől félek ,h most oda jutok:) Már voltam lent:) De sajna a tavalyi nem jött össze :( Talán most:) De rákapni nem lenne jó a pénztárcámnak :)))

Előzmény: kywy (84222)
sineas Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84238

Ojjé, ez ismerős. Amióta búvárkodok, én is kevesebbet költök cipőre. :-))))

Jajj, de irigyellek! Én az idén csak ősszel megyek nyaralni, még több, mint 130-at kell addig aludni.

Érezzétek jól Magatokat! :-)

Előzmény: Kathy8 (84235)
Kathy8 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84237

Roland-Sklasse !!!

Szia ,mi meg a Serenity Makadiba vesszük az irányt .Makadi szupi egy hely én ajánlom!!! Partot nézd meg mert valahol nincs lassan mélyülő rész!!!

http://www.tripadvisor.com/LocalMaps-g297550-Makadi_Bay-Area.html

Előzmény: Törölt nick (84216)
sineas Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84236

1. Tenyleg benne van a vizumdij az arban? (beszamoltak az utazasi irodanal)...vagypedig a repteren ujra ki fogjak fizettetni velunk?

- ha kifizettétek, akkor leszállás után beálltok a sorba, ahová irányítanak benneteket és beragasztják, de rá is lesz írva a voucherre, hogy befizettétek, ott ellenőrizhetitek

2. Van-e wi-fi ingyenes elerhetoseg a hotelben vagy kornyeken?

- a szállodában biztosan nem ingyenes

3. Hogy van a Titanic Resort & Aqua Park hotel-be valo belepessel? Tenyleg 20 dollar? Mi van benne? A parommal imadunk csuzdazni es mint lattuk, kozel lesz tolunk...
    - van a szállodának is csúszdája, bár időszakosan üzemel. A Titanic azért nincs annyira közel, taxizni kell mindenképpen

4. Mit erdemes csinalni a fenn emlitett hotelben vagy korulotte? Pl. megeri-e bemenni Hurghada varosaba? Ha igen, busszal vagy taxival vagy hogy erne meg jobban, olcsobban?
     - a hotelben sok minden nincs, esténként elég színvonalas showk vannak, a közeleben vásárlási lehetőség, fix áras üzlettel, és a Senzo Mall is pár perc séta. Taxival uszkve 20-25 LE-ért be lehet menni a városba. Kimentek a szálloda elé és leintitek a taxit. Arra figyeljetek, hogy előre alkudjatok meg, addig ne szálljatok be, és a pénznemet is tisztázzátok. Legyen nálatok pont annyi, mert vissza aligha adnak, vagy nem jól. Pontosan mondjátok meg, hová akartok menni, pl. SeaGull Hotel vagy McDonalds, különben a sógor boltjánál köttök ki

5. Ha jol ertettem, van valami Market vagy Bazar rogton a hotellel szemben...errol mit lehet tudni?
    -  van jó pár üzlet, bárok, szerintem az ottani Cleopatra színvonalasabb, mint a belvárosi

6. Mibe kerul, hogy jo szobat adjanak? Mennyi a csuszopenz?
    - rossz szoba gyakorlatilag nincs, és pénz nélkül is segítenek, ha van rá lehetőség, csak kérni kell, mi mindig szuper szobákat kaptunk

7. Valoban igaz amit az utazasi irodanal mondtak? At lehet menni a szomszedos Sunrise hotel medencejebe furdeni, esetleg annak a partjan napozoagyat elfoglalni?
   - Mamlouk és a Garden összetartoznak, mi vacsoráztunk a Garden éttermében is, átjárható a két hotel. A Garden csak UAI, a Mamlouk AI és UAI is

Nekünk a kedvenc hotelünk lett a Mamlouk, jövőre ide  készülünk megint. :-)

Előzmény: asztalosistvan2 (84165)
Kathy8 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84235

Ja lemaradt , a 7 hónap rengeteg , tavaly 3 havonta kb. voltam kint 3szor:)))hihi inkább kevesebb "cipőt" veszek és inkább sznori ezerrel:)))

Előzmény: kimi37 (84205)
Kathy8 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84234

kimi37 !

Ahogy írtam ha tudok , vagyis ha ingyen netán elkapjuk a netet, írok mindenképpen!!!!

Amúgy nem fizetünk,mert nem írunk itthonra csak sms-t:))

Előzmény: kimi37 (84205)
Kathy8 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 84233

javítok ani1113 ;)

Előzmény: Kathy8 (84232)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!