Keresés

Részletes keresés

Cserge. Creative Commons License 2005.12.24 0 0 432

 

 

 

Cserge

Előzmény: Cserge. (431)
Cserge. Creative Commons License 2005.12.24 0 0 431

Áldott, békés Karácsonyt kívánok!

Anzán Creative Commons License 2005.12.24 0 0 430
Békés, boldog Karácsonyt mindenkinek!!
Cserge. Creative Commons License 2005.12.23 0 0 429

De aranyos vagy...:)))

Az én családom és barátaim fiút is és lányt is éreznek. Én meg nem tudom, mit érzek, mert az érzéseimet elnyomja a vágy...

 

Mikor mész legközelebb UH-ra, hogy megint lássuk a felszerelést? :)

Előzmény: vidramam (411)
Cserge. Creative Commons License 2005.12.23 0 0 428

Szerintem Karácsonykor kivételt tehetnél azzal a diétával. Illetve szvsz nem olyan nagy vész, ha 3 nappal később kezded.

 

Meg aztán főzhetsz mindent, csak kevesebb sóval. (Egy időben én is érzékeny voltam a legkisebb sómennyiségre is: szépen feldagadtam tőle...)

Sok káliumot egyél (pl. banán, k-betűs zöldségek), az kihajtja a vizet.

Ásványvizek közül pedig a "legsótlanabb" a Szentkirályi. Ezért javasolják még csecsemőknek is.

De ilyenkor nem minden sót kell kerülni, hanem a vízvisszatartót: vagyis a nátriumot. Elég, ha azt nézed a palackokon...

Viszont a felvágottak, sajtok tényleg tele vannak...:(

Előzmény: Samu mama (421)
Cserge. Creative Commons License 2005.12.23 0 0 427
Most olvasom csak: hasbarúgott??? Ez aztán a névnapi ajándék. Sőt, karácsonyinak is beillik...:)))
Előzmény: Moka25 (418)
Cserge. Creative Commons License 2005.12.23 0 0 426

:))) Ezt Mikolt kérdezte tőlem SMS-ben: hot-dog vagy hamburger...:)))

 

 Cserge írta, hogy ő annyira nem is várja, hogy elkezdjen nőni a pocak... erre akartam már azóta is írni, hogy pl. az a méret, ami nekem van, még annyira nem is kényelmetlen.

A nacikra, harisnyákra gondoltam. Minden szorít...

 

 

Előzmény: Moka25 (410)
Samu mama Creative Commons License 2005.12.23 0 0 425
Ha holnapig nem jönnék: BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!!!
Samu mama Creative Commons License 2005.12.23 0 0 424
Végre egy "kacsa-sorsárs"!!!!:)
Előzmény: Anzán (423)
Anzán Creative Commons License 2005.12.23 0 0 423

Hát, ez nem jó hír. :-(

Csak egész minimális sót tegyél a kajába; kerüld a chipsféléket, plusz a konzerveket, mert azokban rengeteg só van. Némely margarinban is pl. nagyon sok só van; meg kell nézni a cimkéjét. Ásványvízből vannak alacsony sótartalmúak is, mint pl. a Nestle Aquarel. A Bonaquának, a Margitszigetinek és a Teodorának viszonylag magas az ásványi anyag tartalma. :-(

Sajnos a felvágottak is sok sót tartalmaznak, főleg a kolbász-és szalámifélék, de még a sonka is, sajnos.

Alapvetően a friss élelmiszer a nyerő.

De majd Mikolt kiegészíti a listát; ő biztos többet tud erről, mert ő is ilyen diétát csinál.

Fel a fejjel; azért egyél karácsonyi finomságokat!!

Nem tudom viszont, a sok víz miért ártana; én is kacsa vagyok; min. 3 litert megiszok naponta.

Előzmény: Samu mama (421)
Samu mama Creative Commons License 2005.12.23 0 0 422
Boldog névnapot!
Előzmény: Moka25 (418)
Samu mama Creative Commons License 2005.12.23 0 0 421
Lehet, hogy már csak én leszek talpon a vidéken? Visszamásztam ma dokimhoz, pótolandó a múltkor kifelejtett dolgaimat, ÉS DIÉTÁZNOM KELL! ezt nem tragédiaként írom, ok, legyen, csak mit egyek és mit ne? Méghozzá valami sómenteset emlegetett+kevesebb folyadékot kell innom. (Nemtom, ti hogy vagytok vele, de én rengeteget iszom egy nap, van, hogy négy litert is.) Lelki szemeim előtt már láttam, amint a holnapi vacsin egy kétszersültön aszalódom. De mi az, hogy sómentes? Zöldség-gyümölcs magában? Még az ásványvízben is van só, nem? MIKOLT: nincs egy-két ehető recepted? Valszeg el kell búcsúznom a savanyú barátaimtól... Sőt, biztos. No, holnap meg holnapután mértékkel, de eszem, hétfőtől meg tengődök egy kicsit. Ha valakinek van vmi ötlete, vígan várom.
Anzán Creative Commons License 2005.12.23 0 0 420
:-))) Tudtam én, hogy Karácsonyra mocorogni fog az a baba!! :-))
Előzmény: Moka25 (418)
Anzán Creative Commons License 2005.12.23 0 0 419

Megértelek; én azért szeretném nagyon tudni már a nemét, mert akkor valahogy sokkal személyesebben tudnék gondolni rá. Nem tudom jobban megfogalmazni, de biztos érted mire gondolok.

 

Sajna nem az enyém a cica; Mókának kerestem a neten valami vicces cicás képet a névnapjára.

Viszont az én cicám (aki a szüleimnél lakik) nagyon édes, csak sajnos nincs róla digitális képem.

Előzmény: vidramam (417)
Moka25 Creative Commons License 2005.12.23 0 0 418
Köszönöm szépen:)) Én is hasonló jókat kívánok a többi Viktóriának, akik esetleg a nickek mögött rejtőznek!:))

Egyébként naaadon szép névnapi ajándékot kaptam: néhány meglehetősen egyértelmű hasbarúgást!:o)))) Most vigyorgok, mint a tejbetök:)))

Cserge bébijét illetően nincs megérzésem sajnos, de ez nem jelent semmit.

Samu mama,
köszi a felvilágosítást!:)) Irulok-pirulok, de ezen a néven még nem hallottam emlegetni!;))
Előzmény: Anzán (415)
vidramam Creative Commons License 2005.12.23 0 0 417

Hát, igen, ez igaz, az ember csak akkor lehet teljesen biztos a dolgában, ha a gyerek kijön a pocakból, és megmutatja lámpafénynél, amije van. De ez most olyan egyértelműnek tűnik, főleg, hogy én nem csak azt vélem látni, hogy mit nem látok, hanem ténylegesen, mintha felismerném a puncit. Persze nem vagyok szonográfus, és a 13. heti uh-n meg a fütyinek látszó tárgy tűnt nagyon egyértelműnek. Ehh, már nem tudom mit higgyek. Talán sokaknak úgy tűnhet, hogy túlreagálom a dolgokat, hiszen végül is: nem mindegy, milyen? De, igen, bizonyos szempontból mindegy, hiszen éppúgy szeretnék lányt, mint fiút. De én igenis szeretném a nemének megfelelő tárgyakkal, textilekkel felkészülve várni az érkezését. Na, ez persze nem azt jelenti, hogy mindent elborítok rózsaszínnel vagy világoskékkel, sőt! A szoba is úgy él a fejemben, mióta terhes vagyok, hogy tök mindegy, kisfiú, vagy kislány érkezik majd bele. De pl. a plédjeit, egy-két ágyneműjét, néhány ruhadarbját szeretném kislányos vagy kisfiús hangulatúra venni.

 

A cica a Tiéd??? Elképesztően aranyos, ahogy "kifolyik" a mosdókagylóból, de azzal a megingathatatlan hittel néz a kamerába, hogy ő oda igenis befér! :))) A mi cicánk is ilyen volt. Felült a radiátor 10 cm széles tetejére, és nem érdekelte, hogy kétoldalt szinte lefolyik róla. Nem, ő oda pont felfér! ;)

Előzmény: Anzán (413)
vidramam Creative Commons License 2005.12.23 0 0 416

Már hogy értve totál? Ha úgy érted, hogy ez a lába köze -e totálban, akkor igen! :)) A két hosszú a kép felső és alsó részén a két combija, ott kell erősen meresztgetni, ahol a kettő telálkozik... Magyarázzam még? ;)))

 

AFP miatt már nem aggódom, hiszek az uh-knak. Igazából eddig sem nagyon foglalkoztam vele, még csak azt sem mondhatnám, hogy nyugtalanított. Valahogy úgy érzem, nem lehet baj, hiszen végig minden rendben volt a gerincével, hasfalával, rekeszizmával, már amikor már volt neki. :) Soha egyetlen uh-n sem láttak semmi normálistól eltérőt, mindig mindenki azt mondta, hogy szép, egészséges baba, amennyire ez uh látni engedi. Nekem ennyi elég volt a nyugalomhoz! :)

Előzmény: Samu mama (412)
Anzán Creative Commons License 2005.12.23 0 0 415

NAGYON BOLDOG MÓKA-NÉVNAPOT!!! :-))

 

 

Anzán Creative Commons License 2005.12.23 0 0 414
Ez nagyon jó ötlet!! :-))
Előzmény: vidramam (409)
Anzán Creative Commons License 2005.12.23 0 0 413

Sziasztok!

 

Két sütisütés közben bekukkantottam.

 

Vidramam: Hááát, én se látok fütyit sehol a képen, de szerintem még minden lehet!! (tudod, Bnőmnek végig kislányt mondtak, még a 36. héten is... aztán fiú lett) Az a fő, hogy az UH-n minden oké volt!!

 

Móka: Nekem se kényelmetlen a pocak, pedig egyre csak nő; tegnap Pasi megint rácsodálkozott, hogy milyen tempóban. Épp Férjem is tegnap kérdezte, hogy milyen érzés, hogy ekkora a hasam. Mondtam neki, hogy semmi extra (még amíg be tudom kötni a cipőfűzőmet...:-) ); lassabb se lettem tőle, semmi. Ha Pocaklakó nem mocorogna már minden nap rendszeresen, akkor nem is érezném, hogy van hasam.

Kíváncsi vagyok, bejön-e a lányos jóslatod!! :-)) Én is végignéztem vagy 10x a MOM-os UH-t; sehol egy fütykös... Persze lehet, hogy csak szemérmesen eldugta. De anniyra mindenki lányt jósol, hogy már csak nehezen tudom elképzelni, hogy fiam legyen. :-) Jan. 3-án lesz a genet. UH; kíváncsi vagyok, ott mit fognak látni. :-)

Samu mama Creative Commons License 2005.12.23 0 0 412
Kedves Móka barátném! A "hambi" az a kislányok... khm... eufémizmussal élve "nyuszija", magyarán puncija. (I) Hát, ez nem buzera, de hasonló a hambihoz, nem? Vidramam, ez most totál akart lenni? 1ébként AFP nem rulez.... Ne aggódj!Este majd jövök, ha lesz index!
Előzmény: Moka25 (410)
vidramam Creative Commons License 2005.12.23 0 0 411

És Csergének nem érzel valamit? Ő nagyon lányt szeretne... :) Nekem meg az jutott eszembe, hogy nem is olyan rég hogy hangoztattam, hogy a lánytábornak tessék belehúzni! Gyerekem magára vette... :)))

 

Pocak: én néha érzem, hogy nagy, és kicsit feszít. De azért a nap 90%-ában nekem sem okoz még semmi problémát, sőt, úgy örülök, hogy pl. nem megy már a hasonfekvés! :) És képzeld, ma egy nő maga elé engedett a sorban az ABC-ben! :))) Persze, mondanom sem kell, egy kisgyerekes (kisbabás) anyuka volt...

Előzmény: Moka25 (410)
Moka25 Creative Commons License 2005.12.23 0 0 410
Cserge,
lehet, hogy nadonhüle vagyok, de mi az a "hambi"?

Vidramam,
nekem már nagyon régóta valahogy úgy van a fejemben (nem is megérzést mondanék, mert az olyan "pillanatnyi"), hogy Neked, Anzánnak meg nekem biztosan lányunk lesz. De ez csak ilyen Móka-féle hülyeség, még nem váltottam ki a jós-engedélyemet;))
Az AFP miatt ne izgulj, ha valami baja lenne, biztosan látszott volna már ennyi UHU-n! A tarkóredő jó volt, ugye?

Jut eszembe, pocak: azt hiszem, Cserge írta, hogy ő annyira nem is várja, hogy elkezdjen nőni a pocak... erre akartam már azóta is írni, hogy pl. az a méret, ami nekem van, még annyira nem is kényelmetlen. Párom kérdezte ma, hogy milyen érzés, hogy ilyen nagy, nem feszül-e, stb. Régen én is azt hittem, hogy hú, milyen rossz lehet ekkora hassal... De nekem vhogy nem... Persze, bizonyos pozitúrák már kényelmetlenek (ezeket azt hiszem egytől-egyig mind kipróbáltam tegnap ajándékcsomagolás közben;))), de valahogy olyan természetes. Ha éppen nem szorít a nadrág, akár el is feledkezhetnék róla.
Nyilván, ha már lesz intenzív bokszolás, meg majd a gyomromnál fog rugdalni, az már más tészta...;))
Előzmény: Cserge. (404)
vidramam Creative Commons License 2005.12.23 0 0 409
Ja, és még egy kis adalék: épp most ugrottak be anyósomék váratlanul (hoztak sütit, bibííí), hát gyorsan, sebtiben eltüntettem a gép képernyőjéről a "pornóképeket", elraktam a videokazettát, mert ők azt sem tudják, hogy ma voltam még egy uhun. Ráadásul pont anyósom az, aki a legjobban fog örülni a hírnek, mert világ életében lányt szeretett volna, ehhez képest van eddig két fia, és három fiúunokája. Képzelhetitek, hogy örült, mikor elmondtuk, hogy a soron következő is követi a hagyományt... :) Azt találtuk ki, hogy ha ma is lánynak látszik, megveszem a Janikovszky-féle "Örülj, hogy lány!" c. könyvet (ez már sikerült is), és bescannelem a címoldalt, majd átrendezem benne Photoshoppal a szavakat : Lány, hogy örülj!-re. :)) Majd kinyomtatom, és becsomagolom vele, mintha az volna az eredeti címoldal. Ez lesz anyósom bónuszajándéka! :))) Jajj, már alig várom, hogy odaadhassuk neki, annyira fog örülni!!!
vidramam Creative Commons License 2005.12.23 0 0 408
Igen, lehet, hogy megirigyelte a felajánlásodat... Emlékszel még? ;))
Előzmény: Cserge. (406)
vidramam Creative Commons License 2005.12.23 0 0 407
Hambi??? Bár, igaz, ami igaz, hasonlít... :))) Most szóljatok hozzá! (tudom, már megtettétek) Nagyon furcsa ez az egész, próbálom átállítani az agyam, hiszen 6,5 hete fiúként gondolok Rá (remélem, nem okoz majd személyiségzavart...). Át kell újra válogatnom a rucikat, hogy mi az, ami a megváltozott helyzetben is jó lesz. Azért így könnyebb, mint ha fordítva történt volna... ;) Még szerencse, hogy magunktól nem vettünk semmi nagyon fiúsat, egyetlen világoskék kantáros nadrágba ruháztunk be, a többi mind ajándék és öröklött ruha.
Előzmény: Cserge. (404)
Cserge. Creative Commons License 2005.12.23 0 0 406
Vagy csak átadtál neki "valamit"...;))
Előzmény: vidramam (405)
vidramam Creative Commons License 2005.12.23 0 0 405
Te, Mikolt, lehet, hogy időközben gyereket cseréltünk??? :DDD
Előzmény: Mikolt (403)
Cserge. Creative Commons License 2005.12.23 0 0 404

Vidramam! Ez az AFP-mérés tiszta vicc. Ha valakinek 4-gyel is egészséges babája született, akkor nem is tudok mit gondolni...

Jó, hogy nem idegeld Magad. Én az őrületbe tudnám magam kergetni...

 

Te! Ez hambi...;)))

Előzmény: vidramam (402)
Mikolt Creative Commons License 2005.12.23 0 0 403
hat dogoljek meg, en semmit nem latok:)
Előzmény: vidramam (402)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!