Keresés

Részletes keresés

varankaj Creative Commons License 2007.06.01 0 0 501

Sziasztok!

Mivel a felszíni parkolóknak és a teremgarázsoknak sajnos nincsen saját bejárata csak az Egressy felől induló lakóúton közelíthetőek meg, így nem engedékenység kérdése lesz hogy nem csak a parkoló tulajdonosok használhatják.

Egyébként a társasház szervezeti-működési szabályzatában (F. pont) benne is van, hogy minden lakástulajdonos jármű- és személyátjárás céljából időkorlátozás nélkül használhatja a lakóútat. Viszont aki nem vásárolt garázst vagy beállót, az nem parkolhat a vázrajzon jelölt parkolóhelyeken (D .pont).

Előzmény: callahan79 (500)
callahan79 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 500

Sziasztok!

A képen amit varankaj feltett a portálra azon jól látszik minden.

Nekünk az utakkal kapcsolatban ezt mondták: amig csak I.ütem van addig a B, C és D épület melletti út kétirányú lesz, tehát a B épület melletti sorompónál lesz a behajtás és a kihajtás is. Ha elkészül a második ütem akkor egyirányú lesz ezaz út. A másik sorompó a kép bal alsó sarkában a 2/D épület mellett lesz. A kép alján a "kiszabályozott út" nem a lakóparkhoz tartozik, ez végig fallal le lesz választva. Ősszel még azt mondták, hogy gyalogos bejárat csak a portán keresztül lesz.

Költözéskor gondolom engedékenyek lesznek az autós behajtással kapcsolatban, de utána szerintem teljesen jogos, ha csak az mehet be autóval akinek van felszini parkolója vagy teremgarázs helye. (A vendégparkolás szerintem más lakóparkoknál sincs megoldva.)

Ezek tavaly őszi információk lehet azóta változott valami.

üdv

Előzmény: varankaj (496)
dohosa Creative Commons License 2007.05.31 0 0 499
Nekem az E épületi lakásom a szerződés szerint május 31-i készre jelentést tartalmaz.
Ezek szerint akik később szerződtek, azoknak már módosították a dátumot.
Szerintetek maguktól fognak kötbért fizetni, vagy civódni kell érte?
Előzmény: imok (493)
Papagena79 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 498
Ok, így már világos, köszi!
Előzmény: sg2 (497)
sg2 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 497
Az udvarba nem lehet bemenni, csak az útra lehet ráhajtani. Az A és E mellett lesz végig a kerítés, az úttal párhuzamosan, tehát ha be akarsz jutni az E épület aljába, vagy majd később be akarsz hajtani a felszíni parkolókhoz, akkor át kell jutnod a kapun.
Előzmény: Papagena79 (495)
varankaj Creative Commons License 2007.05.31 0 0 496

Tegnapi telefonon felhívtam az AL-t és azt a tájékoztatást kaptam, hogy a D épületnél 1-2 hét csúszásban vannak az eredeti tervhez képest, így nem május 31-re fejezik be. A műszaki átadások június 18-ai héten kezdődnek.

Kapuk témájában úgy tudom, hogy a B épület mellett található kapuhoz nyitója csak a felszíni beállóval vagy teremgarázzsal rendelkező lakóknak lesz. Viszont az épületek egy része csak ezen a bejáraton keresztül közelíthető meg és tűzoltósági felvonulási útvonal is egyben, tehát 24 órában bármikor nyithatónak kell lennie és a többi lakónak is kell tudni használnia. Gondolom a portaszolgálat tudja majd nyitni a kaput azok számára akik nem rendelkeznek saját nyitóval.

Tűzoltónak, mentőnek, mozgáskorlátozottnak, költözködőknek,... autóból ki-be pakolás idejére mindenkinek be kell tudni jutni, csak nem várakozhat (parkolhat) a parkon belül kijelölt parkoló helyeken. Szerintem mozgáskorlátozott parkolót magán területen nem kell biztosítani, de a megközelítés (behajtás) lehetőségét mindenképpen kell biztosítani. Kijelölt mozgáskorlátozott parkolót közterületen az önkormányzat tud biztosítani.

Az A épület mellett induló út valóban nem zárt, oda bárki be tud menni, de elvileg onnan szintén csak kapun keresztül lehet bejutni a kert területére. (Erre lesz majd a kihajtás, mert a B épület mellett induló belső út egyirányú lesz.) Van egy vázrajzom az utakról, este felteszem a portálra.

A ki-behajtás, várakozás kérdését a házirendben kellene szabályozni nem? Nincs benne?

Üdv:

Jani

Papagena79 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 495

Ezt most nem értem :-(

Ez ugye nem azt jelenti, hogy az udvarba be lehet majd menni a kapukon kívül?

Előzmény: sg2 (494)
sg2 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 494
Az A és E épület melletti út nem lesz bekerítve, hanem zsákutca lesz (egyelőre, aztán ha lesz még mellettünk/mögöttünk újabb lakópark akkor megy majd tovább).
Tehát az A épület mellett kocsival vagy gyalog bárki bemehet. Akkor kell csak átmennie kapun, ha be akar kanyarodni az E épület parkolóihoz, vagy a 2. ütem végénél jobbra elkanyarodva el akar menni a felszíni beállókhoz. De az az út elég keskeny, szóval megállni szerintem nem lehet majd rajt, csak végighajtani, de gyalogosan is el lehet majd menni egészen a 2. ütem végéig anékül, hogy kapun át kellene menni.
Előzmény: Zseby1984 (491)
imok Creative Commons License 2007.05.31 0 0 493
Az E épülettel kapcsolatban tegnap azt mondták, hogy terv szerint haladnak /az általam kért műszaki módosítások készen vannak, de még nem burkoltak/, szerződés szerint lesz az átadás, azaz június 30-ra elkészül, egy hónapon belül műszaki átadás, rossz esetben +1 hónap a hibajavítás, mégrosszabb esetben +1 hónap türelmi idő a használatba vételi engedély csúszása miatt. Utána már kötbért fizetnek, gondolom ezt nem akarják.
Előzmény: Zseby1984 (489)
Papagena79 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 492
Mozgássérült parkoló nem tudom, hogy lesz-e, de igazából azt sem tudom, hogy törvény kötelezi-e a társasházat arra, hogy ilyet tartson fent. Az udvarba nem hiszem, hogy egy pizzafutár be fog tudni állni, a gyalogos bejárón keresztül fogja az őr beengedni. Az utcán a ház előtt parkosítva lesz járdával, oda nem hiszem, hogy fel lehetne állni. Gondolom, hogy a biztonsági őr fogja tudni nyitni a kaput, így a mentőknek, tűzoltóknak nem lesz probléma bejutni.
Előzmény: Zseby1984 (491)
Zseby1984 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 491

Köszönöm...:)

Szerintetek mozgássérült parkoló lesz? Vagy, ha valaki rosszul lenne és jönne  mentő..vagy pizzát rendel az ember és jönek olyan kocsival..stb? Akkor beengedik őket?Meg tudnak állni?

Lenne egy kérdésem..gondolom a terület körbe lesz kerítve..de a kerítés mellett lesz kívül gyalogút???

Bocsánat a sok hülye kérdésért....csak kicsit kivagyok a parkolás kérdése miatt...és most nem tom, hogy mi legyen...hétfőn megkérdezem őket...meg megnézem a területet is...köszönöm a képet mégegyszer!

Papagena79 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 490
A kép bal oldalán, a számozott téglalapok a felszíni beállók, a garázsok meg a pontházak aljában vannak.
Előzmény: Zseby1984 (488)
Zseby1984 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 489
A C és E épületeket mikor adják át????
Zseby1984 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 488
Huh..köszi, de ott hol vannaka  garázsok és az autóhelyek???Bocs..vaksi vok...:)
Előzmény: Papagena79 (487)
Papagena79 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 487
Megpróbálom feltenni ide
sg2 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 486
Mondok jobbat: feltehetnéd valahova ahol többen is elérik :)

Ha már publikus...
Előzmény: Zseby1984 (485)
Zseby1984 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 485
Szia! Elküldenéd azt a kert tervrajzos izét?? Köszi előre is!
Előzmény: Papagena79 (484)
Papagena79 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 484

Lehetetlen. :-((

Mi már két lakást vettünk, plussz vittem két vevőt és még így sem kaptunk 5%-ot sem...

Előzmény: Zseby1984 (483)
Zseby1984 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 483
Tényleg..alkudni lehet???:)
Zseby1984 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 482
Előzmény: Papagena79 (481)
Papagena79 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 481
Nem értettelek félre, nem gondoltam, hogy más helyére akarnál beállni, csak voltam már a telken és most is egy angyalföldi által épített házban lakunk, van autónk, tudom, hogy gyakorlatilag lehetetlen lesz beállni. Ha írsz egy mail címet, akkor küldök egy felszíni tervet.
Előzmény: Zseby1984 (480)
Zseby1984 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 480

Az tök jó, ha szép a lakás:) Félre ne értsél! Nem oda akrom beállítani a kocsijával, amit más megvett...Remélem, hogy nem bántottalak meg...

CSak elgondolkodtam ezen...

Előzmény: Papagena79 (479)
Papagena79 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 479

Az tuti, hogy be fogják engedni az autót a mozgássérült ki és beszállásához, de utána szerintem ki kell vele állni az utcára. Bent az udvarban csak a telek egyik oldalán van egy keskeny út az autók számára, ott vannak a kijelölt helyek, de azokért fizettünk. Na mindegy, azt majd elmondják Nektek.

A lakás szép, mi már voltunk bent többször.

Előzmény: Zseby1984 (478)
Zseby1984 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 478

Hát igen...:(Azért megkérdem majd őket, amikor vesszük a lakást..mivel elvileg van egy olyan törvény, hogy biztosítaniuk kell a mozgássérült emberek közlekedési lehetőségeit...tehát..ha nem is parkolóba, hanem valami olyan részre be tudjon állni, ahonnét fel tud menni a lakásba,de a kocsival senkit nem zavar..mivel ő nem lakik ott....viszont szerintem az az emberi jogokat sértő, hogy valaki azért ne tudjon felmenni valakihez vendégségbe, aki ott lakik, mert mozgássértült...:(

TE láttad már a lakást? Milyen??:)

Előzmény: Papagena79 (477)
Papagena79 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 477

A garázs 2,5 M Ft, a felszíni beálló 990 eFt.

Sajnos rosszul hangzik, de jogos védelme azoknak, akik megvásárolják az udvari helyeket.

Előzmény: Zseby1984 (476)
Zseby1984 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 476
Hát..az így elég rosszul hangzik:(((( És mennyibe kerül a parkoló vagy a garász?
Előzmény: Papagena79 (475)
Papagena79 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 475

Szia!

Megállni nem fogtok tudni, mert nem lesznek üres parkolóhelyek, meg még ha lennének is, akkor sem tudnál beállni az udvarba, mert zárt kapu lesz és csak az kap nyitót hozzá, aki vásárolt helyet. Parkolóhelyeket (ingyenest) nem alakítanak ki, az utca túloldalán a házak és az iskola előtt van néhány hely, azért fognak versenyezi a lakók.

Redőny nincs az árban, csak a redőnytok.

Előzmény: Zseby1984 (473)
Zseby1984 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 474
Ja..és mikor lehet beköltözni pl. a C-be? Puszi:)
Zseby1984 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 473

Sziasztok!:)

Nos, én is itt szeretnék lakást venni..jövő héten nézzük meg és intézzük el a dolgokat..valszeg a C-ben...:)

Szerintetek milyen lesz? Mik a tapasztalataitok..?

Mi nem fogunk venni garázst meg olyan másikat sem, mivel nem fér bele a keretbe...:/ Meg nincs is kocsim...viszont az a problémám, hogy a párom mozgássérült...szerintetek attól, hogy nincs ott valakinek fizetett autóhelye, attól még megállhat ott valahol? vagy lesznek normális parkolók is kialakítva, mint máshol ezeke??

Nem tudjátok, hogy hol lehetne (neten) megnézni, hogy milyen konyhabútorokból lehet választani? Tényleg..roló van az árban? Előre is kösöznm a válaszokat! Egy izgatott lehetséges jövendőbeli lakó:)

fiatka Creative Commons License 2007.05.29 0 0 472
Szuper!!!!
Ezek nagyon jó hírek!!!!
Köszi
Előzmény: sg2 (470)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!