A 3 fej fokhagymát apróra vágjuk vagy átpréseljük, hozzáadjuk a kiskanál sót, majd az olajat először cseppenként, majd vékony sugárban adagolva hozzákeverjük, ahogy a majonéz esetében. Miután az olaj elfogyott, egy kevés ecettel ízesítjük, ha igen erős, egy kevés ásványvizet lehet hozzákeverni.
Jó étvágyat!
Megjegyzés: Ez egy román specialitás, a halételek elengedhetetlen tartozéka. Aki egyszer megkóstolta sült hallal, attól fogva sűrűn fogja készíteni.
en ma mar csak rantott husokhoz eszem meg a sult krumplit, de oda is inkabb a tepsiben sultet preferalom. Nekem a klasszikus sult krumpli elnyomja az izeket.
latom, masok is gombasznak :) az iden szerencsere sikeredett 5 liternyi szaritott varganya, es a fagyoba is jutott kucsmagomba, varganya, csaszargaloca, vegyes aprosag. Ajandekoztam is sokat. A kucsmaszezonig kihuzom.
Talán -touille. De könnyen megtalálja a Google, csak engem annyira most nem érdekel. :-) Nálam holnap lesz valami szűz, de még nem találtam ki, milyen.
A csirkét kockára vágom, a bacont felkockázom vagy felszeletelem (kiszereléstől függ).
A bacont megpirítom, majd kiszedem. A bacon kisült zsírjában készre sütöm a csirkét, megborsozom. Piruljon meg rendesen! Hozzáöntöm a tejszínt, és a reszelt sajtot(nagylyukún reszeld, el fog olvadni úgy is benne), és visszaöntöm a bacont.
Amikor a sajt elolvadt, kész.
Szósz sűrűségűnek kell lennie a levének. Ha nem fogy el és újra kell melegíteni, vagy túl sűrűnek érzem, pár kanál tejjel szoktam hígítani.
Ne sózd meg!
Ehhez valami egyszerű tésztát vagy sült krumplit adj, mert elég intenzív az íze.
Hogy van ez a füstöltsajtos-baconos csirkemell? Mert én mellet vettem ki a fagyasztóból holnapra, valami tejszineset szeretnék, bazsalikomos fokhagymás tésztával. Vacillálok a zöldborsós és a gombás között, a gombás ellen az szól, hogy gomba nincs a fagyasztóban, a szárítottgomba készlet pedig igen megcsappant, az idén egy darabot sem tudtam szárítani. szóval ez a sajtos-baconos is lehetne egy lehetőség.
Hirtelen ötlettől vezérelve "főztem" egy zseniális palóclevest, óriási adagot. Vegyespörkölt, pörköltszaft, füstöltlé a fagyasztóból, csak egy kis babérlevél, zölbab, krumpli, víz kellett hozzá. Csak a tányéron tejfölözzük, így pár napig kitart.
Mar annyiszor arultam oket - de nem jott ossze soha sem. Most a kicsinek van komoly baratnoje - remelem, lesz belole valami, mert mar nagyon szeretnek nagymami lenni! :))
Bocs az OFFert... ahogy magamhoz terek, fogok fozni is...