Keresés

Részletes keresés

Caipi Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27649

Na nálunk a sertésszűzből szűzérmék lesznek tejszínes-gombás szósszal, mivel nem kaptam cukkinit, pedig az a recept jobban tetszett.

ZsuR Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27648

Nagyon jol hangzik - no pont ezek hianyoznak a repertoarobol... kicsi okos, finom szoszok... koszonom.

Előzmény: ke_fe (27647)
ke_fe Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27647

Muzsdéj

 

Hozzávalók:

  • 3 fej fokhagyma
  • 1 kiskanál só
  • 2-3 dl olaj
  • pár csepp ecet
  • esetleg pár csepp ásványvíz

Elkészítés:

A 3 fej fokhagymát apróra vágjuk vagy átpréseljük, hozzáadjuk a kiskanál sót, majd az olajat először cseppenként, majd vékony sugárban adagolva hozzákeverjük, ahogy a majonéz esetében. Miután az olaj elfogyott, egy kevés ecettel ízesítjük, ha igen erős, egy kevés ásványvizet lehet hozzákeverni.

Jó étvágyat!

Megjegyzés: Ez egy román specialitás, a halételek elengedhetetlen tartozéka. Aki egyszer megkóstolta sült hallal, attól fogva sűrűn fogja készíteni.

Előzmény: ZsuR (27645)
ke_fe Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27646

Tegnap kapros habart  tokfozelek kakastarejjal.

 

Ma becsinalt zoldsegleves.

 

Holnap a maradek leves, rizsescsirke.

ZsuR Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27645

MI az a muzsdej?

Előzmény: Törölt nick (27643)
ZsuR Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27644

Hat a legnagyobb tojase.

Előzmény: Törölt nick (27643)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27643

Imádok minden aiolit! akkor is, ha muzsdéjnak hívják!

Milyen az a jumbo tojássárgája?

Előzmény: ZsuR (27641)
ZsuR Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27642

...nagyon finom!  Ezentul csak igy fogom csinalni.

Előzmény: ZsuR (27641)
ZsuR Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27641

Nem, nem az.  Kivancsi vagyok ra milyen lesz.  Ha jo... megtartom a receptet, mert kevesebb a zsir benne.

Előzmény: homerx (27640)
homerx Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27640
ez nyilvan nem a klasszikus :)
Előzmény: ZsuR (27639)
ZsuR Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27639

Annyi fele sultkrupmli van! Ezt meg nem csinaltam igy - mutatos is es biztos finom is:

Hozza meg:

 

Garlic aioli:

 

  • 2 heads garlic
  • Extra-virgin olive oil
  • 1 sprig thyme
  • 1 tablespoon water
  • Kosher salt
  • Freshly ground black pepper
  • *1 jumbo egg yolk
  • 1 lemon, juiced
  • Salt and pepper
  • 1/2 cup extra-virgin olive oil
  • 1/4 cup sour cream
  • Chopped chives, for garnish

 

Előzmény: homerx (27635)
szkati Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27638

Afene egye meg!Lekéstem:))

Holnap: töltött padlizsán, túrós rétes

Előzmény: ZsuR (27621)
ZsuR Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27637

Koleszterin bomba :))... 

Előzmény: Luca_41 (27630)
homerx Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27636
mondj ennel olcsobb husos kajat. (jo, ok, csirkefarhat vegetaban)
Előzmény: Luca_41 (27630)
homerx Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27635
en ma mar csak rantott husokhoz eszem meg a sult krumplit, de oda is inkabb a tepsiben sultet preferalom. Nekem a klasszikus sult krumpli elnyomja az izeket.
Előzmény: Luca_41 (27630)
homerx Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27634
latom, masok is gombasznak :) az iden szerencsere sikeredett 5 liternyi szaritott varganya, es a fagyoba is jutott kucsmagomba, varganya, csaszargaloca, vegyes aprosag. Ajandekoztam is sokat. A kucsmaszezonig kihuzom.
Előzmény: Törölt nick (27629)
Caipi Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27633

Talán -touille. De könnyen megtalálja a Google, csak engem annyira most nem érdekel. :-) Nálam holnap lesz valami szűz, de még nem találtam ki, milyen.

Előzmény: Boszorka (27632)
Boszorka Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27632

Nálam ma szűzérmék és ratatui. Vajon hogy írják?

A holnapit majd megálmodom még.

Luca_41 Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27631

Ma karfiol leves, sült csirkecomb/szárny, gombaszósz, sült krupmli volt az ebéd.

Luca_41 Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27630

Hozzávalók - 4 személyre bőven elég

1 kg csirkemell, 20 dkg bacon, 3-4 dl tejszín, 20 dkg füstöltsajt, bors

 

A csirkét  kockára vágom, a bacont felkockázom vagy felszeletelem (kiszereléstől függ).

A bacont megpirítom, majd kiszedem. A bacon kisült zsírjában készre sütöm a csirkét, megborsozom. Piruljon meg rendesen! Hozzáöntöm a tejszínt, és a reszelt sajtot(nagylyukún reszeld, el fog olvadni úgy is benne), és visszaöntöm a bacont. 

Amikor a sajt elolvadt, kész.

 

Szósz sűrűségűnek kell lennie a levének. Ha nem fogy el és újra kell melegíteni, vagy túl sűrűnek érzem, pár kanál tejjel szoktam hígítani.  

 

Ne sózd meg!

 

Ehhez valami egyszerű tésztát vagy sült krumplit adj, mert elég intenzív az íze.

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (27629)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27629

Hogy van ez a füstöltsajtos-baconos csirkemell? Mert én mellet vettem ki a fagyasztóból holnapra, valami tejszineset szeretnék, bazsalikomos fokhagymás tésztával. Vacillálok a zöldborsós és a gombás között, a gombás ellen az szól, hogy gomba nincs a fagyasztóban, a szárítottgomba készlet pedig igen megcsappant, az idén egy darabot sem tudtam szárítani. szóval ez a sajtos-baconos is lehetne egy lehetőség.

Hirtelen ötlettől vezérelve "főztem" egy zseniális palóclevest, óriási adagot. Vegyespörkölt, pörköltszaft, füstöltlé a fagyasztóból, csak egy kis babérlevél, zölbab, krumpli, víz kellett hozzá. Csak a tányéron tejfölözzük, így pár napig kitart.

Előzmény: Luca_41 (27613)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27628

A rácpontyod hogy készíted, Ínyesmester módján, vagy rétegezve/lerakva?

(elfogadható minőséget nemrég ettem a nagykanizsai Szőlőfürtben)

Előzmény: Dalit (27625)
ZsuR Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27627

Ma csinalom meg az parmigiana di melanzanet, nem volt idom a heten... remelem a padlizsan meg jo.

ZsuR Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27626

:)) Mondtam en - a legjobb baratom vagy... :))

Előzmény: nagypapi51 (27623)
Dalit Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27625

Ma rácponty, holnap igazi jó marhahúsleves, sült oldalas a hétre, zöldbabfőzelék hétfőre,

 

nagypapi51 Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27624

Dolgozzunk is: bekevertem egy adag túrógombócot.

nagypapi51 Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27623

HÁT MÉG, HA ZsuR-t LÁTNÁD! :)

Előzmény: ZsuR (27620)
ZsuR Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27622

Surun kerek bocsanatot az OFFert...

Előzmény: szkati (27617)
ZsuR Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27621

Mar annyiszor arultam oket - de nem jott ossze soha sem.  Most a kicsinek van komoly baratnoje - remelem, lesz belole valami, mert mar nagyon szeretnek nagymami lenni! :))

 

Bocs az OFFert... ahogy magamhoz terek, fogok fozni is...

Előzmény: szkati (27614)
ZsuR Creative Commons License 2012.09.08 0 0 27620

Nagypapi - te vagy a legjobb baratom - mondd megegyszer! :))

Előzmény: nagypapi51 (27612)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!