Keresés

Részletes keresés

mokus-ecset Creative Commons License 2008.06.05 0 0 195
Lelépni kis suttyó.
Előzmény: hejesirasbalynok (193)
mokus-ecset Creative Commons License 2008.06.05 0 0 194

Ne haragudj, ez nem igaz.
Ha van Pesten egy hasonló cég, aki ugyanúgy legyártja neked a kandallót, lépcsőt, galambdúcot, stb.-t , nem hiszem, hogy a vevő lebiciklizik Tatára, ott megnézi a produktumot, egyeztet, majd leelőlegezi, majd visszamegy a mintát megnézni. Vagy ha igen, akkor az tényleg egy Mse. Azt remélem nem gondolod komolyan, hogy én mint vállalkozó ezeket az utakat megteszem, kemény magyar forintért, mert nem tudok versenyben maradni a pestiekkel szemben, ugyanis a megrendelések zöme Pestről jön, ezt hidd el nekem, ha már Te nem vagy képben.
Azért meg nem fogok dolgozni,hogy egy tatainak ingyen készítsek el, mondjuk egy galambdúcot.
Dehát, mint tudjuk a MÁV-osok sem Tatára hívták a belépőket, mint már írtam volt, úgyhogy légy szives ne lépj át nagyvonalúan ezen a tényen.
Köszönjük Emese.
Előzmény: hejesirasbalynok (190)
hejesirasbalynok Creative Commons License 2008.06.05 0 0 193
tudom, neked a Hit Csarnokában lett volna ideális...
egy közös éneklés és máris rendbejöttek volna az ügyek.
Üdv, MSE

Előzmény: mokus-ecset (188)
pert1 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 192

Egy két éve még nem volt gond a MÁV biztosítóval sem, a 10-20 ezer tag részére talán volt tartaléktőkéjük. De amikor vagy két éve elkezdődőtt a biztosítók közötti szabad ügyfélrablás, őket is nyilván elkapta a hév, és többszörösére növelték az ügyfélszámukat, viszont az ennek megfelelő tartaléktőkét nem volt honnan előteremteniük. A többi nagy biztosító egyrészt fokozatosan töltötte fel a tartalékjukat a 90-es alakulásuk óta (jó magasak is voltak akkoriban a díjak, mert pl a bónusz 10 kategóriába csak 2000 körül lehetett bekerülni), a később belépő nagyobb biztosítók mögött meg ott álltak a nagyobb bankok vagy külföldi biztosítók, akik kölcsönözni tudták a szükséges tartalékot, illetve még növelni is, ha nőtt az ügyfélszám.

 

Ezek a kis biztosító egyesületek, meg kényszerűen alacsony díjat kérnek, hogy átlépjenek hozzájuk az ügyfelek, tőke meg nincs mögöttük, így csak a kárfizetések elszabotálásával, vagy késleltetésével tudnak pénzt szerezni.

Előzmény: John Zero (186)
hejesirasbalynok Creative Commons License 2008.06.05 0 0 191
az lehet, de ha bajod van akkor nem kell 3 hónapot várni (na jó, van ahol igen) és nem kell Tatára járni péntekenként taggyűlni.
Előzmény: Törölt nick (189)
hejesirasbalynok Creative Commons License 2008.06.05 0 0 190
na ki ne derüljön már, hogy vidéken akkor nincs is semmi
pont hogy fordítva van, nagyon sok cég menekül pestről, mert nem lehet őket megközelíteni, próbálják a peremre kitenni a telephelyüket.
nekünk a bank is lejön pestről (nem Emese), mert azt mondják, hohy úgysem tudunk hol megállni, meg úgysem tudunk odaérni időre, akármennyivel is előbb indulunk.
Nem egyszer volt már olyan, hogy még szabálytalanul sem tudtaunk megállni a bank 5 km-es körzetében.

és egyrészt nem lesz 190000 kocsi, nem írtam ilyet, másrészt necsak Tatán, de bárhol jobban elfér sok autó mint a pesti belvárosban.

Ne kelljen már téged sajnálni, mert egyszer ki kell menned pestről.
Érdekes, az én biztosítóm miatt még egyszer sem kellett taggyűlésre járnom és pótbefizetnem.



Előzmény: mokus-ecset (184)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.05 0 0 189

Nyugodtan te is átjöhettél volna a MÁV biztosítóhoz kevesebbet fizetni.

A többi sem ad plusszsolgáltatást, csak drágább árakkal, több székhellyel több emberel dolgozik.  Ennyi.

Előzmény: Kettes számú törzsvendég (167)
mokus-ecset Creative Commons License 2008.06.05 0 0 188
Talán valaki még nem tudja:

A MÁV ÁLTALÁNOS BIZTOSÍTÓ EGYESÜLET 2008. JÚNIUS 06. NAPJÁN, 13 órai kezdettel a Tatai Honvéd Sportegyesület - 2890 Tata, Május 1. út - termében, illetve sport pályáján tartja közgyűlését, melyre tagjait meghívja.

Amennyiben a fenti időpontra kitűzött közgyűlés az Egyesület Alapszabálya szerint határozatképtelen, ugyanazon a napon és helyen 13:30 órakor - változatlan napirenddel - tartandó közgyűlés a megjelentek számától függetlenül határozatképes. Tájékoztatjuk a tisztelt résztvevőket, hogy az Egyesület tagjai csak saját jogon élhetnek a szavazati joggal.
!!!!!
A tagsági jogviszony igazolása - személyazonosító igazolvány mellett - a 2008. évi tagdíj befizetését igazoló, illetve bármely biztosítás díjának egész évre vagy 2008. II. negyedévére történt befizetését igazoló dokumentummal történhet.!!!!
John Zero Creative Commons License 2008.06.05 0 0 187
"A két milliárdot nem beszedni akarja a PSZÁF, csak azt szeretné, ha ott csücsülne a biztosító bankszámláján a tartalékok között."

Ja, erre is van egyszerű megoldás: el kell adni a biztosítási állományt. Akkor majd nem kell tartalék. Aki megveszi, az fizet, abból lehet kifizetni a károsultakat.

Nekem vagy ugrik 20%-ot a biztosításom, vagy megyek a KÖBÉ-hez.

Amúgy a KÖBÉ-nél most minden jól megy, hogy ott nem ugrál a PSZÁF és nem jelez hibát?
Előzmény: pert1 (185)
John Zero Creative Commons License 2008.06.05 0 0 186
pert1:
"Más normális biztosítóknál ilyenkor a tulajdonos, ráteszi a bankszámlára azt a pár milliárdot a saját pénzéből, vagy pedig becsukja a boltot."

Amikor a MÁV-hoz kötöttem a biztosítást, nem lehetett még semmilyen problémáról hallani. Olcsó is volt, és nem is volt KÖBE (na, ARRÓL tényleg hallottam rosszat).

A MÁV ABE csukja be a boltot és kész, engem is átvertek.

Mit gondolsz, mint csinálna XY "nagy" biztosító, ha a vagyont elsikkasztotta volna a vezetőség? Ott pótdíjbefizetés nincs, ott ugyanúgy pórul járnának a károsultak.

Önmagában a +10 ezer befizetése nem vágna földhöz, és nem tartanám problémának, ha már megint nem arról lenne szó, hogy valakik ellopták a pénzt, és a PSZÁF+állam hagyja őket futni. Hol a rendőrség, hol a PSZÁF, hol voltak a sikkasztáskor?
Előzmény: pert1 (185)
pert1 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 185
A két milliárdot nem beszedni akarja a PSZÁF, csak azt szeretné, ha ott csücsülne a biztosító bankszámláján a tartalékok között. Más normális biztosítóknál ilyenkor a tulajdonos, ráteszi a bankszámlára azt a pár milliárdot a saját pénzéből, vagy pedig becsukja a boltot.
Előzmény: John Zero (182)
mokus-ecset Creative Commons License 2008.06.05 0 0 184
Na azért azt megnézem Tatán hol parkol le 190.000 ember. Azért az sem a parkolóházak városa.
Csak azért gondoltam, hogy egy biztosító, vagy bármilyen vállalkozó alkalmazkodik a vevőköréhez, mert én , mint vállalkozó nagyon szivesen laknék vidéken, akár Tatán is, de tudom, hogy oda a kutya sem jönne le utánam, mert kiesik a látóköréből, mert bonyolult megközelíteni, mert van a közelben más is.
Érdekes, a toborzást nem Tatára tervezték.
Köszönjük Emese.
Előzmény: hejesirasbalynok (183)
hejesirasbalynok Creative Commons License 2008.06.05 0 0 183
miért erőltetett? függetlenül a biztosítóktól.
miért hiszed hogy pestiként neked minden jár? hogy mindent a te kertedbe szervezzenek? Hogy a jó büdös francba parkol le pesten a 190ezer darab mávos, hacsak minden tizedik is megy el?
Gondold el mennyi koccanás lenne, amit aztán nem fizetne ki a biztosító(egyesület). :)
és nagyon tévedsz, ha azt hiszed örülök, hogy szívtak
megérdemelték volna, hogy pótbefizessenek a szűklátókörűség miatt, de erre, hogy a PSZAF szeme láttára kitalicskáztak párszázmillát-akár milliárdot, arra nem gondoltam volna.
Bár a pakliban erősen benne volt a szívás lehetősége (olcsó hús effektus), de erre szerintem senki nem számított.

de ez a felsőbbrendű fővárosi pökhendiség kiveri nálam a biztosítékot. Nemhogy örülnél, hogy a péntek délutáni csúcsban nincs ott még pártízezer MÁV-os a tütüjével a fővárosban, így se lehet haladni.
Előzmény: mokus-ecset (181)
John Zero Creative Commons License 2008.06.05 0 0 182
Kettes számú törzsvendég:
Ha a MÁV Biztosítót a PSZÁF úgy hagyta működni, hogy az közben nem tett eleget a biztosító törvényes működési feltételeinek (nem fizet ki időben, stb.), akkor az a PSZÁF és az állam hibája.

Tehát az adóból kell kifizetni a kárt.

"Az elnök szerint a MÁV Biztosító által ki nem fizetett javítások összértéke meghaladhatja a 100 millió forintot"

Azaz "csak" 100 millió Forint, és most 2 milliárdot akar a PSZÁF beszedni.
Már megint büdös valami!

"Mikor kezdődött a sikkasztás?
Vasárnap a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte Kiss Bálintot, a MÁV Biztosító Egyesület első emberét és három társát, további két gyanúsítottal szemben (mindketten nők, egyikük Kiss lánya) házi őrizetet rendelt el. A gyanú szerint Kiss Bálint gyanúsított-társai mind a biztosító elsikkasztott pénzének a tisztára mosásában közreműködtek. Miként szombati számunkban beszámoltunk róla, a PSZÁF jelzése alapján a VPOP Központi Bűnüldözési Parancsnoksága pénteken milliárdos sikkasztás és pénzmosás gyanújával őrizetbe vettek a MÁV Biztosító Egyesület vezetőjét, valamint több, a pénzkimentésben közreműködő személyt. A vámnyomozók a biztosító székhelyén és számos cégnél, illetve magánlakásban tartottak házkutatást a hét végén, és tetemes mennyiségű iratot foglaltak le. A dokumentumokat szakértők bevonásával vizsgálják. A Népszabadság forrásai szerint a pénteki akcióban leleplezett mintegy egymilliárdos sikkasztás és ahhoz kapcsolódó pénzmosás ugyanis már csak egy folyamat vége. Ezeket a hatóságok szerint törvénytelen tranzakciókat már az után indították, hogy a PSZÁF ugyancsak milliárdos tartalékhiányt állapított meg a biztosítónál. A vámnyomozók ezért évekre visszamenően vizsgálni fogják: a múltban történtek-e a mostanihoz hasonló pénzkimentések, s ha igen, mi lett az elsikkasztott pénz sorsa. (F. Gy. A.)"



Úgy tűnik, hogy a MÁV biztosító tudott volna jól működni, olcsón, ha nem lopják ki a pénzt!
Előzmény: Kettes számú törzsvendég (167)
mokus-ecset Creative Commons License 2008.06.05 0 0 181
Azért érzed bajnok, hogy egy kicsit erőltetett ez az érvelés.
Ha Grönlandra szervezték volna, azzal érvelnél, hogy ott is emberek laknak, és aki ezt nem ismeri el az rasszista, nacionalista, soviniszta?
Jó szidjuk a biztosítottakat, de csak a realisás határain belül.
Előzmény: hejesirasbalynok (178)
mokus-ecset Creative Commons License 2008.06.05 0 0 180
A nénikéd a mávos féreg.
Nekem a vállalat intézte a biztosítást, ahol a kocsit vettem. Benne volt a vételárban az összes átirási, biztositi és banki költség. Csak nem gondolod, hogy valaki azért köt biztosítást, hogy veled kitoljon.
Egyébként a biztosító - nem akarom védeni, mert engem is megvezettek - peren kivüli megegyezéssel élt a panaszosokkal szemben. Ezért nincs most pénz (többek között)
Előzmény: 23r8hj83 (176)
mokus-ecset Creative Commons License 2008.06.05 0 0 179
Igen, oda hívták őket. 190.000 ügyfelet, akiknek a nagy része jó erőben lévő, dühös fiatal férfi. Ha csak a fele megy is el. Nem táposokról, töri tanárokról és balett táncosokról van szó, akik behúzzák fülüket-farkukat, nem is 12 dühös emberről, hanem 190.000 dhös emberről.
.
Felfokozott indulatokat provokálnak.
.
Ha más nem is, de a lincshangulat garantálva.
Előzmény: Dua (174)
hejesirasbalynok Creative Commons License 2008.06.05 0 0 178
Fish vazzeg!

Ha valaki belép egy egyesületbe olvassa el az alapszabályát. Abban benne van, hogy 2 országos napilapban kell meghirdetni. Vagy gondolod népviseletes szűzlányok viszi ki neked a meghívódat?

Az meg egyenesen tahóság a részedről, hogy pestre követeled. Ugye ha az alsóbbrendű tatainak kell fölutazni hozzád pesti úrhoz, az nem baj, de ha neked kell leutazni az baj?

Bárhol is van a taggyűlés, valakinek közel lesz, valakinek távol. Nagyon megszoktad már hogy pestiként neked minden jár. Hát nem.

A többi kérdésedre is válasz az általad bölcsen kiválasztott egyesület ALAPSZABÁLYA.
Előzmény: Törölt nick (172)
pert1 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 177

Minden egyesületi tagnak olyan biztosítóintézeti vezetősége van amilyet megérdemel, és amilyet választ magának.

 

Egyébként ezeket a gittegyleteket mindet fel kéne számolni. mindegyik csak arra hajt, hogy lehetőleg ne fizessen, és lenylja a megspórolt pénzt.

Előzmény: Törölt nick (172)
23r8hj83 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 176

lol

igy jartatok. szerintem ez meg boven keves karpotlasul mindazoknak az autosoknak akik az elmult evekben mavos fergekkel garamboloztak:)

jotanacs: menjetek a kobehez, hatha az is bedol :)

Előzmény: Törölt nick (172)
Mblazius Creative Commons License 2008.06.05 0 0 175
Egyebkent szvsz ezt az 'olcso husnak hig a leve' effektusra nagyon egyszeru megoldas lenne.
Mindenki csak a sajat biztositojaval lenne kapcsolatban. Akkor is ehhez a biztositohoz kellene fordulnia (karfelmeres, ugyintezes, stb), ha a karokozo mas biztositohoz tartozik. Utana majd a ket biztosito elszamol egymas kozott.
Rogton mindenki megnezne, hogy hol koti a kotelezojet...
Dua Creative Commons License 2008.06.05 0 0 174
A pótbefizetésről a közgyűlés dönt, oda kell menni, és le kell szavazni.

A határozattal szemben a biztos nem tehet semmit.

Ugyanakkor ez egy egyesület, ami a saját dolgairól maga dönt.
Előzmény: Törölt nick (172)
mokus-ecset Creative Commons License 2008.06.05 0 0 173



És mi van a jó öreg Binder István nyilatkozatával?

"Az ügyfeleket nem érheti kár
A MÁV Biztosító Egyesület szerződései a felügyeleti biztosok működése alatt is ugyanúgy élnek tovább - hangsúlyozta lapunknak Binder István, a pénzügyi felügyelet szóvivője. Ez annyit jelent: a csekkeket be kell fizetni, a biztosítónak pedig az ügyfelei által okozott károkért helyt kell állni. Az ügyfelek nem kötelezhetők pótbefizetésre sem, így biztosításaik ára sem változhat az esetleges átvételkor (még akkor sem, ha azt a piaci szereplők most már irreálisan alacsonynak találják)."
mókus
Előzmény: Törölt nick (172)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.05 0 0 172

Beszéltem a PSZÁF-el.. NEKIK IS A JÓ QRVA ANYJUKAT.

 

 

Kérdéseim a következők voltak:

 

 

- Hogy lehet hogy közgyűlés előtt 1 nappal értesít ki a Netrisk az e-mail címemen?

(válasz:  Több napilapban szerepelt a meghívó - úgy látszik az én hibám hogy nem olvasok napilapot)

 

 

- Hogy lehet hogy az igen nehezen megközelíthető Tatán van a közgyűlés, és nem Budapesten?  Ennyivel Bugacpuszátára is le lehetne vinni.

(Válasz: joga van a MÁV biztosítónak ehhez, így van a szerződésébe, Bugacra is leviheti)

 

 

- Mi van ha megfogadnak 10 ezer embert hogy szavazzanak a befizetésről, akkor akik tagok és nem tudnak lemenni hogy szavazhatnak. (válasz le kell menni ott lehet csak szavazni)

 

- Nem lehetne-e e-mailen vagy levélben minden tagnak kiküldeni azt hogy akar-e szavazni, nem lenne-e demokratuikusabb így?   (Nem, a biztosító nem kötelezhető

erre, így volt a szerződésben, miért írtam alá?)

 

 

- Szerződést ez esetben hogy lehet felmondani, másik társasághoz hogy lehet átmenni?   (Válasz: sehogy, év végéig itt kell maradnom, vagy valamelyik másik biztosító esetleg nagy kegyesen ugyanezért az összegért átvesz)

 

 

- Mi van ha nem fizetem a tagdíjat csak a kötelező biztosítási díjat, illetve ha nem fizetek egy vasat sem év végéig, és lerakom a kocsimat, helyette vonattal járok. Elvégre egy fix összegre szerződtem, miaz hogy év közben kitalálják az emelést?

(Erre nem tudtak válasz adni hogy mi van ha nem vagyok hajlandó 10 ezer Ft-s tagdíjat befizetni)

 

 

- Mi van ha ez a társaság is elsikkassza a pénzt, és kitalálják hogy 50 ezret fizessünk be, hogy helyretegyük a cégüket?  (Erre sem tudtak választ adni)

 

Egyszerűen nevetséges ami itt megy, ez az a KURVANAGY DEMOKRÁCIA, mindenki lenyúl, sikkaszt, a kis porbafingó ember meg fizesse az öltönyösök villáját.

MINKET KI FOG MEGVÉDENI?

 

Én Tutira nem fogok 10 ezret befizetni, nem a 10 ezerről van szó hanem az elvekről. Most még "csak" 10 ezer holnap 50 ezer?

 

Gratula.  Kíváncsi vagyok mikor játszák el ugyanezt a bankok is, hogy egy életen át összekuporgatott pénzed egyszercsak eltünik.  Na szerintem akkor lesz újra akasztás  magyarországon, mert úgylátszik a hatóság tehetetlen, majd a nép megoldja.

 

 

 

 

 

Biovadász Creative Commons License 2008.06.05 0 0 171
Versenyezni is csak ésszel lehet.
Ha túlvállalod magad, akkor összeesel féltávon... :)
Előzmény: kalóczy (169)
méregkeverő Creative Commons License 2008.06.05 0 0 170
A "verseny" nem azt jelenti, hogy kibasznak a vétlen károsulttal...
Előzmény: kalóczy (169)
kalóczy Creative Commons License 2008.06.05 0 0 169
Allitólag azért jött létre a verseny, hogy levigye az árakat. Ezek szerint nem sikerkült, mer utólag ugyanannyit kell fizetni a MÁV-osoknak is, mint a többi szerencsétlen mazsolának.
Hol van itt a verseny?
Hol vannak a liberálisok, hogy helyre állítsák a piac árletörő szerepét?
Előzmény: Biovadász (168)
Biovadász Creative Commons License 2008.06.05 0 0 168
"Szerintetek a Netrisk árgarancia arra is vonatkozik, ha most kitalálják, h fizessek plusz 10 ropi tagdíjat?"


Nem, az csak arra vonatkozik, hogy kötéskor helyesen számolják ki a díjat.

Tessék már végre megérteni, hogy ha valaki EGYESÜLETET választ, akkor abban simán benne van az útólagos befizetés, még ha ahhoz az is kell, hogy a közgyűlés alapszabályt módosítson.
Senkinek sem szorítottak pisztolyt a fejéhez, hogy ezt válassza, sőt, önként és dalolva ment az alacsony díj miatt. Ja hogy ilyen is lehet? Igen.

Az egyesület egy ilyen dolog.

Előzmény: mulder100 (165)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2008.06.05 0 0 167
Kicsivel több alázatot, kedves mávos ügyfelek. Éveken keresztül irreálisan alacsony díjat fizettetek, és nem azért, mert a többi biztosító meg a szervizek túlszámláztak, hanem mert a MÁV trükközött a kárkifizetésekkel és nem tartott fenn megfelelő kárrendezői és informatikai infrastruktúrát. A pótbefizetés összege nevetségesen kevés ahhoz képest, amennyivel kevesebbért megkaptátok a biztosítást, mint mások - a különbséget a károsultjaitok nyelték le például a késedelmes kárrendezés miatti kamatveszteségben, vagy mert egyszerűen feladták a veszekedést. Viselkedjetek rendes veszélyközösségként és fizessétek be szépen a pótdíjat. Nem szeretnék én fizetni helyettetek az adómból.
mulder100 Creative Commons License 2008.06.04 0 0 166
És ha jól emlékszem a 2400 Ft-os tagdíj is egy Netrisk által feltütetett díj volt.
Előzmény: mulder100 (165)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!