Keresés

Részletes keresés

nextdoor Creative Commons License 2011.02.03 0 0 2202

minden kétséget kizáróan bizonyítható és az is, hogy kedvtelése a gyermekeket veszélyezteti, fejlődésüket visszaveti, orientálásuk rossz iránybamehet, stb. stb.?

A bíróság a gyermekek elhelyezésének kérdésebn a gyermeke mindenekfeletti érdekét tartja szem előtt

Előzmény: ginever_ (2201)
ginever_ Creative Commons License 2011.02.01 0 0 2201

Sziasztok!

Nem tudom,hogy mennyire tudtok segíteni...A kérdésem  gyermekelhelyezéssel lenne kapcsolatos.Mennyire befolyásolja a bíróságot az a tény ha valaki BDSM kedvelő?

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.30 0 0 2200

Szégyen, de nem találom. Tudja valaki, hogy pontosan mely joghely teszi lehetővé, hogy a tartásdíj munkabérből történő letiltásáról a bíróság rendelkezzen?

nextdoor Creative Commons License 2010.12.04 0 0 2199

Gyermektartásdíj állam általi megelőlegezését is lehet kérni, ekkor majd nem téged terhel a behajtási procedúra.

Előzmény: mezey012365 (2195)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.03 0 0 2198

Mit jelent az, hogy végrehajtónál van a letiltó határozat?

Kitöltötted a végrehajtói lapot és elküldted az illetékes bíróságnak?

Emlékeim szerint a végrehajtói lapon meg lehet adni bankszámlaszámot és fel lehet sorolni az általad ismert ingó - ingatlan vagyont.

A végrehajtó ezekből is foglalhat, nem csak a munkabérből.

Továbbá meg kell adni a munkahely címét (amit itt valaki be is linkelt), és onnantól kezdve a végrehajtó intézi a letiltást.

Úgy tudom, hogy az előző 6 hónapra lehet beadni végrehajtást (nekem legalábbis így volt, de nem vártam addig).

Én a bíróságon / végrehajtónál érdeklődnék, hogy konkrétan hol tart az ügy. Nekem kb. 2-3 hónap volt amíg befolyt a pénz.

Ha még nem töltöttél ki végrehajtói lapot, akkor a netről kéne letölteni, 5 példányban kitölteni és beküldeni az illetékes bíróságnak (ahol a gyermektartásról ítélet született).

Nem jogász vagyok, "csak" végigcsináltam.

nextdoor Creative Commons License 2010.12.02 0 0 2197

a közös háztartásbani együttélés vélelmezhető közös lakcím nélkül is...

Előzmény: Chimney (2194)
nextdoor Creative Commons License 2010.12.02 0 0 2196

ha beütöd a google-ba a Nuts co Kft kifejezést, hoz találatot

http://nutscokft-c.cegbongeszo.hu/kapcsolat-hu.htm

mezey012365 Creative Commons License 2010.11.30 0 0 2195

Segítséget kérek bárkitöl .A volt férjem állítolag a Nuts co kftnél dolgozik de erröl a cégröl semmit nem lehet tudni .Kérem aki tud valamit írjon nekem. Már 500.000 ft gyermektartásdíjjal van elmaradva hiába van végrehajtónál a letiltó határozat a pénz csak nem érkezik.Miközben a volt férjem nyaralásáról készült képek a neten vannak.

Chimney Creative Commons License 2010.11.29 0 0 2194

Részvétem. Egy társ elvezsztése szörnyű tragédia.

Nem vagyok jogász, de mivel nem válaszoltak picit utána néztem és ezt találtam az ONY honlapján:

Élettársak - nemüktől függetlenül - azok, akik házasságkötés nélkül, közös háztartásban, érzelmi és gazdasági közösségben együtt élnek.

Az élettárs - a házastársra előírt feltételek fennállása esetén - csak akkor jogosult özvegyi nyugdíjra, ha élettársával annak haláláig egy év óta megszakítás nélkül együtt élt és gyermekük született, vagy megszakítás nélkül tíz év óta együtt élt, feltéve, hogy az együttélésük (vagy annak akár csak egy része) alatt özvegyi nyugdíjban vagy baleseti özvegyi nyugdíjban nem részesült.

Ezek alapján sajnos szerintem Neked nem jár.

Előzmény: donnaklára (2193)
donnaklára Creative Commons License 2010.11.24 0 0 2193

Kérlek segítsetek.

Mindjárt 60 éves leszek, 2 gyermek és 3 unoka boldog "tulajdonosa". 15 év együttélés után idén, a születésnapomon veszítettem el életem társát, akivel nem éltünk egy fedél alatt, de együtt IGEN!!

Június vége óta 5 hónap telt el és most világosítottak fel, hogy megilletne engem az özvegyi nyugdíj...

Mivel mindketten elváltak voltunk saját ingatlannal és gyermekekkel (kiknek védtük az örökséget), ezért nem is laktunk egy cím alatt hivatalosan. Állítólag ez nem lehet akadálya annak, hogy az özvegyi nyugdíjat folyosítsák nekem.

Ezt milyen eljárás alatt kell kérnem, s milyen bizonyítékot kell nyújtanom, hogy jogos legyen részemre ez a járadék.

Aki tud, segítsen, ezt köszönöm előre. Üdv.

nemcsalád Creative Commons License 2010.11.22 0 0 2192

Szerinted? Nem vagyok adakozó kedvemben. Amúgy így épp elég lenne nekik életkezdéshez(3), és ha nekem nem kell erre gyűjtenem, lehetőségem lenne hitelfelvételre. Így semmire, minimálalbérlet v. anyaszálló, v. elfelejthetik a gyerekek az egyetemet, szülői támogatást a lakásvásárláshoz. Eladni ezt a házat most lehetetlen, vagy nagyon kevés lenne, amit kapnánk érte. Tud vki vmit javasolni, hogy lehet a gyerekekre hagyni egy szocpolos házat?

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.22 0 0 2191

Te miért akarod kizárni a tulajdonostársad leendő örököseit az örökségből?:))

Előzmény: nemcsalád (2190)
nemcsalád Creative Commons License 2010.11.22 0 0 2190

Hogy lehet azt biztosítani, hogy válás után az ingatlan a jelenlegi gyerekek tulajdona maradjon?(Ha vmelyik fél új gyerekeket vállal, az ne a mostaniak kárára legyen) Szocpol van rá felvéve, 8 év múlva jár le. Ajándékozni szocpollal nem lehet, ha rájuk vettük fel a támogatást? Szerződéssel lehet, vagy az örökösödési jog erősebb, és a köteles rész mindenképp járna?

mezey012365 Creative Commons License 2010.11.19 0 0 2189

SOS olyan AUCHAN vagy Nuts cos jelentkezését várom aki ismeri Jakab Ferenc Józsefet

kígyószisz Creative Commons License 2010.11.18 0 0 2188

Át kell vállalni a másik fél tulajdoni hányadát - ebbe beszámítható a szocpol-os rész is -, és ez esetben meg lehet menteni a házat.

Előzmény: nemcsalád (2187)
nemcsalád Creative Commons License 2010.11.18 0 0 2187

Sürgős segítségre lenne szükségem: 3 gyerekkel válok (nem miattam, egy szerető miatt), a házon szocpol, eladni alig lehet, akkor is minimális összegért (falun van, félkész). Ha eladjuk, mindenképp vissza kell fizetni a szocpolt, v. át lehet vinni másikra, ez esetben csak új építésűre? Kérem, aki tud, segítsen!

gyorgyracz Creative Commons License 2010.11.06 0 0 2185

Tisztelt Fórumozók!

Jogi segítséget, tanácsot szeretnék kérni, a következő ügyemmel kapcsolatban: (mivel kb. 3 oldalasra sikerült ezért .pdf formátumban a következő helyről érhető el) http://raczgyorgy.tvn.hu/racz_gyorgy_birosag.pdf

Előre is köszönöm mindeki segítségét, és fáradozását!

Tisztelettel: Rácz György

dr1juris Creative Commons License 2010.11.05 0 0 2184

A válasz a másik topikban.

Előzmény: sziszike02 (2183)
sziszike02 Creative Commons License 2010.11.03 0 0 2183
A következő problémával fordulok Önhöz: 2007 márciusában váltam el feleségemtől. A bírósági végzésben a gyermekláthatást is szabályozták mégpedig minden második hétvégén péntek délután 5. órától vasárnap délután 5. óráig a gyermeket magammal vihetem,és nálam lehet(ne) ha volt feleségem odaadná.Van bírósági , gyámügyi, igazságügyi pszichológusi vélemény. Nem tudok semmit tenni,mert volt feleségem kijelentette,hogy ha "bele döglik" sem vihetem el a gyerekemet.Egyszerűen nem tudok érvényt szerezni a végzések ellenére sem! Minden hivatal időt húz,senki nem tud mondani jó tanácsot,csak mindenki azt mondja igazam van,sok kitartást!
Önben bízom! Várom szíves jelentkezését. Köszönettel Balázs Zoltán 06208515970.minden hiába?
syyyyllll Creative Commons License 2010.10.03 0 0 2182
Tiszteletem!

Lenne néhány családjogi kérdésem,amire szeretnék választ kapni.
Röviden ismertetem a tényeket.Van egy 8 éves kisfiam,akit az anyja "nevel",de az anya április óta ismételten Angliában dolgozik és tartozkodik,és a gyereket hol az egyik hol a másik nagymama neveli(.öt évesen egyszer már itt hagyta két évre).Gyerektartást fizetek,havonta, vonja a cég a fizetésemből,ami az anya számlájára van küldve. Tudomásomra jutott,hogy se a kisgyereknek,se egyik nagyszülőnek sem küldi haza a gyerektartást.
1.kérdésem az lenne,hogy ezt a nagyszülő visszakövetelheti e,mivel nála nevelkedik most a gyerek?Vagy hogy lehet ezt leállítatni,be lehet e hajtani rajta?
2. Szeretném magamhoz venni a fiamat,ehhez ugye kell egy gyerekelhelyezési per,(mert az anyával másképp nem lehet megegyezni),és arra lennék kiíváncsi,hogy mivel az anya kint dolgozik külföldön,nekem attól még ugyanúgy járna a gyerektartás,azt le tudják tőle vonni ugyanúgy?Vagy ez hogy működik?
Mami654 Creative Commons License 2010.08.07 0 0 2180
Sziasztok!
Tudtok- segíteni? Értelmi fogyatékos gyerek után meddig kell gyerektartást fizetni? Úgy tudom, 18 éves korától saját jogon kap nyugdíjat. Köszi!
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.01 0 0 2179
Ebben a tetves Észak-Balkáni vircsaftban bármit el tudok képzelni. Ha rengeteg pénzed és időd, meg jó idegeid vannak, belekezdhetsz egy szélmalomharcba....
Előzmény: sammy2000 (2178)
sammy2000 Creative Commons License 2010.08.01 0 0 2178
Sziasztok!
Gyermekelhelyezési perben május elején volt tárgyalásunk,akkor azt mondta a bíró kirendeli az orvosszakértőt, ami a mai napig nem történt meg. Az a gyanúm szándékosan húzza az időt, ezzel az ellenfélnek kedvezve. Felelősségre vonható-e ezért a bíró, mert így gátolja az ügy előremenetelét. Ha valaki megosztaná velem milyen egy igazságügyi orvosszakértői vizsgálat, megköszönném neki. Még egy kérdésem lenne hozzátok, létezhet olyan hogy megyén belül összejátszás van bíró és ügyvédek között? Ide beletartozik a saját ügyvédem is, mert úgy érzem mintha ő is a másik oldalnak kedvezne.
roxi.81 Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2177

Sziasztok!

Szeretném a tanácsotokat kérni. Az egyik Barátnőmnek nagy problémája van. 20 év házasság után el szeretne válni, mert már régóta elromlott a dolog. Van egy 15 éves fiuk, és családi házban laknak. Sajnos mindenki, a férj egész családja ellene van, és nem sok emberre számíthat. A férjnek vannak ismerősei, akik szintén mellette állnak, és felbújtóként viselkednek. Szóval teljesen kikészítik......már reménytelen a helyzet.

Barátnőm elköltözne a házból a gyerekkel, de biztos nem tudja kifizetni a férj a ház felét. A férj nem akar elválni, és zsarolja a feleséget, lelkileg, e miatt már a válást sem meri beadni.Mit lehet ebben a helyzetben tenni, hogy lehet kilépni ebből? A bíróság tudná a férjet kötelezni kifizetésre, vagy lakáseladásra? Hol tudna lelki, és jogi segítségre találni? SEGÍTSETEK!!!!!

Előre is köszönöm a válaszokat!

Törölt nick Creative Commons License 2010.06.02 0 0 2176
Ja értem, amikor a pénzt adta a lúzer, rendben volt, de most már húzzon, a pénzének meg integessen! Bravo! Szívesen leírnám, hogy mit gondolok erről a nőstényről, de kimoderálnának, annyit meg nem ér...
Előzmény: runner 125 (2175)
runner 125 Creative Commons License 2010.05.31 0 0 2175
Tiszteletem!

Egy olyan kérdésem volna, hogy adott egy élettársi kapcsolat. 7 éve egy háztartásban élnek, az úr állandóra be van jelentve. A férfi 5-6 éve 1,5millió ft körül beinvesztált a hölgy házába - tatarozás címen. A fizetését nagyjából le szokta adni minden hónapban.
Mivel megromlott a kapcsolatuk, ezért a hölgy szeretné ha elköltözne az úr, de az úr kijelentette, hogy csak akkor, ha kifizet neki 2.000.000ft-ot.

Kérdezem én; ezt jogosan követeli? Számlával semmit nem tud igazolni, és annyi pénzt biztosan nem rakott bele a lakásba. Mellesleg ott élt. főztek, mostak rá, stb...

Köszönöm.
Üdv.
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.29 0 0 2174
Végrehajtást kell kérni, egyszerűbb mint hinnéd és elég gyors az átfutása. Semeddig ne várj, nem szívességet kérsz az extől.

Nekem Végrehajtási lapot kellett kitölteni, ezt beküldeni 5 példányban ahhoz a bírósághoz, amelyik az ítéletet hozta (többek között a gyermektartási díjról is). Ebben meg kell adni az adós elérhetőségeit, ha van munkahelye, azt, ha lakása, tartózkodási helye, azt. A lényeg, hogy a végrehajtó tudjon miből, honnan foglalni.

Egyébként érdemes a gyt-t átutalással kérni, így ez mindkét fél számára nyomon követhető.

http://vegrehajtas.lap.hu/

http://veritasjogcsomag.hu/Hirek.aspx?id=33

http://www.drsuto.hu/download/vegrehajtasi-lap-01.pdf
Előzmény: theCrew (2160)
József111 Creative Commons License 2010.05.28 0 0 2173

Tisztelt Fórumozók!

Van egy 18 éves fiam, az édesanyjával él. Szakmunkásképzőbe járt, az első évet ismételte. A 3. osztályban eltanácsolták az iskolából feltehetően rossz magaviselete miatt. A jelenlegi iskolájába 3 és fél hónapja lett átíratva, azóta 5 napot járt összesen, a többi igazolatlan hiányzás. Többszöri felszólítás után a feljelentést is kiküldték a jegyzőnek, mivel még iskolaköteles. Ebben az iskolában egyébként ösztöndíjat is kapna 2,5 átlag felett 15-20.000 Ft-ot, 5-ös tanuló akár 50.000 Ft-ot is. Nem kap, mivel nem jár be. Az osztályfőnöke azt mondta, hogy ezt az évet is ismételnie kell. Szakmája még nincs, de az előző iskolában idén végzett volna és szerezte volna meg szakmáját, ha elsőben nem bukik és nem kell átíratni.

Jelenlegi iskolájában első osztályos, tehát még mindig 3 éve lenne a szakma megszerzéséig, miközben már lehetne neki.

Eddig rendszeresen fizettem a gyermektartásdíjat, de most bírósághoz fordultam tartásdíj megszüntetés végett érdemtelenség miatt a fenti indokok alapján. Kedden lesz az első tárgyalás.

Kérdésem, hogy egyáltalán van-e esély a megszüntetésre, mivel még nincs szakmája, aki a jegyzőkönyvet felvette azt mondta, hogy akkor szüntetik meg, ha az iskola a tanulói jogviszonyt megszüntette? Ez pedig nem lehetséges, mivel még iskolaköteles.

A gyerek nevén van egy Kft., amelynek ő az ügyvezetője(a szavazati jog mértéke meghaladja az 50%-ot)ennek van-e jelentősége a megszüntetés esetében?

Törölt nick Creative Commons License 2010.05.27 0 0 2172
Minimális. 14 éves kor felett- ha jól tudom-nem hozható döntés a gyerek beleegyezése nélkül. Ráadásul mire döntésig jut az ügy, lassan nagykorúak lesznek a gyerekek....:))
Előzmény: gyagyás tódi (2171)
gyagyás tódi Creative Commons License 2010.05.27 0 0 2171
Sziasztok! A segítségeteket kérném, válásunk után a két lányom 16-17 évesek velem maradtak,a fiam 11 éves ő az anyjával maradt.valószínű hogy a kisebbik lányom év végén pótvizsgára kényszerül,az anyja beígérte nekünk hogyha ez megtörténik akkor elperli tőlem a gyerekeket,a lányok ettől rettegnek mert nem akarnak az anyjukhoz költözni.Mennyi az esélye hogy ez sikerül a volt nejemnek, válaszokat előre is köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!