Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.09.06 0 0 61
Kellemes:D Hamar melegszik ugyanakkor sokáig tartja a hőt. Ahogy a képeken is látszik itt nem került alá szigetelés, így az aljzatbetont fűti direktben.
Vezérlő is jó, bár kicsit meglepődtem hogy hallható mikor kapcsol, igaz nem hangos. Sok időm még nem volt a programozással játszani, csak max padlóhőfokot(26) és szobahőmérsékletet lőttem be a fürdőkben.
Családnak tetszik, amikor lehült az idő azonnal észrevették hogy működésbe lépett. Ha majd lesz időm beállítom az időprogramot is hogy favorizálja az éjszakai áramot, de lehetőleg akkor legyen meleg amikor ott is vagyunk.
Mivel a padlófűtés mellett a fürdőkben a plafonon infrapanel is van igazán kellemes az összhatás.
Előzmény: XPS epito (58)
Axióma Creative Commons License 2010.09.06 0 0 60
Upsz, most latom, nem is tolem kerdezted... mind1:)
Előzmény: Axióma (59)
Axióma Creative Commons License 2010.09.06 0 0 59
1x ment 1 orat, az 1 napos padlolapon. Sokat nem lehetett erezni, mert egyelore a csemperagi kiszaritasaval volt elfoglalva... es en otthon se voltam, parom mondta.
Sajna a f.szoba jo ideig nem lesz most me'g kesz, hogy elesben probaljuk. [De nekunk eleve nem hagyomanyos modon lesz megcsinalva: 12 perces lefutoval lehet neki lokeseket adni, nem hofokra szabalyoz majd, mivel csak hidegben csak gyereklab-melengetesre, illetve mondjuk inkabb nem elfagyasztasra szeretnenk csak hasznalni. A furdoben van egy nagy tor.szarito radiator is, rendesen gazkazanon.]
Előzmény: XPS epito (58)
XPS epito Creative Commons License 2010.09.06 0 0 58
Lehet, hogy a magyar dealerek is onnan hozatják? :-)

Van már felhasználói tapasztalatod is?
Előzmény: Törölt nick (52)
Axióma Creative Commons License 2010.09.05 0 0 57
Ja en kozben megvettem, megsem ebay, mert csak 2 nm es csak vezerles nelkul kellett, es bauhausban 25e-ert szamlaval mindennel mar nem volt dragabb az ebay-nel. Soknal jobban megerheti.
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.05 0 0 56
Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.05 0 0 55
Legutóbb AEG vezeetékes padlófűtést szereltem, fotók: <a href="http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=99707657&t=9197683" target="_blank">itt</a>
A mostani projektben pedig a karbon alapú fűtőszőnyget lesz lehetőségem kipróbálni.
A csomagban minden benne van ami a telepítéshez szükséges:
- párazáró fólia
- szigetelőlemezek
- karbon kűtőszőnyeg
- vezőrlés és padlószonda.

Héten majd dobok képeket az elkészült szobáról is.

Csomagban:
Axióma Creative Commons License 2010.04.11 0 0 54
Kosz a tippet, nemsokara kelleni fog furdoszobaba padlolap ala temperalo, de eddig idegesitett az ara... miert nem jutott eszembe eddig is az ebay?
Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.11 0 0 53
Most is jön rendelésem, a szállítási költség sem vészes, és kérésre egybe is csomagolják. Egy héten belül itt volt eddig minden. Mivel EU, +vám, áfa már nincs.
Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.11 0 0 52
Előzmény: vt75 (51)
vt75 Creative Commons License 2010.04.11 0 0 51
tudsz esetleg egy linket küldeni?
pont ma merült fel az egyik rokonnál mint lehetőség, és szerintem 2 helységbe letenni olcsóbb mint szétbarkácsolni a meglévő rendszert...
Előzmény: Törölt nick (50)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.11 0 0 50
Én ebben a hónapban fejezem be a házam, ahol direkt villamos fűtés - részben padló - lesz.
Mivel a ház fűtésigénye kevesebb mint 4KW (-15fokban), ezért ekkora teljesítményű készüléket kerestem.

A 112nm (nettó) fűtés teljes bekerülési költsége 480EFt. Ha ezt helységenként szabályozható hőszivattyús megoldással akartam volna kiváltani, akkor legalább a következő költségek lettek volna:

- Levegő-vizes hőszivattyú, mondjuk egy Sanyo CO2, ami -25 fokban is megy. 2.6MFt csak a készülék és a tartály + kivitelezés + vizes radiátorok + termosztátok ...

- Levegő-levegő hőszivattyú, szobánkénti beltérivel. Erre nincs tippem, de 7 beltérivel ezt sem úsznám meg 2MFt alatt

- Levegő-levegő, légcsatornázva. Már egy lakásomba csináltattam ilyen rendszert, annó 2001-ben zsebbe 800K volt, 5.3KW géppel. Mai áron megint csak 2MFt

És mindezen rendszerek éves karbantartása, esetleges meghibásodása megint súlyos tízezrekbe kerül évenként.

Ehhez képest a villamos fűtőszőnyeg a faég bonyolultségéval és megbízhatóságával vetekszik:D

Gyakorlati tanácsom, hogy a fűtőszőnyegeket és termosztátokat érdemes angliából, E-Bay - en megvenni, mert szállítással is az itthoni ár felébe kerülnek .... na, lehet hogy ebből kellene bizniszt csinálnom? :D

Előzmény: Axióma (49)
Axióma Creative Commons License 2010.04.11 0 0 49
Pont ahogy egyre jobb a hoszigeteltseg, kisebb a fogyasztas, nincs ertelme a bazi nagy hosziv. beruhazasnak a kozvetlen elektromos futessel szemben.
Előzmény: Törölt nick (48)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.10 0 0 48
Biztos , hogy nem. Ha a gázt ki akarod hagyni akkor is inkább hőszivattyú. ugy 1/3 villany fog fogyni. De ha erősíted a szigetelést a passzív irányába , új ház építésénél ez nem nagy összeg inkább nagyobb odafigyelésbe kerül) az csak erősít az energia mérlegen.
Előzmény: Balázs1979 (47)
Balázs1979 Creative Commons License 2009.11.12 0 0 47

Sziasztok!

 

Új ház építésénél tartok!

Vastagon tervezek szigetelni.

Nem passzív ház, de alacsony energia igényű házat tervezünk.

Mivel ilyen esetben egy kazánrendszer kiépítése fölöslegesen sokba kerülhet, ezért érdeklődnék, hogy elegendő lehet-e az elektromos padlófűtés önállóan?

Ill.  tényéleg olcsóbban jövök ki, mint egy kondenzációs v. turbós kazánnal vizes padlófűtéssel??

 

 

köszönöm

Axióma Creative Commons License 2009.09.22 0 0 46
Vagy nem biztos hogy 24e-ert pont azt a termosztatot kell megvenni, aruljak csak kulon a halot is (igaz, kiegeszitonek szanjak, de nem hiszem hogy szamit).
De nem vagyok meggyozve, hogy az elektromos futes padloba epitve a legjobb, foleg hogy a padlohomerseklet nem lehet tul magas (elettani hatas). Szoval ha elektromos es futes, akkor infrapanel vagy ha van ejszakai, akkor hotarolos jut inkabb eszembe, a padlofuteskent felhasznalasa inkabb a felulet futese miatt lehet erdekes.
Előzmény: eztalánszabad (45)
eztalánszabad Creative Commons License 2009.09.22 0 0 45

Kedves Lados!

 

Nem akarlak bántani, de a hozzászólásod elején kifejtett "hőszükséglet számítás" teljesen hibás. "1 m3 levegő fogyaszt..." stb.  Ez nem így működik, de most nincs időm kifejteni. Viszont amit utánna írtál azt jól látod, vagyis a fél méteres osztásköz teljesen rossz. A fűtőszőnyegeket 75 mm-es osztással gyártják és elég jól vannak méretezve. Ha termosztáttal együtt veszed akkor teljesen profi megoldásod lesz.(szabályozott)

 

mint pl ez itt

 

AEG padlófűtés

 

Ha spórolni akarsz, azt inkább tedd úgy, hogy csak oda teszel a szőnyegből ahol kell a fűtés. Tehát pl. a szekrény alá nem. Ezt úgy tudod megoldani, hogy a szőnyeget bevágod és elhajlítod/megfordítod stb. Nagyon kell vigyázni, nehogy elvágd a kábelt!

 

 

Előzmény: lados2 (44)
lados2 Creative Commons License 2009.08.30 0 0 44
Sziasztok,

Mi is gondolkozunk kiegészítő fűtésnek az elektromos padlón, csak egyet nem értek. Ha jól számoltam, egy új háznál kb 15 Watt távozik a padlón, csak ezt kell a padlófűtésnek pótolni a temperáláshoz. (1 nm padló felett van 3 m3 levegő, 1 m3 levegő kb 50Wattot eszik, egy ház hőveszteségének kb 10%-a távozik a padlón keresztül. Innen jött a 3*50*0.1=15 Watt). Fűtőszőnyegből viszont a leggyengébb is 100 Wattos. Ha a szőnyeg helyett 1 nm-re lefektetek két 10 Wattos fűtőkábelt, az is biztosíthatja a szükséges teljesítményt jóval olcsóbban (10 nm szőnyeg kb 95ezer ft, 20 méter kábel meg 22ezer).
És itt jön a két kérdés:
Az egyik, hogy én számoltam el valamit, vagy túlméretezik a szőnyegeket?
A másik, hogy nem túl hézagos-e a fél méteres osztásköz? Nem lesznek-e hideg-meleg részek a padlón? Pláne ha nem a betonba, hanem közvetlenül a burkolat alá menne a kábel, hogy kiküszöböljük a padlófűtés lomhaságát. Tudna ebben valaki segíteni?

Előre is köszönöm: lados.
Axióma Creative Commons License 2009.05.25 0 0 43
Arammal nem lehet 24kW-ot (ertelmesen) kiadni, mint egy gazkazannal, ugyhogy elso, masodik es harmadik lepes barmelyik megoldasnal a hoszigeteles lesz.
Ezek utan, ha maradunk annal hogy csak aram lehet, es gondolom kozel a talajvizszint, akkro talan ez az a kivetel, hogy - ha belefer a ktgvetesbe hogy most beruhazas kesobb kisebb koltseg - akkor a hoszivattyu jo hatasfokkal mukodhetne.
Valoszinuleg egyebkent a plafonra infrapanel hasznalhatobb teljes erteku futesnek, mint a padlofutes (bar igaz, falra vakolatba is rakhato az a szonyeg).
Előzmény: marischa (42)
marischa Creative Commons License 2009.05.25 0 0 42

Kedves Szakértő, Mindenki!

Nem kicsi a megoldandó problémám, árterületen lévő 3 szintesre tervezett házat kellene fűteni, GÁZ NINCS! A földszint garázs, /iroda, nem állandó tartózkodással, csak ha bejelentkezik v.ki/, az emeleten nappali, konyha, fürdő, a tetőtérben hálók, fürdő.

A legnagyobb problem az, hogy nincs gáz, pillanatnyilag kandallókályhával fűtünk

/még kicsi a ház/.Hát ebből van elegűnk: büdős, koszos,ja és mindennapos rabszolgamunka, egy fűtési szezon alatt szűrkék lesznek a falak!Ez azért borzasztó, mert kiesne így a vízkeringetős kandallófűtés.A kosz részét kivédhetnénk egy központi kazánnal a garázsban, de árvízkor víz alá kerülne és az nem jó.Maradna az elektromos padlófűtés, de tartok tőle, vagyonokba kerülne az üzem. Talán lehetne napkollektorral üzemeltetni, vagy amiken sokat filóztam: megcsinálni a vízes padlófűtést és villanybojlerrel üzemeltetni?Ilyen renszerben praktikus lenne nálunk a szalagfűtés is,de horribilis a szerelvény hozzá. Nem ua. a hatás, ha pl."fűtéscsöveket szerelűnk a fal tövébe", amiben vízet keringetünk és egy iparossal legyártatott idommal takarjuk el, vagy akkor már falfűtést inkább!?

Nekem ez a bojleres dolog szimpatikus lenne, főleg ha idővel a rendszert napkollektorral segíthetnénk.

Tudom, hogy kézenfekvő a megoldás: adjuk el a házat és meneküljünk hanyatthomlok civilizált övezetbe, ahol van gáz. Itt ragadtunk és amikor nincs árvíz világbajnok a hely, amikor van az egy hét.Utána szépen kiszárad, minden.Fontos volna emiatt is, hogy a földszintet is tudjuk temperálni, úgy könnyebb minden.

Azt hiszem, még normális vok, de rámfér a segítség!Köszönök minden konstruktív hozzászólást, üdv:marischa

Axióma Creative Commons License 2008.09.29 0 0 40
Miert kavarnad bele a vizet akkor, ha csak arammal futened? A kandallo meg vszinu nem tudna a max. 45 fokos eloremenot megoldani (puffer nelkul, de akkor meg mar hol a gazdasagossag).
Előzmény: klachaza (39)
klachaza Creative Commons License 2008.09.29 0 0 39
Sziasztok.
Én egy "gazdaságos" elektromos padlófűtésen gondolkozok.
Vékony csövön víz menne a padló alatt, viszont 20-120l-es tartályt, áram(éjszakai) fűtene(esetleg bojler, ezt szabájozni is lehet) .
van valami ötlet? esetleg ilyen falfűtés? Vagy hülye ötlet?
Köszi.
(vízteres kályhán is gondolkozok)
Jancsii Creative Commons License 2007.01.14 0 0 38
Igen, rá lehet tenni. Arra kell figyelned, hogy egy speciális alátét lemezt kell alá tenni, mert a normál hozzá való az szigetel.
Előzmény: Zoli8228 (37)
Zoli8228 Creative Commons License 2007.01.14 0 0 37

Sziasztok!

Tud valaki segíteni abba nekem, hogy ha laminált parkettát szeretnék lerakni, de most járólap van lent (alatta padlófűtés), fel kell-e szedni a járólapot vagy rá lehet e rakni a parkettát?

 

Tapasztalatokat gyüjtök, hogy átengedi e a hőt annyira, hogy ne legyen nagy a hőveszteség?

 

Előre is köszönöm a segíteséget.

 

Üdv

Zoli8228

henike7 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 36

szia

köszönöm a mélt, az infókat, és mutatnék most én is valamit:

http://www.futokabel.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=2

ezen az oldalon olyat is kínálnak, olcsóért, hogy meglévő burkolatra, ha az mondjuk nem tetszik, ezt letenni, burkolni újra, és így sem magasabbra tenni a lakást, mint 3-4cm, azaz ennyivel megnövelni a padlót, ezáltal jó meleget a helyiségbe. sztem ilyen alapterületen nem lehet nagy a költsége.

én ezen morfondírozom, de nőből vagyok, esetleg ha vetnél rá egy pillantást, aztán nekem véleményt, az szuper lenne. aszem, ha azt mondjátok, ez nem rossz, a konyhámba ilyet tetetek. ott úgysem tetszik a járólap

 

Előzmény: unandor (35)
unandor Creative Commons License 2006.06.21 0 0 35
Szia Fakeco,

Seretnélek megkérdezni ,hogy te mit tennél ha lenne egy 15m2-es lakásod amibe a kivitelező gázzal üzemelő konvetorral oldotta meg a fűtést és az aljzatbetont sem szigetelte.?

1. minek
2. lehet hogy nem volt meg a szaktudás
3. inkább azért mert gyorsan kellett felújítani és gyorsan keresni egy palimadarat aki megveszi az egészet.

Sajnos 2 éve keresek olyan szakembert aki meg tudná tervezni a lakásom
fűtését és az utólagos szigetelést de senkinek sem éri meg.

Az az érzésem vagyunk egy páran akik ha tehetik maguk tervezik meg az internetről
, könyvtárból, fórumokból,ismerősöktől szerzett információk alapján és keresnek egy megbízható ismerős fűtés szerelőt vagy más szakembert aki megvalósítja a terveket.

Amit írtál azzal sokunkat segíted de sokan költséggekkel is számolnak és terveznek
hozzávetőleges árat meg tudsz adni az általad javasolt fűtési megoldáshoz???

Mert Nekem már ajánlottak 300 ezerért központi fűtést. + gáz terveztetése + egyéb
költségek amik a lakás átalakításával keletkezne ( festés, építőanyagok stb.)

Igazán elgondolkodtam a kivitelezőknek sokszor nyűg egy kisméretű lakásba tervezni és kivitelezni mert sokat KELLENE GONDOLKODNI a megvelósításon, mert sokszor olyan méretek adódnak amik nem szabványosak.
Másodsorban pedig ugyanolyan ártarifával számolnak mintha egy 100m2-es lakásban kellene kivitelezni valami.

Zöldövezeti által ajánlott szigetelés egy módosítrott változatán gondolkodom lehet hogy Heninek is jó ötletekkel szolgál:

Rétegrend: ( a sorrend az aljzatbetontól felfelé indul)
aljzatbeton
vízszigetelés (a falakban is meg kell oldani a vízszigetelést ha szükséges mert az aljzat száraz lesz de lehet hogy penészedni fog a fal.)
Valamilyen védő réteg ami megvédi a bitulemezeket ( itt kellene egy kis segítség
én padlopon aljzat kiegyenlítőn gondolkodtam lehet hogy van jobb anyag is
de azt nem ismerem egyenlőre )
Fermacell előregyártott járófelület ( sajnos a nem vagyok építész nem tudom a megfelelő szakszót rá hogy hogyan hívják )

Annyit tudtam meg erről az anyagról , hogy könnyűszerkezetes házakban ,iskolákban gyorsan kivitelezhhető járófelületeket lehet vele készíteni.
A fermacell egy a gipszkartonhoz hasonló de erősebb szerkezetű anyag és erre van rákasírozva egy hőszigetelő poliuretán habréteg valahogy így néz ki:

--------------------------------------
gipszkartonszerű anyag
--------------------------------------

4-8 cm-es poliuretán habréteg

---------------------------------------

Lerakás után lehet rá tenni úsztatott szalagparkettát, lehet kővel burkolni
vagy PVC padlóval


előnye hogy bontható járófelületet ad és léteznek idomok padlófűtéshez is
jó a technológiai leírása ami segítségével mi "hobbi" építészek is el tudunk boldogulni.

hátrány az ár lehet.

Bővebb infó: http://fermacell.xella.de/html/deu/de/index.php

A lakás eladásán nem gondolkodom mert nagyon jó a fenttartási költsége. :-))

Sziasztok Nandor
Előzmény: fakeco (34)
fakeco Creative Commons License 2006.06.20 0 0 34

800303

 

 En szemelyszerint  a padlo + radiatorost javasolnam- erveim - 2 kor kerul  kiepitesre

 radiatornal az  eloremeno homerseklet  70/90c  igazi teli uzemmod

  padlo alacsony homersekletu  kor - nappaliban-  puffer tarolo illesztheto a rendszerbe  amely lehetove  teszi  a  napkollektoros futes  rasegitest, vakumcsoves napkollektorok  telen is  nagyonjo  hatasfokkal  dolgoznak, -35 c fokig

 

unandor Creative Commons License 2006.06.20 0 0 33
Szia Zöldövezeti,

Előre is elnézést kérek at off-topikért a fórum tagoktól.

Szeretném a segítségedet kérni ,a topikan említetted, hogy a padló fűtésnek
nagy szakirodalma van szeretnélek megkérni hogy ha lehet magánban el tudnád küldeni egy pár könyv címét illetve , említettél egy könnyen elkészíthető padló burkolatot (bitumen lemez- párnafa ... -- szigetelés .... ) ennek el tudnád küldeni a pontos rétegrend leírását , az e címem un2005@vipmail.hu .
Előre is köszönöm a segítséged.

Üdvözlet a fórumtagoknak is.

Sziasztok
Előzmény: Törölt nick (29)
henike7 Creative Commons License 2006.05.18 0 0 31

hűha, ez nem kis munka. beton, stb

ezt városon hogy oldják meg, mert én alapjában vidéki kislány vagyok, és otthon simán keverem a betont, de itt???

megfontolandó ezek tükrében a dolog.

köszönöm a választ. várom esetlegesen azt a másik megoldást, ha sor kerül rá!

krisztike

 

Előzmény: Törölt nick (30)
henike7 Creative Commons License 2006.05.17 0 0 28

nekem is tudsz segíteni?

nekem felkeltette az érdeklődésem a padlófűtés, kis belvárosi lakásban így is lehet a hellyel spórolni.

kérdésem az lenne, hogy ha esetleg vizes a talaj, földszinti lakásról lévén szó, akkor is ajánlható-e a padlófűtés, és ha igen, mikre kell ügyelni. és milyen burkolat mehet az elekrtomos padlófűtésre. gondolom parketta nem. nem gond, ha nem.

és esetleg érakról is tudsz infót adni? egy ügyfelemnél olyan padlófűtés volt kiépítve, ami intelligensnek volt mondva, ugyanis folymatosan kapott jelet az éjszakai és nappali áramkapcsolások változásáról, és akkor kapcsolt be, mikor éjszakai árammal működhetett.

szted egy 4 méter belmagasságú lakásba jó ötlet ilyen fűtést tenni? én azért gondoltam erre, mert minden más fűtésnél a meleg anélkül száll fel a fellegekbe, hogy érezném. ennél is nyilván felfelé veszi az irányt, de legalább rajtam is áthalad :o))

sztem

előre is köszönöm válaszaidat!!

Előzmény: Törölt nick (27)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!