Keresés

Részletes keresés

navke Creative Commons License 2003.10.05 0 0 151
Szaunázni hívlak benneteket október 10-én pénteken 21,30-tól hajnalig. Lesz egy naturista uszodai összejövetel budapesti bérelt uszinkban.
Szaunán kívül még úszóversenyek, vizi játékok, masszázs, büfé is vár.
Jelezd, ha jönnél!
emil:
navke@yahoogroups.com
navke Creative Commons License 2003.04.02 0 0 150
Igy meg nem is hallottam... "hogy ne fülledjen be a legfontosabb helyeken."
Szombaton megyunk...egy ilyen alkalom, egy be nem fulledos... :-) ruha nelkuli helyre...
Előzmény: Devil Inside (143)
BZoltan Creative Commons License 2003.03.07 0 0 149
"a különbözö éteri olajokról, amit néha a vízbe csöppentenek, amit aztán a forró kövekre locsolnak"

en szmely szerint kifejezetten ellenzem ezeket az olajokat... egyreszt azert mert szerintem is mestersegesek, masreszt mert mivel nem nemparolog el teljes mertekben valami szarazanyag tutter, hogy rakozmal a kovekre ami biztos, hogy nem jo. Harmadreszt, meg ha termeszetes anyag is es lemosod utanna a szauna kavicsokat darabonkent akkor sem resze a tradicionalis szaunazasnak.

Ami miatt ertheto a dolog...az az, hogyaz igazi tradicionals szaunaban voltak azert illatok, a katrany, a korom, a fabol kicsurrano gyantak, a moso/mosdoszappan amit a szaunaban hasznaltak...A modern elektromos kalyakkal felszerelt alcafaburkolatu szpotlampaval megvilagitott szamitogeppel vezerelt nagyvarosi szaunabol ezek az esszenciak hianyoznak.
Dehat hiannyozzanak is :) aki rendes szaunat akar az epitsen rendes szaunat...

z

Előzmény: pipin (147)
pipin Creative Commons License 2003.03.07 0 0 148
egyébként érdekes dolog ez, amit írtál... az egyértelmü, hogy az északi népek (legalábbis Európában, meg az oroszoknál, de azt pl. nem tudom, mi van Kanadában és az USA-ban) már csak az éghaljatból következöen is hagyományosan szaunáznak. Mi, közép-európaiak átvettük e jó szokásukat. De délen, hát nem tudom, én csak észak-olaszban voltam, ott talán a túristák miatt van szauna, de nehezen tudnám elképzelni, hogy pl. görögben vagy netán délspanyolban is olyan népszerü lenne. A másik érdekes fenomén, hogy ahogy mondjátok, az északi emberek sokkal lazábban kezelik a meztelenséget (de különben minden mást is). Mégiscsak lenne valami abban a közhelyben, amit a vérmérsékletröl szoktunk szapulni? Nem tudom, mi lenne, ha mondjuk egy tüzes brazil mintapéldány beszabadulna egy szaunába, ahol csupa holland meg dán mezítelen leányzók üldögélnének laza nemtörödömséggel...
Előzmény: BZoltan (144)
pipin Creative Commons License 2003.03.07 0 0 147
És mi a véleményetek a különbözö éteri olajokról, amit néha a vízbe csöppentenek, amit aztán a forró kövekre locsolnak? Van, aki azt állítja, inkább káros, mint hasznos, mert ezek az olajok szintetikus úton lettek elöállítva, vagyis tiszta kémia az egész. Engem végül is nem zavar, csak akkor, ha az illetö túladagolja, és mindenki már szinte fuldoklik az eukaliptusz gözében. (mellesleg tényleg van valami müviség az illatokban)
BZoltan Creative Commons License 2003.03.07 0 0 146
:) elmeny lehetett nekik...

Amugy erdekes, hogy a vilag egy reszeben a szauna az valmilyen erotikus toltettel bir...pedig aki probalta mar az tudja, hogy barmely szintu huncutkodas szinte lehetetlen a szaunaban.

Szerintem inkabb a lifteffektus miatt paraznak be az emberek...kis, csendes, zart helyen idegenekkel egyut... meg a vegen kommunikalni kellene... pfuj :)

z

Előzmény: Devil Inside (145)
Devil Inside Creative Commons License 2003.03.07 0 0 145
Februárban egy olaszországi szaunából elszállingóztak a fürdőruhás olasz csajok mikor törülközőben bementünk. (Igaz a szauna füstüveg ajtaján keresztül végignézhették, amint egy szál fogtömésben bemegyünk a zuhanyhoz és utána megtörülközünk. Bennünk csak a szaunában tudatosult, hogy ingyen vetkőző show-t tartottunk ;-)) Az utánunk érkező 2 német férfi és egy nő sem hozott fürdőruhát...
Előzmény: BZoltan (144)
BZoltan Creative Commons License 2003.03.07 0 0 144
" koedukált meztelenség leginkább német/osztrák szokás"

meg sved, meg norveg, meg finn meg orosz, meg eszt.. a tobbirol nem tudok, de nem csodalkoznek, hogyha kiderulne hogy minel delebre megy az ember annal bigottabb es prudebb es allerkolcsosebb nepekkel talalkoznek az ember...

z

Előzmény: Devil Inside (143)
Devil Inside Creative Commons License 2003.03.07 0 0 143
Az általad leírt teljesen természetesen kezelt koedukált meztelenség leginkább német/osztrák szokás - ők vannak erre szocializálva. Magyarországon és a magyarok sajnos ezt tényleg elég prűden kezelik - talán idővel megszokják az emberek, hogy nem önmutogatás miatt vetkőzik teljesen le az ember, hanem hogy ne fülledjen be a legfontosabb helyeken.
Előzmény: pipin (141)
RodrigeZZ Creative Commons License 2003.03.07 0 0 142
Ez két külön dolog. Az egyik a prüdéria a másik a kukkolás.

A higiénés hírünkben lehet valami igazság...:-(
A tilos meztelenül egyszerűbb, mint a (normáliséknál felhívás nélkül is természetes)"tegyél a segged alá valamit ha leülsz" felhívás.

R

Előzmény: pipin (141)
pipin Creative Commons License 2003.03.07 0 0 141
érdekes, amit a magyarok prüdériájáról írtatok...akkor a magyarok prüdériáról alkotott elképzelése nagyon kifacsart lehet: a szaunában kínosan ágálunk a meztelenség, a testiség ellen. ugyanakkor szeretném megkérdezni töletek, hogy melyik két tévémüsornak a legnagyobb a nézettségi aránya? Na, ugye! ott lehet meztelenkedni, söt még mást is csinálni? Továbbmegyek: az egy dolog, hogy egyesek kamerák ezrei elött nem szégyellik a testüket, ez lehetne kivétel is akár. De könyörgöm, több millió ember CSAK EZČRT nézi ezt a müsort. Akkor hogy is van azzal a prüdériával?
Én sajnos Finnországban még nem jártam, csak Ausztriában és Németországban (szaunázni), de egyet mondhatok : a koedukált szauna kifejezést ott nem ismerik, merthogy az teljesen természetes, hogy a két nem együtt szaunázik. Énszerintem, ha egy szaunában ez nincs külön megtiltva, akkor a meztelenség természetes. Kivétel Magyarország. Ezek szerint.
BZoltan Creative Commons License 2003.03.07 0 0 140
"mi magyarok a fürdőruhában szaunázásról vagyunk híresek"

nbem akarlak elkeseriteni, de mi magyarok az igen alacsony higenias szintunkrol vagyunk hiresek...

z

Előzmény: RodrigeZZ (138)
szalka Creative Commons License 2003.03.07 0 0 139
Off
Haaat. Embere valogatja. Speciel en nem latom ugy, hogy a magyarok kulturaltan tudnanak kocsmazni, max a tobbseg nem annyira vetkozik ki magabol.
On
Előzmény: BZoltan (137)
RodrigeZZ Creative Commons License 2003.03.07 0 0 138
10 teletem mindenkinek!
Új belepofázóként, pusszantom a hölgyeket, és üdv az erősebb(?) nemnek.

Sajnos mi magyarok a fürdőruhában szaunázásról vagyunk híresek. Voltunk már olyan helyen, ahol külön faház volt minden 4-6 személyes appartman, és mindegyikhez tartozott saját különbejáratú szauna. No a használati utmutatóban kiírták, hogy "a szaunát tilos meztelenül használni!"
Erről ennyit.

A 220V/380V(ma már ugyan 230V/400V) kérdéshez kapcsolódóan. Nem kell kétségbe esni a 3 fázistól. az 3 db egymástól független 230V-os táplálás. Ha van rá lehetőség, mindenképpen érdemes kialakítani, hiszen töbletköltséget áramdíjban nem jelent. Általában az utcai/panelházi üzemzavaroknál csak 1-2 fázis fogy el, és akkor, igaz hosszabbítókkal, de a maradékról lehet üzemeltetni a nélkülözhetetlen dolgokat azokból a konnektorokból, ahová a maradék 3. fázis lett bekötve.
A szaunakályhákkal kapcsolatban pedig 5kW felett biztos, hogy jobb 3 fázisról üzemelteni, hisz ha utánaszámolunk, akkor ez 1 fázis esetén 22A(!) terhelést jelent, ami meglehetősen vastag vezeték beépítését teszi kötelezővé. A 25A-es biztosíték határhoz még van 3A tartalék, ami azt jelenti, hogy túl sok világítást sem tudunk márbekapcsolni...Lehet hálózatbővítést kérni és ha már egyszer villanyászunk...

Egyébként engem leginkább a "milyen fenyőből, hogyan kérdés foglalkoztat. Most épül a házunk és a helye megvan a szaunának(pénz az nincs).

R.

Előzmény: pipin (134)
BZoltan Creative Commons License 2003.03.07 0 0 137
pipin,

a Magyarok messze foldon hiresek allsagos pruderiajukrol es bornirt modortalansagukrol...persze ez nem alltalanos, tisztelet a kivetelnek.

Szereny velemenyem szerint aki muanyag furdoruhaban megy be egy szaunaba az agyon kell ferni lelkiismeret furdalas nelkul, barmilyen korulmenyek kozott.
Tiszta, eloszor hasznalatos festetlen, furdolepedo az egyeteln elfogadadhato burkolat a szaunaban.

Magyarorszagon es ugy general Finnorszagon kivul ezert nagy ivben kerulom a szaunakat, mert rendszerint nem a nyugodt kikapcsolodas es a higenia szentelye, hanem a fertozesek es a surmosagok es a bosszanto faszfejek melegagya.

Sajnos.. szaunazni finn modon kell, mondjuk ok meg kocsmazni nem tudnak olyan kulturaltan minta magyarok :) dehat semmi nem tokeletes.

z

Előzmény: pipin (134)
szalka Creative Commons License 2003.03.07 0 0 136
pipin:
Hat a furdoruha nem furdoruha ez egy jo kerdes. Amig az a furdoruha nem muanyagbol van, hanem szovetbol addig egeszsegre es a szaunara sem artalmas.
De nyilvan otthon a sajat szaunadban ruhatlanul szaunazol. Uszodaban, fittnesz klubokban tobbnyire kulon van noi es ferfi szauna van nyilvan a meztelenseg nem problema.
De kozos ferfi-noi szauna nyilvanos helyen biza furdoruhaert kiallt, kiveve ha direkt ki van irva, hogy ne hordjon furdoruhat.
Biztos en is meglepodnek ha egy nyilvanos helyen ahol semmifele erre utalo kiiras nem volt, es bemegyek egy szaunaba azt talalom, hogy vadidegen fefiak(es nok de leven no leven az nem zavar ) teszik kozszemlere amit nem kene.
Az mas kerdes hogy ezt valaki hogy kezeli le, azt hiszem en abban a pillanatban fordulnek is ki az ajton.
Finnorszagban a szauna oshazajaban se pucerkodnak az aemberek vadidegenekkel. Mas kerdes, hogy csalad, vagy baratok esetleg haverok is vannak olyan lazak, hogy meztelenul szaunazzanak vegyesen. De nyilvanos helyen nem szokas igazabol. Osszesen en egyetlen egyszer voltam nyilvanos kozos szaunaban , ahol ki volt irva, hogy furdoruha nem es kozos volt. DE az egy specialis goz szauna volt(nem pedig finn), ahol az orrdig se latal. Persze nem kell furdoruhat viselni, ha az neked nem koser. Korbecsavarod magad torolkozovel es kesz. De alapvetoen ha koedukalt a kozszauna, akkor ne tedd kozszemlere a lompost.
BZoltan Creative Commons License 2003.03.06 0 0 135
Nalunk a Kilo-i hazban a szauna az kulon aramkoronvolt es az bizony 380-as ipari aramrol ment. En is csodalkoztam, mert a 380-hoz nekem valahogy az ontodei villanykohok aramfelvetele kotodott :) de tuduo ebben az orszagban az aram az nem egy tetel (5 millio emberre 3 atomeromu)
mindenesetre alamerulok es bevizsgalom a kerdest.

z

Előzmény: szalka (133)
pipin Creative Commons License 2003.03.06 0 0 134
Sziasztok!
Szeretnék elmondani egy történetet és kíváncsi lennék a véleményetekre. Elözetesben annyit, hogy én Bécsben élek már vagy tíz éve, imádok szaunázni, és megyek is, amikor csak tehetem, de nem uszodába, hanem fitness clubokba vagy squash-clubokba. Amióta szaunába járok, csakis meztelenül történt a közös izzadás, pedig megfordultam egy pár helyen. Hozzáteszem, hogy a szaunában soha, még csak a nyomát sem tapasztaltam semmiféle szexuális megnyilvánulásnak. És ez így is van rendjén, hiszen nem azért járnak oda az emberek...
Történt egyszer, hogy az akkori (osztrák) barátommal Olaszországban voltunk síelni, és az apartmanházunkban volt egy nagyon szuper kis wellness-egység: szauna, jacuzzi, kis medence. Nagyon megörültünk neki, hisz a hidegben eltöltött órák után nagyon jólesik. Alighogy letelepedtünk a jó kis melegben (természetesen meztelenül, jó nagy törülközökkel) betódult egy magyar banda, föleg szöszibabákból állott, egytöl-egyig fürdöruhát viseltek. Nekem ez nagyon furcsa volt, de hát az ö dolguk! Ök viszont rendkívül kiakadtak a mi meztelenségünkön és, mit mondjak, nyomdafestéket nem türö kifejezésekkel beszéltek rólunk, de nem hozzánk intézték, még csak ránk se néztek, csak úgy maguk között hözöngtek. Nyilván azt hitték, hogy nem értjük, mert elötte németül beszélgettünk. Én akkor nagy felháborodásomban csak annyit mondtam magyarul, hogy mielött másokat pocskondiáznak, talán meg kellene gyözödni, hogy az illetök nem értenek magyarul, de ha van valami mondanivalójuk, akkor most mondják, mert hallgatom... Na, azokat az arckifejezéseket soha nem fogom elfelejteni! Végül síri csönd lett, aztán elkezdtek kiszállingózni, és késöbb el is tüntek teljesen...
szalka Creative Commons License 2003.03.06 0 0 133
Tenyleg? Azert 380 V az kisse durva bent a lakasba.
Azert no letremre otthon eleg jol megvoltam, egy kapcsolo szetszerelese/kicserelese tipusu apro dolgokat kepes voltam megcsinalni.
De valahogy ez az itteni furcsa kinezetu konnektor meg alacsonyabb voltu , de magasabb arameroseggu aram elbizonytalanit, itt azt hiszem nem fognek bele sk egy aramkabel kibeszerelesebe, plane nem egy vizes helyisegben levo kutyube. Valahogy az, hogy ezt fogyasztot rendszeresen locsoljak pucer emberek vizzel, nekem valahogy extra biztonsagot kovetelest sugal.
Egyebkent megnezhetned nekem, hogy ha van eppen szaunad ott ahol most laksz, annak van-e kulon aramkore, tehat van-e biztositek szekrenyben olyan kapcsolo, amit ha lekapcsolsz, csak a szauna szunik meg mukodni. Mert erre sem emlekszem, hogy lett volna, bar logikusnak is tunhet

Előzmény: BZoltan (132)
BZoltan Creative Commons License 2003.03.06 0 0 132
szalka,
OFF
:)
nem pletyka, egyszeruen tajokozttnak kell lenni. Amugy marreg nbem olyan itt a garda mint regen, majd mindenki elhuzott a regi gardabol. De hat mulik az ido :)
ON

nem kell villanyszerelonek lenni :) bar a valto aramu nagyfeszultsegu aramkoroket sosem art ismerni :)
A saunaval pont ugy kell banni mint barmely mas fogyasztoval. Amugy Finnorszagban a legtobb elektromos szauna az nem is 220-as haozatrol megy, hanem 380-rol ami kulon jatek...

z

Előzmény: szalka (131)
szalka Creative Commons License 2003.03.06 0 0 131
BZoltan:
OFF
Na most lebuktam ;-) Hat te meg honnan tudod, hogy en itt vagyok ?
Ah mit is beszelek, a kinti magyarok meg az
otthoniaknal is pletykasabbak.
ON
1. Nem vagyok egy villanyszerelo, de ha kibontjuk a szaunabol a kabelt, az barmilyen mas szaunaba belehuzhato?
2. Szamonkerem am!. Most mindenestere elojegyeztettem magam a konyvtar mind a 4 szaunaepitessel foglalkozo konyvere, elob utobb visszaviszik-hacsak kozben az illeto aki kivette el nem pusztul a szaunajaban aramutestol ;-o

toccata:
Koszi az oldalt, nagyon sok hasznos info volt rajta. Igaz jo nagy fejtorest okozott. Nem tudom, hogy tudunk kulon biztositekot kotni a szauna aramkorere. Mondjuk abban se vagyok biztos, hogy az itteni 110-es aramra ervenyes, az az elektromossagi biztonsagossagi fejtegetes amit ott olvastam. Amit eleg vegyes erzelemmel olvastam az oldal 75-85 c kozotti homersekletet javasol a szaunaba, es magasabb homerseklet szerintuk artalmas az egeszsegre masreszt a faszerkezetre vonatkozo garanciajuk elvesztesevel jar. Na ez igen erdekes a finnek azt hiszem jol kirohognek ezt a hofokot, es eleg gyanus a garancia elvesztese is magasabb hofokon.
Egyebkent ettol feltem, hogy kell majd kulon lefolyo a szaunaba is, amit az oldal is javasol. Igy mar 2 -re nott a hianyzo lefolyok szama. Nem nagyon tetszik az otlet, hogy felturni a betont. De arra gondoltunk hogy mivel belmagassag megvan az egesz helyseget megemeljuk egy 20 centi magassaggal egy alpadlo segitsegevel, aztan abba alul annyi vizlefolyo elvezetest lehet epiteni amennyit akarunk.
Dehat ennek is utana kene neznem valahol, mert egy furdoszoba padlora nagy suly nehezedik: kad, zuhany csempeboritas stb,nem biztos, hogy jo otlet megemelni.
Maximalisan amit tudunk mi akarjuk megcsinalni, mert a mesterember iszonyat aron dolgozik raadasul eleg rossz tapasztalatom van ilyen teren.

toccata Creative Commons License 2003.03.06 0 0 130
Nézz kürül itt!
Előzmény: szalka (128)
BZoltan Creative Commons License 2003.03.06 0 0 129
OFF
Kanadaban eltek es voltatok fonnorszagban? Perger Orsit nem ismered?
ON

1. eszeruen nem a falat bontja az ember, hanem a szaunabol bontja ki a kabelt :)

2. A faugynek utannanezek... nem tudom pontosan.

z

Előzmény: szalka (128)
szalka Creative Commons License 2003.03.05 0 0 128
1. hmm. Na erre nem emlekeztem hogy hgogy volt a finneknel a falba kotve a dolog. Mindenhol ilyet lattal? Mert egyszerune ez nem tunik tl mobilis megoldasnak. Ha elromlik a kalyha es ki kel cserelni akkor az egybol falbontast is jelent, nem tul franko.
2. EZ eddig hihetetlenul altalans. Nekem konkretumok kellenek. Tudsz egy konkret peldat mondani fara? Mert olyan hogy sima fenyo az nincs, van lucfenyo, meg erdei fenyo, meg voros fenyo stb. Azonkivul ha az csak nyers fa, semmivel nincs lekezelve, nem rohad az meg a folyamatos goztol? A masik, hogy nalunk nincs kulon helyiseg. Van egy bazi nagy furdoszoba, amibe szeretnenk a szaunat.Ket lehetosegunk van:
a. Kijeloljuk a helyet es falat huzunk kore.Ebben az esetben valoban a fa leceknek foleg csak esztetikai szerepe van. Viszont akkor fel kell huznunk legalabb 2 falat,ha a sarokba lesz , ha nem akkor 3-at. Ami azert nem kis munka, es azt mivel a furdoben lesz kivulrol is be kell csempezni, ami sok munka + draga stb.
b. Nem szaunaszobat, hanem kabint csinalunk. Ekkor nem kell falat epiteni, sokkal rugalmasabb lehet a kinezete nem kell, hogy negyszog alapu legyen lehet gorbulet is pl egy kornegyed a sarokba. Vegulis ezeket latni rengeteg internetes aruhazban, csakhat onnan rendelve kicsit draga kb 5000 USD . Tuti hogy fel lehet epiteeteni magadtol is, kerdes hogyan. Milyen fabol legyen(konretan), milyen ragasztot hasznalhatsz szigetelest koze stb.
3. A finnorszagbol rendeles nem fog menni, meg felesleges is. Kanadaban elunk es rengeteg ilyesmivel foglalkozo aruhaznak van a fele persze valahonnan skandinaviabol van importalva. Csakhat nagyon szeles a valasztek es nem tudom melyik milyen mi lyen szpontokat kell nezni. Gondolom szamit a felufttendo szauna legterenek nagysaga meg a megbizhatosaga, elettartalma, biztonsagossaga stb. De meg sehol sem talaltam errol leirast, vagy osszehasonlitast.
Van idom nyugodtan kerdezd ki az asztalos/ burkolo ismerosodet. Aprilisban koltozunk, szoval leghamarabb 1 honap mulva kezdunk hozza, de meg valoszinubb, hogy kesobb.
Előzmény: BZoltan (127)
BZoltan Creative Commons License 2003.03.05 0 0 127
1. Rendszerint nem konnektor van, hanem egy az egybe be van kotve az kalyha.

2. A burkolatbol ne csinaljatok nagy ugyet. Frankon hoszigetelt pontos illesztesu, homersekletvaltozast jol biro, nem vegykezelt sima fenyofa. A videki szaunak amikben jartam sem voltak tul extrazva. meg az sem kovetelmeny, hogy fullosan le legyen burkolva a szanua faval. Sok olyan szaunaban voltam aminek 1-2 fala beton vagy tegla volt.

3. A kalyha valasztas valoban izgalmas kerdes, en Finnorszagbol vitetnek valaki autos ismerossel, vagy a finnorszagi magyarok listajan kkerdezd meg ki tudna kocsival hazavinni egy szauna kalyhat.
Valoban van sokfele, de azert lehet valasztani.

Amugy van egy asztalos/burkolo ismerosom, ha gondolod es van turelmed kivarni akkor megkerdezem a konkretumokat.

z

Előzmény: szalka (126)
szalka Creative Commons License 2003.03.05 0 0 126
Mi is eltunk jopar evet finnorszagban, azert is hianyzik a szauna olyan nagyon, meg az alig 30 negyzetmeteres egyszobas keronkban is volt. Most eppen a hazvetel kozepeben vagyunk ,megvan a haz (konnyuszerkezetes) es kb aprilisban vehetjuk birtokba. Az alagsorban az elozo tulaj elkezdtet kialakitani egy furdoszobat. A helysegbe behuzta a vizvezeteket es lefolyot alakitott ki de ennyiben maradt a dolog. Szoval itt van a tokeletes alkalom befejezni es ugy alakitani ahogy szeretnenk azaz szaunat bele! Sajnos mig finnorszagban voltunk addig az olyan termeszetes volt, hogy mindenhol van szauna, hogy soha eszunkbe nem jutott elgondolkodni azon, hogy hogy van csinalva. Most elkezdunk utananezni es sok helyen lattunk a weben rendelheto szauna kabint kompletten, de iszonyat draga. Ezert gondoltunk inkabb mi magunk kitalaljuk hogy hogyan kell es megcsinaljuk. Egyik fo kerdes a szauna futo, ezert felet lehet kapni nagyon szeles arskalan. Nekunk nem mondanak az futomarkak semmit azt sem tudjuk mit kellene tudna a futonek. De mivel arban oriasi kulonbsegek vannak gondolom van valami oka. A masik hogy milyen fabol legyen? A legtobb helyen a komplett eloregyartott szaunakabinoknal fenyot hasznalnak, de nem mindnek es fanyobol is lattam mar legalabb 4 felet. Otlet? A masik, hogy oldod meg a konnektor biztonsagossagat?
Na ilyen es ehhez hasonlo kerdeseim vannak. Ha lattal epulni valahol szaunat akkor nagy segitseg lenne ha megosztanad a tapasztalatod velem.
Előzmény: BZoltan (123)
BZoltan Creative Commons License 2003.03.04 0 0 125
Snipper,

He???
Itt Finnorszgban az, hogy szauna van a lakasodban az kabe olyan mint Magyarorszagon a furdokad. Ja es itt rendszerint nincs is furdokad a lakasokban.

z

Előzmény: Snipper (124)
Snipper Creative Commons License 2003.03.04 0 0 124
Off!
Az éhező afrikaiakon nem akarsz segiteni? mondjuk meghivhatnád őket hozzád szaunázni... Érdekes, hogy más topikokban mennyire mást irsz magadról...
On!
Előzmény: BZoltan (123)
BZoltan Creative Commons License 2003.03.04 0 0 123
Ezt a topicot nehez offolni :) merthogyerosen haldoklik. Nekem tobb lakasomban is volt mar szaunam, leven Fionnorszagban ez nem tul nagy kunszt.

Ha tudok szivesen segitek.

z

Előzmény: szalka (122)
szalka Creative Commons License 2003.03.03 0 0 122
alittasd:
Mi is pont ezt akarjuk. Most csinaltam ezzel kapcsolatosan egy topicot a hazepites/lakasugyek reszlegen. Inkabb technikai konkret megoldasokrol szeretnem ha szolna. Talan jobb ha nem a szauna kuluras topicot offolom szet azzal, hogy az x vagy az y szigetelest jobb-e hasznalni. De varok minden szaunaimadot, akinek van mar szaunaja othon, akinek nincs, de szeretne, es kulonoskepp azokat, akik mar lattak, hogy epul egy ilyen.
Előzmény: alittasd (117)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!