Keresés

Részletes keresés

wulfin Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35870

Itt ugye mindenki szeretne minnel jobban tulelni a peak oil-t es mindenkinek rengeteg ideje is van (a beirasokbol lathatoan:). Itt a nagy lehetoseg! Megszuletett a Peak-Oil magyar wiki oldal (tenyleg ki irta?) mar csak rendbe kene szedni:) Szoval az itteni szocseples helyett szerintem atmehetnenk oda, hogy valami kezzelfoghato eredmeny is legyen.

 

http://hu.wikipedia.org/wiki/Olajhozam-cs%C3%BAcs

Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35869
Ezt is betettem már, meg a rigzone-os cikket is, délután. :-) Csak ott boldok és pirosak vannak, de szerintem lejjebb megtalálod mindkettőt. Ezt még le is fordítottam.
Előzmény: V.4_BlackVoid (35867)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35868

De, szerintem ez kábé egy kocsma. 10 éve is az volt (Internettó, törzsasztal), és ma is az. A minősége az sokat romlott ugyan, de azért alapvetően kocsma. Nem érdemes egyébként azt képzelni, hogy én ilyenkor 'ideges' vagyok, és azért beszélek így, mert 'felment a pumpa'.

 

A helyzet rosszabb.

 

Teljesen nyugodt vagyok. Igen, helyből vagyok ekkora paraszt. Igen, büszke vagyok rá. Valószínűleg így is fogok meghalni. Nem lesz belőlem úriember sosem, golfütőm sem lesz, és nem az udvari etikett szabályainak betartása miatt kedvelnek a hölgyek sem.

 

Teljes mértékben érzékelem, felfogom, látom és értem, hogy ez a többségnek nem tetszik. Nos, nem érdekel, hogy mi tetszik a többségnek. Jobban örülnék neki persze, ha többen értékelnék azt, amit mondok. Ám az a tény, hogy nem értékelik - noha sajnálatos - nem sarkall arra, hogy akár a véleményemet, akár a stílusomat megváltoztassam egy internetes fórumon. Sőt, még az sem változtat ezen, ha a viselkedésemet adott esetben 'szankcionálják', azaz kimoderálnak. Nem a világ.

 

Végül pedig arra hívnám még fel a figyelmet, hogy egyrészt sokkal szarabb dolognak tartom az udvarias rasszizmust az udvariatlan anyázásnál, másrészt meg lesznek ezek az Ödönke félék sokkal udvariatlanabak is, amikor eldurvul a helyzet.

 

Amúgy meg de: én ezt a helyet kocsmának használom. Oda ugyanis nem igazán járok már.

Előzmény: Warren Buffet (35860)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35867
Much of the world's oil is in the hands of people that it doesn't belong to and they shouldn't be in control of it: they didn't discover it, the land did not belong to them, and they didn't finance the extraction or refining or protection of it. The cost of gasoline and heating oil has now become a national emergency.

What we need next year is a President that will "collude" with a British Prime Minister to take back what belongs to the American and British people.

http://www.theautochannel.com/news/2007/11/07/069933.html
altmark Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35865
Én úgy tudtam, hogy Moe-nak kocsmája van.
Előzmény: V.4_BlackVoid (35864)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35864
"This is ridiculous," said Laseanna Halsell, 20, a medical administrative assistant as she pumped six gallons in her 1993 Buick at Moe's Gas Station on McKee Road in San Jose for $3.24 a gallon, a cost of about $20. "I heard about $100 a barrel or something on the news. Cost of living is high. Gas is high. It makes no sense."
kilenctizenegy Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35863
"Meg annyit hozzatennek hogy ez analog egy sor biologiai dologgal Pl ilyen a sejtosztodas vagy amikor egy mehkas osztodik. Ezek mind kette szoktak osztodni. Hogy miert nem mondjuk haromfele az pasz. De ez van (demokrata/rebulikanus, fidesz/mszp, armageddonhivo/optimista, lehetne sorolni estig)

 

Ilyen binnarils vilagban elunk."

 

Ez társadalmi szinten azért van, mert a legnagyobb csoportkohéziós erő egy másik személy vagy csoport tartós, irracionális elutasítása, köznapi szóhasználattal gyűlölete. A gyűlölet viszont akkor tud igazán kiteljesedni, ha fókuszált. Három csoportból úgy lesz kettő, hogy a háromból kettő elkezdi a harmadikat tartósan jobban utálni, mint a másikat és egy idő után összeolvad. Aki figyeli a magyar politikaát 1990 óta, ez a folyamat nagyon jól nyomon követhetően ment végbe, mire a dolog fokozatosan leszűkült két pártra, majd végül két személyre.

Előzmény: wulfin (35787)
altmark Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35862
Ja, csak egyelőre még nem éri meg a kockázat a lehetséges nyereséget. Egyelőre nem holnap lenne rá szükség, viszont ha bármilyen módon a zsernyákság tudomására jut, akkor dráma van.
Előzmény: nájcki (35854)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35861
Sztem hatara van a manipulacionak. Sztem a PPT mellett most a hit is segit. A hit, hogy jobbra fordulnak a dolgok. Elvegre a GDP adat jo volt, nemde? Mi lesz ha elfogy a hit?

Nem hiszem, hogy a PPT barmit meg tud fogni. ( Sot, szerintem ok inditjak el a balhet a nekik legjobb pillanatban. )
Előzmény: Törölt nick (35857)
Warren Buffet Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35860
Figyejjé má ide, ez nem kocsma! :) Ha sok az energy, ássál bunkert :)
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (35845)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35859
Hol van ez a terkep?
Előzmény: nájcki (35858)
nájcki Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35858
"Ugy tunik Gruziaban az oroszok visszavagni keszulnek a narancsos forradalomert. Ennyi balhe egyszerre mar regenb volt."

Mondogatom itt egy idő óta, hogy szaporodnak a failed state-ek. Először Godesky-nél találkoztam a gondolattal, aki berajzolta a világtérképen, hogy az ÖSSZEOMLÁS a világ mekkora részét érinti máris és milyen ütemben terjed. Bizony, pattognak szétfele a leggyengébb láncszemek. Mikor jövünk mi?

A grúz példán Orbán és Németh Zsolt elgondolkozhatna. Szakasvili nagy bátran szembehelyezkedett a közvetlenül szomszédos nagy volt gazdával, egyetlen energiaszállítójával, egy távoli, sokat igérő szövetséges kedvéért. Aztán mikor jön a retorzió, várhatja a segítséget...
Éljenek a Georgok, de nekünk ettől lehetne több eszünk...
Előzmény: V.4_BlackVoid (35830)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35856
CNN Money hirek. Minden a legnagyobb rendben :

• Credit crunch, Act 2 | Morgan Stanley writedown
• Toll Bros. sales plunge | 25 tough housing markets
• The truth about 'can't-lose' funds
• More households have spending money - report
• Can Apple stop being a control freak?
• United hikes fares amid record fuel costs
• October retail sales spooked | Black Friday at Target
• Ford trims losses, nearly breaks even
• $110B bid for gold mining company rejected
• No takers for van Gogh, Sotheby's downgraded
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35855
Ez a legfobb baj. A beruhazasi koltsegek az egbe mennek. (Ez a jele a rendszerben hogy a kereslet gyorsabban bovul mint a kinalat). Az atallashoz ORIASI beruhazasok szuksegesek. Romlo EROEI, stagnalo vagy szukulo energiaellatas mellet.

"Ten years ago, a keen futurologist imagining the effects of $100 oil might have predicted a world where major oil companies, their coffers bursting with mega profits, were pumping cash into high technology and delivering new energy sources saving the world from economic meltdown in the nick of time.

Fast forward to the present and energy buzzwords like ethanol, oil sands or gas-to-liquids are certainly on everybody's lips, but they've done little to diminish the world's dependence on black gold. In fact, as oil prices edge ever closer to $100 a barrel, industry experts say the ability of the major private companies to develop new energy sources is diminishing.

The demand-driven surge in commodity prices of all kinds - whether oil, metals or grains - means blockbuster profits have been matched by soaring costs, particularly for new projects using cutting edge technologies. Meanwhile, aging plants and fields are proving less reliable, making core businesses less profitable even as oil prices hit new highs.

Light, sweet crude for December delivery vaulted to a new intraday record high of $98.62 Wednesday on the New York Mercantile Exchange, edging ever closer to the inflation-adjusted all-time high of $101.70 a barrel. New York crude futures prices are up about 60% so far this year.

Hundred dollar oil was supposed to be the time when blue sky thinking became bread and butter, but many projects using less conventional technologies have made headlines more for their problems than their promise and the share of world energy they provide remains small.

For major energy projects, cost inflation of two to three times has become common. For example, Royal Dutch Shell PLC's (RDSB.LN) budget for the construction of the 140,000 barrel a day Pearl gas-to-liquids project in Qatar has increased from $5 billion in 2003 to $12 billion to $18 billion today. Some industry observers believe the eventual cost may exceed $20 billion. "

http://www.rigzone.com/news/article.asp?a_id=52607
nájcki Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35854
"Ha olyan országban élnék, ahol legális, nekem tuti hogy lenne."

Ez mindannyiunk fejében megfordul, akik kicsit is el tudjuk képzelni, hogy a dolgok ne a legjobban sülnek el. Jópár embernek lehet illegálisan. Ez is közlegelők tragédiája, ha naív módon pont te tartod be a törvényt, miközben mások nem, versenyhátrányba kerülsz.
Előzmény: altmark (35826)
nájcki Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35853
"Ez a Nagy Bálint pl. határozottan ellenzi a dolgot."

Tőle linkeltem a cáfolatot xcoder kedvenc mítoszára a nagyüzemi gazdaság fölényéről. Most nincs előttem, de a doki szerint a TSZ-esítás után a termék kb. két és félszeresre növeléséhez úgy hatszorosra kellett növelni a ráfordítást. Szóval végig az olcsó energia dotálta a mezőgazdaság "korszerűsítését", ha meghagyták volna "elmaradottnak", nettó energia- és haszontermelő lehetett volna... Ergo több energiánk , pénzünk maradt volna a városlakók életszínvonalemelésére...
Előzmény: Törölt nick (35807)
nájcki Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35852
"Pl tegnap en is vettem 10 kilo rizst:))"

Ugye ugye! Sejtettem én, hogy ez lesz! :-)
Előzmény: wulfin (35789)
nájcki Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35850
"Ez mondjuk egy marhasag. Hidrogenes auto valoban van mar, kb $1 millio drabja, a draga szelenergiankat ne pazaroljuk mar ilyen hulyesegre."

Világos a képlet, az illető bepánikolt és csodaváró hangulatban pont a hidrogén akadt a keze ügyébe, mint megváltás. Azért a sajtó felelős ebben, nem okosítják túlzottan az egyszerű autós népfiát.
Előzmény: wulfin (35779)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35849
Attol szivnak a szerencsetlenek, hogy a "vallunkra vettuk" a gondjaikat. De egyeterek, beken kene hagyni mindenkit.
Előzmény: altmark (35846)
kilenctizenegy Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35848

"Láttam a grafikont, nekem elég egyértelmű."

 

A grafikonok jelentése nekem is egyértelmű. Azért nem válaszoltam, mert úgy gondolom, hogy barátunk indulatoktól túlfűtött agyába nem mennének bele olyan bonyolult különbségtételek, mint amelyek a "fogyasztói ár" és a társadalmi szinten mérhető összköltség" között fennállnak. Nem mindegy, hogy csak azt a kölséget vesszük figyelembe, amit a fogyasztó fizet, vagy pl. amit egy állami vagy államilag kontrollált vállalalatnál az állam fizet meg. Mert hogy azt az adózó fizeti meg végső soron. 

Előzmény: altmark (35840)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35847
Salvor, erdekelne a velemenyed errol:
http://financialsense.com/fsu/editorials/nystrom/2007/1107.html

Legfelso abra. Nem nagyon csunya dolog ez? Dupla top aztan also support atszakitas.
altmark Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35846
"nincs itt semmi baj, csak az arabokat, a nyamnyamokat és a cigányokat kell kiirtani"

A "nem foglalkozni a problémáikkal" és a "kiirtani" számomra nem szinonim fogalmak. Én itt nem mások kiirtását propagálom, hanem a annak a messianisztikus hozzáállásnak a (szerintem) tarthatatlanságát, hogy minden kontinens problémáját a fehér embernek kell a vállára vennie.

Ha Boszniában népirtás van, az a mi ügyünk. Ha Szomáliában, az nem érdekel. Az legyen az ő szomszédjaik ügye.
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (35841)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35845

Ja, van.

 

De aki komcszik, elmebetegezik és cigányozik, azt elküldöm a kurva anyjába. És élőben még rosszabb a helyzet. Ez van. Mindenből lehet tanulni.

Előzmény: Törölt nick (35843)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35844
1 óra múlva visszanézek, reményeim szerint addig sikerülni fog értelmezned a magyar mondatokat. Ne mondd, hogy nem vagyok nagyvonalú, adok elég időt.
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35842
En ha valaki nagyon kiakaszt akkor utok. Nehez elerni, de volt mar akinek sikerult ; )

Neten ezt nem lehet sajnos ; ), akkor meg inkabb nem pattogok.
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (35839)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35841

Remek. Akkor most már csak a magyar mondatokat értelmezd, kérlek, a cserépszavazással kapcsolatban. (Mintegy 20-25 hozzászólással lejjebb van, de ha gondod van a megtalálásával, szólj, bemásolom.)

 

A társalgási formával kapcsolatosan pedig azt gondolom, kedves altmark, édes egy komám, hogy ha te mondjuk azt írod, hogy nincs itt semmi baj, csak az arabokat, a nyamnyamokat és a cigányokat kell kiirtani, akkor én erre azt fogom válaszolni, hogy egy ostoba fasz vagy.

 

Elhiszem, hogy ez neked nem tetszik, de nem érdekel. Nekem meg az nem tetszik, ha engem neveznek elmebetegnek, komcsinak satöbbi, illetve ha cigányoznak meg araboznak. Ez van. Kinek mi nem tetszik.

 

Szokj hozzá.

Előzmény: altmark (35840)
altmark Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35840
Láttam a grafikont, nekem elég egyértelmű. De ettől még nem kell itt bevezetni azt a társalgási formát, ami a polidilin szokás (és amit OTT én is szívesen alkalmazok.) Itt nem. Holnapra te is megbánod ezt a vagdalkozást.
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (35836)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35839

Te engem nem ismersz. :-)

 

El tudom vetni a sulykot tényleg, de az nagyon nem ilyen. Egyelőre arra várok, hogy az Ödön helyére beugró altmarknak vajon sikerül-e értelmeznie két magyar mondatot, illetőleg egy grafikont. Ödön felsült, neki nem sikerült. Kár, bíztam benne.

Előzmény: V.4_BlackVoid (35837)
kilenctizenegy Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35838

"De nincs itthon, mivel egyelőre ezért sittre lehet kerülni sajnos."

 

A kilencvenes évek elején nagyon sokan vettek. Nem hiszem, hogy az mind a méhtelepre került. Az AK úgy van tervezve, hogy mindent kibírjon évtizedeken át. A hiánygazdaság fegyvere.

Előzmény: altmark (35831)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2007.11.08 0 0 35837
911 egyetlen ervet vagy adatot nem hoztal csak suketelsz. Tenyleg kiakaszto. Ha nem tudsz ertelmesen hozzaszolni, akkor inkabb maradjal csendben. Kommunistazni meg plane nem kell. Menjel vegyel dollart meg USA bankreszvenyt (most estek nagyot, klassz olcso). Nem jon valsag, kar idejarni a topikba.
Armageddonistak elleptek a topikot mi? Hat sajnos ugy nez ki, hogy az ellentabor ervei meghallgatastra kerultek es elegtelennek talaltattak. Igy jartatok. Attol hogy a minden alap nelkuli tagadasba menekulsz meg nem lesz jobb.

Mellesleg engem mindig armegeddonhivonek titulnak, pedig 1000x leirtam, hogy csak szep hosszu kiados valsag jon. Aminek a vegen teljesen mas kepe lesz a tarsadalomnak es a gazdasagi eletnek. Aki nem keszul fel, az majd mehet a foldekre kapalni etanol eroei-t javitani napi harom szelet kenyerert.

BSmesternek meg kar elvetni a sulykot, ennyit nem er az egesz, inkabb IGNORE ON.
Előzmény: kilenctizenegy (35829)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!