Keresés

Részletes keresés

KMP Creative Commons License 1999.09.29 0 0 13
Hello PSMITH !

A leveled szerint neked és a többieknek sikerült már ISDN vonalon keresztül internetezni. Nekem nem jött össze, pedig az ISDN modemet (TELES) jól konfiguráltam, külsö számokat meg tudok csörgetni. 1 csatornás ISDN vonalról van szó 10 számmal. A MATÁVnet kiszolgálóhoz kapcsolódva a felhasználónév és a jelszó ellenőrzése után lebont. Leírhatnád nekem a konfigurálás menetét, légyszives! Ilyen dolgokat nem tudok, hogy mi az a SPID kód, kell-e használnom? Az ISDN Wizardban milyen telefonszámot kell beírni.
Segítségeteket, segítségedet előre is köszönöm :
Mikey, a kezdő

Előzmény: psmith (-)
psmith Creative Commons License 1999.09.22 0 0 12
Bocsi, de a kedvezmény nem reggel ötig, hanem reggel hétig tart.
Délután hattól, hétvégén háromtól.
Előzmény: igazi hős (11)
igazi hős Creative Commons License 1999.09.22 0 0 11
OK meggyőztél. Kár, hogy mi ezt nem tudjuk kihasználni.
Egyébként megnéztem egy kicsit a multilinket (egy v. két csatorna dinamikus használata). A legtöbb router ezt automatikusan kapcsolgatja, azaz a második B csatornát csak akkor használja, ha tényleg szükség van rá (még a beállított timeout sem érdekli, hiszen a kapcsolat aktív). Ez viszont valószínüleg (n)agyon üti a Matáv kedvezményedet... Szóval szerintem ha tényleg ilyen olcsó, akkor használd szimpla 64K-val. De mielőtt belemész próbáld ki az ISDN kártya/router konfigurációját: szerintem nem lesz könnyű az igényeidhez alakítani, azaz ne bontson le reggel 5-ig, de akkor (ill. 4:59-kor) mindenképpen.
Előzmény: psmith (8)
psmith Creative Commons License 1999.09.21 0 0 8
"Kedvezményes ISDN adatforgalom

Egyéni ISDN-ügyfeleink szeptember 15-tól az adatforgalomra is kapnak kedvezményt! A már jól ismert - helyi és helyi jellegű hívásokra érvényes - kedvezményhez hasonlóan a 200 Ft-os forgalmi díjat elérve "megáll a számláló", így nem kell többet fizetni a hosszabb hívásért."
http://www.matav.hu/akcio/gyumolcs.html
Külön felhívom figyelmedet az egyéni szóra.

igazi hős Creative Commons License 1999.09.21 0 0 7
psmith,
biztos vagy a limitált árban? Mi elég régi Matáv ISDN előfizetők vagyunk, az internet is azon megy. Az általunk kapott értesítés szeint a kedvezmény _nem_ vonatkozik az ISDN-re. Írták is, rá is kérdeztem. Mellékesen a Matávnál kb. egy éve nincs adatforgalmi díj, csak a +25% a telefondíjra.
Szóval szerintem ellenőrizd az információidat mielőtt beugranál.
bot Creative Commons License 1999.09.21 0 0 6
ha elendered van, akkor szerintem nyugodtan használd mind a két csatornát. nekem 56k-s modemmel (50666-os konekt) éjjel-nappal, este csúcsidőben is teljes sebességel tud jönni a külföld. ez kb pár hónapja van így, bár előtte sem volt lassú.
psmith Creative Commons License 1999.09.20 0 0 5
Mint már említettem nem a 2x internet előfizetéssel van a gond,(azt fizeti a cég) hanem, hogy a 128kbps az két vonalat is jelent, ami kedvezményes időszakban is 400 jó magyar forint/éjszaka.
Egyre inkább tartok tőle, hiába van nekem 128kbps, ha ahonnan jön az adat nem bír ilyen gyorsan kiszolgálni.
Mogorva Creative Commons License 1999.09.20 0 0 4
Ugtye nem gondoljátok komolyan, hogy egy kábelTV-s internet elérés sávszélessége 1-2Mb/s lesz? Persze annyi, a SZOLGÁLTATÓIG!
Azonban a jelenlegi állapotokat ismerve a kábelesek az internet szerverüket felakasztják 64K, maximum 128K-s bérelt vonalon a nemzetközi hálózatra.
Az igaz lehet, hogy mondjuk a szolgáltató szerverét eléritek jelentős sávszélességgel, de, hogy a világot SOKKAL, de SOKKAL lassabban fogjátok elérni, mint jelenleg a MATÁVnet hálóról, arra a fejemet teszem. Kérdezzetek meg néhány jelenlegi kábelest, mondjuk Wágner Úrat. Persze az is igaz, hogy mivel nincs percdíj, egész nap elcseperészhetnek a bitek a vonalon...

A 128K-s ISDN eléréshez sajnos 2 db előfizetésre van szükség.

ds9 Creative Commons License 1999.09.20 0 0 3
Én is átgondoltam ezt a problémát, ugyanabban a cipőben evezem :), mint te: családi ház, kábelszolgáltató töketlenkedik.

Én i gondoltam arra, hogy ISDN, aztán a következők miatt tettem le róla: normál telefonvonalon egy 56 K-s modemet teljesen ki lehet használni míg az ISDN. 128-al megy, nagyon picivel több mint a duplája.
A kábeltévé, ha végre beköti az internetet, kb. 1-2 Mb/s tud produkálni ami 20/40 szerese a normál Matáv vonalnak.
Míg ha ISDN veszel annak a bekötési díja, cca. 4x annyiba kerül mint egy normál telefonvonalé ( a normál most 15.000 Ft ), plussz a fenntartása is több ( ahogy te is írtad ) és csak 2x gyorasabb tud lenni, + akkor már ISDN szolgáltatót is kell keresni és és az ISDN szolgáltatás drágább mint a normál net hozzáférés és ugye a telefonszámla is drágább.
A tvnet meg ilyenek cca. 10.000 forintba kerülnek bruttó egy hónapra, nincs telefonszámla és nincs plussz net szolgáltatónak kifizetett összeg.

Szerintem nem éri meg ISDN-t venni, én is inkább vettem egy normál vonalat, hogy tehermentesítsem a család másik vonalát és fizettem 15.000 Ft-ot. Az ISDN-nél kapsz egy cca. 2x sebességet és ezért sokkal de sokkal többet fizetsz ki mint amiért ez a 2x sebesség egyáltalában megérné.

Szerintem te is ( mint én ) várj a kábeles megoldásra, más megoldás nem lévén és ne dobj ki feleslegesen pénzt az ablakon.

faithful Creative Commons License 1999.09.20 0 0 2
IMHO:
1, ha az Internet szolgáltatód a MATÁVnet, akkor _nem_ érdemes az ISDN-t 2 csatornával használni, mert akkor az előfizetési díj (az internet account-é) csatornánként értendő, vagyis kétszer annyi, mint az 1 csatornásé, valamint a sebességnövekedés csak a MATÁVnet szervere és a Te géped között lessz igazán jelentős, a többi gép elérése a pillanatnyilag rendelkezésre álló sávszélességtől függ, - amin ugye az összes előfizető osztozik.
2, ha viszont a netszolgáltatód nem a MATÁVnet, akkor meg azért nem érdemes, mert a többiek nemzetközi sávszélessége még annyi sincs, mint a Matávé ugyancsak nem lesz gyorsabb.
psmith Creative Commons License 1999.09.20 0 0 1
Sajnos nem. Az előfizetői díjat akkor si beszedik. :)))))
gitaros Creative Commons License 1999.09.20 0 0 0
Hasznalj csak 0 csatornat es ingyen is meguszod :)
ha-ha.
psmith Creative Commons License 1999.09.20 0 0 topiknyitó
Rendeltem egy ISDN2 vonalat a MATÁV-tól.

A kábeltévések azt ígérték, hogy idén tavasszal, aztán hogy szeptember 1-étől lesz kábeles Internet elérés. Persze ezek se tudnak betartani egy határidőt se. Állítólag műszaki problémák merültek fel, ezért csúsznak.
(Azért annyira nem új ez a technológia, hogy még mindig műszaki problémáik legyenek. Mi lesz itt az üzemeltetéskor?) Ráadásul, ha indulnak, akkor is csak pár utcában, és az a pár utca nem a családi házas övezetben lesz. Én meg pechemre ott lakok. :-(((

Szóval ez is egy megbízhatatlan banda -gondoltam-, ha valami gyorsulást akarok, gyerünk a MATÁV-hoz.
ISDN2+ vonal akciósan megrendel.
Havi díj 5-6000Ft. Igen ám, de már az adatforgalomra is jár a kedvezmény, ami 200 Ft-os határnál állítja le a számlálót.
Ja, csatornánként. Tehát, ha az ISDN2 vonal mindkét csatornáját használom, akkor 400Ft lesz a határ.
Mivel én szerencsés módon a céges Internet előfizetéssel lógok a hálón, csak a telefondíjjal kell otthon foglalkoznom.
Ez az eddigi 30*150Ft=4500Ft helyett 30*400Ft=12000Ft.
Kb. 2,6-szeresét fogom fizetni az eddigieknek. (plusz az 5-6 ezer forintos előfizetés)
A sebesség? Eddig kb. 48kbps, most két csatornával 128kbps.
Láss csodát ez is kb. 2,6-szerese.
Tehát a mi kedvenc szolgáltatónk nem plusz kedvezményt ad az ISDN-re a sima vonallal szemben, hanem csak megadja ugyanazt, amit a telefonvonalakra már kb. egy éve.

Kérdésem azokhoz, akik ISDN vonalon nyomulnak a hálón, ki lehet-e használni a 128kbps sebességet, vagy maradjak egy csatornán, és elégedjek meg a stabil 64kbps-al, és a kedvezőbb árral?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!