Keresés

Részletes keresés

Bandos Creative Commons License 2003.09.14 0 0 2597
Útibeszámoló, 4. rész

A "crab race"-t a Fun Island-on csütörtök esténként rendezték, 10 órától a bárban. Az első héten, az érkezésünk napján kihagytuk, de a második csütörökön úgy döntöttük, hogy megnézzük. Mikor este 1/2 10 körül leültünk a bárban, a terep már elő volt készítve. A bár közepén egy kb. 3-4 méter átmérőjű korongot helyeztek el, ez volt a "versenypálya". A korongon többféle felirat is volt: Fun Island, Maldives, crab race, stb. Az egyik maldív fiú egy nagy tálban hozta a "versenyzőket", amit elhelyezett a bár egyik végében egy asztalon. A versenyzők kb. 3-4 cm átmérőjű, kemény fehér házzal rendelkező rákocskák voltak, "crab"-ek. (Ennek a rákfajtának a pontos magyar nevét sajnos nem tudom.) A tálban csak úgy nyüzsögtek a rákok, minden ráknak a páncéljára egy-egy háromjegyű szám volt festve, az volt a rajtszámuk. Gondolom a személyzet néhány tagjának volt a feladata a rákok begyűjtése, és "rajtszámmal" történő megjelölése. 10 óra előtt pár perccel más teljesen tele volt a bár (ami a zárt és a nyitott résszel együtt kb. 35-40 embert jelentett), nagyon sok gyerek is volt, akik nagyon élvezték az egészet. 10 órakor megjelent a verseny "zsűrije", 3-4 fiú a személyzetből, és elmondták a "versenyszabályokat". 3 futam lesz, minden futam előtt a jelentkezők kiválasztják a saját versenyzőjüket, adnak neki egy nevet, majd egy listára feljegyzik a rák számát, nevét, illetve az Őt választó vendég nevét, szobaszámát. A verseny úgy türténik, hogy a kiválasztott rákokat elhelyezik a korong közepén, rájuk borítanak egy lefelé fordított koktélospoharat, hogy ne tudjanak meglógni. A verseny kezdetekor egyszerre felemelik a poharakat. Az a rák lesz a nyerő, amelyik legelőszőr elhagyja a korongot. Ez kb. 1,5-2 méter távolság megtételét jelenti, de persze a rákok többsége nem kezdett el azonnal kifelé "rohanni" a korongról, hanem inkább össze-vissza és olodalirányban mászkáltak. Minden futam első három helyezettje díjat kap, a három futam győztese között a végén három "értékes" ajándékot sorsolnak ki.

A rákok kiválasztásánál nagy volt a tumultus. Az első futam előtt kiborítattak vagy 20-25 rákot az asztalra (nem az összeset), és abból lehetett választani. Mi is választottunk egy fűrgének tűnőt, és a "Speedy" nevet adtuk neki. Az első futamban kb. 20 versenyző indult, a győztes rák kb. 2 perc alatt hagyta el a korongot. A mi rákunk eléggé lemaradt, úgy tűnt, nem volt túl jó választás. A verseny első három helyezettje kapott díjat, 5-5 dobozos sőrt. A 2. futamhoz aki akarta megtartotta a régi rákot, de lehetett újat is kérni. Mi úgy döntöttünk, új versenyzővel próbálkozunk. Ismét "kiöntöttek" az asztalra legalább 20 rákocskát, az egyik, a 118-as számú, azonnal elkezdett "rohanni" az asztal széle felé. Azonnal "lecsaptam" rá, és lefoglaltam. Az "Anonymus" nevet adtuk neki. A 2. futam kezdetekor a versenyzőnk rendkívül fűrgén kezdett el "szaladni" a korong széle felé, és úgy tűnt, hogy meg is nyeri a versenyt. Amikor a korong szélétől már csak kb. 10 centire volt, az egyik kislány főléhajolt, rákiáltott, és megijesztette. Szegény pára megijedt, megállt, majd lassan megfordult, és ezzel el is vesztette a versenyt. A 3. futamra úgy döntöttünk megtartjuk Anonymust. Ezen a futamon kb. 15 rák indult, és Anonymus utcahosszal nyert, kiváló, rutinos versenyzéssel. Nagyon ügyes volt. Mi is megkaptuk az 5 doboz (szingapuri) sőrt, de mondták, hogy hamarosan kisorsolják a három futamgyőztes között az igazi nyereményeket.
Előszőr az első futam győztes rákjának a tulajdonosa húzott a koktélospohárba helyezett három összehajtogatott papír közül. Egy kétszemélyes "Sunset fishing" kirándulást nyertek. A második futamgyőztes a maradék két papírdarab közül a "Half day excursion" nyereményt húzta, ugyancsak 2 főre. Nekünk már nem is maradt választási lehetőségünk, de mi voltunk a legszerencsésebbek, mert a harmadik papíron egy kétszemélyes "Island Hoping" kirándulás volt felírva, a következő vasárnapi dátummal, így mi nyertük a legértékesebb ajándékot. A "hivatalos" ára ennek a kirándulásnak egyébként 48 dollár volt fejenként, de mi katunk egy "free" voucher-t.
Az volt az érdekes, hogy tavaly a Sun Island-on voltunk Island Hoping-on, de most még eddig nem döntöttük el, hogy a Fun Island-on is elmegyünk-e. De most eldöntötte helyettünk "Anonymus".
Jó döntés volt.

Sziasztok: Bandos

Előzmény: Bandos (2593)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.09.11 0 0 2596
Oké.Várjuk!
Előzmény: Gócoló (2595)
Gócoló Creative Commons License 2003.09.11 0 0 2595
Bogyó, köszi a felajánlott segítséget, de úgy döntöttem, inkább majd viszem a képet a többivel együtt a Malongóra.
Előzmény: Bogyó 2 (2592)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.09.10 0 0 2594
Nálunk be voltak számozva a napozóágyak, mondjuk én egyszer se használtam. A bungaló mögött voltak, onnan lehetett lehúzni őket a partra, s este fel kellett húzni a fákig. Persze sokan nem tették, de sötétedés után valaki körbejárt és megtette a személyzetből.

A maldív est nálunk viszont nem volt az igazi, zene volt, meg kaja, ekkor volt a kókuszos show, s ekkor sarongban volt a két vendégfelelős fiú is, de ennyi. Se lányok, se tánc.
Nőket csak a lakott szigeteken láttunk.

Nálatok az órát nem kellett előreállítani a maléi időhöz képest?

Ugyanis Fihalhohin 7 körül kelt,nyugodott a nap.
Ottani idő szerint, ami a colombóival egyezett. Érdekes, pedig mi voltunk nyugatabbra!
Igaz, Maléhoz képest is, ezért nem értettük a dolgot, de a mindennapokban jobb volt így.

Fihalhohin szerintem minden érdemes helyen voltam és kint is sznoriztunk 3 zátonynál. Több helyen is láttam sok halat, nem volt gond, hogy mit nézzek. De az az igazi nyüzsgés, halak ezrei nem voltak. Általában volt egy 3-4 szobányi terület ahol sok volt a hal, de aztán ritkán, és így tovább, általában a korallok számától függött a dolog, sajnos a halott korall mindenhol többségben volt. Persze nekünk először ilyet látni csodás volt, de el lehetett képzelni, milyen lehetett volna ez még.

Előzmény: Bandos (2593)
Bandos Creative Commons License 2003.09.10 0 0 2593
Útibeszámoló, 3. rész

Másnap (augusztus 8-án, pénteken) reggel 8-kor videókamerával a kezemben sétálgattam a parton. Teljesen kihalt volt a beach, senkivel nem találkoztam. Kora reggel ugyan volt eső, de ekkorra már elvonultak az esőfelhők, és nagyon szépen sütött a nap, bár fújt a szél, és erősen hullámzott a víz. Varázslatosan szép volt az egész, a hihetetlenül kék óceán, a fehér homok, a pálmafák, a nyugalom. Arra gondoltam, hogy már ezért az élményért megérte ilyen messze eljönni. Előző nap - a megérkezés napján - a sok eső miatt még nem fürödtünk, de most megfogadtam, hogy aznap a reggeli, és a "költözés" után sznorizunk egyet. A reggeli a maldívon megszokott bőséges volt, erre kár is több szót vesztegetni. Reggeli után átköltöztünk a 128-as szobába, a hordár fiú is megkapta az 1 dolcsiját, mi pedig elégedetten néztünk körül az új szobában. Nagyon klassz volt, olyan amilyet vártunk. Kipakoltunk végre a bőröndökből, és már mentünk is molóhoz, a house-reef-hez, uszonyokkal, maszkkal, és légzőcsővel felszerelve. A móló végén lévő napozóstégről egy lépcsőn lehetett bejutni a vízbe, de természetesen a bátrabbak egy ugrással megoldótták ezt a problémát. A hullámok ellenére is gyönyörű víz alatti világ fogadott minket. Színes halak százai, alighanem ezrei nyüzsögtek a vízben, és nagyon szépek voltak a korallok is.

Több mint egy órát töltöttünk sznorizással. Nekem mindig ezek a percek a legemlékezetesebbek. Angyali nyugalom száll meg, csodálkozva bámulom a halak "mindennapi" életét, a világ megszünik körülöttem, és teljesen elvesztem az időérzékem is. Ilyenkor jó lenne megállítani az időt.

Miután kikászálódtunk a vízből, végigheveredtünk a stégen, és élveztük a napot és a környezetet. Dél körül mentünk vissza a szobához. A teraszunkon találtunk 2 napozószivacsot, amit a napozóágyakra lehetett tenni, és ezzel "lefoglalni". A szobánk előtti partszakaszon nagyon szép pálmák voltak, a parton "foglalt" és "szabad" napozóágyak hevertek. Elvileg minden szobához tartozott két-két napozóágy, de ez persze csak a sziget egészére volt igaz, azaz 100 szoba, 200 napozóágy. Minden reggel le kellett foglalni ezeket, különben más foglalta (volna) le. Mi rögtön lefoglaltuk a pont a szobánk előtti pálma alatt lévő két napozóágyat, rátettük a szivacsokat és a törülközőinket. Ettől kezdve ezt minden reggel megtettük még akkor is, amikor kirándulásra mentünk. (Igaz, hogy egész napos kiránduláson - island hopping - csak egyszer voltunk.) Este persze be kellett vinni a szivacsokat is a terszra, mert érdekes módon naplemente után a személyzet "begyűjtötte" a kint hagyott szivacsokat. A recepció mellett lehetett újakat kérni. Ebéd után egy kicsit sziesztáztunk, majd elfoglaltuk a napozóágyainkat a pálmánk alatt. Alig voltak a parton, nagyon élveztük az egészet. Napozás, pihenés, fürdés, gyönyörködés az óceánban, ez volt "csak" a program, de rettentően jól esett a nyugalom, a békesség. Amikor már közeledett a naplemente (ami kb. 18h15-kor volt) kőrbesétáltuk a szigetet, amjd leültünk a bár nyitott részére, és megvártuk a naplementét egy-egy üditő társaságában. Péntek volt, ez pedig a maldív este napja. A pincérek beöltöztek a hagyományos maldív ruhájukba (élénk szinű sarong, fehér felső, "turbán"-szerű fejfedő). Az étteremben nem gyújtották fel a világítást, az asztalokon gyertyák biztosították a megfelelő fényt az étkezéshez. Nagyon hangulatos volt. A bárban este 10-kor kezdődött a maldív est, maldív zenével, és tánccal, amit fiatal maldív lényok mutattak be. Még divatbemutató is volt.

Minden napot persze nem tudok ilyen részletesen leírni, de azt hiszem nem is nagyon lenne érdekes számotokra. Négy kiránduláson voltunk, két sznorkeling szafarin, egyszer island hopping-on, egyszer pedig "dolphin watching"-on. Fischelino a 2556-os hozzászólásban már leírta az egyik sznorkeling szafarit, valóban óriási élmény volt mindkettőnknek. Az esti programok közül leginkább a crab race tetszett (bővebben majd legközelebb), illetve szombatonként este lépett fel élőben a MEZZO Band nevű együttes, amely fantasztikus jó zenét játszott, nagyrészt világszámokat adtak elő, nagyon jó hangulatot csináltak. Sokan táncoltak, még mi is. A zenekar vezetője egy szőkére (!) festett hajú maldív srác volt, gitározott, énekelt, fantasztikus jó hangja volt. Mellette volt egy mésik énekes is, aki szintén játszott különböző hangszereken is, valamint egy gitáros, billenytűs, dobos. A második szombaton már készültünk erre a "programra", le is videóztuk Őket. Keddi napokon egy másik együttes lépett fel élőben, ez se volt rossz, de a MEZZO Band sokkal jobb volt. Ezen kívül hetente egyszer volt asztalitenisz verseny, illetve egyszer dizsi is.
Legközelebb majd még írok a crab race-ről, az island hopping-ról, illetve egy "átlagos napról".

Ha valami egyéb "leírás" is érdekelne, jelezzétek.

Sziasztok: Bandos

Előzmény: Bandos (2573)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.09.10 0 0 2592
Miért nem tudod feltenni, ha megvan digitálisan?
Csinálj egy albumot a képtárban! És onnan ide is be lehet nyomni!
Vagy küldd el és felteszem. Vagy hogy legyen?
Engem érdekelne, de a Te képed!
Előzmény: Gócoló (2589)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.09.10 0 0 2591
Mi fölmásztunk egy pálmára, arra a bizonyos vízszintesre, amit a betett képeken is láthattatok. Vannak is képek, saját is.
De tényleg nem olyan kényelmes.
Volt egy olyan is, amely el volt dőlve, egy fénykép kedvéért arra is ráfeküdtem háttal, de mire le lettem volna fényképezve, legurultam róla!
Aztán visszamásztam és megvan a kép, sajnos kicsit túlexponált lett, meg túl kicsi is vagyok rajta, (a pálmát muszáj volt egyben levenni, de ez lett az ára)de azért még nem rossz.
Szóval ezek a pálmatörzsön való pihenések idillinek hatnak, de a rögös valóság az, hogy egyáltalán nem olyan jó.
Azon a vízszintesen üldögélni még csak-csak, dehát az is olyan mint egy korlát, amin a suliban tornásztunk.
Előzmény: crx (2582)
whaleshark Creative Commons License 2003.09.10 0 0 2590
Ha valakinek szüksége van a téli Neckermann katalógus Maldív ajánlataira, akkor szóljon, mert beszkenneltem őket.

Bridzsi28!

Ajánlom figyelmedbe Embudu Village-et. 50 perc hajóval a reptértől. Első osztályú housereef. Maga a housereef Manta Point. Sznorival is lehet mantát látni. A szigetről egy helyierő kimegy egy pici katamaránnal és rendszeresen ellenőrzi, hogy megjöttek-e a manták.

Két híres közeli merülőhelye van: Ghuli Thila és Embudu Express. Mind a két helyen minden alkalommal láttam cápa rajokat (legalább 10 cápa), alvó cápákat és sasrája iskolákat.

Közel van a Maldive Victory és Ghuli-n is van egy roncs.

A bázis talán a legfelszereltebb Maldívon. A NITROX-on kívűl még újralégzőik (Drager Dolphin) is vannak. A bázis német de ennek ellenére teljesen normálisak...

November 14-én megyek. A Neckermann-ba fizettem be. 14 éjszaka, all inclusive, repjegy München-ből: €1665. Jön még hozzá egy jegy München-ig: 41.000 HUF illetékkel együtt.

A merülés a szokásos Maldív árakkal egyező:
12 non-limit + NITROX + napi két hajó: $810

Bogyó 2!

A Malongóra viszek egy pár diveguide-ot, abban nézz körül...

Crx!

Üdvözöllek a kék világban... Malongón találkozunk... :)

Gócoló Creative Commons License 2003.09.10 0 0 2589
Bogyó: Tényleg nagyon jó volt! Sajnos a fényképek nekünk sem sikerültek. Nem lehetett kiszámítani, hogy merre bukkannak fel a delfinek. A képeken csak a farkukat lehet mindig látni, sajna. A kamerán lévő anyagot végül kikockáztuk, és így sikerült pár pillanatot szépen megörökíteni.
Más: Meeru-n tényleg van (ha jól emlékszem) két pálma, ami meg van dőlve, de az igaz, hogy a part köves részén vannak. Megpróbáltam felmászni rá, de nem sikerült :-)
Meeru-ról indult egy "Island Hopping" kirándulás, aminek keretében megismerhettük a festői Kuda Bandos szigetet. Lakatlanként hirdették, és mikor odaértünk, kiderült, hogy helyiek használják üdülésre a szigetet, úgyhogy voltunk ott bőven. Viszont itt fényképeztük szerintem a legtutibb képet! Aki kíváncsi rá, szívesen elküldöm, mert ide nem tudom, hogy rakhatnám fel... Minden rajta van, ami a Maldíviára jellemző: kék ég, ezer színben tündöklő óceán, fehér homok, belógó pálma....
Előzmény: Bogyó 2 (2584)
asx Creative Commons License 2003.09.09 0 0 2588
Gulet Touristik

Nekem a kedvencem a Restplatzbörse. Pauschalreisen -- Land -nál megtalálod a Maldív szigeteket is. Igaz most nincs nagy választék, de télen több lesz. Ezek mind lastminute utak, különböző irodáktól. Lehet hitelkártyával fizetni, és megkaphatod a jegyeket közvetlenül az indulás előtt is a reptéren.

Előzmény: Bridzsi28 (2581)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.09.09 0 0 2587
Orrvérzésig!:-)

Mi a leányunkat "leadjuk", hogy ezen ne múljon meddig maradunk. Meddig maradhatunk?
Bejjussal összeröffentünk egy pár órára egyik szombaton, de nem tudtuk kibeszélni magunkat!
Szerintem hosszasan hallgatni és órát nézni nem fogunk!
Főleg ha ilyen felvételeket hozol!

Bridzsi a maldiv.lap.hu-t is nézd, Kékbálna azért csinálta. A for2 honlapján is van egy csomó ajánlat, Gulet is.

Előzmény: Sharkpapa (2585)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.09.09 0 0 2586
Tegnap jártam egy áruházban és belenéztem a "Nagy Búvárkalauz"-ba, Meerut illetve a környékét kiemelték, mint kifejezetten jó búvárhelyet, Fihalhohit nem említik. Csak a búvárközpontok között említik, amely persze majdnem mindenütt van. Nyitott fürdőszoba sincs Fihalhohin.
2-0 Meeru javára.

A big game fishing az micsoda?
Nagyhalakra? Mert nálunk csak ez a lógatós volt, igaz, ahogy írtam így is akadhat nagy hal, de nem 100 kilós.

A belógó pálmákkal meg az a helyzet, hogy van a sziget keleti,északi hajlásánál négy-öt pálma, amelyek meg vannak dőlve, dagálykor a lombjuk a vízbe lóg. Kicsit továbbmenve meg az a két (általunk is)agyonfényképezett, az egyik az a vízszintes. Mondjuk ezek nem érik el a vizet. Néhány megdőlt pálma van még, de nem sok. Ezek viszont nagyon mutatósak, bár a víz fölé vízszintesen benyúló sajnos nincs. Tehát a lábak vízbe lógatása nem megy, ahogy azt korábban írtuk.
Meerun úgy tudom kevés pálma lóg be, idáig azt láttam, azok is a köves partnál. De majd erről írjanak azok aki ott voltak, nem tudom a pontos igazságot.
Tehát ez egyelőre Meeru felé billenti a mérleget. Meerun szerintem a programok is változatosabbak lehetnek, több mindenre van lehetőség.
De nem akarlak lebeszélni Fihalhohiról, mert én meg nem véletlenül mentem ide, de én csak sznoriztam, egyelőre a kevesebb program is elég volt. Fihalhohi családiasabb lehet, de még elérhető árban van.

Furcsa ez, legközelebb azért más dolgokat próbálnék ki, s emiatt másik szigetre kellene menni. Csak ugye a Maldív-szigeteknél a döntéseket erősen befolyásolják az érzelmek is, és természetesen mi is megszerettük a szigetünket a találkozás után méginkább.
A szívem visszahúz, az eszem azt mondja, másik helyre kellene mennem.
De egyelőre maradok.

Előzmény: Bridzsi28 (2581)
Sharkpapa Creative Commons License 2003.09.09 0 0 2585
Bridzsi28 :

http://www.globecenter.hu/

ajánlom neked ezt az irodát. pengék Guletben, stb. Tavasszal én is velük mentem Nika szigetére. Van más katalógusuk is Tui,stb.
Hivd fel őket, vagy menj be:))

ALL: Nekem van közeli delfin felvételem, most tavasszal Nikán kinnvoltunk (nagyhalhorgászaton)
a fogásom egy 2.7m körüli kékmerlin volt, és a peca után visszafelé, a dhoni elején ugráltak jó páran. Nyaktörő mutatványokkal kiálltam, illetve térdeltem a dhoni orrára, és kb 3-5 m távolságból lekameráztam őket:))) Malongó bulin kötelező megnézni:)))
A bulival kapcsolatban csak kérdés: Meddig tervezzük időpontilag a bulit??? Este 8 felé vége?? vagy hogy legyen??

Bogyó 2 Creative Commons License 2003.09.09 0 0 2584
Basszus! Ez marha jó lehetett! Mi kétszer láttunk delfineket, néh a hajó mellett úsztak, de ugrálni csak messzebb láttuk őket. Egy távoli felvételünk van egy ilyenről, fotó egy se sikerült. Nem is azért, mert elbénáztuk, hanem kevés volt az alkalom is. Meg ugye ugrik, mire meglátod, vissza is esik, mert nem lehetett kiszámítani, hol fog feltűnni. Egy idő után már az arcomra szorítottam a gépet, de hiába.
Előzmény: Gócoló (2583)
Gócoló Creative Commons License 2003.09.09 0 0 2583
crx
A katamaránozás szerintem nagyon jó! Meeru-n próbáltuk először. Mikor a szigetre értünk, azt sem tudtam, hogy mi az a katamarán. Csak azt láttam sétáink során, hogy el lehet vele menni "Dolphin Trip"-re. Mivel én imádom a delfineket, azonnal ki akartam próbálni, de sajnos annyira fújt a szél, hogy nem mentek ki velünk, viszont felírtak egy köv. alkalomra. Mikor visszamentünk, mondták, hogy most is elég erősen fúj a szél, nem nagyon lesznek delfinek így, de azért próbáljuk meg. Ránk adtak mentőmellényt, a fényképezőnket és kameránkat vízhatlan zsákba tették és kikötötték. Mondták, hogy jó erősen kapaszkodjunk, ekkor elkezdtem félni 1 kicsit... :)
Az érzés fantasztikus volt! Siklottunk a vízen, nem volt motorhang! Olyan érzésem volt, hogy csak mi vagyunk és az óceán. Szerencsére vezetőnk meglátta a delfineket is, és elkezdtük követni őket. Könnybe lábadt a szemem, amikor körbevettek minket! Legalább 20-30-an voltak. Mikor kicsit eltávolodtunk tőlük, elkezdtek játszani és fantasztikus tripla axeleket ugrottak! :-) Sajnos a videofelvételek nem lettek nagyon jók, mert a víz nagyon hullámzott az erős szél miatt.
Ezek után még kétszer mentünk ki, és mindig láttunk delfineket! Utoljára a vezetőnk annyira rendes volt, hogy körbekatamaránozta velünk a szigetet. Nagyon szép kirándulás volt. Főleg, mikor elúszott alattunk egy manta! Nekem ezek a kirándulások voltak a legszebbek. De mint tudjuk: ízlések és pofonok....
crx Creative Commons License 2003.09.09 0 0 2582
Csinnka,
Ha sokára is, de megérkezett… majd a Malongó utáni estén nosztalgiaérzett közepette úgyis szakítasz rá időt, h megnézd :-)) Gratula az új házhoz, sok boldog órát benne!
15 óra nekünk OK.

Benyúló pálma volt 2 Meerun. Egyik alátámasztva, így nem másztunk rá, a másik meg fönt van a neten képekben, ott dagálykor beleér a láb a vízbe, de nem olyan kényelmes pálmára mászni, feküdni, mint a képeken látszik.

Gócoló,
Katamaránon nem voltunk, de jó lett volna, csak ingatagnak tünt és az utolsó 2 nap pihizni szerettünk volna, de írhatsz róla, mert érdekel.

Üdvözlégy Whaleshark! Mondja egy kezdő OWD, Meeruról.

Bridzsi28 Creative Commons License 2003.09.09 0 0 2581
Sharkpapa

Annyira nincsenek még képben az utazási irodában, hogy azt mondták nem száll le a gép sehol, direktbe megy, mint New Yorkba. Jó, mi? Szerintem vagy Dubaiban, vagy Ománban száll le tankolni. Szeptember végét ígérték, hogy akkora már megjönnek az őszi-téli katalógusok, és akkor talán okosabbak lesznek. Egyébként simán elképzelhető, hogy meg tudják tölteni a gépeket, mert a Tensinél is 229.000 Ft-tól adnak 1 hetet, szállással, repülővel, kajával, ami nem hangzik túl vészesnek. Ha Dominikába, Thaiföldre is meg tudták tölteni a gépeket, ide, a Paradicsomba, miért ne tudnák?

asx
a Gulet Touristikhoz tudsz elérhetőséget adni? Kiváncsi vagyok mit mondanak a 2 hetes verzióról.

Bogyó!

A felállás a következő: jan. 15-től 2 hétre szeretnénk menni, 1-1 hétre, 1-1 szigetre. Olyat kerestünk, ami természetes, dús növényzetű, ne legyen túl távol Malétól a transzfer miatt, árban is megfeleljen, egy szó, mint száz, azt hiszem a mi igényeink közelítettek a te elképzeléseidhez. Viszont a big game fishing és a búvárkodás is nagyon fontos szempont volt (a párommal mindketten merülünk). Sun, Paradise, Full Moon kiesik (sok iroda ezeket ajánlja, nem eléggé vadregényes, túl kiépített) Vilu Reef nagyon tetszik, de a 260 Usd-s transzfer elég soknak tűnt, Bandos is szép, csak sajna fully booked januárban, Nika, Banyan Tree és a kisebbek nem megfizethetőek számunkra, Boduhithi is tetszik, januári árat még nem tudtak mondani, Nakatchafushi felújítás alatt van decemberig.
Az igazság az, hogy teljesen megkavartál Fihalhohival, mert eredetileg Meeru és Olhuveli lettek volna a választott szigetek. Mindkettő nagyon tetszik, mindkettőnél van horgászás és merülés, ráadásul Meerunál van nyitott fürdő, ami a mániám, árban is megfelelnek, de olyan szép belogó pálmákat, mint amiket a Fihalhois képeken láttam, egyiknél sem láttam. Igazság szerint Fihalhohiról még nem!! láttam "ronda" képet vagy olyat, ami ne tetszett volna.

Az lenne a legoptimálisabb, ha el tudnánk menni 3 hétre, 3 különböző szigetre, de sajnos ez már pénzben lenne túl sok. Úgyhogy a fenti 3 sziget közül kell majd 2-őt kiválasztanunk. Valamiről biztos le kell mondanunk. A párom magára vállalta a döntést, mivel én egyiket sem szívesen hagynám ki. :-)

Ha bárki tud segíteni a döntésben, szívesen meghallgatnám!!
És még jövök a kérdéseimmel...

asx Creative Commons License 2003.09.08 0 0 2580
"Megvan a Gullet is, ott van 1 hetes..."

Mi is a Gulet Touristikkal voltunk januárban. A 2 hét csak 200 €-val volt drágább, mint az egy hét lett volna.

A Gulet azért is jó, mert a Laudával megy direktbe. Egyszer szállnak le Dubaiba.

Előzmény: Sharkpapa (2576)
Fischelino Creative Commons License 2003.09.08 0 0 2579
Szia Bogyó!

Bandos Tihany lankáin "csapatépít", csak holnap ér haza. Megbízott,hogy válaszoljak.

Úgyis fogalmazhatnék, hogy Bandos szinte le sem vette a szeméről a videokamerát. Amit csak lehetett és érdekesnek talált, azt mind rögzítette. Egyik alkalommal apálykor jó messze begyalogolt a kamerával a vízbe és innen videózta a szigetet, no és engem is, ahogy a fényképezővel botorkálok be a vízbe(Nos,ez nem olyan izgalmas látvány). De így legalább dokumentálva van a sziget víz felőli oldala is. A szomszédos lakatlan sziget elég közel volt a Fun Islandhoz, apály idején át lehetett gyalogolni oda. Mi nem mentünk egyszer sem, mert vagy a house reefnél búvárkodtunk, vagy kirándultunk vagy egyszerűen elaludtuk ezt a lehetőséget. Az asztaltársaink kajakkal átmentek, de állítólag nagyon csalódottak voltak, mert rettenetesen piszkos és szemetes volt a sziget.

A személyzet. Azokkal, akikkel összeismerkedtünk, mind a Maldiv-szigetekről jöttek át dolgozni a Fun Islandra. Volt olyan fiú, aki két és fél napi hajóútra lakott a Fun Islandtől. Az egyetlen fiatal srác Indiából jött a szigetre dolgozni. Unni volt a neve és rendkívül szerény, de nagyon érdeklődő volt. A sziget sportcentrumához közeli beach bárba volt beosztva. Minden nap reggel 8-tól este 8-ig dolgozott ott, majd este 10 órától a főbárba osztották be pincérnek. 3 éve ezt csinálja. Illetve csinálta, mert most szeptembertől már nem dolgozik ott, hazament Indiába. Lejárt a szerződése. Általában 3 évet maximum 5 évet dolgozhatnak egy szigeten. Sajnáltuk, hogy nem találkozhatunk vele többet, mert nagyon megkedveltük egymást. India pedig mint tudjuk óriási és hát neki otthon nincs e-mailje.

Most ennyire futotta az erőmből. Azt hiszem megvisel egy kicsit ez az időváltozás ami jön, rettentően fáj a fejem.
Jól jönne egy kis maldív koktél!

Amikor Bandos hazaér biztosan rányomul a fórumra. Szerintem a "rákversenyől" fog írni. Egyébként nagyon szórakoztató volt.

Szia!
Fiscelino

Előzmény: Bogyó 2 (2577)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.09.08 0 0 2578
Á!
Sikerült megfertőznöm?!
Ha hasonlóak az elvárásaid, igényeid, akkor biztos, hogy tetszeni fog! Mi nagyon elégedettek vagyunk. Mikor mennétek?
Az építkezés elvileg október végéig tart, de a Palm Groove étterem átépítését is július végére be kellett volna fejezniük, ehhez képest szerintem jó ha most végeztek már vele. Amikor eljöttünk,(aug.14.) még messze volt a befejezéstől. De szerintem nem zavaró.
Ha nem fontos, hogy ez legyen a legjobb merülőhely, hogy nagy választék legyen a kajából és az árukból, s hogy minden levél le legyen törölgetve és virágok szegélyezzék az utadat amerre jársz, akkor tetszeni fog. Mert ezekben nem ez a sziget a legjobb.
Viszont ha arra vágysz, hogy egy igazi trópusi szigeten tölts el kellemes körülmények között néhány napot úgy, hogy most ismerkedsz az egész országnak, sőt az egész égövnek a hangulatával, akkor tökéletes lesz! Halak,pálmák,gémek,gyíkok,denevérek, klasz bungalók, hinták, fehér homok, függőágyak,korallzátony,csend, nyugalom, természetesség!
Mind megvan!

Természetesen bármikor elérhetsz. Itt is, de ha gondolod, küldj mailt. Malongóra jössz, ugye?
Másik találkozót nem merek ígérni, mert a nyárig rendszeresen jártunk Pestre, de most ennek egyelőre vége. Ott viszont dumálhatunk.
Tényleg én is kíváncsi leszek mi jön össze nektek és milyen lesz!

Előzmény: Bridzsi28 (2575)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.09.08 0 0 2577
Én is a jó öreg hagyományos kamerámmal voltam, bizony már 5 éves, és sajnos volt hátránya, hogy pl. nincs LCD-s kijelzője. Emiatt lettek a felvételeink néha túl világosak, mert a kis fekete-fehér keresőben ezt jóval nehezebb kontrollálni. Persze nyilván van aki így is tökéletes felvételeket készítene, de valami előnye csak van ezeknek a kijelzőknek, akkor nem találták volna ki.
Szóval. Én is így jártam, menekültem néha a kamerával a pálmák alá azokon az esős napokon. Akkor talán lehet, hogy ugyanazon a napon. Mindig csak pillanatokat videóztam le, mert gyorsan jött az eső és gyorsan ment. De az esőt is le akartam venni, és néhány csepp ráesett az objektívre is. Ezt ott nem vettem észre, a kijelzőben nem láttuk, és igen, nem törölgettük meg mindig az üveget. Itthon láttuk csak, hogy az a néhány koszos pötty elég sok későbbi felvételen is ott virít. Szóval, sűrűn törölgetni a kamera és a fényképező lencséjét.
Az eső ellen én meg azt találtam ki, hogy a nagy Fihalhohis esernyő alól videóztam. Ilyen esernyő nálunk minden szobához járt.

A koktélokhoz mi is kaptunk egy vouchert vagy mit, 40%-ot jelentett volna egy koktélnál. Aztán mindig elfelejtettük elvinni, most megmaradt emléknek.

Csinnka is írt a rákfutásról, ilyen sajnos nálunk nem volt, pedig tök jó lehet!

Nálatok nem voltak srí lankaiak a személyzetben?

Előzmény: Bandos (2573)
Sharkpapa Creative Commons License 2003.09.08 0 0 2576
BRIDZSI 28:

Én is hallottam a közvetlen járatról, kiváncsi leszek rá. Esetleg nem Dubai megállóval repül??? Nehéz elképzelni hogy hetente megtöltenének egy 180 fős gépet magyar utasokkal:))) A több hét támájában annyit: gyakorlatilag a második hét = első hét-repülőjegy. ha esetleg adnak is kedvezményt, az minimális. Nekik teljesen mind1 hány hetet töltessz ott, sőt az a jobb ha minél több repjegyet is eladnak. A Neckermann most megkeverte a szart rendesen, mert a téli gatalógusában, maldivra csak 2 hetes utak vannak:) ha teccik viszed ha nem maradsz:) Megvan a Gullet is, ott van 1 hetes, és a szigetek szinvonala sokkal jobb. pl. Hilton Rangali, Nika, stb.

Bridzsi28 Creative Commons License 2003.09.08 0 0 2575
Sziasztok!

Kicsit el voltam tűnve, de azért folyamatosan olvastalak titeket.
Most kaptam egy ajánlatot a Tensi tourstól, a Malév charter járat: 170e +illeték. Ez az őszi-téli áruk, szerintem gyorsabb, kényelmesebb és sokkal kevésbé fárasztó, mint mondjuk átszállással, több órás tranzitokkal eljutni Maldívra, és az ár sem magas. Az OTP Travelnek is lesz charter gépe, sajnos csak szeptember végén lehet bookolni.

És egy kérdés: ha egy szigeten 1-nél több hetet tölt el az ember, a második hetet olcsóbban adják?

Bogyó!

nagyon jól sikerült a beszámolód, gratula neked. Sajnos még nincs meg, hogy mikor repülünk, szeptember végén lehet majd a helyfoglalást megcsinálni, úgyhogy még nem nagyon tudok intézkedni szállás ügyben. 1 hét tuti Fihalhohi lesz, remélem szept.-okt. környékén még el foglak tudni érni a kérdéseimmel.?

.

SHReK Creative Commons License 2003.09.07 0 0 2574
Körkérdés

Melyikőtök mutogatta ma délután a Westend kajáldarészében a maldívos fotóit? ;)
Vagy nem innenvaló volt?...

Bandos Creative Commons License 2003.09.07 0 0 2573
Útibeszámoló, 2. rész.

Bandukoltunk befelé a molón a sziget felé, és közben ittuk a látványt. Körülbelül tudtuk, hogy mire számíthatunk, hisz ismertük már a szigetet, legalábbis az interneten található fotóit. A valóság azonban mindig más, mint a fotó. A moló végén jobbra is és balra is azonnal megláttuk a house-reef-et, párhuzamosan húzódott a szigettel, attól kb. 300 méter távolságra. A hossza is kb. megegyezik a sziget hosszával, azaz 650-700 méter. A korallok között még a molóról is jól láthatóan úszkáltak a halak, a moló végén található széles napozóstég környékén különösen sok volt. Bár jó fáradtak voltunk, de mégis izgatottan vártuk a "szobabeosztást". A moló végén már hozták is a meleg kéztörlő kendőt, és a "Welcome koktélt". Leültünk a recepción, megittuk a koktélt (helyesebben moktélt, mert alkoholmentes volt), és kőrbenéztünk. A recepció nem volt túl nagy, dehát a sziget is csak közepes méretű, összesen 100 szoba, azaz max. 200 vendég tartózkodhat itt egyszerre. A Bogyó2 által is már említett "bevásárlócentrum" is közvetlenül a recepció mellett található, kis ajándékbolt, polóbolt, ékszerbolt és fotósbolt. Volt itt két ping-pong asztal is, illetve egy üvegablakú billiárdszoba. A recepciónál természetesen megtalálható egy faliújság is, sok-sok információval, többek között a kirándulások leírásával is. Mellette volt az a pult, ahol a kirándulásokra lehetett feliratkozni. Hamarosan odaült mellénk az egyik maldív fiú, és elmesélte a legfontosabb tudnivalókat. Elmondta röviden, hogy mi, hol található a szigeten, hol van a fő étterem, mikor vannak az étkezési idők, merre található a búvárcentrum és a sport centrum, stb. Közben odahozták a szobakulcsunkat is, de azt magyarázták, hogy nem a legjobb szobát kaptuk meg, mert tele van teljesen a sziget, de másnap reggelre sok szoba megürül, és ha akarunk, átköltözhetünk majd egy másik szobába. A szoba mint kiderült, ún. "pótszoba" volt, csak akkor adják ki ideiglenesen, ha teljesen tele van a sziget. A berendezés nem volt rossz, de nem volt saját elszeparált terasza a tenger felé. Volt arra ugyan kijárat, de terasz nem volt. Elég fáradtak voltunk, lezuhanyoztunk, egy kicsit körülnéztünk a környéken, majd elmentünk ebédelni, mert éhesek voltunk, és már ebédidő (fél egy) volt. Leültettek egy asztalhoz, és már jött is a pincérünk, egy idősebb, mosolygós maldív, bemutatkozik: "Abdulla". Később nagyon összehaverkodtunk vele. A kaja szuper volt (erre számítottunk), rengeteg salátaféle, leves, olasz tészta, 6-8 fajta főétel, köretek, pékárúk, sütemények minden mennyiségben. Megérkeztek az (első) asztaltársaink is, egy holland fickó, kb. 50 éves, és a párja, egy kb. 35 éves görög csaj. Érdekes pár voltak együtt, de nagyon szimpatikusak. (Két nap múlva távoztak, ekkor egy nagyon fiatal német párt kaptunk aszatltársnak.) Inni ásványvizet kértünk, 1,5 lityó, 3 dolcsi. (Hát...) Jól bekajáltunk, majd visszamentünk az "ideiglenes" szobánkba, és ájulásszerűen elaludtunk. Nem csoda, hiszen éjszaka a gépen nem aludtunk többet 1-2 óránál, amit még kiegészített a rövid alvás a hajón. Én délután 4 körül felébredtem, Fischelino még aludt, így fogtam a videókamerát (nem saját, csak kölcsön, nem digitális, csak "hagyományos", de azért jó volt), és elmentem körülnézni. Kőrbesétáltam a szigetet, közben kétszer is fedett helyre kellett menekülnöm (elsősorban a kamera miatt), mert jó nagy zuhé volt, de 10 perc alatt el is állt. Videóztam egy kicsit, majd megkérdeztem a recepción, hogy hogyan és mikor kaphatunk másik szobát. Írtó rendesek voltak, ugyanis felírtak vagy nyolc szobaszámot, azt mondták, hogy ezek fognak reggelre megüresedni, válasszuk ki, hogy melyikbe szeretnék másnap reggel költözni. Reggeli után azonnal költözhetünk is. Adtak egy kis szigettérképet is, amelyen be volt jelölve, hol melyik szobák találhatók meg. Megnéztem mindegyiket, persze csak kívülről. 2-3 nagyon tetszett, de nem tudtam közülük választani. A sziget hossza észak-déli írányban kb. 650 méter, a szélessége általában 150 méter, de a sziget egyik felén, a déli oldalon csak kb. 50-100 méter. Itt valóban elég kopár, itt van a búvárközpont, sport centrum, a beach bár, illetve erre van a trafóház is. Van ott egy kis móló is, ahonnan a búvárhajók indultak. A többi hajó általában a "főmóló"-ról indult, amely a sziget nyugati, szelesebb, hullámosabb oldalán van. A keleti oldal sokkal nyugisabb, a víz sokkal kevésbé hullámzott. Az északi oldalán a szigetnek sokkal több, és sűrűbb a növényzete, sokkal több pálma is van. Visszamentem Fischelino-ért, mondtam, hogy választhatunk szobát. Együtt elindultunk ismét, majd egy jókora zápor miatt bemenekültünk a recepcióra, de pár perc múlva megint elállt. Megnéztük együtt is kívülről az összes szobát, és kiválasztottuk a keleti oldalon, a központi résztől balra, északi írányban a 128-as szobát. A nyolc közül ez tetszett a legjobban, a parton nagyon klassz pálmák voltak, láttuk, hogy minden pálma alatt napozóágyak vannak. Szóltunk a recepción, hogy ezt választottuk, mosolyogtak, és mondták, hogy reggel 9-re készítsük ki a bőröndöket. A bőröndöt ki sem pakoltuk, csak egy-két gyűrődő cuccot. Este vacsi, megnéztük a bárt, ittunk egy-egy koktélt. A koktélokat 8-11 dollár között mérték, de minden nap volt "cocktail of the day", ami aznap 25 %-al olcsóbb volt, ráadásul este 1/2 6 és 1/2 7 között még happy hour is volt, ami további 15 % discount-ot jelentett. Koktélozás után sétáltunk, gyönyörködtünk a tenger látványában, hallgattuk a zúgását, majd ismét egy nagy zuhi következett, így már 10 körül a szobában voltunk. Az aznapi program a bárban "crab race", majd zene volt, de azt aznap kihagytuk. (1 héttel később viszont nem hagytuk ki a crab race-t, szerencsére !

Hát így telt az első nap, jó fáradtan feküdtünk le, de tetszett minden, és tudtuk, hogy másnap azt a szobát kapjuk meg, amit kiválasztottunk.

Sziasztok: Bandos

Előzmény: Bandos (2571)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.09.07 0 0 2572
Ez az!
Csak így tovább!
(Leírva olyan soknak tűnt, aztán pillanat alatt elolvastam, ne várakoztass sokáig bennünket!)
Előzmény: Bandos (2571)
Bandos Creative Commons License 2003.09.06 0 0 2571
Útibeszámoló, 1. rész.

Augusztus 6-án, szerdán délután a 15.45-ös párizsi géppel mentünk, majd a párizsi terminálváltást követően este 8 óra után szállt fel a SriLanlan gép, amely leszállás nélkül, közvetlenül MALE-ba ment.

Mi aznap délelőttre hagytuk a pakolást, mert előző nap még rengeteg dolgunk volt, és úgy gondoltuk, hogy a tavalyi tapasztalatok után egyszerűbb lesz a pakolás. Egy böröndöt vittünk csak kettőnknek, illetve egy közepes méretű sporttáskát, amibe az ABC felszereléseket, fűrdőruhát, papucsot, 1-1 rövdnadrágot és polót pakoltunk, felkészülve arra az eshetőségre is, hogy a bőrönd esetleg csak késve érkezik meg. Erre azért volt esély, mert Párizsban csak 2 óra volt az átszállásra, és terminált is kellett váltani. A 2 óra elég is, még a bőrönd átpakolásásra is, ha nem késik a MALÉV gép. (Tavaly is két óránk volt az átszállásra Zürich-ben, csak éppen a MALÉV gép már eleve kb. 50 perces késéssel indult Budapestről, így egy kicsit rohanós volt az átszállás. Még szerencse, hogy ott nem kellett terminált váltani.)

A pakolás tényleg viszonylag egyszerű volt, mert azt már tudtuk, hogy semmilyen meleg cuccot nem kell vinni, és én pl. hosszúnadrágot és zárt cipőt is csak azt az egyet vittem, amibe utaztam. Szóval polók, rövidgatyák, fürdőruhák, néhány könnyű, laza rövid ujjú ing, papucs, szandál, piperék, naptej. Ennyi kell, és nem több a Maldívra. (A lányoknak azért egy icipicivel talán több kell, de nekik se sokkal több.) Ja, és pakoltunk sok-sok könyvet is, hogy végre bepotólhassuk az egész éves elmaradást azolvasás terén.
Én egyébként az utazás előtt 1-2 héttel még úgy terveztem, hogy veszek egy új uszonyt, mert a régi már 13 éves, és egy kicsit elhasználódott, de erre végül nem került sor.
A bőröndöt Pesten természetesen feladtuk MALE-ig, a sporttáskát és a személyes cuccokat (pénzt, 2 bankkártyát, útlevelet, egyéb iratokat, olvasnivalót) tartalmazó háti, illetve oldaltáskát pedig felvittük a fedélzetre.
Párizsig sima volt az út, csak az volt a zavaró tényező, hogy az uticélunkkal ellentétes irányban haladtunk, és csak még messzebb jutottunk MALE-tól. Dehát a Maldívra a legtöbbszőr csak ellentétes irányú elindulással lehet eljutni.) Párizsban a leszállás után rögtön a transzfer pulthoz mentünk, ahol mondták, hogy menjünk át a másik terminálra, és majd ott kapjuk meg a beszállókártyát. Észrevettük, hogy mellettünk egy másik fiatal magyar pár is ugyarra tart, rögtön kiderült, hogy Ők is MALE-ba mennek, így együtt vártunk az ingyenes transzferbuszra, amelyik a másik terminálra ment. A busz a kiírás szerint 7 percenként megy, így kb. 20 perces várakozás után kezdtünk egy kicsit izgulni, de végül hamarosan jött a busz. Kb. fél óra kellett, hogy átérjen, ugyanis egyirányban, és kőrbe-kőrbe ment a megállóhelyek között, és a mi végcélunk pont a legutolsó megálló volt. (Ha ellenkező irányban ment volna, szerintem kb. 5 perc alatt odaért volna.) A másik magyar párról kiderült, hogy nászutasok, és a Sun Island-ra mennek, így egy csomó hasznos dolgot tudtunk nekik mesélni.

A párizsi CDG reptér elég nagy, nem volt túl egyszerű megtalálni a SriLankan gépet, szerintem több mint 30 percet kellett még gyalogolni. Amikor odaértünk a terminál azon részére, ahol a SriLankan gép-re várók álltak, észrevettük, hogy ott már mindenkinek van beszállókártyája, azt kérték is tőlük, amikor az "átvilágítókapun" átmentek. Mi mondtuk, hogy mi transzfer utasok vagyunk, és nincs még beszállókártyánk. Ez egy kis felfordulást okozott, hirtelen nem tudták, hogy ilyenkor mit kell tenni, majd mondták, hogy menjünk be a váró belső részébe, és majd ott a pultnál kapjuk meg a beszállókártyát. Ekkor már csak 20-25 perc volt az indulásig, és már megkezdődött a beszállás a gépre. A pultnál odaadtuk a négy útlevelet, a repjegyeket, majd kb. 5 perces várakozás után megkaptuk a négy beszállókártyát. A beszállás a gép hátsó részére szóló helyekkel kezdődött, de észrevettük, hogy úgy kaptuk a 4 beszállókártyát, hogy összekeverték a párokat, az egyik "vegyes" párnak a gép legvégére, a másiknak a legelejére szólt a helyük. Gondoltuk, kicseréljük egymással a beszállókártyát úgy, hogy az igazi párok ülhessenek egymás mellé. A "másik" pár be is szállt az Ő egyik, és a mi másik beszállókártyánkkal, mi meg a gép elejére szóló beszállókártyákkal vártuk azt, hogy az elöl utazó utasokat is hívják. Kb. 5 perc múlva hallom, hogy a magyar srác integet és kiabál felém a "beszállóalagút" elejétől. Közelebb mentem, de beszállni még nem tudtam, így kb. 20 méterről, kiabálva kommunikáltunk. Kiderült, hogy közvetlenül a gépbe való beszállás előtt még egyszer ellenőrizték az útleveleket, és azonnal észrevették, hogy az egyik útlevél és a beszállókártyán lévő név nem egyezett. Így persze hogy nem engedték Őket felszállni. Elkezdtek kézzel-lábbal magyarázkodni, hogy miért nem egyeznek a nevek, de nem igazán beszéltek jól angolul, így csak gyanúsak lettek a biztonsági szolgálatnak. Közben bemondták, hogy a gép első részén ülő utasok is kezdjék meg a beszállást. Nálunk persze már ott kiszúrták, hogy nem egyeznek a nevek, de szerencsére el tudtam magyarázni nekik, hogy mi történt. Előszőr minket is gyanusan nézegettek, de szerencsére közben oda tudott jönni a magyar srác, és mutatta neki a mi beszállókártyánkat. Így végre tisztázódott a helyzet, és beszálhattunk. Mindenki a saját párja mellé ülhetett, így megnyugodhattunk.

A repülőút sima volt, kb. 10 óra Párisból MALE-ra. A személyzet nagyon kedves volt, mint ahogy csinnKA is írta a könyvében. Nem nagyon tudtunk aludni a gépen, így elég fáradtak voltunk, mikor másnap, helyi idő szerint reggel 9-kor leszálltunk. A leszállás előtti negyed óra nagyon klassz, felülről látszik a gyönyörű szinű óceaán, az atollok, és a szigetek. Beléptetés, eü. kártya kitöltése, nekünk már ismerős volt, segítettünk a másik magyar párnak a papirok kitőltésében, majd végre kijutottunk. Szerencsére a bőrönd is megérkezett rendben.
Meleg volt és természetesen párás idő, de nem volt zavaró. Mi rögtön mentünk a Villa Island-os pulthoz, ahol a Fun Island ki volt írva. Rögtön azonosítottak minket, majd jött egy Maldív fiú, és vele kellett menni a speed boat-hoz. Olyan gyorsan történt mindez, hogy a magyar pártól el sem tudtunk búcsúzni, mert Ők még vártak a bőröndjükre. Felszálltunk a speed boat-ra, rajtunk kivül még 6-8 emberrel együtt, majd elindultunk. Alig telt el 40 perc a gép landolása óta. Az úton majdnem végig aludtunk, ebbe a fáradtság és az 1-1 dedalon is besegíthetett.

Naggyából 50 perc alatt értünk a szigetre, ahogy félálomban érzékelni tudtam, az úton elég nagy hullámok, és szél is volt. Kiszálltunk a hajóból, pont a moló végén voltunk, és végre elénk tárult az, amit már annyira vártunk.
Fun Island ! De ez már a történet következő része.

Addig is egy link, ahol interaktív túra tehető a Fun Island-on:
http://www.maldivesinteractive.com/fun/index.htm

Sziasztok: Bandos

Bandos Creative Commons License 2003.09.05 0 0 2570
Szia Kékbálna !

O.K. Valószínűleg csak én vagyok zöldfülű Fórum-os, de meghajlok a tapasztaltabb Fórum-osok előtt.
Szóval az iroda neve, elérhetősége:
Admiral Travel Kft.
H - 2700 Cegléd, Szabadság tér 7.
Tel/Fax : 36-53-311-500, 36-53-311-859
E-mail : admiraltravel@axelero.hu
Fehérvári Miklós ügyvezető igazgatót keressétek, én vele tartottam a kapcsolatot.

Bár a cég vidéki, de én az irodájukban személyesen sosem jártam. Még a 2002-es Utazás kiállításon fogott meg az, hogy Tahiti specialistának mondták magukat (csinnnKA, hallod ?), és valami káprázatos Tahiti prospektusokat mutattak, és a vezetőjük (F.M.)rendkívül tájékozottnak tűnt Tahiti ügyben. Nagy világjáró az illető (Tahiti-n négyszer járt), nagyon szimpatikus volt, és nagyon jót beszélgettünk. Tahiti persze elérhetetlenül drága, de a tavalyi Maldív utunk szervezésekor Tőlük is kértem e-mail-ben ajánlatot, és végül Ők adták a legkedvezőbbeket.
E-mail-ben állapodtunk meg, majd Ő személyesen jött el Budapesten hozzánk (ha jól tudom minden héten legalább 2-3-szor itt jár), megkötni a szerződést, hozta a voucher-t és a repülőjegyet, fizetni viszont csak ezt követően kellett, és nem is készpénzben, hanem banki átutalással.
Úgy tudom, van egy Sri Lanka-i partnerük, azon keresztül szerzik a SriLankan repülőjegyeit kedvező áron, illetve a Maldív szállásokat.
Ha van egyéb kérdés, kérdezzetek, bár válaszolni most már csak késő délután tudok.

Bandos

Előzmény: Kékbálna (2569)
Kékbálna Creative Commons License 2003.09.05 0 0 2569
Szia Bandos!

Nem értek egyet veled. A fórum az információ szerzés helye. Ha ilyenkor meg kell említened egy céget tényszerűen tedd és akkor minden rendben van. A három oldalas csilli-villi marketing izének én sem látom értelmét. De egy fórum tag tapasztalata igenis fontos. Ha rossz, ha jó.

Szóval bátran írj nevet. Mi is ezt tettük eddig.

Szia

Kékbálna

Előzmény: Bandos (2567)
Bejjus Creative Commons License 2003.09.05 0 0 2568
Én is most beszéltem egy tehetősebb ismerősömmel, akik már voltak Mexikótól kezdve Dominikán, Brazilián, Dél-Amerikán, Balin keresztül minden exotikus helyen, de a hölgy azt mondta, hogy Maldiv volt az egyetlen hely, ahonnan sirva jött el.
Előzmény: csinnnKA (2558)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!