Keresés

Részletes keresés

Árpi Creative Commons License 2007.01.15 0 0 2286
Naiv az Te vagy, amikor azt hiszed, hogy akik a törvény szövegét írták, naivak voltak...
Előzmény: kígyószisz (2284)
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.15 0 0 2285
Az is mond, hogyne, de SM férjét - akitől örökölt - amúgy ismertem, s tudom, hogy jöttek össze a milliárdok (nem a Terror Házából), ő is kihasznált kedvező lehetőségeket, mint mások is.
Csányit is emlegeti a cikk, gondolom, ezt nem kell kommentálnom, mint ahogyan a Demján sem egyértelműen baloldali, sőt, egyre inkább nem.
Előzmény: Törölt nick (2283)
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.15 0 0 2284
Grat a nagybátyádhoz! :-)
Az az igazság, kevés (egykezes) milliárdost ismerek - na, most eszembe jutott még kettő :-) -, akik a toplistán szerepeltek és úgy szerezték a vagyonukat, ahogy Te is mondod.
Ez egy ilyen ország, ez az induló kapitalizmus betegsége. Kezdődött '90-ben, a privatizációs koncepciókkal (már akkor nagy viták voltak és végül az óvatosabb, lassabb megoldást választották azok, akik túl jóhiszeműen látták a világot ahhoz képest, ami ebből lett, azaz Antallék), folytatódott az egyre változó, szerintem észbontó törvényekkel, a kárpótlási jegy-kibocsátásokkal, a különböző preferált programokkal, ami közé be-becsúsztak (majd elharapóztak, hiszen ha nekik lehetett, másoknak is lehet) bizonyos, nem e topik tárgyát képező magatartásformák, ezek utóbb egyre szélesebb körűvé váltak - és így tovább.
Ez a jelenlegi milliárdos réteg így szerezte a vagyonát, kihasználtak lehetőségeket, a 100-as toplistán én - aki ebben a szakmában dolgozik sok éve - alig találok olyanokat, akik ezalól kivételt képeznének.
És e tekintetben nem különböztetnék jobb- és baloldaliak között, mindkét csapat bőségesen megtalálható a listán.

Megint más kérdés - nem védelmül, egyszerűen így gondolom -, hogy aki jól összeszedte magát, mert tehette, mert ott tudott lenni akkor, most mit tesz a vagyonkájával. Vannak, akik tönkrementek egészen vagy részben (csak a kedvező lehetőséget meglovagló szerencselovagok voltak), vannak, akik tovább működtetik a vagyonukat, vannak, akik áttértek a politikai pályára és más kezeli a vagyonukat, vannak, akik új tevékenységekbe fogtak (esetleg nem is teljesen nekik valóan, s most kezdik elveszteni a mértéket), s vannak, akik erőszakosan és helyenként erkölcsileg kétséges módon tovább gyarapítják a milliárdjaikat.

De az eredet szinte mindenkinél közös, s ennek nem más az oka, mint az, hogy olyan naív törvényeink voltak, melyek kedveztek az ilyesminek.
Előzmény: jevelley (2280)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.15 0 0 2283

Erre igaz a jó régi dakota közmondás:

Az én kommunistám jó kommunista, a te kommunistád büdös kommunista.

Egyébként ha nem lennének a jobboldalnak is milliárdosai, vajon miből lett a HírTV, az InfoRádió, a Strabag Nemzet? Meg a Magyar Vizsla?

Csak ezek előbb utóbb benyújtják a számlát. Sok éve nyomatják a zsozsót a fiúkba és 2 húzós bukta után nehéz lesz EU pénzek közeli pozíciókba paterolni a kijelölt strómanokat.

Meg azért a Terror háza se a kispénzű nyögdíjasok adományaiból lett.

Elég csak megnézni a médiabirodalmuk tulajdonosi köreit. A Töröcskei név mond-e valamit?

Előzmény: kígyószisz (2279)
Árpi Creative Commons License 2007.01.15 0 0 2282
Na jó vicc! ha munkával keres valaki pénzt, mikor van ideje a hatalmi játszmákra?
(Bár én már azért is megkaptam a magamét még az "lapban" is, hogy azt mertem írni, hogy akinek meg kell dolgoznia a 40 milláért, az nem ér rá kiállni az út szélére).
Előzmény: jevelley (2280)
Árpi Creative Commons License 2007.01.15 0 0 2281
Te melyik Győzikére gondolsz? :o) (Én nem a jószándékú butára...)
Előzmény: Törölt nick (2278)
jevelley Creative Commons License 2007.01.15 0 0 2280
Szerintem nem gáz, hogy milliárdosok a vezetőink. Az már viszont igen, hogy hogyan szerzik a milliárdokat. Nálam egy Koka, Gyurcsány, soha nem lesz "üzletember" kategória. A nagybátyám egyszerű festő mázoló szakemberként kezdte amig egy 1.5 milliárdos vállalkozó nem lett belőle. Ezt nevezem én valódi "üzletembernek".
Már töbször mondtam: ha Kokának ilyen adózási feltételek mellett kellett volna müködnie soha az életben nem jutott volna el idáig. De minimum fele vagyona lenne...
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.15 0 0 2279
Más volt vele a célom: folyton halljuk, mekkora gáz, hogy milliárdosok a vezetőink, nos, ez a cikk bemutat néhány - abszolúte jobboldali - milliárdost, név szerint is. És persze, sokan vannak, szintén jobboldali milliárdosok, akiket nem nevez meg.
Szerinted csak az a milliárdos ilyen-olyan, aki a "másé", a "mi milliárdosaink" sokkal különbek?
Erre a kérdésre irányult az idézet.
Előzmény: Törölt nick (2278)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.15 0 0 2278

Győzikének????

Ez azért már brutális volt. 

Az említett Strabag Nemzet cikk meg egy nagy kamu. Színházi szemfényvesztés, parasztvakítás, mint mikor a bűvész kettéfűrészeli Viktóriácskát. Aztán hipp-hopp feláll az áldozat és még szélesebben vigyorog, mint elötte.

Árpi Creative Commons License 2007.01.15 0 0 2277
Gondolod ennyire szeretik a szagomat? Akkor inkább szappant váltok, hátha az nem tetszik majd ennyire Győzikének. :o))))
Előzmény: Büntet-én (2273)
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.15 0 0 2276
Íme, egy cikk a a Hírszerzőről, amely egy új jobboldali irányzat (párt?) létrehozására utal.
Ezt csak azért, mert mint abból is kiderül, vannak-léteznek jobboldali milliárdosok is, akik közül többet nevesít is a cikk.
Mégis mindenki a jelenlegi baloldal milliárdosait irigyli, szerintem érdekes.
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.15 0 0 2275
http://index.hu/velemeny/eheti/tiny/

Tóta cikkéhez képest az itt elhangzottak semmiség. Mégis, írjon csak Tóta, mert én is sokszor élvezettel olvasom, ha nem is értek vele egyet.
Ladyb Creative Commons License 2007.01.15 0 0 2274

Bocsánat, most beleszólok.

Árpi, Juhász Győző (ABC sorrend) egyet kell értsek Büntet-én-nel. Hagyjátok abba! Elvileg felnőttek vagytok, de itt inkább óvodások, ugyanazon marakodtok már hónapok óta. Először is unalmas, másodszor mindig ugyanonnan kezdidek ugyanazt és ragozzátok a végtelenségig.

Gyakoroljátok a bölcsességeteket! Előre is köszönöm. :)

Ladybird

Előzmény: Árpi (2272)
Büntet-én Creative Commons License 2007.01.15 0 0 2273
Nem veszed észre, hogy vonzod őket, mint cefre a muslicát? Ezek a szagodra jönnek elő az odújukból. Amíg hallgattál, Juhász Győző is csak lapított.
Előzmény: Árpi (2272)
Árpi Creative Commons License 2007.01.14 0 0 2272
És nem fogom kérni a hozzászólásad törlését. Sokkal kínosabb lesz az neked és elvbarátaidnak egy idő után, hogy mindenki láthatja, kik is vagytok valójában. Itt lóg ki a lóláb. Hiába adjátok elő a mérsékelt jobboldalt, itt jól látszik, kik vagytok. Tisztességes polgár csak elszégyellni tudja magát, amikor a szátokra meritek venni a "polgári" szót. Rendes családban az ilyenektől annak idején óvták a gyerekeket, téged meg az ifjúsági bizottságba hívtak be, hogy kifizethessék a "szolgálataidat".
Árpi Creative Commons License 2007.01.14 0 0 2271
Gyenge kifogás. Hazudsz, és kész. Lebuktál, szar ügy. :o))
Előzmény: Törölt nick (2270)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.14 0 0 2270
Nem tudom, ez az árpi nevű alacsonyabbrendű izé mit erőlködik, mikor tudatosítottam, hogy mivel nem volt hajlandó tiszta lappal, normális hangvétellel beszélgetni, a továbbiakban számomra nem létezik. Tehát most még egyszer leírom az értelemmel rendelkező többiek számára, hogy bármit is rikácsol ez az izé, nyomorult pára vagy mi, nem fogok hablatyolására reagálni. Most is csak azért teszem, világos legyen, miért nem válaszolok hörgésére.
Árpi Creative Commons License 2007.01.14 0 0 2269
1. A honlapját lehet, hogy meghackelték, nem tudom, de hogy előzőleg az volt a mese, hogy túl nagy videók voltak fent, és ezért vették le, de a kérésre visszaengedték, arra emlékszem (ő maga írta valahol).
2. Juhász Győző! Sokadik felszólításomra sem írtad le, amit kértem. Én ezt úgy veszem, hogy azért nem teszed, mert abból kiderülne, hogy hazudsz, hogy tudatosan állítasz mást, mint ami történt.
Úgy gondolom, nem árt, ha ezt mindenki figyelembe veszi, amikor a jellemed kerül szóba.
Előzmény: Törölt nick (2264)
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.14 0 0 2268
Amikor engem tiltottak ki a társalgási fórumból (egy véletlen beírás miatt, ami félreérthető is lehetett), több topiktárs indult a megsegítésemre, elég sokan írtak több topikba is (Megkérdeztük a társalgási moderátort és Moderátor, segíts!), mígnem a moderatúra megfontolta a dolgot, így a kitiltás egy éjszakán keresztül tartott. Azt nem értem, hogy január 1-jén miért nem folyamodtatok ehhez, ha szerintetek ennyire igazságtalan volt akkor ez a dolog?
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.14 0 0 2267
A második (root) eltiltásáról beszélek, amelynek a történetét megismerhettük innen. Az is azzal indult, hogy másokat vádolt pl. az internet-szakadozásaiért, most folytatódik a honlap-hackeléssel. Csak találgattam,honnan tudnám, mivel volt tele a gépe? Sokszor írt ide ugyanezzel kapcsolatban, fogadok, hogy nem volt tűzfala.
Nekem van, amikor itt fent vagyok, rendszeresen figyelmeztet is betörési kísérletre. Néhány hónap alatt 4940 db. spyware-t fogott meg. Na, ebből következően ez az Index elég veszélyes hely annak, akinek nincs védelme (és gondolom, neki nem volt, ahogy az előzményekből kitűnt).
Megkaptad a levelemet?
Előzmény: Jalmi11 (2266)
Jalmi11 Creative Commons License 2007.01.14 0 0 2266
Azt Te nem tudhatod, hogy mivel volt tele a gépe... Vagy azt is?
Annak semmi köze a kitiltásához.
Előzmény: kígyószisz (2265)
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.14 0 0 2265
"Azt meg tudom erősíteni, hogy miután letiltották többszörösen is,

Egyszeresen tiltották le, mivelhogy máshogy nem tudott volna írni a régimodi topikba :-) Az Érdiek fórumából tiltották ki, ahová szerintem egy idő után visszajöhetett volna.
Később aztán máshonnan is kitiltották (mindenhonnan), de ahhoz semmi közöm nincs. Szerintem tele lehetett spyware-rel a gépe, azért is szakadhatott le mindig (itt is panaszolta a folytonos leállást), véleményem szerint elég paranoid vélekedés ezért egy topiktársunkat hibáztatni.
Amíg nem volt tűzfalam, hozzám is mindig bejöttek ezek, innen, az Indexről pláne be lehet őket szedni.
Előzmény: Törölt nick (2264)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.14 0 0 2264
Azt meg tudom erősíteni, hogy miután letiltották többszörösen is, az ignorálták topikot oszi kérte valamikor még tavaly, hogy töröljék, de azt nem, hogy őt magát is összes hozzászólásával együtt, még a fotós topikokból is. Azt sem kérte, hogy a honlapját megheckeljék.
Előzmény: Jalmi11 (2262)
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.14 0 0 2263
A kéréseit nem mentettem le (de talán másnak megvan, aki talán majd elküldi), mivel minden O-s hozzászólást a root-tal együtt töröltek - ezt egyébként a Megkérdeztük a régiómoderátor topikban kérte, nem is egyszer.
Vigyázat: két különböző intézkedésről van szó, az enyém kb. szilveszter környéki, ugyan elsősorban hsz-törlésre gondoltam, de végül kitiltották az Érdiek fórumából. Csak onnan. Persze, előbb-utóbb nyilván visszajöhetett volna, ha kéri, bár a fent jelzett hozzászólásában (a régiómodisban) akkor azt írta, hogy úgysem akar az Érdieknél fórumozni. A továbbiakban másutt is fórumozott.
És van egy másik (root) eltiltás, pár nappal ezelőttről, ez már az Index összes fórumát érinti, s erre hivatkozik a modi, hogy ilyenkor szokás az illető által indított topikot is törölni.

Amit el tudok küldeni Neked, az az a bizonyos hsz. Küldjem? Még utalni sem szabad rá itt ugyanis, mi is volt benne a leginkább személyeskedő.
Előzmény: Jalmi11 (2262)
Jalmi11 Creative Commons License 2007.01.14 0 0 2262
Hogy ne keljen máshoz folyamodnom, bemásolnád ide "O" a kéreseit?

Akár levélben is elküldheted ha a mod. nem engedi másképpen. Várom.
Előzmény: kígyószisz (2261)
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.14 0 0 2261
Beidéztem a moderátor válaszát, de a magam részéről kicsit sajnálom, hogy a topik nincs meg, mert O. ominózus hozzászólása (amit utóbb maga kért töröltetni, de már ez is eltűnt) így most csak annak van meg, aki lementette.
Most jött még valaki, aki megpróbálja bal-jobboldali köntösbe öltöztetni a gyalázkodó személyeskedést? Ugyanis arról volt szó, s természetesen, bizonyítani tudom.
Az imént épp idézni akartam ebből a (volt) hsz-ből, de a moderatúra nem engedte elküldeni (mondjuk, jogos, nem is azért törölték nyilván, hogy aztán vissza lehessen hozni, ezt megértem), hát, kíváncsi volnék, kinél nem ütné ki a biztosítékot egy-két mondata.
Szerintem O. is erősnek érezhette utólag, mert több ízben is kérte a topikból az utolsó hozzászólásainak törlését.
Előzmény: Jalmi11 (2260)
Jalmi11 Creative Commons License 2007.01.14 0 0 2260
Nem annyira felületesen mint gondolnád, bár a lényeget nem találtam meg vagyis, hogy miért is vágták ki a topikot.
Meg fogom találni.

Hosszú kezek éjszakája...
Előzmény: kígyószisz (2259)
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.14 0 0 2259
"Meglepetéssel vettem tudomásul, hogy az "ignoráltak" törölve lett.
Külditek éjjel a fekete autót is? "

Ha nem tűnt volna fel Neked - úgy látszik, csak felületesen néztél be -, pont ezt kérdeztem én is a modiktól, amire a már idézett választ kaptam.
Előzmény: Jalmi11 (2258)
Jalmi11 Creative Commons License 2007.01.14 0 0 2258
A Te (Ti) legnagyobb problémátok meg az, hogy a világ összes honlapjáról nem tudjátok a Néktek nem tetsző írásokat, fórumokat töröltetni.

Több hónapja nem volt lehetőségem olvasni e fórumot, most benézve látnom kell, hogy nem lankad egyáltalán a jobb véleményen valók ostorozása.

Meglepetéssel vettem tudomásul, hogy az "ignoráltak" törölve lett.
Külditek éjjel a fekete autót is?

Akkor addig tegyétek, amíg megtehetitek!

Nem gondoljátok, hogy egyre telik az a bizonyos pohár?

Előzmény: kígyószisz (2257)
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.14 0 0 2257
A legnagyobb problémád az, hogy itt nem Te szabod meg a szabályokat, mint a lapodnál, ahol azért - akár tiltott, akár nem - az Index hozzájárulása nélkül felhasználod az itteni hozzászólásokat, sőt, idézed. Ebben a topikban is visszaolvasható, mi a véleményed a "tolerancia" jegyében az Index belső szabályairól, de azért igénybe veszed az ingyenes fórum lehetőségeit, aztán gúnyolódsz a szabályokon.
Előzmény: Törölt nick (2253)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!