Nem is akarnék dízelt. Fordból legalábbis biztos nem :D Az nagyon nem tetszett.
GE izzói sztem tartósabbak, mint osram, de másabbak is. 90% sztem nem rossz izzó, de a 90-es nb-től azért messzebb van, viszont terítésben sokkal jobb.
Nyugodt vezetéshez Kadett 1.7D. Ez se alul, se középen, se fönt nem megy. :D De legalább csendes... :D Indulni viszont jól lehet vele, mert padlógáznál is csak maximum megnyikkan a gumi, de nem pörög el a kerék. :D
Régebben nem hittem volna, hogy ezt mondom, de érdemesebb beáldozni a fenti teljesítményt egy alulról jól húzó teljesítményért. Persze egy nyugodt vezetésre is ösztönöz. Nem mondom, hogy parasztként nem lehet meglódulni vele, de nem állok le állórajthoz, abban elvérzek jó eséllyel. 4x4 és másfél tonna azért hátrány :D Egy ignis bármikor otthagy (tapasztalat van utóbbival, ha ismeri a tulaj a kocsiját és nem félti megforgatni :D), ezekkel vigyázni kell, alattomos járgány :D
2001-es crv, inkább nagyobb tartományú nyomatékra hangolták és nem vtec szerencsére :D
Ez nem a hatalmas gyorsulásáról híres, viszont mocsok kényelmes vezetni. Váltani is viszonylag keveset kell, 30-nál még vissza nem váltok 4-ből pl városi útnál xd Lusta egy mocsok lettem ezalatt.
Viszont nincs nagy különbség alsó és felső fordulattartomány között, van, de nem nagy :) Nem egy vvt vagy vtec, ami alul lomhább, fent meg ugrik.
Meg az alap zajvédőt is lezabálta egy nyest. xd Igaz ez se sokat fog meg.
Ha megallok az emelkedon pl keresztezodes leveszem a fekrol a labam akkor all az auto nem engedi gurulni ha gazt adok rogton kienged es mehetek ezt ertem visszagurulas gato alatt :)
Nem olyan uj dolgok ezek csak nekem elosszor uj volt :)
a legtöbb autónak a hátsó féke 2x annyit elmegy, mint az elsők, főleg ha hátul dobfék van.
Nos a Megán2 esetében ez is máshogy van, ott a hátsó kicsivel hamarabb fogy el általában, mint az első.
Az első tárcsa tudom h 280-as a hátsó az a gyengébb felszereltségűeknél és a kisebb teljesítményű motoroknál 260-as, de a jobban felszereltebbeknél és az erősebb motorúaknál hátul nagyobb a fék mint elől! sokan megvették a 15" utángyártott alufelniket, és csodálkoztak a gumisnál, hogy nem megy fel, pedig a gyári lemezfelni 15-ös :-))
ez azért fura nekem, mert a Scenic II-ben automata "kézifék" van, nincs is igazi kézifékkar. Magától behúzza a hátsó féket, ha leállsz az autóval.
Ezt a funkciót nem hiányoltam a Megánból, abban ilyen nem volt, az hagyományos kézifékes volt, nem is szeretnék automata fékes kocsit, nekem elég ha a sik parkolóban 1-be vagy rükibe hagyom a váltót, nem fog elgurulni :)
Mar gyari 17 -el hasznalom 2 honapja a gyari 16 -os a garazsban van gumistol.
Ez egy majd 5 meter hosszu 1.5 tonnas auto maskeppen mutat rajta egy 17 -es mint egy golfon :)
Gyari gumimeret gyari felni jol viselkedik ekkora auton bar fole mar nem mennek ,nyaron 17,telen mennek vissza a 16 -ok
Ezt inkabb nagy tavokra terveztek nem varosi auto 170 LE 340 NM nyomatek 8,6 alatt van 100-on a 1.5 tonna :)
Hideginditasok rovid tavok egy dizelnek sem tesz jot.
7 ezret mentem vele atlag 6.2-ot mutat a fogyasztas ebbe 80% autopalya van tempomat 140-180 sebesseggel 230 a vege :)
Amugy nagyon halk mint ha benzines lenne utasterben semmit sem hallani a motorterbol, nagyon kenyelmes es okos(navi,kisegito rendszerek,szenzorok,eso,tavolsagit leveszi ha jonnek szemben,elektromos szervo megtanulja a vezetesi stilusodat es sebesseg fuggo,fekeloszto 4 fek kulon erovel fekez attol fugg,visszagurulasgatlo ezer dolog stb napfenyteto fenyre sotetedik ez rohatt jo az egesz teteje panorama:),a visszapillantok is sotetednek)
Nagyon jo auto de ha valami elromlik mely zseb kell hozza,hat ez van valamit valamiert.
Bár legközelebb lehet visszamegy egy jó kis 225/70R15 a helyére xd Nem ért bele semmibe, cserébe kevesebbet forgott a motor:D Vagy 215/70, még meglátom :D
miért akarsz rá 17-es kereket? én maradnék 16-nál.
nehezebb, sérülékenyebb, drágább, hamarabb kopik, jobban elvisz az útborda, kényelmetlenebb, még a fogyi is több.
de te tudod :) havert is most beszélem le a 17-ről, ő scenic 2 alá tenné. az 1.5dci biztos nem örülne neki.
Az a bajom hogy amikor vettem 4 honapja akkor gyari 16-os alufelnivel adtak michlein alpin teli gumikkal 2 evesek nagyon jo allapotban,aztan sikerult vennem hasznaltan nagyon olcson 508-as gyari 17 -es felnit az van rajta de azon is teli Dunlop gumik vannak raadasul eleg jok 7mm -es profillal.
Egyenlore gondolkodoban vagyok telit eladni most nem tudok ,de nyari meg minden keppen kene aprilisba kitalalom hogy milyen nyarit vegyek 225/50/17 kell ra meg gumikeresoben vagyok ,olvasgatok milyen marka lenne jo.
Semmi gond vele sokat allt (10 honap)ezert ket elektromos vakum szelepet kellett rajta cserelni,eddig 7 ezret mentem vele semmi baja bar a varost nem szereti 2L 120 kw 163 LE 340 NM nyomatek ,dizel 6 sebesseges .
92 ezer km van benne.
Elotte csak nemet autoim voltak de ez nagyon megfogott.