Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Hagyhatnád már az USA-val való példálózást, teljesen más a történelmi, politikai és társadalmi háttere a dolognak, teljesen irreleváns a magyar helyzet tekintetében.
Wisconsinban most liberalizálták a fegyverviselést. De ott se történt egyszerűen, mert több szervezet perelte az államot, magánszemélyek is, bíróság, ügyvédek, aláírások és ki tudja még hogy mik. Én úgy látom, hogy ha nem mozdul meg senki az ügy érdekében, akkor nem hiszem hogy a kormány túl erős késztetést érezne arra, hogy fegyvertartást liberalizáljon.
Nézd, ha most nem lesz akkor soha nem lesz. Én még egy kicsit bízok benne, de nagy öszeggel én se fogadnék rá. Tőlünk nyugatra, északra mindenütt engedik ez hátha mutat valamilyen irányt a hatalomnak.
Engem jobban érdekelne mi lesz az új törvénnyel. Egyenlőre nagyobb a csend mint a hullaházban. Ez meg fogja mutatni, azt is hogy demokrácia van e vagy diktatúra. Ha az utóbbi akkor nem lesz változtatás, inkább szigorítás. Kíváncsi leszek rá.
1., Irány a lőtér, és pár ezer lövés - különböző fegyverekből történeő - leadása után vagy rájössz magadtól, vagy pontosabbat tudsz kérdezni.
2., Ha nincs időd, akkor most gyorsan egy kis S&W DAO revolvert (.38 S&W Special +P, illetve ha igen nagydarab vagy, akkor lehet .357 Magnum is): 340, 640, 642, 442, vagy hasonlót. És ugrás az első pontra.
*Természetesen ez a normálisabb európai-amerikai környezetre vonatkoztatva. Bagdadba a páncélozott konvojt javaslom minimum 15 fős állig felfegyverzett testőrséggel, Genfbe pedig a bérletet a helyi tömegközlekedésre. ;)
A legjobb keresni valakit akinek van es megkerni, hogy lohess vele. Masik megoldas, hogy keresel kiprobalasra egy expertet, majd bemegy egy boltba es megnezed a kulonbsegeket.
Olyat vegyel ami tetszik, de a felhasznalasi celnak is maximalisan megfelel es kezreallo. Onvedelminek szvsz nem jo a tul nagy pisztoly (en 15 evnyi cipeles utan ezt szurtem le).
De az is pisztoly csak az Expert inkább sport célra készült a Tacticalt meg főleg a különleges alakulatok használták ( használják ) Amerikában. Csak a valóságban milyen lehet, kíváncsi lennék rá.
Az nem egy pisztoly? A HK USP Expertet ismerem.. A barataim azt vettek IPSC-re es nalam voltak tarolva. Jok, megbizhatoak (alig van veluk akadaly). A rucskossege miatt a markolat sem csuszos. Probaltam versenyen is, de nekem kisse nagynak bizonyult. Gyors tarcserekor nem mindegy, hogy mit hogyan ersz el.
Egy honapig a Balaton es a Tisza partjan leszek, de azutan raerek.
Cserebe felajanlok kiprobalasra FWB-602, Walther LGM-2, Anschutz 2001, Anschutz 380 legpuskakat, mivel a legpuskas topikban lattam, hogy a legpuskak utan is erdeklodsz.
Ugye a lényeg, a bizonytalanságot okozó tényezők energia beviteli szintje a röppályán, illetve ezek aránya a torkolati energiához, pontosabban, a pálya adott pontján még hordozott mozgási energiához. Ez egy jó kis optimalizálási feladat és a legjobban megint csak az oroszok oldották meg, amikor az ólom helyett egy még nagyobb fajsúlyú fémet választottak ballisztikai testnek. Ezzel sikerült az arányon lényegesen javítani.
Ezt úgy 10 évvel később az amik is átvették persze.
Én sem gondolom hogy 2400 méterre ismételhető a pontos lövés, de abban egészen biztos vagyok hogy 1000-1200 méterig - a megfelelő kaliberrel - tűrhető szórásképet lehet csinálni.
A lőszeren is nagyon sok múlik, mert ugye addig van értelme számolgatni, amig a becsapódást megelőzően biztosan hangsebesség felett van a lövedék. Hanem amikor visszafelé átlépi a hangsebességet akkor nagyon sokat kellene tudni a közegről, ahol ez történik.
Én a magam részéről, elhiszem az afganisztáni lövést is, csak az a véleményem, hogy a mesterlövész addig mesterlövész, amig 100%-osan képes a lövéseket eredményesen ismételni és ebből a szempontból ezt a 2400m-es lövést nem nevezhetem találatnak.