Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Lényegében kétféle módszerre lenne szükségem: 720p-s IP kamerára lenne szükségem, hogy az udvari bejárati ajtót tudjam figyelni, kertben történő mozgást (macska/kutya/c..gányok mert valaki sunyi mód dézsmálja a veteményt :)
vagy olyan kamerára ami mozgásérzékelővel rendelkezik és SD kártyára rögzít.
Lényeg hogy minél kisebb legyen és a 720p felbontást tudja
Jelenleg van egy mini dv d005 -ös 720p felvételre alkalmas SD-re rögzítős mini kamerám, amivel elégedett lennék ha nem az alábbiakat csinálná:
Be lehet állítani olyan rajta hogy zaj hatására induljon be.
Ez bekapcsolás után közvetlen működik is felvesz kb 12 percet szakaszonként (2 perces file-ként, de mindig kihagy kb 20 másodpercet file-onként, gondolom akkor írja rá a kártyára és azért nem rögzíti azt a 20 másodpercet) viszont ha nincs zaj leáll, és utána már nem indul be zaj hatására sem.
Ugyanez a kamera azt is tudja, hogy egy szakaszban rögzít kb 40 percet. Ez jó is lenne nekem, csak ha elfelejtem 40 perc után lekapcsolni akkor egyszerűen nem rögzíti a file-t mert lemerül.
Szóval ezt a sz..pót szeretném megszüntetni, gondoltam veszek egy olyan kamerát amit webkameraként, meg megfigyelő kameraként is tudnék használni, és az is jó lenne ha rögzítene SD kártyára is.
Lényegében kb 1 órás egyfolytában történő rögzítésre lenne szükségem, de az csak jobb ha ip-s a kamera.
És mekkora hosszúságon? UTP-nek elég jelentős ellenállása van méterenként (egy szálra 0,1 Ohm), egy átlagos kamera tápja elég nagyot tud esni tíz méteres hosszon is már, 40-50 méter felett használhatatlan egy tipikus kamerához, valamint a jelvezeték sem feltétlenül örül ennek, az a jobb eset, ha 600 Ohmos vonali meghajtó van benne és a kábel kapacitív terhelésével megbirkózik, ami egy koaxra tervezett megoldásnál kicsit máshogy alakul (egy legszarabb koax 100 pF méterenként, az UTP szálanként ugyan jobb, de a közös érték sokkal rosszabb, 5 nF egy méterre). Szóval ez azért felvet kérdéseket. Amúgy mi a gondod a koaxxal analóg területen, 2014-ben?
Olcsóbban ki lehet hozni jobb minőséget, mint egy gagyi IPkamerával és akkor a 4 csatornás rögzítő 15-20ezer pénz, bele egy vinyó, jó idő. Igaz netről inkább ne akarjuk nézni, de ha 24 órásban kell, akkor már villanyszámlán hamar megspóroljuk. Főleg ha az IPsekhez értelmes rögzítős rendszer nem nagyon van. Nyilván időnként lehet kártyát is olvasni, csak ha megáll, akkor vesszük észre, mikor vissza akarjuk nézni :-)
Jobb ötletek jöhetnek, ebben folyton tanácstalan vagyok. Na jó, Axis, Bosch, meg rendes cucc más, az rendben vala, csak matekozzunk kicsiben. És kérdezzük meg a júzert mit akar, mert voltak itt olyan csoda webkamerás folyosómegfigyelős kérdések, hogy csak pislogtam.
DLink az működik, meg is kérik az árát, többi erősen zsákbamacska, de többnyire szar. Gépre meg minek rögzíteni? Ezért 24 órásban majd fut a szoftver, szopol a wifivel, gép bekapcsolva? Koaxos drótos kamera, meg valami DVR nem jobb? Egyáltalán mire kellene? Mert akkor lehet jól be tudjuk sakkozni... DLink rögzít rendesen microSD kártyára is, kezeli a nagy méretűket is, ésatöbbi.
Többiről bírnék mesélni csodákat, user mindent megvesz ami occsó, aztán nálam köt ki :-D Leglehetetlenebb dolgok vannak, amivel aztán lehet menni a sóhivatalba. Esetleg kemény baja van, gondolod egy FW frissítés jó lesz, abban meg integrált a trójai. Ez utóbbin besírtam...
És? Nem nézel róla olyan oldalakat, amiről bármi beeshet. Szerintem a karaoke cuccaimhoz a következő 10 évben még XP-t fogok használni, mert jobb nem lesz, az a gép netet nem sokat lát, csókolom. Ennyire azért nem para a képlet.
Hát, domaines környezetben nem egyszerű, de legalább internet megvonás és szétvlanolva, hogy azért béke legyen. Sajna ezek azok az alkalmazások amiket virtuálgépen se lehet eldugni, mert általában jár velük hardver is, amit nem lehet összejátszani a virtuális megoldásokkal.
Meg az USA bankautomatáinak egy részei s megkapja a supportot.
Nálunk is vannak olyan alkalmazások, amik csak XP-n mennek el és még beletelik 2-3 évbe míg leváltjuk őket. Addig meg elszigetlejük őket és menjenek...
Hát ott nem egyszerű váltani... a minap is kérdezte egyikük: akkor most kidobhatom a laptopom? Későn jutott eszembe azt mondani hogy igen, add csak ide :)
Különben nálunk a Trimble egyik GPS vevője csak 32 bites XP-vel (és nem mindegy melyik gyártó gépén) hajlandó kommunikálni... ezért tartunk egy ilyen laptopot, megáll az ész.
Lényegében 720p felbontás legyen, wifivel küldje a jelet a gépre ahol tudom rögzíteni, meg ha tudja az micr SD kártyás rögzítést az tök jó (mozgásérzékelős opcióval)