Keresés

Részletes keresés

SHReK Creative Commons License 2003.10.01 0 0 2676
a www.visitmaldives.com.mv oldalon kint van az összes sziget, mindegyiknek vagy egy kis infóoldala és link a sziget honlapjára is, ha van neki.
Előzmény: qwertz0123456 (2674)
SHReK Creative Commons License 2003.10.01 0 0 2675
Szia!

Mi az, amit keresel egy szigetben? Tehát mi az, aminek lennie kell rajta (pl. dús növényzet? Széles homokos part? ilyesmik) és mi az, amit semmiképp nem szeretnél rajta?

Előzmény: qwertz0123456 (2674)
qwertz0123456 Creative Commons License 2003.10.01 0 0 2674
Szia mindenkinek!
Még nem voltam itt a fórumon, de most beregisztráltam, mert látom mindenki nagyon segítőkész.
Januárban szeretnénk a Madív szigetekre utazni, jól jönne néhány vélemény arról, hová érdemes utazni.
Nem annyira a mélyvizi búvárkodás hanem a pipa szemüveges lubickolás, pihenés érdekelne, persze a búvárkodás is, de az ügyben még a tanfolyamot is csak ez után kezdjük.
A Neckermannál levő mlehetőségek:Lohifusi, Bandos, Kandooma, Sun Island, Velidu, villamedhoo, Hakura
Ha valaki volt ezeken a helyeken, nagy segítséget jelentene, ha irna róla pár sort
köszi
SHReK Creative Commons License 2003.10.01 0 0 2673
>Vagy csak megszoktam az eredetit?
szerintem igen ;)

>Nézd meg ezt a "Szürke Paradicsomot"
aha, erre gondoltam, hogy a labor a hibás... Vagy a filmmel történt valami, de ezt csak akkor deríted ki, ha valami jó helyen újranagyíttatod.

Ezt tudtam kihozni belőle így hirtelen:

Előzmény: Bogyó 2 (2670)
crx Creative Commons License 2003.10.01 0 0 2672
Hali,
Ha jól láttam legalább CsinnnKa fényképezett a bulin, de lehet, h más is.
Azokat a képeket beraknátok ide...szeretnék rá emlékezni, h kinek mi a beceneve, így könnyebb lenne legközelebbre...

Köszi!

Napóleonhal Creative Commons License 2003.10.01 0 0 2671
Hello!

Bogyó2: Mi voltunk Kuramathin! De most megyünk Sun-re, úgyhogy már nem leszünk különállók. Egyébként Kuramathit továbbra is ajánlom mindenkinek!!! Bár mi nem láttuk Meerut, meg Fihalhohit csak képeken, azok is gyönyörűek, mindegyik az.
A Malongón egyébként találkoztunk olyanokkal is akik más szigeteken is voltak. Sharkpapa szerintem erről elég sokat tudna mesélni, de hallottam olyat is, aki Vadoon járt.

Sziasztok!

Bogyó 2 Creative Commons License 2003.09.30 0 0 2670
Hát, tetszik, de valahogy érzem, hogy "bele lett nyúlva". Vagy csak megszoktam az eredetit?
Végül is nekem az is tetszik, azért ott se rosszak a színek, persze az erős fény gyengíti is, ezért van, lehetett volna a szűrő.

Szerencsére azért van néhány kép amivel elégedett vagyok, de a borús időben készülteket nem értem.
Ennél azért akkor is sokkal jobbak voltak a színek! Nézd meg ezt a "Szürke Paradicsomot"
Ezen aztán van mit retusálni! De nem tudom lehet-e, érdemes-e. Végül is a többi mellett most már érdekesnek hat, de ha mind ilyen lett volna, nagyon bánkódnék.

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Előzmény: SHReK (2666)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.09.30 0 0 2669
Még valami, tehát ha volt superiorba mentek, mindenképpen az északin lesztek, de szerintem kérjetek egy olyat ami minél kisebb számú. A keleti oldalon kezdődik a számozás és a Blue Lagoon étterem felé haladva nő. Minél visszább lesz a jó, mert ez van messzebb a volt standard-ektől, ki tudja mi lesz ott akkor. És szerintem Fihalhohin a csúcs a keleti és az északi part hajlata, ide jó közel lenni.

Azért ha elmentek a recepcióra vagy a shopba, a 8-as bunginál gondoljatok ránk.
De talán a novemberi Malongón még beszélünk ugye?

Előzmény: Bogyó 2 (2668)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.09.30 0 0 2668
Nahát Bridzsi, ez fantasztikus egy út!

Három sziget, januárban. Ez már annyira tökéletes!
Nem is lesz miért visszamennetek!
Ez lett volna az igazi, mert tényleg igaz Sun Island-nél, lásson az ember egy ilyet is, s aztán jöhet a csendesebb sziget(ek!), így nekem is feküdt volna Sun. Csak egyedül nem.
Nem is kérdezem ez mennyibe van, mert rosszul leszünk, de muszáj nagyon kiélveznetek, mert ennek fantasztikusnak kell lennie!
Érdekes, lassan három féle ember lesz itt, aki Fihalhohin volt, aki Sun Island-en és aki Meerun. Talán egy pár van közöttünk, aki nem járt egyiken se, ők Kuramathin voltak.
De javítsatok ki, ha tévedek.

Sajnos Olhuveliről elképzelhető, hogy nem tudtok eljutni Fihalhohira közvetlenül. Pedig onnan már látni a telefontornyot!
Fakultatív kirándulás sincs oda se Fihalhohiról, se Biyadoo-ról, ahogy Bejjus mondta, ezért gondolom, de sose tudni, érdeklődjetek.

Szerintem egész pontosan azért nevezték át a bungalókat, mert a korábbi standard-ek megszűnnek.
Ha az egykori superiorokba mentek, akkor az északi parton lesztek. Ez szeles, kicsit messzebb van a part a bungalóktól, s van egy enyhe meredekség is a keleti parthoz képest. De ezek apróságok, mert ettől még nagyon klassz part, itt vannak a hajló pálmák, itt jól látható a naplemente, itt vannak a nagy hinták, és itt szemben van korallzátony, ahol 20 méterre bent már gyönyörű halak láthatók, 1-5 méteres mélységben. És persze hófehér homok. A kép, amitz Shrek retusált nekem, az északin van! Az a bizonyos két pálma. Is.
Ha majd megnézitek a dél-nyugati partot, látni fogjátok, hogy mennyivel jobb helyetek van az északin.
A mi partunk a keleti volt, ami kellemesebb, finomabb, de nincsenek olyan pálmái, ott alig volt korall és hal, és itt a napfelkelte volt látható. Igaz, 5 perc átsétálni az északi részre, szóval mindkét part klassz.

Ti nem voltatok Malongón?
Nem emlékszem rátok!

Előzmény: Bridzsi28 (2664)
csinnnKA Creative Commons License 2003.09.30 0 0 2667
Hát nekem mindenesetre tetszik! :-)

Gócoló!
És persze még csak véletlenül sem hazafelé "felejtettek ott", hogy hibájukért kárpótlásul felajánlhassanak néhány felejthetetlen (természetesen upgrade-elt elhelyezésű) napot a szigeten! ;-DDDDD

Előzmény: SHReK (2666)
SHReK Creative Commons License 2003.09.30 0 0 2666
Bogyó, retusáltam (vagy mi) a beaches képedet :) Hogy teccik?

Előzmény: Bogyó 2 (2627)
SHReK Creative Commons License 2003.09.30 0 0 2665
Sziasztok!

Sharkpapa, köszönjük a vendéglátást! Nagyon jól éreztük magunkat!

Átlapoztuk a minden szigetet tartalmazó könyvet is és kiírtunk belőle néhányat, amit majd meg kellene néznünk :)

Ha valaki szponzorálna, akkor hamarabb elkezdhetnénk a körutat ;))))

Bogyó! Szerintem egyértelműen a labor a hibás a rosszul sikerült képeid ügyében. Nem a bemozdultra gondolok, hanem azokra, amik nem lettek olyan színűek... Nem is néztem, milyen papírra nagyítódtak (de ez a színhelyességet nem nagyon befolyásolja, csak a mélységet). De egyszer, ha rászánsz még egy kis pízt, akkor vidd el a problémásakat egy Kodak laborba (pl. Blaha) és Kodak Royal papírra nagyíttass újra. Vagy hozhatod Gyöngyösre is, itt is jók a színek. Legalábbis gépcsere előtt szép kontrasztos volt, gépcsere után újranagyíttatunk szöszöseket és nem lettek olyan jók. Tök mérges is voltam, mert az eredetieket elvették... de ez off.

Bridzsi28 Creative Commons License 2003.09.30 0 0 2664
Sziasztok!

Végre megvan a repülőjegyfoglalásunk, úgyhogy intézhetem a szállást is.
Budapestről január 15-én indulunk este 18.00-kor, Omán érintésével (1 óra tankolás) és reggel 9.10-re érkezünk Maléba. Max 11 órás út lesz, semmi átszállás. A végső döntés szerint 3 hétre megyünk, mert a párom szerint, ha már ott vagyunk, akkor minél több időt töltsünk el. 1 hét Sun (hogy lássunk egy ilyet is)superior deluxe bungalowban (nyitott fürdő!!!!), 1 hét Olhuveli superior bungiban és 1 hét Fihalhohin ugyancsak superior bungiban. Február 6-án jövünk haza, 14.50-kor indul a gép és 21.45-re már aznap itthon is vagyunk. Már alig várjuk. Egyedül a transzfer miatt aggódom, hogy Olhuveli és Fihalhohi között elintézhető-e, hogy direktben közlekedjünk vagy vissza kell-e mennünk Maléba.

Bogyó!

Fihalhohin az átépítések miatt átnevezték a bungikat (comfort, nem comfort,stb) de nekem ugye az a lényeg, hogy a szebb parton legyek, azaz, ahol nem köves és keskeny a part. Ha jól emlékszem az északi vagy északkeleti részre kell kérnem a szállást. Igaz?

Húúú, de be vagyok zsongva!!!

Gócoló Creative Commons License 2003.09.30 0 0 2663
Sziasztok!
Először is Sharkpapának: köszönjük a helyszínt, vendéglátást és minden egyebet, nagyon jól éreztük magunkat! November regisztrálva.

Nagyon jó volt végre megismerkedni veletek! Nem igazán tudtuk, hogy mire számítsunk, miről lehet órákat beszélgetni, de mostmár tudjuk! :-) Alig várom a november végét, hogy még több képet és videót lássunk. Mi is viszünk majd videót, talán sor kerül rá. A Meeru-s képek nagy részét láttátok, köv. alkalomra majd a Sun-os képeket visszük.

Bogyó: biztos, hogy nem fog hiányozni a Sun kiépítettsége, szolgáltatásainak sokasága! Meeru épp ezért tetszett jobban, mert természetesebb, "világtól elzártabb" volt. Biztos vagyok benne, hogy Fiha nagyon tetszeni fog. Csak jussunk már el végre! :-)

Transzferrel kapcsolatban nekünk sajnos rossz tapasztalatunk van. Egyszerűen ottfelejtettek minket (8 fő) a reptéren! Végül hosszas veszekedés után kerítettek egy motorcsónakot, és úgy érkeztünk Sun-re...

Előzmény: Bogyó 2 (2659)
Kékbálna Creative Commons License 2003.09.30 0 0 2662
Szia Őszibarack!

Jut eszembe. Friss maszk esetén a köpés kevés. A gyártók ugyanis egy olajfilm réteggel látják el az összes maszkot. Ezt le kell mosni pédául fogkrémmel.

Szia

Kékbálna

Előzmény: Napóleonhal (2661)
Napóleonhal Creative Commons License 2003.09.29 0 0 2661
Sziasztok ismét!

Végre megvan a passwordom, és gépközelbe is kerültem, mostmár tudok írni! Mindenekelőtt mi is nagyon megköszönjük a szívélyes vendéglátást, minden szuper volt. Örülünk, hogy végre személyesen megismerhettünk Benneteket, és reméljük, hogy még sok ilyen találkában lesz részünk. Beszámolóval úgyis mi leszünk most a sorosak (többek között...) Csak menjünk már végre.

Kinccsem! Mi most megyünk Sun Islandre, október 15-én lesz az indulás, okt. 29-én jövünk vissza (ha nem sikerül politikai menedékjogot szereznünk...). Őszibarackék is pont ugyanoda jönnek, még egy napon is érkezünk. Talán még akkor lesz egy pici idő, hogy adjunk át néhány egészen friss infot. A transzferrel kapcsolatban én azt mondom, hogy érdemes hidroplánnal menni, mert eleve csak kb. 40 perc, és elég szép dolgokat látni fentről. Gondolom, végig megy Ari atoll egy része felett (Bandosék biztos tudják a pontos repülési útvonalat), és elég sok szép szigetet és zátonyt lehet látni. Elő a fényképezőt, és be kell állítani sorozatlövőre. Tavaly jártunk Kuramathin, és akkor csak speedboatra fizettünk be, oda-vissza. Meglepetésünkre mindkétszer hidroplánnal vittek, és nem kellett egy fillért (illetve rufiyát vagy dollárt) sem fizetni felárként. Előbb olvastam, hogy más is járt hasonlóan, de nem garantált, hogy az embernek ilyen szerencséje van. Most mi is befizettük itthon a hidroplánt.

Őszibarack: Olvasom, hogy otthon a szobában gyakoroljátok a sznorizást. A maszkba (búvárszemüvegbe) el ne felejtsetek beleköpni! Különben bepárásodik, és annak csúnya következményei lehetnek! Nem láttok ki és nekimentek a szekrénynek, ami komoly sérüléseket okozhat! Akkor meg nagyon fogunk unatkozni Nélkületek! És hogyan kiáltjuk ki a Maldív-Magyar Köztársaságot?

Na elég a hülyeségből, mindenkinek jó pihenést, aki holnap olvassa, annak kellemes napot!

Sziasztok
Napóleonhalék

Bandos Creative Commons License 2003.09.29 0 0 2660
kinccsem !

Mi úgy fizettük be a Sun Island-os transzfert, hogy oda hidroplán, vissza speedboat. Szerencsére úgy alakult, hogy odafelé is hidroplánnal mehettünk, mert volt még hely, és még plusz pénzbe sem került. Találkoztunk viszont a szigeten olyan magyarokkal, akik odafelé hajóval mentek, és azt mondták, hogy az igért 2,5 óra helyett 3,5 óra volt az út, rettenetesen hullámzott a víz, és a hajón majdnem mindenki tengeribeteg lett. Ők visszafelé már hidroplánnal mentek, előre szóltak a recepción, hogy inkább kifizetik a különbözetet. Szóval ha bírjátok a hosszú hajókázást és a hullámokat, akkor menjetek hajóval (dedalon azért így is ajánlott!), de ha nem, akkor inkább hidroplánnal. Elég jelentős a különbözet az árban, ezért én javaslom az oda hajó, vissza hidroplán transzfert, ez árban jobb, mint a csak hidroplán, és hazafelé, amikor úgyis "nyűgösebbek" lesztek a hazautazás miatt, könyebb és gyorsabb lesz a transzfer.
Időjárás ügyben nehéz okosnak lenni. A fórum korábbi lapjain erről rengeteg információt találsz. Mi elvileg az augusztusi "vacak" időben voltunk kétszer is, ennek ellenére szerintem nagyon jó időnk volt, a 15 napból talán 2-3 nap volt esős. (ld. 2559-es hozzászólás). A november tudtommal elvileg már nem esős évszak, de tavaly állitólag még decemberben is szinte minden nap esett. Ez a szerencsén is múlik. A Maldív-on egyébként még a mindennapos eső is általában max. 1/2 óra - 1 óra naponta, nagyon ritka az, amikor egész nap esik. Szerintem biztos jó időtök lesz novemberben.
Bandos

Előzmény: kinccsem (2653)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.09.29 0 0 2659
Én is megköszönném Sharkpapának a házigazda szerepet, tényleg ideális egy ilyenre, bár lassan már egy ilyen irodát is ki fogunk nőni!
Az a kardhal pecázás tányleg nem volt semmi, de engem nagyon megfogott az a rózsaszínű égbolt is, ami néha feltűnt a képernyőn.
Szóltunk az útibeszámolómban említett Emesének is, hogy jöjjön, de nem volt neki jó az időpont. Viszont jönne legközelebb, felírom neki is a novembert!

Gócoló! Ha valami még érdekel Fihalhohiról írj ide vagy mail-ben, mindegy.
Eszembe jutott az, hogy arra viszont ne számítsatok programok és az étkezés terén ami Sun Island-en volt. Láttuk, hogy milyen műalkotások készülnek ott az élelmiszerekből! Itt ez szegényesebb, kisebb sziget. De nem is ezért kell idejönni. Éhen azért nem maradtok, s unatkozni se fogtok!

Bogyó 2 Creative Commons License 2003.09.29 0 0 2658
Légy üdvözölve nálunk, talán élhetek én is e joggal, mert ha jól emlékszem Csinnka után én vagyok a második legrégebbi fórumos, aki még aktív. Elviselhetőbb velünk a betegség, viszont így egyre súlyosabb is lesz! Erre számíts!

Tényleg ez a szabolcsi eset! De régen volt már, még a fórum első lapjain valahol, eleinte lassabban pörgött a fórum, ez az év nagyon felgyorsult viszont itt, valahogy olyan érzésem van, hogy amikor még Csinnka utazott, még mindig sok mindenki számára ismeretlen volt ez a hely, de a 2002-es év óta sokat változott a helyzet. Az én maldív rajongásomban is nagy szerepe volt ennek a fórumnak, s most túl egy úton, mondhatom, megérte!
Klassz, hogy olvasod a fórumot az elejétől, hidd el megéri, csak igaz, időigényes.
De van amire érdemesebb időt szánni?!
Talán ott lenni!
Na jó, van még néhány dolog.

A 750 ezer mit jelent? Melyik sziget? Milyen bungi?
Szerintem karácsonyi időszakban ez két főre sajnos nem drága. Mondjuk közepes, hidd el vannak drágábbak is.
Kérdés, mit szeretnétek, ha nem jártatok ilyen helyen, ahogyan mi se korábban, akkor rengeteg minden új lesz. Részletezd egy kicsit!

A képeim, ezek, szerintem is elég jók, de kár, hogy nem jöttél el Malongóra. Fantasztikus képeket láthattál volna ezeken kívül is. Neszkáéknak és crx-éknek fantasztikus naplementés képei vannak. Nekünk csak két-három naplementés kép sikerült, de ők olyakat fényképeztek le, amilyet mi nem is láttunk.
Tényleg neszka,ezeket nem tettétek fel a netre?
Crx-ék albumára emlékszem, de erre nem.
Vagy Bandosék albuma! Főleg az a néhány halas kép, amilyenekre én is számítottam, de sajnos annál gyengébb lett.
Egyébként monitoron nagyban egész sok kép jól mutat, ami papíron csak átlagosnak tűnik, érdemes beszkennelni őket, de persze az album is kell!

Én is hamarosan felteszem a többit is!

Hawaii nálunk is szóba került, nagyon jó hely, de más! Ott muszáj kicsit túrásabbra venni a dolgot, mert vétek a sok látnivalót kihagyni.
Maldív viszont a nyugiról is szól.
Ha ezt is keresed, ide kell jönni!

Előzmény: mrsbatiz2003 (2646)
Sharkpapa Creative Commons License 2003.09.29 0 0 2657
Hali all:)))

Látom felpezsdült a fórum, ez nagyszerü:)))
CRX: Voltak nálunk képek is, de nem mertem elővenni, mivel igy is eléggé elnyomtam mindenkit:)))) Nem akartam ennél jobban házigazda előnyömmel visszaélni:)) Na majd novemberben kicsit oldottabb leszek, nem ennyire visszafogott, és akkor megmutatom a képeket is:)))) Addig is mindenkinek jó álmodozást:)

csinnnKA Creative Commons License 2003.09.29 0 0 2656
Bejjus!
Na végre! (Senki nem tudta megmondani... vagy nem a megfelelő embereket kérdeztem.) A lényeg, hogy valaki azt mondta rá, hogy "olyan... falós!" és tényleg az volt! Nagyon fincsi! ;-****

Szia Beso!
Örülök, hogy ennyire tetszett Meeru, lassan már megnyitjuk a Meeru-rajongó szekciót. Nekem is a szívem csücske, az is marad! Hozzá kell tennem, hogy a szombati MALongón azért több másik szigethez is kedvet kaptam. Meg is beszéltük néhányan, hogy tulajdonképpen mindegyik szigeten van valami kiemelkedően jó, vagy a partok, vagy a sziget belseje és a gazdag állat- és növényvilág, vagy épp a partközeli, jó kis sznori-helyek. Mindegyikben van valami jó, bármelyiket szívesen kipróbálnám (ha megszponzorálná valaki). ;-)
Sharkpapa meg úgyis jól elvette a kedvemet a méregdrága Bora Borától, úgyhogy egyhamar oda nem jutok el (valszleg)... de a következő Maldív út talán nincs elérhetetlen távolságra (még akkor sem, ha 13 milla lakáshitelt csíptünk fel). ;-)
Meeru gyönyörű, romantikus, Gémóver "csuda pofa", akárcsak a kis fehér meg a nagyobbacska színes rákok, a rejtett zugokból felbukkanó murénák, a homokban tapicskoló ráják, meg a sok "kulcstartó-halacska" (neveikkel én sem bajlódtam, bár most megint tanultam egyet-kettőt Kékbálna tantóbácsitól)! ;-)
Reméljük, az "évzáró ünnepélyre" hozod az anyagot!!!!!!

Előzmény: Bejjus (2655)
Bejjus Creative Commons License 2003.09.29 0 0 2655
az én voltam..
Előzmény: csinnnKA (2652)
Beso Creative Commons License 2003.09.29 0 0 2654
Sziasztok Malongósok, Maldív rajongók!

Végre ide is eljutottam, eddig a Sri Lankás topicba írtam az élményeimet. Itt nem eresztem bő lére, főleg egy Malongó után. Gondolom sokan elmeséltétek egymásnak a nyaralásotok élményeit. Azért röviden, tömören összefoglalnám én is benyomásunkat a Meeru szigetén töltött egy hétről.

Kicsit féltem mielőtt megérkeztünk, hogy nem lesz "csoda", mert már annyit olvastam, annyi fotót megnéztem a Maldív szigetekről és úgy fogom érezni, hogy igen itt már minden zugot ismerek (fotóról).
De ez nem így történt. Amikor megérkeztünk hajóval Meerura, gyönyörű szikrázó napsütéses idő fogadott. Kilépve a hajóból a stégre egyszerűen nem tudtunk betelni a látvánnyal. A part közelében a mélykékből türkizzöldszínűre váltó óceán, a vakítóan fehér korallpart, a zöld pálmafák a ragyogó kék ég, egy-két fehér felhővel egyszerűen lenyűgözött. Csak forogtam magam körül, mint a ringlispil és nem tudtam megszólalni. Minden sokkal szebb, mint a fotókon (pedig sokan közületek igen jó képeket készítettetek). Addig-addig csodálkoztunk, hogy azon vettük észre magunkat, hogy már csak mi állunk a stégen a többiek már az adminisztrációval vannak elfoglalva.
A reptéren már örömujjongásban törtünk ki, mivel láttuk, hogy a 654-es bungallót jelző csomagcímkét teszik a bőröndjeinkre. (utazásunk előtt írtunk egy email-t a szigetre és a 650-660 közötti bungalóban való elhelyezésünket kértük).
Igaz, hogy az idő nem volt túl jó hozzánk, már az első éjszaka hatalmas viharra ébredtem, dörgött, villámlott, iszonyatosan fújt a szél és persze esett is. Másnap még jó idő volt, de utána szinte minden éjjel esett, és napközben sem tisztelt meg minket a nap. Ennek ellenére nagyon jól éreztük magunkat, órákig el tudtuk nézni a körölöttünk élő állatokat, melyek közül a rákok, a kakunik lettek a kedvenceink. Egyikük az utolsó 2-3 napra teraszunk elé költözött és annyira összebarátkoztunk vele, hogy még "játszott" is velünk.
A víz alatti világ szintén teljesen elvarázsolt. Bár nem készültünk fel halmeghatározásból így is élveztük a víz alatt töltött félórákat, órákat és magunk neveztük el kedvenceinket.
Csinnka által elnevezett Gameoverrel is többször összefutottunk, kora reggel előszeretettel álldigált a "mi" partszakaszunkon és a végeláthatatlan óceánt bámulta.
A személyzet közül a szobafiúnkkal kötöttünk szoros barátságot, búcsúzáskor a vállunkon zokogta ki magát, kifejezve bánatát, hogy "nővére és bátyja" elhagyja a paradicsomi szigetet. Minden nap újabb és újabb figurákat készített ágyunkon a lepedőből, vagy éppen pálmalevélből készített nekünk halakat, madarakat, sáskát. Sőt utolsó nap bennünket is igyekezett e tudományára megtanítani (kevés sikerrel). EGyik este coconut partyt adott nekünk, melyhez a helyszínt mi biztosítottuk a bungalónkban.
Előző héten annyit utaztunk Sri Lankán, és annyira el voltunk telve a "mi" szigetünkkel, hogy nem is vágyakoztunk máshova. Így csak egy rövid látogatást tettünk a szomszédos Difushi szigetére, illetve férjem felrepült a magasba a szigetvilágot felülről megtekinteni. (AZt már nagyon bánom, hogy ez alól a program alól kihúztam magam, de nagyon utálok repülni és inamba szállt a bátorságom. De legközelebb nem hagyom ki!)
Dióhéjban ennyit akartam leírni. Valóban varázslatos egy hely, ahova vissza kell menni. ((Ha máshogy nem adatik meg, legalább gondolatban.)

REméljük, hogy a következő Malongón mi is részt tudunk venni, ha lesz még szabad hely!
Holnapra lesznek kész a fotóink, már majd meg veszek a kíváncsiságtól, remélem, hogy a több száz fotó között lesz egy-két jól sikerült is, amit másokkal is meg tudunk osztani.

Friss információval is tudok szolgálni. Valószínű nem mindenki örül annak, hogy a 640-660-as bungallókat kibővítik egy jacuzzis nyitott résszel is. Tulajdonképpen a fürdőszobához építettek hozzá még egy fürdőszobányi részt, ahol a jacuzzi lesz. Ez is nyitott lesz, mint a fürdőszoba fele, lesz talán valami napernyő féle is. Ez rész sem lesz - ha jól értettük -lebetonozva, hanem homok lesz itt is. Persze ezeket a házakat jóval borsosabb áron adják majd ki. A szobafiúnk szerint decembertől lehet kivenni ezeket a bungallókat, a meeru.com szerint novembertől.

Mindenkinek további jó álmodozást!

kinccsem Creative Commons License 2003.09.29 0 0 2653
Kedves Bandos!

Először is köszönöm a segítséget, az utazási iroda ajánlatot, meg mindent.
Lenne még egy-két kérdésem: érdemes megfizetni a transzfert, vagy jó a hajó is?
November első hetére tervezzük a nagy utat, akkor már vége a monszunos, esős "vacak" időnek?

Köszi előre is
kinccsem

Előzmény: Bandos (2642)
csinnnKA Creative Commons License 2003.09.29 0 0 2652
Sziasztok! :-)

Először én is Sharkpapának köszönném meg, hogy a mind népesebbé váló MALongóknak helyet és teret (és kávét és még sok minden mást) biztosított a találkozóhoz. A nyári létszámhoz képesti létszám-gyarapodásra tekintettel a múltkori étteremben most már nem is fértünk volna el, úgyhogy nagy bajban lettünk volna a tárgyalód nélkül! :-*

Nekem is jó volt látni, hogy a nyári szabik leteltével tényleg mindnyájan eljöttetek, akik ígértétek. Jó volt megismerni Bandost és Olimpiát (mivel korábban csak a párjukkal találkozhattam személyesen).

Sok szép fotót láttunk, némelyik egyszerűen már a művészi fotó színvonalát súrolta... legalábbis számomra, az én szememben mindenképpen. Szakmailag legfeljebb Shrek nagyasszony tudná (vagyis tudta) megítélni.

A szép pálmalevélből készült fotóalbumaitokat pedig nagyon irigyeltem!!!! :-)

CRX drága!
Hát ugye én "tormából felmentve", mivel még nem csomagolódtak ki a fotók.
(Sőt, még tegnap sem, amikor pedig végre a lakással is törődtünk egy kicsit.)

Kékbálnáné sütije isteni volt, de áruljátok már el: a palacsintát ki sütötte?!

Szóval jó kis piknik volt, én személy szerint lubickoltam a fotókban, tobzódtam a sztorikban, és nagyon tetszett Sharkpapa delfines és kardhal-horgászatos film-bemutatója! ;-)

November nálam is előjegyezve!!!

OSZIBARACK Creative Commons License 2003.09.29 0 0 2651
Szia Crx,

köszi a tippet még egyszer.
Annyira tetszik a felszerelés. Még este a szobában is abban közlekedtünk, azt hiszem már minden jel arra utal, hogy teljesen bekattanunk az utazás izgalmától:-))))
Bocsi azoktól, akik aktív snorkelezők, de még nem volt ilyen felszerelésünk, és ismerkedünk a dologgal :-))))
Egyébként nem annyira hajlékony az uszonyunk, de azt mondták, nem baj, kevés erő kell így az úszáshoz.

Teorok,
hogy vagytok, teljesen együttérzek veletek!!!
Ha tudsz, adj még életjelet indulás előtt!!!
Holnapután mentek, ugye????

Őszibarack

Előzmény: crx (2650)
crx Creative Commons License 2003.09.29 0 0 2650
Sharkpapa,
köszi a hátteret, nagyon klassz volt.

Az ősmalongóknak:
Eszembe jutott - mintha nem láttam volna sharkpapa, csinnnka képeket...novemberben ott lesznek ugye?? Mert csak történeteket hallottunk.

Őszibarack,
örülök h sikerült megvenni az abc cuccokat a plazaban, akkor mostmár tuti, h ez tünik a legjobb helynek olcsó cuccokhoz.

Nov 29-et felfirkantottam.

crx

Előzmény: OSZIBARACK (2647)
OSZIBARACK Creative Commons License 2003.09.29 0 0 2649
Nagyon biztató!?!?! Azért köszi!!! :-)))))
Előzmény: Sharkpapa (2648)
Sharkpapa Creative Commons License 2003.09.29 0 0 2648
OSZIBARACK :

Életemben nem hallottam még ilyen gépről:))
én inkább maradnék az IL-18-nál, biztos ami biztos:)) Na komolyra forditva a szót, nagyon kellemes utat, jó nyaralást:)))))

OSZIBARACK Creative Commons License 2003.09.29 0 0 2647
Sziasztok Malongók!!!

Most sikerült gépközelbe kerülnöm.
Nagyon-nagyon élveztem a Malongást.Nagyon jó volt találkozni végre mindenkivel, akit eddig csak nickname-ről ismertünk.
Irigyeltelek Benneteket, akik már tapasztalattal rendelkeztek, és olyan nagy elánnal beszéltek az útatokról, teljesen belesajdult a szívem, már úgy mennék, hogy a saját szemünkkel lássuk azt, amit Ti is.Köszönjük a sok info-t, de annyi kérdés maradt még az út előtt, lehet, hogy majd még kérdezek pár dolgot.
Ja, megvettük vasárnap a búvárfelszerelést, nagy felindulásunkban, amilyet mondtatok!!!!!Hurrá!!!
(A Duna-Plazaban volt, a nagy hegymászós boltnál):-)Köszi a tippet!!!

Sharkpapa!!!!
Közlöm a gépünk típusát a félreértés végett:-)))
NEM IL-18, hanem Aerospatiale/Alenia ATR 72 LESZ!!!!!!!!!!!:-))))))A légcsavarosság az stimmel!!:-)))
Na szóval, megkérdeztem, tud repülni, remélem elvisz az úticélhoz.(Bp-Prága szakaszon)(Erre szokta apám mondani, semmi baj-"fiam", kár izgulni,még egy gép sem maradt fenn tudtommal...Na, jó vicc, mi???

na, megyek dolgozni, mert le akarok tudni mindent minél előbb az út előtt.
Márcsak 11 nap!!!!!!!!!!!!!!!

Üdv.
Őszibarack

ui: Ha Jóisten is segít, és megjárjuk Nagy utunkat, akkor november végén 1. Maldív albumunkkal jelenünk majd meg a Malongó-talin :-))))

Előzmény: Sharkpapa (2643)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!