FSO Papa megirta a vàlaszt. Az EFTA az europai szabadkereskedelmi tàrsulàs, melynek jelenleg négy tagja van (Svàjc, Norvégia, Izland, Lichtenstein), és szabadkereskedelmi megàllapodàsuk van az EU tagorszàgokkal, tehàt élvezik az EU szabadkereskedelem nyujtotta elonyoket.
A németek pedig elfogadjàk a szàmlàt, ha azon nem lehetetlen osszeg, pl. 1 dollàr szerepel. Ha a vàmos ugy itéli meg, hogy nem valos az osszeg, akkor segitségul hivja az Eurotax katalogust és az alapjàn szabja meg a vàmosszeget.
Németországban gyártott 27 éves Mercedest szeretnék az Usából behozni. Úgy hallottam, hogy ezesetben nem kell vámot fizetni, illetve nekem van egy ex-svájcim, amire konkrétan nem kellett. Hogy működik ez? Illetve mi az ÁFA fizetés alapja, ha alacsony összegű a számla?
Olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek azt meglehet-e csinálni, hogy nekem a tulaj behozza sajátrendszámával a kocsit az országba, és hogy ha őt megkérem hogy menjen el az NKH-hoz én a regadót intézem és utána megyek a kocsival okmányirodába, azért szólnak? Vagy ez nem kivitelzhető?
Uncsim kinnt dolgozik és az ő kocsiját szeretném át venni tőlle, mivel 100szor jobb állapotban van, mint az itthoni ugyan olyan típusok.
Én saját rendszámával hoztam be, azzal voltam műszaki vizsgán:) Utána a rendszámot leadtam az okmányirodán, és kaptam a magyart. Az okmányiroda kivonatja németországban.
Olvasgatva látom, h ez a jogi nonszensz, h nem vezethetem a saját külföldi rendszámos autómat kicsiny hazánkban még mindig aktuális.
Létezik, h ez tényleg nem támadható ez EUban?
más
mi van akkor ha beszerzem a kocsi adatait és elindítom a honosítási folyamatot a neten (ügyfélkapu). Kapok időpontot, meg kérik a hiánypótlást is, de elvileg a folyamat elindul. Eről elvileg tudok igazolást nyomtatni is. Ez működhet? Van tapasztalat?
Németországból hoznék be autót, de nincs időm / energiám a procedúrát végigcsinálni.
A neten találtam egy siteot ( autobehozatal.hu ), ahol ezzel foglalkoznak. Beszéltem velük, előre kell odaadnom a pénzt és mindent elintéznek. 15 ezer euronal nekem ez egy kicsit meredeknek tűnik. Kinek mi a tapasztalata velük?
Olyan kérdésem lenne. Lehet hogy sokan kérdezték már, de én nem találtam.
-ha belföldön történt az adásvétel, adásvételi szerződés két tanúval aláíratva, pontos dátummal ellátva, ilyenkor tulajdonjog-változás miatt átírási illetéket kell fizetni, mely csekken fizetendő az okmányirodában
Az lenne a kérdésem hogy ha a kocsi talpon jönn be németből a tulaj hozza, és úgy írjuk az adásvételit meg, ugye magyar és német nyelven. Akkor is kell fizetni a tulajdonjog-változási illetéket?
Meg a kérdésem még az lenne hogy ugye a kocsiról le kerül a rendszám, mivel még németben is ki kell vonatni.
Tudtok olyan céget vagy kereskedőt akit ha megbízok elintéz a regadót az nkh-t meg mindent.